- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DIEGO15
őstag
válasz
2ozzmexy #52244 üzenetére
Köszi a tanácsot. Az első szélvédőtől a küszöbig hogyan vitted le? Az A oszlop külső felén a gumikéder mögött gondoltam levinni. Szerintem elég lesz a kábelhossz, de majd kiderül. (Viofo A129 Plus Duo)
A fényszóróhoz:
Azért ez még nem egy autopilot. Látod dethroner írta, hogy a swift-ben működik.
Érzékenységet szervizben lehet állíttatni a kezelési szerint. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
DIEGO15 #52241 üzenetére
De, ugyanis tető kárpit és a tető között részből tekeredik le.
Látszik? Ott a tekercs, az a függöny légzsák és végig fut az autó teljes oldalán.
Vidd alul, a jobb küszöb burkolata alatt egészen hátra, majd a hátsó ülés melletti műanyag (ahova bezar a hátsó ülés retesze) majd C oszlop burkolata alatt és úgy a tető kárpit alá, csak úgy valószínűleg rövid lesz.A fényszórónak talán lehet állítani az érzékenységét, esetleg azt kellene a kezelésiben megnézni, sajnos Cross-ban nem vagyok otthon.
de ez már vetekedne egy autopilot-al, szerintem ilyet nem tud.
-
dethroner
veterán
válasz
DIEGO15 #52239 üzenetére
Az első kérdés kicsit fura nekem. Mi az hogy lehet-e automatán használni? Swiftben ezt úgy oldották meg, hogy auto állásba a kapcsolót, plusz távolsági fényre. Ettől kezdve a sötétedésre bekapcsol és a kocsi előtti forgalomnak megfelelően kapcsolgatja a tompított, távolsági fényeket. Így van értelme.
-
DIEGO15
őstag
Ismét kérdéssel fordulnék hozzátok. (2017 S-Cross)
1. A távolsági fényszórót (refi) is lehet automatán használni?
Tegnap mentem először igazán sötétben és a refit nem tudtam automata üzemmódra bírni.2. Kötött már be valamelyikőtök autós menetrögzítő kamerát? Ha igen, hogyan és merre vezettétek hátra a kábelt?
-
2ozzmexy
senior tag
Hát igen, azért megsugom h ez az összes crossoverrel így van. Voltam szerencsém ullni egy Sportage-ben (1,6 benzin nemkapkod), ott a szél zajt a motor hang elnyomta.
( 130km/h GPS-szel 4200rpm) ugyanez a motor az i30 kombit úgy vitte mint az álom, csendesen suhantunk a tájban, hát ilyen sport ez.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Chereiose #52236 üzenetére
Ha nyitva van egy ajtó akkor tudom úgy be vágni mint a budiajtot.
A másik fórumban van egy figura, ő nem szereti a klímát, így neki resnyire egy ablak mindig lent van, na ő sosem panaszkodik erre. Beszerelt egy ablak+tükör modult, így zaraskor a GLX behajtja a tükröket és felhúzza az ablakokat. Nem egy nagy truvaj, ez egy konstrukciós hiba, mint a rendszam zorges, azon is lehet segíteni plusz két lukkal és két 6-os csavarral.vagy a fekvő téglalap helyett négyzet alakú rendszammal (arra van elofurva a csomagterajto, csak magyarisztanban az ipaden is hasaszalonnat vágnak) a kalaptartorol is két gumi cső hiányzik és nem zörög...
-
pigmeus
tag
tudom, a tesztautót is végigsimogattam, mert olvastam az előttem lévők kommentjeit, meg mindent.. szerintem az van, hogy azokat mind kijavították. Be volt zsírozva az ablak, hogy ne nyekeregjen, meghúztam az kárpitot, mert kint állt esőben a tesztautó.. semmi
az enyémen meg minden szar kijön xD
-
zzz03
őstag
Utolsó 15 v 20 centin, 1 újjal kísérve minimális erő alkalmazásával nekem szépen csukodik a csomagtartó. 2019 scross. Meg van a teknikaja! Probalgassatok
és ez nem vicc. Ha rájössz mindig lecsukódik csapkodás és ablak huzkodaás nélkül.
-
pigmeus
tag
válasz
Chereiose #52228 üzenetére
Én állítottam a hátsó ajtón lévő két gumin. Vagy kintebb vagy bentebb kell tekerni, illetve láttam olyat is akinél azt fém darabot ütötték kintebb, mert túl mélyen volt. Én most úgy állítottam be, hogy az ajtó egy vonalban legyen a karosszériával. Most nekem jobb a lecsukás, de még így is van, hogy kétszer kell. Most majd a lenti fémet fogom kintebb hozni.
-
erh75
tag
válasz
2ozzmexy #52229 üzenetére
Nekünk S-Cross-unk van és csak tényleg úgy lehet normálisan lecsukni a hátsó ajtót ahogy írtad.
De hogy annyira le lenne zaj végett szigetelve az egy kicsit túlzás, autópályán igencsak nagy a menetzaj, arról nem is beszélve, hogy sokszor olyan hangok is vannak mintha az ablak teljesen nem lenne felhúzva.
Szóval a hátsó ajtó csukódását jól elcseszték és akkor még finoman fogalmaztam.... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Chereiose #52228 üzenetére
A magyarázat puritánabb mint gondolnád: Annyira le van szigetelve a zaj és hőveszteség miatt, hogy a relatíve nagy méretű csomagtér ajtó túlnyomást kelt az utastérben ami visszalöki becsukáskor. Persze ha a szigetelést kiveszed, akkor hangosabb lesz az utastér és a klíma sem fogja tudni lehűteni, csak nagyon lassan.
A másik hiba amit el szoktak követni hogy az embléma alatt fogják az ajtót és úgy csukják be. Mivel elektromágneses a zár, így megnyomják a gombot, ami oldja a reteszt néhány másodpercre, ezért nemes egyszerűséggel visszapattan. Én úgy szoktam hogy becsukom, de hagyok rést, várok pár másodpercet és utána már csak a alsó 20 centin mozgatva egy határozott mozdulattal becsukom és ott tartom egy pillanatig. Rá lehet érezni, csupán gyakorolni kell, viszont arra figyelj esőben, hogy amikor felnyitod a nyakadba fog folyni pár deci víz. -
-
Ha valakinek nem csukódik az scross (meg gondolom vitara ugyanaz) motorháztető, akkor próbálja meg a bowdent (ma reggel láttam hogy nem csukódott gondolom esti szélvédőmosó beöntés után, maga a zár nem, csak a kis kallantyú tartotta)... Nekem kis benti kapcsoló mozgatásra sikerült (szerviz tippje mielőtt vittem volna).
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
DIEGO15 #52223 üzenetére
Lehet Comfort-ra állítottam, nem emlékszem már, mert nem szoktam állítgatni, csak felfújom mindent felrakás után 2,5-re, így méri a fenti képen látható értékeket és olyan 200 kPa mérésekor szokott először szólni hogy baj van. Jellemzően a JH-ra szokott először hibát dobni, de ez a kompresszorral gyorsan orvosolható hiba. (ezért is tartom a kocsiban)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
DIEGO15 #52219 üzenetére
Neeem. Mivel most ismerkedsz a járművel, ezért súgok:
A menu-ben tudod állítani a TPMS-t, hogy milyen "üzemmódban" legyen, van Comfort, Standard és Economy. Értelemszerűleg a címke alapján kell beállítani a keréknyomást és a hozzá tartozó üzemmódot, hogy jól tudja végezni a dolgát:Cserébe később is fog vinnyogni ha esik a keréknyomás, ugyanis a riasztási határértékeket az üzemmód alapján állítja be. Ha a TPMS-t Economy-ra állítod, akkor feltételezi hogy a címkén szereplő értékekre fújtad a kereket, így ca. 2,4-2,3bar körül már be fog jelezni, ellenben ha Comfort-ra állítod, akkor 210kPa körül kezd el hibát dobni.
Ugyanebben a menu-ben elő tudod varázsolni a mért keréknyomás adatokat is:Jó szórakozást!
-
DIEGO15
őstag
Ti az S-Cross/Vitara keréknyomásokat mekkorára állítottátok?
A comfort érték 2,3-2,3 bar
Az Eco pedig 2,8-2,6
Az Eco nekem túlzásnak tűnik.(Múlt héten vettem a kocsit használtan, még felfedező módban vagyok)
-
2ozzmexy
senior tag
-
dethroner
veterán
2019 után Swift turbó motorral gyertya csere 5 évente, szívó motornál 100.000Km vagy 7 év. Mindezt normál használat mellett. Fokozott igénybevétel mellett ugyanez 30 illetve 60 hónapra rövidül.
És hogy mi minősül fokozott igénybevételnek? Nos, a kézikönyv szerint:
• Legfeljebb 6 km-es (4 mi) utak.
• Legfeljebb 16 km-es (10 mi) utak fagypont alatti külső hőmérséklet mellett.
• Gyakori megállás és újraindulás alapjáraton vagy alacsony sebességgel.
• Közlekedés rendkívül hideg időben és/vagy sózott utakon.
• Közlekedés egyenetlen és/vagy sáros utakon.
• Közlekedés poros utakon.
• Gyakori magas sebességen vagy magas fordulatszámon történő vezetés.
• Utánfutó vontatása (ha engedélyezett).Amit kiemeltem szerintem a start-stop működése lehet. Szóval, kedveskéim, a környezetbarát start-stop használat úgy tűnik a gyártó leírása alapján különösen megterhelő az autó számára. Már akinek ez nem volt eddig is egyértelmű.
-
TommyY2
tag
válasz
2ozzmexy #52201 üzenetére
Nálunk az 1.2 Splash-ben kezelési szerint 90e-nél kell (ki is cseréltem, hibátlan volt, félre is tettem).
Állítólag a közvetlen befecskendezéses motoroknál jobban igénybe vannak véve, azért kell cserélni őket 60e-nél. Egyébként valamelyik fórumban láttam már megégett Suzuki gyertyát (az hiszem, S-Cross volt).TommyY
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Újszerű! Russell Hobbs Desire 20366-56 gyümölcscentrifuga - csomag atm-ba küldés az árban!
- Újszerű! Kis kerek asztalka 230V és USB aljzattal, szövetkosárral - csomagküldés az árban!
- Újszerű iGPSport BSC10OS Computer eladó
- Újszerű szék
- MW7168 univerzális akkumulátor töltő / 0.1A - 4A / 1-10 celláig /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest