Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21501) Diopapa válasza Menthirist (#21499) üzenetére


Diopapa
addikt

Remélem nem lesz olyan elb*szott mint az ARMA, gondolom dx limitáció miatt de nagyon érzékeny az 1 szálas teljesítményre, nagyobb draw distancenél nincs cpu ami elég lenne.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#21502) Volfram42 válasza Menthirist (#21499) üzenetére


Volfram42
senior tag

Szóval akkor lehet, hogy ehhez a játékhoz mindenképpen AMD VGA javallott. Mondjuk így is úgy is megvárom a R9 380X-et, hogy hogyan teljesít. Utána majd kiderül mire fejlesztek. Még van időm bőven.

U.i.: Nem AMD vs Nvidia flame indító kérdés akart lenni. Csak szimpla érdeklődés egy olyan embertől aki nálam jóval többet ért a témához.

[ Szerkesztve ]

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#21503) Menthirist válasza Diopapa (#21501) üzenetére


Menthirist
veterán

Gondolom az ARMA-nál elég sok ilyen dupla pontosságú számítás cpu-n fut, ezért is kell neki nagy cpu erő. Itt ha átdobják gpu-ra, akkor azért ezen lehet javítani valamennyit (amd esetén sokat, nvidia esetén keveset).
De valóban nem tudom, hogy a draw callok ölik meg a rendszer teljesítményét (amin a low level apik segítenének csak), vagy már a dupla pontosságú kalkulációk is.

Volfram42: ezt sem tudni még, biztos elkerülik. Mármint az AMD valamilyen szinten komolyabb támogatója a Star Citizennek mint az NVIDIA (ugye ez látszik az omegán is), de nem gondolnám hogy a diszkrét gpu piac nagyrészét szemen akarnák köpni ezzel (azért %-ban több nvidia van még a jobb, erősebb kártyák között is, mint az amd-kből). Szóval azért bele kell férni egy logikus határba, mert nem fut mindenkinek egy FirePro vagy egy Quadro csak mellékszámításokra a gépben :)

Mindenesetre én is várom a 380X-et, hogy mire lesz képes (ha már úgy tűnik nem a 390X lesz a 300 wattos szörny :) ). Meglátjuk mennyibe fog kerülni, mire lesz képes, aztán meg döntök mit veszek :P De jelenleg AMD felé húzok a mantle, trueaudio és hasonló cuccok miatt.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21504) Menthirist válasza Menthirist (#21503) üzenetére


Menthirist
veterán

Szóval elég nek kell lennie egy 970/980 dupla pontosságú erejének (ami 110/144 gflops, szemben a 7950-esem 720-ával vagy egy sima alap Titan 1500-ával)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21505) Drenadar válasza Menthirist (#21503) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Viszont CR már a kezdeteknél azt mondta, hogy azt szeretnék, ha a játék a létező összes technológiát támogassa...

Én szerintem attól, hogy most legutóbb az AMD-vel volt ilyen akció, lehet az nvidiával is lesz, de lehet az intellel is, akármi...

(#21506) Diopapa válasza Menthirist (#21503) üzenetére


Diopapa
addikt

Számomra egyértelmű, hogy a drawcallok ölik meg, vagy egyszerűen béna a kód és nem használja rendesen a több magot, 8320-on, 50-en hamarabb letérdel mint egy i5-ön.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#21507) Menthirist válasza Drenadar (#21505) üzenetére


Menthirist
veterán

nem rémlik olyan eset, amikor az nvidia olyat támogatott volna, amit előtte az amd már támogatott. Ők a kivétel nélküli privilegizálásban hisznek. Vagy csak ők, vagy senki. CR-t is köti a "minden technológiában" az elérhetőség. Pl az nvidia gameworks-öt nem lehet beépíteni olyan motorba, ami a mantle-t támogatja, a szerződés tiltja. És az nv-nek vannak még ilyen húzásai a tarsolyban, szóval az inkább csak egy szándék mint valódi vállalás hogy minden létező technológiát támogassanak. Mindent, amit csak tudnak, és mindent amit nem tesznek lehetetlenné számukra a szembenálló felek egymást ellehetetlenítő szabályai.

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21508) Drenadar válasza Menthirist (#21507) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

magával cseszik ki az nvidia :D

(#21509) tkondor válasza Drenadar (#21505) üzenetére


tkondor
tag

szerintem meg már túl sok akció volt az AMDvel, lesz több hajó is, illetve rendezvényeken tudtommal még nem osztogattak nvidia kártyákat, azért CR sem szeretné megosztani a játékosokat, még jó, hogy nem mondja ki, hogy egyik oldalt jobban támogatják, mint a másikat....és hidd el, annak sem az nvidia, sem az amd nem örülne, ha a rivális logója ott díszelegne a játékban, vagy a weboldalon a sajátja mellett....túl sok jel mutat az amd pártolásra, aki ezt nem látja az szerintem csak magát áltatja....

nvidiáról csak annyit tudni, hogy CR gépében az van....és akkor? ennek most mi a lényege ha magát a játékot nézzük? tudtommal ingyen kapta az nvidiától, még jó hogy nem fog venni akkor másat....

Star Citizen nick: Horus

(#21510) Menthirist válasza Drenadar (#21508) üzenetére


Menthirist
veterán

egyelőre a brute force és az, hogy ezáltal tehermentesítik valamennyire a fejlesztők egy részét (a cuccaik beépítéséhez minden segítséget megadnak, de módosítani nem lehet azt, legalábbis a gameworks belseje az tabu mindenkinek), ez számukra összességében még előnyt hoz (több a lustább, idő vagy pénzhiányosabb vagy kevésbé hozzáértő csapat, mint azok, ahol az idő, tudás és akarat megvan, no meg a pénz mert a hosszabb fejlesztés több pénzbe is kerül). Szóval iránynak az is irány, más dolog hogy ez számomra eléggé ellenszenves. Nem is az hogy nyomják a saját megoldásaikat, hanem hogy egyrészt kizárják másokat, másrészt pedig meg sem próbálnak másokkal együtt dolgozni.

ezért kell piszkosul jó terméket piszkosul jó áron adni hogy őket válasszam. de nem vagy vak vagy bolond, ha letennének egy 380X erejével vetekedő kártyát féláron, várhatóan azért őket választanám :)

tkondor: kapnak ők mindenkitől ajándékokat. Hopp egy raklap Titan, hopp egy raklap 290X vagy épp Warthog vagy egyéb. konzol devkiteket is kaptak, annak ellenére hogy jelenleg nem terveznek rá companion appot sem :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21511) tigerwolfhun


tigerwolfhun
csendes tag

Nemhiszem hogy ez volt még, de eléggé látszik hogy partyba menni jobban megfogja érni ha ilyen küldetések lesznek. Linket mellé rakom mert nemannyira látszik igy http://i.imgur.com/ZMH6pfL.jpg

[ Szerkesztve ]

(#21512) mrfire válasza tigerwolfhun (#21511) üzenetére


mrfire
őstag

Tisztára úgy néznek ki, mint az achievementek... :P csak pénz is jár hozzájuk.

[ Szerkesztve ]

(#21513) ÁDI


ÁDI
aktív tag

És mi a helyzet a gravitációval? Lesz a kis és/vagy nagy hajókon? Ha nem ,akkor lebegve közlekedsz majd mondjuk a Mustang Béta belsejében? Viszont ott sehol nem láttam kapaszkodókat, ill. az Avengeremben sem... :U

SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover

(#21514) mrfire válasza ÁDI (#21513) üzenetére


mrfire
őstag

Tuti lesz gravitáció. Nézd meg a Mustang Béta belsejét, ágy van rajta stb. Ha nem lenne gravitáció, akkor ezek nem így néznének ki rajtuk.
A PU/Planetside demóban láthattuk, hogy a connie fedélzetén járkálnak az emberek, mikor űrben van a hajó.

[ Szerkesztve ]

(#21515) tkondor válasza ÁDI (#21513) üzenetére


tkondor
tag

mondjuk az jó kérdés, hogy ugye láttuk az fps demóban hogy mekkora egy dög egy gravity generator....a hajókon is kell lennie valaminek, nem? illetve egy grav generátort szerintem nem lehet pont úgy belőni, hogy csak a hajó belsejében legyen gravitáció, a hajó körül is lennie kellene, a kis cluster bombák ilyenkor jól jönnének, szépen rátapadnának a hajótestre :D

Star Citizen nick: Horus

(#21516) tigerwolfhun


tigerwolfhun
csendes tag

Az a gravitáció generátor az hatalmas épület komplex miatt kell, mivel az elég sokat lefed, hajókon ilyen nemlesz mivel ez az áramgenerátorba van beleépitve szerintem

(#21517) Volfram42 válasza Menthirist (#21510) üzenetére


Volfram42
senior tag

Itt egy videó még nem néztem végig. Majd reggel most alvás. Csak Redditen ajánlották. Valami olyasmi, hogy mantle és VGA egy szemre. Elvileg van róla szó a SC-ről is. Gondoltam hátha érdekel.
[link]

[ Szerkesztve ]

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#21518) Menthirist válasza Volfram42 (#21517) üzenetére


Menthirist
veterán

Köszi, jah, a háthák nálam ilyen téren nem csak háthák :D Most még van egy LoL meccsem, de utána megnézem :) Hátha mondanak benne valami érdekeset :)
Még1x köszi :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21519) Menthirist


Menthirist
veterán

Kicsit volt bullshit faktorja, de azért nem volt vészes :D Szó volt benne a legtöbb mostani amd technológiáról, hogy a sniper elite 3 3 darab 4k monitoron futott 30+ fps-el egy 295X2-őn 6480x3840-ben (amit a legerősebb vga-nak ugyan lehet nevezni a piacon, de ugye nem 1 db gpu van rajta, így azért visszás azt mondani, hogy csupán egyetlen kártyán képes így futni a játék :D), meg hogy a freesync jó cucc, és nem növeli az árat, meg beszéltek a mantle-ről, ami 20-40% különbséget hoz (azért ezek kitenyésztett helyzetben, ugye a cpu limitet dolgozza le, szóval ha eddig egy 290X-ed volt egy 300k-s i7 mellett, lehet nem fogsz sok előnyt látni :D)

Mindegy, amit mondtak a star citizenről, hogy mivel VR-hoz kell az alacsony késleltetés, így crossfire/SLI rendszereknél a tradícionális AFR (alternate frame rendering, egyik képkockát az egyik, másik képkockát a másik kártya számolja) nem igazán jó, mert azonnal egy frame-nyi extra késleltetést tesz a rendszerre (75 fps-nél 13 msec-et, miközben jó lenne a teljes mozdulat-kiszámolás-megjelenítés fordulót 10-15 msec alatt letudni). A Star Citizennél viszont mantle alatt csináltak egy teszt-implementációt az SFR-re (split frame rendering), amikor a kép egyik felét az egyik, a másik felét a másik kártya számolja, ezáltal nem adva hozzá extra latency-t a számoláshoz. Az SFR technológia amúgy nem új, régebben jobban előfordult, de ehhez ugye mindkét kártyának ugyanazokkal az adatokkal, a képszámítás egy részét ugyanúgy végre kell hajtania (tehát dupla munka ugyanazért az eredményért), illetve eléggé megbonyolította a deferred motorok felépítését is, úgyhogy nagyjából kikopott és maradt az AFR. Alacsonyszintű api-kkal viszont most visszatérhetnek, pláne hogy a vr-nál jól is jön hogy nem növeli a latency-t.

Mindenesetre legalább infó, hogy aktívan dolgoznak a mantle-en is, nem csak be lett lógatva és el lett felejtve.

off, hogy viszont a kérdező eléggé kevéssé volt otthon a témában. Mantle-t viszik-e konzolra? Miért vinnék, ha ott még a mantle-nél is alacsonyabb szinten el lehet érni a hardvert. Illetve hogy oculus riften használnak-e majd freesync-et, ami egy fokkal kissebb butaság de ha az ember belegondol, tudja a választ hogy nem, mivel nem a tearing a gond, hanem hogy a jó élményhez márpedig kell az az átkozott 60-75-90 fps, és nem érünk sokat, ha a kijelző 45 fps-nél is tearing nélkül ki tudja rajzolni a képet :)

viszont az szimpi hogy mondták, hogy ha a dx12 olyan jó lesz hogy megoldja azokat a problémákat amiket a mantle hivatott kezelni, nem gond nekik letenni :) Minden publikáció és információ elérhető a low level apijukról (ez tény), és segítenek ők is a dx12 és opengl fejlesztésében, mert az a lényeg hogy legyen low level api és dobják már a francba az eddigi soksokéves korlátozást.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21520) Menthirist


Menthirist
veterán

közben legújabb pletykák szerint a 380X Q2-ben fog érkezni (ápr-júl). És egyre inkább mondják a 380X-et mint a 390X-et, szóval a zászlóshajó jelenleg úgy néz ki a 380X lesz 4096 gcn maggal (45%-al több mint a 290X esetén) és HBM rammal (rétegezett ram, várhatóan 1024 bites futószalagon csatlakozva a gpu-hoz). Jah és 300W TDP-vel fog jönni (az nvidia 980-asa kb a fele, tehát fele annyi hőt is termel). Bár a TDP ugye nem azonos a konkrét fogyasztással. A 290X is 290 watt tdp-vel rendelkezik, de ezt a 290 wattos fogyasztást kártya csak magas venti fordulat mellett hajlandó elérni a thermal throttling miatt (értsd: a melegedéstől visszaveszi a teljesítményét amúgy). Valójában a 290W TDP-jű 290X és a 980 165 wattos tdp-je között nem 125, hanem "csak" vagy 80 watt valós fogyasztáskülönbség van terhelve (és csak vagy 50-60 ha nem über módban fut a 290x) Szóval a 380X is csak várhatóan gpgpu számítással agyonterhelve fog 300W körül fogyasztani, játékok alatt kb 250-260 watt max értékkel kell számolni, ami csak kártyára számolva azért nem kevés :) de a 650-be azért beférek cpu-val tokkal vonóval :D

Szóval mivel a 380X új tech-et tartalmaz (hbm), így szerintem: nem lesz kifejezetten olcsó (a 980 felé mondanám egy kicsivel), meleg lesz, ezáltal lesz bőven hangja, és technológiai problémák is adódhatnak a hbm miatt... Viszont durva lesz :) De 170k körül azért kemény kártya lesz :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21521) tkondor válasza Menthirist (#21520) üzenetére


tkondor
tag

170k? szóval akkor marad a 720p high a Star Citizennek :D

Star Citizen nick: Horus

(#21522) ÁDI válasza tkondor (#21515) üzenetére


ÁDI
aktív tag

Ja-ja, én ispont a méretek miatt gondolkoztem el rajta. Mert hol fér el egy kis /közepes hajóban egy nagy cucc?
Vagy kis hajó, kis gravitáció lesz? :D
Bizonyára át lesz hidalva ez a méret probléma egy fejlesztői megoldással...

SC: Avenger/P72, JG G3-SG1, 370;SRC MP5-AF 350, CM030 200; Jó Szerencsét, RC 1:18/1:12/1:10 Land Rover

(#21523) Volfram42 válasza Menthirist (#21520) üzenetére


Volfram42
senior tag

Szép jó reggelt. Köszi a beszámolót. Így nem s nézem meg, bőven elég amit leírtál. Ebből is okosodtam.
Akkor legfeljebb leesik kicsit a 290x ára aztán az lesz. Bár idő még így is van bőven. Majd kiderül.

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#21524) Menthirist válasza Volfram42 (#21523) üzenetére


Menthirist
veterán

Azt már nem várnám hogy a 290X ára lényegesen leessen, nemrég esett vagy 40%-ot, 140-160k-ról 100 környékére. Szerintem ez most egy ideig itt fog lenni, pláne hogy ha kijön a 380X, ahhoz képest jó helyen helyezkedik árban. Talán majd a 370 és 360-asok megjelenése lehet rá hatással. Iponon még mindig van 135k-ért 7970, ami ugye ugyanaz mint a 280X, ami meg már 80k körül kapható. Szóval szerintem a 290X ára egy jó ideig maradni is fog ennyi, mert amúgy nagyon jó ár érte.

tkondor: ez már csak ilyen. A top kártyák eleinte sosem olcsóak. Ha az ember vár a vásárlásával fél-háromnegyed évet akkor természetesen meg tudja venni olcsóbban általában, de a fene sem akar már többet várni :) A pénz addig is gyűlik, megveszem, aztán meg megy fel a 7950 vaporx az apróra. De van egy olyan érzésem hogy majd az oculus riftnek és a star citizennek is igencsak el fog még kelleni az erő a jövőben :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21525) tigerwolfhun


tigerwolfhun
csendes tag

Előző héten irtam egy kérelmet hogy még1 amd kódot szeretnék használni, azóta se jött válasz, kellene még1x irni nekik abban a topicban vagy még várjak

(#21526) Menthirist


Menthirist
veterán

Közben 10FTC és adóváltozások. Szóval nálunk szépen rájön mostantól mindenre extra 27% adó. Azaz hát feb 1-től. És előtte még tartanak egy akciót, ahol limitált hajókat meg lehet venni még originál áron.

Ahogy pár hozzászóló is kiemelte, többen érezték eddig úgy, hogy a játékot támogatják... Innentől, hogy már adózunk is érte, ez már sima vásárlás.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21527) mrfire válasza Menthirist (#21526) üzenetére


mrfire
őstag

Jól értem, hogy akkor a digitális cuccokra is rámegy a magyar áfa?
Ez csak akkor lenne jó hír, és azt hiszem így is lesz, hogy ezentúl a fizikai cuccokra is már fizetéskor rámegy az itthoni áfa, így a vám nem teszi rá a mocskos kis mancsát. Azokra a cuccokra, amúgy is ráment volna az áfa.
Az Amazon is úgy csinálja, hogy külföldi árura nem teszi rá a származási ország áfáját, ami nagyon helyes. Mert hát, miért fizessek ott is meg itt is?... sz'al remélem ők is így csinálják majd, és akkor nem lesz vészes az áremelkedés.

[ Szerkesztve ]

(#21528) Volfram42 válasza Menthirist (#21524) üzenetére


Volfram42
senior tag

Hát ezért is vagyok bajban, illetve ezért nem kapkodok. A jelenlegi 6950 már öregecske, de eddig mindenben kiszolgált. Most csak azért nincs kedvem 100k-t költeni, hogy kapjak egy kártyát ami annyival nem jobb.
Majd lehet én is feldobom apróra meg még van egy valag tápom, egér, alapla sőt még egy commodore128 :) Meg valami 2x86 co-processzor modul abból az időből amikor ez még nem képezte a cpu részét.is. Lehet mindet elsózom. Hátha kell valakinek.:)

Ez a kiemelt adó dolog nagyon nem tetszik. Most nem fogok költeni, de terveztem egy Freelancert. Így most nem kapnak semmit se helyette. Ez van sajnos.

tigerwolfhun: Szerintem várj, bár ahoz a kérelemhez írhatsz még. Ezzel az a baj, hogy azért nem válaszoltak, mert nem jutottak el oda. Hiába írsz bele ettől még ugyan úgy nem látták sajnos.

Mrfire: Legyen igazad.

[ Szerkesztve ]

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#21529) Menthirist válasza mrfire (#21527) üzenetére


Menthirist
veterán

Ez már nem így megy, az EU kimondta, hogy a digitális javakra is kell áfát fizetni, és hogy a fogadó ország adójával kell terhelni. Ezért drágul a steam, mert az meg írországba vagy luxemburgba volt bejelentve, annak meg alacsony adója van. Ezért drágul sokminden. És ezért fogsz te többet fizetni ugyanazért a cuccért, mint egy francia, aki "csak" 20%-ot fizet. Azért hozzáteszem, ez igaz pl texasra is (az USA-ban van pár megye ahol eddig is adózni kellett tudtommal). Ez sajna törvényi változás, amit minden szereplő megkapott, aki digitálisan árult dolgokat. Az amazonnál vámot tesznek rá a cuccra pl ha amerikából jön, szóval egy 32k-s cucc kapásból kapott 7k postát és 10k vámot, és majdnem 50k-ért jön el Mo-ra. Meg ez ugye fizikai dolog, itt nem erről van szó. Itt most külön a digitális dolgokról jött a törvény, és hogy a fogadó (!) ország adóit kell megfizetni. Tehát nem lesz többé egységes ár, mert a cég luxemburgi, kedvezményes adókkal. Drágul minden, te meg tejelhetsz a kedves kormányunknak 27%-ot, bármi digitálisat is vegyél (és az áfa EU szerte talán 18-27% között van)

Volfram: "Most csak azért nincs kedvem 100k-t költeni, hogy kapjak egy kártyát ami annyival nem jobb."
Mennyivel? :) Csak mert már egy 290X is lényegesen (kb 4-45%-al) gyorsabb mint egy 6950/7950, ez pedig még egy lapáttal gyorsabb lesz. Szóval nem túlzás kimondani hogy a 380X várhatóan kb kétszer olyan gyors lesz mint a mi kártyáink.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21530) Volfram42 válasza Menthirist (#21529) üzenetére


Volfram42
senior tag

Hát ez az. Ezért írtam, hogy maximum beruházok egy 280x-be. Jelenleg viszont nem kapkodok. Ki tudja mit hoz a jövő. most még elégnek érzem ezt.

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#21531) mrfire válasza Menthirist (#21529) üzenetére


mrfire
őstag

Közben szerkesztgettem a hsz-t, én is így gondoltam, ahogy te írod.

(#21528) Volfram42
Ha nagyon zavar a dolog, akkor csinálj egy fiókot egy alacsony ÁFÁ-s országban, és küld át giftként magadnak. ;] Ha működik, még jobban is jársz.

[ Szerkesztve ]

(#21532) Menthirist válasza Volfram42 (#21530) üzenetére


Menthirist
veterán

Akkor már javaslom 290X-be... kb 20k különbség van, de cserébe kapsz még 20% sebességet (egy 7970 ghz edition a 290X-nek csak a 80-85%-át éri el, überben meg számolj rá még 5%-ot. Szóval simán megvan a 20-25%, azaz negyednyi extra sebesség. Te sem veszel túl gyakran kártyát, szóval szerintem kelleni fog.

btw mrfire, lehet hogy az amazon is változtatni fogja az árait feb 1-től. Ugye nem mondhatod hogy az amazon hogy csinál valamit, mert eddig a CIG is így csinálta. Csak ez ugye egy új szabály, bármelyik "játékost" érintheti.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21533) .tnm válasza mrfire (#21527) üzenetére


.tnm
addikt

az áfa miért váltaná ki a vámot?

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#21534) mrfire válasza .tnm (#21533) üzenetére


mrfire
őstag

Ja, én ezeket a fogalmakat együtt használom. Mert a vámhivatal teszi rá az áfát is, és csak elég magas összeg után kerül rá vám is, ami nem túl sok, így az a része nem is nagyon érdekel, inkább az áfa zavar sokszor, mert csomó cuccot úgy árulnak külföldön, hogy eredeti kinti áfás áron kell megvennem, +még a magyar áfa is.
A lényeg pl. hogy ha amazonról rendelek és az amazon lerendezi az áfát+vámot, akkor itthon nem fogják napokig tárolgatni meg ülni rajta, ami még rosszabb felbontani a gyűjtői játékokat :O hanem szép gyorsan továbbmegy a gépezetben.

(#21535) Malibutomi válasza mrfire (#21527) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Külföldi fizikális rendelést edfig is netto vettél kintröl, és ha hazajön akkor kellett rá vám+áfát fizetni (ha elérte azt az összeghatárt)

EU-n belülről vásárolsz, akkor meg nincs is rá vám ugye.

(#21528) Volfram42
290X szerintem minimum 2X de lehet 3X gyorsabb mint a 6950. Amennyire esik az áruk, tavasszal már nagyon olcsón tudsz venni egyet

[ Szerkesztve ]

(#21536) mrfire válasza Malibutomi (#21535) üzenetére


mrfire
őstag

Azt tudtam, hogy arra rá fog menni keményen az áfa, de miért lett volna netto? Az amerikaiaknak drágább ár jelent volna meg az oldalon az azt jelenti, mert nekik utólag nem áfáznak, hanem azt az árat kifizetik azt kész.

Vám nincs hál istennek, de olyan drága cuccokat nem nagyon veszek, amire kerülne vám amúgy sem. Annak jobban örülök, hogy nem megy be a vámosokhoz a cucc, hanem rögtön hozzám hozza a posta.

[ Szerkesztve ]

(#21537) Drenadar válasza Menthirist (#21526) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Ez az még több pénzt húznak le rólunk...

(#21538) Diopapa válasza Drenadar (#21537) üzenetére


Diopapa
addikt

Jah, ezt most kivételesen az EU-nak köszönhetjük. :)

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#21539) Malibutomi válasza mrfire (#21536) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Az amcsik is csak akkor fizetnek VAT-ot (áfát), ha saját államukon belül rendelnek.
Pl. floridai cimmel, floridai cégtől rendelsz akkor fizetsz áfát. Ha californiai cimmel floridai cégtől rendelsz, akkor nem fizetsz áfát.
Ez a nagyon egyszerüsített verzió persze. Igazából ott azt hiszem sales tax van nem általános VAT.

[ Szerkesztve ]

(#21540) mrfire válasza Malibutomi (#21539) üzenetére


mrfire
őstag

Ja, értem, ezt nem tudtam.

(#21541) Menthirist válasza mrfire (#21536) üzenetére


Menthirist
veterán

az amcsik adórendszere más. a boltban adómentesen írják ki a dolgokat, de a pénztárnál adóval terheltet fizetsz, más dolgok után pedig utólagosan kell adót fizetni tudtommal. ez főként abból adódik hogy államonként más és más az adókulcs bizonyos dolgokra. szóval persze olcsóbb mint mindenre fizetni az egyen 27 százalékot, de a lényeg hogy ettől még ők is adóztatva vannak, mégha a kezdeti összegeken ez nem is látszik. texasban tudtommal a digitális cucc is adóköteles, new yorkban pedig pl nem. bár nem ettem magam bele a témába

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21542) Malibutomi válasza mrfire (#21540) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Álomország, ahol verik a fejüket a falba, ha 3,5$/gallon fölé megy a benzin.
Mikor voltunk most nyáron akkor pontosan a felébe került kint a tankolás mint itthon.

[ Szerkesztve ]

(#21543) Menthirist válasza Diopapa (#21538) üzenetére


Menthirist
veterán

az adókötelességet igen, a tudtommal eu rekorder (vagy majdnem) áfát nem :(

tomi: legalább nem lőnek le a kúton :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21544) Volfram42


Volfram42
senior tag

Hát köszi mindenkinek a tippeket. Hallgatok rátok akkor egy olyan lesz bevásárolva tavasszal. meg mellé vagy 16GB ram. Oszt egy jó ideig meg is vagyok megint.

Nem nagyon cserélgettem őket, csak ha kellett vagy volt rá pénz.:)
Valahogy így volt a sor.: s3 trio64v+ --> Riva TNT2 M64 --> Radeon 9800 --> Radeon HD 4850 --> Radeon HD 6950

Say NO to Vertical Videos: https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA&index=8&list=FLEm9KqcrDBe77hxufpcW_EA

(#21545) Malibutomi válasza Volfram42 (#21544) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Akkor tényleg nem kapkodod el :)
Most megnéztem a 6950-nél a 7870/270x is gyorsabb már.

(#21546) Menthirist válasza Volfram42 (#21544) üzenetére


Menthirist
veterán

még lehet hogy nekem is 290X lesz belőle, amennyiben nem lesz annyira ütős a 380X, de cserébe nagyon drága. cfx/sli-ben nem szívesen gondolkodnék, mert ugyan a star citizen támogatni fogja korrektül, meg a gépem is alkalmas lenne rá egy tápcserével, de extra problémák jönnének vele más programokban, úgyhogy ha lehet, 1 vga-t veszek majd én is. Az viszont még nincs eldöntve hogy 290X, 970, 980 vagy 380X. Remélem legutóbbi :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21547) Malibutomi válasza Menthirist (#21546) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

390X :DDD

(#21548) Menthirist válasza Malibutomi (#21547) üzenetére


Menthirist
veterán

nem úgy tűnik hogy a 390X mostanában megjelenne. Mármint mint írtam, egyre több infó mutat arra, hogy a 4096 magos HBM-es 300 wattos szörny a 380X lesz. Lehet a 390X vagy 395X2-őt már meg sem tudnánk fizetni :P

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#21549) TESCO-Zsömle válasza Menthirist (#21529) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

És ezért fogsz te többet fizetni ugyanazért a cuccért, mint egy francia, aki "csak" 20%-ot fizet.

Ez nem igaz. Mi azért fizetünk többet, mint a franciák, mert mi nem gyújtjuk rá a parlamentet a benne ülő maffiózókra, ha rossz döntéseket hoznak.

Volt nekünk 20%-os ÁFA, lehetne most is, de nem harcoltunk érte...

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#21550) Drenadar válasza TESCO-Zsömle (#21549) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Hát kár... És bosszantó hogy mindenre adót kell fizetni és durva hogy sokszorosan elveszik a pénzünket

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.