Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k

Hozzászólások

(#14601) r3dwo0d


r3dwo0d
tag

Erre a problémára esetleg valakinek valamilyen ötlete?
Továbbá bármilyen pendriveot dugok a tv-be, se kép se hang, nem jelenik meg sehol. Próbáltam az összes formázási lehetőséget, lehet összefüggés a két probléma között?

(#14602) ioles válasza r3dwo0d (#14601) üzenetére


ioles
csendes tag

Teszteld le, hogy maga a bemenet jó-e a TV-n. (pl: sima másik kábeles DVB-C jó-e) azaz van-e fizikai sérülése a bemenetnek. Ez sokszor kivitelezhetetlen tudom nem áll rendelkezésre másik kábel... (van amikor a port nincs jól az alaplapra forrasztva, hibás a TV, szerelő vagy gari mert rossz a TV).
Másik módja a tesztnek, meglesed a MindigTV csatornatáblát és megnézed melyik MUX-on ad a torony (azaz melyik MHz - megahertzen sugároz a te régiódban azon a tornyon amiről fogni akarod a MindigTV adóit DVB-T és DVB-T2 kódolásban)
Itt lesd meg:
https://mindigtv.hu/segitseg/muszaki-adatok
(legfelső a Frekvencia tábla)
egy Példa Veszprém/Kabhegy / Multiplex-C az 562MHz

Fogod a TV -n a hangolás menüt, és beadod neki ezt a frekvenciát a manuális hangolásnál, beütöd hogy 562,000 KHz, és Digitális jel legyen kiválasztva.
Az alatta lévő skála a Jelerősség + Jelminőség egyből fel kell ugorjon egy 0-tól különböző szintre (100 / 100 ha jó az antenna).
Ebből egyből látod, hogy a TV-n valami DVB-Tx jellegű SW-es tiltás van mivel látja a jelet, VAGY abszolút semmi. Ha abszolút semmi, akkor "valaki hazudik" ahogy Dr. House mondaná, azaz vagy az antenna nem jó (és vagy annak csatlakozói), vagy a TV-n a panelen a bemenet rossz, hibás.
Egyébként a fenti játék nélkül is kényelmesen kellene fogja a TV, Földfelszíni adó + Digitális kereséssel a DVB-T1 es (Multiplex A és B) csatornáit, teljesen független hogy a "régió" beállítás mi vagy a Service menüben engedve van-e a DVB-T2.
Amire gondolok rossz az Antennád vagy annak elemei VAGY rossz/hibás a TV bemenete VAGY rosszul próbálod a csatornákat behangolni, azaz Nem Földfelszíni (antenna -t választod) és a CSAK Digitális adókat a keresés/hangolás menüben.

[ Szerkesztve ]

(#14603) ioles válasza Geza74 (#14599) üzenetére


ioles
csendes tag

Ki lehetne egészíteni a listát a SOC készlettel esetleg (generáció váltásnál, melyik TV meddig lesz kompatiblis ez a mérvadó, mondom és mutatom is miért:
Egy példa lehetne: MT9652 CPU: ARM Cortex-A73, 1400 MHz, Cores: 4. RAM
Erre kijön egy Linux driver distribúció és Kernel. Ebből lehet tudni hogy hány generációt fog még támogatni az Android/Google TV verzióiban. (Hány főverzió váltást fognak supportálni)
Azaz a gyártóknál mindenki erre a SOC gyártó által supportált Android(Linux) Kernelt fordítja bele a saját GoogleTV platformjába (mint kvázi driver), és egy-egy csip-családdal több évi TV kiadást lefednek, és azt érdemes figyelni még mikor váltanak SOC (csippet), mert valódi generáció váltás ott történik, minél újabb az SOC annál tovább lesz támogatva frisebb és újabb Androidokkal. (Drága a mérnökóra a régi modelleket frissen tartani ezt sok gyártó hamar el is engedi, ennek ez az oka, az SOC gyártó nem ad ki friss drivert a régi SOC hoz, és sokszor a TV gyártó még esetleg hajlana is frissíteni az új modellt de nem tudja mert elérte a régi SOC az EOL és vége. Azaz SOC születésekor érdemes tudni/sejteni hány generáció váltást fog megélni. Általában max. még egy főverziót lefordítanak rá és kuka, ha kéri a gyártó Sony/Philips akkor megfelelő összegért még portolható a következő fő-verzióra de ez kb senkinek sem érdeke, így a TV 4-5 év után kimúlik, először a főverzió lépés supportja, majd már a sima patch -algetést sem kérik, így kuka az is pár évre rá) --> Fogyasztói társadalom.
Szóval nem kell beülni a Panel-Vonatba, mindig a CPU család az SOC döntsön, többi csak újra színezett rizsa évről évre, a lényeg a Szoftveren múlik ;-) A frissítés hiánya itt akkor lesz zavaró ha adott appok már nem indulnak el az adott rendszeren.
Még egy jótanács, érdemes megkuksizni az adott SOC milyen CPU magokat használ, azaz az erősebb A-73 (nem az A-5x) tovább is lesz supportálva (feltehetően). Ennek is oka egyszerű, ezeket high-end készülékekbe kérik ahol a ciklus váltás is picit lasabb, egy SOC tovább fut a szériában (drága az alapanyag), ennek LifeCycle-ja jóval több esetekben 2 Android főverziót is támogatnak vele driver szinten. (Aki megveszi adott esetben két Android lépcsővel is beljebb lehet, a kisebbekhez képest). No ez sem van így mindig, csak esélyesebb.
Szóval bárkitől is vesztek bármit (Sony,Philips,Tcl) - először a Displayspec oldalon csekkolni a SOC-t ott történt-e változás az egy évvel korábbi modellhez képest. Ha nem érdemes azon gyártót választani ahol igen. Hosszabb lesz a TV support ideje az tuti, és a napi használhatósága is. Szóval szép és jó a Panel móka, de az kisebb patch-ekkel/feature-ökkel gyártástehnológiában 10 éve nagy újítás nem volt. (itt-ott kérnek bele egy két funkciót Play-Fi, Dimming, Sport Mode XY, megy egy pecsét a TV-re és a dobozára de ettől eltekintve mindig minden ugyan az, pedig legtöbb esetben ezeket a kieg. funckiókat a TV gyártók is csak veszik és belefordítják a SW-be a 3rd party komponenseket, már ha sikerül :-) )
Ez csak egy pici mementó a zörejben, de a lényeg nézzétek meg a SOC szériát benne, ahogy a klasszikus is kérdezte értem én hogy gőzgép "de mi hajtja" :-)

(#14604) r3dwo0d válasza ioles (#14602) üzenetére


r3dwo0d
tag

Köszönöm a válaszod, sajnos egyre erősebb a gyanú, hogy fizikai hibás. Az antenna másik tv-vel hibátlanul teszi a dolgát, a manuális keresést több frekvenciával is végigpróbálva 0/0% marad a jel erősség/minőség....
Akinek volt már garis ügyintézése az Euronicssel, tőlük kérdezném, hogy flottul megy vagy inkább halasszam karácsony utánra az ügyintézés megkezdését? Gondolom ezt helyszínen nem lehet javítani, küldenek érte futárt vagy nekem kell megoldani a szervízbe juttatását?

(#14605) zazenke válasza -Rolika- (#14573) üzenetére


zazenke
őstag

nekem 36 os csatornán jó

(#14606) Geza74 válasza ioles (#14603) üzenetére


Geza74
tag

Értem a hozzászólásod lényegi részét, de ez az átlag tévé felhasználóknak olyan szinten kínai, mint annak a rendje. :)
És ha még át is tudnád fűzni ezt a gondolatsort az átlag felhasználók agytekervényén, biztos vagyok benne, hogy tévé vásárláskor legalább 5 szempont lesz fontosabb, kezdve a felhősödéstől - vagy úgy általában a képminőségtől - kezdve a gyártó általános támogatásáig, gondolok itt arra, hogy spec. nekem eléggé lerombolta a renoméját a TCL azzal, hogy kiderült (számomra), hogy a "hivatalból" nem válaszolnak semmilyen support kérdésre, vagy hogy a számtalan gyári hiba ellenére olyan ritka a tévé által letöltött szoftverfrissítés, mint a fehér holló. (Ha egy termék nem működik megfelelően - lásd a hang eldobálós mizériát, fél milliós tévéken... -, akkor én elvárom, hogy ne félévente méltóztasson kijavítani egy cég egy ilyen hibát, és úgy egyébként: ne nekem kelljen már patch-ek után kutakodjak, és manuálisan szarakodni az apdétekkel. Mint ahogy egy autógyártó is ha felfedez egy gyártói hibát egy modellben, akkor a márkakereskedőnek kötelesége levélben értesíteni a felhasználót, pl. ha egy visszahívásról van szó. Oké, nem egy kategória, és nem túl jó példa, mert az autóvezetés veszélyes üzem, de a lényeg akkor is ez.)

Szóval a többség nem full tech-buzi (még az itteni tagság se), spec. én is úgy vagyok vele, hogy ha megveszek egy terméket, az MŰKÖDJÖN, korrektül, és kész. Én ilyen oldszkúl-vágású vagyok, nem szeretek bütykölni, ha egy gyártó baszott jól megcsinálni a termékét.

Szóval a többséget annyira nem érdekli, hogy mindig minden a lehető legfrissebb legyen egy gépen, ha amúgy - lényegét tekintve - működik rendesen. Ennyit akartam végülis kinyögni. :F

(#14607) SztiviVander válasza ioles (#14603) üzenetére


SztiviVander
őstag

Bár alapvetően igazad van abban hogy minél újabb a hw annál jobb lesz (valószínűleg) a vásárlónak is, de azért a többit nagyon eltúlzod. Egyrészt lehet hogy a panel móka a vásárlók 1%-nak lényegtelen hülyeség, de a többi 99% a kijelzőt (és azon a tartalmat) nézegeti és nem azt hogy épp milyen android verzió van a tv-n vagy milyen soc van benne. Ha simán elfut rajta a netflix akkor pont letojja A73 vagy A70 mag van a soc-ban. Az hogy a panelokban az utóbbi 10 évben semmi nem változott azért elég vicces kijelentés, az oled vagy akár a miniled megvilágítás is (hogy csak a laikusoknak is látható dolgokat említsem) nyilván csak egy "patch". De ilyen alapon ezt akkor rá lehetne mondani az androidra is, ennyire felületesen nézve abban se változott semmi, mert ugye létezik meg működik, tehát akkor nyilván abban se változott semmi lényeges és csak patch-elgetik már 10 éve, nem? Azt meg már csak halkan teszem hozzá hogy a TV-n futó népszerűbb streaming appok (netflix, d+, youtube, plex) vígan futnak még android 7-en is (lehet hogy régebbin is de olyan cuccom már nincs), az meg hány éves is? Ugye nem 1-2. De persze nem kell mindenben egyet értenünk :)

(#14608) Urguru


Urguru
tag

3 hét eltelt c635 boldog tulajdonosa vagyok :) mindent lejátszik vannak hibák de.. ezzel együtt tudok élni. Sanit (Sennheiser ) ráraktam nem volt hang csúszás. Nem bánom a samu cserét.

(#14609) zazenke válasza eisento (#14584) üzenetére


zazenke
őstag

meg is csináltam hála istennek nem vettem semmi hibát észre és a beállítások is megmaradtak. 32gb os usb3.0 ás pendrive-al csináltam amit fat32 be volt formázva windows 10 alatt. Egy korábbi pc alaplap bios frissítés miatt volt fat32 ben és arra emlékszem hogy alapból a windows ezt nem is tudta elvégezni mert fel sem ajánlja a fat 32-t ekkora pendrive nál. Talán rufussal csináltam meg már nem emlékszem. De ez most jól jött mert a neten azt írják hogy fat32 ben legyen a pendrive ha nagyobb méretű 32 szektor mérettelés ajánlott a 2.0 ás . azt hiszem veszek az aliexpressen fillérekért egy 2.0 ás kisméretű pendrive-ot. az a biztos.

(#14610) SztiviVander válasza zazenke (#14609) üzenetére


SztiviVander
őstag

32gigaig fat32 a default, felette exfat.

(#14611) zazenke


zazenke
őstag

mondjuk azért eléggé furcsállom egy majd 400 ezres tvnél hogy magától wifin keresztül nem képes frissíteni és az 5g wifi beállítása sem épp felhasználó barát. igazából nem is találtam a neten erről hivatalos leírást csak itt a fórumon. Samunál ilyen nem fordulna elő igaz egy ilyen tv vagy 150 -el drágább

(#14612) Geza74 válasza Urguru (#14608) üzenetére


Geza74
tag

Ha lesz időd és kedved, én szívesen fogadnék egy (minél) részletes(ebb) beszámolót a C635-ről és a tapasztalataidról.

Milyen Samuról váltottál?
Méret, 55 vagy 65?

Én is tanakodtam a C635-ön, de ahányszor futottam neki (és főleg miután elolvastam egy részletes cikket, amiben összevetik a C735-tel), mindig arra jutottam, hogy mégse...
Csak annyi túlcsordult infó van már a fejemben, hogy konkrétan nem is emlékszem már, hogy miért jutottam az ignorálásig. (Arra emlékszem, hogy a képernyőjét NAGYON türköződőnek írták, amit én egyáltalán nem szeretnék.)

(#14613) Geza74


Geza74
tag

Frissítettem a táblázatot (11:37).

Egyik tévé ára se változott tegnaphoz képest.

Bővítettem a táblázatot pár új oszloppal (DV/HDR, Kontraszt, Fényerő), habár sajnos a gyári specifikációkban se szerepel mindegyik tévénél minden érték.
__________________________

Akit érdekel: csináltam egy (ár)összehasonlító táblázatot a TCL tévékről.
Egyelőre csak az 55 és 65 collos verziók vannak rajta, lehet ez így is marad (bocsánat).
Igyekszem kiegészíteni egyéb információkkal is, ahogy az időm engedi.
(Egyelőre még kezdetleges fázisban van, de az ár összevetések miatt remélem van akinek így is hasznos lesz.)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UEJq3BTCglbJAhH9xkN1R-ZtTTYxNcEDDe0flf-hAbc/edit?usp=sharing


Jelmagyarázat a táblázat alján.
Az adatokat a TCL oldalairól, ill. a displayspecifications-ről vettem.

Délelőttönként igyekszem frissíteni.

(#14614) radir01


radir01
tag

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne h az természetes h tcl 65c835-nél ha PS5-re kapcsolom csak egyszerűen kép módot ír és azt lehet állítgatni!? Nem ír külön választható képmódot sem h játékmód. Amúgy a gamebar működik és megy elvileg az ALL is és a VRR is. Ezen felül még egy olyan kérdésem lenne h érdemes felfrissíteni a szeptemberi kerdel verziót amibel a tv érkezett? (tegnap jött meg a tv amúgy, nagyon elégedett vagyok eddig vele) :C Köszönöm előre is a segítséget! :R

(#14615) peternac válasza radir01 (#14614) üzenetére


peternac
tag

game mode-ban van ALLM miatt, azért nem lehet egy-két dolgot ilyenkor a képnél állítani

(#14616) radir01 válasza peternac (#14615) üzenetére


radir01
tag

Értem köszi! :R

(#14617) alexander12


alexander12
aktív tag

55x815 beyond2 tv a fw V8R851T02-LF1V640.
Van ennél újabb? Kérhetnék linket ?
:R :) :R

kíváncsi, OP8T

(#14618) kutyuska


kutyuska
aktív tag

Sziasztok!
43C725-re telepítenék Google account nélkül applikációt. Fejlesztői mód bekapcsolva
adb ezt a hibaüzenetet dobja:
C:\Users\user>adb install F:\Teszt\Kodi_19.3.apk
Performing Streamed Install
adb: failed to install F:\Teszt\Kodi_19.3.apk: Failure [INSTALL_FAILED_NO_MATCHING_ABIS: Failed to extract native libraries, res=-113]
VLC esetén is ez a hibaüzenet.
Köszi

" Babra munka, de megéri! "

(#14619) kutyuska válasza kutyuska (#14618) üzenetére


kutyuska
aktív tag

Gyors megoldás: Kodi-ból az ARMV7 32 bites verzió kell.
C:\Users\user>adb install F:\Teszt\kodi-19.4-Matrix-armeabi-v7a.apk
Performing Streamed Install
Success

" Babra munka, de megéri! "

(#14620) erahurka válasza kutyuska (#14618) üzenetére


erahurka
félisten

Miért nem csinálsz egy accountot csak erre ha nem akarod valamiért a fő profilod összekapcsolni a tévével?

(#14621) kutyuska válasza erahurka (#14620) üzenetére


kutyuska
aktív tag

Kísérletező kedvem van. :)
Melyik javasolt firmware verzió a 43c725-höz?

" Babra munka, de megéri! "

(#14622) mrmft válasza kutyuska (#14621) üzenetére


mrmft
senior tag

Nem tudom melyik a javasolt, itt ez van rajta: V8-R51MT05-LF1V501.

[ Szerkesztve ]

(#14623) HELLAFLUSH


HELLAFLUSH
őstag

55" C728-at szerintetek mennyiért hirdessem meg?
Igazából pofátlan se akarok lenni de bolond sem, hogy olcsón oda adjam valakinek.
(még garanciás)

Nagyon agyalok rajta, hogy vissza üljek-e monitor elé egy PC-vel.

(#14624) saelin


saelin
veterán

Sikerült behúznom egy TCL C735-öt 163 990 Ft-ért! December 13-án jön meg párom és az én születésnapomra (Angi dec 13, én meg dec 14-ei gyártás :DDD ). Majd jelentkezem itt hogy mi a véleményem a TV-ről. Túl sok infót nem találtam itt róla, úgyhogy hátha valakit érdekel majd. A mostani egy BenQ EW3270U UHD LED monitor ezt fogom rá lecserélni amit anno 150K körül vettem. Legnagyobb félelmem egyedül az a TV-vel kapcsoltaban hogy a kevés fényerő miatt ugyan olyan ratyi lesz a HDR rajta mint a mostani kijelzőmön. Igaz, ez EDGE LIT-es a c735 meg DIRECT LED-es 2000+ zónával, de local dimming nélkül. Hát, kíváncsi leszek. Semmi tapasztalatom direct led-es kijelzővel.

Főként PS5-höz lesz használva, de pörögni fog rajta Netflix, HBO MAX, Disney stb is.

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

(#14625) themey


themey
csendes tag

Sziasztok!

TCL C728.
Valamiért egy-két hete a távirányító csatorna léptető gombja nem azt csinálja, mint előtte: a csatornák váltogatása helyett a source-ok között léptet. Találkozott valaki ezzel a jelenséggel? Én állítottam el valamit, vagy valami frissítés? Valahogy vissza lehet űllítani?

Köszi

(#14626) Tome08


Tome08
tag

Már egy hete hajtom az új 55C835-öt, de megmondom őszintén nem dobtam hátast tőle.
A betekintési szög enyhén szólva katasztrofális, mondhatni csak szemből mondható jónak a kép. Amerikai konyhából és az erkélyről, egy éppen kisülő képet látok, ami nagyon elkeserítő volt számomra, még a 10 éves LG LM660s régi TV-mhez képest is. Feltehetően a VA panel miatt "szúrja a szemem, de vásárlás előtt ódákat olvastam erről a TV-ről, tehát valahogy nem ezt vártam, Illetve felmerül a kérdés, milyen lehet a többi akkor?! Én a hangjától se vagyok elájúlva, járt nálam (anyós TV) NANO783, abban nagyobb a bassus, mint ebben amiben még külön bass egység is van....Nekem a maga a software is elég kezdtleges...kezdve a TV bekapcsolásakor megjelenő "jel keresése" felugró szöveggel a kikakapcsolásig, ami szintén tényleg a prémium kategóriába röpíti a gyártót.... a kép elmegy, de hang még van :C nyilván ezeket lehet még javítani FW frissítéssel, de ezt jelenleg a legfrissebb verzóban se sikerült javítni...no de még nyúzom azért, de lehet visszaküldöm inkább.. mindenesetre akinek van egy jó beállítása TV-zésre az ne tartsa magában....próbáltam a tökéletes kép beállításait, de nekem valahogy ez jobban fekszik, de még mindig nem az igaz..tehát várom a tippeket, véleményeket :R

Mi 12x / LG 42LM660S / LG 65C22

(#14627) gabo91


gabo91
aktív tag

Sziasztok.

Öcsémnek rendeltünk emagról egy 55c739-et (újracsomagolt 220k)
Mire figyeljünk?
Hogy tudom megnézni az eddigi üzemidőt?

Köszönöm
Gábor

(#14628) golan7 válasza Tome08 (#14626) üzenetére


golan7
tag

Nekem sem jött be 100%, főleg, hogy nem megy rendesen a házimozimmal! Mondjuk a kép sokkal szebb mint az előd Lg nanocell, viszont a rendszer sokkal jobb volt az Lg-n (no meg a magic remote) Még vissza vihetem, de most nincs semmi érdemleges az Euronics-ban amire érdemes cserélnem!

(#14629) Tome08 válasza gabo91 (#14627) üzenetére


Tome08
tag

azt a menüben gyorsan megtalálod :)

Mi 12x / LG 42LM660S / LG 65C22

(#14630) FDénes válasza gabo91 (#14627) üzenetére


FDénes
újonc

Hali valószinű az enyémet vetted meg 2 hete vitte el a futár kb 50-60 órát ment, van egy házimozi erősitőm sajnos nem ismeri az osd signált a tv, meg ha pc-ről filmeztem 15-20 percenként elment a hang meg a kép 2-3 másodpercre.

(#14631) Kiskutya válasza Tome08 (#14626) üzenetére


Kiskutya
veterán

Oldalról a va panel nem a legideálisabb. Gondolj bele milyen a többi ha neked ez se tetszik. Kategórián belül nagyon jó tv-nek számít! Ha olyan tv-t szeretnél ami oldalról is tökéletes és sötétben is jó a fekete akkor vegyél oledet abban nem fogsz csalódni ilyen téren! :D

hmm...

(#14632) woof52 válasza Tome08 (#14626) üzenetére


woof52
csendes tag

Próbálj meg szoftvert frissíteni, nekem C739-nél volt hasonló problémám(betekintési szög), amióta felraktam a legújabbat (V474) , azóta sokkal jobb lett a helyzet.

(#14633) SztiviVander válasza woof52 (#14632) üzenetére


SztiviVander
őstag

őszintén érdekelne hogy tud javítani egy sw egy hw-es tulajdonsagon. a placebot leszamitva. olyan sw nincs ami oledet csinál az lcd-bol? :D

(#14634) woof52 válasza SztiviVander (#14633) üzenetére


woof52
csendes tag

Talán rosszul volt optimalizálva vmi.Elég siralmas volt idáig, ha kb. nem szemből nézted, a szélein már olyan világos volt a kép hogy zavaró volt.most meg kb 40 fok eltéréssel is elég elfogadható a kép..Sztem egy próbát akkor is megér.

(#14635) Vhiktor


Vhiktor
veterán

Nálam még kb 1 hétig megtekinthető a C835 a gyári fw-el, kalibráltan.

Nem tudom a többi fw mit csinál vele, de itt továbbra is tökéletes a képe, a kontraszt és a feketeszint OLED-el vetekszik és kb 45 fokos szögig is csak minimális fakulás van.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14636) Vhiktor válasza FDénes (#14630) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ha elmegy a kép az nagy valószinűséggel kábel hiba, pláne ha PC esetében történik ez, egyszerűen nem bírja a kábel a sávszélességet.

OSD signal:
Véletlenül nem egy régebbi Onkyo az avr? Azoknál van olyan probléma, hogy csak 1080p-ig képesek OSD-t overlayben kirajzolni. Illetve akkor is probléma van ha az avr nem küld képet a TV felé, akkor sem tudja kirajzolni az OSD-t.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14637) FDénes válasza Vhiktor (#14636) üzenetére


FDénes
újonc

Pioneer sc-lx501 a gép a régi lg tévémen minden ment frankón ugyanazzal a kábellel.de kipróbáltam pc monitoron is ott se volt gond egyértelműen a tévével volt gond, ezért is küldtem vissza rendeltem lg c2-őt helyette, ja és a hiba üzenet The osd signal is not supported on your tv...

(#14638) Vhiktor válasza FDénes (#14637) üzenetére


Vhiktor
veterán

C2 is kiváló tv.

A régi lg tv-nek és a monitornak mekkora a felbontása?

Nálam még a HDFury Vertex2 is lazán odavrázsolja a C835-re az OSD menujét bármikor, pedig az csak egy HDMI mátrix.

Én az erősítőd esetében arra gyanakszom, hogy bizonyos felbontás, kérpfrissítés és színtér mellett nem tudja az OSD-t, mint ahogy néhány régebbi Onkyo erősítő sem, bár ott némelyiknél ezt fw frissítéssel orvosolták.

Mondjuk ezt megírhatná a többi C835 tulaj is, hogy náluk mi a helyzet az OSD-vel, hogy kialakuljon valamiylen kép és ha szükséges akkor elküldeni a supportnak. Elküldöm szívesen én is.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#14639) Stealth válasza woof52 (#14632) üzenetére


Stealth
aktív tag

Kösz ezt az infót. :C
Akkor én is megpróbálom feltenni a V474-et.

-= Stealth =-

(#14640) Tome08 válasza Vhiktor (#14635) üzenetére


Tome08
tag

Hello,
Át tudod dobni, hogy milyen beállítást használsz?
:R

Mi 12x / LG 42LM660S / LG 65C22

(#14641) Geza74


Geza74
tag

Frissítettem a táblázatot (12:13).

3 tévé ára változott a legutóbbi frissítéshez képest (lásd sárga mezők.
__________________________

Akit érdekel: csináltam egy (ár)összehasonlító táblázatot a TCL tévékről.
Egyelőre csak az 55 és 65 collos verziók vannak rajta, lehet ez így is marad (bocsánat).
Igyekszem kiegészíteni egyéb információkkal is, ahogy az időm engedi.
(Egyelőre még kezdetleges fázisban van, de az ár összevetések miatt remélem van akinek így is hasznos lesz.)
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UEJq3BTCglbJAhH9xkN1R-ZtTTYxNcEDDe0flf-hAbc/edit?usp=sharing


Jelmagyarázat a táblázat alján.
Az adatokat a TCL oldalairól, ill. a displayspecifications-ről vettem.

Délelőttönként igyekszem frissíteni.

(#14642) FDénes válasza Vhiktor (#14638) üzenetére


FDénes
újonc

A "régi" Lg 7 éves 4k-ás ips tévé a monitor Dell full HD, nem az erősitővel van gond itt a tévé volt a ludas egyes termékek OSD menüjét nem jeleniti meg ezt a TCL-nek kellene orvosolni, nem új keletű ez a probléma csak hát a TCL szarik rá

(#14643) parijani


parijani
tag

Sziasztok!

kb. 3hónapja vettünk egy 55c635-öt. Akkor bekapcsoláskor szólt, hogy van újabb sw, ezért lefrissítettem v477-re, de azóta nem talál frissítést. Olvastam, hogy nem szokott találni, de honnan lehet tudni, hogy van hozzá újabb, illetve egyáltalán melyik a jó a TV-mhez?
Changelog-okat honnan lehet kideríteni, illetve a frissítésről sem találtam infót, hogy mi kell neki ha be van zip-elve egy img. Erről van valami leírás esetleg?
Ami miatt gondolkozom a frissítésen, hogy pl alkalmazásokban nem talál semmit, ki kell menni a play store-ba, illetve kodi-val is voltak gondok, hátha van javulás.

Köszi!

(#14644) gabo91 válasza FDénes (#14630) üzenetére


gabo91
aktív tag

Szia,

Köszi az infót. Féltem kicsit, hogy milyen lesz újracsomagoltat venni, de megérte. Két darab is volt belőle, sajnálom hogy a másikat nem rendeltem meg magamnak. Így 220k ért jó vétel, korrekt módon becsomagolták, boltban kibontották. Érdemes így emagról újracsomagoltat vásárolni. 55c735 normál ára 300k így a c739 220k ért jó vétel.
Szép egyenletesa panel, nimcs foltospdás. Fényerő még 15% on is brutál erős számomra.

(#14645) Saccco válasza parijani (#14643) üzenetére


Saccco
nagyúr

Alapvetően, ha nincs problémád, akkor tök felesleges frissíteni. A fórumlakó bolond egyének nem reprezentatívak, mivel csak a frissítésért is képesek frissíteni, ha érted mire gondolok. :DDD :DDD

Többször lett linkelve forrás, ahonnan le lehet szedni az elérhető legújabb firmware-t. A Google Play-hez telepíteni kell egy apk-t ami visszateszi a Play-t az alkalmazások közé, megkönnyítve a használatát. De gépről a fiókodon keresztül is tudsz alkalmazásokat a TV-re küldeni.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#14646) vrsptr válasza saelin (#14624) üzenetére


vrsptr
aktív tag

Mekkora méretet és hol?

A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.

(#14647) golan7 válasza ioles (#14576) üzenetére


golan7
tag

A második email nem jó: info@tclhungary.com nem lehet rá levelet küldeni!

(#14648) -Rolika-


-Rolika-
senior tag

C835 és V462-nél hol találom azt az opciót, hogy kikapcsolja a kijelzőt és csak a hang szól? C715-nél volt ilyen opció.

(#14649) golan7 válasza -Rolika- (#14648) üzenetére


golan7
tag

Hang, azon belül speciális!

(#14650) -Rolika- válasza golan7 (#14649) üzenetére


-Rolika-
senior tag

Pedig ott is jártam.:W
Köszönöm. :R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  TCL LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.