Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11651) looser


looser
addikt

Még ma az Auchanban akciós sörök, köztük a - szerintem egyik legjobb cseh lágerrel - a Primátor Premiummal (12B - 5%).

14-15. oldal

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11652) Dilikutya válasza kiszi07 (#11650) üzenetére


Dilikutya
félisten

Fogalmam sincs, mennyi 25 korona, és teljesen irreleváns a borsodi Staropramen szempontjából, hogy mit ittál Csehországban. Én meg ittam egy jó csapolt Něžný Barbar-t tegnap, de ettől még a magyar főzésű Staropramen nem lesz jobb. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11653) looser válasza Dilikutya (#11652) üzenetére


looser
addikt

Szerintem ezt csak úgy mellé tette, hogy azért a jó láger őshazájában mennyire más a helyzet :-)
Kb. 12 Ft egy korona.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11654) kiszi07 válasza Dilikutya (#11652) üzenetére


kiszi07
senior tag

A 25 korona az a legminőségibbnek tartott sörök. Amúgy maximum 290 Ft átlagban - 25 korona. 20 korona körül vannak a cseh falukban, de van 15-ért is. Amúgy az is vicc. hogy az éttermekben is olcsóbb a sör, mint az üdítő és a víz. :U

Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace

(#11655) Dr.Zoo válasza kiszi07 (#11647) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

CBA 199 ma néztem.
Aztán vettem egy üveg Nobilis Irsai Olvér-t.. :DDD

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#11656) jsk


jsk
Topikgazda

A család elutazott, csak én maradtam itthon és ők :D:

(#11657) looser válasza jsk (#11656) üzenetére


looser
addikt

Szép család, remek választás :-)
16-ossal fejeztem be pénteken a Főzdefesztet :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11658) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Szolnok, Tiszavirág Fesztivál.

A mai menü:
Csak a Főzdebuszról.
Aranyhegyi Világos: kellemes, klasszikus pilzeni ízvilág, semmi extra, egyszerűen csak jól esik
Pozitív: világos belga típusú ale, szerintem túl élesztős
Kecskeméti Sörmesterek Kolibri: gyümölcsös, friss illatú APA, nem spóroltak a komlóval, az ízén és illatán is átjön. Tavaly is ízlett, most is.

Tegnap:
Lehmann Pils
Lehmann Barna: barnasör, teljesen átlagos.
Szolnoki Sörárium Barna: ez is átlagos, semmi extra.
Něžný Barbar: ez mindig jól esik, klasszikus cseh láger.
Arany Fácán: ásványvíz nem volt itthon, csak ebből pár doboz, amit faterom hagyott itt, és várt rám 12 km tekerés a fesztiválra.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11659) jsk


jsk
Topikgazda

Közben várom a híreket a családtól Szlovákiából, hogy kapható-e a "félbarna" Zlaty Bazant. Tavaly Párkányban benyomtam párat belőle, és nagyon ízlett. Dobozosan volt kapható. Viszont most a weboldalukon nem szerepel, így lehet be kell érnem a barnával.

(#11660) tomazin válasza jsk (#11659) üzenetére


tomazin
veterán

Ha mar barna es slo akkor saris esetleg steiger.

(#11661) jsk válasza tomazin (#11660) üzenetére


jsk
Topikgazda

Leadtam a drótót. Köszi az infót :R

(#11662) Dr.Zoo válasza jsk (#11661) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

A Steigerből nagyon vigyázni, hogy melyik barnát veszed. :
Ezt keresd,

ettől az ALU dobozostól meg sikítva menekülj. :U szerk.:most nem találtam róla hirtelen képet, ALU doboz, Ósünben kapni, és a dobozán olvasható a zacharin, mint édesítőszer.

(#11639) Dr.Zoo: illetve a hűtőben a Banános.. :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#11663) jsk válasza Dr.Zoo (#11662) üzenetére


jsk
Topikgazda

Az asszony elküld a búsba, hogy ennyi mindenre kell majd figyelnie :D Régen egyszerűbb volt. Anyám csak annyit mondott, hogy hozz a boltból 3 üveg tizest meg két tizenkettest :))

[ Szerkesztve ]

(#11664) looser


looser
addikt

Pécsi Sör

"Elsősorban azért marad el a várakozásoktól, mert nem áll össze koherens egésszé, inkább amolyan gólemszerű, ötletmorzsákból összeamalgámozott valaminek hat."

Lélekemelő szürrealitás :-))

Ja, egyébként a Budavárin volt két Soproni kísérlet, egy 6%-os pilseni (?) és egy belga. Ez utóbbit kóstoltam, valóban belga élesztővel leerjesztett darab, de még nem találta meg az útját. Édeskés, kevés kalmopirines kesernye és enyhe fűszeres beütés, talán koriander? és közepes test. Nem emlékszem pontosan, na de a lényeg, az irány jó. Jó lenne, ha egy cseh mester készítene mindegyik nagyüzeminknek új palettát, baromi büszke lennék. Csak egy új, sörrajongó(!!!444!!!) vezetés kellene, nem ezek a profitéhes, ellustult, uninnovatív (van ilyen szó?) cápák....

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11665) Dilikutya válasza looser (#11664) üzenetére


Dilikutya
félisten

Egyébként Sopronban sem csak szart főznek. Hosszú kihagyás után ittam a közelmúltban egy 1895-öt. Nincs benne kukorica, és egész iható ivósör íze volt.

Ez a Pécsi Sör sem vállalhatatlan. Bár nagyüzeminél már az is pozitívum itthon, ha nincs benne kukorica. Közben meg a Pilsner alig kerül többe, és az jó. Mostanában magára is talált, úgy érzem, vettem párszor dobozosat, nem volt olyan, mint tavaly.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11666) tomazin válasza looser (#11664) üzenetére


tomazin
veterán

Ez amugy nem szalon csak ujracimkezve? Azaz pontosabban nekik az a soruk ( talan 1884) amit pecsen is alig lehetett beszerezni?

(#11667) looser válasza Dilikutya (#11665) üzenetére


looser
addikt

Postrizinske, Primátor, Ferdinánd, Cerna Hora, Zatec, Konrád és még nem emlékszem miket ittam a csehektől, hát ezeknek a 10 ballingos söre is félelmetesen jobb a Soproni 1895-nél. Vicc, hogy ezek a sörök léteznek itt Európa közepén. Igen, tarthatsz igazságtalannak és hogy nem vagyok pc, de ennél sokkal jobbat tudnánk csinálni. Tulajdonoscsere, sörfőző(mester?) csere. Hamar megszoknák a népek. Magam is szóltam dícsérőleg többször is erről a sörről, de egy ideje, hogy látom, merre mennek az újhullámos főzdék árai - mert ez a tényező azért gyakran elfelejtődik és rohadtul zavar, hogy ezt nem illik felhozni sok körben, hogy ugyan mi kerül ezen a fotelen 5000 sörön x100 forintba - már zavar, hogy a nagyok, akik tudnának is ez ellen tenni, egyszerűen szart csinálnak. Nem akarnak maguknak külföldi piacot? Merthogy a cseh söröket mindenhol ismerik, ha a sör szóba kerül bárhol, a cseh/belga/német söröket mindenki meg fogja említeni. Most rákerestem a ratebeer-en a hazai nagyok eladási listák tetején trónoló hulladékaira izéire (Soproni, Dreher, Borsodi, Pécsi) és a csehek söreire (Postrizinske, Primator, Ferdinand, Cerna Hora, Zatec) és hát a pontkülönbség elég meggyőző. Úgyhogy amikor a reklámszarral jönnek, hogy barátok, buli, társaság, koncert és hogy mennyire jól esik a "kukoricával tükrösített" Dreher, akkor felmegy a vérnyomásom. Bart Dani meg bekaphatja, mert ez az ő lelkén is szárad, ennek ellenére azért örülök, hogy mennek a dolgok, de nyilván a vállalkozás mögött már nem a "sörforradalom" és "a jó sör demokratikus alapjog" (bleeh) meg hasonló porlepte zengzetes szózatok állnak, hanem a profit. Így nem fognak a zemberek ipákat szürcsölni a meccs mellé :-/
Na visszaolvastam, ez igazából nem neked szólt, csak félévente kiakadok egy kicsit, azután megyek olcsó, iható lágereket keresgélni.

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11668) looser válasza tomazin (#11666) üzenetére


looser
addikt

Hát őszintén szólva ezt így, ebben a formában még nem kóstoltam. Az utolsó Pécsi évekkel ezelőtt egy egész iható Szalon Barna volt nálam. Az az 1884 milyen volt? Valami kis tételben lefőzött kísérleti sör?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11669) Gyuc


Gyuc
aktív tag

Nem vagyok nagy Pils-es ,de a múltkor megkináltak egy ilyennel és kellemessen meglepett.Nem rossz sör.

(#11670) jsk válasza looser (#11667) üzenetére


jsk
Topikgazda

Nem akarnak külföldi piacot szerezni, mert az anyavállalat nem ezeket a söröket szánja arra. Az összes magyar nagyüzemi külföldi tulajdonban van. A cél a lehető legolcsóbban termelni - emiatt olyanok az összetevők amilyenek -, és az értékéhez képest a lehető legdrágábban eladni. Tegyük fel, hogy főznének egy hihetetlen finom új Sopronit jó receptből és fasza alapanyagokból. Akkor is külföldön rengeteg pénzt kellene beleölni a marketingbe. Valószínűleg még akkor sem inná meg egy cseh, osztrák vagy német. Emiatt minden marad úgy, ahogy eddig.

A kézművesek sem oldják meg a problémát, mivel a legtöbb ember nem fog ennyi pénzt sörre költeni. Apám naponta megiszik 1 üveggel, se több se kevesebb. Nem veszi meg az 500-600 forintos 3 decis sört, hiába ízlik neki, amikor viszek. A kézműveseknél az a baj, hogy szerintem kapható vagy 200 féle sör. Lassan havonta nyílik egy újabb sörfőzde. Emiatt kevés hektoliterben főznek sokfélét piszok drágán. 700 Ft egy három decis Black Rose-ért?

(#11671) Dilikutya válasza jsk (#11670) üzenetére


Dilikutya
félisten

Békésszentandráson 390 a Black Rose. Az Ogre 300 alatt, fesztiválokon 700. Az a baj, hogy mire eljut a fogyasztóhoz, mindenki nagyon ráteszi a maga hasznát, csak mert kézműves sör. Pedig lefogadom, hogy az előállítása ugyanúgy 100 Ft alatt van az Ogrénak is, mint a 990 Ft/0,33dl Monyóknak.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11672) looser válasza jsk (#11670) üzenetére


looser
addikt

Pedig a megítélésünket jelentősen javítaná, szerintem. Bár a jobb egészségügy, megfelelő oktatás, jó utak, közösségi közlekedés, lehúzások visszafogása (vendéglátóipar, szálláshely-szolgáltatás, taxi) még jobban javítaná, ez csak egy kis szelet, de azért ránk is jó hatással lenne.
Egyébként meg ahogy mi is már importáljuk a csehek remek söreit (még ha ez csak a hazai fogyasztás pár tized (nincs adatom, tipp) százalékát is teszi ki, a miénket is lehetne a szar sört főző országokba kivinni. Olcsón, jót. Na ennek nincs kultúrája nálunk. Még. Bizakodó vagyok :-)
Nem írom ide, hogy szar a kormány, mert az poltopic és oda sem írunk ilyet, de ha már erővel átvittek sok haszontalan szart, akkor ebbe közvetlen irányításos rendszerbe igazán beleférne, hogy odaszólnak a nagy sörgyáraknak, hogy tessék kialakítani egy megfelelő portóliót :-)) (ez persze csak vicc volt és amúgy teljesen elégedett polgár vagyok)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11673) Dilikutya válasza Gyuc (#11669) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ittam már ilyet, emlékeim szerint nem volt jó, 200 Ft-ot meg pláne nem ér. Akkor inkább a Pécsi Sör. Bár az se ér 220-at, amikor akcióban annyiért, alapáron meg 250-260 körül van Krusovice és Pilsner.

Az már csak a magyar nagyüzemi sör nyomora, hogy egy 200 Ft-os sörnél örülni kell, ha nincs benne kukorica. A németek nélküle is tudnak kristálytiszta sört főzni.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11674) jsk válasza Dilikutya (#11671) üzenetére


jsk
Topikgazda

Az még oké, hogy a saját árusításnál nem teszi rá a plusz költségeket, és olcsóbban tudja adni. Viszont nagyon kíváncsi lennék az 1 dl/előállítási árra. Valamint a kereskedők beszerzési árára. Kb. arányaiban úgy tudom elképzelni, hogy ha maga adja le, akkor 80% a bruttó haszon 1 dl sörön. Ha továbbadja, akkor persze drágul a szállítási költséggel, valamint a göngyöleggel, de akkor is tuti megvan rajta a 80%. A kereskedő meg körülnéz a piacon, és úgy alakítja az árát. A mágikus szó manapság a bio mellett a kézműves, ja meg a street food, hogy 1500 Ft legyen egy burger is:)

Mindenesetre én örülök a magyar kézműves sörnek, de csak azért mert jelenleg meg tudom fizetni.

looser: Egyetértek veled, de nem vagyok bizakodó.

[ Szerkesztve ]

(#11675) Dilikutya válasza looser (#11672) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nem ördögtől való, Németországban volt rá törvényi szabályozás. Igaz, ott is győzött a kapitalizmus, a Reinheitsgebot 1988 óta már csak egy szép emlék, bár valami most is van.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11676) looser válasza Dilikutya (#11675) üzenetére


looser
addikt

De nincs valami olyasmi még mindig életben, hogy nem írhatják rá, hogy sör ha a négy alapösszetevőn kívül más is van benne?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11677) jsk válasza looser (#11676) üzenetére


jsk
Topikgazda

"1987-ben a Reinheitsgebotot az Európai Gazdasági Közösség hatályon kívül helyezte az európai piac megnyitásának részeként. Számos német sörgyár úgy döntött azonban, hogy ennek ellenére fenntartja a Reinheitsgebotot a sörfőzési tevékenységében, a szakmájuk és örökségük iránti tiszteletből."

"1988-as visszavonásáig a tisztasági törvény (Reinheitsgebot) védte a német sörpiacot. 1993 óta a sörgyártást az Ideiglenes német sörtörvény szabályozza, amely a korábbinál többféle hozzávalót és adalékot engedélyez." wikipedia

(#11678) Gyuc válasza Dilikutya (#11673) üzenetére


Gyuc
aktív tag

Ez pécsi sör :D

(#11679) Dilikutya válasza Gyuc (#11678) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nem, ez Arany Szarvas. Ez a Pécsi Sör, erre gondoltam:

Azt hittem, tudod, hogy van ilyen márka...

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11680) Gyuc válasza Dilikutya (#11679) üzenetére


Gyuc
aktív tag

Én nem erre gondoltam bocsi :D Irtam,hogy nem vagyok Pils-es :)

[ Szerkesztve ]

(#11681) JackFeryll


JackFeryll
őstag

Nyugati, oktogon környékén hangulatos hely ahol jó söröket lehet kapni ? (a csakajósör nem az a beülős ha minden igaz)

[ Szerkesztve ]

(#11682) Jhonny06 válasza JackFeryll (#11681) üzenetére


Jhonny06
veterán

Azóta már 2X kibővítették, elég sok ülőhely van. Ennek ellenére érdemes nem 7-8 körül odaérkezni, főleg nyári estéken, ilyenkor már necces ülőhelyet találni. Meg van az általuk üzemeltetett Hopaholic (Akácfa utca), itt sokkal több hely van, de ugyanolyan jó sörök (kevesebb üveges, de csapon több).

[ Szerkesztve ]

(#11683) EQMontoya válasza JackFeryll (#11681) üzenetére


EQMontoya
veterán

Legenda?

Same rules apply!

(#11684) looser válasza EQMontoya (#11683) üzenetére


looser
addikt

Legjobb :-)

Jhonny: a bal kéz felé eső részen nem nagyon lehet leülni, a többi...hát igazából sokkal több hely nem lett. Jó volt a kuckó a wc mellett (4 hely) a bejárattól balra mindig 6 hely volt, az most magas lett, de ugyanúgy 6 hely, hátul jobbra 5 hely (fal mellett nincs szék), kanapé kényelmesen mondjuk 2 ember + két szék/hordó meg a sarokban 3 fotel. De lehet, hogy rosszul emlékszem, a héten megyek visszavinni az üvegeket :-)
A lényeg, a Hopaholic inkább társasági ebből a szempontból, ha nem akarsz dumálni másokkal (én egyedül szeretek menni, zenét hallgatni, olvasgatni), akkor utóbbi kétségtelenül megfelelőbb :-)

Szerk.: jut eszembe, volt két bárszék a pult mellett :-)

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11685) NoLF


NoLF
addikt

Jo napot kedves sorbaratok, holnap este esetleg bpn valaki egyket sorital elfogyasztasara kaphato?

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#11686) NoLF válasza NoLF (#11685) üzenetére


NoLF
addikt

Na mi van mindenki elolvadt? :)

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#11687) looser válasza NoLF (#11686) üzenetére


looser
addikt

Nekem nem jó, sajnos. Jónásba mentek?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11688) NoLF válasza looser (#11687) üzenetére


NoLF
addikt

Ja, ott leszunk kb ejfelig.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#11689) jookomak válasza NoLF (#11686) üzenetére


jookomak
őstag

Én tartottam a frontot helyetted is a UK-ben. Megvolt az első guinnessem. Persze levelet nem raktak rá, de 2 perces volt a csapolás.Ittam mellé egy smithwreckert, kimondottan ízlett. Ma meg akciósan vettem 8 doboz excelsiort 4 fontért. 6-ot akartam, szóval a kettest ki kellett még cserélni egy négyes pakkra, miután a pénztáros lányka felhívta rá a figyelmem.

(#11690) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Rég ittam már Valentins-t, ma faternál épp volt hűtve a sima búza. Délután kb. 50 percet tekertem a tűző napon melóból hazafelé, mint a szivacs, úgy szívtam fel két dobozzal pillanatok alatt. Nagyon ízlett. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#11691) Dr.Zoo válasza Dilikutya (#11690) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Vettem is két kockát akcióban, 179/doboz áron... :K

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#11692) qltsar


qltsar
addikt

Egész érdekes ez a cseh sörfeszt. Beharangozták, hogy lehet majd nézni a meccset vasárnap. Végülis lehet. Van egy 40 fős sátor egy 80 cm-es TV-vel...fenomenális :DDD.

Az árak érdekesek, többnyire minden korsó 600/650, Dezső az egyedüli aki ment ki újhullámos nem-lágerrekkel, valamint!!!! a Permon.

Nagyon szeretem őket, de 950-ért ne akarjanak nekem eladni 4 NÉGY dl-es korsóval egy cseh-IPA-t...

Máshol a feszten senkinél sem láttam a 2/4-ezést rajtuk kívül...mehát az áraik is durvák...

(#11693) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Bazz milyen darabok jönnek mostanában csakajóba.. nem kifejezetten nyári sörök, de erősen gondolkozom, hogy begyűjtök néhányat télire. Pl. ez brutális.

(#11694) juliabrilke


juliabrilke
addikt

India kolléga elutazott Németországba (München)
Másnap mondja nekem, hogy ajánlok neki jó német sört, mert tegnap sörözött és most fáj tőle a feje, biztos valami vackot ivott.
Mondom neki sokat ittál? Hány üveg sört vedeltél be?
Erre közli, hogy egy(!) üveggel ivott meg. :DDD Mondom öreg a sörözés akkor nem neked való. :C

(#11695) looser válasza juliabrilke (#11694) üzenetére


looser
addikt

Ha esetleg ezt itta, akkor elképzelhető :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11696) juliabrilke válasza looser (#11695) üzenetére


juliabrilke
addikt

Neeem, egy elég ismert müncheni sört ivott valami 5% alkoholtartalommal. :D
Azóta német kollégák értetlenül hallgatják a történetet és nevetnek, hogy ilyen nem létezik. ,
Utána ajánlottam neki Puliner sört, persze a gyengébb fajtából, nehogy baj legyen megint. ;]

(#11697) looser válasza juliabrilke (#11696) üzenetére


looser
addikt

Volt, hogy nekem is fájt a fejem egy sörtől, amit fél liter pálinka után ittam meg :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#11698) juliabrilke válasza looser (#11697) üzenetére


juliabrilke
addikt

Ja ok, de ő nem tartott előtte gyümölcsnapot! :DDD

Szerintem ha itthon megiszol egy üveg legolcsóbb Balaton, *brau kukoricadarás sört 75Ft-os áron, akkor se fáj a fejed utána. Egyszerűen csak nem neki való a sörözés. :D

[ Szerkesztve ]

(#11699) Traxx válasza juliabrilke (#11698) üzenetére


Traxx
őstag

Pedig de. Nekem vagy egy hete egy doboz Stella után fájt, máskor meg a belgáknál is csak vigyorgás van :D

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#11700) looser válasza Traxx (#11699) üzenetére


looser
addikt

Rég jártál erre :-)

Belgák egy részét cukrozzák is, szóval az is lehet fejfájós, de én sem emlékszem ilyesmire...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.