Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: ReaR backup
- gerner1
Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
Mellesleg ha valaki külön partíciókra akarja osztani a fontosabb könyvtárakat (home, var, usr, bin stb) akkor milyen arányban érdemes beállítani? Illetve gondolom van amit fixen érdemes hagyni.
-
rtom
senior tag
10.10-es Lubuntu-t próbálta már valaki?
Tegnap elkezdtem letölteni, de a netszolgáltatóm nem támogatta ezen tettemet és 2 percenként eldobta a kapcsolatot (persze lehet, hogy az smc routerem nem tolerálja a jelerősség ingadozásokat), szal ma este terveim szerint egy vbox-ban adnék neki esélyt.
-
agemate
addikt
válasz
Kendek
üzenetére
Ma ahogy bekapcsoltam a gépet és megnéztem a hangbeállításokat, már látta a hardvert (tegnap nem is látta), bár túl vagyok ma egy frissítésen, amit valamiért tegnap nem szedett le a rendszer. Hangerő felteker és íme: szépen szól a Linux is

Köszönöm a segítséget.Ami még érdekelne, hogy régebbi játékok elindulnak Wine-nal? Nekem valahogy semmi nem megy, még RollerCoaster Tycoon, és LFS sem.
-
válasz
agemate
üzenetére
Elvileg mennie kellene, mert ugyan voltak ezzel a kodekkel problémák, de most már ezekkel az új csomagokkal kéne, hogy adjon hangot. Terminálban is tekerd fel a hangerőt az alsamixerben (F6-tal válaszd ki a megfelelő kareszt), meg a Beállítások -> Hangnál is ellenőrizd, hogy megfelelő kimenet van-e beállítva.
-
Speeedfire
félisten
Lehet, hogy az ati kavar be a 100hz dolognak? Nem mai post, de itt azt írja szabályozva van. Később szerintem megpróbálom, valahogy nem tudom feladni ezt a dolgot. Még akkor sem ha 2 héten belül lcd-m lesz. Megmondom őszintén, hogy zavar de nagyon. Gondolom már unjátok a postjaimat.

[link] -
válasz
Speeedfire
üzenetére
És most kinek is lesz a rosszabb?

-
-
BaliJack
aktív tag
Sziasztok!
LinuxMint9-es alatt a Gshutdown nem állítja le a gépet, csak kijelentkezik...
.
Mi lehet a gondja?A válaszokat előre is köszönöm
. -
válasz
Speeedfire
üzenetére
azt már nem! akkor nem lesz képem.

-
Sziasztok! Empathy csevegőklienst használva a Windows Live fiókomhoz semmiképpen nem tudok profilképet hozzárendelni. Valaki is szenved hasonló cipőben?
Megoldás?Update: utánakuglizás után rájöttem, hogy valószínűleg már a neten van a profil képem. Hmmm.

-
válasz
agemate
üzenetére
Nekem is VIA hangkeltőm van az alaplapon (VT1708S), szépen szól. A tied biztosan újabb fajta kodek lesz akkor. A VIA honlapján nincs hozzá driver, főleg nem a Maverickhez. Valószínűleg majd egy újabb kernel fog segíteni.
Az Unity az a Netbook Edition felhasználói felülete, de ha nagyon használni akarod, akkor telepítsed az unity csomagot és kijelentkezés után válaszd az Ubuntu Unity Netbook Edition opciót.
-
Hehe, ez ugyanaz (majdnem) mint az én problémám
Nekem az megszűnt ami neked van (nem tudom már miért), most "csak" altatásból ébred fel magától... Én bios-t load defaut-oltam, kipróbáltam router nélkül (gondoltam az kavar) és más verzákkal is de semmi. Nincs is több ötletem. -
agemate
addikt
Üdv!
Felraktam az új Ubuntut és nincs hangja a gépnek, valszeg nem ismeri fel a hangkártyát!
Van valami ötletetek honnan lehetne leszedni Via integrált hangarihoz drivert?
64 bites a rendszer.
A másik, hogy hogy lehet előhívni a Unity-t? Kezdő Ubis vagyok, segítsetek!
köszi előre is

-
Speeedfire
félisten
Amúgy ezt az alternate cd/dvd dolgot meg lehet oldani úgy is hogy nem írom ki? Mert most mountolta a rendszerbe, de nem tudom, hogy lehetne megadni a forrásoknál.
Csak egyszerűen oda írom, hogy ~/speeedfire/mnt/ubi_iso ? -
ArGab
őstag
Kipróbáltam, a maverick végleges verzió is ugyanazt játssza, mint eddig: leállításkor látszólag minden rendben, majd rögtön a led kialvása után azonnal újra elindul a gép. Nem tiszta restart, hanem leállítás és azonnal újra elindulás.

Ha valakinek hasonló tünete van, (vagy esetleg ötlete megoldásra) keressen meg priviben. -
válasz
Brutforsz
üzenetére
Ha nem használ Emeraldot, akkor az nem segít, csak maximum a compiz --replace parancs.

(#31374) hackeeeee: Ugye milyen hasznos a rendszerfrissítő is?

Most raktam bele még egy olyat, hogy amennyiben szükséges, töröl felesleges konfigurációs fájlokat is, így lett 100%-os a takarítás.
-
-
A compiz nekem se akaródzik rendesen menni. Ha bekapcsolom eltűnnek az ablakkeretek, nem lehet desktop-ot váltani... Mindegy, majd meghegesztik, addig metacity (csak kár, h nem lehet nagyítani...)
-
Speeedfire
félisten
Szabi vs 100Hz 2. felvonás
Ismét leszedtem minden drivert, majd az ati oldaláról leszedett ati drivert telepítettem fel.
És ... és ... és .... és megint 85Hz.
Ez tényleg ennyire bonyolult dolog vagy csak nekem nem akar összejönni?
Az ati driver oldalon is olyan értékeket ír ki a monitorra ami nem tükrözi a valóságot. -
válasz
szigmat
üzenetére
Miért csomagolnád ki az ISO lemezképet? Azt vagy kiírod CD-re, vagy pl. az Unetbootinnel Windows alatt is rátudod rakni egy pendrive-ra (az ISO fájlt kell betallózni neki), majd arról bootolhatod a rendszert.
A wubis telepítéshez meg annyi kell, hogy virtuális meghajtóba felcsatolod a képet, majd rákattintasz a wubi.exe-re. Vagy a megkreált pendrive-ról is indíthatod, igazán nem nehéz, a többit értelem szerűen kell csinálni. -
szigmat
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Segítséget kérnék!
Vázolom a helyzetet: Van a netbookom ban egy 250gbos vinyó, kétfelé particionálva. Egyiken a win7, másik tele van filmekkel.
Az aztaligépemmel 2szer letöltöttem már 10.10-et, ki is csomagoltam. Találtam egy usb-creator nevű menüt, megnyitom, de nem tudok cd képet rakni a pendrivera, mert nem találok.
Már az asztalipcém egyik vinyójára is megpróbáltam feltelepíteni, de mindig azt írja ki, hogy hejezzek egy új cd-ét a harddrive-ba.
Egy livecd-hez hasonlóan szeretném kipróbálni a linuxot, de nem megy

Csak én vagyok ilyen nyomi, hogy nemtudom megcsinálni, vagy miért?
Egy részletes és pontos leírásrt szeretnék a telepítésről(hogyan csináljak cd képet) és a win7 alá telepítésről, mint alkalmazás, de eddig nem találtam. -
válasz
hackeeeee
üzenetére
Akkor most már tuti, hogy nem veszem fel a tárolót még egyszer. Múltkor is valami így elcsesződött, akkor vettem ki. Igazából az is probléma, hogy ezek a tárolók elég lassan követik a fejlesztői kiadásokat, és nem túl szerencsés az, ha nem a támogatott rendszeren használom.
(#31362) szigmat: Mire vagy kíváncsi, hónapok óta (több, mint 4) a Mavericket használom.

-
szigmat
tag
Még küzdök a pendriveról való futtatással.
Tapasztalat van már valakinek a 10.10-zel?
Szerintetek lesz majd win7 starter és ubuntu 10.10 netbook edition öszzehasonlító teszt? -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ntomka
üzenetére
Nos, felrakta.. Azóta nincs ablak menüm... Tehát bezárás, nagyítás...stb. Szal eddig jó.......
Telepítene vmi OpenGL cuccot, erre:
"
Ellenőrizze, használ-e harmadik féltől származó tárolókat. Ha van ilyen, tiltsa le ezeket, mivel gyakran problémák forrásai.
Ezen kívül futtassa a „sudo apt-get install -f” parancsot terminálban." -
ntomka
nagyúr
Tölthető a compiz 0.9 tárolóból. Kipróbálta már valaki? Teljesen újra van írja a kódja, ami miatt a készítők szerint még gyorsabb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kendek
üzenetére
Elég kicsi a sávszélességem, így inkább maradnék a cd verziónál, max a maradékot "kipótolja" a netről. Nagyon sok csomagot nem raktam rá, csak pár plusz dolgot. (gnome commander, mc, filezilla)
Köszi mindenkinek, ha más nem akkor meglesem majd a /var/cache/apt/archives könyvtárat is.
Illetve másik dolog, ha lenne proxy szerverem akkor azon is eltárolódnának ezek a dolgok? Annyira nem értek hozzá, de a routert be lehetne lőni proxynak, rajta van egy 1 TB-os hdd, azon van hely bőven. -
-
válasz
ntomka
üzenetére
A Desktop CD-t hiába állítaná be, azon nagyon kevés csomag van, egy képben van a rendszer. Az Alternate telepítőn vannak csomagok - mert azokból telepíti a rendszert telepítéskor - , de ugye nem sok, ezért érdemes a DVD-vel csinálni, mert azon több van.
Persze a csomagmásolás is jó, de mindegyik megoldáshoz kell internetkapcsolat, hiszen biztos, hogy lesznek olyan extra csomagok, amelyeket hiányozni fognak. -
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hm, esetleg egy olyan, hogy a desktop cd-t beállítod forrásként, aztán a korábban írt módszerrel befrissítesz? Ha már letöltötted, egy próbát megér.

(#31346) tomtyi: Ez meg biztos, hogy működne.

-
törölt tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
akkor a frissítés után a /var/cache/apt/archives könyvtárból átviszed a deb csomagokat, és úgy frissíted a második rendszert. nagyját megspórolod.

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor meg ajánlatosabb a DVD-vel csinálni, azon több csomag van.
(#31344) hackeeeee: A 2.6.32-es a Lucidé, a 2.6.35-ös meg a Maverické, az előbbi törölhető természetesen, ha nem kell.
A Rendszerment használható bátran, egyébként meg nemsokára jön az újabb verza, a menüs cuccot váltja egy GUI-s cucc. Így majd használható lesz Unity-vel, Gnome Shellel és még Mint-el is.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Semmi.

Kendek: Rendszerment itt is használható 10.10 alatt?
-
törölt tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
kendek+(#31338) ntomka kell

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem, internetelérés kell, ha csak frissíteni szeretnél.
-
Speeedfire
félisten
Ugye ha jól tudom az alternate kell, ha csak frissíteni szeretném az eddigi rendszeremet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nekem a 10.04 nem ajánl fel disztrófrissítést 10.10-re. Ez normális dolog?

-
Sanya
nagyúr
-
upszilon
őstag
A 10.10-est telepíthetem a 10.04-es mellé? (illetve már az is egy WinXP mellé lett telepítve)

-
ntomka
nagyúr

-
válasz
Kendek
üzenetére
Ez így tiszta, de nekem nem kellenek bele a függőségek csak maga a "fő" programok nevei amik épp a rendszeren vannak. Pont, h nem akarom mindet visszatenni (ahhoz kellenek ügye a függőségek) csak egy lista kell, h mi is van a rendszeren. Mint ha bemennék a menübe és onnan kimásolgatnám/kiírogatnám a telepített progik neveit. Szóval inkább a gnome-menu listájára lenne szükségem

-
Van arra egyszerű lehetőség, h a telepített programok listáját elmentsem? (nem a csomagokét)
-
Na ki a becsületes? Amit letöltöttem, azt torrenten küldöm is már föl, ha már egyszer nincs seed.

-
Atapi
senior tag
innen nekem jön...

-
upszilon
őstag
-
Speeedfire
félisten
Ha valaki tud valami okosat mondani a 100Hz dologra akkor szívesen venném.

-
upszilon
őstag
-
válasz
upszilon
üzenetére
A tesztelések finisben vannak, hisz láthatod, hogy mindenhol zöld a Mandatory alatt. Pár opcionális nincs még kész csak. A bugok meg már biztos, hogy maradnak, hacsak nem olyan lesz mint múltkor.
(#31312) szigmat: Windows alatt csatold az ISO-t, majd kattints kétszer a wubi.exe nevű fájlra.
-
válasz
upszilon
üzenetére
Nézheted, oda ki kell, hogy rakják, legalábbis ez nagyon logikus lenne, ha az ember megszemléli a többit (írd át a 10.10-et 10.04.1-re, 10.04-re, 9.10-re és láthatod).
De majd itt is világgá kürtöljük, amint meglátjuk, hogy tölthető.
Egyébként biztosan nem kell már olyan sokat várni, hiszen minden zöld itt, illetve majdnem.
-
upszilon
őstag
...akkor itt nézzem a 10.10 letöltést

-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
-
válasz
szigmat
üzenetére
Ha ügyes vagy és értesz hozzá akkor igen, ha nem, akkor meg nem. Mélyebb információk ismerete nélkül ezt nem lehet magabiztosan megmondani neked.
Például milyen jellegű a biztonsági mentésed, mivel és hogyan készítetted?
Van-e hozzá megfelelő szoftveres és hardveres felszerelésed, hogy a biztonsági mentést vissza tudd állítani? Gondolok itt arra, hogy bebootolsz egy helyreállító lemezzel vagy pendrive-val és a megfelelő szoftver segítségével még az MBR-t is visszaállíthatod.
Ha mindez nem teljesül, akkor jobb, ha a wubi segítségével telepíted csak, mint egy alkalmazást. Kipróbáláshoz jó lesz úgy is, hiszen máris törölnéd. -
szigmat
tag
Sziasztok!
Az Ubuntu 10.10 Netbook verzóját szeretném felrakni a Samsung n210-es netbookomra, de nem kaptam win7 indítólemezt.
A kérdés az lenne, hogy viszza tudom-e állítani a windowst indítólemez nélkül vagy nem, ha letörlöm a linuxot? (van biztonsági mentés)A válaszokat köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
vagy w7 alatt rosszul

-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Semmit, hidd el, alapból ilyen.

Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)