Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ρσгτσ

addikt

válasz vargalex #36576 üzenetére

Az ellenkezőjét kellene bizonyítani, de ilyenről szó sem volt. Fent linkelt cikkben is benne van, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni ebben a képmódban. Ennyiről szól az egész.

Eleve minden TV -n pont ugyanúgy kellene kinéznie a Filmmaker képmódban lejátszott filmeknek. De ez nem igaz. Az, hogy közelebb áll valósághoz, és több esetben jobb a gyártói mozis modnál, az való igaz.

Olyan mélyen nem nyúl bele, hiszen akkor nem kellene kalibráltatni a TV -ket sem. Az igazság viszont az, hogy nem csak márkánként, vagy TV típusonként vannak eltérések. Hanem akár 2 dobozból kivett pl. C805 között is. Ezért mindig egyéni a kalibrálás.

Szerk.:
    Nekem 3 TV -n van otthon Filmmaker mód, egyik sincs kalibrálva, és mindegyik különböző márka. Tökre máshogy néznek ki rajta a filmek alapbeállításon. Szerintem felesleges is lenne bármit méricskélni, amikor szabad szemmel is látszik.

Ezt alapbeállításokkal lehet finomítani, pl. van olyan gyártó, ahol szerintem a színből érdemes levenni. De kalibrálás nélkül egyik sem lesz igazán olyan, amilyennek lennie kell.

Az viszont biztos (szerintem...), hogy ajánlott képmód a Filmmaker.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés