Új hozzászólás Aktív témák

• nagymolnar

tag

Olvasom, hogy van TCL kapcsolattartó akit lehet keresgélni valamit akár hibákat is megírni, emberek ültessétek le egy TCL tv elé meg mondjuk egy Sony elé (Android mindkettő) azért lehet még valamit tanulni a bölcsödés és az egyetemi szint között ugyan abból a szoftverből.

Szégyen, hogy egy 700e TV (935-ös széria) ilyen alapvető és fos hibákkal még tud létezni és istenítitek. Korábban volt TCL U55X9006-os tv-m, ami az akkori csúcs volt és élmény volt tőle megszabadulni. Most megint beadtam a derekam, kár volt.
    - bekapcsoláskor csatorna keresése kezdőkép vagy a csodálatos Google TV kezdőképernyő, ami az eddigi Android TV kezdőképernyővel már nem szabható személyre. Ugyan menüből átkapcsolható "buta" tv-re, de akkor már a hangalapú keresésről is lemondhatsz.
    - kikapcsolni (nem lehet) ha véletlenül CAM modulsz használsz. (igen a 21. században is használnak emberek) Ekkor majd ő eldönti mikor akar kikapcsolni. Ez egy vicc!
    - Beállítás során kiválasztottam, hogy magyar vagyok (ami az EU-ban lassan olyan ciki mint orosznak lenni), de ennek ellenére, a soknyelves csatornáknál sosem a magyar az alap nyelv. Ha akkor átállítod, a kikapcsolásig meg tudja jegyezni az "aranyhal" memóriájában.
    - A menürendszerben lefordítatlan menüpontok, nekem még szlovák nyel is előfordul benne.
    - Hang. A kínai kommunista párt eldöntötte, hogy 5 előre beprogramozott hangszínt lehet választani (hasonlóan az észak koreai fodrászoknál a milyen hajat szeretnél Kim Jong style vagy Kim Jong style) magyarul nincs egy sima hangszínszabályzó.
    - Ami az über tuti, az pedig a mindenek alapja a Google TV. Kezdőképernyő és szeretnél letölteni egy applikációt a fos csúcs tvden. A keresésre kattintva beírhatsz bármit, ha nem az 5. ötéves tervre keresel akkor a magyarul kiejtett :W "szorri, szomething vent vrong" az eredmény. Oké, akkor keressünk rá a google play áruházban. Ja az nincs!!! az megnyitni csak a beállítások/applikációk/ menüben lehet ahol a letiltásokat is elvégezheted ... a jogoknál.
    - amit minden TV gyártó elbasz, felrak egy csomó szponzor gombot, meg 28 fölösleges biz-baszt a távirányítóra, de egy kurva időzített kikapcsolás (elalvás) gombra nem futja, ebben az szar energiahiányos világban Az EU előirja a rohadt almának a töltőcsagtklakozót, de egy ilyen alapvető funkciót nem.
    - ha már gombok: ha nem is fizikai, de egy képernyős menüsorba férjen már bele egy kép/hang/alvás/bemenet/csak hang menüsor de akár személyre is szabható legyen. Ugyan van nekik, de csak felesleges gombok vannak benne, meg bemutat a beállításokba, ott meg elveszhetsz az okos távirányítóddal....
    - ha ki van kapcsolva a gyorsindítás, akkor nekem ne véletlenszerűen induljon el a TCL/android kezdőképernyővel, hanem mindig. De az esetek többségében azonnal bekapcsol. Ez is gyerekes....

Ha valaki azt mondja, hogy a világ második legnagyobb TV gyártója 2022-ben ennyit tud, azt hiszem szivatnak. De tényleg ennyit tud.
    Mielőtt a TCL fun-ok nekem esnek, nézzenek egy kicsit befelé. Jelenleg LG/Sony és sajnos TCL tv-ket nyüstölök, így van rálátásom ezekre a hibákra. A sony androidja százszor jobb, bár ott is voltak hiányosságok, de azok közel sem ekkorák és ilyen fatálisak.

Azt félve jegyzem meg, hogy a frissítés funkció nem működik. hiszen OTA-n nem fogsz frissítést kapni vagy csak vész esetben. Ha vezetékes netre rakom, akkor ne kiabáljon minden bekapcsoláskor, hogy a wifit is kapcsoljam be és ne hozza fel, hogy ifos kapcsolatot is be lehet állítani Airplay-el.

Ennyit két hét szenvedés után.

Új hozzászólás Aktív témák