- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
Illetve ami furcsa még: a szinhomerseklet:
Hardveres LUT kalibráció során ez kicsit másképpen működik, a folyamat legelején a panel resetelve van a natív színhőmérsékletére ami brtutálisan kék, erre jön rá a 2 pontos fehéregyensúly majd pedig a LUT, nem szabad a színhőmérséklethez nyúlni, mert az mindent elront. -
-
Vhiktor
nagyúr
Irhatok hozza kulon pdf-et, de a beállítások alatt ott van a leiras hogy kell csinálni:
A 3 db PID-vel kezdődő filet egy pendrive gyökér könyvtárába kell másolni, majd a tv-re csatlakoztatni. Indítsunk el bármilyen SDR tartalmat, majd lépjünk a Kép beállítások menupontba, keressük meg a DDC menupontot, azon belül pedig válasszuk az Adatok importálása opciót. Ennek hatására a 3 db kalibrációs file feltöltődik a tv-re.
Lesz egy új képmódunk, melynek neve Kalibráló membrán, ebben a képmódban állítsuk be a zip fileban található képek alapján az értékeket
Ha ez nem elég akkor inkább készítek hozza videót, de majd csak később mert arra most nincs időm.
-
Vhiktor
nagyúr
Miután importálva van a lut akkor lesz kalibralo membrán kepmod. Gamma beallitas nincs mert azt a lut tartalmazza, csak 2 pontos fehéregyensúly van, a többit a lut file intézi, a szurkeskalat és a színeket is. Így sokkal pontosabb, mert sokkal több ponton van korrigálva.
-
ρσгτσ
addikt
Ha azonos a beállítás mindkét módban, akkor nem is lesz különbség. Vhiktor írta még múltkor, hogy például Samsung -on 100% -ban megegyezik a két képmód. Hogy ez azóta hogyan változott nem tudom. Meg azt sem tudom most fejből, hogy TCL -nél máshogy van -e beállítva gyárilag ez a két mód.
-
mikrofon
veterán
De ez közel sem azt jelenti, hogy nem helyi probléma vagy halózati vagy bármi más.
Illetve a 4k Max gen2 egy nagyon jó ár-érték arányú lejátszó streaming tartalmakhoz. Offline és nagy bitrátájú filmekhez már nem annyira ez a lejátszó az ajánlott.
A megfelelő lejátszó kiválasztása legalább olyan fontos mint a TV és erősítő kiválasztása vagy még fontosabb a magas szintű elvárásokhoz.... -
Imi1981
veterán
Nem tudom miben különbözik. Nem teszt verzió. Tegnap feldobta értesítésben a Tekegram és beraktam ide. Amúgy szerintem v101-től felfelé már egész jó fw-k vannak. No persze a V121-en is megvan az a hiba ( ezt valahogy nem tudják megszüntetni), hogy DV lejátszás után nem az utoljára használt mozi képmódra vált vissza hanem dinamikus képmódra. Amit még észrevettem a V121-en meg az előző jópár fw-n is, hogy az 50 Hz-es anyagoknál nagyon jelentkezik a szappanoperás hatás! Ez a mozgásjavítás tényleg már csak maximum 2-es álláson jó de lehet inkább 1-es. Vagy kikapcsolva. Ezt a Samsungom valahogy jobban csinálta.
nicu71
Valószínűleg ez szerintem. Bár nem vagyok biztos benne de nem teszt firmware és ota frissítés. Csak majd kb 1 hónap múlva jön tévére automatikusan szerintem a V098-ból kiindulva. -
Imi1981
veterán
Én felettem kb 40 perce. Tv adások jónak tűnnek de persze a mozgásjavítást itt is ki kell kapcsolni mert akkor szellemképesedés van ( kezdem azt hinni, hogy tényleg minden firmware-on ilyen volt mint ahogy itt írta valaki). Viszont kikapcsolva a mozgásjavítást semmi probléma mert ugye a tv adás 50 Hz alapból így nincs szükség rá.
Kodiban nézek most filmet és nem láttam akadást eddig. A színek valahogy szebbnek ( mintha mélyebbek lennének a színek) mint v1-en. Szerintem a v098 volt ilyen színekben de a franc tudja már 🙂.
Dolby vision itt is sötét módban indul és leállítás után dinamikus képmódra vált. Ez így volt V098-on is ( érdekes, hogy kodiban próbálgattam és 4 -5 alkalommal is normálisan működött, dolby vision fényes módon indult és leállítás után mozi módra váltott vissza! Utána netflixen is kipróbáltam és azóta már úgy működik mint V098-on. Pedig már örültem hogy jó lett).
Local dimming működését csak este sötétben tudom megnézni. Bár azzal nem volt problémám V098-on sem.Valakit érdekel valami írja le és megnézem. Csak hangal kapcsolatban nem tudok megnézni semmit mert csak tv hangszóróit használom. 55C745 -ön használom a v6-ot.
-
gg72
veterán
Egyelőre jónak tűnik ez a V6, a mozgás is jobb, ha tv adásnál (foci) a foltcsökkentés és a vibrálás csökkentés 2-2 volt, eddig utánhúzást tapasztaltam, ezt idáig nem vettem észre. Én főleg külső forrásról hasznalom, ott is minden jónak tűnik, HDR kép olyan szép, mint korábban is volt.
-
Celtis
veterán
-
Imi1981
veterán
Én csináltam egy gyári alapra állítást 55C745 -ön mert volt pár furcsaság. Például mindig a dv anyagok dv sötét módban indult pedig én a dv világos módot használom. Mindig vissza kellett kapcsolni dv világosra. Gyári alapra állítás helyrehozta. Most úgytűnik jó ez az fw úgyhogy nem frissítek tesztverziókra.
-
Imi1981
veterán
Amúgy még mintha gyorsabb is lenne! Tetszik nagyon. Apósomnak vettem egy xiaomi mi box s gen 2 -t de őszintén sokkal lassabb / lomhább mint a c745 Google tv rendszerre. Most nagyon elégedett vagyok így ahogy van! Fekete sdr-ben állati jó ( akkor milyen lehet c805-ön) de még hdr és dv esetén is sokkal jobb mint V028 -al ahogy vettem a tévét.
Már csak az lenne az igazi ha Viktor c745-öt is tesztelné és meg tudnám venni hozzá a kalibrált kép profilokat. -
Imi1981
veterán
Frissítettem v3-ra de a sdr -hdr fényerő mindig ugyan olyan mindkét képmódon. Ha hdr -en feltolom 100-ra akkor leállítás után sdr is 100-on lesz. Ez valamiért nem működik megfelelően. Dv esetében nincs gond. Valamelyik nap lehet csinálok egy gyári alapra állítást és lehet megoldja a problémát.
1 észrevétel! Dinamikus képmódon működik hdr -sdr fényerő váltás! Szabvány és mozi képmódban nem. Na mindegy belőttem amennyire lehet ugyan olyanra mint a mozi képmódot és dinamikus képmódon használom hdr film nézésekor. Sdr filmnél vissza váltok mozira. Ettől függetlenül csinálok majd valamelyik nap egy gyári alapra állítást.
-
Imi1981
veterán
Ez jó hír. Te használtad a v1-et? A fekete megjelenítés ( hdr és dv esetén a fekete sávok) ugyan olyan jó mint v1-en? A v1-en ugye ezen javítottak előző firmwarekhez képest. Őszintén félek frissíteni mert most a képpel nagyon elégedett vagyok ( fekete mélyebb mint előző firmwareken) és csak ez a hdr fényerő a hiba van ennél a v1-nél. Legalábbis amit észrevettem és zavaró.
-
Rolika109
csendes tag
Ezzel a megoldással nem állítódik át az SDR és a HDR képbeállítása? Ha 1db HDMI t használok akkor elég csak 1-1x beállítani az SDR t és a HDR t úgy hogy beállítom hogy külön feljorrásként mentse el nem? És akkor így ha SDR film után HDR t nézek akkor megmarad a HDR-es beállítás és nem az SDR beállításra áll át nem? Ha jól értelmezem amit írtál
-
Vhiktor
nagyúr
-
gg72
veterán
Most már 3féle külső lejátszóról (médiabox, Sony és Panasonic asztali UHD lejátszók) is teszteltem ezt a reccenést és sajnos nálam továbbra is látszódik, 24p anyagok esetén. És itt most nem a hagyományos 24p akadozást látom, hanem 4-5 percenként alig észrevehetően megugrik a kép, ha visszatekerek a filmben, ugyanazon a helyen nem jelentkezik, hanem 4-5 perc elteltével máshol. Minden beállítás a Vhiktor által ajánlott, a TV összes HDMI bemenetén jelentkezik, HDMI kábelek hibája is kizárva, valami a szemem is, más is érzékeli. Mi a fene lehet ez? Olyan, mintha pufferelne a TV, vagy kevés lenne a memória... A TV adás megy szépen, ott nincs semmi reccenés.
Illetve ami még feltűnt, hogy nagyon nagy az audio delay is, majdnem 300ms-ra kell állítanom az erősítőmön, hogy a hang szinkronban legyen a képpel, korábban a Pana plazmámom semmi ilyen nem volt. Az ominózus TV ugye egy 65C805.
-
törölt tag
Értem, köszi az infót. Szerencsére visszavették gond nélkül.
Ez már nem az a TCL volt, amit én ismertem...Visszakerült a helyére a régi P6006-os, ugyanazokat a filmrészleteket megnézve rajta, hát nem igazán van lemaradva a C615-től képminőségben, pedig sokkal újabb széria illetve magasabb kategória is az utóbbi... És lám, nincs akadás, tökéletesen megy. Ez még egy 2017-es belépő TCL, és a mai napig tökéletesen működik.
-
boborján2
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged