- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
A Szögedi nem az a csúcs kézműves kategória, az Orgoványihoz és Palóchoz hasonló olcsóbb kisüzemi, amolyan igazi berúgós sörök, olcsók és nem rosszak, jobbak a hasonló árú Kőbányainál, Soproninál, Arany Fácánnál. A vörös és a barna itt is jobb, mint a világos. Érdekes amúgy, hogy barnát a Soproni és a Dreher is tud normálisat főzni, kukorica nélkül, sőt a Soproni 1895-ben sincs dara, és mily véletlen, egészen jó sörök, legalábbis magyar nagyüzemi viszonylatban.
-
Dilikutya
félisten
válasz
looser #10695 üzenetére
Szögedi Sört nagy meglepetésemre lehet kapni itt, ahol élek (Rákóczifalva), hétvégére szerintem veszek is mindegyikből a karóba húzott döglött állatok rituális megégetése mellé.
Mindig is szerettem a jó söröket, 1x évvel ezelőtt, még aktív kereső korom előtt is csemegéztem a Spar kínálatából, Leffe, Krusovice, és az akkori törzshelyemen volt csapon Edelweiss, rockkocsma volt, nem is sokan itták rajtam kívül. Aztán jött a kánaán, ma már rengeteg jóféle sör elérhető vidéken is, sajnos csak üveges vagy dobozos formában, és végre megjelentek a magyar kisüzemi sörök is az áruházakban, ezek beszerzése ugyanis nehéz, ha nem pesti vagy. Csapolva csak ilyen fesztiválokon iszok, meg Békésszentandráson, ahova szoktunk átjárni sörözni.
Most jut eszembe, van még egy hely, alapvetően borozó, de üvegesen lehet kapni fóti és Legenda söröket. Szóval alakul a dolog szerencsére, de egy sörözőről, ahol csapon is vannak ilyen sörök, egyelőre csak álmodhatunk. Eleve kevés helyen van felénk csapolt sör, régebben 1-2 helyen volt Guiness és Krusovice is, de sajnos már nem tartanak belőle. -
looser
addikt
válasz
Dilikutya #10687 üzenetére
Sokat tudsz a sörökről, kár, hogy nem látogattad eddig szerény topicunkat :-)
Nekem, ha kommersz vörös, akkor Szögedi Red Devil, rég ittam, de mindig hibátlan volt, a maga módján, s régebben (Palotanegyed), még csapolva is volt kint a feszten. Ez az általad említett "Jožin z bažin" állatira érdekel, keresni fogom! Jó ivósörre (na jó, most használtam utoljára ezt a kifejezést, szerintem minden sör ivósör...persze tudom, mit értenek alatta, de nem szeretem...) mindig vevő vagyok! (na jó, fogom még használni, végül is lényegtelen :-)
Egy üveg olcsó kaberné szavinyon után könnyen meggyőzöm magam :-))) -
Dilikutya
félisten
Sajnos vidéken nagyon ritka a kézművessör csapon, jobbára csak bizonyos fesztiválokon. Vörösbegyhez és a társához, a Kolibrihez volt szerencsém a nyáron, jó volt mindkettő, a Főzdebusz jóvoltából ittam őket. Összességében azonban a Távoli Galaxis és a szentandrási Vári Nővérek volt a nyár legjobb csapolt söre nekem. Juj, meg a Jožin z bažin! A Tiszavirág Fesztiválon ittam Szolnokon, szintén a Főrdebusznál, új sör, akkoriban volt a premierje, talán épp ott lehetett először kóstolni. Ízben nem ér a fentiek nyomába, de nem is ez volt a cél, életem egyik legjobb pilseni jellegű ivósöre volt, tényleg az a fajta sör, aminek nekiülsz egy jó társaságban, és csak csapoltatod szépen sorban...
-
EQMontoya
veterán
válasz
JackFeryll #10690 üzenetére
Hopfanatic pubban esélyes, Oktogontol nem messze van, érdemes rájuk csörögni.
-
válasz
#90933760 #10655 üzenetére
Nálam is ez a sorrend, a hidegkomlós kifejezetten jó volt 290-ért a kocsmában múltkor
Mondjuk én kommersz sörből a laskot kedvelem legjobban vagy ha olcsón lehet kapni akkor a valentins-t.
(#10687) Dilikutya Én is szeretem a vörös árnyalatú söröket, mondjuk nem annyira az ír típust. Két kedvecem (összes sörből, nem vörösből): Vörösbegy, ez csapolva az igazi szokott lenni a Léhűtőben La rossa, észak olasz sör, nagyon hasonló a vörösbegyhez csak erősebb, nagyot (0.6-os) még nem láttam belőle
-
Dilikutya
félisten
válasz
looser #10686 üzenetére
Érdekes, tényleg nem sok hazai ír vörös típusú sör van. Kapásból csak a Stari Ír Vörös, az Orgoványi Ír Vörös és a salgótarjáni Palóc Vörös ugrik be, utóbbi kettő PET palackos. A Stari nagyon finom, de a másik kettő sem rossz, bár azok más ligában játszanak, nem a 700Ft-os 0,33-as piacot célozzák meg a többi sörükkel sem. Volt alkalmam amúgy a Palóc és az Orgoványi termékskáláját is végiginni, árkategóriájukban (0,5l/max 200Ft) teljesen jó alternatívái a Kőbányai, Arany Fácán stb. söröknek. Az Orgoványi Vörös és a Barna kimondottan jó, a sima világos mondjuk nem nagy szám, inkább, mint a Fácán. Csak épp nem ismertek, kisboltokban kaphatók, így nem igazi ellenfelei a kommersz olcsóbb söröknek. A Palócot Szilvásváradon kóstoltam, arrafelé lehet kapni, egészen jó ízű mindegyik, a vörös a legjobb náluk is, barnát nem sikerült kóstolni, de a búza és a világos is kellemes.
A Stari Vörös, meg úgy általában a söreik már egészen más kategória, tipikus kézműves árú sörök, viszont ízben is másik ligában játszanak, a White Horse búzájuk az egyik legjobb búzasör, amit valaha ittam, de a vörös is jobban ízlik, mint pl. a Kilkenny. -
looser
addikt
-
Bicskás
senior tag
Szervusztok sörbarátok !
Hol lehet Kaposváron csapolt Osjecko pivot inni ?
A választ előre is köszönöm !
-
JackFeryll
őstag
sörtopik
-
EQMontoya
veterán
-
Blaise
veterán
Az államalapítás ünnepére megújult a magyarok régi nagy kedvence, a békebeli Szent István Porter Sör. A királyi ital két rangos kísérőt is kapott, a Szent Gellért pilseni típusú világost és a Szent Imre banános-szegfűszeges búzasört.
-
qltsar
veterán
2 het mulva Fozdefeszt, kik jonnek? Estleg egy minitali
?
En szombat-vasarnap megyek ki, esetleg meg pentek keso este fel 12 fele. -
EQMontoya
veterán
válasz
Dilikutya #10675 üzenetére
Jah, az jó cucc lett, írtam is pár napja itt.
-
törölt tag
Amúgy a Dreher logója tök király, a két oroszlán ahogy fogja a valamiket. Gondolom tradicionális sörkészítő eszközök amivel lapátolták, keverték a cuccot.
Gösseré is hasonló, de a Dreher menőbb. Kár hogy maga a sör az.... De annyira, hogy abból még az ízesített se ízlik. -
looser
addikt
válasz
EQMontoya #10670 üzenetére
Nagy találkozások ezek, kérem :-))
A hangod állati ismerős volt. A kézfogást is előbbre hozhattuk volna :-))) -
EQMontoya
veterán
Tegnap meglepődtem, hogy az Osterben is van már üveges Horizont és csapolt Hangover IPA.
Meg a mosdóban szembejövő Looser fórumtárson is. -
truefx
aktív tag
En meg a Csakajo-ban szerettem volna megkostolni a Founders Centennial IPA-t. Sajnos beazott az epulet ott is, es meg nem szivattyuztak ki a vizet... Nincs aram, es nem mukodnek a hutok. Nyitas hetfon
-
Dilikutya
félisten
válasz
EQMontoya #10667 üzenetére
Igen, viszonylag kevés sörösség érződik már rajta. Bár a pörkölt maláta enyhe kávés keserűssége még sejtetni engedi, hogy barnasört iszok.
Tényleg kellemes, tény, hogy drága, de ez nem is az a fajta, amiből meg akarsz inni egy este hatot.
Ennyiért mondjuk nem lesz gyakori vendég a hűtőben, de nem is mondom, hogy most ittam utoljára, hideg téli estékre azért biztos lesz belőle, ha sikerül venni. -
Dilikutya
félisten
Csapra vertem a hűtőből a koraőszi este örömére a fóti Romanov Russian Imperial Stout-ot. Nagyon kellemes barna ale, viszont itt már az alkohol szerintem a sör rovására megy. Nagyon szeretem az angol ale típusú söröket, viszont itt már kevés érződik belőle, alkoholos melegségből viszont annál több. Három korsó után szerintem beindulna a buli.
De igazából ekkora hatóanyagtartalomnál már nem vártam mást, így nem okozott csalódást, továbbra is a favoritok között marad a Fóti Kézműves Sörfőzde. -
Dilikutya
félisten
válasz
Dr.Zoo #10662 üzenetére
Tavaly az Auchanban épp egy nyári bulira válogattam sört, Krusovice-t vettem, ha jól emlékszem épp, aznap volt a kóstolója ennek a csodának, meg még pár pécsi Szalonnak. A dekoratív hostess csajnak, miután azért végigkóstoltam, változott-e a Szalon (nem), és milyen az Aranyszar-vas, kifejtettem, hogy ez úgy szar, ahogy van, és inkább a háta mögötti polcról válogatok kicsit drágábban.
Viszont másnap emlékezett rám, amikor megint arra jártam.Programajánló: XX. "Örökség" Világzenei Fesztivál 2015. augusztus 19-22.
A remek zenei programok mellett ismét nyilvánosságra lép a hamarosan megnyíló szolnoki Sörárium egy kis bemutatóval a sörfőzésről, kóstoló is lesz, valamint előreláthatólag a pesti Hrabal Söröző kedves leányzói csapolják 4 napon át a remek cseh söröket.
-
Dr.Zoo
őstag
Úúú Gyerekek, nem gondoltam volna magamról hogy ilyet teszek, de egy fincsi kronenbourg 1664 blanc után bekóstoltam egy aranyszarvas nevű borzalmat, rég nem öntöttem ki csapba alkoholt, de ez biza folyni fog...
-
-
Luser2000
addikt
Volt valaki a Retró Sörfesztiválon?
-
törölt tag
Ez a hidegkomlós tényleg nem olyan rossz, jobb mint a sima, meg a summer momentnél is jobb.
-
törölt tag
Amúgy a Halálos iramban filmekben Toretto milyen sört iszik? Csak kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest