Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23301) mpo válasza #20749568 (#23297) üzenetére


mpo
veterán

Ha a topikra gondolsz, akkor én nem érzem, pedig mindent elolvasok.

Ha érted, akkor már elavult.

(#23303) Parci válasza #20749568 (#23297) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

itt a topikban nekem is. elég éles kontraszt a való élet, ahol viszont zéró, azaz zéró maszkot látok, meg azt, hogy nagyjából mindenki telibe leszarja az egészet.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23304) Elektrosokk válasza #20749568 (#23297) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Csak unatkozunk. :D

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#23306) Lauda válasza #32839680 (#23290) üzenetére


Lauda
félisten

Én nem a végeredményről írtam, hanem az indokairól.

(#23308) mpo


mpo
veterán

A vírus eltüntetése még a szakembereknek is nehéz és hosszú folyamat, még hatékony vakcinákkal is.
Ha ebbe belekontárkodik a politika, akkor szinte reménytelen tőle megszabadulni.
Megfordult a fejemben, hogy élvezik ezt a politikusok?

Ha érted, akkor már elavult.

(#23309) nobela válasza #20749568 (#23305) üzenetére


nobela
senior tag

"Élmény volt tegnap látni, hogy mindenki szarik rà."

Időről időre megjelensz ebben a topicban pedig a másikba való vagy.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#23311) balojazz válasza fatal` (#23293) üzenetére


balojazz
aktív tag

Attól függ, hogy nézed. Ezek szerint a kétszer oltott fertőzöttek közül 1% meghalt, 99% nem. Ha a covid-halottak világátlaga 3,4%, akkor az oltás kb 70%-ban véd a haláltól. Már csak a koreloszlást kell tudni, mert ha mondjuk a halottak zöme megint 70+ os, akkor mondjuk a duplán oltott 40-70 köztiek mondjuk 95%-ban védettek a haláltól. Szóval lehet, hogy ez nagyon jó, nem pedig kicsit rossz. Franc se tudja.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#23312) balojazz válasza #20749568 (#23310) üzenetére


balojazz
aktív tag

Sokan vagyunk szerintem itt is, akik beleszarnak, de azért a jelenségek pulzusán tartom az ujjam: nézegetem a híreket, olvasgatom a fórumokat, hogy ne maradjak le egy-egy érdekes tényről, vagy hogy az emberek hangulat-időjárását szondázzam.

Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.

(#23313) t72killer válasza mpo (#23294) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+#23293: 1.0 logika: a covid-érzékenyek (idősek, veszélyeztetettek) 90+%-a be van oltva UK-ben. Így nemigen "tud" oltatlan meghalni, uis a korábbi tipikus covid-áldozatok közüli oltatlan populáció közel üres halmaz.

A jelenlegi fertőzöttek nem kis része iskolás gyerek. Beb.szna, ha körükben is 1%-os lenne a mortalitás...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#23314) t72killer válasza mpo (#23308) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Naná, hogy élvezik! Ennél egyszerűbb munkájuk kb sose volt, covidra hivatkozva bármit megtehetnek, bármit! Különösen látom itt UK-ben, ahol már azt fontolgatják, hogy Franciao. irányába hotelkarantént vezetnek be! Kb Rákosi korszak vasfüggönnyel.

Itt a britek pl 100%-os hatékonysággal tüntetik el a Brexit nyomait az agyroggyant választóközönség elől.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#23315) Elektrosokk válasza nobela (#23309) üzenetére


Elektrosokk
addikt

ha gyakrabban írna ide biztosra veszem hogy vidámabbak lennénk! ;)

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#23316) Mr K


Mr K
senior tag

Nem csak mi, laikusok pánikolunk, komoly, tiszteletre méltó tudósok is nyílt leveleket írogatnak ahelyett, hogy készülnének a "szabadság napja" megünneplésére. (Aminek stílszerű felvezetése, hogy az új fertőzöttek napi száma átlépte az 50 ezret...)

#23313: Igen a gyerekek szerencsére jól viselik. Mondjuk, (állítólag) 30%-nak lesznek hosszabb távú egészségi problémái...

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#23317) daneel_hu válasza #20749568 (#23310) üzenetére


daneel_hu
addikt

"ez a komoly covid kocsma, ahol főállásban fosunk :R"

:DD

(#23318) sipi700 válasza #20749568 (#23297) üzenetére


sipi700
tag

Lehet jobban pánikolok, mint ősszel ;) Kb. októberig leszartam. Suli elkezdődött, volt 1-2 fertőzött, de senki nem kapta el, volt 1 maszkom… Híreket nem igazán követtem, indexen elolvastam a főcímeket. Majd jött az infó, hogy sportolóknál csúnya dolgokat tud művelni, túlkapásnak éreztem, de jobban kezdtem figyelni maszkviselésre már nem szerettem volna elkapni. Majd láttam Strava-n, hogy elkapta pár futó/triatlonos és hónapokra eltűntek az edzéseik, néha 1-2 km séta volt nekik. De ágyat nyomták biztos sokáig tart felépülni… Nem aggódtam, 3 “sulis” közül november volt és senki nem hozta haza, “nem fertőz könnyen”. Továbbra sem olvastam covid híreket, csak főcímeket láttam, nem súlyosabb a brit, erre emlékszem. Ez január eleje volt és onnan sodródtunk az árral. Nem foglalkoztunk azzal, hogy mennyi fertőzött van szlovákoknál, cseheknél, miközben “nálunk itt se volt”. De lehet ezt is tájékozatlanságom miatt tudom így. A suliban fél osztályok hiányoztak, de senki “nem volt covidos”, csak szüleik. Iskola nagy része kidőlt, illetve összes felnőtt fertőzött lett (őket tesztelték). Akkor méltóztattak zárni az iskolát. Nem sokkal később közölték ja brit tarol, súlyosabb lefolyás stb. És amúgy nálunk is jelen van. Hát köszi. Könnyen megúsztuk a betegséget, de azért bántott minket, hogy kicsit tájékozódni kellett volna és időben táppénzre menni feleségemnek. Így jártunk. Utána jött a feketeleves, könnyű lefolyás ellenére pulzusgondok, vizsgálatok, több hónap kihagyás sportból. A tavaly óta tartó őrületből csak ez volt rossz időszak. Legtöbb sportoló ismerős még utánam járta meg, csúnyábban.
Hogy most mi van? Nem érdekel mit kommunikál a magyar média, a cégnél home office van, ha be is megyünk maszk kötelező, osztrákoknál, szlovákoknál kell zárt térben maszk. Inkább ahhoz igazodok. Továbbra sem félek, hogy csúnyán megbetegít, akkor is így gondolnám ha nem lenne bennem 2 pfizer, ettől függetlenül amíg lehet elkerülöm, mert ez nem sima nátha úgy sem és zárt térben marad a maszk. Leszarom, hogy más hülyének és parázónak néz, fotelhuszárként lehet nem hordanám, nem tudom ;) Sokan azt hiszik 2 oltással el sem kaphatják. Hogy mi jön, nem tudom, nem is érdekel és nem fogjuk tudni mi az a pont, amikor ki kell lépni a suliból, ha kell egyátalán :) 1 hetet sem bírok edzés nélkül, ha nem vagyok lázas óvatosan mindig is sportoltam, ez után a kínai nátha után, ha telibe szarom szívizom gyulladást akkor se ment volna jó 3 hétig.

(#23319) Lauda válasza t72killer (#23314) üzenetére


Lauda
félisten

Sajnos magyarországon is azt látni, hogy a járványt használják ki politikai és anyagi haszonszerzés céljára.

[ Szerkesztve ]

(#23320) Vesa válasza Parci (#23135) üzenetére


Vesa
veterán

"folyamatos 3. oltáson nyafogás, miközben pár hónapos oltása van legtöbbeteknek"

Akkor ehhez érdekes adatok oltás ügyileg.

Február 11-én kaptam az első dózsi Astrát, Március 12-én a másodikat. Második után 2 héttel a Biosynex teszt IgG POZITÍV lett (ide is linkeltem), majd május elején a laborteszt 1860 AU/ml (50-től jó).
Most július 14-én (tehát 4 hónappal a második dózist követően), ismét toltam egy Biosynex tesztet, ami NEGATÍV lett! Közben megjött a múlt héten levett labor eredményem is, ami 65 AU/ml, vagyis gyakorlatilag eltűntek az antitestek a véremből. :Y

Már hívtam az orvosomat, hogy azonnal kell egy Pfizer. Egyelőre nem tudnak semmit, azt mondta, jövő hét végén jelentkezzek, akkorra talán már lesz arról infója, hogy ő adja be, vagy csak oltópontra fog utalni. Ahova természetesen gázálarcban fogok menni. :D

A tudomány a valóság költészete!

(#23322) Lauda válasza Mr K (#23316) üzenetére


Lauda
félisten

Biztosan vannak akik pánikolnak, én (mint laikus) nem tartozom közéjük. Élem az életem.

[ Szerkesztve ]

(#23323) mozso válasza Vesa (#23320) üzenetére


mozso
senior tag

Nem semmi.

(#23324) Parci válasza Vesa (#23320) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, ez egy következő felvonásos kérdés lesz, hogy akkor mennyi ideig is védett egy ember, mennyi idő alatt tűnnek el az antitestek. viszont, ha 4 hónapig nem találkoztál közben a vírussal, valahol normális ez, hogy kipörgeti a szervezet, nem? illetve, te valamelyest immunkompromittált is vagy, szóval lehet, hogy nálad gyorsabban ürül.

(nem azt akartam mondani egyébként, hogy mindenkinek és minden indokolatlan)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23325) fatal` válasza Vesa (#23320) üzenetére


fatal`
titán

És biztos vagy benne, hogy memóriasejtjeid sincsenek? Ha volt antitested, de eltűnt az nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem vagy védett. A szervezet nem termel mindenre folyton antitestet, különben mást se csinálna.

(#23326) Lauda válasza Vesa (#23320) üzenetére


Lauda
félisten

Nincs jelentősége, hogy eltűntek az antitestek. Az immunválaszod megfelelő volt, tehát egy esetleges fertőzés esetén az immunrendszered tudni fogja a dolgát. (a tudomány mai állása szerint)

[ Szerkesztve ]

(#23327) Vesa válasza Parci (#23324) üzenetére


Vesa
veterán

Igen, egyetértek. Én sem azzal a céllal írtam be ezt, hogy akkor mindenkinél ez a helyzet. Ez csak egy adat, önmagában nem mond sokat. Normálisnak nevezhető, ha eltűnnek pár hónap alatt az antitestek, a kérdés persze az, hogy ez mit jelent? Azt, hogy megszűnt az oltás hatása és a védettségem (ez is benne van a pakliban), vagy csak azt, hogy mivel nincs vírus, felesleges az antitest? Ezt én nem fogom megfejteni sajnos.
Abban persze bízom, hogy mivel anno megmérettem és volt immunválasz, akkor talán memória/T sejtes immunitás azért kialakult. Viszont a reménykedés nem az én világom, jobb szeretem ha a mérés egyértelműen mutatja amit akarok.

Ezzel együtt, kivételesen örömködöm a mostani döntésen, mert így nem kell Romániába kocsikáznom oltásért.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#23329) Vesa válasza #32839680 (#23328) üzenetére


Vesa
veterán

Májusban még 1800AU/ml volt a labor, az 2 hónappal volt a második dózis után. Vagyis valami felépült, csak most úgy néz ki, mára le is épült.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#23330) t72killer válasza Lauda (#23319) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Általános jelenség sajnos az egész világban, Ausztráliától Alaszkáig.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#23331) bigdady válasza mozso (#23262) üzenetére


bigdady
nagyúr

50 év feletti oltott halál szám durvább mint maga covid

(#23332) Coyot válasza bigdady (#23331) üzenetére


Coyot
őstag

Az nem lehet simán anna az oka, hogy az oltottak közül sokan nagyon könnyen átvészelték, pl tünet nélkül?

Má' nem

(#23333) daneel_hu válasza Vesa (#23320) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Február 11-én kaptam az első dózsi Astrát, Március 12-én a másodikat. Második után 2 héttel a Biosynex teszt IgG POZITÍV lett (ide is linkeltem), majd május elején a laborteszt 1860 AU/ml (50-től jó).
Most július 14-én (tehát 4 hónappal a második dózist követően), ismét toltam egy Biosynex tesztet, ami NEGATÍV lett! Közben megjött a múlt héten levett labor eredményem is, ami 65 AU/ml, vagyis gyakorlatilag eltűntek az antitestek a véremből. :Y"

Durva... 4 hónap alatt leépült az antitest-szinted?

Anno átestem a covid19-en (de amolyan középszarul, tehát nem mondhatnám tünetmentesnek :D)... 4 hónappal a gyógyulás után még masszívan pozitív volt a Biosynex-teszt. Ez még Szputnyik V első dózis előtt volt bőven. (időben)

[ Szerkesztve ]

(#23334) bigdady válasza daneel_hu (#23333) üzenetére


bigdady
nagyúr

Lehet a 4 hétre kapott az oka. Egyébként 50 felett jó és nem a szám számít azt mondják

[ Szerkesztve ]

(#23335) szabi__memo válasza bigdady (#23334) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Az 'jó' lenne mert majd 3 hónapja úgy oltanak...

(#23336) daneel_hu válasza Lauda (#23326) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Nincs jelentősége, hogy eltűntek az antitestek. Az immunválaszod megfelelő volt, tehát egy esetleges fertőzés esetén az immunrendszered tudni fogja a dolgát. (a tudomány mai állása szerint)"

Ez igaz.
EÜ-dolgozóknál is azt látták, hogy amint kapcsolatba kerültek megint a vírussal, felépült megint az ellenanyagszint.

(#23337) bigdady válasza szabi__memo (#23335) üzenetére


bigdady
nagyúr

Én még 12 hétre kaptam másfélmhóbapja a másodikat

[ Szerkesztve ]

(#23339) szabi__memo válasza bigdady (#23337) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Mázlid. Volt, ahogy hallottam a többség automatikusan 4 hétre kapta

(#23340) bigdady válasza #32839680 (#23338) üzenetére


bigdady
nagyúr

23336

(#23341) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Ez voltmá'?

[link]

Sputnik V mellékhatások - LANCET

(#23342) bigdady válasza szabi__memo (#23339) üzenetére


bigdady
nagyúr

Marc 5 és május 3 között 12 hétre jött a második időpont

(#23345) t72killer válasza bigdady (#23331) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

+#23262: az azért megvan ugye, h most 100 alatti halottszám van egy olyan intenzív hullám közepén, ami az előző 2 alkalommal napi 1000 feletti áldozatot is követelt, jellemzően az 50 feletti korosztályból? Kb ott lennénk most is oltások nélkül.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#23346) Parci válasza daneel_hu (#23341) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

2600 emberen nézték, szóval a vérrög, gbs és egyéb extraságok nemigen jönnek elő (nem is jöttek, a szokásos oltási reakciókat jelentették csak)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#23347) Vesa válasza t72killer (#23345) üzenetére


Vesa
veterán

Illetve a mostaniak között lehettek olyanok is, akiknél ki sem alakult az immunválasz, csak mérések hiányában erről nem tudtak. Azért most már egy laikus számára is világosan kell látszódjon, miért iszonyatosan fontosak a részletes adatok! Ha pl, nem alakul ki immunválasz, az nem feltétlen az oltás hibája, lehet egyéni immun probléma is, de ha később meghal az illető, akkor már csak az fog látszani az adatokban, hogy kétszer volt oltva és meghalt, ami torzít a képen. Ezzel együtt jól mondtuk páran, hogy a halálozási adatokkal még várni kell 1-2 hetet.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#23348) t72killer válasza Vesa (#23347) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Így van, sem az AZ sem a Pfizer nem 100%-os. Esélyes, hogy pl HIV-es, leukémiás vagy egyéb immunbetegséggel szenvedő embert teljesen felesleges ilyen oltóanyagokkal locsolni - ennek ellenére gondolom teszik, és az illető hirtelen "fully vaccinated" státuszt kap, anélkül, h ez bármit jelentene.

HIV-eseknek pl nem tudom mi kéne, nanorobotok, amik B-sejtként működnek :DD

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#23349) Lauda válasza #32839680 (#23338) üzenetére


Lauda
félisten

Az elején felfut az antitestek száma, ennek magas értéke jelzi, hogy nálad megfelelő immunválasz alakult ki. Később az antitestek száma lecsökken, esetleg el is tűnnek. Ettől a védelem szintje semmivel sem lesz alacsonyabb. Szerintem olvass utána a memóriasejteknek.

Gond akkor van, ha két oltás után sincs a megadott idő után antitest, mert akkor nem volt megfelelő immunválasz, így később sem fognak termelődni antitestek.

[ Szerkesztve ]

(#23350) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Neszeneked oltási kedvezmények - és ezt egy olyan ország mondja, ami most a világon a legfertőzöttebb, azaz semmi jogcímük a beutazók BÁRMIFÉLE szivatására:

Fully jabbed arrivals from France must still quarantine

Lefogadtam volna egyébként, hogy ez lesz. Politika, de lehetne ezt politikatudományi oldalról is megkocsmázni, hogy mi is a helyzet a szabadságjogokkal amit egy valamikor demokratikusan megválasztott kormányzat valamilyen egykor valid okkal korlátoz, majd még jobban korlátoz és végül elvesz - közben az ok (a "külföld" magasabb fertőzöttsége) megszűnik, de merő véletlen ezek a szabadságjogok "elfelejtődnek" visszaadódni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.