- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
Hennet
aktív tag
ad1: ok bocs komám, ezentúl nemfogok olyan dolgokról dumálni, amit mindenki használ, mer nem sok milliomos rohangál körülöttünk, hogy minden vackot megvegyen eredetiben, riszpekt neked, ha te kivételt képezel
bocsánatot kérek a főmuftiktól, hogy le mertem írni a fenti szavakat!
crackelni, daemonozni bűn, vegyetek csak meg mindent, azokat a programokat is, amik már nincsenek forgalomban, ha nem tudjátok, kérdezzetek, vannak itt nagyon profi emberek
ad2: van ismerősöm akinek megy linux alatt is wines program, lehet hogy varázsló
ad3: amit mutattál linket, nagyon köszönöm, de egy 8 éves gyerek negyed órájába tellne kiismerni annyira ezt az OS-t, mint ami oda van írva, ha lehet ne nézz sült baromnak kérleksegítséget kértem, nem kukacoskodát, de úgy látom hogy veled nem lehet bírni, úgyhogy ne válaszolj, ha nem segíteni akarsz, vagy moderáltass ki engem, köpök rá
az ilyen emberek miatt nem szoktam fórumozni
-
Lenry
félisten
válasz
Hennet #32998 üzenetére
ad1: amikor regisztráltál, te is elfogadtad az Alapelveket, amely világosan kimondja, hogy:
amit tiltunk fórumunkban:
# minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan* használatát elősegíti (információ megadásával, linkelésével, bárhogyan);
* használatára buzdít;
* illetve segítséget kér ezek beszerzésében, használatában.
* így különösen tiltott témák például: szoftver regisztrációjához, működ(tet)éséhez szükséges kód vagy azt kijátszó szoftver, egyéb eljárás; készülék (műholdvevő, telefon, stb.) szoftverének jog- vagy licencellenes megváltoztatása, kijátszása, ehhez szükséges eszközök adás-vétele, telefon vagy egyéb eszköz szoftverének megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívóinak adás-vétele, bundle játék/szoftver értékesítése az azt tartalmazó újság nélkül;legyél szíves ehhez tartani magad
ad2: Windowsra írt programok nem fognak futni Linuxon, úgyhogy hiába crackelnéd, eredménye nem lenne. nem annyi a különbség, mint egy XP meg Vista közt.
ad3: a másik topikban adtam egy linket, hogy olvasd el, hogy legalább halvány fogalmad legyen a Linux miben létével kapcsolatban, úgy érzem azóta sem olvastad el.
-
Hennet
aktív tag
Sziasztok!
Most váltottam Ubuntu 10.10-re, nagyon tetszik.
Olyan problémám van viszont, hogy nem találok virtuális meghajtó programot, mint a Daemon tools, vagy a powerISO, megnyitni megtok ISO-t, de virtuális meghajtót nem tok beállítani, pedig kellene pár programhoz, amit nemtok crackelni.
Valamit tudtok?
Köszi -
válasz
bnorbert989 #32994 üzenetére
Azt azért hozzátenném, hogy a panaszait ettől függetlenül kiírja, ha ezt nem szeretnéd, akkor ezt írd a parancs után: 2>/dev/null &
-
válasz
bnorbert989 #32992 üzenetére
Inkább az indítóparancs után kell tenni, méghozzá egy & jelet.
-
bnorbert989
tag
Sziasztok.Ubuntu alatt milyen parancs-ot kell tennem az adott indító fájl elé,ahoz hogy a háttérben futassa a dolgot?Egy cod2 szerverről van szó,ami alap esetben folyamatosan mutatja az aktuális dolgokat,szeretném úgy indítani hogy a háttérben fusson.
Kizárólag Text Üzemmódban fut a linux.Köszi a választ előre is.
-
Thusor
őstag
válasz
Kendek #32988 üzenetére
ndisgtk-ben elméletileg minden rendben. WinXP driver betöltve, azt írja a hardver jelen van (net8187b). sudo lshw -C network kiadtam terminálban ezt a parancsot, ott csak a lant látja wlant-nem...mintha nem is lenne benne wlan kártya.
Most még az is kiderült, hogy a mikrofonom se működik...hiába dugom bele a mikrofont nem akar működni. Hang van, de a mikrofon nem működik.
-
válasz
upszilon #32981 üzenetére
Van hozzá PPA, letöltheted a Natty tárolójából, vagy a linkelt oldalról kiindulva megtalálod a GetDeben is.
-
upszilon
őstag
Egy kis segítség kellene nekem. Olvasom, hogy van már az Avidemuxból 2.5.4-es változat is. Hogyan tudnám frissíteni a Maverick Meerkatomon?
-
klambi
addikt
témákat honnan lehet leszedni, nem tudtok néhány oldalt ami jó is...?!
-
válasz
Thusor #32975 üzenetére
Telepítsed az ndisgtk nevű alkalmazást (a tárolóból) és töltsd le a windowsos drivert. Csomagold ki a RTL8187B_Drv_XP_5.1162.0610.2009_Win7_62.1181.1105.2009_UI_1.00.0145.ALL.L/RTL8187B/WinXP könyvtárat valahova, majd az alkalmazást indítva tallózd be neki a net8187b.inf nevű fájlt.
-
Thusor
őstag
Most az a gondom lenne, hogy a Toshiba laptopomban a relatek 8187b wifi nem akar működni. Bekapcsolom, engedélyezem a vezetéknélküli kapcsolatot, és amikor az elérhető hálózatokat keresném azt írja ki, hogy az eszköz nem áll készen. Mit tudnék tenni, hogy működjön?
-
gefffry
aktív tag
Valaki leírná egy Ubuntuban kezdőnek, hogyan tudom a Winfast DTV2000H Plus karimat működésre bírni? PCI ID: 107D/ 6F44
Nem találtam leírást csak 107D/6F42-höz -
Thusor
őstag
Másik kérdésem az lenne, hogy milyen video lejátszót tudtok ubuntu 10.10-re ami a feliratokat os betölti a filmekhez, mert sajnos a beépített Totem nem tölti be őket, hiába állítom be.
-
Thusor
őstag
Valaki meg tudná nekem mondani, hogyan lehet feltenni Ubuntu 10.10-re Office 2007-et Wine-al? Nekem feltelepült, de nem tudom elindítani mert hibaüzenettel leáll.
-
hogy tudnám azt kitalálni, hogy mi kelti fel szerintem feleslegesen két merevlemezem? nincsenek felcsatolva rajta a partíciók a fájlrendszerhez, felesleges lenne nem használom (2 ntfs partícióról lenne szó 2 merevlemezen).
hdparm -Y /dev/sda kapcsolóval lövöm le őket.
-
kovaax
őstag
válasz
Kendek #32908 üzenetére
Készülök a Squeeze kijövetelére, és gyorsan megnéztem, hogy mi a helyzet a radeon-nal benne. Radeon HD 3450 kártyám van, amit támogat a zárt driver, szerencsére. Kugliztam egy párat, és aztán az x11perf -all-t eltoltam vesa, radeon és fglrx driverrel is, majd jól összehasonlítottam az eredményeket. Tök vegyes lett, a vesa és a radeon nagyjából ugyanazt hozza, az fglrx viszont van ahol sokkal jobb, és van ahol sokkal szarabb. Ha bután összeadom a kapott értékeket, akkor vesa: 424254667, radeon: 429558321, fglrx: 437056202 az eredmény. Viszont ha eltoltam a glxgears-t, ott már határozott különbség van:
radeon:
4719 frames in 5.0 seconds = 943.729 FPS
4703 frames in 5.0 seconds = 940.567 FPS
4734 frames in 5.0 seconds = 946.161 FPS
4696 frames in 5.0 seconds = 939.161 FPS
4709 frames in 5.0 seconds = 941.387 FPSfglrx:
16669 frames in 5.0 seconds = 3333.655 FPS
16668 frames in 5.0 seconds = 3333.443 FPS
16667 frames in 5.0 seconds = 3333.325 FPS
16670 frames in 5.0 seconds = 3333.847 FPS
16669 frames in 5.0 seconds = 3333.753 FPSNem mintha használnék bármi 3D-t, de mindegy.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32962 üzenetére
Jaja, erre én is kíváncsi vagyok, ha sikerül véghezvinni, biztos lesz valami változás.
Ez a vörös zászlós pingvin nagggggyon jóóóóóó!Nálam egy canon scanner volt problémás, amit xsane nem támogat, valamint egy cd -t is nyomtatni tudó printernél a cd tálcára való nyomtatáshoz nem álltam még hozzá, pedig biztos be lehetne lőni...
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Siriusb #32954 üzenetére
Én is remélem, hogy lesz előrelépés gyártói oldalról, gáz, hogy a legtöbben nem hajlandók nyitni a Linux felé, mert nem éri meg nekik ezzel foglalkoztatni embereket.
(Ki tudja, talán ennek hatására megindul a fejlődés.Amúgy ezen a Red Flag Linuxon olyat röhögtem (kínomban), főleg a vörös zászlót lengető pingvinen...
)
Pl. az Epson nyomtatódriverem is elég ratyi, persze Linuxhoz az sem hivatalos forrásból készült.
Érdekes módon viszont sok drivert alapból felismer, nincs külön drivertelepítési mizéria, mint vindóznál, erre példa a Bluetooth-os adapterem, meg a TP-Link WN821N USB-s wireless adapterem, amihez egyáltalán nem kellett szórakoznom külső driverekkel, ndiswrapperrel, stb.
Mondjuk esetemben ez az első, hogy egyáltalán nem sikerült semmilyen módszerrel életet lehelni a wireless cuccba, számomra egyelőre érthetetlen módon (nem tudom, milyen drivert pakoltak fel, akik a gépre előtelepített Ubuntut felrakták [amit aztán az upgrade-del sikerült elcseszerinteni]).Mindenesetre tényleg köszi, hogy segítettél.
-
-
Boxer001
veterán
Töltök lefelé egy cuccot x partícióra, erre a Fájlredszer partíciója is megy lefelé...ez azért faxa, mert így nem tudom letölteni, amit szeretnék.
-
törölt tag
erre a hozzászólásra reagálva szeretném megkérdezni, hogy az említett dpkg utasításokat használom én is, és tökéletesen működnek, csak az a bajom, hogy ez nem menti le a 3rd party ppa-kat és a hozzájuk tartozó gpg kulcsot, így amikor bejelölöm a csomagokat, akkor kézzel hozzá kell adni őket, mielőtt visszatenném a programjaimat. erre van valami megoldás, hogy azokat is megcsinálja? (azt leszámítva, hogy mondjuk kimásolom az egész apt könyvtárat.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #32953 üzenetére
Szívesen és sajnálom, hogy nem sikerült.
Reméljük, egyszer a linuxos driverek ellátottsága (gyártói oldalról) is lesz olyan, mint a win platformé. de talán ez csak ábránd részemről.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Siriusb #32840 üzenetére
Hali!
Köszi a segítséget, de sajnos semmilyen módszer nem működött, akármivel próbálkoztam, pedig hatmillió fórumot és hivatalos oldalt is végigböngésztem...
Most felraktam egy Windows 7-et (x86), és hibátlanul működik a wireless kapcsolat a megfelelő driverrel.
Ráadásul nagyon gyors...
Nem értem. Mindenesetre ez az első alkalom, hogy igazán csalódnom kellett az Ubuntuban (és/vagy a Dellhez tartozó supportban), nem örülök neki, hogy így alakult.
De mutternak tökéletes lesz a Windows 7. -
ntomka
nagyúr
Azért nem ilyen egyszerű, mert abban a könyvtárban minden letöltött csomag ott van, ha egy alkalmazásból több frissítés volt, akkor mindet megtalálod. Ezeket ki kell szűrni, hogy csak a legfrissebb csomag legyen meg, aztán sudo dpkg -i *.deb a könyvtárban kiadva megoldja a problémát. De még ez sem túl jó módszer, mert lehet köztük olyan csomag is, amelyik függéségi problémát okozhat a másik rendszeren.
-
cousin333
addikt
Üdv mindenkinek!
Volna egy hülye kérdésem: a frissítéskezelőben megjelenő frissítéseket hogyan lehet elmenteni, hogy később, máshol, offline frissíthető legyen egy rendszer?
-
válasz
Boxer001 #32936 üzenetére
Bronze értékelést kapott, de van egy Garbage is. Az előbbi annyit jelent, hogy fut, de majdnem élvezhetetlenül, míg az utóbbi annyit, hogy egyáltalán nem fut. Azért próbálkozhatsz vele, mert jó eséllyel elindul, szóval a kívánalmaidnak máris megfelelhet.
-
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Hülye kérdés jön, nem értek hozzá, nem olyan régen van linuxom...nagyon régóta nem játszottam semmivel, gondoltam letöltöm a Maffia 2 demo-t...el lehet ezt valahogy indítani Linuxon, vagy felejtős? -
rtom
senior tag
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok. Nemrégen fel kellett tennem próbaképpen egy Ubuntu Linuxot a Win XP mellé. Nem is volt semmi gond szépen lehetett választani, hogy melyiket indítsam. Kettő külön meghajtóm van. Az egyik winyón xp a másikon linux Aztán az Xp lekerült a gépről és egy Win7 ment a helyére.
Na most a Linux persze nem indul sehogy. Akkor sem, ha arról a meghajtóról akarok bootolni amelyiken a Linux van. Ha telepítőlemezről indítok akkor pedig nem ajánlja fel, hogy kijavítja magát. Csak Try Ubuntu vagy Install.
Hogyan lehetne ezt egyszerűen megoldani? -
klambi
addikt
conky ban logot- szeretnék kitenni, de valamiért nem dobja ki, mi lehet a gond?
(10.10)
${color0}${font openlogos:size=20}u -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #32908 üzenetére
ennek nem értelme, hanem oka volt. eladtam a nagygépemet, amivel a kártya is ment. az új gépben az alaplapi inteles videokártya harmat gyenge, és nem igazán alkalmas 3D-re. tudtam szerezni olcsón egy ati kártyát, próbát tettem vele: nem jött össze. az nvidia drivert nem szedtem le, lehet, hogy ez volt a baj. közben visszakaptam az eredeti kártyát (7200gs, tehát nem egy erőmű), amivel megy a 3D. ja, azért nem tudtam hamarabb kártyát szerezni bele, mert csak rövid, low profile kártyák mennek bele.
elhiszem, hogy működik az ati driver, de eddig akár hányszor ati/amd kártyára váltottam, mindig szívás volt. nvidiával meg nem. eddig még sose váltottam aktuális csúcskártyára, vagy előző generációsra, nincs rá se igény, se pénz. az egyik gyártó úgy látszik, törődik a régi vásárlókkal, a másik csak az újakkal.
-
A Wifi az más, nem azt törték fel. Csak megemlítettem, hogyha itthon megvan osztva egy könyvtáram és a vezeték nélküli hálózatom nincs titkosítva, akkor egyből megjelennek fura mód ilyen exe fájlok (a megosztott könyvtárban). Tény, hogy olyan keményen nem konfiguráltam be, de le volt korlátozva rendesen. Az egy olyan szerver volt, amit csak olvasni lehetett anonim, a tárolóknak ennyi a lényegük. Aztán egyszer csak olyan parancsokat láttam a terminálban amiket nem én adtam ki, meg idegen fájlok jelentek meg a saját könyvtáramban. Igazából sokra nem mentek, mert egy 1 GB-os pedrive-on volt az egész és igen hamar betelt, elfogyott a hely.
-
harry
veterán
válasz
Kendek #32886 üzenetére
Hát, most ezzel mit csináljak? Ebből nem derül ki, hogyan állítottad be a wifid meg az ftp-t. Vagy nem értem, hogy jön a képbe a wifi, vagy honnan futtatták ezt?
Mert teszem azt, egy wep-es wifit és default beállított egyszerű jelszavas ftp-szervert azért szerintem nem egy nagy dolog megtörni.
Nálam a wifi rejtett, van mac szűrés, és egy igen sok-karakteres wpa2 jelszó, innen kezdve annyira emiatt nem aggódok.
FTP meg nem default port, és megfelelően le van korlátozva minden user adott mappára (ftp és fájlrendszer szinten is), nincs shell-jük (futtatás), stb. Még egy tanúsítványt illene talán hozzárendelni az egészhez (ftps).Illetve ilyet mutathatok én is, hogy kik használják: [link]
pl. SourceForge, Samba.org, -
válasz
#74459392 #32925 üzenetére
Ezek mind Windowsos játékok. Bár van amelyik esetlegesen elindítható és talán még megfelelően fut is, igazából az Ubuntu nem alkalmas ilyen komolyabb játékok zökkenőmentes futtatására. Sokkal jobban jársz, ha Windowson játszol, a játékokat is arra írták. Természetesen nem kell lemondanod emiatt az Ubunturól, akár mindkettő operációs rendszer is elfér a notebook merevlemezén.
-
törölt tag
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ubuntu 10.10 alatt mennek a mai játékok? playonlinux programmal. (pl black ops, mw2, fifa, dirt2 stb..)
mert én ma tettem fel először ilyet egy laptopra és tetszik ez az oprendszer. (mondjuk win7 se rossz,,)
de ha mennek a játékok, akkor lehet asztali pc-n is lecserélem ububtura! -
róland
veterán
Hogy lehet a régi kerneleket eltávolítani?
-
válasz
lujó55 #32920 üzenetére
Akkor lesz beállítatlan, vagyis inkább beállíthatatlan egy csomag, ha a beállítószkript (preinst, postinst) valami hiba miatt kilép (exit), vagy akarva kilövi a folyamatot az ember.
A programok kilövésére léteznek parancsok, de egyébként ezért van a Rendszerfigyelő (érdemes beállítani, hogy minden folyamat látszódjon). -
lujó55
addikt
válasz
Kendek #32911 üzenetére
Úgy tettem. Beállítatlan csomagokat eltávolítottam. Tényleg lehetett utána installálni! Köszi a segítséget!
Már csak egy kérdés maradt: hogy a kutyavilágba került a gépre "beállítatlan csomag"? Én nem vacakoltam manuális beállítással soha, ráklikkeltem egy progira hogy kell és kész, na meg automatikus update megy végig a rendszeren. Szóval még vannak kérdések.
Azt sem tudom pl. hogy lehet kilőni egy progit, ha a szerencsétlent nem lehet leállítani, nem reagál a Close-ra sem. -
törölt tag
Sziasztok!
Most tettem fel először linux ubuntut 10.10 -et. Laptopra tettem fel. Az a kérdésem, hogy a hangszórót hogyan lehet megjeleníteni a panelen? Sehol nem találom... A gépen nincs olyan gomb amivel hangerőt állíthatnám, ezért jó lenne ha meg tudnám jeleníteni valahogyan.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
CHIPman #32909 üzenetére
Szerintem egyszerűen hagyj bedugva egy pendrive-ot telepítésnél, majd a particionálásnál jelöld ki annak az MBR-jét rendszerbetöltő telepítésére, akkor nem piszkálja a merevlemezét.
(#32910) lujó55: Távolítsad el a beállítatlan csomagokat, különben sosem fogja tudni megoldani a dolgot.
-
lujó55
addikt
Próbáltam egy progit (tulajdonképpen bármelyiket lehetne) telepíteni, de állandóan ezzel a hibaüzenettel lép ki minden esetben:
installArchives() failed: (Adatbázis olvasása ...
(Adatbázis olvasása ... 5%
(Adatbázis olvasása ... 10%
(Adatbázis olvasása ... 15%
(Adatbázis olvasása ... 20%
(Adatbázis olvasása ... 25%
(Adatbázis olvasása ... 30%
(Adatbázis olvasása ... 35%
(Adatbázis olvasása ... 40%
(Adatbázis olvasása ... 45%
(Adatbázis olvasása ... 50%
(Adatbázis olvasása ... 55%
(Adatbázis olvasása ... 60%
(Adatbázis olvasása ... 65%
(Adatbázis olvasása ... 70%
(Adatbázis olvasása ... 75%
(Adatbázis olvasása ... 80%
(Adatbázis olvasása ... 85%
(Adatbázis olvasása ... 90%
(Adatbázis olvasása ... 95%
(Adatbázis olvasása ... 100%
(Adatbázis olvasása ... Most 222464 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: libcal3d12 innen: .../libcal3d12_0.11.0-4_amd64.deb ...
Kicsomagolás: libglew1.5 innen: .../libglew1.5_1.5.2-0ubuntu1_amd64.deb ...
Kicsomagolás: libode1sp innen: .../libode1sp_2%3a0.11.1-3_amd64.deb ...
Új csomag kiválasztása: libopenal1.
Kicsomagolás: libopenal1 innen: .../libopenal1_1%3a1.12.854-2_amd64.deb ...
Új csomag kiválasztása: tcl8.5.
Kicsomagolás: tcl8.5 innen: .../tcl8.5_8.5.8-2build1_amd64.deb ...
Új csomag kiválasztása: tk8.5.
Kicsomagolás: tk8.5 innen: .../tk8.5_8.5.8-1_amd64.deb ...
Kicsomagolás: blt innen: .../blt_2.4z-4.2_amd64.deb ...
Kicsomagolás: python-tk innen: .../python-tk_2.6.6-0ubuntu1_amd64.deb ...
Kicsomagolás: python-imaging-tk innen: .../python-imaging-tk_1.1.7-2_amd64.deb ...
Kicsomagolás: python-editobj innen: .../python-editobj_0.5.7-9_all.deb ...
Kicsomagolás: python-soya innen: .../python-soya_0.15~rc1-3_amd64.deb ...
Kicsomagolás: python-tofu innen: .../python-tofu_0.5-5_all.deb ...
Új csomag kiválasztása: balazar.
Kicsomagolás: balazar innen: .../balazar_0.3.4.ds1-6.1_all.deb ...
Processing triggers for man-db ...
Processing triggers for menu ...
Processing triggers for doc-base ...
Processing 1 added doc-base file(s)...
Registering documents with scrollkeeper...
Processing triggers for desktop-file-utils ...
Processing triggers for python-gmenu ...
Rebuilding /usr/share/applications/desktop.hu_HU.UTF8.cache...
Processing triggers for python-support ...
Beállítás: python-cerealizer (0.7-4) ...
Usage: update-python-modules [-v] [-c] package_directory [...]
update-python-modules [-v] [-c] package.dirs [...]
update-python-modules [-v] [-a|-f|-p]
update-python-modules: error: python-cerealizer.public is not a recognized python-support module.
dpkg: hibás feldolgozás: python-cerealizer (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett
No apport report written because MaxReports is reached already
Beállítás: python-ogg (1.3+repack-5) ...
update-python-modules: error: python-ogg.public is not a recognized python-support module.
dpkg: hibás feldolgozás: python-ogg (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: python-pyvorbis:
python-pyvorbis függőségek: python-ogg; ám:
python-ogg csomag még beállítatlan.
dpkg: hibás feldolgozás: python-pyvorbis (--configure):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Beállítás: libcal3d12 (0.11.0-4) ...
Beállítás: libglew1.5 (1.5.2-0ubuntu1) ...
Beállítás: libode1sp (2:0.11.1-3) ...
Beállítás: libopenal1 (1:1.12.854-2) ...
Beállítás: tcl8.5 (8.5.8-2build1) ...
Beállítás: tk8.5 (8.5.8-1) ...
update-alternatives: using /usr/bin/wish8.5 to provide /usr/bin/wish (wish) in auto mode.
Beállítás: blt (2.4z-4.2) ...
Beállítás: python-tk (2.6.6-0ubuntu1) ...
Beállítás: python-imaging-tk (1.1.7-2) ...
Beállítás: python-editobj (0.5.7-9) ...
Beállítás: python-soya (0.15~rc1-3) ...
Beállítás: python-tofu (0.5-5) ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: balazar:
balazar függőségek: python-pyvorbis; ám:
python-pyvorbis csomag még beállítatlan.
balazar függőségek: python-cerealizer (>= 0.6); ám:
python-cerealizer csomag még beállítatlan.
dpkg: hibás feldolgozás: balazar (--configure):
Processing triggers for libc-bin ...
ldconfig deferred processing now taking place
Processing triggers for menu ...
Processing triggers for python-support ...
Hibák történtek a feldolgozáskor:
python-cerealizer
python-ogg
python-pyvorbis
balazar
Beállítás: python-ogg (1.3+repack-5) ...
update-python-modules: error: python-ogg.public is not a recognized python-support module.
dpkg: hibás feldolgozás: python-ogg (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: python-pyvorbis:
python-pyvorbis függőségek: python-ogg; ám:
python-ogg csomag még beállítatlan.
dpkg: hibás feldolgozás: python-pyvorbis (--configure):
Beállítás: python-cerealizer (0.7-4) ...
update-python-modules: error: python-cerealizer.public is not a recognized python-support module.
dpkg: hibás feldolgozás: python-cerealizer (--configure):
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: balazar:
balazar függőségek: python-pyvorbis; ám:
python-pyvorbis csomag még beállítatlan.
balazar függőségek: python-cerealizer (>= 0.6); ám:
python-cerealizer csomag még beállítatlan.
dpkg: hibás feldolgozás: balazar (--configure):
Mit tegyek, hogy hozzá tudjak adni a rendszerhez alkalmazásokat? (Bocs a hosszú commentért) -
CHIPman
nagyúr
válasz
klambi #32905 üzenetére
Köszi, egyszerűnek tűnik. Viszont ahogy kiveszem, az egész rendszert egy flash drive-ra telepíti, nem csak a bootloadert. Jól látom? Kihúzni meg nem tudom a HDD-t, mert egy notiról van szó, és ilyen fiatalon(5 nap) nem szívesen bontogatnám.
Na meg, nem írja le túl világosan hogy összesen mennyi hely kell neki. Én 5GB-ot hagytam partícionálatlanul, csináljak többet? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Kendek #32892 üzenetére
no, én a másik oldalról közelítettem meg a dolgot: ati kártya kivesz, vnidia kártya visszatesz... természetesen nem megy. az újonnan felvett xorgedges tárolók kiszedve, apt-get update, nvidia, xorg csomagok le, majd vissza, és ismét forog a kocka.
egy darabig ismét nem fogok amd kártyákhoz nyúlni, ha ennyire csapnivaló a régebbi cuccok támogatottsága. nekem nem kell erőmű, csak egy normálisan működő kártya. az nv meg tudja csinálni, az amd nem.
-
-
klambi
addikt
válasz
CHIPman #32904 üzenetére
Re: how to install ubuntu 10.10 without grub?
Here is a thread discussing the same problem, lilo fixed the Windows MBR:http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1643330
You need to install grub for the flash drive to boot to work, only it needs to be installed on the flash drive.
Best solution is to unplug the internal HDD.Following step by step usually works:
Turn off and unplug the computer. (See note at bottom)
Remove the side from the case.
Unplug the power cable from the hard drive.
Plug the computer back in.
Insert the flash drive.
Insert the Live CD.
Start the computer, the CD should boot.
Select language
Select install Ubuntu.
Select Download updates while installing and Select Install this third-party software.
Forward
At "Allocate drive space" select "Specify partitions manually (advanced)".
Forward
Confirm Device is correct.
(Optional partition for use on Windows machine)
Select "New Partition Table" click Continue on the drop down.
Click "Free space" and "Add".
Select "Primary".
Make "New partition size..." about 4GB.
Location = Beginning.
"Use as:" = "FAT32 file system"
And "Mount point" = windows.
Select "OK"
Click "free space" and then "Add".
Select "Primary", "New partition size ..." = 4 to 6 GB, Beginning, Ext4, and Mount point = "/" then OK.
(Optional home partition)
Select "Primary", "New partition size ..." = 4 to 8 GB, Beginning, Ext2, and Mount point = "/home" then OK.
(Optional swap space, allows hybernation)
Select "Primary", "New partition size ..." = remaining space, (1 to 2 GB, same size as RAM), Beginning and "Use as" = "swap area" then OK.
(Important)
Confirm "Device for boot loader installation" points to the USB drive. Default should be ok if HDD was unplugged.
Click "Install Now".
Select your location.
Forward.
Select Keyboard layout.
Forward.
Insert your name, username, password, computer name and select if you want to log in automatically or require a password.
Selecting "Encrypt my home folder" is a good option if you are worried about loosing your USB drive.
Select forward.
Wait until install is complete.
Turn off computer and plug in the HDD.
Stick the side panel back on.Note:
You may omit disabling the hard drive if after partitioning you choose to install grub to the root of the usb drive you are installing Ubuntu to, (ie sdb not sdb1). Be cautious, many people have overwritten the HDD MBR.
At boot you will then be given the option to boot your computer's hard drive, even when booting another computer. -
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Van arra lehetőség, hogy az Ubuntu 10.10-et GRUB nélkül telepítsem? Tehát reboot után még mindig az eredeti Win7-es bootloader jöjjön be, ne akarjon sehogy sem Ubuntuba menni, azt majd én beleokosítom a w7 loaderbe. Azért kell, mert az eddigi próbálkozásaim általában rosszul sültek el, valahogy mindig Win7 újratelepítés lett a vége.
Előre is köszi. -
klambi
addikt
na olyan gond állt elő a conkyval, hogy az aksi %-os kijelzésénél 1 rakás szám jelenik meg...
${if_existing /proc/acpi/battery/BAT0/state capacity}Battery ${alignr 100} $color ${battery_percent BAT0}% ${color #0077ff} ${battery_bar BAT0}
${color lightgrey}Adapter: ${color #0077ff}${acpiacadapter}${color lightgrey} ${alignr}Power Remaining: ${color #0077ff}${exec cat /proc/acpi/battery/BAT0/state | grep 'remaining capacity' | cut -c26-33} ${color lightgrey}${else}${voffset -12}${endif}de nem toom mi okozza, a másik kérdésem hogy lehet úgy szinezni az adapter offline illetven online állapotát hogy on ban zöld off ban monyjuk piros legyen??
-
-
misi890
csendes tag
Sziasztok! Abszolút kezdő vagyok a linux terén. A problémám a következő lenne: A HP 6730s notebookomon már több fajta operációs rendszer volt: Windows Home Basic, Windows Home Premium, Ubuntu 10.04 LTS. Jelenleg az Ubuntu 10.04 LTS-et használom, wine, winrar van! Szeretném telepíteni a Windows Vista Home Premium operációs rendszert, de mikor az "Install Now" gombra kattintok a követketző hibaüzenetet kapom: This computer don't have enough space for temporary files. Windows installation needs at least 380megabytes (MB) of space any patrition for temporary files.To install Windows, free enough space and restart the installation. Gyanítom, hogy a patríciókat kellene törölnöm. Hogyan tegyem ezt? Hogyan kell patríciókat törölni? Ha nem ez a hiba, akkor mi? Hogyan tudom megoldani? Előre is köszönöm a válaszokat
Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Apple asztali gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest