- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
Aktív témák
-
pethYeti
addikt
válasz
hackeeeee #33924 üzenetére
cd hiányzik az első parancs elejéről.
Így írd be pontosan:
sudo mkdir /opt/google/chrome/plugins
cd /opt/google/chrome/plugins
sudo ln -s /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.21/jre/lib/i386/libnpjp2.soHa továbbra sem jó esetleg próbáld meg leszedni a 21-es javat és rakd fel a 24-est.
-
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #33901 üzenetére
Hát ha az, akkor azért. Az mai napig nem százas linuxon sajnos.
Kérdés mindenkihez: Tud valaki olyan konvertáló megoldást zenékhez, hogy meg lehet adni maximális bitrátát amire konvertál, ha ez alatt van az eredeti, akkor kihagyja, efölött pedig a beállított maxra konvertál?
-
Rotor82
aktív tag
válasz
hackeeeee #33898 üzenetére
Melyik böngészővel fut a legjobban (akadás mentesen) fecebook-on a cityville?
Csak mert az asszony bosszankodik, hogy akadozik neki chrome-al és ff-al is. Megnéztem én is és valóban szaggat, főleg teljesképernyőben...
Win alatt nem szaggatott se chrome-al, se ff-al. Mi lehet a gond? -
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #33886 üzenetére
Hát chrome alatt tényleg szenvedés. Engem is folyton idegesít a net bankkal. Mivel nálam engedélyezve van a 'play on click' a flagsben, úgy szoktam megoldani, hogy a beállításoknál a pluginek engedélyezésénél a netbankot törlöm az oldalak közül, ekkor újra rákérdez, hogy mehet-e, és úgy pár napig fut rendesen. Nem tuti, de legalább megoldható. Nagy valószínűséggel a sandbox zavar be neki.
-
-
válasz
hackeeeee #31685 üzenetére
Ez bőven mérési hibahatáron belül van. De egyébként is felesleges szerintem vele foglalkoznod, csak akkor van gáz, ha valamiért mondjuk 100 %-ra terheli a procit egyfolytában. Vagy van valami különösebb oka is neki, hogy foglalkoztat a dolog? Mondjuk merül az aksi vagy mi?
-
válasz
hackeeeee #31680 üzenetére
ppa:xorg-edgers/ppa
Ez nálam is fel van véve mindenhol, nagyon jó.
Persze néha instabil, bugos, nem jön be a grafikus felület, de amúgy mindez nem jellemző, jól szokott működni.(#31681) ntomka: Itt egy merőben új hozzáállás:
sudo sh -c "add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa ; apt-get update ; apt-get dist-upgrade"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #31677 üzenetére
Nah meglátom, hogy van-e erre esetleg valami ötlet, ha nincs akkor megpróbálom a Mint-et, hátha azzal nem lesz gond. De gondolom abból meg érdemes lenne megvárni a 10-es verziót.
Kérdés, a gnome felület alatt ugyanúgy megy minden mint ubuntu alatt? Tehát pl. ubuntu-tweak-et fel lehet gyógyítani rá? Abban van ugye pár hasznos dolog ami jól jön.
-
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #31621 üzenetére
Egyáltalán nem. Csak a CPU nem grafikára való, így ha nem megfelelően van használva, érezni fogod, hogy lassú. Ahogy én is ati+fglrx-szel. Valami szörnyű...
Mondjuk azt hozzáteszem, igazán én is csak a 4.5-öt éreztem annak, a 4.4-re nem így emlékszem. Előbbi a 10.10-ben alap, utóbbi a 10.04-ben. -
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #31617 üzenetére
Mondjuk ettől függetlenül tényleg lassú, mert olyan alap dolgokat is 2D CPU-ban oldottak meg, amiket a compiz egyből a vga-ra hárít. Azt ígérték, hogy a 4.7-re változtatnak ezen, de az ugye jövő év augusztus előtt biztos nem várható, addig még egy 4.6 is lesz, amire szintén ígértek némi optimalizációt, de az előbbi lesz az igazi.
(#31620) Sweet Lou 6: Ezt írtam is, hogy nvidian van vele a legkevesebb baj, ott is csak a zárt meghajtókkal. Konkrétan azért, mert a Kwin fő fejlesztőjének nvidia-ja van, így azon tesztel a legtöbbet. A szégyen az, hogy nem is tagadja és a blogján hozzá is vágták, hogy akkor bevonhatna igazán külsős tesztelőket.
-
válasz
hackeeeee #31613 üzenetére
Éppen most teszteltem 10.04-es Kubuntun VirtualBox alatt, ott van vele valami probléma, majd még utána kell járnom a dolognak. Felnyomtam 10.10-es Kubuntura is, ott viszont tökéletes. Egyelőre ez inkább ilyen tesztelgetős béta cucc, nem a végleges.
A letöltéseknél található hozzá egy kiegészítő csomag is (rendszerment-menuikonok), amely a régifajta ikonokat telepíti a menübe, legalábbis egy részüket, nem teljes funkcionalitással. Ezek csak ilyen gyorsindítóknak jók. -
ntomka
nagyúr
válasz
hackeeeee #31613 üzenetére
Próbáld meg, KDE alatt Kwin az érdemes, sőt alapból úgyis az megy fel KDE függőségként, attól nem tudsz megszabadulni sehogy, legfeljebb compizt indíttatsz helyette. Én arra gondoltam, amit a fejlesztője sem tagad, hogy a compizzal összevetve nagyon inkompatibilis a különféle driverekkel.
(#31614) Sweet Lou 6: Ahogy tapasztaltam, a compiz ott is nagyságrendekkel gyorsabb (érzetre), csak épp elveszted a KDE ablakkezelésének fele előnyét.
-
ArGab
őstag
válasz
hackeeeee #31600 üzenetére
Én régebben rendszeresen azzal próbálkoztam, mert a Gnome radikálisan más a Win után. De a fontkezelés, pontosabban a font élsimítás sokkal gyengébb mint Gnome alatt, és az egész ablakkezelő érezhetően lassabb, hát még mikor az fglrx felkerült, akkor egyenesen használhatatlanul lassú lett.
-
PuMbA
titán
válasz
hackeeeee #31589 üzenetére
Az egész Compiz meg csillivilli dolgokkal fél hónapig foglalkoztam még az Ubuntuval való ismerkedéskor. Szerintem egyáltalán nem éri meg a felmerülő problémák miatt. Telepítés után az első dolgom, hogy Compiz off, sok haszontalan autmatikusan induló program off és ubuntuone uninstall. Ezek nagyon sokat jelentenek: rendszerindításkor 150MB memória használatom van és ha csak egy pidgin fut akkor meg 0.5% proci (10.10-zel) --> öröm és boldogság
-
válasz
hackeeeee #31589 üzenetére
Igen, én mindig mondom, hogy kell visszaállítási pontokat csinálni, lehetőleg jó sűrűn. Mert ugye akkor nincs ilyen elállítódós probléma. Persze a beállításfájlokat kitudod törölni most is, de ha nem hiányzik a Compiz, akkor mindegy.
Kapnál, de sajnos nem én írtam a Xorgot, így nem tudom megmondani, hogy mi szüksége van annyi procira. Biztos bugos, mint mindig. Szerintem ne törődj vele, én is így teszek. -
válasz
hackeeeee #31361 üzenetére
Akkor most már tuti, hogy nem veszem fel a tárolót még egyszer. Múltkor is valami így elcsesződött, akkor vettem ki. Igazából az is probléma, hogy ezek a tárolók elég lassan követik a fejlesztői kiadásokat, és nem túl szerencsés az, ha nem a támogatott rendszeren használom.
(#31362) szigmat: Mire vagy kíváncsi, hónapok óta (több, mint 4) a Mavericket használom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
válasz
hackeeeee #31103 üzenetére
Már melyik részét érted az alatt, hogy minden exe-re jó? Mert igen, a Wine minden exe-t megpróbál futtatni, de amit nem tud, azt nem tud, ez van. A parancsos hozzárendelés meg azért kell, mert pl. egy CD/DVD berakásánál, vagy adott esetben egy NTFS fájlrendszeren elég nehézkes a jogosultságokat megváltoztatni, de így nem kell, hogy futtathatónak legyen jelölve a fájl.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #30508 üzenetére
egyszerre két helyre nem fogja kitenni. ha nincs értesíŧési területed (notification area), akkor az indicatorban lesz automatikusan a hálózatkezelő. ha van, akkor átteszi oda (de a bluetooth-t sajnos nem).
amúgy van arra valakinek ötlete, hogy a 10.10 telepíŧés óta miért nem tudja normálisan igazítani az empathy az ablakait? úgy szeretném, ha pont az alsó panel felett lennének, a jobb alsó sarokban, de akármit csinálok egy 100-150 pixellel feljebb teszi. még akkor is, ha compizban beállítom a place window pluginben, hogy fixed window placement-et kapjon, és tegye a sarokba pont (pidginnél ez működött). olyan, mintha addig felérne a panel, és nem tudná lejjebb rakni.
-
-
-
Sas madár
őstag
válasz
hackeeeee #30332 üzenetére
Látni látja a vinyómat,most tettem bele egy picit amit átformáztam fat32-re .
Szerintem nem tudom megfelelően megadni neki az elérést az lehet a hiba.pl.
vinyó elnevezve 500-nak
Beírom /media/sda1/ ..ott megjelenik az 500 de ha folytatom
/media/sda1/500/ erre már hibát ír -
válasz
hackeeeee #30316 üzenetére
Most pontosan melyik konzolra gondolsz? Kubuntut használsz? Mert frissítést lehet indítani a rendszerment -r paranccsal gyakorlatilag bármelyikben.
Egyébként ha mondjuk tty1-re váltasz és ott nézed, akkor az ű meg az ő betűvel vannak problémák. De leginkább ugye annál jelentkezik ilyesmi ami nem tud UTF-8-at.
Pár kérdőjel mondjuk nem gáz és mintha emlékeznék rá én is, hogy volt, de most már nem látom. -
DarPet
tag
válasz
hackeeeee #30223 üzenetére
Próbáltam újra felrakni, de mivel a legfrissebb van fent, így leállította a frissítést... Esetleg van valamilyen módszer, ami kötelezi, hogy elfogadja?
Egy Pioneer DVR-111D IDE-s meghajtóról van szó, és a hivatalos firmware van rajta, amit nem lehet visszaállítani régebbire a gyártó szerint...Közben még egy kérdés: az Ubuntu (10.04.1 amd64) Szoftverközpontból telepített flash player nem működik tökéletesen (lejátszódnak a videók, de nem tudok felbontást váltani csak ha a címsorba beírom, hogy "&hd=1", a Vodafone honlapján pl. a telefonválasztásnál nem tudok rákattintani a telefonokra, ha sikerül, akkor is random, hogy mikor). A 10.1.82.76ubuntu0.10.04.2 verziószámmal rendelkező flashplugin-installer lett telepítve (Adobe Flash bővítmény címen szerepel).
-
n00n
őstag
válasz
hackeeeee #30230 üzenetére
Emesenéhez nem érdemes tárolót felvenni, sőt még az alap tárolókból sem telepíteni. Mert általában elég elavultak vannak bennük. Egyszerűen elmész a hivatalos oldalra és megkeresed a forráskódot: ezt letöltöd. Kitömöríted, azután bemásolod mondjuk a saját mappádba. Indítani az emesene fájlra kattintva lehet. Semmi telepítés, semmi hackerkedés. csak megy. Parancsikont vagy panelikont is egyszerűen csinálhatsz neki, az alkalmazás logója bent van az emesene mappába, a parancs pedig
python /home/neved/tovabbimappak/emesene/emesene
legyen. És voilà megy is a legfrissebb 1.6.3-as emesene. -
n00n
őstag
válasz
hackeeeee #30225 üzenetére
Azt jelenti, hogy Git variáns, a Git a verziókövető rendszer, amiben fejlesztik. Magyarán nem egy kiadott verzió (alpha, beta, rc..), hanem csak a gitből egyik nap lefordították az alkalmazását és csomagot csináltak belőle. Egyébként élesben nem javaslom a használatát, még igen csak sok feature hiányzik belőle, ellenben stabilnak elég stabil.
Használd inkább az 1.6.3-at, a 2-öt csak tesztelgesd.
-
válasz
hackeeeee #30207 üzenetére
~/.opera igen.
Vagyis a /home/<felh.neved>/.opera könyvtár alatt van egy része, ami kifejezetten a felhasználóhoz köthető (beállítások, mentések, cache, stb.). Egyébként meg:
/usr/bin/opera
/usr/bin/opera-widget-manager
/usr/lib/opera/...
/usr/share/application/opera-browser
/usr/share/application/opera-widget-installer
/usr/share/application/opera-widget-manager
/usr/share/opera/...
/usr/share/doc/opera/...Meg még pár cucc, mint ikonok meg ilyesmi.
-
J97
tag
válasz
hackeeeee #30144 üzenetére
Pl. amivel gondom volt az az, hogy elfoglalt állapotban nem jelezte ha valaki ír. Már azóta megtaláltam, hogy hol lehet ezt kiiktatni. A színezés, animált szmájlik, mit hallgatok funkció nem fontos. Ami fontos lehet még az offline üzenetküldés, fájlküldés. És fontos, hogy stabil legyen, ne legyen túl csicsás. Ha ledob a szerverről jelezze és engedjen vissza. Általában elfoglalt állapotban vagyok bejelentkezve. Van egy két ember msnen, aki fontos és általában csak szimpla üzenetváltásra kell az msn. Néha fájl küldés. Tehát nincsenek extra igényeim, msn plus, stb. Az igényeimet pidgin majd empathy teljes métrékben ki is elégítette. Most egy régebbi 2.6.6 -os pidgin van fent. Lekopogom még stabil és nem zárult még be. Emesenet is fent hagytam végszükség esetére, de nekem ez annyira nem jött be.
Nekem van egy olyan gyanúm, hogy ez az Ubuntu 10.04 LTS még nem teljesen stabil vagy a gépemmel nem teljesen kompatibilis. Amik előfordultak már eddig, boot közben fagyás. Ez eddig 2x volt. Fájlkezelő véletlenszerű bezáródása. Ez egyszer fordult elő, mikor ki akartam jelölni egy mappát másolásra. Ma reggel meg azzal fogadott az OS, hogy a Fastswitchuser applet bedobta a törülközőt, hibát észlelt és nem tud betöltődni. Nem baj, ezt az alkalmazást kiiktattam, úgysem használom. A hangkártya hangerőállítója sem tökéletes. Nagyon kis léptéken belül óriásit hangosít a hangon. Gondolhatod fejhallgatózás közben ez mekkora élmény volt
Ezt a problémát is sikerült áthidalnom, felraktam az aumixet és zenehallgatás közben ott szépen finoman tudom állítani a hangerőt.
Amivel még voltak gondjaim, fagyás, stb. Az a 9.10 es verzió. Itt a CISCO PacketTracer menüje volt szétesve még. Előtte 9.04 és 8.10 volt, az hibátlanul működött. Ha sok gondom lesz még a 10.04 -el szerintem megy vissza a régi.
Bocs a hosszú hsz. -ért, de gondoltam msnes gondjaimon kívül megosztom veletek a többi 10.04 -el kapcsolatos tapasztalataimat is.
Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Borderlands 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dől az infó a Xiaomi 17-tel kapcsolatban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD 1 év garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest