Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4881) #19617792


#19617792
törölt tag

Biztosan nem jó helyen teszem fel a kérdést, de itt gyakrabban fordulnak elő igazi tápszakik, szóval hátha. Van nekem egy Gigabyte Superb 460W (GE-R460-V1) tápegységem, nagyon szépen működik, stabilan, de sajnos a gyári ventije már alapból hangos számomra. Yate Loon D12SH-12 ventilátor megy benne, nincs elkopva, hanem alapból zajos. Több kérdésem is lenne. Hogyan tudnám úgy halkítani a tápot (egy új ventivel), hogy közben ne süljön meg? Azt tudom (lehet rosszul), hogy a ventik specifikációikban a maximális fordulatszám és az azon mérhető légszállítás van feltüntetve és csak akkor járnak magas fordulatszámon a tápban lévő venti(k) ha nagy terhelés éri a tápot. Így mivel nem mindig éri nagy terhelés a tápot, akkor gondolom alacsonyabb fordulatszámon jár, ugye? Két legfontosabb kérdésem:
1. Egy Gigabyte Superb 460W (GE-R460-V1) illetve az ezzel rokon FSP GLN tápegységek a gép indulásakor mekkora feszültséget adnak a tápventilátornak? Ez szerintem fontos, mert ahogy néztem egy Youtube-os videóban a Yate Loon D12SH-12 ~2V-ról indul, amiről nagyon kevés venti indul. A tápok az egyes ventik minimális, induláshoz szükséghez feszültséget adják a tápnak bekapcskor?
2. Melyek lennének a megfelelő ventik? Nekem van egy jelöltem, ami ideálisnak tűnik, Coolink SWIF2-1201, ahogy néztem ~3V-ról indul. Indulási fesz azért érdekes nekem, mert szeretném, ha a táp maga szabályozná a ventit, mert a táp maga jobban tudna, mekkora szellőzés kell neki, mint én. Mert ha pl a táp 5V-tal indítja a ventit bekapcsoláskor, akkor az 1. kérdésem semmissé válik, mert akkor már tudom, hogy megoldható a dolog. Vagy milyen olyan ventiket ajánlotok, amik csendesek és kellő légszállítással rendelkeznek?
Tudom, egyszerűbb lenne fixen 12V-ra kötnöm a ventit, de jobb szeretném, ha csak akkor járna magasabb fordulaton, amikor meleg helyzet van. Szeretnék nagyon csendes gépet építeni és a táp a zavaró tényező. Egy új táp kicsit sok lenne, hozott anyagból próbálnék dolgozni.
Előre is köszi! :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.