Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51601) tboldi válasza dethroner (#51600) üzenetére


tboldi
nagyúr

Kérdezd Szólistát! :P

(#51602) PNP


PNP
őstag

Kedvcsináló Szólistának: [link]

(#51603) galaxys80 válasza csaba1203 (#51591) üzenetére


galaxys80
veterán

Nem tudom hányszor. Mivel alig járt vele minek cserélt volna? Tudom, ti 2 havonta cserélgetitek. :DD
De teljesen lényegtelen. Itt kijelentettétek, hogy ennyire csak romhalmazt lehet venni.
Én meg tényekkel cáfoltam.

(#51604) AMD Power válasza galaxys80 (#51603) üzenetére


AMD Power
titán

1 év vagy 10.000km. Ennyi időközönként Kell olajat cserélni. Amelyiket előbb eléred!

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#51605) galaxys80 válasza AMD Power (#51604) üzenetére


galaxys80
veterán

A feleségem 19 éves Opel corsája erről nem tud. :U
Sosem volt benne évente cserélve.
Szerelőt szökő évente lát.
De, hogy a te sx4-ben sem volt cserélve abban is biztos lehetsz.
5 évet dolgoztam BM cégnél. Napi szinten jártam céges autóval. Jobb, ha nem tudod milyen módon vannak használva és szervizelve.

[ Szerkesztve ]

(#51606) SyMbioTe válasza galaxys80 (#51605) üzenetére

Az, hogy nem megy tönkre nálad, az egy dolog, az 1-2 autó a több milliárd közül. :U
Mint amikor az automatába nem kell olajat cserélni.

De biztos a mérnökök meg a szerelők a hülyék, hogy ilyen periódusokat adnak meg.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#51607) galaxys80 válasza csaba1203 (#51591) üzenetére


galaxys80
veterán

Egy 5 éves ,4 -5 millás autónál tudod mikor volt cserélve amúgy?

(#51608) galaxys80 válasza SyMbioTe (#51606) üzenetére


galaxys80
veterán

Itt is ahogy ezen a fórumon minden topikban van egy réteg aki szélsőségesen pátyolgatja az eszközét.
Telefonos topikban aksi simogatás, erősítő topikban centire meghatározott hűtési távolság stb, stb....( Ezekre meg gondolom ti szartok)
Az átlag ember a földön viszont messze nem merül bele ennyire. Na most kik vannak többen? Kiket vesznek leginkább figyelembe a gyártók?
Na mindegy. Nem is megyek ebbe bele, mert tényleg minden topikban belefut az ember előbb-utóbb.
Felőlem aztán be is takargathatjátok esténként. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#51609) SyMbioTe válasza galaxys80 (#51608) üzenetére

Hát nem tudom, nálam az évi olaj, szűrő és egyebek cseréje, fékolaj, fékek, stbb, az nem pátyolgazás, hanem megfelelő karbantartás, ami szükséges az autó megfelelő és biztonságos működéséhez.

Amire te gondolsz azt a hobbi autónak hívják.

Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy nem takarítasz otthon, mert hát úgy is lehet élni.

4-5 éves autóhoz: Tekintve hogy nem tudjuk, pontosan ezért cserélni kell, ha hasznaltan veszünk kocsit. Kivéve ha mondjuk ismered a tulajt és tudod hogy tényleg cserélte, nem csak mondja.

Meg nem is értem, hogy érted hogy átlag ember nem merül bele? Nem bír egy kézikönyvet kinyitni, hogy megnézze mit kell csinálni az autóval?

És igen, én pl a telefonomra is figyelek viszonylag, a gépemet is kitakaritom néha, a biciklimet megolajozom, hogy ne nyekeregjen, és még lehetne sorolni.

[ Szerkesztve ]

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#51610) dethroner válasza SyMbioTe (#51609) üzenetére


dethroner
veterán

Azért ne legyünk szemellenzősök, ismerjük el, nagyon sok dologban igaza van az elvtársnak. Valószínű hogy aki az autójával kapcsolatosan érdeklődik a fórumokon, az nem az átlag user. Az átlag ember örül ha nem ad jelet az autója arról hogy létezik, ha úgy hordja a seggét hogy közben nem kér a benzinen kívül más alkotóelemet. Na jó, levegőt még vehet :D De ennyi. Majd ha már nagyon nagy a baj, akkor elviszi a szerelőhöz, és a lelkére köti hogy csak annyira csinálja meg, hogy ismét elhúzza a belét pár hónapig, mert nincs pénz jobbá tenni a talicskát, csupán az életben tartásra van keret. Mert az ember nem gazdag. Ha nem így volna, nem lenne ennyi roncs az utakon. Ha mindenki felfogta volna hogy a mai nagy kérdésre nem az a válasz, hogy:

A felét sem éri az árnak, nem akarlak megbántani, de ez egy "eldobható autó", megveszed, hajtod a következő műszakiig aztán betolod a bontóba vagy egy kereskedésbe...

Erre nyilván nagy esély van, de ezzel nyilván a kérdező is tisztában van. Lehet kap még 2 évet, lehet nem, de ennyiért igen, ezt lehet venni. De a legfontosabb hogy most van műszaki, működik, és el tud vele menni melózni.

Vagy a másik gyöngyszem:

Szóval ne vedd sértésnek, és tényleg nem akarlak lebeszélni róla de ha "autót" szeretnél venni, akkor 1M alatt ne is nézelődj Suzukik között. Sajnos felgumizni több mint amennyit valójában ér...

Valószínű nem veszi sértésnek, de felgumizni se akarja. Minek is tenné, jól láthatóan van alatta 4 gumi, ami a műszaki érvényessége alatt tökéletesen megfelel a célnak.
Az autó szót idézőjelbe tenni meg a legnagyobb szemétség egy olyan emberrel szemben, akinek ilyenre van igénye, vagy inkább szüksége. Gondolom te is nagyon örülnél amikor a vitarád autónak látszó tárgynak neveznék a lexus és maserati kormányt forgatók.

Hidd el, ezt ha megveszed egy jobb érzésű autószerelő az udvarról kidob a kocsival együtt, mert "rendbetenni" (már ha lehet)

Aki ilyen autót vesz, annak az ismerősei tisztában vannak azzal hogy nem szórakozásból vesz ennyiért és ilyet, az ő szerelője nem fogja elhajtani, mert tudni fogja a célt és az ahhoz vezető utat. Rendbetenni pedig nem hinném hogy célja volna annak, aki ennyiért vásárol, ő használni akarja.

Meg a másik, aki 500-ért akart venni, de mivel nem talált neki tetszőt, vett 1,6 milláért és még ráköltött 300-at. Szóval vegyük már észre hogy van az ember saját szintjén, saját igényein kívül más is és próbáljuk meg elfogadni. És tudjátok mi a legjobb az egészben? Amikor apuci kis kedvence, akit 3 féle samponnal mosnak a kézi mosóban, cseppmentesen szárazra törölnek szűzlányok fanszőrzetéből font pihepuha törlőkendővel, aztán különböző kencék és paszták bedörzsölésével eléri a nap ragyogásának 99,99%-át, kap egy akkor tockost, amikor egy ilyen tragaccsal beáll mellé Józsi a pláza parkolóban és az ajtót sarkig tárva hozzábassza a család kedvencéhez. Na akkor rájön az ember, hogy a legjobb autó az öreg, értéktelen autó, mert azt nem kell féltegetni, csupán félelem nélkül használni.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#51611) simonjoe válasza dethroner (#51610) üzenetére


simonjoe
senior tag

Jó reggelt!! :)
Sok dologban igazad van, DE!
"Az autó szót idézőjelbe tenni meg a legnagyobb szemétség egy olyan emberrel szemben, akinek ilyenre van igénye, vagy inkább szüksége."
Hidd el nekem, nem az igény, sokkal inkább a rákölthető keret szabja meg, h mit vesz az ember. Ebben vannak kategóriák, amit tolerálni kell.
Aki pedig vigyáz az autójára és odafigyel rá, az nem kap "tockost", mert nem restell a pláza bejáratától olyan messzire parkolni, h még véletlenül sem parkolnak mellé hanyag, nemtörődöm sofőrök, továbbá erre az esetre van kitalálva az a fedélzeti cam rendszer, ami felveszi Józsi lexarom kártékony viselkedését! :P

[ Szerkesztve ]

Joe

(#51612) Moleman válasza dethroner (#51610) üzenetére


Moleman
addikt

+1, annyi kiegészítéssel, hogy hiába lenne pénzem drágábbra, kicsit én is egy eldobós 200 ezres második autóra vágyom, hogy ne kelljen féltenem, mikor boltba megyek. Csak a kedves magyar lehúzós rendszer tartott vissza, hogy egy új autó átírása is kb ugyanannyiba kerül, mint egy roncsé.

A robogómmal kicsit ezt a vonalat élem ki, kívülről nagyon szarul néz ki, nincs egy ép eleme, széles cellux tartja össze a burkolatot, így tuti senki nem akarja ellopni. De van rajta normális fényszóró, alatta új futómű és erős a motorja. Igaz, nem is volt olcsó, az esztétikai állapota miatt feleannyiért tudnám eladni, mint amit ráköltöttem.

[ Szerkesztve ]

(#51613) AMD Power válasza galaxys80 (#51605) üzenetére


AMD Power
titán

Elég szégyen. Aki évente nem tud/akar olajat cserélni egy autóban az üljön fel egy buszra. ;)

Lehet ,hogy eddig nem volt(most majd lesz) bár a szervizkönyv nem erről tanúskodik, meg az autó állapota sem.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#51614) galaxys80 válasza AMD Power (#51613) üzenetére


galaxys80
veterán

Szégyellem is magam. Ja, nem.
Majd én eldöntöm, hogy a saját autómban mit és mikor cserélek és, hogy mivel járok.😉

(#51615) Zolás válasza galaxys80 (#51614) üzenetére


Zolás
addikt

Ha nem foglalkozol az autóval, akkor majd az autó eldönti, hogy jársz e vele. Karbantartás nélkül nem működik egy mechanikus dolog sem.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#51616) galaxys80 válasza Zolás (#51615) üzenetére


galaxys80
veterán

Mikor állítottam, hogy nincs vele foglalkozva vagy karbantartva?
A véleménykülönbség itt az, hogy mennyire van ez túlzásba viddve.

(#51617) csaba1203 válasza galaxys80 (#51607) üzenetére


csaba1203
addikt

Igen 3 évig évente aztán ha 2 év kimaradt még mindig jobb, mint, amikor 5-6 kimarad.....
Apósom Ford Fiestájába 20000 km volt 16 éves korára.
Mivel alig használta azt gondolta minek abba olajat cserélni.
5 év után cseréltette le én vittem az autószerelőmhöz szép kis trutyi jött ki belőle.
Tavaly eladta nem irigylem az új tulajt. :D :DD
Tipikus nagypapa autó kevés km-rel az isten megőrizzen tőle....

(#51618) csaba1203 válasza PNP (#51602) üzenetére


csaba1203
addikt

:D :DD

(#51619) AMD Power


AMD Power
titán

Adott már le valaki az ügyfélkapun adásvételit? Eladott autó után.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#51620) PeterPH válasza AMD Power (#51619) üzenetére


PeterPH
senior tag

Többször is, semmi probléma nem volt vele.

(#51621) pető bá' válasza 2ozzmexy (#51547) üzenetére


pető bá'
őstag

Téves, nálam Eneos van használatban :P jó hogy írod, lassan rendelnem kellene :)

"... and I hope you have a great day!"

(#51622) AMD Power válasza PeterPH (#51620) üzenetére


AMD Power
titán

Ha szabad tudnom nálad mit írt az oldal?

Nálam most ezt.

"A KÉRELEM ÁLLAPOTA
Állapot Lezárva
A kérelemnek megfelelően, a gépjármű tulajdonjogában történt változás nyilvántartásba lett véve."

Ez van még ott írva.

Tájékoztatjuk, hogy az okirat szkennelt képét a hivatal munkatársa a benyújtás után ellenőrzi, és amennyiben az nem felel meg a jogszabályi előírásoknak, bejelentése elutasításra kerül."

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#51623) PeterPH válasza AMD Power (#51622) üzenetére


PeterPH
senior tag

Ugyanezt látom én is mindháromnál (2017, 2019, 2020-as ügyek).

(#51624) AMD Power válasza PeterPH (#51623) üzenetére


AMD Power
titán

Akkor úgy néz ki,hogy minden rendben van vele és elfogadták! :R :C

Thx

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#51625) 2ozzmexy válasza dethroner (#51610) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Köszönöm az idézéseket, rém megtisztelő. :P
Akikről te beszélsz mint átlag user ők az egységsugarú minta polgárok akiknek nem kellene autóznia, és akkor talán nem szaladgálna annyi rom az utakon, de tudod amíg van veréb...
Javaslom a buszt, a telekocsit, az ubert, vegszukseg esetén javaslom a használt Csepel kerékpárt párosítva egy permetezo oltonnyel (így a szél és esovedelem is letudva), ennél olcsóbb megoldásom nincsen, max lopott kerékpárral lehetne a bekerulesi és fenntartási költséget lejjebb vinni, bár akkor ugye van egy olyan kimenet h kosztot és lakhatast biztosítanak neked az adofizetok pénzén, néhány esetben napi rendszeres és változatos nemi élettel megfűszerezve...

Neki egy guruló esernyő kell, értettem elsőre is, de bocsáss meg ha nem partolom ezt a szemléletet, ám ennek ellenére mégis ajánlottam szebbeket mint amiket ő nézett (igaz picit drágábban). Ne felejtsd el amikor leírsz ilyeneket h én is öreg autoztam évekig, sőt ha nem a sajátommal megyek akkor most is 10+ éves "xarokkal" járok, mégsem tudnád egyik padlolemezen sem at nyomni a csavarhúzódat... Milyen érdekes, nem!? Hogy honnan tudom h ezek olyanok? Egyszerű, mert én is csináltam évekig... (és most festettem ezzel a mondattal celtablat a hátamra, de már nem érdekel) szerinted mennyiért vette be a kereskedő azt amit 250-ert árul!? (100 alatt...)

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#51626) Gyöször válasza 2ozzmexy (#51625) üzenetére


Gyöször
senior tag

Ezt a bácsit, aki eladta újmagyarosoknak, 3 hónapig hitegette egy kereskedő, hogy majd eladja és megkapja a 100 ezrét. Majd lefotózom, ha látom, ezek után a szuzukik után amiket ide beraktatok sztem 500ért árulták azért nem kelt el. Majd hazahozta és eladta 120ért.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#51627) Yenka


Yenka
csendes tag

Sziasztok!
Két visszatérő kérdésemmel jöttem:

1: Ajtónyitás távirányítós kulccsal:
1x vezető oldali ajtót kinyit
2x összes többi ajtót kinyit
Mi folyton ketten ill. hárman ülünk be az autóba, ezért számunkra így praktikusabb lenne, hogy az első gombnyomásra minden ajtót nyisson. Vajon át tudom valahogy állítani, hogy az első gombnyomásra minden ajtót nyisson?

2: Motortérből a tűzfalon keresztül szeretnék egy vezetéket átvezetni az utastérbe.
A gyári bevezetéshez ami kb. középen van, nagyon nehéz hozzáférni.
Légyszi írjatok segítőkész tapasztalatot, hogy meg tudjam oldani.

2007 gyártású, riasztó nélküli, 5 ajtós Suzuki Swift

(#51628) Moleman válasza Yenka (#51627) üzenetére


Moleman
addikt

Nem pont Swift, de 2005-ös Almerával van tapasztalatom, mindkét téren. :)

1.
Ha gyorsan nyomtam a nyitógombot kétszer, akkor nem nyitotta külön a vezetőoldali ajtót, hanem egyből mindet.

2.
Én a sárvédőben vezettem el a szükséges vezetékeket, fényszóró mögött be, ajtónál ki, ott pedig volt egy használaton kívüli gumidugó, amin keresztül bevezettem a lábtérbe (nekem úgyis pont oda kellett, a biztosítéktáblából vittem kapcsolóáramot a nappali menetfénynek).

(#51629) galaxys80 válasza Yenka (#51627) üzenetére


galaxys80
veterán

Milyen autó?
Mert az Scrossban át lehetett állítani, hogy 1 nyomásra mindet nyissa.

(#51630) blakey válasza Yenka (#51627) üzenetére


blakey
titán

Menüből lehet állítani, kézikönyvében benne kéne, hogy legyen a módja.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#51631) pető bá'


pető bá'
őstag

Történt egy kis koccanás az autóval, de a javítás és az alkatrész beszerzés közben nem volt kedvem leírni a tapasztalatokat, most viszont összefoglalnám (:

Maga a baleset: országúti szakasz, 90-100-as tempó, és egy őz. A fák közül keresztbe futott, nagyjából akkor vettem észre, amikor már az úton volt, 10-15m-re előttem.. Dashcam felvételét megnéztem párszor, nagyjából esélytelen volt lereagálni, de nem is ez a lényeg.
Szerencsére szemből sem jött senki, mögöttem sem közvetlenül haladtak, így a szinte fékezés nélküli ütközés után volt idő mindenre (felfogni mi történt, lehúzódni, rendszámtáblát megkeresni stb).
Az autó jobb eleje kapta az ütést, mint később kiderült ezek sérültek: lökhárító, ködlámpa keret, ködlámpa rögzítő (szerencsére Osram DRL+ködlámpa kibírta) rendszámtáblatartó törött, tábla lerepült de meglett, fényszóró fülek letörtek, lökhárító tartó műanyag, felső rács fülek letörtek; az autó járóképes maradt, így első utam a szerelőhöz vezetett.
Otthagytam az autót, és jöhetett az alkatrész vadászat. :(


Én nem tudom hogy ebben ki-mennyire tapasztalt, de engem nagyon meglepett mennyire nem lehet karosszéria alkatrészt találni Suzuki-hoz. Elkezdtem lökhárítót keresni - először színhelyeset, aztán bármilyet, aztán felhívtam minden bontót aminek volt elérhetősége. Kaptam ajánlatokat is: volt egy fehér 20 ezerért, ami egy helyen törött volt, alul durván végigkarcolva, elég szar általános állapotban.
Volt egy narancs, 35-ért állítólag normál állapotban ,"csak egy helyen van kicsit megnyomva", de amikor képeket kértem, nem jött több válasz.
Ééés ennyi. Nem volt több ajánlatom lökhárítóra. Ha néha van 1-1 bontott Swift, állítólag órák alatt eltűnnek a keresettebb alkatrészek (fényszórók, lökhárítók, sárvédők), ráadásul arany árban, mivel végtelen sok ilyen autó van, és csak azok kerülnek elbontásra, amit valamilyen irányból durván lezúznak és nem éri meg, vagy szinte lehetetlen helyrehozni.
Beszéltem két autószerelővel, akik megerősítették, hogy nem én csinálom szarul, baromi nehéz bármit találni. Na fasza.
Szóval a lökhárítóval meg voltam lőve. Beszéltem 2-3 szerelővel, utángyártottat senki sem javasolt, mivel nincs belőle jó minőségű - mindegyik eláll, csálé, sz@r. Király. :((
Ezek után gondolom az sem meglepő, hogy bontott fényszórót sem találtam - néha abból is van 1-2 FB-n meg bontókban, de abban az 1-2 hétben amikor kerestem, egy darab sem volt. Illetve de, egy volt egy bontóban, viszont jobbkormányos autóból, tehát pont rossz vetítési képe lett volna. Köszinem.
Elkezdtem összeválogatni a kisebb alkatrészeket amik kellettek - suzuminn lett a kiválasztott, mert minden volt náluk ami kellett, egy postaköltséggel eljött.
Beszéltem szakszervizzel, hogy mennyiért tudnak gyári lököst beszerezni (kedvezménnyel, ismeretséggel), a 99 ezres végösszeg a 120-as listaárhoz képest nem tűnt rossznak a gyári, fényezetlen, alapozott alkatrészért. De ennyit nem adtam volna érte. Ugyanezt az alkatrészt, utolsó darabként a suzuminn 65+5k postáért ajánlotta. Volt egy dilemmám, de meggyőztem magam:
- vagy veszek egy bontott, valamilyen állapotban levő, valamilyen színű lököst 25-35k között, amit tuti, hogy le kell fújni, vagy veszek egy vadi újat 70-ért, ami 100%, hogy jól fog állni, sérülésmentes, és ugyanúgy le kell fújni. Szóval kb 35-40k a felára, készleten van, és nem 10 éves. Így is lett, közel 100k végösszegű lett a suzuminn rendelés, nagyrészt gyári alkatrészekkel. :)
Jött ezen kívül egy Depo fényszóró (19k, amit autós topikban többször egekig magasztaltak), mivel gyárit csillagászati áron találtam, bontottat pedig egyáltalán nem.
A jobb első lökhárító tartó már megvolt, mert le volt törve belőle pár fül, és eddig picit lógott - megvettem a tartót, de még nem szereltük be, így legalább nem az törött el :DD
Összeszerelés közben vette csak észre a srác, hogy az ablakmosó motor is törött, felhívott, hogy 10k-ért tud rendelni újat.. mondtam, hogy van egy a kesztyűtartóban, használja fel azt :D (Hónapokkal ezelőtt nem működött az első szélvédőmosó, megvettem az alkatrészt, elvittem beszereltetni, kiderült, hogy csak kontakthiba volt. Szerencsére nem adtam el.)
Már csak egyetlen alkatrész beszerzéséről nem esett szó: az OSRAM LedDriving Fog 103 nappali menetfény és ködlámpából a jobboldalinak a gyári rögzítője eltörött. Széttúrtam az internetet, külön nem kapható. A termék kb sehol nincs forgalmazva, ahol igen, ott 60k+, tehát nem igazán éri meg venni egyet az alkatrész miatt :D
Már megvolt a fejemben a megoldás - ennek a terméknek a beszereléséhez bizonyos autókban egy másik rögzítő kell, ami külön vásárolható meg. Viszont a gyári csomagban benne van az eredeti keret. Kell találnom egy olyan embert, aki vett egy extra keretet az autójához, és van neki egy pár gyári keret. Mi sem egyszerűbb.. :U
Szerencsére a kutatás előtt ráírtam a forgalmazóra, ahonnan vettem a DRL-t (lumenet), hogy mi a gondom. Két órán belül kaptam is választ, hogy ugyan kereskedelmi forgalomban nem kapható, de ha arra járok szívesen adnak egyet - ha messzebbről érdeklődőm, akkor postaköltség árában el is küldik. Hát mit ne mondjak, baromira örültem, több mint korrekt :R (Feltételezem a fent leírt módon maradt náluk is, vagy partner szervizben, vagy valahol..)



Egy kis javítófesték még kell a sárvédőre, azt az elemet egyben nem akartam lefújatni..az illesztéseken látszik, hogy nem tökéletesek, nem ugyanolyan mint a másik oldal, sárvédő is kapott az ütésből, de nem drámai. :)
A lökhárító fényezése 30k volt, az egyéb munkadíjak 20k, az alkatrészek kb 125-ből jöttek ki, kb 175 a vége. Számomra az volt a baromi meglepő, hogy nincs bonott karosszéria elem, kb egyálalán nincs, az utángyártott alkatrészek pedig határozottan nem ajánlottak. Nyilvánvaló, hogy amikor van is 1-1 bontott, az nem lesz tökéletes, parkolási sérülések, karcok lesznek rajta, 10-15 éves autók. :)
Úgy indultam neki, hogy 100 alatt fixen megáll. A lökös fényezéssel magában volt 100. De a végeredmény szerintem rendben van, sokkal durvább is lehetett volna maga az ütközés és a sérülés is - alig 2-3 hónapja cseréltettem szélvédőt a sokadik kavics után, elszomorodtam volna ha ott néz be az őzike.. :O :D

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#51632) dethroner válasza 2ozzmexy (#51625) üzenetére


dethroner
veterán

Én csupán tőled idéztem. Hogy téged ki idéz majd, hát remélem valamelyik pesti kapitányság ;]
Szerencsére nem te vagy a nagyfőnök és nem te döntöd el hogy ki autózik és ki nem.
Egy kicsit olyannak tűnsz, mint aki azért nem akarja hogy autózzanak azok, akiknek csak ilyen szegényautóra telik, hogy több hely legyen neked és a vitarádnak.
Nem kell javasolnod semmit, majd mindenki eldönti a saját igényei, lehetőségei szerint hogy a közlekedési eszközök melyik formájával kíván élni.
Lehet pártolni és nem pártolni, egyet érteni vagy nem egyet érteni valakinek a kívánságával, szót is emelhetsz ez ügyben, de a közöd az ügyhöz végülis egyenlő a nullával. Nem azt kérdezte a fórumtárs hogy ki mennyiért vett autót korábban, nem azt hogy ki milyet ajánlana vagy nem ajánlana. A kérdése egyszerűen arra vonatkozott hogy lakik-e valaki a környékén, aki segítene neki a kinézett járművet szemrevételezni. Személyesen. Az utolsó szó a lényeg, személyesen. Mert így látatlanban megmondja hogy egy öreg autó 200 pénzért nem lesz olyan fasza mint a vitarád, ahhoz nem kell Uri Gellernek lenni. De akik ekkora szakértők hogy kép alapján tudják a tutit, javaslom a totalcar [fotelnepper] rovatát, ott lehet osztani az észt. Itt segíteni kellene. Szerintem akinek nem tetszik hogy a kérdező ilyen kevés pénzből akar vásárolni, dobjon be a perselyébe barátilag néhány százezret, biztosan jobb autót fog akkor venni.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#51633) dethroner válasza pető bá' (#51631) üzenetére


dethroner
veterán

Muter pár hete lebontotta a wagonr elejét [link] Lökhárító erre is vagy drága, vagy nem jó színű, vagy nem is jó évjárat miatt. Ismerős csinálta a javítást, elment a tett színhelyére, összeszedte a letört darabokat, majd elvitte műanyagoshoz, és viszonylag apró pénzért ilyen módon helyrehozták

[ Szerkesztve ]

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#51634) pető bá' válasza dethroner (#51633) üzenetére


pető bá'
őstag

mire visszasétáltam, már a rendszámtáblán is átmentek, a letört elemeket összevadászni nem volt lehetőségem.. amik nagyobb darabok egyben az úton voltak, azokat felszedtem, de csak azért, hogy ne okozzanak sérülést másoknak.. lehet, hogy össze lehetett volna szedni mindent, de voltak nagyon apró törmelékek is, szerintem nem lehetett volna összelegózni.

"... and I hope you have a great day!"

(#51635) tboldi válasza pető bá' (#51631) üzenetére


tboldi
nagyúr

👍

És én még azt hittem, a Jazz-hez nehéz karosszériaelemeket találni. :N

Akkor talán jobb is, hogy még mindig megvan a casco a WagonR-re. A miénknek csak egy biciklis tekert neki, de apum ragaszkodott az új alkatrészekhez, szerencsére csak az önrészt kellett fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#51636) Yenka válasza galaxys80 (#51629) üzenetére


Yenka
csendes tag

2007 gyártású, riasztó nélküli, 5 ajtós Suzuki Swift

(#51637) Gyöször válasza Yenka (#51636) üzenetére


Gyöször
senior tag

Unokatesómnak volt valami ilyesmi évjáratú. Vele beszélgettünk, hogy neki is lehet első vagy második gombnyomásra állítani, hogy minden ajtó nyíljon. Nekünk az eskrossznál a menüt kell babrálni ehhez. Szóval sztem is egyszerűen megoldható.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#51638) pető bá' válasza Gyöször (#51637) üzenetére


pető bá'
őstag

én nem találtam semmi ilyesmit 2005 swiftnél, pedig nekem is jobb lenne a fent említett beállítás.

"... and I hope you have a great day!"

(#51639) pető bá' válasza tboldi (#51635) üzenetére


pető bá'
őstag

ahhoz nem lepődnék meg, ha nehéz, mert az utcán levő autók harmada nem Jazz.. :D de tuti csak pár hetet kellett volna várnom, és befut valami.. de így mégis biztosabbnak éreztem :)

"... and I hope you have a great day!"

(#51640) AMD Power válasza pető bá' (#51631) üzenetére


AMD Power
titán

Az kemény! Nem gondoltam volna ,hogy ennyire problémás ez.
Ilyenkor örülök,hogy van Cascom! :₩

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#51641) tboldi válasza pető bá' (#51639) üzenetére


tboldi
nagyúr

Csomiajtó kellett nekem csak eddig, 24 órán belül sikerült egy ezüstöt szereznem spoilerrel együtt ideiglenes megoldásként, majd 3 hónappal később jött egy piros, elmentem Pilisvörösvárra megnézni, de nem felelt meg, majd újabb 2 hónappal később felbukkant még egy piros BP-n, amit végül meg is vettem. :)

3 nagyobb Honda bontó is van az országban (+ a Bontópláza), illetve a fácsecsoportban is vannak egy páran, akik ezzel foglalkoznak.

[ Szerkesztve ]

(#51642) galaxys80 válasza dethroner (#51632) üzenetére


galaxys80
veterán

Minden szavaddal egyetértek. De mivel én nem tudtam volna ilyen higgadtan fogalmazni, így inkább nem is írtam semmit.
Észrevettem, hogy minden topiknak megvan a maga megmondó, mindent tudó embere. Ezeket én elengedem már.

[ Szerkesztve ]

(#51643) galaxys80 válasza Yenka (#51636) üzenetére


galaxys80
veterán

Azt nem ismerem sajnos. De a kézi könyvet kellene megnézni. Gondolom ott is állítható ez.

(#51644) 2ozzmexy válasza galaxys80 (#51629) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Abban nincsen ilyen menüpont, szegény Yenka ezzel már futott pár kört, olvass vissza. ;)

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#51645) 2ozzmexy válasza Yenka (#51636) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Szerintem azt a riasztó csinálja a mostaniakban, neked a központizár vezérlő egységét kellene megnézni h milyen típus (konkrétan), talán van hozzá online manual és csak másik vezetékre kell kötni, vagy van benne egy DIP kapcsoló és azon kell egy bitet átlökni (LaserLine-nál így működött, Enforcer nem tudott ilyet, azt PC-vel kellett átprogramozni).
Sajna nem tudom gyárilag mivel voltak szerelve...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#51646) 2ozzmexy válasza dethroner (#51633) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Legalább szépen összerakták, pici lógás látszik a jobb lámpatestnél, de ennél nagyobb baja ne legyen.

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#51647) 2ozzmexy válasza pető bá' (#51634) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Szerintem jobban tetted h cserélted a komplett elemet (aztán később autópályán kijön h zörög meg fütyül itt-ott a menetszél, az bosszantó tud lenni), ezért sem értem amikor valaki lökhárítót méreget rétegvastagságmérővel... azt lehet cserélni, az nem para, de tetőt, oszlopokat, tornyokat meg elsőnyúlványt már nem olyan egyszerű...
Végeredményben alig látszik valami, ez egy normális javítás, bár nem volt éppen olcsó, kissé hihetetlen h nincsen bontott alkatrész hozzá, ezeket sosem törik össze!? Vagy ha törik akkor TK-ra? :DDD

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#51648) beef válasza 2ozzmexy (#51647) üzenetére


beef
őstag

Esetleg azért nincs, mert másnál is 99%-ban ez az elem sérül.

(#51649) 2ozzmexy válasza beef (#51648) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Azért ne mond már hogy a swift tulajok 99%-a az elsőlököst töri össze... :DDD Lássuk be, kissé irreális a 99%, de elhiszem hogyha 4 esetből 3-szor az első lökös is sérül. ;) Azért láttam már törött Swift-t, Ignis-t és WagonR+-t is, való igaz h többnyire az elejük volt törve, de volt köztük soha akit utolértek...

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#51650) 2ozzmexy válasza 2ozzmexy (#51649) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

*...de volt köztük sok akit utolértek...

[ Szerkesztve ]

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.