- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
2ozzmexy #51496 üzenetére
A kulfoldi gyartasu modelljeikbol az ev feletol nem is lehetett rendelni, mert az akkori Euro 6d-temp -nek megfelelo modelleket szeptemberig kotelezo volt uzembe helyezni, a kicsit szigorubb Euro 6-nak megfelelo modositott modellek pedig meg nem voltak elerhetoek. (Talan a Swift Sport volt a kivetel)
Illetve mar akkor mondta a kereskedo hogy az olcsobb autoikbol lesz ami megszunik, mert abban nincs eleg profit, foleg hogy 3 modelljuk is volt szinte ugyanazon az aron.
Talan azert a Balenot vettek ki a kinalatbol, mert az mar atlogott a Vitara/S-cross meretebe, illetve logisztikailag is logikusabb, hogy ha megtartjak vagy a Swiftet vagy az Ignist, a masik is maradhat, mert mindketto Japanbol jon, mig a Baleno az indiai gyarukbol.
-
Agaba
csendes tag
Sziasztok, tervezek egy új VITARA 1.4 GLX 2WD 6MT 48V -et vásárolni és szeretnék tanácsot kérni a többi tulajtol hogy mire kell figyelni. Milyen gyakori hibák jöhetnek elö a használat során, milyen üzemanyagot szeret a legjobban stb.
Eddig egy 2001-es swiftem volt úgyhogy egy nagy ugrás lesz. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Tigerclaw #51494 üzenetére
Igen, mi is így jártunk, igen hamar lelőtték a Vitara és S-Cross modellek gyártását, a vége már GPF-es volt (nem mintha nem teljesítené anélkül is a normát, de kellett bele mert EU...
).
Akkor kb. augusztustól voltak a készletek és azt vitted ami volt? Pénteken délután lefoglaltam, mire szombat reggel mentünk már a másik ugyanolyan is el volt adva... Hybridet rendelni nem is lehetett januárig, szóval ott álltunk volna meglőve, nettó hiánygazdaság. Szerencsére a Zasszony talált egy neki szimpatikus színt, különben várhattunk volna májusig szerintem a piros Hybrid GL+-ra... Mondjuk akkor pofátlanul belealkudtam volna fájdalomdíjnak egy mankókerék szettet meg középre egy órát.Ha kiveri a gyerek a hisztit szerintem a télikerékszett is ingyen lett volna... (így is adtak neki a fiúk egy hátrahúzható Vitarát ingyen
)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Tomeeka28 #51493 üzenetére
Igazi valasztasom nem volt, mert mikor vettem 2019 augusztusban, mar nem lehetett rendelni, se Swiftet, se Ignist, se Balenot. Abbol a harom szinbol valaszthattam amit honapokkal azelott berendeltek keszletre es meg nem volt lefoglalva. Mikor masnap bementem, mar csak kettobol. Szoval nem volt kerdes hogy sima feher vagy gyongyhazfeher, mert csak az utobbi volt es eleg gyorsan is kellett dontenem.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
2ozzmexy #51484 üzenetére
Mikor az enyemet vettem, antracit, kek es feher kozott valaszthattam. Sajnos egyikbol sem volt mutatoba, es talan a kekbol meg szinminta se volt. Vegul gyongyhazfeher-metal lett, mert hiaba tetszett volna a masik ketto, olyan szint akartam ami jol latszik is a forgalomban.
-
dethroner
veterán
válasz
AMD Power #51488 üzenetére
A francokat olyat. Olyat vesz, amilyet a gyárból kiadnak. 2019 végén amikor a swiftet vettem, pár színből választhattál. Fehér, fekete, ezüst, piros, kék és sötétszürke. Sportból volt talán sárga is. Vitara, scross és ignis léteztek mindenféle frankó színekben, de swiftből a kék is gagyi hatású volt, piros minden második, kályhaezüst meg van elég g astrából és merciből. Szóval maradt a sötétszürke. Ez az egy ami szóba jöhetett és tényleg szívesen választottam. Ha ez sincs, nagy bajban lettem volna. Azóta persze swiftből is vannak vidámabb, élénk színek, de a 2017-es váltás után valahogy nem gondolt még erre a költő.
-
Moleman
addikt
válasz
AMD Power #51488 üzenetére
Újonnan se mindig van választék, ha nem akarsz 8 hónapot várni a kocsira.
Én nem vagyok nagyon válogatós, tetszenek a reklámszínek (kék, piros, levelibékazöld, türkiz, kolbászzsírmetál), de tudom, hogy a szürke praktikusabb, most is az van.
Mikor az asszonynak a Swift helyett korábban Mazda2-t néztem, csorgattam a nyálam a levelibékazöldekre, ő meg leszavazta.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
galaxys80 #51486 üzenetére
Színben nem tudtunk válogatni, a nejem pirosat akart (full piros, nem a fekete tetővel), közölték h csak hybridben lesz (2019 november!), van türkizkék, sárga, meg ez a galaktikus metál. A feleségemet beengedték megnézni előben: ronda, ronda, fúj, halottaskocsi, ez szerintem koszos fehér, na jó ez szép. Úgyhogy a színét ő döntötte el... Mondjuk választék nem volt.
A polo sötétzöld volt, a corolla ezüst, a merci meg fekete, most lett egy ilyen grafit metál. Nem rossz ebben a színben, a fekete is dögös, bár ha lett volna egy szép kék... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
dethroner #51483 üzenetére
Szerintem a japán autóknak alapvetően nincs ronda színpalettája, bár most ezzel a türkizkék meg napszelsargaval kicsit beszaladtak a málnásba...
A régieket hiányolom, pl az Adriakeket, abban egy Vitara vagy egy Swift is jól mutat, de a kutya nem vett olyat... Alig látok belőle az utakon, bezzeg a szürke 50 árnyalatából akad minden sarkon 2.legalább ha törik könnyű lesz színazonos bontott karosszériaelemet találni.
-
blakey
titán
válasz
2ozzmexy #51478 üzenetére
A kasztnira írtam, hogy egyes elemeket máshol fújtak 2015 és 2016 nyara között (konkrétan kézzel fújták, állítólag alapozás sem volt, index fórumán nagyon sok írás volt 4 évvel ezelőtt ezzel kapcsolatban), tehát azokat érinti, amit te linkelsz az egy másik történet, az kb. a kivédhetetlen kategória amellett, hogy sz@rul oldották meg és az szerintem beszállítói darab, azt nem a gyárban fényezik. A Vitara/S-Cross fényezése vastagabb a Japánban készült példányokéhoz képest, azok olyan 80-90 mikron körül vannak, Vitara/S-Cross elméletileg 110-130 körül, nem mértem, de mások megtették. Az Astrám (fehér) , Corsám (napsárga) fényezése sokkal sérülékenyebb volt.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
TommyY2 #51476 üzenetére
Autópályán nekem 6,2-t evett tempomat 127-128-nál, nem tudom ez mennyire reális, de úgyis dinamikusan vezetek, szóval autópályára én 6,5-et számolok...
Pályán szoktam 130-140 között menni, ahogyan kényelmes, legalábbis eddig ez volt a tapasztalat, hogy ez egy kényelmes utazó tempó neki is meg nekem is. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
blakey #51477 üzenetére
Én csak kézibe hordom, ugyanis én magam mosom le mosókesztyűvel itthon...
(biológiailag lebomló környezetre nem káros cuccaim vannak) 4 vödrös módszerrel szoktam mosni, nyáron ha csak por van rajta akkor 2 vödrös technikát alkalmazok. Még kísérletezek egy átalakított pumpás ablakmosóval, hátha sikerülne előáztató habot kicsiholnom belőle.
Nem csak a 2016 előttieket érinti:Sajnos ez egy ilyen sport, a japán autók fényezése egyébként sem olyan vastag, sérülékenyebb is. Nekem is lassan le kellene mosni, de sajnos az időjárás nem kedvez neki...
Legalább még szép a Tiéd, az enyémnek a két tükrét már legyalázták a parasztok... -
blakey
titán
válasz
2ozzmexy #51424 üzenetére
Szép, csak állítólag nem valami tartós... blakey cartársat kérdezd.
- Ezekkel az állítólag dolgokkal érdemes óvatosan bánni, egyrészt a fényezés azon múlik, hogy miként készül, A Vitara, S-Cross egyes elemeit 2016 közepéig állítólag másképp "fújták" így a műanyag elemek esetében nem volt valami tartós, pontosabban könnyen lepattogzott, színtől függetlenül, másrész aki nem kézi mosóba viszi az autóját, néha szivaccsal mossa, netán kefével vagy épp a dörzsi szivacs van a közelében az ne csodálkozzon ha a fényezés "megbosszúlja". Itt egy 4 éves piros Vitara, többnyire kint áll, most mostam le a kézimosóban, mert már 3 hónapja nem látott mosót
:
-
TommyY2
tag
válasz
2ozzmexy #51475 üzenetére
"Egy ilyen kisváros-falvak-országútra én is kíváncsi lennék, de nem nagyon van rá lehetőség."
Akkor én elmondom, napi 2x3km kisváros-falu távolság munkába járás (semmi dugó, szinte semmi fék).
S-Cross K14C (ugyan olyan évjárat, mint a Vitarád) AllGrip (ez miatt lehet, hogy kicsivel többet eszik) 7.3l az átlagfogyasztásom télen, nyáron kicsit kevesebb. Lakott területen kívül 90-100-as tempónál 6.5l /100km.
TommyY
-
2ozzmexy
senior tag
A 600SEL 15-16-t evett városban nyáron, ha nem hagytam 3-as fölé váltani és nyugisan gurulgattam, ha hagytam volna akkor 18-20... Ha toltam neki, mert siettem akkor volt az 25 is simán... ennek ellenére nem tudtam az Árpád-híd-tól (most Göncz Árpád városközpont) elmenni a Rákóczi-hídig a Hungárián hogy legalább 2 GSX swiftes hülyegyerek ne akarjon gyorsulni velem... általában jobbra álltak be mellém és nem vették észre a C oszlopot...
Nem állok többet mint megyek, hanem igyekszem egylendületből minél többet menni, tehát igyekszem olyan sebeséggel menni, hogy minél kevesebb lámpa fogjon meg, de a mögöttes forgalmat ne akadályozzam, ez BP-en kicsit nehézkes, de nem lehetetlen. Nekem a Vitara 7,8-8L közötti fogyasztása már elég adat, ha tervezni szeretnék vele. "Igény szerint" tankolom, ha kifogy, rátankolok, minden hónapban van egy alapösszeg amit belenyomok, aztán ha kevésnek bizonyul akkor még töltök rá 10-15 litert, max jövő hónapban annyival kevesebbet kell tankolni. Az én mérésem ráadásul csalóka, mert én gyakran megyek 1-3km-es utakat (80%-ban ilyet fut), melegítem indulás előtt, leállítás előtt hűtőm a turbót és a SS is mindig ki van kapcsolva.
Egy ilyen kisváros-falvak-országútra én is kíváncsi lennék, de nem nagyon van rá lehetőség.
A céges Ducato nekünk is iszik 10L felett gázolajból, ha pályán küldjük akkor 12-15 között simán, mondjuk magasponyvás (fel tudok egyenesedni benne a hatalmas 180cm-emmel), úgyhogy az is sokat jelent.
-
Moleman
addikt
válasz
2ozzmexy #51472 üzenetére
A benzinre személy szerint nincs panaszom, kétszer is előfordult, hogy 9 hónapot várt javításra két különböző robogóm FuelSave 95-tel, nem romlott bele.
Pedig hallottam rémhíreket 2 hónap alatt megkocsonyásodó MOL 95-ösről. Azóta a biztonság kedvéért inkább 100-ast tankolok, ha egy mód van rá, abban kevesebb a bioszemét, hosszabb az eltarthatósága (most főleg szempont, az autóba 4 hónapja, a robogóba 10 hónapja tankoltam utoljára).
A fogyasztást kezdem én is elengedni, inkább élvezzem azt a kis időt, amit a kocsiban töltök, mint hogy tötymörögjek.
Főleg, mivel következőnek valami jóval erősebb autót szeretnék.
-
beef
őstag
válasz
2ozzmexy #51472 üzenetére
Ja a 6.6l a régi volt és ezek nem nagyvárosi lámpától-lámpáig-többet állunk, mint megyünk módban van
Ott több lenne.
Ezek normál városi + falvak + kevés külterületi fogyasztások.
De van egy Transporterem, az üresen is 10l körül kívánja a dízelt. Persze a 600SEL-lel nem versenyezhet az sem. -
2ozzmexy
senior tag
Engem egy autóban az szokott kb utolsónak érdekelni, lévén h volt 600SEL-em.
(M120 motorkód, 5987ccm, V12, 48V, 402LE, 572Nm, benzin, automataváltóval)
Igazából azt lenyomni fogyasztásban nehéz, talán egy Kraz...Részemről egy Vitara/S-Cross méretű autó esetében a 8L körüli BP-i fogyasztás, amikor minden fűszálhoz lámpás kereszteződés tartozik (ohne szinkron), szerintem parádés. Az Ignis esetén is a 6,6L nagyon szép, szinte meleglevegővel megy.
@Moleman: Biztosan sokat számít a tárolás, de én az 1,4 szívó Toyotával is meg tudtam itatni télen BP-en 10-12L-t 100-on, igaz döglődött már a gyári lambdaszonda meg az E10-et sem csipázta annyira télen (hallhatóan jobban morgott tőle) és ugye csillaggarázsban állt, szóval kapta az esőt, havat, szélvihart. Nem voltam meglepve rajta, inkább ennek a békának a "kötelező lenyelését" tartom pofátlanságnak, mert a sima 95-ös FuelSave-ből (akkor még bioetanol csak 85-ös volt) simán ugyanezt abszolválta 8L-el... És kérdem én h hol ebben a környezetvédelem... jah, nem benzin fogy, hanem 10% bionyál, igaz másfélszer annyit fogyaszt, de nem baj... a lényeg h a sötétzöldek benyeljék h ez milyen jó a bolygónak. (egy frászt...)
Tudod: "...ha állsz egy liftben, amiben melletted két KingKong fingik, nem dob a hangulaton h Te aznap nem ettél hagymát..." -
Moleman
addikt
válasz
2ozzmexy #51468 üzenetére
Sokat számít a tárolás is, Pesten fűtött mélygarázsom volt, 1 km alatt bemelegedett, így városban is csak 6-6.5 litert evett az 1.5 szívó Almera. Igaz, nagyon forgalmas időszakban mindenhová motorral mentem, az autót csak csúcsidőn kívül vettem elő, nagybevásárlásra.
Most vidéken hideg a garázs, rövidebbek a távok, boltba járva 7.5-8 litert simán benyel a 2 literes CX-5, ha sietek, akkor 9-et is. Pedig városon kívül ez is simán bemegy 6 alá.
Ezért fogom lenyúlni az asszony Swiftjét.
-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
AMD Power #51465 üzenetére
Szerintem ez teljes jó fogyasztás, az 1,4 BoosterJet sem eszik sokkal kevesebbet...
Amúgy tök jó, az 1,5 szívóhoz szerintem ez egy teljesen jó fogyasztás. Se SS, se mild-hybrid rendszer, se közvetlen befecskendezés, de majd a többiek megmondják mennyit iszik a K14D motoros Vitara és S-Cross BP-i szaladgálósként. -
AMD Power
titán
Ma caak egy 225km "szakasz" után kellett újra teletankolnom az autót(391Ft volt egy Auchan 95-s
).
A 225km 18.5 litert kért enni az autó. Ez 100km 8.22 liter Auchan 95 benzin. Ez 100%-ban BP és sokszor nagyon rövid távokkal. Eddig Nagyon elégedett vagyok a fogyasztással (is)!
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Sajnos gyárilag nem tartozéka az új Ignisnek a taposó pad. Keresgéltem neten de nem igazán jutottam előrébb mit tudnék venni beszerelni utólagosan.
Ha jól tudom a Vitarában és az Scross-ban is van gyárilag.
Elképzelhető, hogy az jó lenne nekem is vagy van esetleg más alternatíva is?
Erre gondoltam egyébként:
- [link] -
2ozzmexy
senior tag
válasz
galaxys80 #51460 üzenetére
No, akkor ez megoldódni látszik. Ha nem jár a motor, akkor nincsen rásegítésed, lehetséges h zsírmérgezésben szenved a tengely vagy a rugó...
Ha van otthon gyerek, akkor ideális a feladatra: Beültet és nyomkodja a pedált, te kívülről behajolsz a műszerfal alá és úgy beazonosítható a hang forrása.A kicsit newage-es megoldás, hogy videófelvételre állítod a telefont és beteszed a padlóra...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Brogyi #51458 üzenetére
Ősszel cseréltünk a szomszéd Reanult-jában egy balost (szemből érkező dömper felvágott egy kavicsot), a márkaszerviz 300k-s ajánlatot adott (casco-ra drágább lett volna, #carglass
)... Vett egy utángyárit (ne kérdezd honnan és milyet), azt mondta egy százas volt. Bedobtuk, közben emlegettük a francia mérnökök anyukáját.
(Majd ha valaki ráér magyarázza el, hogy mi a ráció abban ha egy lámpatestet úgy rögzítesz, hogy a hűtő alá is teszel egy csavart...) -
Brogyi
őstag
" a LED-es meg 100k+"
Ez nagyon alá van árazva. Nekem 220-250k volt az ajánlat. Nem olyan olcsó. Tavalyi árfolyam. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
galaxys80 #51456 üzenetére
Pedálok holtjátéka milyen? Kuplung esetén az oldalirányt is nézni kell. Lehet a rugó, de lehet komolyabb hiba is...
Amíg nem nyerit mint egy murakozi szodaslo, addig nincsen nagy baj.A hideg miatt lehet, én ezért szeretem a Vitara automata digitklimájat, mert beállítottam egyszer neki a 22 fokot aztán onnan aki eltekergeti az gyalog jön.
-
galaxys80
veterán
Utóbbi napokban észrevettem, hogy alig hallhatóan , de nyikorog néha a kuplung és a fékpedál. Annyi a változás a múlthoz képest, hogy a napokban már hideg levegőt fúj alulról. Lehet összefüggés?
-
AMD Power
titán
Ma beszerelésre kerűlt az az olcsó Orion autós rádió amitt nem rég linkeltem. A rádió része nagyon szépen szól az alap SX4 gyári hangszórókkal. Telefon korrekten megy a ķihangosítás probléma nélkűl. A minőség közepes de teljesen használható. BT keresztűl a két próbált Samsung telefonnal ,net rádió, mindent rendben lejátszik.
Srácok néztem ma a benzin árakat. Katasztrófa. Már az Auchannál is 396Ft egy liter sima 95-s. Február elsején 361Ft-ért tankoltam ugyan ott....
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
TommyY2 #51445 üzenetére
Miért van cégesem? Bérelni autót itthon őrületes pénzek 3 napra (cégszintjén, nem magánemberként!), el sem tudjátok képzelni h mennyibe fáj egy kombi 1,4 TFFSI Octavia 3 napra, amin van matrica meg minden csiribirzabszalma és az osztrák rendőr sem tud belekötni (hát még a francia meg az olasz, esetleg szlovén ha arra mész...) Egyszerűbb lízingelni egy autót, ha jó a konstrukció.
Amit hirdetnek jobbra-balra h napi 10-20rongyért van, azt el ne higgyjétek, az sosem lesz annyi, arra még rájön az ÁFA (+kaució+matricadíj+EU biztosítás+utasbiztosítás+casco önrész), plusz azzal ha kimész már Hegyeshalomnál elveszi az osztrák a forgalmidat vagy visszafordít... De ugye ezt ha holnap aszondja a góré, húzzak a 'csába, akkor vissza kell adni... na akkor meg mehetek a nagykőrösire közlekedőedénynézőbe.Magánban tudod miért nem bérlek? Egyszerű, mert a közös ló háta mindig túrós lesz, a bérbeadó cég valószínűleg nem jókedvében csinálja ezt, hanem nyerni akar rajta és ahogyan én a magyar vállalkozókat elnézem, egyik sem panaszkodhat... Hogy miért mondom ezt? Egyszerű, ha tényleg csak annyira lenne jövedelmező a vállakozás amennyit bevallanak a NAV felé, akkor alkalmazottként dolgoznának.
Szóval bérelni nem fogok, mert én nem fogom a saját és a családom testi épségét kockára tenni néhány tizes spórolásáért azokkal a szemétdombokkal amiket bérbeadnak néhányan jóáron (itthon). Ha megáll alattam valamiért (és erre sajna nagy az esély) az Isten háta mögött, akkor tuti mosni fogják kezüket és így lesz az olcsó autó a végén drága... mert a kauciót abban a pillanatban buktad, de akkoris ha beléd jönnek hátulról... #csaxolokAmúgy meg nem azért dolgozom h a fejem alá a koporsóban majd húszezressel tömhessék ki a párnát. Ezt egyszer már megénekeltem itt korábban, amit akartam már elértem az életben, innentől nyugdíjas éveimre gyűjtögetek meg a gyerekeimnek, h ne a csupasz hátsójukkal álljanak a nagyvilágban ha engem délután véletlenül elcsap a vereshetes.
Vagy ha legközelebb germániában 2kilónál elszállok, mert ugye erre is volt már példa...
-
galaxys80
veterán
válasz
TommyY2 #51449 üzenetére
Nálunk valóban ez a jellemző. (mondjuk a feleség kérdése, hogy kapcsolódott ide az rejtély számomra)
Ahogy nagyon sok másik külföldi országban is. (Elég tág fogalom az, hogy külföld). Vannak viszont olyan országok, ahol meg valóban jellemzőbb a bérlés (ingatlan és nem más). Viszont messze nem olyan drasztikus mértékű az eltérés, mint gondolnád.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest