Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• freeland0806

tag

válasz Dani_kp #34718 üzenetére

Szerintem engem olvastál a C655ös dologgal kapcsolatban. Csak annyit szeretnék nyomatékosítani, hogy a net az jó volt és kábelen keresztül kapta. Annak ellenére volt olyan a kép és a slusszpoén, hogy csak SDR tartalmaknál. HDR, DV gond nélkül ment képhibák nélkül. C805ön pl nem voltak ilyen bakik (ott mások voltak ahogy itt sokaknak) tehát a netem az jó. Fontos, hogy nekem a 43"os változat volt, 55nél itt a fórumban senkinek nem volt ilyen problémája, mint nekem. Meg kell próbálni, online rendeld és 14 napon belül elállsz legrosszabb esetben. Maga a TV elbírt volna több fényerőt szvsz de játékra nekem nagyon tetszett (igazából a C805nél is jobban tetszett amiatt, hogy valahogy fluidabb volt a kép vagy nem tudom),a hangja az elég jó volt pedig a 43as nem kapott mélynyomót, viszont bevilágítás az sajnos volt és elég komoly mértékben a széleken. Ha olyan filmeket néztem ahol alul-felül fekete csík volt (16:9) akkor eléggé eltudta vonni a figyelmem. Mini lednél ami ugye FALD, az ilyen probléma ritkább, mert zónánként szabályozza a fényerőt. Úgyhogy azt mindenképpen vedd számításba, hogy a mini led az egy jókora polccal fentebb van egy sima QLED TV-hez képest. De igazából a te igényeiden múlik melyiket választod, mert szerintem egy alap QLED is lehet jó, sőt tuti megtartom a C655öt ha nincsenek a fent említett gebaszok vele.

A 8 éves dologra annyit tudok mondani, hogy meglepődnék ha a mai tévék 4-5 évnél tovább is hiba nélkül működnének majd. Persze kivételek mindig vannak.

• Steve2006

tag

Szia!

Én először szintén az 55C655-öt néztem ki, aztán merült fel a 805, de mire megvásároltam a 765 lett belőle. Én az alábbi különbségek miatt döntöttem a drágább mellett:
    Bitmélység: 10 bit (8 bit+FRC) vs 10 bit (8 bit+FRC) vs 10 bit
    Háttérvilágítás: Direct LED vs Mini LED vs Mini LED
    Fényerő: 450 cd/m2 vs 600 cd/m2 vs 600 cd/m2
    Csúcsfényerő: 600(?) vs 1300 cd/m2 vs 2200 cd/m2
    Képfrissítés: 50-60 Hz vs 48-144 Hz vs 48-144 Hz (natív 120 Hz)
    Helyi fényerő-szabályozó zónák: - vs 384 vs 720

• ρσгτσ

addikt

Nálam C655 -nél nem volt ilyen probléma, de nyilván közelében nincs egy C765 -nek. Utóbbi egyertelműen jobb választás neked.

A hátlapon lévő mély már C655 -nél is frankó. Hangra szerintem nem lehet panasz, már ami egy TV -től elvárható. Kategóriájában kiemelkedő.

Szerk.:
    Amúgy igen, natív 144Hz a C765.

• Grillo

őstag

Én 55C655-öt vettem bő hónapja, a menükben néha röcög, műsoron belül 1-1 alkalommal tapasztaltam ilyet, de szerintem csak azért tűnt fel, mert itt ilyen sokat olvasni róla.
    Soha nem bámulom sötétben a full fekete képernyőt, de nem kérdés, hogy ez itt biztosan rosszabb, mint a drágább típusok, de nekem a nappaliban nem okoz gondot, és a 10 éves Samu után mindenképpen nagy előrelépés.
    Igazából nekem igényem sem volt drágábbra, de nem kérdés, hogy ebben nem vagyok irányadó semmiképp.

A hang jó, de azért közelében nincs semmi külső megoldásnak, nekem a korábbin egy 5.1-es Genius rendszer volt, van vagy 20 éves, de annak van rendes basszusa. Amit kb. soha nem tudok kihasználni, így bőven elég ez is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés