- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Aktív témák
-
[pod]Diablo
őstag
Hello!
Eddig torrentezesre ktorrentet hasznaltam de folyamat,lefagyott,kicsit lassu volt,gondoltam valtok masra.Leszedtem a Vuze-t,elinditottam,beraktma a torrenteket,majd bezartam az ablakot.Ezutan az adatforgalomnal latom uzemel es tolt a program,de nemtudom sehol megnyitni,es bezarni se.legalabbis az eppen futo programok kozott nemlatom es renszerfigyelobe a folyamatoknal se latom.Hogy tudnam elohozni,vagy esetlegesen bezarni?
Elore is koszonom a segitseget!
-
szeva000
addikt
válasz
Kendek #30995 üzenetére
Egyébként most,hogy ma hazaértem,felraktam a gépre a külső hdd-t,linux indult is,de a raidet így nem látja...de viszont a 2db vinyót igen.(mármint a smart adatokat meg hőfok...)
Nos ezután nem is mertem nekiállni még,nem akarom a wint szétbarmolni...de még ez az eset meglehet
-
szeva000
addikt
válasz
Kendek #30991 üzenetére
Így van,mert próbára most egy usb3.0-ás HDD-n van.De tuti ez a gond,mert a zeneszámoknál is ez a helyzet.
Még lenne egy olyan kérdésem,hogy raid0-ra felmegy a kubuntu egyszerűen?vagy sehogy?Az lenne akkor a végleges rendszer,de a win7-et azért még nem akarnám kilőni,főleg a raid0 miatt.Ott lenne bőven partíciónak is hely,de nem mertem még megpróbálni így a win7 mellé feltolni....a raid0 miatt -
válasz
szeva000 #30990 üzenetére
Valószínűleg nem találja a megadott elérési útvonalon a képet. Ez olyankor fordulhat elő, mikor kézileg csatolgatod a partíciót. Egyik megoldás az, hogyha a képnek a fájlját áthelyezed mondjuk a saját könyvtáradba (szal egy biztos helyre), vagy a másik, hogy a partíció állandó és automatikus csatolását beállítod az fstabban.
-
szeva000
addikt
Hi!
Mondja már el valaki,mert fogalmam nincs, hogy ha az asztalra kirakok egy háttérképet,az miért tűnik el minden restart vagy kikapcsolás után?(mindig az alap áll vissza) -
kovaax
őstag
-
válasz
kovaax #30984 üzenetére
Ha már úgyis a Synapticot futtatod, akkor kattints a Frissítésre, a Minden frissítés kijelölésére, majd az Alkalmazra, ennyi. De ha írsz egy egyszerű szkriptet, akkor rakhatsz ki az asztalra egy ikont és kattintásra megoldhatod a dolgot. Engem amúgy is roppant mód idegesít a frissítéskezelő, egyből megszoktam szabadulni tőle.
-
válasz
kovaax #30981 üzenetére
Synaptic -> Gyorskeresőbe: update-manager-core -> Jobb egérgomb rá, kijelölés teljes eltávolításra (a többit is amit még leakar szedni) -> Alkalmaz
Ezután nem fogsz kifejezetten ezzel a problémával találkozni, de persze ezután sem fogsz tudni egyszerre kettő csomagkezelőt futtatni. -
Vladi
nagyúr
válasz
kovaax #30971 üzenetére
Ha ez megnyugtat én fedora alatt is találkoztam vele.
Annyi, hogy egy alkalmazás zárolja a csomag adatbázist, a nélkül meg csomagkezelő nem működik. Ha épp fut a háttérben a frissítéskezelő, akkor az.
Lődd le, vagy tiltsd le, vagy várd meg míg végez utána megy a synaptic.
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Az mitől van, hogy a Frissítéskezelő után nem lehet Synapticban módosítani semmit, mert azt mondja a nyomorult, hogy már fut egy csomagkezelő??? Ezzel a problémával kizárólag Ubuntu alatt találkozom, és 9.04 óta mind "tudja" (korábbiakat nem használtam).
-
Vladi
nagyúr
Régebben úgy volt, hogy ugyan azt a struktúrát használta mindkét rendszeren. Úgyhogy linux alatt csak elérhetővé kellett tenni a mappát és belinkelni a /home megfelelő helyére. Hogy pontosan hová, azt majd megnézed win és linux alatt is. ln -s /utvonal1 /utvonal2 és kész.
(#30967) Kendek :
Bezáró gomba bal oldalt. Ezt a fanatikus ubuntistát...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ezt már tom, hogy 1szer kérdeztem, de akkor lehet kicsit hülyén kérdeztem vagy már nem tom..
Szóval, deluge-ban ha be szeretném lőni a forward-ot, akkor a kimenű, és bejövő portoknál mind2 rublikába be kell írni a kinyitott portot?
Látszik nem használtam egy ideig a rendszert, máris túl sok a kérdés, már megint.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak a címsor betűkészlet volt bold ugye alapból, a többi az regular?
A rögzített szélességű betűkészlet az mire vonatkozik?
(#30961) Kendek: Köszi. Kicsit fura a betűtípus mondjuk, szokatlan.
-
biker
nagyúr
win thunderbird mail mappáit be tudom majd adni az ubuntus thunderbirdnek?
win csere esetén síma copy kellett csak, és ment a progi minden kérdés nélkül -
róland
veterán
Nem túl jó hírek a szabad szoftveres közösségtől: LibreOffice az új neve az OOo-nak. Ne csodálkozzon senki, ha már így szerepel az új Ubuntu kiadásban. Bár a lokalizációval le vannak maradva, így várhatóan a 10.10-ben még marad az íOracle féle OOo.
-
ntomka
nagyúr
Feltettétek már az új betűtípust a tárolóból? Szerintem nagyon király lett.
-
törölt tag
"Ez most cpu? Miért gondoltam, hogy hdd?">kicsit talán túlbonyolítottam, valóban.
az everest 64°C a cpu-ra vonatkozott, a hibajelentés inkább hdd lehet, de a korábbi bsod nem tudom, melyik. a cpu XP-n mutatott 64°C-nál valóban kevés. az eredeti kérdésem is inkább arra vonatkozna, hogy annak idején az XP alatt a képen leírt hiba összefüggésben lehet-e a bsod-kkal, függetlenül attól, hogy cpu vagy hdd?
különben intel c2d t7250 proci. és jobb szellőzéssel (az asztallapról egy kis emeléssel magasabbra helyezve) "megoldódott".
csak most, hogy Ubuntu is van rajta, gondoltam ránézek a lemezkezelpvel, erre ezt adta.
-
törölt tag
válasz
ntomka #30944 üzenetére
igazából az a baj, hogy nálam nem sötétek az ablakok, így a világos mono ikonok nem látszanak rendesen. az lenne amúgy jó, ha a notification area meg indicator mono lenne, a többi meg színes. ez a faenza szép amúgy, csak pár dolgot nem tartalmaz.
amúgy meg a ma reggeli frissítések óta nincs bluetooth a gépemben...
érdekes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kérdés, a Google Stable Source a Chrome új tárolója forrásközpontban? Mert más nincs a Browser-ben. Vagyis, Szoftverközpontban van pipa a Chrome Stable-nél. Akkor az tartalmazza a tárolót is gondolom... csak most fura, hogy forrásközpontból eltűnt, vagy csak régen néztem.
@Kendek: Hát jobb később mint soha.
-
törölt tag
válasz
ntomka #30928 üzenetére
köszi, pont a faenza dark ikonpakkot használom, de ez nem cseréli ki például a skype ikonját, ami ött zöldül a sarokban
szebb lenne, ha meg tudnám változtatni, csak nem tudom hova tegyem, és mekkora méretűt.
illetve fura, hogy az indicator applet ikonjai kicsit homályosak, mintha nem tudná őket rendesen méretezni -
hackeeeee
Jómunkásember
No, most frissítettem .25-ös kernelre. Eddig mintha kicsit gyorsabbnak tűnne a rendszer.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szeva000 #30935 üzenetére
Kendek programjával, persze ehhez fent kellett volna lennie előtte.
-
szeva000
addikt
jajj..mostmár kezdem szétütni a monitort is
Éppen sikerült az asztalról minden panelt,ikont eltüntetnem.
Panel még vissza is jött,de hol vannak a menük?legalább az meg lenne
De nem találom
Ebben nem lehet visszaállítást csinálni,mint windows alatt? -
válasz
ntomka #30932 üzenetére
Ja arról a sz.rról van szó, de mégis van különbség böngész és böngésző közt... Mivel a króm beépítve tartalmazza, ezért ő simán viszi a jútyúbot és a flash gaméket, érdekes módon a felhős alkalmazások alatt (nálam) elvérzik.
Ott az FF. Majdnemhogy normálisan viszi a flasht, de mégis vanhogy nem lehet kattintani a gombokra... (felhőben profi)
Na az opera ennek a kettőnek a keveréke... (a negatív értelemben) Hozzáteszem, h a legjobb böngésző lenne a "kis" hibái nélkül -
válasz
ntomka #30926 üzenetére
Azt meg nem tudom mennyire vágod, h a chrome a legjobb a flash tartalmak "lejátszásában" Nekem gyengém a flash játékok, ahol a 4 magos 3 Ghz-s procim forog FF alatt, ott a króm vígan tétlenkedik, míg a gugli által kiadott felhős alkalmazások alatt a C megfekszik addig az FF -el simán tudok dolgozni több órát - szóval ez paradoxon...
Linux-on igen vegyes a kép.
Hozzáteszem, h mióta eszemet tudom operát használtam, de fél éve rá kellett döbbenjek, h 1 kalap akármi az egész... (linux-on) -
szeva000
addikt
Igen, ezt is felraktam most,meg amit találtam a synapticcal
,de gőzöm sincs mit is csináljak vele
Egyébként letöltöttem az apc oldaláról egy pbeagent.....valam.rpm-et,de az meg nem megy fel...vagyis nekem nem megy
A másik baj még az,hogy egyáltalán a soros port miatt működhet a dolog itt linux alatt? -
törölt tag
a notification area-ban megjelenő ikonokat ki lehet cserélni valahol? honnan veszi a rendszer, amik ott megjelennek?
-
ntomka
nagyúr
válasz
body007 #30923 üzenetére
Azt hozzá kell tenni, hogy a Chrome/Chromium is ugyanígy viselkedik, tehát tényleg csak az Opera a ludas a dologban, bár az utóbbi időben változni látszik a hozzáállásuk, csak ugye ez hosszú folyamat lesz.
(#30925) tomtyi: 64 fokon a cpu-nak még nem nagyon kéne hibázni, főleg ha terhelés alatt ennyi, akkor még normálisnak is mondható egy nem túl jó hűtéssel.
-
törölt tag
-
Atapi
senior tag
válasz
szeva000 #30922 üzenetére
apcupsd nem ismeri fel a szünetmentesed? (meg gui-nak gapcmon. mindkettő megy csomagkezelőből. valószínűleg kevesebbet tud/nak/ mint a gyári sw, de talán megteszik).
raid támogatás ha jól emlékszem csak az alternate telepítőben van, de ennek utána kellene nézni, mintha korábban valaki irt volna erről a topicban, egy keresést megér... meg asszem grub se ment fel régen raid tömbre...
-
válasz
szeva000 #30922 üzenetére
Élőszőr is grat a friss rendszeredhez
Online filmet nézni (sajnos) az operával Linuxon nem nagyon érdemes. FF-el (a megfelelő plugin-okkal) már sima ügy. Sajnos az opera nem nagyon ad a linuxra
Egyszerüen csak telepíteni kell a megfelelő bővítményeket és simán fog vinni mindent (az FF)
Semennyire nem néztem utána, de elég sok eredményt dobott a 2 szó: APC 2200VA + linux
-
szeva000
addikt
Hali!
Már kemény 2napja van fönt kubuntu a gépemen
Igazából most már kezd minden helyreállni benne,de lenne 1-2 bajom,mivel igazából semmit nem értek a linuxhoz.Az egyik gondom az online nézhető filmek terén van.Operával nem akar menni semmi,firefox már emgy,de ozz is néha lefagy a film.Ebben kellene sagítség,hogy mit lenne érdemes használni vagy mi a megoldás egyáltalán.
A másik gondom inkább izgat.Az APC 2200VA-es szünetmentesemnek windows alatt volt egy power chute nevezetű progija,amivel a konfigurációkat végezhettem a UPS-en.
Valami kellene ide is,ha lehetséges,nomeg ha van,akkor jól jönne majd egy kis segítség a felrakásban.jah és mégegy...Még van otthon a másik gépemen egy raid0 tömb win7-el.Erre a kubuntu a raid0 miatt símán fel menne?
-
Vladi
nagyúr
válasz
TakkerX #30911 üzenetére
Audacious vagy valamilyen mplayer frontend az biztos tudja.
Annyi, hogy a lejátszóban az alsa hangeszközt válaszd és akkor lehet küldeni a hangot a kimenetekre, vagy ha pulse van beállítva a lejátszóban, akkor a pulse beállítások között kell ilyet választani.(#30918) tomtyi:
45 fok az nem olyan sok. Vagy ezt már problémának jelzi az eszköz? Tapogasd már meg. Az tévedhetetlen módszer.
-
ntomka
nagyúr
Nem tudjátok hogy lehetne a compiz víz effektusának a sugarát megadni?
-
Cors
tag
válasz
Nowhereman #30906 üzenetére
helyére,le szeretném cserélni
-
ntomka
nagyúr
válasz
Bertiee #30914 üzenetére
A terminálba beütöd ezt:
gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
A legvégére beírod ezt:
options snd-hda-intel model=3stack-6ch-dig
Újraindítod a gépet.
Hangbeállításokat megnézed.
Ha nem jelenik meg a 6 csatorna, akkor még terminálba ezt:gksudo gedit /etc/pulse/daemon.conf
Ezt a sort megkeresed:
; default-sample-channels = 2
Átjavítod pont erre:
default-sample-channels = 6
Mented, bezárod, újraindítod a gépet.
-
TakkerX
aktív tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan media lejátszó linuxra, amiben ki tudom választani, hogy a 7.1es hangkártya melyik kimenetén szóljon? teszem azt, csak a "rear" páron akarok hallgatni valamit, egy másik dolgot, meg a "front"-on.
MPD-vel próbálkoztam, de nem igazán akarta adni. egy ALC883 alaplapi hangkártyáról van szó. de próbáltam egy sound blaster live-val is(emu10k1). -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Alaplapi hang kari van a gépben, 4.1 hangrendszerrel. Alapból nem találok a beállítási lehetőséget az ubi 10.4-ben, hogy Qadrofonban szóljon, ne csak stereóban. Mit tehetnék?
Help pls!
Köszi!
-
Cors
tag
Jó reggelt mindenkinek!
Tudnátok segíteni,Ubuntura szeretnék win7-et tenni,de nem tudom törölni.
Dell inspiron laptopra tenném fel.Köszi.
-
Na csak rá jöttem miért kell fel a gépen alvásból, egyből miután elmegy aludni (nem, nem azért mert inszomniás
) Szóval ha nincs bedugva az utp kábel (routerből jön) akkor alszik szépen. Ebben az az érdekes, h bios-hoz nem nyúltam (ott lehetne bekapcsolni ügye a wake on lan-t, de ki van kapcsolva). Live rendszer is ugyanígy viselkedik, ezek szerint nem a rendszerem a ludas. Router-be van ilyen fícsőr? Vagy hol nézzek szét?
Végső soron (ilyen esetbe), melyik hw elemet kell felaprítanom kisbaltával?
Aktív témák
- Windows 10
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Flint 2 OFF topik
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest