Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#14651) Varszegig válasza Vhiktor (#14638) üzenetére


Varszegig
veterán

Samsung Q930-al hibátlan az OSD, tökéletesen működik együtt az 55C835-tel.

(#14652) Vhiktor válasza Varszegig (#14651) üzenetére


Vhiktor
veterán

Köszi :)
Az is jó lenne ha az is leirna akinek tökéletesen működik.

A fentebb említett pioneer erősítővel kulfoldi forumokat nézve másnak is problémája volt de nem csak tcl esetében.
A régebbi onkyokal is van ilyen, de ott sem csak tcl esetében.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14653) nagymolnar


nagymolnar
tag

Olvasom, hogy van TCL kapcsolattartó akit lehet keresgélni valamit akár hibákat is megírni, emberek ültessétek le egy TCL tv elé meg mondjuk egy Sony elé (Android mindkettő) azért lehet még valamit tanulni a bölcsödés és az egyetemi szint között ugyan abból a szoftverből.

Szégyen, hogy egy 700e TV (935-ös széria) ilyen alapvető és fos hibákkal még tud létezni és istenítitek. Korábban volt TCL U55X9006-os tv-m, ami az akkori csúcs volt és élmény volt tőle megszabadulni. Most megint beadtam a derekam, kár volt.
- bekapcsoláskor csatorna keresése kezdőkép vagy a csodálatos Google TV kezdőképernyő, ami az eddigi Android TV kezdőképernyővel már nem szabható személyre. Ugyan menüből átkapcsolható "buta" tv-re, de akkor már a hangalapú keresésről is lemondhatsz.
- kikapcsolni (nem lehet) ha véletlenül CAM modulsz használsz. (igen a 21. században is használnak emberek) Ekkor majd ő eldönti mikor akar kikapcsolni. Ez egy vicc!
- Beállítás során kiválasztottam, hogy magyar vagyok (ami az EU-ban lassan olyan ciki mint orosznak lenni), de ennek ellenére, a soknyelves csatornáknál sosem a magyar az alap nyelv. Ha akkor átállítod, a kikapcsolásig meg tudja jegyezni az "aranyhal" memóriájában.
- A menürendszerben lefordítatlan menüpontok, nekem még szlovák nyel is előfordul benne.
- Hang. A kínai kommunista párt eldöntötte, hogy 5 előre beprogramozott hangszínt lehet választani (hasonlóan az észak koreai fodrászoknál a milyen hajat szeretnél Kim Jong style vagy Kim Jong style) magyarul nincs egy sima hangszínszabályzó.
- Ami az über tuti, az pedig a mindenek alapja a Google TV. Kezdőképernyő és szeretnél letölteni egy applikációt a fos csúcs tvden. A keresésre kattintva beírhatsz bármit, ha nem az 5. ötéves tervre keresel akkor a magyarul kiejtett :W "szorri, szomething vent vrong" az eredmény. Oké, akkor keressünk rá a google play áruházban. Ja az nincs!!! az megnyitni csak a beállítások/applikációk/ menüben lehet ahol a letiltásokat is elvégezheted ... a jogoknál.
- amit minden TV gyártó elbasz, felrak egy csomó szponzor gombot, meg 28 fölösleges biz-baszt a távirányítóra, de egy kurva időzített kikapcsolás (elalvás) gombra nem futja, ebben az szar energiahiányos világban Az EU előirja a rohadt almának a töltőcsagtklakozót, de egy ilyen alapvető funkciót nem.
- ha már gombok: ha nem is fizikai, de egy képernyős menüsorba férjen már bele egy kép/hang/alvás/bemenet/csak hang menüsor de akár személyre is szabható legyen. Ugyan van nekik, de csak felesleges gombok vannak benne, meg bemutat a beállításokba, ott meg elveszhetsz az okos távirányítóddal....
- ha ki van kapcsolva a gyorsindítás, akkor nekem ne véletlenszerűen induljon el a TCL/android kezdőképernyővel, hanem mindig. De az esetek többségében azonnal bekapcsol. Ez is gyerekes....

Ha valaki azt mondja, hogy a világ második legnagyobb TV gyártója 2022-ben ennyit tud, azt hiszem szivatnak. De tényleg ennyit tud.
Mielőtt a TCL fun-ok nekem esnek, nézzenek egy kicsit befelé. Jelenleg LG/Sony és sajnos TCL tv-ket nyüstölök, így van rálátásom ezekre a hibákra. A sony androidja százszor jobb, bár ott is voltak hiányosságok, de azok közel sem ekkorák és ilyen fatálisak.

Azt félve jegyzem meg, hogy a frissítés funkció nem működik. hiszen OTA-n nem fogsz frissítést kapni vagy csak vész esetben. Ha vezetékes netre rakom, akkor ne kiabáljon minden bekapcsoláskor, hogy a wifit is kapcsoljam be és ne hozza fel, hogy ifos kapcsolatot is be lehet állítani Airplay-el.

Ennyit két hét szenvedés után.

[ Szerkesztve ]

(#14654) laci laci válasza nagymolnar (#14653) üzenetére


laci laci
addikt

Cam modult akarsz használni ehez a tv-hez,közben másodszor is ilyet vettél és minden más sz@r,fos és gagyi..😆👍🤝

[ Szerkesztve ]

Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s

(#14655) nagymolnar válasza laci laci (#14654) üzenetére


nagymolnar
tag

Igen. Vannak szolgáltatások, amit csak CAM modullal lehet igénybevenni. Nem mindenki lakik a lakcsitelcsi szuper ellátott telepén, ahol a szolgáltatók gagyi boxainak és a távirányító gyűjtögetők kánaánjában élik perceiket. De ha csak a CAM modul ragadta meg a fantáziád, akkor vedd ki azt a listából, de ha a többi TV gyártó le tud egy TV-t kapcsolni egy gombnyomásra, CAM modullal is akkor a TCL miért nem?

(#14656) sysrq


sysrq
őstag

A 835 együttműködik a Denon AVR-X2600H-al.
Vannak elégedetlen Ferrári vásárlók de nem mindenki Ferruccio Lamborghini.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#14657) RVR400 válasza laci laci (#14654) üzenetére


RVR400
veterán

Mondjuk beszédes, hogy 1 felvetéshez tudtál hozzászólni, és ahhoz sem érdemben. ;)

(#14658) Kiskutya válasza nagymolnar (#14653) üzenetére


Kiskutya
veterán

Elhiszem, hogy bosszantó az tény hogy szoftveresen nincs a helyzet magaslatán a tcl. A c715 esetében majdnem 2 év kellett mire azt mondhattam hogy 90-95%-ba elégedett voltam a szoftverrel! Sokan szidják a vidaa rendszert pedig az is android alapú de nekem furcsa volt c715 után hogy az én felhasználói szokásamihoz nézve első bekapcsolás után működött minden ahogy kell!

hmm...

(#14659) H-Mano válasza Kiskutya (#14658) üzenetére


H-Mano
tag

Javíts ki kérlek, ha tévedek:
Végülis annyi dícséret után elváltak útjaitok a TCL-el....

(#14660) fojtviki válasza H-Mano (#14659) üzenetére


fojtviki
senior tag

Írta itt a fórumon, hogy alkalmi áron vett Oled-et. Legalábbis ez rémlik nekem :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#14661) rankesz válasza fojtviki (#14660) üzenetére


rankesz
veterán

Igen, amennyiért ő vette annyért én is lelki-furka nélkül dobnám a márkát, akár a 65c835-t IS...

(#14662) Kiskutya válasza H-Mano (#14659) üzenetére


Kiskutya
veterán

A képminőség nagyon jó volt a c715-nél is ha vissza olvasol a szoftver miatt mindig is voltak gondjaim. 325-be vettem egy hisense 65a9g oled-et. Ha nincs ez a vétel C835-re gyurtam volna. Egy gond van az oleddel most már nem szívesen térnék vissza ledre! :D

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#14663) nagymolnar válasza Kiskutya (#14658) üzenetére


nagymolnar
tag

Én nyár óta gyúrtam a 835-re, mert TV használati szokásaink és a környezet miatt az OLED kiesik. A Sony 9505-ös széria jó volt csak volt egy ismert hibája, amire a Budafoki útiak is azt mondták, ismert hiba, de olyan kis mennyiségű embert érint, hogy nem javítják a szoftver. Az LG nekem megfelelő, de ott a 3-4 éves tv kukázható, mert belassul szoftveresen és nem tudsz rá rakni valamelyik streaming szolgáltató új appját és máris kezdődik a kompromisszum, vagy egy TV okosító, meg még egy távi.. (lásd HBO MAX és a 3.5 verzió alattiak) most, hogy 935-ös van a TCL-ből a képpel és a hanggal elégedett vagyok a JBL bar 5.1 nyugdíjazva, de ez a szoftveres hibamennyiség dühítő és még biztos van. Majd játszok még vele, max meghirdetem karácsony után ha nem bújunk ágyba :). A HIsense is felmerült korábban, de ott a HBO miatt kizáró, ha android, ha nem, ezt már le kellett volna fejleszteniük és akkor ne is említsem azt a tényt, hogy a HBO MAx is megy a levesbe jövőre, mint tudott...

[ Szerkesztve ]

(#14664) mandju


mandju
senior tag

Sziasztok!

local dimming - feltettem a 474-es firmware-t, de a local dimming ezzel sem működik nálam megfelelően. Megy vissza a 440-es, az még jó volt.

fórumokat olvasva másnál javította a 474-es… lehet, hogy nálam van csak vele probléma?

ugye többeknél a 469-essel jött elő ez a probléma, ami nem engedte lekapcsolni a háttérvilágítást teljesen teljesen fekete tesztképnél sem.

* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *

(#14665) mikrofon válasza nagymolnar (#14663) üzenetére


mikrofon
addikt

Tehát mégis csak ezt vetted és nem véletlenül hanem körül jártad a témát....
A lényeget is megírtad: "képpel és a hanggal elégedett vagyok"
Végülis egy tévének ez a fő feladata sőt ebből is leginkább az első....

Ráadásul aki ilyen tévét vesz az dobjon már mellé egy Firestick 4k max-ot és/vagy egy shield tv pro-t és lehet megváltozik az élmény és az élete.....

Azért azzal tisztában kell lenni hogy egy ilyen tv-t tudni kell tartalommal is etetni. Hiszen akkor jön ki minden amit az áráért kapsz, amit kifizettél, amit belefejlesztettek. Normális tartalom nélkül ez csak egy tech-es spec gyűjtemény..... Jah e persze enélkül meg elmondható hogy van ilyenem de sz@r...

Ide jössz bele sz@rsz a topikba és még te háborogsz...

Ráadásul a rendszert szidod ami nem is TCL, nem is a RokuTV. Hanem az androidos más gyártja és fejleszti. Ezen a piacon ez van....
A hardverrel meg valójában elégedett vagy és ezt magad is megírod... És pont ez a TCL műve....

Végülis azt is mondhatnánk. Ez is egy vélemény köszönjük! Nem kötelező ilyen tv-t venni! Szerencsére van alternativa. Más is gyárt tv-t!
Viszlát!

(#14666) SztiviVander válasza mikrofon (#14665) üzenetére


SztiviVander
őstag

Azért hadd legyen másnak is véleménye, egy 500k+-os tv mellé szerintem ne kelljen már sticket vagy boxot venni hogy használható legyen. Egy legalsó kategóriásnal oké, de ennyiért tegyen már a szoftverbe is munkát -bármelyik gyártó, nem csak a tcl- ne csak hw-be. Az meg bocs de hülyeség hogy azért ilyen mert készen kapják az androidot és nem rajtuk múlik hogy működik. Hisense is androidot használ, csak épp nem látsz belőle semmit mert a gyártó rárakta a saját felületét (azt most hagyjuk hogy ez jó ötlet e vagy sem) és kikapcsol a tv bedugott cam modullal is. Van annak is pár hulyesege de 215-ert elnezem, 5-700e -ért viszont biztos nem nézném el és vennék inkább mást. Ilyeneknek meg hol nézel utána előre? Írta itt bárki is ezeket a hibákat? Hát nem... Vagy mert nincs másnál, vagy mert más beletorodott hogy "ez ilyen".

[ Szerkesztve ]

(#14667) laci laci válasza RVR400 (#14657) üzenetére


laci laci
addikt

Vagyis egyetèrtesz vele,mert igaz amit írt és jogos és valós?
Szerintem hosszaban a mikrofon fórumtárs írta meg jól.Persze legyen véleménye az embernek,de ez nem csak egy vèlemeny hanem erős kritika.De ha így látod akkor én is megjegyezhetem,hogy vèlemènyt írtam.Haár ennyi pénzt rá költők egy tv-re akkor utána olvasók,ahogy én anno tettem(c725).

Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s

(#14668) F.B.I.


F.B.I.
veterán

C728 jó szoftveresen és hardveresem is ha valakit ez érdekel. :D

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#14669) tomisanzero válasza F.B.I. (#14668) üzenetére


tomisanzero
tag

Épp most akartam írni én is, hogy látom mennyi panasz jön mostanában a készülékekre. Ezek szerint lehet csak én vagyok szerencsés, de egy jó másfél éve használok 65c728-t minden féle gond nélkül. Szoftveresen se kellett mokolnom semmit, magától frissített már kétszer, előtte jó volt, azóta is jó. PS5, Ugoos am6b, Denon X3500H avr van rakötve, szóval mondhatjuk, hogy kihasznalom, még sincs gond.

(#14670) nagymolnar válasza mikrofon (#14665) üzenetére


nagymolnar
tag

Mielőtt agyonköveztek leírom, mert demokrácia van:
-olvasgathatsz mindent, milyen szuper a képe, hangja, kinyalja a popsit is, de használni a Google TV-t csak otthon fogod. Én nem megyek el egy áruházba nyomkodni, meg nem is lehet, hiszen a puding próbája az evés. (ráadásul lehet, hogy többet olvastam utána, mint te)
- Google TV, amikor azt hiszed, hogy az a Google bűne, akkor tévedtél olyan nagyot, mint a Titanic kapitánya. Az androidot megkapja minden gyártó hiszen az ingyenes -az egy mag- ők abból építkeznek, azt húzzák rá a TV-re. (kikapcsolnak bekapcsolnak funkciókat, azért ülnek ott a kínai kommunistapárt programozói) Ha van otthon Google TV-d (NEM android) légyszíves keress rá a nyitó képernyőn az alkalmazásoknál egy alkalmazásra. Azután írd meg a tapasztalatodat. (Számszing vent vrong, vicces)
Szerinted a Google hány androidos telefonra fejleszt szoftvert? Elárulom egyre. (Google Pixel) az összes többi a telefon gyártójának a bűne/erénye. Ezért is mondtam, hogy pl. a Sony TV jobban kihasználja az android lehetőségeit és felhasználó barátibb.
- De nem fuss messzire, Ha olyan jók a programozóik, akkor miért van, hogy egy magasabb fw számban elrontanak korábbi működő és jól működő funkciókat és kikapcsolnak/eltüntetnek/ gombokat.
- A tartalom etetésénél pedig hidd el van mivel etetnem, a túrónak magyarázom neked: a PS5 miatt is ezt választottam, nem csak a M1-M5 etető csatornák miatt.
- A topikba nem beleszarni szerettem volna, hanem megosztani problémámat, ha van valaki aki arra vetemedik mint én, hogy műszakilag ki is nézi a TV-t , akkor tudja meg a szoftveres gyengeséget is.
Azt fel sem merem fogni, hogy miért zavar, hogy leírtam ezeket. Ha nem hiszed, gyere el magad és győződj meg róla.

(#14671) Saccco válasza tomisanzero (#14669) üzenetére


Saccco
nagyúr

Ne magyarázzátok be, hogy az jó! :W ;] ;]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#14672) Vhiktor válasza tomisanzero (#14669) üzenetére


Vhiktor
veterán

Például én mindig mondom, hogy ha elégedett az ember a működéssel ne ferssitsen, főleg ne orrba szájba kétes forrásokból származó szoftverekkel. :N

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14673) RVR400 válasza laci laci (#14667) üzenetére


RVR400
veterán

Már leírtam korábban a véleményemet. Jó a TCL, de vagy techbuzinak kell lenni, vagy tényleg vegyél másik okoseszközt mellé (de akkor minek csinálnak okostévét). Szoftveresen tényleg egy rakás szar a TCL, ha tetszik, ha nem. És igen, ebben benne vannak a le nem fordított menüpontok, a CEC használhatatlansága, az ARC funkció érdekességei, valamint a médialejátszó videóméretezési balfaszságán keresztül a többi. Tetszik nem tetszik, nem ártana legalább egy készülékkel előrukkolni, ami out of the box működik. Érdekes, hogy gyakorlatilag minden más gyártó képes megugrani ezeket, de a TCL valahol leragadt.

És nem, ne jöjjön nekem senki azzal, hogy kell mellé egy Firestick, Shield, stb, mert akkor már a cirka 80-100E Ft-tal többért kategóriákkal jobb tévét veszek más gyártótól.

(#14674) Saccco válasza RVR400 (#14673) üzenetére


Saccco
nagyúr

Hogy legyen ellenvélemény is, nálam működik, 65C728. Illetve egy C725 is megy a családban máshol. Remélem nem lesz gondom a C639-cel sem. (Megnéztem tüzetesen a dobozt és a papírját is, mindegyikre C639X1 van írva.)

Másrészt nem márkákat kell isteníteni, azért találtam rá erre, mert a paraméterei jók. Anno azért volt ZTE telefonom, mert az volt a legjobb csomag ott és akkor. Ha lett volna OLED ugyanennyiért, amikor ezt vettem akkor nem vettem volna meg a 728-ast. Ha esett volna még kicsit a 65U8QF ára, akkor meg azt vettem volna.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#14675) boxmaci


boxmaci
csendes tag

TCL C835 TV-t teljes megelégedettséggel használom.
Elsősorban Xbox Series X, filmek és youtube tartalmakat nézek rajta. A TV rendkívül részletgazdag kép kalibrálási lehetőséget biztosít, így teljesen testre szabhatom a vizualitást, ebben pl köröket ver a konkurens gyártókra. Van Dolby Atmos (a menüben ne felejtse el bekapcsolni senki sem ha jó hangot szeretne), és hangkésés szinkronizáció. A menü rendben van, teljesen stabil és gyors. Tökéletesen működik a Sonos hangprojektorommal. A 438-as software van rajta, a local dimming szuper. A képminőség, a mozgásmegjelenítés szintén eldő rangú. A legjobb Miniled TV a piacon, ennyi pénzért abszolút bestbuy. Egy Samsung QN90b -t váltott, szóval ez önmagában elmond mindent szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#14676) boxmaci válasza RVR400 (#14673) üzenetére


boxmaci
csendes tag

Kategóriákkal jobb TV-t az életbe nem veszel ennél, már ami a képminőséget illeti. Jobb mint a Samsung, a Hisense LED-je hasonló áron pedig ehhez kb két kategóriával lejjebb van... Sőt meg merem kockáztatni simán oda lehet tenni egy jobb Oled mellé, annak mimden hátránya nélkül.

(#14677) mandju válasza mandju (#14664) üzenetére


mandju
senior tag

visszaraktam a 440-est, a local dimming rendbe jött, de most meg cicereg... igaza van vhiktornak. Soha ne változtass a működő rendszeren... :)

megpróbálom a 438-ast

szerk: 438-ast nem találok, csak 432 és 440 img... van valakinek forrása a 438-hoz? Köszi

[ Szerkesztve ]

* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *

(#14678) mikrofon válasza SztiviVander (#14666) üzenetére


mikrofon
addikt

Vagy csak más tudja hogy kell használni a készüléket....
Ráadásul ő is ezt vette és le is írta, mert mást nem tudott mert ott is vannak gondok.....
Azért a Firestick 4k max 35-40 euro, akár ajándék is lehet hozzá........

(#14679) mikrofon válasza nagymolnar (#14670) üzenetére


mikrofon
addikt

Hogy mekkorát tévedek az sokkal kisebb ahhoz képest, mint ahogy te ezzel a hozzászólásoddal is elsüllyedtél pont úgy mint a titanik. (Hamár ezt a hasonlatot hoztad)....Egy különbség van közted és a titanik között, hogy te már másodszor, a titanikak meg egy is elég volt.

Amit írsz az androidról annak egy része igaz... Ebbe most nem mennék bele, hogy a többi miért is nem, hiszen semmi köze ehhez....
De miért is fejlesszen rá a TLC, ha van egy alap, az pedig kb ennyi, sokaknak elég is... Ráadásul ebbe az árba ez fér bele... Ha szoftvere is olyan jó lenne mint a hardvere, nem férne bele ebbe az árba.....
Ráadásul azért se kell fejlesztenie mert egy másik, a nagyobbik piacon ott van neki a rokuTV. Ami tökéletes!
Ezen a piacon meg mindenki elmondja, hogy aki igazán élvezni akarja az ilyen képességű TV-k adta élményt az ruházzon be egy médialejátszóba... Az lehet egy 35-40EUR-s Firestick 4K max vagy egy jóval drágább Shield TV pro, de akár valami lemezes változat is.... Én pont így teszem....

Lehet ez ellen háborogni neked is. Meg a társaidnak is. De ez ilyen..... és nem lesz más....
A szoftveres gyengeségeit el lehet mondani, más is elszokta és ugyanazt a javaslatot szokta kapni, hogy vegyen célesztközt a TV-mellé.....
Próbáljatok egy céleszközt rákötni és láss csodát.....
Olvasd vissza majd ha lenyugodtál a HSz-eidet és szerintem érezni fogod, hogy mi is a baj vele, érezni fogod, hogy ez nem egy probléma leírása volt és megosztása....

Jah és szerintem a Google TV sokkal JOBB!!!! :K a rokuTV lenne az igazi de az erre sajnos nincs....
Nagyon sajnálom, hogy a schield-emen nem az van.....

#14673 @RVR400:
A firestick 4k max-hoz pont nem kell "techbuzinak" lenni.... Megveszed, rádugod és minden megy egy távirányítóval..... Pont ugyan ez van a drágább Nvidia Shield TV pro val is.... Legalábbis nálam...

Ezt a TV-t nem a szoftvere miatt kell megvenni, hanem a képminősége miatt és ez igaz még néhány TCL TV-re.....

[ Szerkesztve ]

(#14680) Kiskutya válasza nagymolnar (#14663) üzenetére


Kiskutya
veterán

Pont vásárlás előtt kötötték be hozzánk az optikát. Jött android box t-töl amin van hbo max app, igaz buktam a Hdr-t de amit ott nézek ahoz a 4k is tökéletes. Minden más van vidaa-ra is ami nekem kell.

hmm...

(#14681) boxmaci válasza mikrofon (#14679) üzenetére


boxmaci
csendes tag

Azt, hogy ez mennyire igaz, mi sem példázza jobban mint a Samsung helyetti TCL választásom. Még jobb képminőséget kaptam kb 200 ezerrel kevesebbért. Most mondanám, hogy igen azért került annyiba a Samsung mert jobb szoftverben, de ez sajnos nem fedné a teljes igazságot. Ugyanis ott is voltak szoftveres és firmware problémák, elég csak utánnaolvasni más fórumokon.... Nem véletlen, hogy a Samsung azóta jelentősen csökkentett a termékei árazásán, a TCL 835 meg tartja az 500 ezret. És a képminőség és játék funkciók miatt vettem a megjelenítőt, de ha TV műsort néznék rajta is neten keresztül tenném. És igen, ha valaki többet akar szoftveresen, vehet hozzá 30-50-ért külső egységet.

[ Szerkesztve ]

(#14682) Kiskutya válasza boxmaci (#14681) üzenetére


Kiskutya
veterán

Szoftveres problémák mindig felhasználás függő! A gyerek szobába van egy 43p615 a 645-ös szoftverrel. Nincs semmi rákötve nem megy külső eszköz hozzá. Csak netflix, disney a gyereknek. Még a gyorsinditás is be van kapcsolva és oda tökéletes. A c715-nél nekem volt erősítő, Ps4 és hálózatba is használtam na ott már közel nem volt ennyire ok minden.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#14683) pepimama válasza mikrofon (#14679) üzenetére


pepimama
tag

Szia! Bocs, de ezt nem értem miért jobb a Fire stick (vagy Xiaomi box), ha azon is Android van és ugyanazon alkalmazásokat lehet rá leszedni? (alap 65p635-öm van) Más írta, hogy a tartalom a lényeg, de azt nem mindegy hogy rakom rá, streamelve alkalmazással, vagy letöltve (2160 - as HDR-ként)? Előre is KÖSZ a választ

[ Szerkesztve ]

(#14684) szjoci válasza pepimama (#14683) üzenetére


szjoci
őstag

Sziasztok!

55C728-ra feltelepítettem a YettelTV appot és 1-2 naponta mindig kéri a felh.név+jelszó párost, akár "standby"-ba kapcsolom a tv-t, akár fullra leállítom. Másnál is így működik?
Esetleg más tv csatorna streaming szolgáltatót tudtok ajánlani, ami rendesen megy?

szerk.: nem válasz akart lenni, bocsi

[ Szerkesztve ]

(#14685) neo-geo válasza szjoci (#14684) üzenetére


neo-geo
aktív tag

Nálam is ez van, egy rakás szar a Yettel app! De már csak egy hét, és vége a VB-nek, meg a Yettel appnak is. :K

PSN-ID:Putyesz-HUN

(#14686) RVR400


RVR400
veterán

Úgy látom, hogy minden fan kiragadott valamit abból, amiket leírtam, nem pedig egyben sikerült megolvasni.

Van TCL-em, működik, de tényleg ennyi. 100-zal többért van másik készülékem is, inkább hagyjuk az összehasonlítást.

A techbuzizás a TCL TV önmagában történő tökéletest meg sem közelítő üzemeltetéséhez kell, nem ahhoz, hogy egy plusz eszköz helyettesítse az okos mivoltát, amit nem akartok belátni, hogy el van szabva. Csak vissza kell olvasni 1-2, hogy ki mivel mennyit szív.

Részemről lezártam. :R

(#14687) Vhiktor


Vhiktor
veterán

Ha valaki szeretné, hogy megnézzek bármit a TCL C835-n az kérem jelezze a héten, még 1 hétig nálam lesz a tv.
Amit tudok azt meg fogom nézni.

Én a beépített appok közül csak a YouTube-ot, Netflixet és Disney+-t használom, ezekkel semmi baj nincs. Valamint optikán keresztül a hanggal sem, illetve az arc/eARC is tökéletesen működik.

CAM modult jelenleg nem tudom kipróbálni.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14688) Gino20


Gino20
őstag

Én nagyon-nagyon gyúrtam egy végre igazán jó (75"-os) TCL tévére, mert az árképzése mindig is jobb volt, mint a konkurens gyártóké. Olvasgatva a fórumot úgy voltam vele, hogy hát basszus ha kell, akkor majd Én frissítem a TV-t ha erre van szükség, de arra nem számítottam, hogy nem fog működni az Arcam AVR-el és eldobálja az ARC kapcsolatot, a CEC-et meg hagyjuk is szóval nyomokban sem arról van szó, hogy "tudni kell" használni. A belső lejátszóról nem tudok nyilatkozni, mert évek óta van külső lejátszó, amit a CEC már végképp nem vezérelt (de persze ez legyen a legkevesebb gond a heti 2-3 használat esetén).
Képileg tényleg rendben volt a C835 és ez a minőség (VA - miniLED) más gyártó esetén akár még + 20-30%, de abszolút megértem ha valaki kiakad, mert nem tudja a megszokottakhoz képest "rendesen" működésre bírni. Ez már az a része, ami a tesztekből soha nem fog kiderülni, mert ott csak a képi megjelenítésről van szó (meg itt-ott némi hangról, de ezt hagyjuk is). Irigylem azokat, akiknek minden komponenssel jók működik, de úgy néz ki ez a TCL esetén a puszta véletlen műve, vagyis a puding próbája, hiába az XY ARC / CEC szabvány.
Számomra nem volt elfogadható, hogy a TV-hez képest a többszörösébe kerülő házimozit nem "szerette", így Én éltem az elállás jogával. Tényleg sajnálom, de ez van. Nem tettem le a márkáról, de amíg ezen nem tud változtatni, addig nálam sajnos felejtős. Majd pár év múlva lehet újra neki futok, amikor jön egy újabb flash, hogy a ~4.5m nézési távhoz a 75" samu már "nem lesz elég" :)
Addig is hajrá a TCL-nek, hátha változik e téren is :)

(#14689) mikrofon válasza pepimama (#14683) üzenetére


mikrofon
addikt

Szia,

Fire stick 4k max-ot és Shield tv pro-t írtam. Nem véletlenül ezeket hanem azért mert jelenleg ez a két eszköz a legjobb ilyen célra. Mindkettő tudja a online stream-elést és az offline 50GB+-os Remux-okat is. Sőt többet is.
Egyszerűen ha ezeket használod akkor az a legnagyobb előnye hogy elfelejtheted a tv szoftverét az összes hibájával vagy hiányosságával, már ha számodra van ilyen. Ebben az esetben a tv csak tv-ként azaz kijelzőként működik. Ráadásul kadencia helyesen a tartalomnak megfelelő képfrissítési frekvenciára váltva. Illetve ha nincs külön hangfalad, soundbar-od akkor természetesen a tv hangrendszerét is használhatod ezekkel.

Egyszerűen ahogy többen is írják vannak dolgok amik nincsenek rendesen lekezelve Android szinten. Ezért kell neki gyártói fejlesztés hogy házimozi szinten tökéletes élményt kapj. Az általam említett két eszköz gyártója pont ezt csinálta. Bele fejlesztette ezeket a rendszerébe. Tehát benne vannak azok a dolgok amiket itt hiányolnak egyes fórumtársak. Viszont vannak olyan fórumtársak is akiknek erre nincs szüksége így tökéletesen el vannak ezek a kütyük nélkül.

Van még az ugoos am6b ami szintén szóba jöhet bizonyos használathoz.
De azon nem mennek a streaming alkalmazások, és azt hiszem a CEC-cel is lehetnek problémák.

A Firestick-nek van saját topikja. [link] Ha érdekel nézz be oda van bőven tapasztalat. Van olyan aki több féle médialejátszót használ. Így arra is kaphatsz választ hogy mi a különbség. Mit miért érdemes használni.

[ Szerkesztve ]

(#14690) laci laci válasza RVR400 (#14673) üzenetére


laci laci
addikt

Igazad van,persze nem tökéletes,de ha nekem nem jó és megbagyok róla győződve,akkor nem veszek mègegyett és utána a típus fórumában leírom teljesen..

Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s

(#14691) Varszegig


Varszegig
veterán

Nekünk a hálószobában van egy Sony Oled, lent a nappaliban a TCL. Mindkettő egy-egy Samsungot váltott (azok még nem 4K-sok voltak.) A hálószobai Samsunghoz volt egy Shield, és egy Samsung Q900 soundbar. A Samsung TV a Samsung bar-ral kb. 1 hétig tudott együttműködni CEC-en, aztán olyan szinten megbolondult, hogy elengedtem, és inkább betanítottam az infrátA Sony Oled-et beraktam, bedugram, és azóta is hibátlanul együttműködik a Q900-al. Mivel a Sonyn is android tv fut, mint a shielden, elgondolkodtam rajta, hogy a shieldet nyugdíjazom, de 1 hét alatt meggyőzött a Sony, hogy ne tegyem. Kb. 2-3 naponta olyan szinten belassult az egész rendszer, hogy csak a hard restart (áramból kihúzás) segített. Ezen sem görcsöltem, maradt a sheild, és minden jó. (Kivéve, hogy persze a shield is bugos, és néha bekapcsol éjszaka, az asszony meg bököd, hogy kapcosljam ki :) )
A TCL a lakásfelújítás után költözött a nappaliba, de mivel sok időm nem volt vele játszani, csak bedugtuk, és használtuk. Vettem hozzá egy Q930-as bart, nézzük a meccseket, netflix, hbo, kodi, prime, plex. Egyszerűen hibátlan. Nem tudom, milyen testreszabás hiányzik, nekem annyi elég volt, hogy fel tudtam rakni ami kell app, és sorba tudtam rendezni, hogy azok legyenek elöl, amiket használunk. A "számszing vent vrong" szövegen kívül más hibával eddig nem találkoztam. Nem érzem szükségét annak se, hogy vegyek hozzá shieldet, vagy bármit, mert ellentétben a Sonyval, még meg sem röccent a rendszer. Ennél még a shield is bugosabb.

(#14692) cd930


cd930
aktív tag

Sziasztok!
A gamma és egyéb beállítások hogyan jönnek elő? Nekem nincs egy csomó olyan állítási lehetőség, mint amit a beállítós videókban állítgatnak. C839-ről van szó.
Köszönöm!

20+ éve a Prohardveren

(#14693) nagymolnar válasza mikrofon (#14679) üzenetére


nagymolnar
tag

Titanic...

Csak egy mondat (vagy kettő) és én lezártnak tekintem az ügyet.
- Ha a TCL és az összes többi gyártó nem fejleszt(ráigazítja a saját vasára az oprendszert):
* akkor miért a TCL oldaláról akarsz firmware-t letölteni és miért nem a Google TV oldaláról töltöd le az alap androidot? :W

(#14694) mikrofon válasza nagymolnar (#14693) üzenetére


mikrofon
addikt

:C

(#14695) mikrofon válasza Varszegig (#14691) üzenetére


mikrofon
addikt

"számszing vent vrong" -hibán sokat javít ha angolra állítod a nyelvet és angolul beszélsz hozzá!

(#14696) Varszegig válasza mikrofon (#14695) üzenetére


Varszegig
veterán

de én nem beszélek vele :) Csak keresek mondjuk egy appot, és azt mondja 'Sorry, ...' így S-el. De ez pont nem érdekel :) Ha csak ennyi bajom lesz vele, akkor már megérte :)

(#14697) Saccco válasza mikrofon (#14695) üzenetére


Saccco
nagyúr

A Google TV frissítés rontotta el ezt amúgy, Android TV-n hibátlanul megy. Illetve valóban a nyelv a probléma.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#14698) neo-geo válasza cd930 (#14692) üzenetére


neo-geo
aktív tag

Valószínűleg be van kapcsolva a játék, vagy a sport mód. És ilyenkor nem látszik minden beállítás.

PSN-ID:Putyesz-HUN

(#14699) nagymolnar válasza mikrofon (#14695) üzenetére


nagymolnar
tag

Mikrofon! Látod ezért panaszkodik egy fórumon az ember. Mondtál egy megoldást, köszi! Ha angolra állítom, akkor valóban keres a Googli, sőt ha azt mondom neki open play store, ott az eldugott áruház is. :R
Annak idején sokan csináltak főzött romokat telókra. Lehet hogy erre is ráférne gey-két szakértői kéz, csak szerintem a bootloader zárva van, a telókon is elkoptak az okosítások, mert az Android is sokat fejlődött és lezárták a bootloadereket :)

(#14700) Bogyi007


Bogyi007
veterán

Gondolom már linkelték mások is, az Auchanban (Szegeden) a 55C735 230000 forint.

[ Szerkesztve ]

Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.