Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#14801) Vhiktor válasza mikrofon (#14796) üzenetére


Vhiktor
veterán

Amikor nálam volt tesztelésen a va c825. azt hiszem csak a Google duoval működött a kamera.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14802) saelin válasza Vhiktor (#14800) üzenetére


saelin
veterán

Nekem a Bright Dolby kellemesebb. Lehet a sok sdr tartalom miatt amit évek óta nézek, de a nagyon sötét kép engem irritál. Játszadoztam a beállításokkal, kontraszttal stb és szépen belőttem a nekem megfelelőre. Egy opciót kell nagyon kerülni ami nagyon szétcseszi a képet az pedig a Black Stretch. Rengeteg részletet elsötétít amit nem kellene.

Amúgy Dolby alatt nincs dynamic tone mapping? HDR alatt ott a beállítás és az segít a sötétebb részletek megörzésében, de Dolby alatt teljesen hiányzik.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#14803) Stealth válasza Saccco (#14794) üzenetére


Stealth
aktív tag

Én Kodi-t használok C735-ön, lejátsza a DV-t.
Az, hogy helyesen vagy nem nem tudom. Milyen jelei vannak annak, hogy nem helyes a DV lejátszás?

-= Stealth =-

(#14804) #48613632 válasza Stealth (#14803) üzenetére


#48613632
törölt tag

Melyik Kodi verziót használod?

Elvileg van egy "nightly build" nem hivatalos telepítő, ami DV képes, de nem túl stabil. Én eddig 3x tettem újra, de most meguntam. Legutoljára akkor szállt el, mikor az Estuaryt le akartam cserélni. Dob egy hátast, és többé nem hajlandó elindulni.
Matrix 19.0 verziószámú edition.

Próbáltam alternatívákat is, mint pl Streamio, vagy a Syncler, de mindnek van valami nyűgje, ami miatt nem az igazi nekem.
Kodi/Ezra volt eddig a legjobb páros, különösképp hogy kezeli a helyi hálózatot is. (Állítólag a Syncler is, de a beállításokban nekem azok a menüpontok hiányoznak, amiket a tutorialok említenek. Lehet a Firestick miatt)

Az érdekes az, hogy mind a Syncler, mind pedig a Stremio támogatja, illetve, DV adatfolyam megnyitásakor a TV jelezte, hogy felismerte Dolby Vision-nek. :Y

update:
Annyi, hogy Syncler alatt az MX Playert állítottam be alapértelmezett lejátszónak, és ebből a Pro verziót telepítettem. Szintén van Dolby Vision. Ez számomra érdekes, mert nem egy olcsó licence van a DV-nek. Most meg hirtelen minden tudja?

[ Szerkesztve ]

(#14805) SoZo


SoZo
lelkes újonc

Sziasztok, tegnap jött meg a 55c835 és beállítotam a Vhiktor youtubos videoja alapján, de van két problémám, az egyik, hogy az SD tartalmakat időnként kicsit szakadozva jeleníti meg, illetve hogy pl. RTL HD adásnál a képen elöl levők kicsit homályosak a háttér viszont éles. Ezeken lehet, ha igen hogyan, változtatni? Köszi.

Ja és még egy, hogy a video alapján beállítottam a Mozi mődot, de azóta nem jön fel a képmód lista, elvileg most minden mozi módban megy?

(#14806) Stealth válasza #48613632 (#14804) üzenetére


Stealth
aktív tag

V19.3 Mátrix.
Alapból volt a TV-re telepítve, nem én tettem fel.
Ha indítom a DV filmet, kiírja a bal felső sarokban a TV, hogy Dolby Vision IQ.

-= Stealth =-

(#14807) bajtokarpi


bajtokarpi
senior tag

Sziasztok!
Segítsetek nekem légy szíves. Az alany egy 65c728. Következő a problémám. A vodafon megszüntette az automatikus csatorna állítási lehetőséget a wifi-nél. Eddig a 40-es csatornán tökéletesen működött. Most, hogy átállították automatikusra nem látja a tv. az 5Ghz-es hálózatot. Viszont ugyanazon a hálózaton lévő Samsung tv. meg látja. Van ötletetek, hogy ez miért lehet, és hogy lehetne orvosolni? Bizony az alap hálózattal így vannak problémák. Elég sűrűn meg-meg áll a streaming. Vodafon-nal felvettem a kapcsolatot, de eddig nincs érdemi erőlelépés.

Köszönöm

battletag: bossi#2666

(#14808) Stealth válasza bajtokarpi (#14807) üzenetére


Stealth
aktív tag

Saját routered nincs, amit használhatsz a vodás helyett?
Gondolom set top boxod van, ami működik modem és router módban is. Ha van saját routered, a set top box-ot csak modemként kellene alkalmazni, a routredben meg remélhetőleg tudod állítani az 5GHz-es wifi csatornáját.

-= Stealth =-

(#14809) bajtokarpi válasza Stealth (#14808) üzenetére


bajtokarpi
senior tag

Szia.
Nincsen, természetesen ha máshogy nem oldódik meg, akkor vennem kell egyet. De a problémám továbbra is az, hogy a Samsung tv. miért látja minden gond nélkül?

battletag: bossi#2666

(#14810) dorika87


dorika87
őstag

Sziasztok!
65colos tv-t keresek maximum 300ezerért, amihez még van hagyományos távirányító is, és tudja a Dolby Atmost, illetve mivel DNY-i fekvésű szobában lesz elhelyezve, ezért elég világos és napfényes a szoba, főleg nyáron, és a mostani Lg tv-nk nagyon tükröződik, és le kell húzni a redőnyt. Ezt most szeretném elkerülni, ha lehetséges.
Köszönöm!

(#14811) #48613632 válasza Stealth (#14806) üzenetére


#48613632
törölt tag

Értem, köszi. Illetve, továbbra sem értem. Mondjuk OK, én Firesticket használok, a TV rendszere nekem nem jött be igazán. De szerintem ebből a szempontból nincs különbség. Este megnézem, nálam mit mutat a legfrissebb Kodi.

Érdekes lehet, hogy ha Kodiban megadom lejátszónakl az MX player Pro-t, ami Syncler alatt tudja a DV-t, akkor vajon Kodi alatt is tudja e?

(#14812) flash- válasza Gino20 (#14764) üzenetére


flash-
veterán

én eddig ezt az '55 felett jobb a panel dolgot úgy ismertem hogy ez egyes Samsungoknál ment olyan formában hogy 55től VA panel volt alatta meg ips a tv-ben..

saelin
Dolby Vision téma.
akkor te legalább előrébb vagy.
Mindenestre tartom még a dolgot hogy feltehetőleg a releas-el van baj. lehet hogy ufo 971 nem blurayról szedi hanem netflixről vagy más streaming csatornáról? mert azzal tele a reddit hogy aki streamingen néz Dolby Vision-t ott vannak hasonló gondok.még aki bluray-en ott nincs. nos nekem nincs bluray lemezem csak ugye a virágbolti remux-ok.
de majd fogok próbálgatni külföldi remux-okat meg bd50-eket(csak az ehuni legnépszerűbb virágbótban ilyen nincs), mindenestre nem minden DV filmnél van ez a fényerő váltakozós probléma. de bizonyítandónak majd beszerzek valami külföldi relase-t ha lesz időm kedvem energiám ezzel szarakodni:)

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#14813) ETOM válasza ETOM (#14731) üzenetére


ETOM
addikt

Ettől eltekintve még egy kis problémám van vele. (TCL 55C835)
Ha 120hz vagy 144hz-re van állítva olyan minta állítgatna valamit néha meleg lesz a kép néha meg hideg. 60Hz 4k-n nem csinálja. Amit találtam kikapcsoltam, de az a fényerőre vonatkozott. Mást kellene?

Ilyen kábellel van használva: [link] RX 6600XT-vel.

(#14814) ETOM válasza ETOM (#14813) üzenetére


ETOM
addikt

Azt hiszem a VRR vagy freesync premium pro bekapcsolása okozza. Jah és a tekercs nyafogás is megvan bizonyos fekete képeknél néhol hallottam.

[ Szerkesztve ]

(#14815) Stealth válasza bajtokarpi (#14809) üzenetére


Stealth
aktív tag

Passz. Nálam is igy van/volt. Samsung latta, Tcl nem. Beallitottam es mar a Tcl is latja.
Egyebkent is ajanlott egy router a mai vilagban, tuzfal, ddos vedelem, torrent stb. miatt is. :K

-= Stealth =-

(#14816) NImi81


NImi81
csendes tag

Sziasztok,
C839 - volna valakinek ötlete miért nem megy a hang HDMI-n keresztül AVR-re? (a tv saját appjai, Netflix, Youtube stb) (passthrought, ARC, aktiválás után)

köszi!

(#14817) Vhiktor válasza SoZo (#14805) üzenetére


Vhiktor
veterán

Szakadozas:
Kapcsold be a kepinterpolaciot.

Homalyossag:
Az ilyenen nem tudsz, ilyen a forrás. Feljebb emelheted az elesseget de az aranyokon nem fog változtatni. Ami eddig homályos volt az élesebb lesz de ami éles volt az meg túl éles.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14818) Gino20 válasza flash- (#14812) üzenetére


Gino20
őstag

Én is x éves adatbázisból dolgozom, mint Te :D , de úgy néz ki, hogy ez pl a TCl-re is igaz témát illetően (ha kicsit vissza olvasol látni fogod, hogy 55"-ban ilyen-olyan, de 43"-ban már nem ugyan az a TV)

(#14819) wep válasza NImi81 (#14816) üzenetére


wep
tag

HDMI 4-es csatlakozón próbálod?

(#14820) BenHans válasza Vhiktor (#14817) üzenetére


BenHans
addikt

Arra esetleg tudsz valami megoldást, hogy időnként teljesen random miért fagy ki a kép és indul újra egy 58p635?

Elég zavaró. Eddig nem csinálta. Áramtalanítás megvolt már.
Elvileg az 501-es img felmegy rá, de hivatalos ota-n ez nem akar majd kijönni?
Ha frissítem akkor vissza lehet állítani a mostani verziót nehogy gari esetén problémázzanak?

köszi :R

[ Szerkesztve ]

🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." "La forza del branco è il lupo la forza del lupo è il branco" "L’emozione di poter sedere sulla nostra panchina è indescrivibile, tutti sanno cosa sia la Roma per me" (Daniele De Rossi) Isten hozott otthon, kapitány!

(#14821) KZsoltii


KZsoltii
csendes tag

Sziasztok. Egy olyan problémám lenne, hogy kb 2 hete elkezd ugrálni a kép streaming nézés közben ( Hbo, netflix, Disney), de csak ezeknél random, ha a ps megy akkor semmi gond nincs.
A ps-nél meg a vrr nem működik, ha bekapcsolom és elindítok egy játékot akkor elsötétedik a kép, mintha semmi nem lenne csatlakoztatva.
Mi lehet a probléma? TCL 55C728

(#14822) lazara007 válasza Saccco (#14792) üzenetére


lazara007
csendes tag

Ez miben jelentkezik?
Nekem kb 4 hete van fent kodi nerd, es mindent jatszik lossless surround-on kivul.

(#14823) Saccco válasza lazara007 (#14822) üzenetére


Saccco
nagyúr

Az valami spéci verzió? Sima Kodi-n nem ment a Dolby Vision. Illetve nekem több film is dadogott rajta.
Vimu, VLC páros mindent megevett eddig.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#14824) Brada:D


Brada:D
tag

Sziasztok!

Most jött meg egy TCL 55p635-ös.Tudnátok segíteni, hogy mit érdemes beállítani/át állítani a TV-n?

Okosabb úgy leszel, ha okosabb ellenféllel játszol!

(#14825) Rendo84


Rendo84
senior tag

Sziasztok!

PC játékokhoz és monitorként mennyire ajánlott ez a tv? TCL 55C735
Illetve hogy kihasználjam a 4k 144 Hz előnyeit, milyen HDMI kábelt kellene vásárolnom hozzá, ha esetleg alapból gyárilag nem lenne hozzá tartozék?
Volna még egy kérdés, AMD freesync-es a tv, de ugyan úgy működne NVIDIA vga-kal is mint a monitorok esetében?

[ Szerkesztve ]

(#14826) Vhiktor válasza BenHans (#14820) üzenetére


Vhiktor
veterán

Szerintem fw hiba. Néha amúgy sem árt teljesen ujrainditani.

Én nem szoktam letolteni fwt, csak amit a tv magától feltesz.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14827) flash- válasza Vhiktor (#14800) üzenetére


flash-
veterán

"A dolb vision dark van legközelebb a szabványhoz"

C728-on lehet..
de a végtére nem műszerrel nézünk filmet hanem szemmel.
hiába van egy múszer által legjobbnak vélt beállítás ,ha közben amit jól kéne látnunk az tök sötét ..gondolom ezek a kalibrátorok egy bizonyos tartományt néznek főleg,mig más értékekkel megengedőbbek ezértehet a feketek tökéletesek viszont az arcok rendre alexponáltak márpedig fotózásnál i tanítják mindig a szem legyem éles és az arc legyen a leghelyesebben exponált..
szóval kell az a gamma növelés hogy ne legyenek túl sötétek az arcok

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#14828) saelin válasza flash- (#14827) üzenetére


saelin
veterán

Én nem is szoktam nézni "Így kalibráld a tv-d" stb videókat vagy cikkeket. Úgy állítom be ahogy a szememnek tetszik. Nekem c735-ön a Dolby Light jön be és az is egyedi értékekkel, mert az alappal rengeteg sötét részlet elveszik. Vegyünk példának egy fekete szürke mintás ruhát. Az egész full fekete lesz és nem vagy alig látszanak a ruhán a szürke csíkok, pöttyök.
Az egyik tesztnél azt ajánlották hogy a színhőmérsékletet -5re kell állítani, mert ott a leghűbb az emberi bőrszín... Aha, csak a hó sárgás árnyalatot kap. Nekem bőven elég a -3. Itt még a fehér tartja a fehér árnyalatot és még az arcok sem lesznek fakóak.

Egy a lényeg: A felhasználónak tetszen és kész! És kalibráljon az aki dolgozni akar az adott kijelzőn vagy minden áron originál képet szeretne látni (ami úgy sem fog sikerülni, mert majd minden tv képe különbözik valamiben).

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#14829) flash- válasza saelin (#14828) üzenetére


flash-
veterán

ígyvan én is ezt tartom.ezzel egyetértek.
igen ez a tokeleteskep általi kalibrálás közel sem tökéletes a c725-nél. Tudni vélik hogy nincs két egyforma monitor, azért szokták ugye a monitort-tv-t helyszinen kalibrálni mert picit más mindegyik. itt ugye másik tipusról is van szó igaz elvileg nagyon hasonló a panel vagy talán ugyanaz? (valahol írták hogy a c728 fényesebb, de da tech.data alapján ez nem derült ki nekem nem tudom )

másrészt olyan nekem mintha a filmek és a tv adások más színtért használnának. filmeknél ez a -5 színhőmérsékelet sárga beállítás olyan mozis hatást kelt(ott se vakító fehér a fehér ugyebár de kellemes nézni,meg hát itt az összhatás érzékszervi jó érzés kell nem pedig az hogy minden szín olyan legyen mint a valóságban.film a szórakoztatásról szól,élményről nem pedig a színbuzulásról mint ami egy fotósnak kell) és szerintem a filmeket eleve erre a színtérre állítják-dolgozzák ki. nekem legalábbis valóban filmes. míg tv adásoknál már jobban kijön hogy a fehér az kifejezetten olyan sárgásabb. de ez könnyen lehet hogy azért van mert legtöbben alapbeállításon tv-znek és úgy vannak vele a tv adók (pl tv2 tények ott minden sárgás,de pl. virtuózok nagyon szép a -5 színhőmérsékleten)hogy akkor azon a színbeállításon legyen a legnhézhetőbb amit a legtöbben használnak,vagy egyszerűen más okai vannak.(érdekes téma,egy szakértőt szivesen meghallgatnék ezügyben) mindenesetre más egyértelműen. a youtube-on sem a legszebb minden a filmmódra való kalibrálálson de azért az so-so..
különben a színhőmérséklet állítás nem igazán precíz.nem folyamatos hanem ugye számonként ugrások vannak és -5 -4 között elég nagy az ugrás. nem értem mért nem lehet folytonossággal állítani.vagy kisebb léptékben.

egyébként nekem van egy kalibrált monitorom(ozásiban kalibrálták), ami csak ips, és tizenéves dell u2311h, de azon a fehér fehér a sárga sárga a feketék feketék. minden helyén van.pedig csak ips és nem mai. nem hiszem hogy jobb panel lenne benne mint egy mostani qled tv-ben. kizárt.
vagy eleve nem jó ez a kalibrálás valamiért(hiba mindig lehet),ugye nemhiába vannak itt is elismert szakemberek ahova érdemes vinni, szerintem ide is kell szakértelem. pl Oázist szokták itt prohardveren javasolni.

mondjuk dv-n a világos mód nekem szemre ugyanaz mintha sötét módban húznám feljebb a gammát.
én utóbbin használom egész türhetően-0 vagy jobbra 2-esen a gammát. a feketéket meg 1-2 egységgel balra csúsztatom. nekem szemre filmeknél ez hozta az egész türhető eredményt dolby vision-nél.egyébként ha nézel youtube-on dolby vision-hdr összehasonlító videókat, hát nem egyértelmű, a különbség az alig látható sokszor nem a dv előnyére, ez már inkább izlés dolga is. dv-n általánosságban a nagyon világos dolgok még világosabbak,a sötétesebb vagy félsötét dolgok meg lehet sötétebbek, hát hogy valami nagyon világos vagy nem annyira de még így is világos szerintem ez baromi mindegy, inkább legyen csak normálisan világos, cserébe az arc sose sötét,fakó.. szóval simán próbálkozz a hdr-el nagy különbség nem lesz:) kicsit jelenleg parasztvakítás nekem ez az egész.lehet később ha még többet fejlődik ez a technika,akkor nagyobb különbségek lesznek de ennyi.

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#14830) Vhiktor válasza flash- (#14827) üzenetére


Vhiktor
veterán

Nincs olyan hogy kalibrátor, a kalibrátor az a személy aki végzi a kalibrálást.

Alapvető probléma a HDR és Dolby Vision szabvánnyal, hogy teljesen sötét szobához készültek és nem foglalkoznak azzal, hogy valaki nem stúdió körülmények között nézi a TV-t.

Erre megoldás a Dolby Vision IQ vagy az adaptív HDR ami a szoba fényviszonyainak megfelelően világosítja a képet.

De hivatalosan a HDR és Dolby Vision tartalmakat sötéltben kellene nézni, a környező fény maximum 5 nit lehet.

De ez még mindig csak a gamma (EOTF) görbéát érinti ami azért felel, hogy milyen ütem,ben világosodjon a kép, a fehéret és a színeket nem, tehát csak akkorsz fogsz látni valós színeket ha kalibrálva van a tv.

A sárgásság a rosz gyári kalibráció miatt van.

Csak akkor lesz valóban kalibrált a monitorod, ha a saját videókátyádon keresztül lett kalibrálva a monitor és a saját videókártyádhoz lett létrehozva az icc profil, ha nem akkor nem kalibrált.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14831) #48613632 válasza Vhiktor (#14830) üzenetére


#48613632
törölt tag

Csak azt nem értem, hogy a DV és HDR tartalmak eleve sötét környezetet feltételeznek, akkor hogy jönnek képbe az 1000nit feletti fényerővel rendelkező TV-k? Akkora fényerő konkrétan fájdalmas, és vélhetően roncsolja is szemet, illetve a látást, hosszú távon mindenképp.

(#14832) Vhiktor válasza #48613632 (#14831) üzenetére


Vhiktor
veterán

Sokan nem értik a HDR lényegét. Mindneki azt hiszi hogy a HDR verziója az adott filmnek sokkal világosabb mint az SDR verziója. De ez nem így van, sőt esetenként a HDR sötétebb.

HDR esewtében a szabvány előírja hogy adott színnek, szürkének stb mekkora fényerővel kell rendelkeznie, ezért a filmekben szereplő jelenetek angy része 90 nit alatt játszódik, a többi csak a csillanás.

HDR- nél csak annak van nayg féynereje aminek nagy fényerő kell, fényforrások, tűz, robbanás,, égbolt stb.

sokaknál azért világosabb az SDR mert nem 100 niten nézik ahogy azt a szabvány definiálja, hanem felemeleik a fényerőt, egyébként teljesen a jogosan a szoba fényvioszonyaihoz mérten, ezért általánosságban vilgásoabb lesz az SDR mint ahog ylennie kellene.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14833) #48613632 válasza Vhiktor (#14832) üzenetére


#48613632
törölt tag

"HDR- nél csak annak van nagy fényereje aminek nagy fényerő kell, fényforrások, tűz, robbanás,, égbolt stb."

Ezt én is így gondoltam, de ettől még zavaró lehet egy sötét szobában egy 1000 nites robbanást átélni. Mondjuk vegyük az Oppenheimert. Abban egy atomvillanás (biztos lesz benne) mekkora fényerőt fog produkálni?

Nekem sima C725 van, olyan 3-400 nites lehet, de el nem tudom képzelni, hogy hová kellhet ennél több.

Amúgy nálam is sötétebb a HDR meg a DV, mint a hagyományos SDR. Igazából a Te videód alapján lett belőve :R Szóval ezzel a résszel tisztában voltam.

(#14834) lazara007 válasza Saccco (#14823) üzenetére


lazara007
csendes tag

Kodi nerd, speci verzio ami lejatsza a DV tartalmakat is.

(#14835) flash- válasza Vhiktor (#14830) üzenetére


flash-
veterán

teljesen sötétben nézek filmet a tv-n, éccaka, behúzott redőnnyel:)
tehát ami problémáim vannak a dolby visionnel az nem ettől van!

te videód alapján lőttem be és az alapján nagyon nézhetetlen a végeredmény.
feljebb kell venni a gammát.
hdr-nél nincs ilyen gond. de mondjuk dolby visionnél sem mindnél.
vagy az van hogy ufo971 nem képes normális releas-t csinálni vagy valamit elszúr..
(Trinity release-k általában jók)

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#14836) Kiskutya válasza #48613632 (#14833) üzenetére


Kiskutya
veterán

Azért mert nem láttál mást! Én ugyan igy gondoltam mint te nekem c715 volt és sokat írtam hogy ettől minek nagyobb fényerő. És most hogy oleden nézem a hdr-t teljesen más élmény. Nem a fényerő a lényeg vagyis nem úgy ahogy a c715 vagy 725 csinálja hanem az hogy ott legyen fényes ahol kell. PL csillagok vagy egy autó lámpája. Igy egyáltalán nem zavaró hanem látványos. Full sötét szobában a c715-nél nem is tudtam nézni a dv fényes módot mert annyira zavaró volt.

hmm...

(#14837) Zoleee83


Zoleee83
addikt

Csatlakoztam én is egy 55C735-el, 260k volt Db. Auchan-ban, utolsó bontatlan darabként csütörtökön, és befért egy 2-es Swiftbe. :DDD
Egy LG 32"LK450-t váltott ami közel 10 éves darab, ennyit nekem bőven megért, 300-t már nem, ott már a 835-öt választottam volna.
Egyelőre barátkozunk, tetszik amit látok, két ünnep között egy kis nextgen konzol + Cyberpunk 2077 fog pörögni rajta.
Megnézem majd Vhiktor 728-as beállítós videóját, gondolom az jó lesz ide is.
Köszi a tippeket srácok! :R

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#14838) Stealth válasza Zoleee83 (#14837) üzenetére


Stealth
aktív tag

Elvileg a 735rol is csinál tesztet. :DD

-= Stealth =-

(#14839) Vhiktor válasza Stealth (#14838) üzenetére


Vhiktor
veterán

Már nálam van a tv :)
Csak még nem bontottam ki, költöztünk új házba szombaton és rögtön tönkrement a kazán, amit ma cseréltek, így elment minden energiám az ezzel való intézkedesre. :(

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14840) Zoleee83 válasza Vhiktor (#14839) üzenetére


Zoleee83
addikt

Együttérzek. Kitartást!
Nálam is költözés van, ezért is lett ez a tv/keret, brutál mennyi minden kell még.
Nem tudom hogy mennyit fejlődött vagy sem a C728 óta de majd megmondod. ;)

@Stealth
Köszi az infót, nem volt időm mostanában topicot olvasni.
Vásárlás után hagytam a tv-t átmelegedni, aztán ment vagy 14 órát 2 nap alatt, de költözés közben nem prió.
Nekem űrhajó az előző butatv után, ment a metál a Yt-ról egész nap. :DDD
Nem láttam foltosnak a kijelzőt, talán a jobb sarka világosabb feketéknél de ebben sem vagyok biztos, kb out of the box ahogy most megy, még frissítést sem engedtem rá, mivel közben lett netem is.

[ Szerkesztve ]

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#14841) Zoleee83


Zoleee83
addikt

Közben azon gondolkodtam hogy a gyárban "megjáratják" a tv-t?
Volt benne 14 óra de nálam max 7 órát ment összesen.
Nem volt bontott, az összes tartozék gyári bontatlan csomagolásban volt, ez tuti.

* You can't stop me to love the world with all its lies - Guano Apes *

(#14842) Istyu74


Istyu74
aktív tag

Sziasztok, úgy néz ki, ki fogtam az Emagról az utolsó TCL 65C839 tvt 429.990 Ft os áron, sajnos addig húzták a kiszállítást, míg vettem egy másik tvt. Így most hoz egyet a futár 27. én. Lemondani nem szeretném, akit érdekelne írjon rám, részleteket privátban meg beszéljük.
Megpróbálom a futárt átirányítani, a leendő tulajhoz.

Üdv, István.

(#14843) Stealth válasza Vhiktor (#14839) üzenetére


Stealth
aktív tag

Juhuu!
Majd kész lesz a teszt mikor kész lesz. A többi most elsőbbséget élvez. :)

-= Stealth =-

(#14844) Stealth válasza Zoleee83 (#14840) üzenetére


Stealth
aktív tag

Aham, érdekes ez a jobb sarkos észrevétel. Nálam ugyanis ott van egy kis bibi, de nem küldtem vissza. :U

-= Stealth =-

(#14845) mrmft


mrmft
senior tag

Total commandert probalok C725-re feltenni, apk shortcut fent van, de az nem talalja. Probalom manulisan, de telepites sikertelen. Tudnatok adni linket melyiket problajam? Arm64 nem megy, szerintem FW frissites elott evvel ment, de minden telepitett kulso alaklmazas ugrott a frissitessel...

Megoldva az universallal felment.

[ Szerkesztve ]

(#14846) vrsptr válasza mrmft (#14845) üzenetére


vrsptr
aktív tag

Hogy kell feltenni Shortcut-ot tv-re? Simán pendrive-ra rá és tv-n megnyitni? A Play Store-t szeretném felrakni (C825 és C735).

KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!

[ Szerkesztve ]

A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.

(#14847) mrmft válasza vrsptr (#14846) üzenetére


mrmft
senior tag

Igen, innen a froumbol van nekem is a link, keress ra! Biztosagi or - alkalmazaskezelo alol lehet telpiteni.

(#14848) tajati


tajati
aktív tag

Sziasztok!
Adott egy TCL c715, amire rá van dugva egy Apple tv 2021. Sajnos nem tudom rábírni arra Tv-t, hogy együtt kapcsoljon be és ki az Apple tv-vel. A HDMI CEC be van kapcsolva. Viszont ha kikapcsolom az Apple tv-t, maga tv bekapcsolva marad. Ha mind 2 eszköz ki van kapcsolva és bekapcsolom az Apple tv-t akkor viszont a tv is bekapcsol vele. :W

Hasonló cipőben járt már valaki?

(#14849) laci laci válasza mrmft (#14847) üzenetére


laci laci
addikt

Szia.Neked melyik sw van fent?

Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s

(#14850) nicu71 válasza flash- (#14829) üzenetére


nicu71
addikt

"pl tv2 tények ott minden sárgás "
Igen,egészen pontosan narancssárgás.

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.