Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) joergie


joergie
őstag

Hello.Lenne egy olyan kérdésem hogy.
Szeretnék egy full ventimentes gépet, és egy tápot is passzivizálni kéne hozzá.
Az lenne a kérdés, hogy függ e a táp hőtermelése a gép fogyasztásától, vagy vagy a táp ugyanannyi hőt termel magasabb terheltség esetén is, mint alacsonyabb terheléssel.
Egy hőcsöves hűtővel gondoltam a a hő kivezetését a tápból, mondjuk egy arctic cooling freezerrel. Igazából nem tudom mennyit fogyasztana a gép, de nem merném 50w fölé saccolni, ha megvalósítanám.

Esetleg ha kissebb a táp teljesítménye, akkor az jobban melegszik ugyanakkora terhelésnél, mitn egy nagyobb teljesítményű?

[Szerkesztve]

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#1002) swarel


swarel
csendes tag

Sziasztok!

Van valami - viszonylag egyszerű - eljárás arra vonatkozólag hogy miként tudom megállapítani hogy a tápom melyik része perceg?
Póbáltam tapogatni a kondenzátorokat hátha ''érzek'' valamit de gondolom ez így nem fog menni.
Hozzáteszem elég gagyi a tápom hűtése, tehát előfordulhatott hogy huzamosabb ideig volt melege.

Köszönöm!

(#1003) LukE válasza swarel (#1002) üzenetére


LukE
veterán

tapban ne turkalj, mert a primer oldalon tobb mint 300V van! (még kikapcsolt állapotban is tartják a töltésüket egy ideig, szóval egy hálózatból kihúzott táp is megrázhat akár!)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1004) swarel válasza LukE (#1003) üzenetére


swarel
csendes tag

Tudom... picit dobogott is a szívem közben: de nagyon vigyáztam és a kondik a legszélén voltak ahová a szellőzőn keresztül is be lehetett nyúlni.

(#1005) stol válasza joergie (#1001) üzenetére


stol
addikt

Szerintem vegyél passziv hűtésű tápot.
Még én se passzivizálnék nem arra kialakított tápot. :(

Alaplapon a CPU-VRM FET-jeit, és torroidszűrőit mivel hűtöd?

(#1006) Balux


Balux
tag

szijasztok!
valaki meg tudja mondani hogy egy tápegység hűtőbordája kb max milyen hőm lehet!
le szabályzom a ventijét a tápomnak de ezt csak úgy merem megtenni, hogy a bordákat megnagyobbítom és erősen figyelem a tápot! így: :U
:))
tehát más ötlet is jöhet,
nyilván figyelem a feszeket everesttel!
na módszert mondjatok kitaposott ösvényekről!

(#1007) rudi válasza Balux (#1006) üzenetére


rudi
nagyúr

1. azt a feszültséget, amit az everest vagy bármilyen program mutat, az alaplap érzékelői alapján, legfeljebb a füled mögé szúrhatod.
2. a mai tápok (azért nem ártana leírni milyen tápra gondoltál) hővezéreltek, ami annyit jelent, hogy a melegedés arányában adnak feszültséget a ventilátorra, ami ettől gyorsabban pörög, jobban hűt. Ha cseréled a ventit, azt is elérheted, hogy ugyanoda jutsz, mert a lassabb ventidet nagyobb fesszel fogja megkínálni az elektronika. Esetleg belekerestél volna a topicba, többször is olvashattad volna, hogy a nagyjából 10 %-kal kisebb teljesítményű ventit még nagy biztonsággal használhatsz. Nézd meg hány (tized) amperen megy a táp ventilátora és keress olyan halk cuccot, ami nagyjából hasonló paraméterű. Lehet, hogy az eredeti venti olajozása is segít.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#1008) Csaba_20_


Csaba_20_
őstag

Aki nem tudja, hogy milyen következményekkel jár amit módosítani akar, az ne módosítson semmit. Épp most javítok egy Socket370-es lapot, mert valamelyik önjelölt szaki 1000uF/16V-os, 85 fok Celsiusos, Hitano ECR-es kondikat rakott a tápjába. Aztán csodálkozik a tulaj, hogy púposodnak a kondik, az ECR-esek mellett. :U

(#1009) Balux válasza rudi (#1007) üzenetére


Balux
tag

abszolut tisztában vagyok a hőm vezérelt részével, igen az van benne ezt is tom.
amugy fsp 350-60thnp (ugyanaz mint a 350es bluestorm csicsa nélkül)
a tápocska,
a leszabályzást még nem találtam ki, lehet le kéne kötni a táp szabályzó köréről az egészet
nem tudom még, mindenképp tesztelni akarom bármit teszek vele, (kivétel ha eladom és veszek egy passzívat:D)
pl ha tudnám melyek a leginkább meelegedő alkatrészák, bár nyilván azok a félvezetők amikre a bordák vannak aggatva, sza lezeknek mérném a hőmérsékletét, meg pl everest et közben vizsgálgatnám, de nem tuttam hogy kitörölhetem vele a seggem
mondjuk szerintem a feszültségértékek ingadozásában jót kell hogy mutasson (tehát a szórást nagyságredileg jól mutatja) és így meg lehet nézni mennyit esnek melegedés után a feszültségek, pláne össze lehet hasonlítani az eredeti állapotttal így kiesik az everest kalibrálatlansága ....
na jó ki mit tud a dologhoz hozzátenni?

(#1010) rudi válasza Balux (#1009) üzenetére


rudi
nagyúr

Egyáltalán nem biztos, hogy az alaplapi mérők lineálisan szalajtanak, szóval feszeket és igadozásaikat, csak minőségi (értsd legalább 6000 forintos, vagy drágább) multiméterrel lehet mérni.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#1011) Fricu


Fricu
tag

A napokban hozzám került egy régebbi FSP táp. Típusa: FSP250-60BT.
Valami Siemens_Fujitsu gépben volt eredetileg, komoly súly, tekintély első ránézésre, gondolom direkt nekik gyárthatták, ezért az adatlapja sem publikus, én legalább nem találtam meg az FSP honlapján.
Ha már hozzám került, persze nem áltam meg, hogy szét ne szedjem, meg ne vizsgáljam alaposabban.
Az adatlapjából [link]
kiderül, hogy nem túl izmos videokártyák alá tervezték, egy 12V-os ág, 13A, de az legalább vélhetően ki is jön belőle, erre garancia a gyártó és a 16A-es diódablokk (SBL1660CT).[link]
A 3,3V-ot (20A) a két egyforma 30A-es diódablokk egyike (SBL30-40PT) szolgáltatja saját, önálló fojtóval [link], amit egy 4700uF/10V-os ESR elkó követ, amit ezután egy érdekes pármenetes csaknem légmagos tekercs tovább szűr (a fotón nem látható, de a tekercsbe félig belelógatva egy szimpla 3-as vascsavar található, bele is ragasztva gyárilag, vagyis nem utólagos buhera eredménye), majd az áram a három kis panel (amelyből kettő merőleges áll az alappanelen, a harmadik a hűtőbordára van csavarozva venti hőfokfüggő szabályzására) egyikén keresztül megy ki a narancsos drótokra. Mivel a teljes kimenőáram a panelen folyik át, gyanítom, hogy áramérzékelés is történik. A panelon pár tranyó-ellenállás van csak, IC nincs, gondolom a jelet a vezérlő IC-nek továbbítja.
A +5V-ot (25A) a másik Schottky híd adja, jön a közös fojtó, szűrés, stb, semmi extra.
Ez a táp még csinál -5V-ot is (bár van már P4-es külön csati), nem cifrázzák 7905 azt kész.
Érdekesebb a +5VSB, amit itt is (mint korábban a MaxPower tápban) önálló FPS IC-intézi (1H0165R), [link] így aztán nincs egyetlen optocsatoló sem a gépben. Amúgy tetszetős kis 22 lábas IC-ez, rendekezik túl- és alsó feszvédelemmel minden általa szabályzott ágra (kivéve a -5V), fix de külső elemekkel beállítható generátorral, PWM szabályzással, távoli ki/be kapcsolhatósággal, hiszterézises Power Good jellel, önfigyeléssel, lágy felfutás szabályzással.
A készülék felső burkolatán csavarok vannak, csak a burkolatot levéve látható, hogy erre erősítették a fejlesztéskor a passzív PFC hatalmas lemezelt fojtótrafóját. [link] Vagyis gyári buheráról van szó, egy régebbi gépet egészítettek ki a PFC-vel. Ezt látszik alátámasztani az is, hogy a trafó csak úgy fér el, hogy egy jókora darabot kifűrészeltek a primer oldali hűtőblokkból. [link]
Reméljük, nem okoz túlmelegedést. A primerkör a szokásos kéttranzisztoros megoldás, 2x13009 900V/8A elégnek látszik, sok 300-as tápban van ekkora vagy akár kisebb is. A bemeneti szűrőkondik csak 85C-ak, 2x470uF/200V, valami OST I.Q felirattal, én még nem találkoztam vele. [link]
A bemenet fémházas komplett szűrőt kapott, zsugorcsővel levédve mindent. Aki piszkál, csak nehezen talál olyan pontot, ahol elérheti a hálózatot. [link]
Megbontáskor a gép működött, javításra nem volt szükség, de észrevettem, hogy egy zsugorcsőbe bújtatott szemre legalább 5 W-os ellenállás túlmelegedése miatt a zsugorcső megkeményedett, megégett és darabokban elkezdett leválni. Alaposabban megnézve kiderült, hogy a +5V ág előterheléséről van szó, fixen a kimeneti pontra van kötve. Itt volt egy kis dilemmám, mert mérés szerint 8 Ohm körüli az értéke, viszont a színkód alapján (barna, fekete, arany, arany) 1 Ohm-nak kéne lennie. Vagyis vagy ennyit nyúlt maga az ellenállás, vagy a szín változott a meleg hatására. De ha a szín jó, az annyit tesz, hogy 5 A-el terheli a kimenetet. Én ilyen nagy értékkel még nem találkoztam, nem hinném, hogy indokolt, ráadásul ez 25W elfüstölendő teljesítménnyel járna, ami ugye lehetetlen egy szemre 5 W-os ellenálláson. Végül is 2 db 4,7 Ohm-os 5W-os ellenállásra cseréltem ki, persze sorba kötve őket. Ami nagyjából a kiszereléskori állapotot jelenti, de 10 W terhelhetőséggel. Az előterhelés így durván kerekítve 0,5 A, tehát 2,5 W. Miután a csere előtt ment a gép, várhatóan nem rontottam a helyzeten. [link]
Még egy érdekesség: az alaplapba kevés vezeték van beforrasztva, sokat feljebb osztanak ketté, zsugorcsőbe bujtatva a kötést.

Összegezve megnyugtató a táp, az FSP a hasonlókra 100.000 órát ad meg 25 fokon, ami nem kevés. Púposodásnak, túlmelegedésnek nincs nyoma (az egy 5W-os előterhelést leszámítva), 3000-es barton simán megy róla GF4-el, négy (2Pata 2Sata) vinyóval, dvd íróval, 512 DDR rammal.
Üdv.


[Szerkesztve]

Fricu

(#1012) Fricu


Fricu
tag

[link][link][link][link][link][link][link][link][link][link]Valami nem sikerült a képek feltöltésével,
most felteszem újra:

Fricu

(#1013) Fricu válasza Ultram3jor (#996) üzenetére


Fricu
tag

A választ már megkaptad, csak kis kiegészítés:
Komoly gyártónál (Enermax, FSP, stb) az adatokat komolyan veheted. NoName tápoknál akár oszthatod is kettővel (Stol is sokszor megírta már kérdésre válaszolva, egyetértek).
Ha komoly is a gyártó a feltételek egyszerre érvényesek!
Tehát a példádban a +3,3 ág terhelhető esetlegesen 28A-el, DE a +5V-al együtt ne vehetsz ki 210W-nál többet, (ami azt jelenti, hogy csak 23,5A marad a +5V ágra a 38A-ből) DE a +12V-al együtt sem lehet az igény nagyobb 430 W-nál.(vagyis ha a +5-öt is csúcsrajárattad a +12-re 120W marad, vagyis 10 A a 20-ból). A 12V ág teljes kivétele sem lehet több 300W-nál, DE ha ezt kiveszed, már csak 130W marad a 3,3 és 5V-nak összesen!
Az aprólék is felvehet 20W-ot, a többire marad a 430W. (remélem nem számoltam el, az elv jó)
Általában marad az ökölszabály, egyik ágat sem terhelheted túl a saját maxon, és az összteljesítmény is korlátokon belül kell, hogy maradjon.
A felhasználó normális reakciója erre az, hogy ha már újat vesz, vesz egy böhöm nagyot, későbbi bővítésekre figyelemmel, aztán szegénynek el sem indul műterhelés nélkül, de ez már a melyiket vegyem topic témája.
Mértékletes túltervezés (max 30%) az esetek túlnyomó részében elegendő.
Üdv.

Fricu

(#1014) Fricu válasza Balux (#1006) üzenetére


Fricu
tag

A feszeket hiába figyeled Everesttel, vagy akár digittel is. Semmit nem fogsz látni, míg nem túl késő. Ha a tápod jó, egész addig tartani fogja a kimenő feszeket, míg tönkre nem megy, meg nem szalad. Akkor viszont már túl késő tenni bármit.
Ha korrekt a tápod, méri a hőmérsékletet, és megpróbál beavatkozni, emeli a venti feszültségét, hogy nőjjön a légszállítás, ha már ez sem elég, esetleg letilt, de erre nincs garancia.
Fogadd meg a tanácsot, ne akard passziválni a ventis tápot, sok pénzedbe kerülhet, többe, mint amennyibe egy passzívnak TERVEZETT táp kerülne.
Üdv.

Fricu

(#1015) stol válasza Fricu (#1011) üzenetére


stol
addikt

Hi!

Gyönyörű leírás, látom még van türelmed/időd ilyesmire :P
Kis adalék:[link]

Egy rakat ilyen belű táp leledzik nálam, és a linken leírtnál brutálabb konfigokat is elvisznek.
Méréseim alapján, 12V-on kicsavarható stabilan a 14-15A melegedés nélkül :Y

Magam is ilyen tápot használtam sokáig, még a 64bites rendszerem alatt is. ;)

(#1016) LukE


LukE
veterán

[link] Ugyan kicsik a képek, de nekem úgy tűnik, hogy az OCZ is fejleszt. Mármint a beszállítóján :)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1017) stol válasza LukE (#1016) üzenetére


stol
addikt

Hi!

Megsúgom neked, hogy az egy szép FSP-Epsilon bél :DDD

(#1018) LukE válasza stol (#1017) üzenetére


LukE
veterán

nemmondod :P

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1019) stol válasza LukE (#1018) üzenetére


stol
addikt

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mekkora árréssel adják majd. ;]

(#1020) LukE válasza stol (#1019) üzenetére


LukE
veterán

''Price: $155.00''

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1021) rudi válasza LukE (#1016) üzenetére


rudi
nagyúr

Baromi gazdaságos lehet ez az új FSP belső, hogy boldog, boldogtalan ezt veszi :)
Mondjuk semmi bajom vele, sőt ellenkezőleg. Kinek van még négy 12 voltos ágas belsője? Nekem hirtelen csak a Silverstone ugrik be.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#1022) LukE válasza rudi (#1021) üzenetére


LukE
veterán

3*18A-be is boven (648W max) beleferne, szoval csak annyi, hogy berakjanak 4 kulon aramkorlatot. Mer fotrafo itt is csak 1 van.

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1023) rudi válasza LukE (#1022) üzenetére


rudi
nagyúr

Ez világos, csak tudod a 4 nagyobb szám mint a 3 és a néggyel nagyobbat lehet PR vakítani :D

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#1024) LukE válasza rudi (#1023) üzenetére


LukE
veterán

Advanced VPS™? ;]

(vakujj paraszt szisztem :D)

[Szerkesztve]

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1025) rudi


rudi
nagyúr

Most eléggé OFF leszek bár a (találós)kérdésem áramos dolgohoz kapcsolódik:

Szerintetek ez mi ez? [link] és [link]

(megfejtés [link])

Aki ért hozzá, elmagyarázhatná (vagy linkelhetné), a cucc működésének elektronikai részét.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#1026) rudi


rudi
nagyúr

Gondolom, ezt a modular panelt nem kell bemutatnom [link] :)
Megmutatom, mi a trükk benne [link]
Azért a belsőre is vessünk egy pillantást [link]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#1027) #65675776 válasza rudi (#1025) üzenetére


#65675776
törölt tag

Power Line Communications a neve a technológiának. Korábban egy hétvégi tesztösszeállításban már bemutatásta került az eszköz [link], a Re: topicjában meg is emlékeztünk róla.

De ha igazán érdekel: [link]; [link]; [link]; [link]; [link]


Egyébként lényegében ugyan az, mint az ADSL, csak nem telefonvonalon, hanem az elektromos hálózaton.

(#1028) LukE válasza #65675776 (#1027) üzenetére


LukE
veterán

erm, ez nem csak rovid tavon mukodik? Pont lan-kabel nelkuli halozatot epitsen az ember?

Rudi-> es ki az Yessico OEM-je? Kicsit Sirteces Ct fílingje van.
szerk: kicsit nagyon :D, [link] megrotalva 90°-kal :)

[Szerkesztve]

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1029) fLeSs válasza rudi (#1026) üzenetére


fLeSs
nagyúr

tök ua a belseje, mint a nemrég tesztelt chieftecnek.

"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

(#1030) Csaba_20_ válasza LukE (#1028) üzenetére


Csaba_20_
őstag

A főtrafótól jobbra még ki is olvasható a Sirtec felirat. ;)

(#1032) stol válasza rudi (#1026) üzenetére


stol
addikt

PVS system :DDD

[Szerkesztve]

(#1033) #65675776 válasza LukE (#1028) üzenetére


#65675776
törölt tag

Az az előnye megvan azért, hogy nem kell még egy kábelt kihúzni, esetleg falat fúrni. Csak az ára még egy kicsit veszélyes.

(#1034) LukE válasza Csaba_20_ (#1030) üzenetére


LukE
veterán

igen, azert linkeltem (az a kep a Ct matricas modularisrol keszult)

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#1035) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a tápban lévő ventilátort mennyire egyszerű illetve mennyire biztonságos kicserélni? Szeretnék bele rakni világítós ventiket de, fogalmam sincs mennyire kockázatos kicserélni.

(#1036) fiATHaLON válasza ToBeY (#1035) üzenetére


fiATHaLON
őstag

Szerintem semennyire, már a 3. ventillátort cserélem egy 560-as tápban.
Most egy 12cm-es NorthQ Silent Tornado bizonyult a leghalkabbnak, mivel ezt nem a
táp belső csatlakozójára dugom, hanem egy normál 3 tűs alaplapi cs.-val egy
zalman elosztóhoz...

(#1037) fiATHaLON


fiATHaLON
őstag

Kérdésem az lenne, hogy a lentebb említett tápomnak olykor, mikor
mondjuk 80W-ról 90-re ugrik többször, egymás után, kis halk interferenciaszerű
sípolását lehet hallani.
Lehet ezzel valamit kezdeni?
(A táp a házon kívül :DDD van, a gép tetején...)


[Szerkesztve]

(#1038) Shadows válasza fiATHaLON (#1037) üzenetére


Shadows
senior tag

talán ha betennéd és 12v-on járatnád a ventit lehet nem lenne 90C vagy ha ennél bele ogy olyat eminek nagyobb a levegőáramoltatása??

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#1039) stol válasza Shadows (#1038) üzenetére


stol
addikt

Pöttyet benézted :DDD
90W, nem 90°C :P

[Szerkesztve]

(#1040) fiATHaLON


fiATHaLON
őstag

Igen Watt, de mondhattam volna 114-ről 124-re emelkedést is...
A lényeg a sípolás.


[Szerkesztve]

(#1041) gyurczy


gyurczy
őstag

Üdv Urak!


Azt kérdezném, hogy mit kell tegyek ahhoz, hogy 2 tápot működésre bírjak a gépben egyszerre?

Köszi a segítséget és a válaszokat.

Üdv,

(#1042) Padawan33 válasza gyurczy (#1041) üzenetére


Padawan33
tag

Szia.
Nem tudom konkrétan a problémádat,de a kolléga is
valami ilyesmi problémával kűzdött.Nézd meg hátha segít.

[link]

Az Erő legyen veletek!

(#1043) Csaba_20_ válasza gyurczy (#1041) üzenetére


Csaba_20_
őstag

Meg lehet oldani, de ne tedd, vegyél egyetlen tápot, ami megoldja a problémád. Ezt a kérdést nem tetted volna fel, ha tisztában lennél a következményeivel és kellő szakértelmed lenne az művelet elvégzéséhez. Ezzel nem bántani akarlak, hanem tényt közlök. Akinek megvan hozzá a szakértelme, az össze tudja kötni és ez így helyénvaló. Csak az képes rá, aki arra érdemes. :R

(#1044) Rive


Rive
veterán

No.

Tulajdonképpen mia bajotok a két tápos módszerrel? Mármint a klasszikus huzalozással: egyik táp az alaplapot eteti, a másik, erre alkalmasabb (tipikusan AT-s) az extra molexeket.
A jelvezetékekkel semmi gáz nincs, ha a földek _tényleg_ közösek. A tápellátás között ilyenkor nincs interferencia.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1045) Ferdzsoo válasza gyurczy (#1041) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Nah, szóval szerintem nem egy ördöngős feladat kát tápot életre kelteni egy gépben.
Az egyiket ugye simán meghajtja/elindítja az alaplap, a másodiknál pedik az atx-es csatin megkeresed a zöld spagit, és azt rövidrezárod egy földeléssel (fekete). Ez a földelés elvileg midegy melyik fekete, de szerintem célszerű a zöld mellett található feketével rövidre zárni. Én építettem egy kapcsolót is a spagiba, amit kivezettem az előlapon a gépbe. Így amikor bekapcsolod a gépet, bekapcsolod ezt a kis kapcsolót is és simán műkszik minden rendben. De mindíg a kis kapcsolós másodlagos tápot kapcsold be előbb mert ha pl. vinyót kötsz rá és ezt kapcsolod később és előbb az alaplapot akkor előfordulhat hogy a vinyók később kapnak áramot és lehet hogy nem ismeri fel az alaplap mert még nem pörgött fel. Nálam volt ez egy párszor. Szóval mindíg előbb a másodlagos tápot kapcsold be először.
Nálam volt egy sirtec táp ami az alaplapra volt kötve, és volt egy fos codegen amit minden más sallangot etetett. Szerintem tök jó móka.
Nálam ez a rendszer több mint két évig kifogástalanul ment. És a tápok se voltak agyonterhelve. Sőt még elektromos zaj sem keletkezett, a nem megfelelő terheléselosztás miatt, amin csodálkozttam is. :DD :U

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#1046) didyman válasza Rive (#1044) üzenetére


didyman
őstag

Az, collega :DDD , hogy az egyszeri fórumozónak dunsztja sincs a korrekt összekábelezésről, arról, hogy hogyan kell földet közösíteni. Ha az első, áramjárta vagy nem járta molexen összeköti a földet, az általában nem korrekt megoldás. Akkor szétszedni, forrasztani, jól, megint csak nem az átlag fórumozó szokott és akar. Meg aztán két táp, két hibaforrás, nagyobb zaj és egyéb okok. Jellemzően pont azok az emberek kérdeznek ilyesmit, akiknek eleve gyenge minőségű tápjuk van, amelyik már problémázik a nagyobb vinyó, VGA miatt és nincs pénzük egy normálisabbra, amire a ráírt 300W igaz érték. Ilyen esetben meg pláne javasolt a csere és ellenjavallt a közösítés..

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#1047) Rive válasza didyman (#1046) üzenetére


Rive
veterán

Aha... Látom :DDD

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1048) didyman válasza Ferdzsoo (#1045) üzenetére


didyman
őstag

És miért tök jó móka egy eleve lutri, védelem és korrekt belső hiányával küszködő tápra bízni a cuccaid egy részét? Miért nem elég egy táp? Miért baj az, ha a szerencsétlen negyede helyett feléig van terhelve?
Értelme nincsen, behozol egy jó nagy hibaforrást vele, holott az az egy táp is untig elég lenne.
Elektromos zaj itt nem a terheléseloszlás miatt keletkezik, hanem földelési, érintkezési problémákból és alkatrészhibából fakadóan.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#1049) rudi válasza gyurczy (#1041) üzenetére


rudi
nagyúr

Tegnap összeraktam egy 3,75 GHz-es kétmagos, húzott P4-es, két X1900XT-s, két merevlemezes konfigot, és full terhelés mellett nagyjából 400 wattot ráncigált ki a tápból. A 480-as Hyper Typer-R [link] röhögve vitte, pedig elvileg nem SLI/CF compliant, és le kellett volna halnia. Mi a fenét akarsz összehozni, amihez úgy érzed, két tápra van szükséged? Ha rákötöttem volna még vagy 10 merevlemezt, akkor is belül maradtam volna egy 600 wattos táp képességein.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#1050) Ferdzsoo válasza didyman (#1048) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Zárójelben megjegyzem, teljesen mindenben egyetértek veled, én is váltottam már egy tápra, de kezdő emberként jónak találtam. :R
És a csávesz azt kérdezte mit kell csinálni hogy működjön. Leírtam, azt nem kérdezte van e értelme :B

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.