- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Aktív témák
-
M.W.H
aktív tag
hejj a chromiumot magyarrá lehet varázsolni valahogy?
-
M.W.H
aktív tag
van egy problémám.:S
akad az elöszobába egy szerverként funkcionáló p3. amin van egy lenny nem grafikus. feltettem rá egy lamp-et meg egy ftp-t.
van egy elöre megirt login rendszer ami itt jól megy. viszont a szerveren csak a login részig jutok. beirom a jelszót és nem továbbit :/ egykis help? -
M.W.H
aktív tag
1. config.php-ban állítsd be az adatokat
2. töltsd fel ftp-n
3. futtasd le az install.php-t és töröld is aztbah ez nekem magas
hogy futtassam az install.php-t chmod +x és ./ ezzel nemtudom:S
-
ntomka
nagyúr
Mit kellett beállítani minek?
Ha van telepítve a rendszeredre minden, akkor beállítja neked. Legalábbis java-nal. PHP-nál meg úgy is saját telepítésű szerveren tesztel az ember, ebben csak fejlesztesz, de amúgy sokat tud valóban, én itthon ezt használom, munkahelyen lassú ehhez a gépem sajnos, de elvagyok nélküle is. Egy jó programozó fejébe úgyis van égetve egy interpreter.
-
M.W.H
aktív tag
hejhó
egy jó php szerkesztőt tudtok ajánlani? ami kijavitja a hibákat is
és nemkell copyznom a fájlokat a szerverröl állandoan:S nembaj ha nem grafikus csak jó legyen -
válasz
Lakers #33085 üzenetére
Magától biztosan nem frissült, Lucidban most is a 2.6.32-es kernel van használatban. Sosem szokták ilyen mértékben frissíteni, főleg nem egy LTS kiadásban.
A HDMI kezelése nem hiszem, hogy disztrofüggő lenne, a vason, vagyis inkább a VGA meghajtóján múlik. Sajnos azt kell, hogy mondjam, HTPC-hez Ubuntun NV kell. Esetleg XBMC lehet a felsoroltakhoz egy alkalmas és egyszerű felületű rendszer.
Nem a Gnome vagy a KDE miatt van az esetleges magasabb idle procihasználat, inkább a Xorg a bűnös. De egy HTPC alapból nem fogyaszt sokat, nem jelentős ez a kis plusz terhelés. -
Lakers
tag
válasz
Kendek #33084 üzenetére
Persze, nem ezzel jött ki, de erre frissítette magát, aztszem a 32-sel jött ki...
Én szeretem az Ubuntut, de néha lesek, hogy felnőtt a Windowsok mellé- még memória zabálásban is.
Amúgy milyen Ubuntu változatot tudsz ajánlani amelyik kezeli hibátlanul a hdmi kimenetet, és tökéletes lenne egy htpc-nek is? Gyors felállás, médiatár kezelése (filmek, képek, zene)
Meg igaz-e az még, hogy a Gnome grafikus felület vagy kde- miatt a proci magasabb pörög ide állapotban is, mint a Windowsokban? HTPC-hez jó lenne alasony fogyasztás, amikor ilyen üzemben menne a vas.
köszönöm a segítségedet
-
Gondwana
addikt
Sziasztok!
Két Ubuntu-problémával jöttem:
1.) Adott egy gép, amin 24/7 videók futnak random. Azt sikerült megoldanom, hogy a mplayerből screensaver lett, de van egy komoly problémám: hiába fut le bootoláskor egy xset -dpms kb. 15 perc után a képernyő kikapcsol (nem csak feketére vált, de a led is állapotot vált). Ha az egeret megmozdítom, feléled, és utána napokig rendben fut. Ezt az első kikapcsolást ki lehet-e valahogy irtani?2.) Napok óta keresek olyan képnézegetőt, ami beolvassa a következő képet, amíg nézem a jelenlegit, és lapozásnál egyből megjeleníti. HDD-ről kb. minden tűrhető sebességet tud, de memőriakártyáról illetve sambán kínhalál: türelmetlen R=1 userek 3x 4x lapoznak, mire megjelenik egy kép, aztán meg sírás-rívás, hogy a fele kimaradt. (Olyan helyre kell, ahol nem elfogadható megoldás a Wine+AcdSee)
-
Lakers
tag
Sziasztok!
Ubuntu 10.10-t hogyan lehet tuningolni?
Ubuntu Tweaket ismerem... de az a problémám, hogy lassan áll fel a rendszer, jó annyira nem lassú, bejön a grub és _-jelel (prompt) töltöget szépen... Felállásban nekem kb. annyi idő mint a Win.
Hogyan tudom ezt az időt lerövidíteni?
Legújabb kernel van fent -
Wifi megy persze. Csak ügye egy telón (gondolom) nem alap dolog egy hálózathoz kellő csomagok megléte, ezért kérdeztem, h mi kellhet hozzá
(#33016) Kendek: csak az a baj, h a samba csomag hozz magával egy halom dolgot, itt meg elégé számít a hely használat, erőforrásigény. De felteszem, majd látom mi sül ki belőle
-
törölt tag
Sziasztok!
Hogy tudok egy szektorhibás, Ext4 fájlrendszerű winyóról adatokat visszahozni?
Ext2 fájlrendszerről átmásoltam rá 21 gigát, ekkor semmi hiba nem volt, aztán olvasáskor jönnek a rendszerüzik
[10257.816158] sd 4:0:1:0: [sdb] Write Protect is off
[10257.816165] sd 4:0:1:0: [sdb] Mode Sense: 00 3a 00 00
[10257.845268] sd 4:0:1:0: [sdb] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
Ráengedtem egy "fsck -cp /dev/sdb1 " parancsot ezzel elvan már 2 órája
dmesg -re a válasz:
[21844.800538] sd 4:0:1:0: [sdb] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE,SUGGEST_OK
[21844.800544] sd 4:0:1:0: [sdb] Sense Key : Medium Error [current] [descriptor]
[21844.800550] Descriptor sense data with sense descriptors (in hex):
[21844.800553] 72 03 11 04 00 00 00 0c 00 0a 80 00 00 00 00 00
[21844.800566] 00 ad 02 bb
[21844.800571] sd 4:0:1:0: [sdb] Add. Sense: Unrecovered read error - auto reallocate failed
[21844.800577] end_request: I/O error, dev sdb, sector 11338427
[21844.800583] Buffer I/O error on device sdb1, logical block 1417295
[21844.800608] ata5: EH complete -
-
zed01
őstag
Még a Chrome, A Firefox, az Opera, egyszóval minden Mac OsX-es.
-
zed01
őstag
Próbáld meg a Speed Dreamot.
-
zed01
őstag
Én az Ubntu linuxomet teljesen átalakítottam Mac OsX kinézete, a hangok, a kinézet, a programok Guijai mind mind Mac OsX kinézető, úgyhogy teljes az illúzió.
-
M.W.H
aktív tag
hy a kukát hogy tom megkeresni egy nem grafikus debianba?
bocs már megint noobkodok
-
-
-
gefffry
aktív tag
Erre esetleg valakinek ötlete?
-
Magnum_
nagyúr
ok, szuperek vagytok, nagyon köszönöm a segítséget!!!!
hálásan köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Magnum_ #33049 üzenetére
Telepítéskor megadtad a felhasználóneved, és a jelszavadat. Azt a jelszót kéri be, és érzékeny a kis/nagy betűkre. Pont ez az egyik oka a Linux nagy biztonságának, semmi fontos nem történhet a beleegyezésed nélkül.
szerk:
sudo-s sor beírása, enter.
kéri a jelszót.
csak gépeld be vakon, és üss entert. -
-
válasz
Magnum_ #33042 üzenetére
Valójában annak működnie kellene, mármint az előző, "további illesztrőprogramok"-nál meg kellett volna jelennie a b43 nevű cuccnak, csak engedélyezni kellett volna. Telepítsed fel a b43-fwcutter nevű csomagot és nézd meg utána megint (esetleg indítsad is újra a gépet).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Magnum_ #33042 üzenetére
Ha az van benne, akkor igen.
b43-as drivert kell életre kelteni, ahogy nézem, elég egyszerű, itt van a leírás hozzá: [link]
Összefoglalva, ezek mennek a terminálba:
sudo apt-get install b43-fwcutter
itt lesz új driver a korábbi postomban mutatott helyen, aktiválás, majd újraindíátssudo modprobe -r b43 ssb
sudo modprobe b43 -
-
törölt tag
Hogy tudok egy szektorhibás, Ext4 fájlrendszerű winyóról adatokat visszahozni?
Ext2 fájlrendszerről átmásoltam rá 21 gigát, ekkor semmi hiba nem volt, aztán olvasáskor jönnek a rendszerüzik
[10257.816158] sd 4:0:1:0: [sdb] Write Protect is off
[10257.816165] sd 4:0:1:0: [sdb] Mode Sense: 00 3a 00 00
[10257.845268] sd 4:0:1:0: [sdb] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
Ráengedtem egy "fsck -cp /dev/sdb1 " parancsot ezzel elvan már 2 órája
dmesg -re a válasz:
[21844.800538] sd 4:0:1:0: [sdb] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE,SUGGEST_OK
[21844.800544] sd 4:0:1:0: [sdb] Sense Key : Medium Error [current] [descriptor]
[21844.800550] Descriptor sense data with sense descriptors (in hex):
[21844.800553] 72 03 11 04 00 00 00 0c 00 0a 80 00 00 00 00 00
[21844.800566] 00 ad 02 bb
[21844.800571] sd 4:0:1:0: [sdb] Add. Sense: Unrecovered read error - auto reallocate failed
[21844.800577] end_request: I/O error, dev sdb, sector 11338427
[21844.800583] Buffer I/O error on device sdb1, logical block 1417295
[21844.800608] ata5: EH complete -
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok. ubuntut tettem fel egy dell d420-ra. wifi nem megy. hogyan lehet megcsinálni?
előre is köszönöm
-
válasz
ErosenZold #33030 üzenetére
Nem ott kell változtatni a boot sorrenden, az a fájl nem azért van, hogy a felhasználó szerkessze. Erre a /etc/default/grub való*, és Alt+F2 -> gksu gedit /etc/default/grub paranccsal tudod megnyitni szerkesztésre.
* Konkrétan a boot sorrenden nem ott kell változtatni, de meglehet határozni, hogy mi induljon alapértelmezetten, és gondolom ez kell inkább Neked.(#33031) sh4d0w: A xorg-edgers PPA-t érdemes felvenni és a Gallium drivert megpróbálni (csak frissíteni kell a rendszert). Sajnos X1600-val nézve pár hónapja még leltem fel bugokat benne játékoknál, de elvileg az nagyobb funkcionalitást és sebességet nyújt.
-
klayton#1
tag
válasz
ErosenZold #33030 üzenetére
terminalban :sudo gedit[ehelyett akarmelyik altalad hasznald szovegszerkeszto] /boot/grub/grub.cfg
-
-
ErosenZold
senior tag
Sziasztok
buta kérdés, de hogyan tudok rendszergazdaként belépni pl ide:
/boot/grub/grub.cfg
Mert ugye csak úgy tudom módosítani a boot sorrendem
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#74459392 #33026 üzenetére
Nem szerepel a hangbeállításoknál az egyik bemeneten a webkamera mikrofonja? Ott, ahol a line in, mic stb. bemenetek közt kell váltani.
Hogy ezeket a parancsokat honnan lehet tudni, az jó kérdés, bennem is megfordult már párszor, mikor állok ott a terminál előtt bután.
-
válasz
sh4d0w #33023 üzenetére
Ha HD széria előtti a karesz, akkor inkább használd Te is a nyílt meghajtót, egész frankó, én is azzal tolom mindenhol (X1600, HD3200). Ha fglrx-re pályázol, akkor kernelből is korhűt kellene használnod, azért már haladni kellene a korral, meg persze lehet nem is menne jól.
(#33024) kayaman: Vagy az indítóikonokat írod át, vagy a parancsokat alias-val.
-
ATi driver gondom van nekem is. Lucid, ebben mintha 7.5-ös x lenne, de az már nem támogatott a kártyámhoz. Hogyan tudom downgrade-elni 7.4-re az x-et?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ubuntu 10.10 van a gépen és szeretném valahogy működésre bírni a Logitech c200 Webcam-ot. Lehetséges ez?
kösz
-
attis71
tag
Sziasztok!
Ubuntu Linux-hoz létezik valamilyen program ami kezelni (olvasni, írni, konvertálni) tudja a SACD, DSD, DVD-A formátumokat? - vagy valamelyik Linux-disztribúcióhoz?
-
Lehet hüjeséget kérdek, de mi kell ahhoz, h egy klienst (wifin) összekössek egy szerverrel? Ezen azt értem, h a kliensen kell, h legyen samba?
A problémám az, h van egy n900-am (linux os, maemo) és szeretnem hálóba rendezni. De, még wifin nem csináltam ilyen dolgot. -
-
válasz
kovaax #33011 üzenetére
A normál, AMD honlapjáról letölthető Catalyst nem támogatja a 2.6.36-os és 37-es kerneleket (nem fordul le a cucc). Az X Updates PPA-ban megvan patchelve az fglrx és lehet telepíteni akár 2.6.37-es kernelre is, lefog fordulni és lesz 3D gyorsítás (próbáltam, ment).
KMS csak nyílt meghajtóval van, teljesen mindegy, hogy milyen kernelt használsz, fglrx-vel nem lesz akkor sem. -
kovaax
őstag
válasz
Kendek #33010 üzenetére
Izé. Ezt a 2.6.37-es kernellel is elmegy az fglrx dolgot hogy érted? A nemrég berakott méréseimet 2.6.32-es kernellel csináltam (squeeze), de most is fglrx drivert használok lenny-n, 2.6.26-os kernellel (mondjuk ez lassabb is, talán mert nincs KMS???). Vagy a vaapi-re érted (vagy mire)?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Orb1337 #33007 üzenetére
Arra gondolsz, hogy a Catalyst 10.10, 11, 12 telepítési problémád van? Ahogy nézem, maga a driver nem támogatja a 2.6.36-os kernelt, az meg Linux független dolog, ha jól értem.
Ubuntu, Linux Mint után átmentem OpenSuse-re, mert olyan híreket kaptam, hogy ott csak 1 csomag telepítése, és lesz GPU gyorsított HD lejátszás, ami Ubuntu alapú rendszereknél kivitelezhetetlen jelenleg, hiába túrtam össze már a sokadik ppa-ból az ilyen olyan vaapi fájlokat, nem lehetett megoldani.
Erre susén meg már drivert sem tudom felrakni, hogy rohadna meg ott valaki az AMD-nél.
---------------
Mindenkinek:
Van valami fejlemény va-api ügyben októberhez képest? -
válasz
Orb1337 #33007 üzenetére
Egyfajta kernel létezik, mindegyik disztribúció azt használja, plusz az Ubuntu némileg kiegészíti különböző patchekkel. De az AMD GPU-k támogatása nem a disztribúciók készítőinek feladata, teljesen ugyanolyan szinten van ezekhez támogatás az Ubuntuban, mint a Fedra-ban. Ha nyílt meghajtót akarsz használni, akkor a xorg-edgers PPA-t vedd fel és többet kapsz, mint Fedora-ban.
-
Orb1337
tag
Sziasztok!
Az ubuntu kernelében bentvan már az ATI videokártyák támogatása? Illetve van-e olyan szinten mint a fedoráé.
-
Siriusb
veterán
Egy ismerősömnél ubuntu fut (valószínűleg 9.10), melynek egyetlen speciális szoftver kiszolgálása a célja. Létezik, az, hogy az egész csak 2.3 GB? Nem volt igazán lehetőségem, hogy turkáljak a gépben, csak egy gyors pillantást vetettem a Rendszer Figyelőre, és ezen elcsodálkoztam.
Meg akarom oldani, hogy hetente tudja menteni a rendszert, gondoltam felrakom az rsync-et és írok hozzá egy scriptet, amit az alanyfuttatni tud és egy pendrive-ra backupol (ha már tényleg ilyen kicsi az egész).
Mivel nincs internet kapcsolat, ha letöltöm innen a csomagot és a függőségeket, elvileg simán fel kell menjen, ugye? Akkor is, ha valami minimal install-t csináltak. Vagy kell még valami ahhoz, hogy deb csomagot így fel tudjak rakni? Rég láttam már ubuntu-t, gondoltam inkább megkérdem... -
Csakénvagyok
őstag
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
Hennet #33000 üzenetére
Csak felhívta a figyelmed az alapelvekre teljesen jogosan. Ha ő nem teszi, jött volna egy mod, de ő már máshogy tett volna...
A 2-es pontban is igaza van, bár egyes programok valóban egész jól elfuttathatók wine segítségével, de én magam senkinek nem ajánlom és nem segítek benne, azon egyszerű oknál fogva, hogy win progikra win való, linux progikra linux való. Aki linuxot akar használni, tanuljon meg win progik nélkül élni, vagy ha máshogy nem megy, még mindig ott a dual boot lehetősége.
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest