Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
válasz
szil@'rd
üzenetére
Azért őrizd meg az infót arra az esetre, ha a slave vinyó kikerül a gépből
Én úgy csinálom amúgy, hogy a rendszerindítót (Grub) arra a vinyóra íratom, amelyiken az Ubuntu van és aztán az alaplap indítómenüjéből választom ki, hogy melyik rendszert akarom indítani. Így utólag is meg lehet csinálni Ubuntu-ból, hogy a Grub-ot ráíratod a másik vinyóra is, a Windows-os vinyó mbr-jét meg helyreállítod a DVD-ről. -
szil@'rd
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
köszönöm a segítséget, fény derült a hibára slave vinyó nem lett vissza dugva

-
-
szil@'rd
tag
Sziasztok nem biztos hogy jó helyre fordulok a kérdéssel de a linux csinálja a feszültséget azért itt kérdezek.
Win7 mellé suli miatt felkerült egy ubuntu nagyon nem használtam de meghagytam hátha még kell alapon... Gépet szétszedtem össze raktam egy CLI képernyő fogadott miszerint error no such device grub rescue> és esélyt se ad arra hogy win7-et indítsam...
Hogy lehetne megszabadulni gyorsan a linuxtól vagy valahogy rávenni hogy bootmenüből indíthassak Windowst?
-
törölt tag
azt hogy lehet megoldani, hogy (például) jpeg fájloknál nautilusban az "open with..." menüpont alatt ne jelenjen meg négyszer (!) a "wine core exe" választási lehetőség? az igazi az lenne, hogy egyszer se jelenjen meg. már leszedtem a wine-t teljes eltávolítással, de még mindig ott vannak a szemetei.
-
válasz
misirulez
üzenetére
Parancsolj. Más Windows verzióhoz kéretik kiguglézni a megfelelő leírást

-
.mf
veterán
Úgy tűnik, megtaláltam, amit kerestem, és úgy hívják, hogy hostapd.

csak a megfelelő varázsszóra kellett rájönni. Most meg majd jöhet a beállítás, hogy kiderüljön, működik-e (de mivel ez pendrive-ról futó live-rendszer, ehhez legalább egyszer, elképzelhetően többször újra kell indítani, ami 1 + 5 perc, úgyhogy majd holnap folyt. köv.) -
.mf
veterán
Sziasztok, az előzőre van valakinek tippje?
Vagy esetleg valami oldal, ami evvel foglalkozik, mert az alap dokuementációt már átnéztem, és nem működik.Vagy inkább átfogalmazom: egy usb-s wifi adapterrel rendelkező számítógépből lehet wifi routert fabrikálni, amire nem csak xp-s laptoppal, de ad-hoc kapcsolatot nem támogató okostelefonnal is lehet csatlakozni?
-
-
nyilasmisi
tag
Segítséget szeretnék kérni:
PureAdmin-t konfigurálnék.
A saját sudo username, password-el beengedek az FTP szerver, de ha felviszek más emberkét akkor annak a usernevét elfogadja, de a passord-jét nem.
Van valami 5letetek rá?
Segítséget előre is köszönöm. -
szimla65
aktív tag
válasz
szimla65
üzenetére
Megpróbáltam a Csííz és a Kamoso progival és jó a dolog mert most nincs kép.Viszont a led még világít,ez tévesztett meg.De most meg nem indul el a kamera hiába írom be a parancsot.
Ezt a hosszú listát,hogy tegyem fel.
Most azt hiszem sikerül.Itt a lista
szimla65@szimla65-ASUSlaptop:~$ lsmod
Module Size Used by
uvcvideo 55847 0
xt_limit 1394 8
xt_tcpudp 1927 7
ipt_LOG 4490 8
ipt_MASQUERADE 1419 0
xt_DSCP 1657 0
ipt_REJECT 2004 1
nf_conntrack_irc 3348 0
nf_conntrack_ftp 5361 0
xt_state 1014 6
binfmt_misc 6599 1
parport_pc 26058 0
ppdev 5556 0
snd_hda_codec_si3054 3440 1
snd_hda_codec_realtek 217971 1
nvidia 9329739 44
arc4 1165 2
iptable_nat 3752 0
nf_nat 16289 2 ipt_MASQUERADE,iptable_nat
nf_conntrack_ipv4 10783 9 iptable_nat,nf_nat
nf_conntrack 63258 7 ipt_MASQUERADE,nf_conntrack_irc,nf_conntrack_ftp,xt_state,iptable_nat,nf_nat,nf_conntrack_ipv4
nf_defrag_ipv4 1117 1 nf_conntrack_ipv4
iptable_mangle 1371 0
iptable_filter 1302 1
ip_tables 10460 3 iptable_nat,iptable_mangle,iptable_filter
x_tables 15921 11 xt_limit,xt_tcpudp,ipt_LOG,ipt_MASQUERADE,xt_DSCP,ipt_REJECT,xt_state,iptable_nat,iptable_mangle,iptable_filter,ip_tables
snd_hda_intel 22107 3
snd_hda_codec 87552 3 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep 5040 1 snd_hda_codec
joydev 8735 0
snd_pcm 71475 4 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi 4588 0
snd_rawmidi 17783 1 snd_seq_midi
ath5k 130083 0
snd_seq_midi_event 6047 1 snd_seq_midi
mac80211 231541 1 ath5k
snd_seq 47174 3 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
ath 8153 1 ath5k
snd_timer 19067 2 snd_pcm,snd_seq
stkwebcam 19313 1
snd_seq_device 5744 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
cfg80211 144470 3 ath5k,mac80211,ath
videodev 43098 3 uvcvideo,stkwebcam
v4l1_compat 13359 2 uvcvideo,videodev
video 18712 0
psmouse 59033 0
snd 49006 16 snd_hda_codec_si3054,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
asus_laptop 14084 0
output 1883 1 video
serio_raw 4022 0
sparse_keymap 3145 1 asus_laptop
k8temp 3228 0
soundcore 880 1 snd
snd_page_alloc 7120 2 snd_hda_intel,snd_pcm
agpgart 32011 1 nvidia
i2c_nforce2 5179 0
lp 7342 0
parport 31492 3 parport_pc,ppdev,lp
usbhid 36882 0
hid 67742 1 usbhid
firewire_ohci 21106 0
sdhci_pci 6339 0
sdhci 15890 1 sdhci_pci
led_class 2633 3 ath5k,asus_laptop,sdhci
sata_nv 19420 5
pata_amd 8746 0
firewire_core 46643 1 firewire_ohci
crc_itu_t 1383 1 firewire_core
forcedeth 49433 0
szimla65@szimla65-ASUSlaptop:~$ -
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Ubuntot szoktam használni mostanában és van egy tulajdonsága ami nagyon tetszik.
Ha egymáshoz közel teszek két ablakot, amikor már csak pár pixelre vannak egymáshoz, mint a mágnes úgy összepattannak.
Vagy ha átméretezek az egyiket akkor amikor más hasonló mérete van mint a mellett lévőnek akkor automatikusan ugyanakkorára méreteződik.
Mivel windowsban nagyon sokszor futtatok egyszerre több ablakot, ezért nagyon jól jönne ha windows is tudna ilyet, mert csomó időm elmegy azzal, hogy pont ugyanakkorára pont egymás mellé tegyem az ablakokat, mert idegesítene ha nem úgy lennének.Előre is köszi, ha tud valaki erre valami programot.
Üdv,
Misi
-
szimla65
aktív tag
Üdv!
Lenne egy problémám amit nem tudok megoldani.AsusF3M-AP113 notebook-on a beépített kamera netezés közben bizonyos oldalaknál bekapcsol(világít a led és a kamera működik,a Camorama progival néztem)és sehol nem találáok lehetőséget ahol ki tudom kapcsolni.Van-e erre progi vagy valami más megoldás.
Várom a segítséget -
-
peterszky
őstag
Win XP alatt Wubival van Ubuntu. Valahogy Win alól lehetne olvasni és kinyerni fájlokat az Ubuntus rendszerből?
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nyilván nem elég csak telepíteni a témákat, ha nem állítod be, akkor nem használja őket.

Az Emeraldhoz Compiz kell, alkalmazása többféleképpen lehetséges. A CompizConfig beállításkezelőben az Ablakdíszítésnél a Parancsot írd át emeraldra, vagy a Compiz Fusion Icon segítségével is kiválaszthatod a Select Window Decorator-nál, esetleg Alt+F2 -> emerald --replace.
Hát, a kulcstartóval csak a gond van ... -
válasz
Kendek
üzenetére
Köszi, a témákat telepítette, de nem látok különbséget. Felraktam az Emerald Theme Manager-t, nem találok olyan gombot, ami alkalmazná... hogyan kéne alkalmazni?
Most már nem írja ki a hitelesítős dolgot, szerintem az apt-get update ezt megoldotta.
Az Evolution kér jelszót automata bejelentkezéskor, mondván, hogy a bejelentkezési kulcstartó nem lett feloldva.
-
-
Beri
addikt
Azért az egyáltalán nem tesztelés és az egy oprendszeren tesztelés között van egy kis különbség

Persze, én is nagyon jól tudom, hogy csak az biztos, amit az ember saját maga mér, tesztel, stb. Viszont az adott applet hibátlanul működik windows alatt. Innentől nem a programozó sara, ha más oprendszerrel gázos.Csak hogy ON is legyek: régebben játszottam ubi-tűzróka párossal ezt a játékot, nem volt probléma. Valamit elszabhattak oracle-ék, mert az applet nem változott (megnéztem).
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Megoldható, de szokd meg. Amúgy e-mail-ezéshez nem kell jelszót megadni, frissítéshez pedig nyilvánvaló, hisz a rendszerfájlok módosulnak. Igen nagy kockázatot jelentene, ha bármikor bármi módosíthatna bármit a rendszeredben, gondolom ezt Te sem akarod.
Azért írja ki, mert a tároló(k) hitelesítő kulcsa nincs felvéve, ezt természetesen pótolhatod, utána nem fog problémázni miatta. Ha leírod a pontos hibaüzenetet, leírom, hogy mit kell tenned.
Fel kell venned először a tárolót, terminálba írd:
sudo su
add-apt-repository ppa:bisigi/ppamajd telepítsd a témát:
apt-get update
apt-get install aquadreams-theme -
+ miért írja ki minden csomagra, hogy nem megbízható a forrás és nem települ?!
+ hogyan lehet ILYEN témáim, de olyan, ami működik is, mert itt egyik parancs sem jó (főleg pl. az Aqua Dreams féle középső menüsor megvalósítása érdekel)Előre is köszi

-
Nemrég raktam fel a 10.04-es Ubit. Az megoldható, hogy automatikus bejelentkezés után ne kérjen minden műveletnél (frissítés, e-mail, stb.) jelszót?
-
Tesztelni a programozó feladata. A gyártóé valóban az, hogy mindenen ugyanúgy fusson, de a tesztelést nem hagyhatod ki.
(Ha azt mondják, fogj meg 2 drótot, nem ráz, megfogod, anélkül, hogy megmérnéd, mekkora fesz van köztük? Ugye hogy nem. Azt mondja a sw gyártó, hogy tuti menni fog, azt se kell elhinni
)Tesztelés nélkül kidobott egy csávó egy progit a melóhelyemen pár éve, másnap reggel azzal indult volna a gyártás tovább (termékkövető rendszer).
Egész éjjel azzal szívtak a kollegák, míg este 9 körül elfogyott miden ötlet, és felhívták, hogy mivel tesztelte... Mondta, hogy semmivel... Na vajon miért nem működött? És vajon pénzben mennyi lehetett a gyártósorok állása másnap délig?Rutinból nem nagyon kell programozni.
-
Pitong
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget kérnék!! Adott egy KOB PLE133 TFSMX alaplap egy Award Modular v6.00PG BIOS-al. A BIOS-ban nem tudom kikapcsolni a "Memory Hole At 15M-16M"-et mert nincs is. Ha netán van másnéven. Bár nem hinném. Az Ubuntu inditásakor ez jön elő: initrd too big. Hogy elinduljon a rendszer kikelenne kapcsolni a Memory Hole-t, csak hogy ha nincs ilyen funció? Vagy mást kellene állitani? Segitseget elore is köszönöm!
http://www.mercury-pc.com/product-spec.php?productid=201
-
Beri
addikt
Ezzel teljes mértékben egyet értek. Vannak különbségek egyes böngészők, oprendszerek között. Viszont nem a programozó feladata tesztelni minden oprendszeren, minden böngészővel, hanem az oracle-nek kéne megoldania, hogy a keretrendszerben az applet ugyanúgy fusson minden platformon, ugyanis ezért alkották a javát.
body007: A följebb leírtakat ajánlom figyelmedbe.
-
-
upszilon
őstag
...ezt meg tudom erősíteni. Például az új H.264-es kodekkel készült QuickTime-konténeres videókat egyszerűen nem képesek lejátszani a windowszos böngészők, (linux alatt megy mint a karikacsapás). De ha például Flash-konténerbe tesszük fizikailag ugyanazt az mp4-es fáljt, akkor mindjárt más a kép. Példa.
-
Ja, elméletben így van, gyakorlatban meg a Flash, a HTML, Java, .net... ...mnd különböző hibákat produkál különböző szoprendszereken, különböző böngészdéken.
Ehhez érdemes hozzászokni, mert nagy cumikat eredményez

(Programozgattam Java, meg most kcsit .net is, és a .net-t is Linux/Windóz vegyesen, hogy mind a kettőn fusson...)
-
Beri
addikt
válasz
body007
üzenetére
Most komolyan, programoztál már java-ban?
mi a fenéért nem megy egyik oldalon, a másikon meg igen?
Azért, mert a környezet hulladék, amiben fut (nem, nem a böngésző).De legalább a kezdeti kérdésemre választ kaptam. Másnak is ugyanúgy nem nyílik meg, tehát a probléma nem az én készülékemben van

-
Nem akarok veled vitatkozni, de ha a java annyira keresztplatform akkor mi a fenéért nem megy egyik oldalon, a másikon meg igen? Ez nem a java keresztplatformságán múlik, (mert az tényleg az), hanem a mélyen tisztelt programozón. Meg lehet úgy írni egy programot, h menjen mindenhol (ala cib.hu) meg úgy is, h csak a w-s rendszeren
Persze, önhibáján kívül -
Öhömm, tehát ha a csodalinuksz alatt nem nyílik meg az applet, de fujjfujj vindóz alatt igen, akkor az applet a hibás... - nem, nem. Ez kb. olyan mint mikor egy oldal "csak" ie alatt jelenik meg helyesen. Remélem érted a célzást -> nem mindenki használ ie-t

szerk: a bólogatós smájli miatt

-
mzx
senior tag
Ha 2.0 -s a pendrive, akkor valóban potenciálisan gyorsabb, mint egy átlag CD-ROM,
persze gyártó/tipus függvénye. Az én új pendrive-m potenciálisan 5/10 MB/s,
ami kb. 32/64xCD sebességnek felel meg.
(Léteznek persze ennél is gyorsabbak, mig a CD-ROM-ok többsége 52x fölött
nem képes teljesíteni.)
Azonban: P3-asomon az USB vezérlő az 1.0-s pendrive-kra lett tervezve, ennél fogva
nem is képes nagyobb sebességre, bármilyen, potenciálisan gyors pendrive van rá csatlakoztatva. -
mzx
senior tag
válasz
body007
üzenetére
Ezer örömmel !
Nagy poén
Bár linkelni nem tudom, mivel a pendrive csomagolásán olvastam. Olyan nagy poén, hogy "még engem is" elbizonytalanított 
Nyahhh'szongya...:" [...] Az USB kulcsot / memóriakártyát ne formattálja számítógép segítségével! [...] "
. . . aláfirkantásosság:
Kingszton Drágaságmaszat
Ebben az amerikánische dologban lehet vmi; a gyártó honlapján bizonyos paramétereknél kihangsulyozza, h csak amerikai típusok esetén.
-
.mf
veterán
Sziasztok,
ubuntun a modemtől kábelen jövő netet gép usb-s wifijén keresztüli megosztással szenvedek.Az usb wifi önmagában megy, a 10.10 livecd egyből használni is tudta, bármi mókolás nélkül (annak ellenére, hogy tp-link). Viszont ha a network manager Create new wireless connection opcióját használom, akkor az Androidos telefon és XP-s laptop látja a hálózatot, de Android nem tud ad-hoc hálózatra kapcsolódni (ejnye google), az xp-s laptop ugyan tud kapcsolódni, de csak ad-hoc open vagy wep módban, és bármi pingelésére Destination host unreachable választ ad.
Ha ad-hoc helyett infrastructure-re állítom, akkor nem is látják a hálózatot.Van valakinek tippje, hogy mit csinálok rosszul, vagy hogy lehetne másképp megoldani, esetleg valakinek sikerült-e már ilyesmit beállítani?
Kösz:
.mf -
Lehet (de nem 100), h a chrome tartalmaz valamiféle beépített java-t, és azt látja az oracle oldala jónak, de már a "komolyabb" tartalmak nem indulnak...
Keress rá a szoftverközpontba a java szóra, az openjdk-t tüntesd el, a sun (oracle) meg tedd fel.
Meg linkelj már valami oldalt, ami nem megy, ránézek nálam mi újság. -
upszilon
őstag
válasz
üzenetére
a voipcheap hibája
Nem a Voipcheap hibája, hiszen az előző Ekiga-verzióban tökéletesen működött. Erre más is rájött. Egyrészt. Másrészt nem értem miért kell elrontani azt ami jó? Harmadrészt miért kellene nekem portot nyitni a rúter tűzfalán ahhoz a funkcióhoz, hogy bentről kitelefonáljak? Negyedrészt egyáltalán nem bánkódok, hiszen mára bőséggel találok a tárolóban olyan telefonos szoftvert, ami jól működik. Úgyhogy részemről a probléma megoldva, csak gondolatok maradtak utána. Például az, hogy a legközelebbi frissítés után vajon majd mi nem fog működni, ami pedig előtte jól működött...

-
törölt tag
a banshee miért nem használja a rendszer osd-jét? valami plugin kell hozzá? nem láttam olyat, ami ehhez kapcsolódó lehetne...
-
Valaki el tudja mesélni, hogy honnan lehet btaudio modult szerezni? Kernelforrásokban nincs benne, a bttv howto-kben meg mindig csak hivatkoznak rá...
-
quby
őstag
Hi All!
Debianaon ha nincs /etc/iptables.conf file akkor honnan tudom meg hogy miböl van induláskor 1-2 szabály? Nem sok van de van.
-
.mf
veterán
Esetleg még az is lehet (én is szívtam egy kört vele, újraformáztam-újrakreáltam, úgy is, utána rákerestem), hogy 10.10-nél a syslinux mappában a syslinux.config fájlban törölni kell az egyik sor elejéről az "ui" szót.
Amúgy másnak is lassú a "perzisztens usb live-cd"? Nálam még mintha a cd-nél is lassabb lenne, pedig ez egy sokkal alacsonyabb elérési idejű és gyorsabb eszköz.
-
Hát, ennyiből aztán nem lehet megmondani. De úgy általánosságban:
- A BIOS nem képes az USB-ről való bootolásra.
- Az elkészített pendrive hibás, nem képes bootolni.
- Nem tudod, hogy mit kell kiválasztani, hogy a pendrive-ról bootoljon a rendszer.
- A pendrive jó és a róla való bootolás megy, de az Ubuntu bugosan működik a gépeiden, nem képes betölteni a rendszert.
- Ezekből egyszerre több is. -
_BM_
senior tag
Sziasztok!
Nem tudok usb-ről indítani live ubuntut. Sem az Asus p5k desktop gépemen, sem a HP nx7400 noteszemen nem indul. Mit csinálok rosszul?

-
upszilon
őstag
válasz
üzenetére
Mivel úgyis csak kifelé megy a hívásom végül-is nem nyitottam rést a pajzson. Leszedtem a nyűgösködő Ekigát és feltettem helyette a Twinkle nevű alkalmazást. Meg vagyok elégedve a hangjával. Mondhatni tetszik.
Egyébként azt nem értem, hogyha van egy jó alkalmazás, azt miért kell elrontani? Az Ekiga a frissítésig jó volt. Aztán eltűnt a Stun Server beállítás, így többé nem lehetett beállítani a stun.voipcheap.com-ot. Ez okozza a problémát. Csak hát értetlenkedem, hogy mindez miért volt jó fejlesztés gyanánt.

-
törölt tag
válasz
upszilon
üzenetére
hmm, nekem megy rendesen ezzel a verzióval a voipbuster, ahogy régebben is ment. ír ki valamilyen hibát?
amúgy én próbálgattam a többi linuxra elérhető sip programot, de az ekiga a legstabilabban működő mind közül. esetleg nézd meg az empathy-ban levő sip plugint, de az elég kezdetleges. sikerült vele belépni, de nem támogat contaktlistát sem, csak be kell neki írni kézzel a számot, amit akarsz hívni. -
upszilon
őstag
válasz
üzenetére
Ekiga 3.2.7, de nem tudom mikor jött. A lényeg, hogy a korábbi módon nem tudtam munkára bírni. Vagy én durván elnézek valamit. Tény, hogy nincs is meg minden rubrika. Egyébkén ennek az oldalnak nyomán szoktam beállítani, de most valahogy nem jön össze.

-
upszilon
őstag
Eddig a VoiPcheap-ot az Ekigával használtam, de az új Ekiga verziót képtelen vagyok beállítani. Viszont egy zsákra való telefon-szoftver van a tárolóban. Ajánljatok egyet lécci, aminek szép a hangja és be is lehet állítani a VoipCheap-ra.
-
kovaax
őstag
-
Nagy kérdés... akad itt bárki, akinek sikerült összehoznia MythTV-t egy BT87x TV tunerrel?
Nekem Mythbuntu 8.10, 9.10, és 10.10 is csak addig jut, hogy felismeri, input source hozzáadás, stb., de csatornákat keresni már nem. Mármint a Scan for channels menüpont inaktív...
A frontend "Watch TV" menüpontja meg el sem indul...Látott ilyet már valaki?
-
Azrael90
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Alapból van fent Ubuntun - meg úgy mellesleg szinte minden Linux alapú OS-en - GCC, használd azt.
Terminálból működik:
gcc forrás -o kimenet -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
ubuntura szeretnék valami jó C fordítót, olyan kéne, amiben könnyű debuggolni, esetleg programkódon belül is ki tudja írni, hogy hol a baki.
-
Én Kendek egy másik személyisége vagyok, az én véleményem szerint is biztonsággal formázhatod a pendrive-odat.

A manuálos kérdésedre nem tudom a választ, de úgy gondolom, hogy Te is ugyanúgy használhatod a Google-t mint én, ezért nem is próbálkozom meg azzal, hogy utánanézzek (és szerintem más is így van vele).![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
Értem. Köszi az újabb válaszaid.
Érdekel mások meglátása is: nyugodtan formázhatok-e pendrive-t számítógéppel?
(eddig számomra ez evidens volt ,de a gyártó mást közöl a termékleírásban, jelzem annak, aki nem olvasta még előző hsz-em), de a te technikai tapasztalataidban, ismereteidben általánosságban megbízom.
Kendek, és mások: a néhány nappal ezelőtti ubi manuálos kérdésemre tud valaki linket?
Mindjárt UP-olom is, a sorszámát.
-
Nem tudom és nem tudom. Teljes formázásnál minden cellát felülír, azok pedig véges mennyiségű írást viselnek el. Illetve ebben nem vagyok biztos, mert különböző algoritmusok szolgálnak az írási műveletek szétszórására, elképzelhető, hogy értelme sem lenne a teljes formázásnak. Természetesen ettől függetlenül nem történik akkor sem semmi, ha nekiállsz és százszor leformázod fullosan egymás után. A 2.6.x + a kernelre utal, a Lucid a 2.6.32-esre épül. Nem kell semmilyen speciális program, particionáláshoz és formázáshoz is jó mondjuk a GParted.
-
mzx
senior tag
U T Ó I R A T (mert lejart a szerk.időm
) :
...apropó, vadi új pendrive-hoz szukséges vmi spéci szoftver, pl. vmi formázó, vagy mittomén' mi?
Sorry, ha sületlenséget kérdeztem. 
Azért merult ez fel bennem, mert valamit olvastam valahol ha nem is pont pendrive kapcsán, de mp3-, vagy mp4 player kapcsán, hogy valami speckó progi kellett hozzá... -
mzx
senior tag
válasz
Kendek
üzenetére
köszi a választ.
amiket még nem értek/nem tudok:1)
Mire fel (miért) szólitja fel a user-t a gyárto, hogy a pendrive-t
semmikép ne formatálja számitogéppel?
Mi az oka? (Ha a te meglátásod a helytálló, miszerint semmi gond
nem lehet abbol mégsem, ha számitogéppel formatáljuk.)2)
Milyen más eszközre gondolt a gyártó, amivel formázni lehet pendrive-t?3)
Ha nem csupán gyorsformázom, hanem alaposan adok neki
, abbol lehet vmi gond?4)
Ubuntu, illetőleg Lubuntu, stb. (egyáltalán általánosságban linux) alatt is nyugodtan használhatom a jelen, kérdéses pendrive-t, sőt, formázhatom is?
(Eleddig 1.0 -s pendrive-t használtam mindösszesen, mégpedig siekresen, xp és ubi alatt is, bár csak xp alatt formáztam eddig. A 2.0-ST MÉG EGYELŐRE
NEM HASZNÁLTAM! Előbb több hozzáértőt is megkérdezek, rajtatok kivul is.
)Azt írja a tisztelt "gyártó bácsi", hogy:
linux v. 2.6.x +
-on is használható többek között (win XP-n is egyébként.)5)
Linux v. 2.6 -os alatt mit értsek? Pl. ubuntu 10.04-es milyen verziójú linuxként értendő? -
mzx
senior tag
KÉT kérdés:
1)
UP - lásd: legutobbi hsz-em.2)
ÚJ
kérdés:ICIPICIT OFF lesz a kérdésem, és csak azért kérdelek meg titeket is ,mert veletek kommunikálok a leggyakrabban a forumban, ráadásul -és részben emiatt- többnyire meg is bízom tapasztalataitokban és segitőkészségetekben.

Tehát:
pendrive csomagoláson meglepő dolgot olvastam: "Az USB kulcsot számitogép segítségével
NE formatálja!"A)
Én voltam eddig tévhitben , hogy lehet, sőt:kizárólag számítógéppel lehet formatálni pendrive -t, azaz netán "tul van lihegve" valamiféle biztonságra törekvése a gyártónak, mint néha más műszaki termék esetén? Vagy a gyártónak van igaza?B)
Ha mégis szó szerint kell értelmezni a gyártó tanácsát, az esetben mi a manóval lehet formatálni akkor hát?
(A fene, hogy formázni is kell és ki tudja, hogyan... akarom mondani: hogy még ilyesmiknek is el kell venni az érintetlenségét.
Szűz pendrive-ról van szó.
Tényleg nem dugott még PC-t!! Esküszöm!! Lehet, hogy akkor kamu , hogy túl...khm...lihegi a gyártó?!
Segítsetek rajta, irány a beavatás szakszerű útja.
)Köszi előre is.

-
Richter36
őstag
Sziasztok!
Ubuntu 10.10-et használok, azt hogy megcsinálni, hogy képernyőkímélőnek az órát rakja ki, mint windowsban?
Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xbox tulajok OFF topicja
- Path of Exile 2
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Macska topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A54 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)