Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [HThomas:] Kia Ceed SW JD vs CD tapasztalatok
- [Re:] Klímaváltozás, természetszennyezés
- [Re:] [bitpork:] Fogyasztásra ítélve
- [Re:] [GoodSpeed:] SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] AMD Radeon undervolt/overclock
- [Re:] Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
NoLF
addikt
Jana szentandrasiak mar eleg regota hozzak az elso haromnal a standardot, jo is mind es jincs okoraron. Ha otthon vagyok, mindig leugrom hozzajuk
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
kangool
tag
Szent András Könnye meg a legjobb gyümölcsös dupla bak sör. Búzasörüket még nem ittam, azt pótolnom kell hamarosan.
[ Szerkesztve ]
looser
addikt
...és itt most nem Daneeka-ra gondoltál, ugye? :-)
Árpa Jankó is bekapcsolódott a sörhőmérsékletes beszélgetésbe a cikkével :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
#90933760
törölt tag
Vettem egy Kozelt, hát sör íze van, mit tudom én, nem esett rosszul jó hidegen, de nem is volt életmentő. Az erdeigyümölcsös Cappy az viszont életmentő volt. Hát nem vagyok sörös, na.
Barna sört életemben nem ittam még, de itt nem is kapni. Pedig egyet megkóstolnék milyen. Majd ha olyan helyen járok akkor vételezek.
Attici
őstag
Nekem inkább akkor is jobban esik ilyen melegben a Kozel, mint a Cappy.
Én meg inkább sörös vagyok.
Barna ilyen melegben nehéz, akkor már inkább egy hideg szűretlen búza. Pl.:Edelweiss
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
#90933760
törölt tag
Én is próbálom magam szoktatni a sörhöz, mert a Cappy és társai az rakja le a zsírt emberesen a cukorral. Nem mintha a sör nem növesztene bojlert nagy mennyiségben, de azért mégse ugyan az. Meg jóval egészségesebb.
Fingom sincs mi az a szűretlen, az ilyen szakkifejezések nekem idegenek. De majd utána nézek. Lehet veszek egy sima Gössert ma, ha már a citromos bejön. Itt csak a nagyon kommersz melós sörök vannak, úgyhogy ez van.
5%-os sörből mennyit lehet meginni, hogy az ember épelméjű maradjon?
[ Szerkesztve ]
jookomak
őstag
Hol van az az itt? Nincs egy spar, vagy tesco, auchan a környéken? De még a lidl is jó az argus-al.
5%? Edzett sörösnek 6-8 is leugrik. Igaz, ott már jönnek a rövidek is
#90933760
törölt tag
Van 20 Km-re multi csak odáig nem nagyon megyek el, itt csak Coopok vannak meg maszekok.
Akkor 2-3 doboz 5%-os lemehet anélkül hogy kiabálnék a szomszéd Mari néni bugyiáért utána?
[ Szerkesztve ]
Attici
őstag
Csak az a kérdés, hogy Te mennyire bírod, és, hogy néz ki a Mari néni.
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
Dr.Zoo
senior tag
Dilikutya
félisten
2-3 doboz simán. Csak ne a napra kiülve idd 5 perc alatt.
Amúgy sokmindentől függ. Idő, mennyire vagy fáradt, mit, mennyit ettél, és milyen az a sör. 5-6 Kőbányaitól simán fáj a fejem másnap, viszont ugyanennyi jobb fajta kézműves sörtől még csak be se rúgok, akkor se, ha ott azért 4,5-8% között ingadozik a vitamintartalom. Kukoricával minőségrontott (kommersz hazai sörök jó része) söröket ha csak tehetem, kerülöm, persze ha az adott helyen nincs más, akkor be kell vállalni, nincs mese.
Koncerteken jellemzően nincs más, vagy ha van, drága. A38 Hajón 570 a Borsodi is, Staroprament meg se mertem kérdezni soha.
Ha Coop, akkor ajánlom a Dreher Hidegkomlóst vagy a Summer Moments-t, szerintem a kommersz magyar márkák közül ezek a legjobbak, több a komló bennük, elnyomja a sajnos ezekben is meglévő kukoricát. Meg mehet a Staropramen, Pilsner Urquell.
Viszont a helyedben szétnéznék a maszek boltokban is, ki tudja, találhatsz helyi vagy környékbeli kézműves/házi sört, ami okozhat kellemes meglepetést akkor is, ha nem valamelyik sláger főzdéből jött.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Dilikutya
félisten
A Staropramen-ből csak a sima lágert főzik itthon licenc alapján (de legalább kukoricamentesen), a barna, a szűretlen meg a borostyán import.
Kozellel elvesztettem a fonalat, sokáig kukoricás szart főztek itthon, aztán mintha import lett volna nemrég, most megint azt láttam rajta, hogy a Dreher csinálja itthon. Viszont nincs benne kukorica, tavasszal egy koncertre menet vonatra vettünk párat, bőven iható volt.
Amin meglepődtem, hogy a Stella Artois is kukoricás lett.
Pilsner import, azt csak a csehek főzik, a palackozást nem tudom.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
NoLF
addikt
Millio dologtol fugg. Hasonszoru fizikai parameterekkel megaldott cimboram ket kisuvegestol mar felrebeszel, en 12 pint utan terek at a kemenyebb piakra. Probald ki magad egy szabadnapon, biztonsagos korulmenyek kozott
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
gulden draakot en tavaly kostoltam, nekem kb a dominans alkohol nemi belga barna izbeutessel jott le. de foleg alkohol.
nem igazan izlett.
Dilikutya: a38on olyan 800 korul megy a csapolt bellevue / hoegaarden paros, amikor arra jarok es belefer altalaban delutan ki szoktam ulni egy korsora, mindig remek.
viszont teny, hogy nem ott kell berugni. jo, tavaly nekunk a macskaban is sikerult, de ott kb surveyt csinaltunk a "hol tart a magyar kezmuves sor" kerdeskorben egyik baratommal. szent andras konnye, ale capone, c'est ne pas une ipa, keseru mez, hopfanatic no limit, meg talan meg egy vagy ketto ami kevesbe volt erdekes. altalaban decensek voltak egyebkent, a no limitet meg okkal mondtak az egyik legjobb magyarnak, siman a nemzetkozi mezonyben is megallta a helyet.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Dr.Zoo
senior tag
Esetleg a Kasteel Couve Du Chateau-t?
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
hu, Kasteelt csak sajna 24es kotegben lehet itt rendelni, azt meg egyelore csak a Brewdog Jack Hammerjevel vallaltam be (kedvenc, szoval elfogy alapon). bar lehet kocsmaban van egyesevel is, kostolas nelkul en mar nagyobb tomegben nem merek semmit venni par extremitas utan (ld Mikkeller/Lindelmanns bazilikumos majpastetom sor formajaban)
a dohanyboltban van ez is mint a sarkany?
--
mennyi sor:
en egy idoben reggel 7kor mentem el itthonrol es este fel12kor ertem haza (70 oras het rulz), na akkor egy 0.33as 7.2es IPA jellemzoen fejbevagott.
egy erosebb imperialt (10% Brewdog Cocoa Psycho / Great Divide Yeti) megerzek, jellemzoen egy Tokyo*tol meg mar fejreallok. de az kb egy fel uveg bornak felel meg.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
#90933760
törölt tag
És amúgy a sör mennyire hizlal? Mondjuk napi 2-3 doboznál? Vagy az már alkoholizmus?
somasz
addikt
Nos, lefőztem életem első sörét. Tapasztalatok:
-Olaszéktól hoztam 15l-es előre összeállított IPA-csomagot, nem akartam egyből lyukra futni.
-nem volt a megrendelt deluxe start szett csak coppers, így azt hoztam el (szólhattak volna mondjuk előre)
Főzés közben derült ki számomra, hogy a 23 l-es fazekam valójában csak 19-20 között van. Élhetnék az elállás jogával, de nagyobbat nem bírna el a láng, ezt is éppen, hogy forrásban tudtam tartani.
Készült egy BIAB-hoz való zsák voile anyagból, ismerős megvarrta, elsőre egész jó lett, ma már tuti, hogy hosszabbra hagynám, kényelmesebb lenne használni.
Ez alapján csináltam meg a receptet, egylépcsősen, nem az olasz-féle leírás szerint. Tettem az aromakomlókkal együtt ír moszatot is bele. Ennek nagyon büdös szaga van, remélem nem marad belőle semmi.
A réz spirál elég szépen tette a dolgát, a kifolyó vízzel meglocsoltam a chiliket, miután már nem volt olyan forró.
Átöntöttem az erjesztőbe, 25°C-on beleszórtam a kapott élesztőt. Ekkor jutott eszembe, hogy le kéne mérni a sűrűségét, OG=1062 lett. Ezt a levet kiöntöttem később, mert nem volt lefertőtlenítve a mérőhenger. Lezártam, kotyogót beleraktam, került bele vodka is. A hűtőbe rakva az erjesztőtartályt, egy slukkra leszívta a fél vodkát, remélem nem gond, és később inkább kifele jönnek majd a gázok...
Hűtőhöz összedobtuk még korábban apámmal az említett szabályzót (stc-1000), felprogramoztam neki 18°C-ot, 0,5°C-os tűréshatárral, elvileg jól működik.
Vettem még világos pale ale malátát, 6 kg-ot, 100-100 g Amarillo, Centennial és Pacific Gem aromakomlókat, és 100 g Magnum keserű komlót. Úgy néz ki, hogy ebben a BIAB receptben található 4kg malátát nem kéne meghaladnom, mert nincsen hozzá edényem. Úgyhogy 2 főzésre elegendő lehet a malátám, holnap tudnék mellé venni 1-1 kg valamit, amivel meg tudom bolondítani esetleg. Erre tipp? Vagy főzzek kevesebbet?
Van még egy 30 literes erjesztőm, meg a két 5l-es üvegkannám, ezeket meg tudom elvileg tölteni sörlével. Lehetne száraz komlózni, próbálkozni, mit javasolnátok?
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
Traxx
őstag
A Guldenből a 9000 quadruple-t kóstold meg, ha lesz rá lehetőséged. Sokkal jobban sikerült elbújtatni az alkoholt, és nekem az egyik favoritom lett, nagyon jól eltalált sör (és nem barna, hanem világos). A másik a kolléga által említett Kasteel cuvée
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
looser
addikt
Mindkettő a legjobb belgák között van nálam is :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
köszi a tippet!
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Dr.Zoo
senior tag
a dohanyboltban van ez is mint a sarkany?
Fogalmam sincs, mert én ezt nem tudom..
Viccet félretéve, én a Venenumban szoktam bevásálni belőle, ott van a legjobb áron!
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
#90933760
törölt tag
Ma veszek kettőt, oszt möglátom. Ha nagyon üt akkor marad a vitaminmentes. Bár az kicsit ciki lenne.
truefx
aktív tag
Üdv a hobbybrewerek táborában! Elég jól hangzik a főzőnaplód. Tesómmal mi is az olasz féle HOME IPA-val kezdtük, de lett egy fura kesernyés utóíze. Maga a sör jó, és iható, de nem értjük, hogy pontosan mi lehetett az. Kíváncsi lennék, hogy neked mi lesz a tapasztalatod.
A (HOME) pilsner viszont egészen kiváló lett, konkrétan jobban ízlik 1 hét palackban állás után, mint egy PU. Nagyon ajánlom!
Most hétvégén egyébként az ugyancsak olaszspedes STOUT-ot főztük, csodás fekete lé, csokis, kávés ízek, viszont az OG csak 1056, érdekes lesz az is, biztos!
A hűtőgépedről ha tudsz mondani infókat, az érdekelne, hasonlót szeretnénk mi is építeni.
somasz
addikt
Volt egy kis fejvakarás, hogyan kössük be, de megoldottuk.
Kell neki táp, meg meg kell oldani, hogy a hűtő tápját meg tudja szakítani. Ezt egy kiberhelt elosztó és egy kábel összehenkölése megoldotta.
Szerintem kéne kalibrálni, mert alacsonyabbra hűt / magasabb hőmérsékletet mutat, mint a szobahőmérő.
Jeges víz pont megfelelő lesz a feladatra.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
hu, ez jonak tunik, viszont en iden csak Szigetre megyek Magyarorszagra, abba a programba meg nem fer be sajnos kimenni a kulvarosba. pedig tenyleg van par wow cuccuk.
Magyarorszagon meglepetesemre a dohanyboltokban is lattam par egesz jo cuccot, pl Leffe, Red Dragon. de utobbi 5 evben szerintem osszesen nem voltam egy honapot Budapesten.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Dilikutya
félisten
Leffe elég elterjedt, Spar, Tesco, Auchan mind árulja. Blonde és Bruin kapható, többel nem találkoztam még, de ha látnék egyet, nem szalasztanám el.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
#90933760
törölt tag
Kozel egyre jobban bejön, amúgy nincs benne kukorica, legalábbis leírás szerint. Aztán persze mit tudom én, ehhez ti értetek.
Meglátom a kettő mennyire vág fejbe, minden tényező átlagos. Csak hogy tisztában legyek a határokkal, ne érjen meglepetés.
Gössert akartam venni simát, de mikor megláttam hogy az is 4 decis nem csak a citromos. Akkor tovább mentem és a sok kommersz között csak a Kozel amit úgy éreztem, na ezt megveszem.
#90933760
törölt tag
Első még oké, második már rohadt nehézkesen akart lemenni. Nem lett tőle bajom, kicsit lazább az ember de semmi extra.
Az viszont biztos, hogy egyrészt nem nekem való a sör, világ életemben édesszájú voltam, ez nem oké nekem, maradok az üdítőknél, néha egy kis citromos sör mert az viszont ízlik.
Másrészt még egy ilyennek is mint nekem, ha a sör szarul esik, akkor ott a sörrel is baj van az biztos. Ezek a kommersz izék, ahh, hagyjuk.
imperialok kozott van csokolades / edes sor. jellemzoen a nagyobb bevasarlokozpontokban lehet oket kapni.
pl a Young's Double Chocolate Stout mar elfogadhato es biztos lehet kapni Magyarorszagon (index izesitett sor tesztjen par hete az volt a referencia).
a kommersz cuccokhoz kepest picit dragabb, de egy kulonleges alkalomra jo lehet. nemi belga tejcsoki / 70%os svajci / 85%os svajci attol fuggoen mennyire vagy edesszaju egesz jol passzol hozza.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
#90933760
törölt tag
Igen a csokis söröket mutatták már a többiek az üdítős topikban régebben is, venni fogok ha olyan helyen járok.
Dilikutya
félisten
Young's Double Chocolate Stout szintén van a Sparban, Auchanban, 599-699Ft szokott lenni az ára. 5,2%-os, szóval nem üdítő kategória már.
Nem rossz, egy grilles/BBQ ebédhez el tudom képzelni. A csokoládé nem túl tolakodó, belesimul, édeskés barna stout. Ami miatt nem veszek többet, az az aroma, annak az égvilágon semmi keresnivalója egy sörben.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
nem veletlenul elfogadhatot irtam.
vannak jobb imperialok / stoutok, de mondjuk egy Great Divide Yeti / Brewdog Cocoa Psycho nem tudom mennyire beszerezheto videken.
kiprobalni, hogy mondjuk van elet a vilagos sorok utan is szerintem jo. ott van mondjuk stoutbol meg a Guiness Draft is ami altalaban kaphato, de az kevesbe edes.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Daneeka
senior tag
"de lett egy fura kesernyés utóíze"
többek közt ezért mondom, hogy IPA-nál szinte nincs bonyolultabb, kb. magyar kisüzemiek 80%-ában is érzem kisebb-nagyobb mértékben, elég könnyű összekeverni mondjuk a sima keserűséggel de ha ilyennel találkozok akkor bármilyen lehet amúgy a sör, hagy egy rossz ízt a számban. (szó szerint is )
sok dolog okozhatja sajnos ráadásul, a teljesség igénye nélkül: klór a vízben, magas mash ph, fertőzés, oxidált keserítő komlók, nem megfelelő ásványianyag profil a vízben, gyenge hotbreak a boil elején stb.
ez az az íz ami miatt nem kóstolhatjátok még mindig a söreimet, mert bár sikerült kiírtani csak azóta sajnos csak furcsa vagy egyéb mód elcseszett söröket főztem (ilyen maradék malátákból frankeinstein sörök meg ocsmány búza IPAk meg ilyenek) meg utána volt egy fél év szünet, most viszont újult erővel nyomatom, lassan palackozok is, egy Heady Topper/Hill Farmstead jellegű IPA-t próbálok nagyjából minden technikai trükköt bedobva ami létezik, hogy fasza legyen már végre.
truefx
aktív tag
Köszi, jó a lista, végig fogjuk gondolni, hogy ezek közül mi lehetett nálunk a rontó faktor.
Daneeka
senior tag
Gyorsan leírom, hogy tudod az említetteket megszüntetni:
(még a dolgok legelején össze szoktam gyűjteni egy vödörben az összes vizet amit a főzéshez szoktam használni és úgy kezelem egyben a vizet)
klór a vízben: 0.1g/10l metabiszulfit (amivel a borosok kénezik a bort) a főzővízbe
magas mash ph: ez főleg a magas bikarbonát (hco3) tartalmának köszönhető a csapvizeinknek/ásványvizeinknek, főzővízhez hozzáadott savval lehet küzdeni ellene viszonylag bonyolult kalkuláció után
fertőzés: itthoni szerek közül csak a star-sant merem ajánlani vagy ilyen DIY durvább klór meg sav dolgokat
oxidált keserítő komlók: friss komlót kell venni, hűtve tárolni, nem szabad felbontva tárolni, vákuumzárt kiszerelésben kell venni
nem megfelelő ásványianyag profil a vízben: ez ellen nehéz küzdeni pedig a csapvizeink nagy része csapnivaló magában, (főleg a magas hco3 miatt) az ideális lenne a RO vagy desztvizet magunknak sózni beállítva a profilt amit akarunk, erre megint vannak kalkulátorok
gyenge hotbreak a boil elején: erős forralás, később kell hozzáadni az első keserítő adagot
Dr.Zoo
senior tag
Ha édes sört akarsz, Fóti Hammurapi.
Nekem már már ihatatlanul édes volt. Fél literes, 9.7%-os .
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
#90933760
törölt tag
Mintha olvastam volna banános sörről is, hogy van.
Dilikutya
félisten
Wells Banana Bread Beer. Szintén sok helyen kapható, 599-699 szokott lenni a Sparban és az Auchanban. Tipikus angol ale, a banán inkább csak az utóízében jelentkezik. Egyszer megkóstoltam, de ebben is van aroma, így a továbbiakban mellőzöm.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Dr.Zoo
senior tag
Van a Hámoriék banános söre is, az kifejezetten ízletes darab, de az sem "édes".
Amitől összeragadt a szám, az a Hammurapi.
És nem mellesleg kettő fél literes korsó után vigyorogsz mindenkire, a harmadik után nyüszítesz a hold felé..
[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
jaja, igy inkabb erdekes az a sor, mint jo.
---
egyebkent tavaly ittam a macskaban valami talan bananos vagy narancsos kezmuves sort aminek konkretan lekvaros tekercs ize volt, na az edes. meg harmunk osszefogasa kellett egy 0.33mas elfogyasztasahoz.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Dr.Zoo
senior tag
Na kérem!
Fényt kaptak a Lidliék, teli vannak jobbnál jobb sörrel, Leffe, Hoegaarden, Angol sörök nagy választékban, vettem kettő Faxe literes barnát, 549.-ért.
Meg egy palack Bishops Finger félbarnát. (erre kíváncsi leszek..)
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Dilikutya
félisten
Én Martfűn kézművessört is láttam, csak nem vettünk, mert tálcás sör kellett házibulira. Amit végül a Sparban vettünk meg.
Persze gondolom az árnyalja a képet, hogy a kézművessör, amit láttam, szarvasi, az meg nincs messze, pl. a Szolnoki Lidl-ben még nem láttam ilyesmit.
Az angolokra én is ránézek majd, Leffe, Hoegaarden nem érdekes, az van mindenhol.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
NoLF
addikt
Bishop's finger pont olyan tucat-ale amit hazavisznek innen, itt avont lehet vele rekeszteni. Rossznak eppen nem rossz, de hanyattesni nem fogsz tole
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
Dilikutya
félisten
Pénteken Szolnokon a Séfrandevún sikerült egy újdonságot kóstolnom. Nem jutott eszembe a neve, csak most, hogy utánanéztem. Egy szolnoki kezdő sörfőző páros, Szilágyi Tamás és Tarján Csaba alkotta meg a submoloC-ot, egy nagyon kellemes India amber ale-t. Itt lehetett először inni, remélem nem utoljára. Nagyon finom, markáns keserűség és finom, gyümölcsös illat jellemzi, mint ezeket a jól komlózott söröket általában. Érdemes lesz odafigyelni rájuk.
Szarvasgombás mangalicakolbászhoz nagyon jól passzol!
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
looser
addikt
Jól hangzik, megkóstolnám! Sem a srácok, sem a sör nevére keresve nem jön találat...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Dilikutya
félisten
[link]
Egyelőre ennyi létezik csak. Gondolom, ha beindul az értékesítés, lesz több is.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Attici
őstag
Voltam kint szlovákoknál, ezért betáraztam pár érdekességet.
Egy darabig majd biztos nem kell lemennem sörért!
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
Dr.Zoo
senior tag
A barna Faexe hozta a formát, semmi extra, finom sör. (ár/érték bajnok)
A Bishops Finger utána már más tészta volt, olyan mintha egy graepfruitot szopogattam volna, a "sima" Faxe után picit agyamra is ment ez a fene nagy citrusosság, érdekes volt...
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
- AMD Radeon Pro W7900 48GB GDDR6
- ZBook Firefly 14 G9 14" FHD+ IPS i7-1255U T550 32GB 512GB NVMe SSD IR kam gar
- PowerColor RX 6800 XT Red Dragon 16GB GDDR6 256bit - Számla + Garancia, Ár alatt! BeszámítOK!
- MacBook Pro M1MAX 64gb ram 1TB SSD Áfás
- Konzolok karbantartása - hűtőpaszta csere - takarítás (minden 10. karbantartás INGYENES)