Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11051) looser válasza tomazin (#11049) üzenetére


looser
addikt

Esetleg ha valaki bevállalja (befektet) a palackok megmaradó részébe, 4k HUF összegért simán továbbpasszolhatja; szerintem hamar felvásárolnák tőle a készletet és ez szerintem tisztességes ár is lenne.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11052) Jhonny06 válasza looser (#11051) üzenetére


Jhonny06
veterán

Én 5k/darab áron vállalom a beszerzést, hogy egy kis hasznom is legyen rajta (ha mindenkivel személyesen kell találkozni).. :DDD De csak jövő hónapban, ha addig még lesz akciósan.

[ Szerkesztve ]

(#11053) tomazin válasza tomazin (#11049) üzenetére


tomazin
veterán

Közben megkérdeztem a delikvenst, nem szeretne vele foglalkozni. :(
Btw nem azért van esetleg leakciózva, mert már erősen közeleg a lejárati dátumához? (csak ha valaki "befektetésnek" venné)

(#11054) jookomak válasza tomazin (#11053) üzenetére


jookomak
őstag

Ezek nem olyan sörök, amik egykönnyen lejárnának. :)

(#11055) looser válasza jookomak (#11054) üzenetére


looser
addikt

Sőt, van, aki évekre elteszi, hogy a friss, esetleg más évekből származó főzetekkel összehasonlítsa :-)

(#11052) Jhonny06: hát az úgy köbö 40% haszon. Tényleg tisztességes. Nézőpont kérdése :-))

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11056) jookomak válasza looser (#11055) üzenetére


jookomak
őstag

Egy 3 éves Orvalt bontottam ki egyszer. Mintha nem is ugyanaz a sör lenne, mint egy friss. Van még egy üvegem abból a szériából, most asszem 5 éves, de még kicsit várok vele. Mondjuk azon a palackon van lejárati idő, laza 5 év :D

Ja és aki tehet, kóstolja meg a csakajósörben ezt: Prairie/Evil Twin Bible Belt
imperial stout(kávé- és kakababon, chillin és vanilián érlelve)

(#11057) looser válasza jookomak (#11056) üzenetére


looser
addikt

Pedig az Orval nem is egy magas alkohol- komló tartalmú holmi, hogy évekig így elálljon. Nem semmi. A Prairie-n gondolkodtam, mert az 13%-os kőolaj állatul nézett ki, azután inkább még egy pohár Grabanc lett belőle :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11058) jookomak válasza looser (#11057) üzenetére


jookomak
őstag

Mindenki hibázhat. ;) Én ha arra járok, igyekszem megkóstolni az újdonságokat, grabancot ittam párat az utóbbi hetekben, ez a stout viszont újdonság volt, így nem hagytam ki. Nem is bántam meg. Brutálisan jó.

(#11059) Jhonny06 válasza looser (#11055) üzenetére


Jhonny06
veterán

Hát figyelj, ha mindenkinek külön el kell vinni kocsival, akkor indokolt.. :) De mondom, tényleg vállalom, ha ez így nektek megfelel, olcsóbban máshol se lehet kapni.

jookomak: Akitől vettem anno a Westvleteren 12-t, ő mondta, hogy az Orval a kedvenc söre és sokkal jobb, ha áll néhány évet. Az "új" íze kifejezetten nyers.

[ Szerkesztve ]

(#11060) tomazin válasza looser (#11057) üzenetére


tomazin
veterán

Mikor ittad a grabancot? Csak mert már nagyon régen sikerült kortyolni, aztán ha most főzött megint, akkor megyek miaúba (oda is szokott vinni).

(#11061) jookomak válasza tomazin (#11060) üzenetére


jookomak
őstag

2-3 hete voltam a macskában, volt grabanc. Elég sokat főzött most belőle Gergő, mintha 1000 litert hallottam volna egy beszélgetés során.

(#11062) looser válasza tomazin (#11060) üzenetére


looser
addikt

Múlt kedden ugrottam be Csakajóba, akkor volt, friss, ropogós, régen élveztem így sört, de gondolom ez lelkiállapot kérdése is. k.a.f.e is volt, azt nem tudom mi pontosan, de jó volt :-)
Miaúban jó a kaja egyébként? Egyszer voltam úgy egy éve, de csak sörözni, akkor azt hiszem talán Lasko meg valami német világos + Kronenburg (búza?) volt csapon?...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11063) tomazin válasza looser (#11062) üzenetére


tomazin
veterán

Hát részemről drága nagyon, úgyhogy nem kóstoltam ott semmit.(bár én ilyen szempontból nem vagyok releváns, ui. én a léhűtő meg társai féle kocsmákat is kerülöm az árképzés miatt, max valami újdonság miatt megyek be néha)
Csapon meg mindig van 2 sör, ami valami random kézműves, a sima állandó csap az nem nagyon izgat. De akkor lehet beugrok ma, hogy van-e még grabanc.

(#11064) jookomak válasza tomazin (#11063) üzenetére


jookomak
őstag

Drága? Annak azért annyira nem mondanám. Olcsóbb a sör, mint a csakajóban.

looser: a kajával ne nagyon számolj ott, vega konyhájuk van. Ilyen pita-mártogatós tálat már kóstoltam, el lehet nyalogatni sör mellé, de inkább csak illúzió.

(#11065) looser válasza tomazin (#11063) üzenetére


looser
addikt

Szerintem lesz Grabanc, a Kertészben biztosan. Most ugrott be, Macskában mintha valami hippi mintás Rizmajert ittam volna üvegből, egész jó volt.

(#11064) jookomak: Azt hiszem félreértetted szalontai kollégát, de lehet, hogy én értem félre az egészet :-) Szóval ő szerintem a kajás kérdésemre válaszolta azt, hogy drága, a sör viszont a Léhűtőben szerintem is drága, kétszer voltam ott életemben. Nekem mondjuk annak a környéknek a fílingje bejön, de a Gozsduval együtt nyugati tárcára vannak képezve az árak. Amíg volt az egyet fizet kettőt kap zsetonom, nagy részét a Pirítósban iszogattam el Kaltenecker sörökre, az még a környéken van és így elfogadható árban volt :-)
A Kerkyra-t viszont egyszer tényleg megnézhetnénk :-)
Ja, és vega kaja is jöhet, régebben négy évig nem ettem húst; semmi elv, csak jól esett, a végén meg már azért, hogy ha eddig kibírtam...de azután már a szembe jövő kóbor kutyát is bekaptam volna :-) Na jó, azt azért nem. :-(

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11066) jookomak válasza looser (#11065) üzenetére


jookomak
őstag

Én úgy értettem, hogy a macskát tartja drágának. Léhűtő, élesztőről nem kell úgy érteni, az szimplán motskos drága. Dezsőben is sajnos kezdenek elszállni az árak, ahogy a tegnapi képükön láttam.

Há' nehogy elmenjünk ma a kerkyrába. Mindjárt felhívlak, ne szemeteljük tele a topikot. :)

(#11067) tomazin válasza jookomak (#11066) üzenetére


tomazin
veterán

kajára gondoltam, a sörrel nincs bajom.

árképzésre meg sajnos csak azt tudom mondani (legfőképpen élesztő/léhűtő érára, de ahogy írjátok csakajó sem éppen a legolcsóbb), hogy amikor így is állandóan fullon van, akkor hülyék lennének az árakat szolidálni, sőt.
Emellett egy másik észrevétel: eddig amit ittam alapsört (fóti zwickl és kapucinus szeplőtelen) mindig konstans jó minőségű volt, az ízében, állagában, illatában soha nem volt eltérés. Az elmúlt 2hónapban 3x küldtem vissza őket, mert semmi közük nem volt ahhoz ami szokott lenni (pl. ezért is nem járok az élesztőbe, mert ott simán elküldtek a francba, hogy ennek semmi baja, pedig egyszerű duplaköles volt amit meg a párom iszik mindig). Mikor megkérdeztem a tulajt, hogy ez miért van, hogy most már az ilyen standard söröknél is előfordul ez, annyit mondott, hogy nincs meglepődve, túl nagy a kereslet (ő ezt a hosszasabb szállítási időkben tapasztalja), lehet, hogy még nincs kész a sör úgy palackozzák. Szerencsére ezek a minőségromlások ritkák, csak meglepő, hogy eddig soha nem volt.

jajj még ez jutott eszembe a léhűtős (meg a legújabb főzdefeszt) árairól, hogy:
A jó sör demokratikus alapjog amíg nem dől belőle a pénz

[ Szerkesztve ]

(#11068) Jhonny06 válasza tomazin (#11067) üzenetére


Jhonny06
veterán

Azért az árképzés elég sok mindentől függ. A Csakajóban ami drága, az olyan is (pl. a fentebb említett imperial stout) és külföldön sem olcsóbb, egyszerűen annyiba kerül. Ami meg mondjuk saját főzet, az annak megfelelően jóval kevesebbe kerül. Az már más kérdés, hogy szerintem nem ér annyit (mármint a magyar főzetek legtöbbje), de mióta berobbant ez a "kézműves" sör dolog, azóta megy a lehúzás is (ezt már kifejtettem korábban).

[ Szerkesztve ]

(#11069) somasz válasza Jhonny06 (#11068) üzenetére


somasz
addikt

Élesztőben nagyon nagy a minőségromlás, egyre-másra futok bele az azonos név alatt tök más ízű sörökbe.

Főzdefeszten szintén. Hara'punk stand, új sör, Hop Road, ID 83611. Kikértem és nagyon gyenge volt, olyan, volt, mint az első söröm, hibás, éretlen. Kivittek egy hibás sört és elkértek érte egy rakat zsetont. Pár hete kikértem ugyanezt az Élesztőben, hátha javult a téma, de immár csak pohárral, óvatosan. Hát, ha nem ugyanolyan volt, de inkább rosszabb. Szintén drágán. Két dolgot nem értek: az egyik a Hara'punk srácok hozzáállása, másik az Élesztő hozzáállása.
Gyenge minőségű terméket nem adok ki a kezemből, nem árulom drágán, inkább elkönyvelem bukásnak, csak ne legyen negatív reklám. Élesztő is átveszi tőlük, aztán árulják, én meg beszopom. Nem értem.

Hara'punk srácok eljátszották már a bizalmamat a BME előtti főzdefeszten a Munkey Funky Yeah-vel, ott is túl friss, éretlen cucc volt szerintem, amit nem kellett volna kivinni. Ellenben rá fél évvel ittam a Bölcsőben és kifejezetten nagyon ízlett (szerencsére kértem előre belőle kis kóstolót, így nem bántam meg később a korsót).

Gólem Repeta - imádtam, finom, komlós, de iható sör volt, többször is próbáltam, mindannyiszor jó volt. Vettem egy üveggel a Kredencben, és láss csodát, pofára esés. Semmi komló, édeskés malátalé szénsavval.

Csupor Bunny Hop - volt receptváltás, asszem sötétebb, édesebb lett azonos néven. Nem értem, miért nem változtattak nevet? Alapból egy igazán jó sör volt. Nyáron vettem egy rakat Hello, my name is Sudan-t Balatonra (ne beszéljünk most a névről, ideológiáról, címkéről, stb, mert amúgy wtf.), mind savanykás volt a vétel után egyből. Jól mutatja a csalódottságomat, hogy először elég jó IPA volt, de még mindig van 3 üveggel a polcomon, valszeg ki fogom önteni... :W

Rothbeer Távoli Galaxis - Tuti volt receptváltás az év kézművessöre díj óta, legalábbis a mostani üveges változat nyomába sem ér annak a csapolt sörnek, amit a bemutatása környékén ittam rengeteget. Amennyiben ez bevallott receptváltás, akkor le kéne venni az év kézművessöre díjat a címkéről. Szerintem.

Kecskeméti Kolibri - BME Főzdefeszt legjobb söre volt nálam, aztán üvegesen nagy csalódás, kb. 50%-át nyújtotta az ízélménynek. Velük beszéltem is fb-on, abszolút pozitív volt a hozzáállás, utána is rápróbáltam üvegesen, kb. 75%-on van a sörük most már. Más tészta, hogy Élesztőben ittam belőle teljesen döglött szart.

Hopfanatic Nohoplimit - első ipám, ez fertőzött meg az egész kézművessör dologgal. Másodszorra kóstolva szar volt, harmadjára közepes, negyedjére kiváló. Azóta nem erőltetem... A többi egy kaptafa Kiss világos sörökkel nem tudok mit kezdeni, American Pale Ale feszten húgykönnyű volt, utána asszem rendbe rakta.

Más most így hirtelen nem jut eszembe. DE!!

Szarvasi Sörmester Ütős Favágó rettenetesen műízű förmedvény volt üvegből, Vörös Paripa, édeskés lötty, semmi komló íz. Ezekből mondjuk nem is szeretnék többet inni, nagy ívben kerülöm a főzdét.

Szóval egyetértek azokkal a hangokkal, akik az állandó minőség teljes hiányára hívják fel a figyelmet.

Csakajósörben lehet csak bízni, Gergőben még nem csalódtam. Csak egyszer, amikor kikértem valamelyik Rasta sört a bálnában és véletlen összekevertük a korsókat haverommal és ittam egy alap Jónás sert. :)

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#11070) EQMontoya válasza somasz (#11069) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ütős favágóból még nem futottam bele rosszba, pedig már vagy 5x vettem, üvegest.
Ugyanez igaz a távoli galaxisra is. Ez utóbbi elég nagy szériában is készül, Auchanban is sokszor van.

Az utóbbi idők kellemes meglepetése a Kapucinus Illuminátor, nagyon kellemes, nem drága és eddig hozta mindig az elvárt minőséget.

Az élesztős részével egyetértek, szerintem is gáz, ha szar sör kerül a csapra, és utána még képesek is eladni. Legendában jártunk mi is így egyszer, de ott azonnal cserélték is a visszavitt sört másra.

Same rules apply!

(#11071) somasz válasza EQMontoya (#11070) üzenetére


somasz
addikt

Favágóval lehet az volt a baj, hogy brewdogot is ittam abban a menetben és magas volt a mérce. Egy hidegkomlós dreherrel már felveheti a versenyt. De 590 ft-ot nem ér, az hót ziher.

Galaxisból ittál még anno a nem lecsavart receptből? Akkor értenéd, mire gondolok.

[ Szerkesztve ]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#11072) looser válasza somasz (#11069) üzenetére


looser
addikt

Remek összefoglaló, szívemből szóltál, bár nem minden tételt ismerek, de a tendencia sajnos ismerős. Ez a drágán szart a magyar leleményesség része lenne? Nem hiszem. Az utolsó csalódásom Kiss Tominál volt úgy másfél - két hónapja, a pozitívak közé pedig a Legenda került. Lehet, hogy minden sörfőző átmegy ezen? Jól indít, lejtmenetbe kezd, majd amikor az igazán belterjes "sörszcéna" (ehh) újságírói sem tudják kritika nélkül illetni az adott darabot, hogy legközelebb is tükörbe tudjanak nézni, akkor jön az odafigyelés és felzárkózás. Ehhe, na mindegy, megyek jookomak-kal bevágni egy gyrost meg némi sörikét a Legendába.

Ha van kedvetek, csatlakozzatok!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11073) EQMontoya válasza somasz (#11071) üzenetére


EQMontoya
veterán

Kb. 2 éve ittam az első galaxisom, nem tudom, hogy az szerinted melyik időszakba esik.

Same rules apply!

(#11074) Traxx


Traxx
őstag

Sörös Black friday ajánlatot egyébként találtatok valahol? :D Nekem mondjuk az is elég lenne, ha a kiszállítás ingyenes lenne, mert erősen vidéki vagyok :)

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#11075) looser válasza Traxx (#11074) üzenetére


looser
addikt

Nyíregy nem vidék, a kelet fővárosa :-)
(bocsánat a Debreceniektől)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11076) somasz válasza EQMontoya (#11073) üzenetére


somasz
addikt

És semmi változást nem tapasztaltál az ízben, illatban, testben? Csak bennem él a régen jobb volt romantikája?

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#11077) Traxx válasza looser (#11075) üzenetére


Traxx
őstag

:C Végülis jogos, de sörfronton (a Gedeon sörözőt leszámítva) kb. Mordor :D

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#11078) pcgamer01


pcgamer01
senior tag

Üdv.

Egy kis segîtséget szeretnék kérni... Most lesz szalagavatónk és az osztályfőnöknek szeretnénk egy sörválogatást készíteni mert tudjuk hogy nagyon odavan a kézműves sörökért..
Szóval ki mit ajánlana eme célra? 6db-ot vennénk és fontos hogy Bp-en át lehessen venni.
Előre is kőszönöm ha valaki próbál segíteni :R

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S10+

(#11079) somasz válasza pcgamer01 (#11078) üzenetére


somasz
addikt

Csakajósör, Kertész utca. Pénzmag elárul és tanácsot kér a pultostól. Működik.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#11080) koxx válasza pcgamer01 (#11078) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Venenum sörbolt

(#11081) pcgamer01


pcgamer01
senior tag

Köszönöm-köszönöm :R

Samsung Galaxy S10+

(#11082) Dr.Zoo válasza koxx (#11080) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

+1
Az Öregre, hozzáértés megvan, általában semmiből nincs készlethiány, a honlapon meg tudod lesni, hogy van-e.
Kedvesek, segítenek. :K

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#11083) Daneeka válasza looser (#11057) üzenetére


Daneeka
senior tag

Abban a brett metabolizálgat szép lassan (eszegeti az oxigént meg a maradék cukrot és sertéstelep szagot ad cserébe) ezért áll el sokáig. Meg van még egy trükkje de az elég bonyi de az a lényeg, hogy fel tud tárni néhány törzs olyan komlóaromákat amik maguktól kötöttek lennének.

(#11084) Daneeka válasza Dr.Zoo (#11082) üzenetére


Daneeka
senior tag

+1, ha kérdezni akar akkor inkább Venenum ;]

(#11085) EQMontoya válasza Dr.Zoo (#11082) üzenetére


EQMontoya
veterán

Tényleg abszolút jófejek, én is bírom őket, de készlethiány azért szokott lenni ebből-abból.

Same rules apply!

(#11086) Luser2000


Luser2000
addikt

Urak!

A Hops Bár a Wesselényi utca 13-ban mit tud?

Brew Dog logo van kint.

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#11087) jookomak válasza Luser2000 (#11086) üzenetére


jookomak
őstag

Jó, csak drága. Csapon brewdog, weihenstephaner, belgák szoktak lenni. Üvegesből szintén, emellett mikkeller, de molen, sierra nevada, csakajósörhöz hasonló felhozatal. Még nyáron említette a pultos, hogy pl. belgákból majd a ritkábbakra akar ráállni, nem a bárhol kapható "tucat" sörökre. Ez nem tudom azóta mennyire valósult meg.

(#11088) Dr.Zoo válasza EQMontoya (#11085) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Jaja,m néha az Öreg is panaszkodik hogy nehézkes a szállítás, kint lakik a (talán) Bratyója, és vele vannak fúzióban. Mármint Belgiumban lakik a Bratyó. :D

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#11089) somasz


somasz
addikt

Van bárkinek ötlete, hova lehet lefoglalni helyet Budapesten kb. 30-40 főre, szombat estére így utolsó pillanatban?
Ahova érdemes benézni és van is valami használható kínálat?

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#11090) Jhonny06 válasza somasz (#11089) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ha bármi jó, akkor Andersen pl.. :D

(#11091) EQMontoya válasza somasz (#11089) üzenetére


EQMontoya
veterán

CechIn felső szintje a Lónyain? 30 főre szerintem még oké.

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#11092) Daneeka válasza Jhonny06 (#11090) üzenetére


Daneeka
senior tag

Ott rengeteg vizezett 200ft-os korsót ittam annó kezdő egyetemistaként.

(#11093) jookomak válasza Daneeka (#11092) üzenetére


jookomak
őstag

A "sör" most is ugyanolyan, csak már középiskolások járnak főleg, ahogy én láttam. Bár ezeknél a mai gyerekeknél sose lehet tudni, hogy hány évesek, fiúk-e, vagy lányok. :D

(#11094) NoLF válasza jookomak (#11093) üzenetére


NoLF
addikt

Lol :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#11095) koxx


koxx
MODERÁTOR

Mai ebéd mellé :)

(#11096) balintdavid


balintdavid
tag

180 ma az üveges Pilsner Urquell a Sparban, betáraztam egy időre :D

kazuár

(#11097) JackFeryll válasza balintdavid (#11096) üzenetére


JackFeryll
őstag

Hozzáértők szerint az egy jó sör ? :Y :F

(#11098) jookomak válasza JackFeryll (#11097) üzenetére


jookomak
őstag

Kint igen, itthon nem. Van vele valami, hivatalosan nincs bevallva sehol, de szerintem nem ugyanaz megy exportra, mint amit megtartanak maguknak a csehek.

(#11099) Kergeboci válasza jookomak (#11098) üzenetére


Kergeboci
tag

180 Ft-ért a magyar elrontott is jó (szerintem) - tény, nem túl drágábbért tényleg van akkorsemiromleanevétide hidegkomlós, budweiser, staro, hb, paulaner is

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#11100) looser válasza JackFeryll (#11097) üzenetére


looser
addikt

Hasonló árban a Staropramen Granát és Unfiltered ill. a Lidl-ben kapható Argus Majestic is jó sörök, de a PU is szuper szerintem, gyakran iszom :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.