Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

LOGOUT.hu

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5151) Ptech válasza kovsol (#5149) üzenetére


Ptech
őstag

Imho az alapokat kell felfogni, ami minden stratégiánál megvan, hogy állandóan munkásokat kell gyártani, hogy el kell költeni a meglévő ásványt, hogy mikor kell új expo, oda kell figyelni, hogy ne legyen supply block. Innentől meg mondjuk kinéz egy szimpatikus fajt, és próbál mondjuk egy build ordert követni. Nem kell szószerint megtanulni, és aszerint mindent, csak hogy legyen mihez viszonyítani.
Ezután meg játszani kell. Replay nézésből ugyan lehet dolgokat megtudni, de az olyan mintha valaki fejben sakkozna saját magával, attól még nem biztos, hogy meg is tudja csinálni amit látott, ha 50szer is néz meg egy meccset.

(#5152) kovsol válasza Ptech (#5151) üzenetére


kovsol
titán

attól, hogy sc és wc3 kimaradt nála nem feltétlenül kell feltételezni, hogy totál RTS analfabéta valaki
túlliheged a dolgot szerintem
akkor is szerintem a vesztes mérkőzések visszanézése az egyik legjobb módszer a hibáink felfedezésére, és ha tudod miben van szar akkor már el lehet kezdni azon gondolkozni, hogy mit is kellene máshogy

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#5153) Ghoosty


Ghoosty
őstag

Vasárnap volt időm játszani 1-2 játszmát, de csak gép ellen próbálgattam, mert az nem szól be, hogy miért nyomom annyit a pause-t, mikor 5 percenként fel kellett álnom a géptől. :)
Bátor voltam, szóval belevágtam rögtön egy medium gép ellen. Terrannal aláztam, protossal simán vertem, de zerggel kicsit nehezebben ment, de azért nyertem.

Ma késő délután/este ki ér rá? Egyelőre coop is érdekel. Ghoosty.247 néven megtaláltok. Akik itt megadták az elérhetőségüket, azokat fel fogom venni.

(#5154) iSonic válasza Darth_Revan (#5147) üzenetére


iSonic
addikt

Egy jó tanács, ha kiválasztasz egy fajt, akkor nagyon koncentrálj oda az alap makrókra, vagyis miket építesz először és hogyan. Törekedj mindig a gyors makróra és ha egységeid megvannak akkor mikrozni kell megtanulni. Egy oltári nagy tanács-> játssz sokat AI ellen és ha úgy érzed nagyon gyors vagy, akkor indulj placement meccsen.. plusz iszonyatosan sok replay-t nézd főleg a sajátjaidat vagy másokat és ne youtube-os közvetítéseket, mert a replay nézés lényege az, hogy jobb játékostól, aki az adott kasztoddal játszik, hogyan makrózik és mit csinál az adott seregek ellen, nem az, hogy éppenséggel HD vagy Husky, hogy rángatja a kamerát egyik játékostól a másikig. Nekem ennyi lenne a kezdő tanácsom, ha megfogadod gyorsan fejlődsz ;)

OFF: hidd el fel lesz törve ez a játék is, de Bnet-en úgysem fognak tudni játszani ;)

(#5155) Djuree


Djuree
félisten

az a baj ezekkel hogy semmit nem érnek. mindenki máshogy játszik. nincs értelme egy adott ellenfél ellen felkészülni. úgyis a szituáció dönti el mit, hogy, mikor, mennyit építs :U ezt csak úgy lehet megtanulni ha sokat játszol, értsd évekig és még akkor sem biztos hogy profi leszel. replay-ekkel semmire nem megy itt az ember....pl. itt az én esetem, 12 éves SC múlt, az összes egység összes adatát tudom (inkább tudtam) fejből, tudok vagy 100 alap taktikot és mégis még kishugom is megverne sztem :U izgulok is mint az állat 1v1-ben, és emiatt kapkodok és mindig elcseszem, tudom mit csesztem el, de legközelebb is ugyanúgy elcseszem :DDD gép ellen meg 1v4-et is meg tudtam nyerni :U szóval a játéktudással nem lenne gond....de egyszerűen nem megy az 1v1...pedig még lanon is többezer meccset lenyomtunk....igaz sosem 1v1-et...azt valahogy senki nem szerette :))

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#5156) Ptech válasza kovsol (#5152) üzenetére


Ptech
őstag

Ezt mondom, hogy játszani is kell, abból nem lesz semmi, ha egész nap replayeket néz. Ahogy mondja 20ból 18at veszt, akkor meg nem hiszem, hogy tudja, hogy merre hány óra.

Persze a meccsek utólag elemzése hasznos, de játékkal lehet fejlődni.

(#5157) sith7


sith7
nagyúr

Én csak egy dolgot ajánlok: Legyen Önbizalmad !

Anélkül nem fog menni, ne hidd azt, hogy ügyetlen vagy, és a másik oldalon meg a jelenlegi koreai sc bajnok van ... :))

Tudod, ahogy a mátrixban is mondták : "Only human"

(#5158) Thome válasza sith7 (#5157) üzenetére


Thome
addikt

...én vagyok mo legjobb sc játékosa, én vagyok mo legjobb sc játékosa, én vagyok mo legjobb sc játékosa...

;]

(#5159) Alg válasza Thome (#5158) üzenetére


Alg
veterán

nem ;] :P

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5160) iSonic válasza Djuree (#5155) üzenetére


iSonic
addikt

Hát nem tudom, én SC1-el anno iszonyat sok replay-t néztem és irtózatosan sokat segített, mert csomó taktikát fellelhettél egy adott ellenféltől. Plusz ki lehet tapasztalni azt is, hogy az átlag mit csinál mindig és ezt az átlagot hogyan tudod 10 perc alatt elintézni.. Replay nézés taktikai szempontból értem értelmesnek, de persze gyakorlás teszi a mestert.. Masszív AI elleni play is sokat hozhat a konyhára.

Másrészt, attól, hogy van 12 év játékév áll valaki mögött az nem nagy garancia arra, hogy profivá válsz és, hogy nagyobb tapasztalatod van, mint aki 2 éve játszik és eu top1.. ezt most nem rád értem csak úgy általában. Rászánsz sok időt és taktikákat gyártasz. plusz AI-k ellen gyakorolsz és mellette placement-ezel és utána megnézed a replay-idet abból tanulsz a legtöbbet, én ezt mondanom. De minden ember más és ettől jó a világ..

(#5161) Djuree válasza iSonic (#5160) üzenetére


Djuree
félisten

persze, sztem 2 év masszív játék után simán lehet valaki világbajnok. persze ehhez napi 30-40 1v1 kellene, meg esetleg koreai agy sem árt:DDD ....ha én ezt csináltam volna 12 évig az szép lenne :DDD
jók a replay-ek az igaz, de csak kiegészítésnek a játék mellé. AI elleni játék sztem nem sokat ér, mindig ugyanazt csinálja a gép. legalábbis SC1-ben azt csinálta. megtaláltam a győztes taktikot az utána mindig bejött. be kellett védekezni mint az állat, utána már csak idő kérdése volt a legbrutálabb módosított AI is :)

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#5162) iSonic válasza Djuree (#5161) üzenetére


iSonic
addikt

erre ékes példa a WeMadeFox :P sok kis koreai pro gamer ^^

(#5163) sith7 válasza Thome (#5158) üzenetére


sith7
nagyúr

Igen, erre gondoltam ... :DDD

(#5164) sith7


sith7
nagyúr

Ez kész ...

Koreai APM :Y

[link]

(#5165) Djuree válasza sith7 (#5164) üzenetére


Djuree
félisten

azt a fanatikus kocka fejét :DDD :C sajnálom az ilyen embereket :(
az egyik wcg-n láttam így egy koreai magyar srácot játszani. ott ültem mellette és szóhoz sem tudtam jutni :) durva volt....

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#5166) iSonic válasza sith7 (#5164) üzenetére


iSonic
addikt

WeMadeFox-os ;)

(#5167) Thome


Thome
addikt

A 46-os átlag apm az rohadtmód, vagy kurvára kevés?

[ Szerkesztve ]

(#5168) Ptech válasza Thome (#5167) üzenetére


Ptech
őstag

20 APM-el is lehet nyerni, és 150-el is veszteni, bár az APM valamennyire kötödik a dologhoz, APM != skill.

(#5169) Thome válasza Ptech (#5168) üzenetére


Thome
addikt

Akkor én még erősen Skill-less...

Egy átlag játékosnak (Mondjuk neked) mennyi az átlag APM-je?

[ Szerkesztve ]

(#5170) iSonic válasza Thome (#5167) üzenetére


iSonic
addikt

átlagban nekem 90-110 körül van ha nagyon lassú vagyok akkor 50-re lemegyek, de ne nézd az APM-et, csak arra koncentrálj, hogyan nyerjél ;)

(#5171) Thome válasza iSonic (#5170) üzenetére


Thome
addikt

Én bármennyire is APM-re megyek, nem sikerül, most nem mentem rá, hanem átlagos szintem hoztam, illetve Counterekre mentem, és úgy-ahogy sikerült, de nagyon közel volt hogy én bukjak el, de sikerült nyerni a végén (4-es FFA).

Nem tudom nem nézni, mert idegesít, hogy miért vagyok lassú...

[ Szerkesztve ]

(#5172) Ptech válasza Thome (#5169) üzenetére


Ptech
őstag

Ehh, most játszottam egy játékot, 60 körül állt be a végére, de most eléggé be vagyok lassulva, P1 vége felé már mással foglalkoztam, de akkor 80-90 körül volt.

De mondom, fontosabb, hogy tudd mit csinálsz, mint az eszetlen APM spam, csak azért hogy spammolj, mert az nem sokat ér. Később úgyis megy felfele, ha rá vagy kényszerítve, hogy több dolgot csinálj egyszerre, pl támadsz és közben utánpótlást is kellene gyártani, mindenféle mikrók, stb.

(#5173) sith7


sith7
nagyúr

Ezt ti hol látjátok, hogy mennyi ? :F

(#5174) whitezo88 válasza Thome (#5167) üzenetére


whitezo88
nagyúr

mivel méred?

(#5175) Thome válasza whitezo88 (#5174) üzenetére


Thome
addikt

Replayban megnyomod az M betűt, és az összes játékos Átlagos, és jelenlegi APM-ét mutatja.

(#5172) Ptech: Nagyjából már tudom, de nem hiszem el, hogy kb 1,5 hónap játék után 0 a fejlődésem... :(

(#5176) Ptech válasza sith7 (#5173) üzenetére


Ptech
őstag

Replayben lehet látni, M gomb a hotkey.

(#5177) sith7


sith7
nagyúr

Köszönöm a válaszokat

(#5178) Alg válasza Thome (#5175) üzenetére


Alg
veterán

Én 20 körüli átlagról indutam, nulla RTS tapasztalattal, most olyan 40-50 között van az átlag... mondjuk nem zavar hogy nem túl magas, amíg amit kell és akarok azt meg tudom csinálni, és verem a 80-90 APM-es ellenfeleket... (nem is nagyon spammelek)

Alapszinten, mondjuk platináig sokkal fontosabb a jó makró és a jó taktika mint a magas APM/multitask

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5179) Winner_hun válasza Thome (#5175) üzenetére


Winner_hun
félisten

Jujj de magas labda, nem csapom le, nem csapom le, nem csapom leeee
;]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5180) Thome válasza Winner_hun (#5179) üzenetére


Thome
addikt

Hajrá csapd le. Utána én téged. Ajánlat megfelel?

(#5181) Winner_hun válasza Thome (#5180) üzenetére


Winner_hun
félisten

Hónap helyett ha évet írsz se túlzol:P (bár nem pont ezt akartam írni de egy elmegy kategóriába még tán belefér:D)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5182) Thome válasza Winner_hun (#5181) üzenetére


Thome
addikt

Most nagyon szívesen idéznék egy fórumtárs hozzászólását, de akkor lehet kapnék egy tempban-t, illetve lehet te sem szeretnél. Ha ezt a hsz-t azután írod közvetlen, miután beírtam ezt a hsz-t, akkor simán beírom, neked sértődéssel, nekem bannal karöltve.

Szerk:

Ami nem megy, nem kell erőltetni, szerintem kijátszom magam a bétával, talán a singlit letorrentelem, és ennyi. Nem ér meg nekem tizenXezer forintot, hogy felhúzzam magam rajta mindig... Van annak másutt helye.

[ Szerkesztve ]

(#5183) whitezo88 válasza Thome (#5182) üzenetére


whitezo88
nagyúr

az rég rossz ha egy játékon felhúzod magad rendszeresen csak azért mert erősebb az ellenfél.

(#5184) Thome válasza whitezo88 (#5183) üzenetére


Thome
addikt

Nem csak azon. Leginkább a társaim lowságán (és a sajátomon). Mondtam már néhányszor hogy nem veszem meg-megveszem, szar-nemszar, de most már tényleg nem fogom megvenni.

(#5185) Alg válasza Thome (#5184) üzenetére


Alg
veterán

Viszont mindig akkor mondtad hogymegveszed mikor épp nem játszottál vele, és vice versa :DDD ;]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5186) Thome válasza Alg (#5185) üzenetére


Thome
addikt

Igen. Mert hiányom lesz belőle, de amint elkezdek játszani, a sok nyominger (+ én) miatt elmegy az egésztől a kedvem, és besokallok belőle, majd elég lesz.

(#5187) sith7 válasza Thome (#5186) üzenetére


sith7
nagyúr

Teljesen más dolognak tűnhet, de az életben sem tudsz mindig , mindenben, mindenhol nyerő lenni

Én megértelek, tényleg, de olyan ember nem született még meg, akinek ne lenne vesztes meccse, akármilyen pro is ... egyszer megy, egyszer nem
Az utóbbi 3 reset utáni eredményeim 1v1 - ben
Gyémánt
Bronz
Arany

Most megint bronzban vagyok ... de 2v2 - ben, majdnem felmentünk platinába, sőt vertünk el veretlen platina ligás párost

Most akkor megy a játék nekem, vagy nem megy ? :))

Az eredményeidet - mint az életben is - sok minden befolyásolja: munka / iskola; család, anyagi dolgok, lelki dolgok stb.
Ne görcsölj, csak játsz, ne húzd fel magad, ez csak egy játék :K

(#5188) Alg válasza Thome (#5186) üzenetére


Alg
veterán

Nyugalom.
Néha nekem is lemegy a kedvem az egésztől ha nagyon bénázok, olyankor visszanézem mit rontottam el és megnézem mégegyszer a Day[9]-fél Artosis részeket, meg szüneteltetem a játékot kicsit

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5189) Winner_hun válasza Thome (#5182) üzenetére


Winner_hun
félisten

Én meg a sértődés?:DDD
Amúgy az ilyen igen komolytalan dolgokat se kéne mellre szívni, ha erős volt akkor sorry.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5190) JSaN


JSaN
addikt

Most nekem is rossz napom van, egy placement meccset se nyertem ma.
El is ment a kedvem hogy megvegyem e. De lehet holnap csak nyerek, akkor meg mar alig varom hogy megvegyem.
Ez mar csak igy van.

Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/

(#5191) Alg válasza JSaN (#5190) üzenetére


Alg
veterán

nekem 5-0, volt benne 2 patinás is :U nagyon jól ment.

Ma már nem játszok többet szerintem

2v2-ben viszont szívtunk folyamatosan

Thome: dehogynem tudsz fejlődni, csak nem kell kapkodni meg azonnali sikert várni. Kinézel magadnak egy fajt, egy felépítést és elkezded játszani. Ha már jól megy/meguntad, megnézel egy másik buildet... előbb-utóbb ki fog alakulni a saját stílusod, és lesz egy átfogó képed, hogy mikor mit szeretnél csinálni (kb. én ennek az elején tartok, ZvZ-t már egész jól átlátom, ZvP kicsit gyengébb, ZvT-t még mindig nem "érzem")

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5192) Thome válasza sith7 (#5187) üzenetére


Thome
addikt

Tudom hogy nem tudok, de ott tudok érte tenni, itt viszont akárhogy erőlködök, szar maradok. És ez a nagy különbség. Nem vagyok fejlődőképes. Amit elterveztem a való életben a következő 1-2 hétre, azt össze is hozom, gürcölés árán, de sikerülni fog, de itt hiába gürcölök, semmivel sem javulok.

(#5193) Djuree válasza Thome (#5184) üzenetére


Djuree
félisten

szard már le hogy low vagy. én meg 20 meccsből tuti 20-at veszítenék :C de leszarom, akkor is megveszem, a lényeg a szórakozás, hogy nyerek-e sosem érdekelt. ehhez csak gyakorlás kell, bárki tudna nagy sikereket elérni benne ha elég ideje lenne rá :K de nekem se időm se kedvem 1-2 óránál többet játszani, nekem van életem. aki jól nyomja annak nincs az életben más öröme, csak szánni tudom az olyat, legalább a játékban nyerjen, ha már más nem jött neki össze, így is csak annyi öröme van hogy látja hogy 20 win 0 loss, marha nagy öröm.... :(

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#5194) Alg válasza Djuree (#5193) üzenetére


Alg
veterán

Ráadásul képzeld milyen kőnoob-ok lesznek majd, ha megkaparintja a játékot a sok RTS-t sem látott 12 éves Pistike :DDD

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5195) Thome válasza Djuree (#5193) üzenetére


Thome
addikt

Mondjuk én szórakozásból játszom vele, látom a koreai játékosokat, akik kőarccal, 1000-es APM-el, remegő ujjakkal tolja a játékot, de semmi egyebet nem látok rajtuk, nem látni az élvezetet.

Viszont én direkt élvezetből, szórakozásból játszom vele, kikapcsolódás miatt, de felszúrja az agyam ha egymás után x milliószor gyenge csapattársakat kapok, illetve én magam is béna vagyok, az ellenfél pedig mindig 100-as apm-et tol az arcomba, ehhez illő SC2-es tudással...

(#5196) Djuree válasza Alg (#5194) üzenetére


Djuree
félisten

az a baj én akárhány 1v1-et nyomtam mindig kikaptam. mindig kifogtam a pro-kat, meg hamar ideges leszek és kilépek. kiszedik az első seregem már lépek is ki általában :DDD :C nagyon fel tudja baszni az agyam :(

viszont sok vs sok -at szívesen tolok bármikor, az legalább megy, többnyire :DDD

bétázni már nem fogok, most sok dolog van, de ha kijön a full akkor elkezdem...

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#5197) Alg válasza Djuree (#5196) üzenetére


Alg
veterán

Pedig azok az igazán szép meccsek, mikor egy-két vesztes csata után nyered a háborút :K

Thome: épp ma vertem egy (azaz két) platinás zerget, kb. fele-harmadavolt az APM-em az övéknek, egyszerűen jobban taktikáztam. Nem minden a kéz sebessége...

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#5198) Ptech válasza Djuree (#5193) üzenetére


Ptech
őstag

Az hogy csak gyakorlás kell hozzá az nem igaz. Legjobban a WoWban volt látható, hogy van aki miután eljut lvl80-ra, de egy halom döglött molylepke is jobban nyomkodna gombokat nála, hiába lenne ott a szintezés arra, hogy IRL napokat (heteket..) gyakoroljon pár billentyűsorrendet, egyszerűen még a WASD is nehezére esik.

(#5199) Djuree válasza Alg (#5197) üzenetére


Djuree
félisten

az a baj nekem nincs türelmem ehhez sajna :N
túl sok gyakorlás kéne, nincs annyi időm....
meg ha az elején elbaszod, ahhoz igen noobnak kell lennie az ellennek hogy onnan is nyerj :K én ilyet bezzeg soha nem fogok ki :W

éppen most töröltem ki a bill.-emet e létsíkról, fifában kikaptam 1-0-ra, úgy hogy 3! kapufát lőttem :W :O

Ptech: hát akkor az valami igen nagy noob lehetett :DDD

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#5200) sith7 válasza Thome (#5192) üzenetére


sith7
nagyúr

Olyan nincs hogy szar maradsz ...
Játszottam valamelyik nap coop 2v2 -t medium gép ellen, a csávó az első támadás után magamra hagyott, kilépett, egyedül nyomtam le a gépet
Hát őt te is le tudnád nyomni, nem ?

Milyen fajjal játszol ?
Keress valakit itt a köreinkben, és játsz ellene, utánna nézd vissza, és meglátod ő hogyan játszott, és te hogyan ... mindjár meglátod a különbséget, legközelebb úgy csinálod, és máris fejlődtél

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.