- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
looser
addikt
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
tomazin #18620 üzenetére
1999-ben vette meg a Pilsner Urquell gyarat a SAB Miller, es folyamatosan koltsegcsokkentettek. De csak szepen lassan, hogy ne legyen erezheto a valtozas egyik naprol a masikra.
A kraft sorosok ezert gyulolik a makro fozdeket. Megvesznek valamit ami jol mukodik, es lesilanyitjak. Peldaul a Beavertown fele meg csak egy eve van Heineken kezen, es a Gamma Ray maris sz*r, a Bloody 'Ell pedig bevallottan szupermarketsorre valt receptvaltozas utjan.
-
válasz
tomazin #18554 üzenetére
Ökör már nem a régi, ha tényleg régen voltál hagyd ki, sírva fakadsz ha most belépsz (legutoljára kakaószag volt mert gyerekzsúros szülcsinapcsit tartottak)
@Dilikutya: az U Fleků-ban a fekete sör amiért érdemes betérni az tényleg zseniális egyébként kerülhetgeted a turistahadakat, a komplett Svejk franchise hálózat számomra mindig is turistacsapda volt de lehet túl szigorúan ítélem meg.
-
Dilikutya
félisten
válasz
tomazin #18554 üzenetére
Legalábbis ajánlott az autentikus külső miatt. Ha valami helyi sört szeretne, akkor felejtős, ott is Pilsner meg barna Kozel van, kb. mint Prágában a legtöbb helyen. Viszont a vár bejáratánál ott a St. Norbert, ott van a kocsma és a főzde is. Elég jó söreik vannak, szerintem nem is drága, legalábbis a sör.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
tomazin #18124 üzenetére
Kerdes mennyire volt friss, otthon ez sokszor problema. Valoban nem egy nagy szam, de megbizhato iparosmunka, jo aron van, konnyen elerheto. Persze Magyarorszagon sok importor tularazza, de talan ha jobban beindul a terjesztes (fozni fogjak Nemetorszagban is hamarosan), otthon is 500-600Ft lesz, ami mar versenykepes. A Punk celzottan egy nep IPA, es ebben a kategoriaban bizony az egyik legjobb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tomazin #17973 üzenetére
nalunk a rodenbach alexander 2016al volt meg ugyanez az elmeny egy kulonosen pajtaszagu batchel (normal esetben nem kell fel orat szelloztetni egy kehelyben, annak az se volt teljesen eleg). meg ugy is, hogy a csaladban valamennyire nyitottak vagyunk, belga apatsagiakat szereti mindenki.
a tobbi uveg egyebkent jo volt az alexanderbol, jellemzoen nyar elejen szoktam venni 1-2 uveggel mert egyebkent finom es hangulatos.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
tomazin #17973 üzenetére
A kommentem a Lindemans es Mort Subite ajanlasra reagalt, amik lambic-ok. Es ha mar egyszer lambic, akkor szerintem legyen rendes, mert egy masszivan leolcsositott darabbal nem hiszem, hogy be lehet mutatni a stilust. Amugy 3F-t probalnek eloszor, a Cantillon valoban tul savas.
De azt is leirtam, hogy lambic-ot alapbol nem ajanlanek egy Soproni utan. Eloszor probalnam a Delirium / Kasteel vonalat, azutan pedig esetleg valami lagyabb American Wild Ale-t.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
tomazin #17930 üzenetére
Ennel mar csak az al-kraft sorok rosszabbak, jellemzoen Ab-Inbev es tarsai altal gyartva. Kraft sorstilus (jellemzoen IPA), kraft marketing, kraft dizajn, kraft arszabas, makro lohugy izzel parositva. USA-ban mar teljes gozzel porognek, de Europaban is kezdenek terjedni. Jellemzoen kraft fozdek felvasarlasaval indul, ahol a makro megtartja a brand-et, de a receptet felvizezi, leolcsositja, az eredeti fozdet bezarja. Mas esetben egy az egyben uj al-kraft brand-et hoznak letre, Irorszagban volt is botrany ebbol.
Kepzeljetek el Soproni IPA-t 600 Ft-ert, meno dizajnnal. Na, ezek olyanok, lehuzas es atveres.
-
jsk
senior tag
válasz
tomazin #17840 üzenetére
A KEG-ben 32 csap van. A keddi német kraftsörök is fent voltak még, és nem aranyáron. A közelben van még a Bölcső. Ezt a két helyet ismerem behatóbban Budán.
(#17841) [CsuCsu]: Személy szerint annyira nem bánom. Épp elég stout volt máshol, és az most annyira nem csúszik.
-
jsk
senior tag
válasz
tomazin #17835 üzenetére
Ma már az első kóstolónap van, ezért nincs hivatalos csapfoglalás. Azonban több helyen még fent vannak a csapfoglaláskor árult sörök. Ha jót akarsz magadnak, akkor irány a KEG, és reméld, hogy még kaphatóak a Zagovor sörök.
Brewdog-nál mi csak a Dog H-t ittuk. 1 dl-ért 1860 Ft-ot kértek el. Az OverWorks sörök is nagyon drágák voltak.
-
L4D1K
őstag
válasz
tomazin #17237 üzenetére
Igen.
Minden sörnél eltérő árazás van. Illetve van lehetőség 5x1dl kóstolót kérni bármelyik sörből, fixen 2e-ért. Biztos fogok ide még jönni, nagyon tetszett a hely.
A Drowned God - Laphroaig nagyon jól sikerült, érdekes mód, több helyen is lehúzták pedig. Megittam a felét a kóstoló elején, majd visszatértem rá 40 perc múlva. Így brutál jött a füst.
Morebeer-ből viszont szereznem kell otthonra..
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
tomazin #15716 üzenetére
A cikk alapjan tippre a range alja a magyar sorok, a teteje a premium import (Omnipollo stb). Az eloszlas sem lesz valoszinuleg egyenletes a range-ben, a tobbseg gondolom az alsobb vegen lesz, a tetejet pedig par darab exkluzivabb sor kepviseli.
Mondom ezt az alapjan, hogy jartam mar jopar taproomban, es altalaban igy szokott kinezni. 10 csapbol 8 olcsobb, es van 2 dragabb sor. Mashogy nehezen lenne uzletkepes.
-
jsk
senior tag
válasz
tomazin #15478 üzenetére
Kuzin bár. Délután négykor jelezték, hogy este 8-ra kerül a kezdés. Valószínűleg nem az ő hibájuk, de akkor is ne legyen már ilyen egy meghirdetett eseménynél.
dragonfx: Spontán erjesztésű meggyes sör a lambic kriek. Papíron a Lindemans a legjobb közülük, a Belle Vue a leggyengébb, de te azt idd, amely ízlik.
A fenti topic leírást érdemes átolvasnod, kezdetnek eligazít, hogy mi micsoda.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
tomazin #15379 üzenetére
A BPBW csinalja jol. Limitalt szamu jegy, a tomeg kontrollalt, de fizetni kell. A problema, hogy magyar viszonylatban draga. Gondolom a kulfoldi fozdek nem voltak olcsok. Kivancsi vagyok milyen lesz, ha kihozzak a ritka es keresett cuccokat akkor jovore nem lesz problema megtolteni meg ilyen aron sem. De vakon, sorlista nelkul elegge kerdeses.
A Hop City (Northern Monk csinalja) es a Mikkeller sajat rendezvenye is ugyanigy szervezodik. Ha tul sok az ember, elvezhetetlenne valik.
-
jookomak
őstag
válasz
tomazin #15377 üzenetére
Nem tudom pontosan hogy zajlott (talán qlstar megerősíti), de a következőt képzelem el. Hasraütésszerűen első főzdefeszten egy kitelepülő stand ára, legyen 500k. Látá az úr, hogy ez jó. A következőn legyen 700k. Látá az úr, hogy ez jó. A következőn legyen egy millió. (Itt már drágulnak a sörök is, mint a veszedelem). Ok, nő az érdeklődés, egyre többen vannak, behozzák a street foodot. Tovább nőnek az árak mindkét oldalon. Hm, hogy lehetne még több bevétel? Metapay kártya. Saját pohár belépő gyanánt. Metapay nem jó, vissza kp. Legyen fizetős a budi.
Egyszerűen vannak rendezvények, amik nem tudnak tovább növekedni egy bizonyos szintnél. A főzdefeszt még akart egyet lépni előre, az lett az eredménye, hogy elbukott. Félre ne értsd, én szerettem kijárni, megvolt az a hangulat, hogy na EZ a kézműves sörfesztivál. Ez most úgy néz ki, hogy van 5 kisebb más. Illetve megmaradt a cseh, bár néha azt látom, ők se tudják, hogy hol, és mennyit akarnak. Meg az oktoberfest majmolás. Vagy ott volt a bbb, beer burger bbq. Tök korrekt rendezvény volt az is. Vagy a hamburger day (erős kézműves-kraft sör jelenléttel). Ezek is bedőltek. -
jookomak
őstag
válasz
tomazin #15373 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor már a Lőrinc pap téren sem volt hivatalosan, csak a Krúdy Gyula utcában.
Nézzen valaki vissza egy akkor pavilon-térképet!
De tény, hogy azok voltak a legjobbak. Aztán Bart úr nagyravágyásának köszönhetően túlnőtték magukat, belépő, stb, aztán kész, volt, nincs. -
looser
addikt
válasz
tomazin #15270 üzenetére
Fizikailag a Jászberényi út elején az Élessaroktól nem messze, a Dreher gyárral szemben (valahol arrafelé van a Főzdepark is), itt pedig le van fotózva.
-
mirci18
addikt
válasz
tomazin #13734 üzenetére
És ez a vicc hogy eladják üdítőnek.
Amennyire szégyen volt pár éve az ízesített sör most akkora divat lett.240 ft egy üveggel a Kvasz.
Ennél a barna sörök voltak rosszabbak.
Azt mai napig nem tudom meginni budweiser dark stb.
Ami örök kedvenc Hoegaarden vagy egy Leffe Blonde.Mostanában Duvelt tervezek venni és Delirium Tremenst kipróbálásra.
gondolom ezeket már nehezebb hiperekből beszerezni. -
mirci18
addikt
válasz
tomazin #13731 üzenetére
Pont úgy hogy egy felnőttel reklámozták a boltban.
Mint alkoholmentes maláta italt.
Mikor megvettem akkor látom a molinó másik oldalán egy kislány volt.
Már akkor gyanakodni kezdtem.Egyébként ugyanígy egy érdekes kampánnyal van a gösser natur czitrone.
Ami jobbára citromos üdítőként van aposztrofálva nem sörként. -
Dilikutya
félisten
válasz
tomazin #13674 üzenetére
Ugarért jó sokat kérnek felétek.
Asszem 700-ért ittam a 0,33-at a martfűi moziban, boltban olcsóbb, 500 körül lehet Szolnokon és környékén. De tényleg nem kiemelkedő, ellenben ők még újak, alakulhat még, én is csak a tavasszal találkoztam velük először, pedig itt van a szomszédban.
-
Luser2000
addikt
válasz
tomazin #13657 üzenetére
tomazin!
proci985!
looser!Nem kínozlak tovább benneteket, elárulom a megfejtést (bár simán többféle kakukktojás is lehet benne).
Tehát a teljes második sor a helyes válasz, tekintve, hogy az életem első saját készítésű söre. Egészen pontosan egy kollaboráció eredménye, Posta Viktor barátommal (alias LekvárfőzőPápa).Ma a Kapucinus főzdéjében (Magyarhertelend) van egy kis "házi bemutató", én még palackozás óta meg sem kóstoltam.
A neve: C.C.C.P.+CP.
Ez a nyakatekert elnevezés pedig az alkalmazott anyagokból adódik.
Komlók: Chinook, Cascade, Citra, Pilgrim. Ehhez jön a +CP (azaz Cigány Petrezselyem), ami nem más, mint a Koriander népies elnevezése. Ezen felül még Menta van benne ízesítésnek.
Szándékkal ezt / ilyet főztünk. Ahogy telik az idő a főzés óta, egyre jobb, kedvelhetőbb különleges sör nyerhető ki a palackokból.
Féltem tőle, hogy az egészet le kell húzni a budin, de úgy tűnik, hogy menthető.Ennyi voltam.
-
tomazin
veterán
válasz
tomazin #13635 üzenetére
Megkovetem magam, utolso elotti, return of the lageren voltam kint. A voros soros volt az elso amire nem mentem ki.
Kozben egy kollegaval elugrottunk a cseh sorosre, kellemes cseh anyagokat kaptunk (nem bernard/ferdinand tengelyre gondolok).
O meselte, h belvarosi (ex budavari) fesztivalon 4dl random belga 1200+, budi 200. Jo kis lehuzas.
Mod: alkoholmentes anyagra tovabbra is varok javaslatot. Szoptato anyukanak kell, mert apad a teje, de ez segit rajta.
-
Jhonny06
veterán
válasz
tomazin #13509 üzenetére
"Nyugi en az ilyen sorbe gyumolcsot temat messze elkerulom"
Mire alapozva? Mert rengeteg gagyi magyar kézműves sör jön ki (mindenki meg akar gazdagodni ezen, látván, hogy mennyire megy ez a kézműves vonal most), de baromi jó külföldi IPA-kat lehet találni (sőt, a legtöbb az).
-
Traxx
őstag
válasz
tomazin #11360 üzenetére
Hát érdekes
Ízre ez az édeskés vonal, ami nekem bejön, és az alkoholt szépen sikerült szerintem elrejteni benne, de ennek köszönhetően alattomosan üt. Meglepődtem viszont, hogy elég kevés benne a szénsav, de emiatt krémesebb, kicsit könnyebben is csúszó sör, a Guinness volt hasonló, igaz az nekem összességében csalódás volt. Szóval ízlések és pofonok...van, akinek ez tetszik, másoknak nem, én a jól csúszó előnyt feláldoztam volna. Nem mondom, hogy ez a legjobb vagy legösszetettebb általam kóstolt sör, de amit hoz, azzal bőven elégedett voltam.
Szintén Ósün beszerzés volt, az árát bőven megérte
-
-
NoLF
veterán
válasz
tomazin #11201 üzenetére
Ilyesmit meg eletemben nem hallottam.
Marmint hogy ertelmes sorszereto ember almoskonyvvel, ezoteriaval vagy akar horoszkoppal foglalkozzon.
Ugyanakkor mindig jol esik egy ude szinfolt a szarrago tarsadalmunkban
A lenyeg ugyanaz. Azon a napon amit a Gergely naptar alapjan jan 20 szerdakent tartunk szamon a jelenlegi allas szerint, jojjon mindenki aki el es mozog.
Amig el -
Jhonny06
veterán
válasz
tomazin #11067 üzenetére
Azért az árképzés elég sok mindentől függ. A Csakajóban ami drága, az olyan is (pl. a fentebb említett imperial stout) és külföldön sem olcsóbb, egyszerűen annyiba kerül. Ami meg mondjuk saját főzet, az annak megfelelően jóval kevesebbe kerül. Az már más kérdés, hogy szerintem nem ér annyit (mármint a magyar főzetek legtöbbje), de mióta berobbant ez a "kézműves" sör dolog, azóta megy a lehúzás is (ezt már kifejtettem korábban).
-
looser
addikt
válasz
tomazin #11063 üzenetére
Szerintem lesz Grabanc, a Kertészben biztosan. Most ugrott be, Macskában mintha valami hippi mintás Rizmajert ittam volna üvegből, egész jó volt.
(#11064) jookomak: Azt hiszem félreértetted szalontai kollégát, de lehet, hogy én értem félre az egészet :-) Szóval ő szerintem a kajás kérdésemre válaszolta azt, hogy drága, a sör viszont a Léhűtőben szerintem is drága, kétszer voltam ott életemben. Nekem mondjuk annak a környéknek a fílingje bejön, de a Gozsduval együtt nyugati tárcára vannak képezve az árak. Amíg volt az egyet fizet kettőt kap zsetonom, nagy részét a Pirítósban iszogattam el Kaltenecker sörökre, az még a környéken van és így elfogadható árban volt :-)
A Kerkyra-t viszont egyszer tényleg megnézhetnénk :-)
Ja, és vega kaja is jöhet, régebben négy évig nem ettem húst; semmi elv, csak jól esett, a végén meg már azért, hogy ha eddig kibírtam...de azután már a szembe jövő kóbor kutyát is bekaptam volna :-) Na jó, azt azért nem. :-( -
looser
addikt
válasz
tomazin #11060 üzenetére
Múlt kedden ugrottam be Csakajóba, akkor volt, friss, ropogós, régen élveztem így sört, de gondolom ez lelkiállapot kérdése is. k.a.f.e is volt, azt nem tudom mi pontosan, de jó volt :-)
Miaúban jó a kaja egyébként? Egyszer voltam úgy egy éve, de csak sörözni, akkor azt hiszem talán Lasko meg valami német világos + Kronenburg (búza?) volt csapon?... -
-
looser
addikt
válasz
tomazin #10996 üzenetére
Igazából nincs ezzel semmi baj :-)
Az még ugyanis az elején volt és eszemben sem volt meginni, csak meghúztam, megittam a búzát és átballagtam. Körbenéztem és valahogy nem akarózott maradni, pedig kevesen voltak, azt pedig szeretem. Az árak továbbra is ijesztőek, nem pedig a sörforradalom annak idején deklarált és nemes céljának megfelelően (eljuttatni a tömegekhez a jó sört) alacsonyak. De visszatérve az említett esetre, ilyen butaságot nem csinálok többet, az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest