Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4201) BemAnyó válasza szumo (#4196) üzenetére


BemAnyó
senior tag

Nah igen laikus vagyok, bár ez csak egy túlfesz védelemmel ellátott elosztó nem pedi szünet mentes, de mire lenne érdemes cserélnem ha már így szóba hoztátok hogy ez ennyire drámaian rossz :F

(#4202) SaNyEe


SaNyEe
aktív tag

Sziasztok, volna egy tápos kérdésem.

Minap kezembe került egy P3 compaq server, s találkoztam egy számomra ismeretlen tápcsatlakozóval amely az alaplapra ileszkedik. Hasonlóan néz ki mint a régi AT alaplapok alaplapi csatlakozója. Íme pár kép róla.
| |

Azt szeretném megtudni, hogy ez a csati kicsoda-micsoda illetve, hogy ez előfordul-e más hagyományos tápegységeken is, vagy ez egy "különlegesség, ritkaság"?

-- end of transmission --

(#4203) Rive válasza SaNyEe (#4202) üzenetére


Rive
veterán

Efféle extra tápcsatikat előszeretettel alkalmaznak nagyobb vasakon. Az eleve nagyobb fogyasztású szerveralaplapokon általában több (és egzotikusabb) PCI csatlakozó van, ráadásul integrált eszközből is akad jónéhány. Emiatt már régen is beszavaztak néhány extra vezetéket. Általában a gyártó saját szabványa szerint. Ha jól látom, ezen a +5V-ot tápolják, meg van egy biztonsági átközés, gondolom, hogy ne induljon, ha nincs bedugva.

Már régi PPro vasamon is volt vagy két ilyen, az egyik valami AT-szerű egysoros csatlakozóval, másik meg molex.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#4204) Guszti


Guszti
aktív tag

Hali!

Kezdem a szokasos szoveggel, hogy egybol az elejen kezdjen el a hozzaertokben menni fel a pumpa: nem tudom, hogy ide valo-e a problemam, de... :)

Viccet felreteve keresgeltem, de foleg csak konkretan PC-s tapokrol volt szo, es azon belul is csak ugy egyszeruen mondjuk ket 12v-os ag osszekoteserol.

Tehat a problemam az, hogy kellene nekem egy olyan adapter (mint amit laptopokhoz is adnak), ami olyan 6A-t tud 16v-on (igen itt kezdodnek a problemaim a 16v-al, mivel 12v-os az van annyi fele es annyi meretben mint a szemet).

Egesz nehezkesen, de talaltam is, csak az a problemam, hogy annyit nem szivesen fizetnek ki erte (20K+ kornyeke), viszont olyan ami tud 3A kornyeken, az megfizetheto arban van, meg ha kettot is veszek belole.

Tehat a kerdes, hogy ha rakok 1-1 megfelelo meretu diodat a ket tap vegere, akkor nyugodtan hasznalhatom-e oket parhuzamosan, vagy esetleg meg mas is szuksegeltetik, vagy meg se probaljam (ha ez utobbi van, es van turelme annak, aki valaszol, akkor megkernem, hogy kicsit fejtse is ki)? :)
Ha meg lehet ennel pofatlanabbnak lenni, akkor emgprobalom: Van minosegben akkora kulonbseg ezek kozott az adapterek kozott, hogy az egyik 25K, a masik meg 10K, nyilvan azonos parameterek mellett, vagy csak a nevet kell megfizetni sok esetben?

Elore is koszi a valaszt!

u.i.: ha nem idevalo a kerdesem, akkor elore is elnezest kerek a forumozoktol, illetve a moderatortol, akinek ezzel csak melot csinaltam.

(#4205) didyman válasza Guszti (#4204) üzenetére


didyman
őstag

Macera. Ha létezik a környéken, pár V-tal odébb valami hasonló, ami teljesítményben tudja azt a 100W-ot, amire szükséged van, és csavarral kötött, akkor az átalakítható 16V-ra. Mihez kell amúgy? A párhuzamos kötést egyelőre nem javallom, pláne ismeretlen lelki világú megoldásoknál.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4206) szumo válasza Guszti (#4204) üzenetére


szumo
senior tag

Gyorsba ránéztem a netre, és [ezt] találtam. 15e körül kapsz számodra megfelelő tápot, és az egyáltalán nem vészes. Én is használok univerzális tápot, de nemrég meguntam, hogy veszélyeztetem az eszközömet, és beszereztem egy hozzá illőt cirka 5e ért, és az 1250 HUF-osat meg betettem a szekrénybe inkább. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked is ezt kell tenned (eredetit venni), csak mivel én az eszközt hozom viszem, és az univerzális csatlakozó egyszer húzódjon ki, és a félhomályban rosszul dugom vissza, lőttek az eszköznek. Ha meg rágyógyítom a csatlakozót, akkor már nem univerzális.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#4207) Guszti válasza didyman (#4205) üzenetére


Guszti
aktív tag

Koszi az infokat!

Konkretan ehhez szeretnek egy adaptert:

http://www.mini-box.com/picoUPS-100-12V-DC-micro-UPS-system-battery-backup-system?sc=8&category=981

Es menne ez 12-rol is, csak 15 alatt nem tolti az akksit. :(

(#4208) SaNyEe válasza Rive (#4203) üzenetére


SaNyEe
aktív tag

aham, tehát akkor ez is ilyen purpose built. Akkor jobb ha beszerzek pár tartalék alkatrészt :).
Amúgy maga az egész szerver compaq, szinte csakis a saját alkatészeikkel hajlandó menni, de akkor a tápból is szerzek be kifejezetten erre a célra legyártott darabot.

Hát igen, PCI-ból ez is tartalmaz egzotikusabb darabot, 64bites 66MHz-es-ből van rajta 2 vagy 3db :)

Azt kikapcsolt állapotban ki lehet mérni, hogy a kérdéses csatlakozó mekkora feszültséget ad le?

-- end of transmission --

(#4209) rudi


rudi
nagyúr

Régen raktam ide utoljára tápos képeket, mert általában számomra már (valamennyire) ismert belekkel volt dolgom. Most viszont új dolgok jöttek, LC Powerek, szóval lehet kapaszkodni :)

Két azonos (vagy legalábbis annak látszó) belű cucc
LC 6460gp3 v2.3 - bele - bemeneti kondi - kimeneti oldal
LC 6600gp2 v2.3 - bele - bemenet - bemeneti kondi - kimenet - kimeneti kondi - PS224 - borda

Az a fehér, amit belül láttok nem az, amire elsőre gondoltatok :DDD Egyébként minek van az ott? A két táp között a kondik és tekercsek méretén kívül csak annyi eltérést látok, hogy a 6600-ban van egy kis borda az EMI szűrő környékén. Elég fura a két borda elhelyezése, a kimeneti egyébként jó nagy darabon a táp házához kapcsolódik. A bemeneti és kimeneti kondiik, no meg persze a felépítés minőségéről tudtok nyilatkozni? Vezérlésnél egy Champion 6800-at, a kimeneti oldalon egy PS224-et találtam mindkét tápba. És van a kimeneti borda tövében egy pici IC egy pici bordával. Az vajon mi lehet?

Ezek a tápok nincsenek a 80 Plus adatbázisában, de a szokásos PH tesztes konfiggal nagyjából egy szinten voltak a CM Silent Pro 600-assal, ami elég jó. Ráadásul hangban sem vészesek. Valamivel 10k fölött vesztegetik őket.

LC 8650 v2.2 - bele - bemenet - champion - kimenet - SP223

Tök más bél, valahol már láttam ilyet, de 10 percnyi keresés után feladtam. Bemeneti oldalon jól mutat a 105 fokos Teapo, a borda túloldalán meg kis nyákon ott a szokásos Champion vezérlő (tesztnapom csúcseredményének tartom eme részlet megfelelő megörökítését:) ). Kimeneti oldalon elég nagy volt a zsufi, ezért nem láttam, hány fokosak lehetnek a kondik. Aranyos kabátot kaptak a tekercsek. Itt a kimeneten egy PS223-at találtam.

Moduláris a táp, 20k fölött mérik. kisebb terhelésnél egy kevéssel rosszabb volt a CM-nél pár százalékkal, de a 460 w körüli konnektoros csúcsuk már azonos volt.

LC 8750 v2.2 - bele - bemenet - kis IC középen - kimenet - moduláris rész

Jó kék, tükrös, spéci csatlakozós moduláris 25k+ árú cucc. Anno járt náluk egy hasonló kinézetű Hyper. Belülről nézve szerintem gyengébb konstrukció mint az előbbi. A bemeneti oldalon csak 85 fokos a Teaop kondi, nem mintha ez olyan nagy baj lenne. A két borda közt nagy volt a zsufi, csak azt a kis IC-t talátam, aminek feljebb van a fotójára link. A kimeneti oldalon SP223 és 105 fokos kondik voltak. A kép előterében, a +5V becsatlakozóponttól balra van egy B betű. Onnan egy vékony drótocska megy egy kis fehér csatlakozóba, aminek a másik végén a 14 centis venti van. Elég férces megoldásnak tűnik. Csináltam egy képet a moduláris becsatlakozásokról is.

Várom a szakértő kommentárokat!

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4210) didyman válasza rudi (#4209) üzenetére


didyman
őstag

A fehéret ne is próbáld letagadni :DDD Ragasztóanyag, csak kissé elszóródott, pont úgy :D .
A kis borda a primer oldalon a vélhetően TOP, vagy ICE sorozatú offline PWM hűtése. Kissé igénytelen. Meg az ilyenek leesnek :D . Kondik elmennek, HEC végülis bevált kodegennél :D , amúgy kész kavalkád. Olcsó, franctudja, van aktív PFC és CM6800, pff. Viszonylag tisztes méretezés.

A második az frankó. Kár, hogy jun fu kondik is kerültek a szinte homogén teapo-k közé, vélhetően ez itt tervezett élettartam, amúgy a részletek, apróságok meglepően jók, ferritgyűrűk, egyenes tekercs, precíz tekercselés, normálisan, nem kókányoltan ragasztva, borda fasza, stb

Harmadikon érdekesek a moduláris aljzatok, de ha azt mondod, hogy ezek csavarral rögzített aljzatok, akkor leborulok, mert legjobb megoldás. lusz z ötágú elrendezés, jól tehermentesít, illetve egyenletesen oszt el. csak kis forraszanyag elfért volna még oda. Persze a primer oldalban jun fu szintén. jaaaj. Borda hajaz a Seasonic-ra :-D .

Összességében a második az nagyon bejövős (kivéve junfuj), de a harmadik csavaros csatlakozója fenomén.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4211) animatrix11


animatrix11
őstag

Üdv népek!

Tanácsot szeretnék kérni, ilyet nem hiszem hogy sok ember látott valaha, de hátha mégis. FSP700-80GLN tipusú táp, 2 gépben csinálta már meg azt hogy ha be van építve a gépbe nem indul, vagy 1 mp-ig felpörgeti a ventit és leáll vagy nem is reagál vagy max a tápventi forog, ha asztlon tesztelem tökéletes :F :F :F sőt egy másik ugyanilyen fps is ilyet produkál tehát nem a táp rossz ráadásul ugyanezt előadta egy szintén 700w-os hipro táppal is egy gép, két ati 4870el lettek tesztelve a tápok tuti jók.
Erre tud mondani valaki valami okosat?

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#4212) 14adam válasza animatrix11 (#4211) üzenetére


14adam
addikt

Amikor kitetted az asztalra akkor is 2 darab 4870 volt benne?Mert az is elképzelhető,hogy nembírja el.Mert az-az Fsp táp egy 500-as belsőre építkezik.2 darab olyan vga-t már nem vinne el ha van melette egy húzott quad (példaként mondtam a procit)

[ Szerkesztve ]

(#4213) didyman válasza 14adam (#4212) üzenetére


didyman
őstag

Akkor a kevésbé logikus marhaság mendemondák terjedése kapcsán ismét megjegyzem, hogy nincs olyan, hogy 500W-os bél. Van egy adott kapcsolástechnika, egy elrendezéssel, aminek van skálázhatósága, kb. úgy, mint a CPU-k esetében. Namost az említett Epsilon bél a CM6800 köré épülő, a Green sorozattal bevezetett verzióhoz hasonló kapcsolás. Ebből ebben a verzióban 500-700W közötti tápok kerültek ki első körben, aztán az FSP tovább vitte a dolgot 900W-ig. A fentiek folyománya, hogy azért, mert a legkisebb 500W-os modell, ettől a nagyobbakra nem lesz igaz, hogy azok is maximum 500W-osak, vagy talán véletlenül kerül rá 700W? A Green belsejében is szitázott a panel 350-450W között, szerinted akkor az összes Green 350W-ra képes? Az Epsilon-ról megállapítottuk, hogy ebben az elrendezésben 700W felett nem megfelelőek a kimeneti paraméterei, vagyis a skálázhatósága itt korlátozódik.
Úgyhogy erről keringő ilyen mendemondákat ne vegyük már komolyan.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4214) didyman válasza animatrix11 (#4211) üzenetére


didyman
őstag

Láttunk ilyet, főleg a régebbi Epsilon-okban gond a terheléseloszlás, a későbbiekbe ezért került egy indítóelektronika, ami pár másodpercre kismértékű terhelést ró az összes ágra. A két 4870 egy tökös géppel sem lenne képes még egy 500W-os táp megfektetésére sem, pláne BIOS/POST során, amikor teljesítményfelvétele amúgy is alacsonyabb, mint az üzemi maximum.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4215) 14adam válasza didyman (#4213) üzenetére


14adam
addikt

Bocs Mester :B Az epsilon 1010-be is ez van,nem? Azt tudtam,hogy ugyan arra a kapcsolásra épülnek,csak véletlenül elírtam.Pedig még át is olvastam 2x is mielött elküldtem volna

Valaki nemakar majd csinálni egy logout írást,egy tápszerelésről? :D Nagyon érdekelnek a tápos dolgok,és az elektronika is :)
Amugy a 4160#-as hsz-be miégett el?

[ Szerkesztve ]

(#4216) KillHates


KillHates
nagyúr

Sziasztok! Egy egyszerű 130W-os tápom van 8 cm-es ventivel. Cserélem a ventit, hogy jobb betennem; szívja a friss levegőt be az alkatrészekre, vagy fújja ki a bent rekedt meleget?
Segítségeteket előre is köszönöm. :R

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4217) animatrix11 válasza 14adam (#4212) üzenetére


animatrix11
őstag

Tesztelve volt két vgaval, nem én teszteltem hanem akitől származik, és valszeg asztalon teszteli, a mostani gépbe nem tudom mivan, mert eladtam egyet és szóltak hogy nem indul, azt hittem a mulkoris egy egyedi eset (ott alig volt a gépben valami)

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#4218) didyman válasza 14adam (#4215) üzenetére


didyman
őstag

Ne mesterezz, nem vagyok olyan öreg sem olyan tapasztalt :D
Az 1010-esre nem emlékszem kapcsolásügyileg, de modellként sem jutott eszembe, köszi, hogy említed. Annyira erőltetett valami volt, hogy nem is foglalkoztam vele, nem terjedt el, nem jól sikerült, fogalmam sincs, mennyire nyúltak bele az eredeti Epsilon-ba. Megnéztem, nem nagyon :D . A szitázás 500W-1000W közé íródott.
Az égésről hamarosan lesz logout :) .

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4219) animatrix11 válasza didyman (#4214) üzenetére


animatrix11
őstag

Igazából nem nagyon értem hogy miről beszélsz mert nem értek hozzá :D hogyan lehet működésre bírni gépben? illetve ha asztalon elindul akkor a ha be van szererlve miért nem :F

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#4220) szumo válasza animatrix11 (#4219) üzenetére


szumo
senior tag

Valami változik a két eset között, de mi?
Ha 12cm es a ventije, úgymond fejjel lefelé van az az asztalon, a gépbe tuti fordítva van berakba.
Az én FSP-m a chifu házba direkt így megfordítva került be.
De lehet 1000 apró nüansznyi dolog. Alaplap távtartó csavartól a táp elengedett kábel forrasztásán át akármi is.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#4221) szumo válasza rudi (#4209) üzenetére


szumo
senior tag

Azok a moduláris csatlakozók nekem is tetszenek. Mindegyikre ilyet, vagy bajonettzárasat kellene szerelni.

Az olcsó kondiknál reméljük, hogy csak ez volt raktáron, ami az adott helyre befért, és kapacitásban is megfelelt. Anno a siemens-nél is néha keresni kellett adott kondi helyére mást a raktárban, mert hiába volt 40000 db bent a raktárban, az ISO-s még nem vizsgálta be a szállítmányt, így nem használhattuk fel a beültetésnél. Ilyenkor jött a gyengébb kondik felhasználása, amit alapból nem tettünk volna meg. A gyártás nem állhat meg.

Én még a forrasztásokra lennék kíváncsi a tápoknál, az és a hagyományos alkatrészek lábainak levágása is tud a gyártósorról (gyártóról) képet adni.

Lehet, hogy lesz az FSP-nek vetélytársa a 10e körüli árkategóriában?
Nem lenne baj, mert az FSP minősége is elkezdett ingadozni.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#4222) stol válasza rudi (#4209) üzenetére


stol
addikt

Az első táp eléggé slendrián mód összehány és ragasztott dolog.
SB táp SMPS ic hűtését még én se oldanám így meg házi dolgokkal, olyan amatőr, továbbá 1-2 év múltán is hatékonyan fog "hűteni"?
A látott SMPS vez. ic láttán boródzik a hátam. Nem tudom, mekkora árcímke lóg a kütyü oldalán, de nem adnám egy FSP 350PNF helyett. A gp végjelölés azt jelenti, hogy ha kukába dobod lebomlik magától? :D

A második bél meglepett. Meglepett, amíg a JunFu-t meg nem láttam :DDD
JunFu és Télapó 2éven belül szvsz összevész és a JunFu ettől felfújja magát.
Amúgy nem tudok belekötni.

A harmadikra azt hittem, SS bél :DDD
Teljesen jók a moduláris csatik megoldása is, de eléggé spóroltak az ónnal. RoHS esetén ez később gondot okozhat, de ezt majd az idő eldönti.

Nekem ha választani kéne akkor a 2. versenyző, de átkondizva.

(#4223) animatrix11 válasza szumo (#4220) üzenetére


animatrix11
őstag

jah én is gondoltam a távtartókra de a gépben amibe kerület azt mondta a kolléga, hogy vannak benne távtartók , gondolom egy leglább érintkezik rendesen, a venti
"befelé szív" én amikor asztalon próbálom mindig oldalra forditom a tápot, a gépnél is szabad, ebből nem lehet gond

[ Szerkesztve ]

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#4224) szumo válasza animatrix11 (#4223) üzenetére


szumo
senior tag

Én arra gondoltam, hogy a kábelrengetegben az egyik forrasztás meglazult, vagy felszakadt a nyákról, és vagy érintkezik, vagy nem. De ki kellene bontani a tápot ahoz, hogy bármit meg lehessen benne nézni, ha pedig garanciális, akkor vissza kell vinni, mielőtt belenyúlnál. Nekem ez a személyes véleményem, lehet más majd mond okosabbat.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#4225) moha21 válasza Guszti (#4204) üzenetére


moha21
addikt

Én a hf trafó 12V-os secunder-ét tekerném át.(meg persze minden utána levő dolgot ellenőrizni bírja-e vagy cserélni,nyílván utóbbi.:)

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#4226) rudi válasza rudi (#4209) üzenetére


rudi
nagyúr

didyman, stol, szumo, köszi a hasznos inputot! :)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4227) animatrix11 válasza szumo (#4224) üzenetére


animatrix11
őstag

hátha nem tudja az kolléga beinditani akkor ez lesz a sorsa :(

Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.

(#4228) szumo válasza rudi (#4226) üzenetére


szumo
senior tag

Nincs mit!

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#4229) mclaren777


mclaren777
senior tag

Üdv!

Szerintetek ha kiszedek a gépből egy jól működő tápegységet és elteszem jó helyre tartaléknak, az évek alatt tönkre tud menni csak úgy magától? Vagy ha nem használódik akkor nem is púposodnak föl pl. a kondik sem?

(#4230) Zefír


Zefír
őstag

Sziasztok!
Az lenne akérdésem, hogy van egy 500as coolink tápom, rádugtam agépre és elszállt a vinyó,
nem pörögmr fel. régebben is cseszelődött már. Szerintetek érdemes vele foglalkozni?

(#4231) didyman válasza mclaren777 (#4229) üzenetére


didyman
őstag

A kondik állásban gyorsabban öregednek.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4232) didyman válasza Zefír (#4230) üzenetére


didyman
őstag

A vinyóval, vagy a táppal? Ezt így látatlanban okok nélkül elég nehéz döntés.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4233) KillHates


KillHates
nagyúr

Esetleg valaki a #4216-osra?

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4234) Dezike válasza KillHates (#4233) üzenetére


Dezike
tag

Úgy érdemes beletenni, ahogyan az gyárilag is tették ! Kifelé fúj.

"előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban"

(#4235) KillHates válasza Dezike (#4234) üzenetére


KillHates
nagyúr

Köszönöm! :R
( :O basszus, most megint szedhetem szét :W :B)

Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

(#4236) didyman


didyman
őstag

LOL :D Igazi színkavalkád, BFG+Andyson megoldásban :D De legalább mind japán.
Nekem a tökeim vágná le az összes szakmai tanárom ilyenért, hogy vezetékkel, hosszan párhuzamosítva, hűtőbordát vezetőnek használva és háromféle kondit alkalmazva csinálnám, de ipari szinten így mókolni.. :(

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#4237) 04ahgy válasza didyman (#4236) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Van zsúfoltság rendesen... Ja, meg kukk: [link].

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#4238) szumo válasza didyman (#4236) üzenetére


szumo
senior tag

Törném el a tervező újait egyesével.
Tuti, hogy csak úgy rugdosták át az el.ák. tervezése című tárgyból. És azt is biztosra veszem, hogy lemaradt valami a kapcsolásról, csak később vették észre, és azért a kókányolás.
Bezzeg kábel összefogató tyúkbélre volt pénz, csak megtervezni a belsejét arra nem.

Ha nem indiszkrét a kérdés ez melyik cég melyik modellje?
Vagy ki a gyártó, akitől a cég vásárol elektronikát?

Mert ez nem tetszetős :(

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#4239) HANDO88


HANDO88
senior tag

Tiszteletem uraim.Pár biztató szóra lenne szükségem hogy nem csináltam baromságot és esetleg tapasztalatra ha van valakinek ilyen tápja.Szóval a konfigom eddig egy Thermaltake TR2 470 wattos táppal üzemelt hibátlanul,gondoltam jobb hatásfokú tápot szerzek és nézelődtem egy kicsit de nekem tetsző nem volt a piacon az adott pénzért ezért arra adtam a fejem hogy egy picit kisebbet veszek mert szerintem az is birja.A kiválasztott egy Seasonic 430 wattos tápocska,még nem jött meg ezért izgulok picit és kérdezlek benneteket hogy szerintetek birni fogja-e a kiképzést.A Seasonic tápok állitólag nagyon durvák ,igy van ez? Véleményeteket előre is köszönöm. :R A konfig a profilomban látható. Vélemény jöhet akár priviben is

[ Szerkesztve ]

Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.

(#4240) 04ahgy válasza HANDO88 (#4239) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A konfigod lazán vinni fogja, nagyon jó a minőségük, és halkak is. A kérdést legközelebb ne a mélyvizes topikban tedd fel, mert a címe is mutatja, hogy mélyvíz, míg a kérdésed nem mélyvizes. A melyik tápot vegyek a te topikod.

Nem csináltál amúgy butaságot, sőt, jól tetted, hogy a TT tápot lecserélted.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#4241) HANDO88 válasza 04ahgy (#4240) üzenetére


HANDO88
senior tag

Köszönöm :R :R :R és igazad van,bocsi

Vagyok aki voltam,leszek aki vagyok.

(#4242) Sunmen


Sunmen
csendes tag

Sziasztok :R látom rendesen megy az információ csere :DD
Nekem is lenne egy kérdésem a Nagy gurukhoz mert dilemmában vagyok :N
Egy DTK PTP-4007P (W/PFC) 400 w tápom van ami egy Core2 E84400 4gb ddr 2 800 mhz ramot 1 db 500gb samsung winchestert 2 db dvd rom egységet és 1 db 4890 kártyát hajt meg. Tuning nélkül elindul és szépen helytáll a rendszerben, de ahogy olvastam a +12 v ág a legfontosabb és ez csak 15a ad le :((( Lehetséges , hogy a közeljövőben ez problémát jelenthet? Esetleg cseréljem erősebbre a tápot? Esetleg felmerülhet az a probléma ,hogy nincs elég kakaó a tápban és nem tud a videókártya 100 százalékon menni hanem csak csökkentett frekvencián? A válaszokat előre is köszönöm :R

(#4243) 04ahgy válasza Sunmen (#4242) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ez sem ebbe a topikba való kérdés. A Melyik tápot vegyem topikban szívesen segítenek, amúgy az a táp nem ajánlott táp. Főleg nem egy ilyen rendszerhez.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#4244) atesss


atesss
addikt

didyman Kapacitásproblémák? cikke alapján eszembe jutott, hogy hogyan működnek most azok a jónéhány éves tápok, amelyeken nagyobb terhelés van régóta.
Egyáltalán mikor jelentek meg itthon az első 80+-os, vagy ahhoz nagyon közelítő hatásfokú tápok ?
Én ilyesmi tápot egyet tudok ismertségi körben, egy Cooler Master a Real Power 450 (RS-450-ACLY) [link], ezt négy éve vettük, három évig egy húzott Pentium D 920 + egy 6800 GS mellett szolgált, 3 év után egy másik barátomé lett egy Athlon XP-s gépbe.
Probléma sosem volt vele, a venti lett lecserélve kb. 1 év után, az újnak valószinűleg a légszállítása is kissebb (tehát melegebb is lehet egy kicsit a tápban, mint a gyárival; főleg hogy fix fordulatszámú).

Mi a tapasztalatotok régebbi (inkább nem ilyen 4 éves körüli, hanem 5-6 éves, vagy ha vannak, még régebbiek) nagy teljesítményű (mondjuk 450-600W közötti) tápokkal, milyen gyakran van velük probléma ?
Illetve kondi kérdésben, mennyi idő alatt száradnak ki komolyabban benne ?

Aktív PFC mennyire van ezekben ?

(#4245) atesss válasza atesss (#4244) üzenetére


atesss
addikt

No közben keresgéltem teszteket erről az RS-450-ACLY tápról, és találtam is egy olyat, ahol jobb képek vannak belülről is: [link]
Miért van két különböző primer kondi ?
Az egyik külön a PFC miatt lenne ?
Az LTEC kondik ([link] ők azok?) milyen minőségűek ?
Illetve csak az egyik biztos hogy LTEC, a másikat nem látni ebből.

Itt van egy másik teszt róla: [link], úgytünik a hatásfoka elég jó, 65W leadottnál is már 78%, afölött meg 80% vagy több. [link] Ráadásul ezt 120V-on mérték.

[ Szerkesztve ]

(#4246) Robi BALBOA


Robi BALBOA
őstag

Hy

Lenne egy kis problémám és seggítséget szeretnék kérni!

Van egy Hipro 700w-qs tápom, a gond az hogyha megfeszelem a cpu-t és futatom a prime95-öt az szépen lefut és semmi gond, de ha ráíndítok egy gpu caps-ot, hogy a vga is terhelve legyen akkor egyből kikapcsol és újraindul a gép!
Ha alapfeszen megy a proci 2,4ghz-en vagy 3ghz-en akkor nincsen gond, de mihánt adok neki egy kis feszt és úgy terhelem a vga-val eggyütt akkor egyből kikapcsol és újraindul!
A táp 5v-on és 3,3v-on 24A ad le, 12v-on 4x16a re képes úgyhogy ennek elégnek kellene lenni.

Szerintem a táppal van valami, lehet valamelyik kondi haldoklik?!?
Szeretném a véleményeteket kérni.

Amúgy teljesen stabil a cucc, csak a feszelést nem szereti.

[ Szerkesztve ]

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/

(#4247) Cobra. válasza Robi BALBOA (#4246) üzenetére


Cobra.
őstag

Szerintem simán kevés a (papíron) 4x16A a Q6600-nak meg az 5870-nek. Főleg, mivel a 4 ágból gondolom csak 1-1 jut a processzornak meg a GPU-nak is (illetve a GPU-nak talán 2).
Cseréld le egy 500-550W körüli Corsairre vagy Enermaxra.

(#4248) atesss válasza Rive (#4056) üzenetére


atesss
addikt

A ventit próbálhatod kenni valami vastagabb molibdénes vagy teflonos zsirral, de ez is csak időleges.

Ez pontosan milyen kenőanyag lenne ?

(#4249) Robi BALBOA válasza Cobra. (#4247) üzenetére


Robi BALBOA
őstag

2x6pin megy a vga-nak
Az alaplapra pedig 24pin és 4pin-es 12v-os ág
A proci is és a vga is a 12v-ot kajálja?

Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/

(#4250) vzsryl


vzsryl
nagyúr

Hali!

Valakinek van információja az EMCO ELECTRIC INTERNATIONAL-ról? A minőségére vagyok kíváncsi főleg. Itthon vagy egy irodai gép, ami nagyon ritkán van használva, és van benne egy 400W-os Micase táp. 12V1@16A, 12V2@16A-re képes elvileg, tehát ha ez igaz, akkor egész erős lehet. Rákerestem a gyártási számra, és az EMCO ELECTRIC INTERNATIONAL-t dobta ki.
Gyártási szám: T70528

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.