- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
válasz
jookomak #25215 üzenetére
Regisztráltam. El is kezdtem felvinni az eddigi tapasztalataimat. De visszafogottan pontozok. Hosszú út áll még előttem.
Most jut eszembe, hogy én reflexből magyarul írtam a sörökről. Angolul kellett volna mi?#25217tranceplanet
A fiam pont azt emelte le a polcról, hogy nézzem milyen jó doboza van. Én meg nem emlékeztem, hogy ajánlottátok azt is. Így mondtam neki, hogy tegye vissza. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #25209 üzenetére
az osszefoglalo egyebkent szvsz zsenialis es a forumon par hardcore topikban van ennyire reszletes. viszont jellemzoen nemi tapasztalattal mukodik csak a reszletessege miatt es nem ir konkret soroket. utobbi jo, mert egyszerubben karbantarthato.
koxx: gondolkodtam egyebkent megemlitem a meadeket
, viszont pl a 3Fonteinent az o ajanlasara probaltam ki es az ott a belga vonalon, okkal.
& Aranypatkány: egyebkent ezt ugy mondjatok, mintha ti nem vadasznatok a jo cuccokra neha
. de ertelemszeruleg Omnipollo Noat max akkor ajanlanek, ha itt svedeknel elne (nincs magyar megfelelo), meg ott a To Ol DIPA #04 (ez kb a BYM), sourbol a Dugges Tropic Thunder, buzabol Weihenstephaner, cseh itt draga de pl Bernard szerintem remek, belgabol meg ott a Chimay Bleuw es eppen van Het Anker Keizer Blauw.
---
btw, duggesnel van uj fozet, a lemon curd mega, a christmas mega, coconut beam es coconut cream. ugy nez ki mind a 15%os alapsorenek a variansa (ld Dugges Mega es Omnipollo Andromeda). erre ilyen 10-12 eur per fel literert mentek, gondoltam szolok, hogy nezz ra a szokasos boltjaidra mert ezeket imadni szoktad. a ket coconut sved belso piacon 4.3 folott van, ami jellemzoen vilagszinten top kategoria szokott lenni.
.LnB: kezdesnek ez jo
stiluson belul hatalmas szoras van, emiatt irtam, hogy kb az a belga pakk egyszerubb es tenyleg ad egy eleg jo attekintest, hogy mi merre van. aztan annak fuggvenyeben mi jon be, lehet optimizalni.
ha tudsz stilusokat illetve pontokat adni, hogy mi jon be, utana mi is jobban tudunk segiteni.
btw ahogy latod a topikban nincs akkora mozgas, de eleg sokan kovetjuk.
-
NoLF
veterán
válasz
jookomak #24529 üzenetére
akkor esélyesen most is ez lesz. remélem a nyúl kint lesz, hogy megkérdezhessem, miért nem kaptam választ a sales manager pozira beadott jelentkezésemre, hisz interjúzni behívtak, csak visszajelezni nem sikerült... azzal semmi gond nincs, ha nem engem választanak mert épp melót váltani nem akarok mindenáron, csak érdekesnek találtam. az egyik tulajjal besézltem az interjú után egy hónappal, azt mondta utánanéz mi lehet merthogy mindenkit értesírtettek. nos engem nem, de azóta se
-
looser
addikt
válasz
jookomak #23110 üzenetére
Bakker, tényleg
Akkor együtt voltunk Csakában? Jók voltak ezek a "zár a csaka, át a hopába" esték... Bár én nem bírtam sokáig, általában 9-kor már hazafelé mentem, nem másik vendéglátóipari egységbe
Arra emlékszem határozottan, hogy annyira sűrű, tömény valami volt, de mégis malátásan édes, szóval nem csak agyzsibbasztóan keserű volt, hanem szirupos is egyben. Zseniális. Az a két deci eltartott vagy fél óráig. Az első RIS élményem, az Angry Beast hasonló volt, el sem hittem, hogy ilyen csoda létezik. -
looser
addikt
válasz
jookomak #23096 üzenetére
A Francinuv lezak-ra gondolsz? Igen jó sör! Ahogy a Bohémiában mindig csapon lévő Kumburák is. Nekem sokáig a Primátor 12-es volt a kedvencem, de mindig úgy voltam vele, hogy szerettem végiginni a szortimentet. A hétvégi grillezéshez a Dead Pony mellé némi Argus alkoholmentes?
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #22694 üzenetére
A £60 az nalam a Springbank 12y Cask Strength kiadas peldaul, £100 az alap Daftmill vagy egy 17y Springbank (pl. a Madeira Cask ami nemreg jelent meg), £130 egy William Larue Weller bourbon ha kisorsolnak a vasarlashoz. Mondjuk abban igazad van, hogy ezek elitebb cuccok mar, de tenyleg tudnak - meg is latszik azon, hogy szupermarketben nem kaphatoak, egyenesen vadaszni kell rajuk es mar megjeleneskor felmegy az aruk a masodlagos piacon (a WLW pl £800 korul megy). Ha a Tescoban veszel ennyiert whiskyt, akkor teljesen egyetertek, nem lesznek jobbak az altalad felsoroltaknal.
Nem szoktam szupermarketben sort venni, altalaban online rendelek vagy valami kozeli taproombol hozom (kopesre lakok egy valag bottle shoptol / fozdetol, pl. The Experiment). Sajnos szupermarketben nem szokott olyan cucc lenni, ami erdekelne. Ma pl Chubbles III, Other Half es Equilibrium TIPA-kat rendeltem a Cloudwater oldalarol. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #20975 üzenetére
beerizer.com, szerintem tobbszor fel is dobtam, hogy en ezt monitorozom
foleg a belgianbox / belgianhappiness / beergium ahonnan obskurus belga vonalon relative olcson lehet remek cuccokat kapni, meg ott az omnipollo ami draga, de tudom, hogy jo a pastry stoutjaik miatt.
de nezz korbe, remekul lehet filterezni a boltok kozott.
kökény: Founders BAk mellett Avery tud meg jo kokuszost, de azt is altalaban nehez szerezni.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #20975 üzenetére
Ez egy sor webshop aggregator. Onnan rendelek, ami szallit UK-ba es van eppen tobb soruk, ami erdekel. Lehet stilus es Untappd rating alapjan filterezni.
Altalaban itt a Beerdome es BeyondBeer oldalakra jonnek jo amerikai cuccok. Mikkeller-tol is rendelek neha, illetve olyan shopoktol amik csak UK-ban elerhetoek. Beerdome-on most is egesz jo szelekcio van, es szallitanak magyarba ha jol tudom. Van sok jol arazott es magasra ertekelt europai stout is: https://beerizer.com/shop/beerdome?ub_rs=4.25-&sort=rating
Bar mostanaban kevesebbet rendelek EU webshopbol, mert Amerikabol hozatunk proxy-val, ha mar egyszer a Side Project, Toppling Goliath, stb online arult hype soroket. Epp tegnap jott egy 12-es rekesznyi Side Project, amin 3-an osztozunk
-
[CsuCsu]
őstag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
jookomak #19441 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy egyrészt kisüzemre nem gondol senki, amikor cseh sörökröl beszél valaki.(hacsak nem olyan a szövegkörnyezet persze). Másrészt meg a kisüzem alapanyaga nagyon sokszor import, épp csak a víz nem az. Tehát jó kisüzemit gyakorlatilag bárhol lehet csinálni , még ott is ahol meg sem terem semmi. Tehát ilyen alapon semelyik országra nem lehet azt mondani hogy rossz, mert valahol pancsolnak valamit ami jó. Ez meg azért elég szélsöséges.
De mondom, peace, máskor odairom hogy kisüzem, vagy nagyüzem, ha általánosan írok, abból nincs félreértés.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #19323 üzenetére
Azert egyre tobb jo cuccot hoznak az EU webshopok az USA-bol. Beyondbeer, beerdome, Beerrepublic, Beergium, Mikkeller konzisztensen hozott jo soroket iden. Stabilk elerhetoseg azert nincsen, mert a jobb cuccok hamar elfogynak. Egyedul IPA-bol jon keves, mert az tul rizikos a hosszu atfutas miatt.
Mas tema, mas este 6 orakor 3F winterpakket jegyek, akit erdekel:
https://www.eventbrite.be/e/winterpakketten-release-winter-packs-release-tickets-80854172005?utm_source=eventbrite&utm_medium=email&utm_content=follow_notification&utm_campaign=following_published_event&utm_term=Winterpakketten+release+%C2%B7+Winter+Packs+release&aff=ebemoffollowpublishemail -
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #19227 üzenetére
Aha, Leeds. A szombati jegyek elkeltek, es most minden sorgeek probal keriteni a csaplista miatt. Es amugy igen, Untappd terkep valoszinuleg a legjobb valasztas, illetve porgess par percig, hol es mit isznak a nepek.
@looser
BarcsakJovo heten Billie's Fest, utana pedig karacsonykor nagy BA stout-kat tolunk edesapammal. Nem szoktam ket fesztivalt tolni egymas utan, Dark City nem volt betervezve, de a csaplista miatt muszaj menni.
-
válasz
jookomak #19224 üzenetére
nagyon máshogy nézett ki akkor még a keleti, én meg nagyon nem voltam idevalósi
szóval lehet
(bár ha tippelnem kellene én most a Thököly útra tenném a Verseny utca vagy a Murányi utca irányába, ha arra járok, az a környék rémlik fel lyukacsos emlékeim között)szerk.: amit találtam archivot, az 2010-ből a Mister (https://kocsma.blog.hu/2010/05/24/mister_sorozo_keleti_palyaudvar) - ez lehet h már akkor is ott volt (2004-2006)
De nekem a "salátabár" név rémlik azt nem tudom honnan szedtem, lehet hogy csak valami hülye becenév volt.. nem tudom -
looser
addikt
válasz
jookomak #19224 üzenetére
Egyszer ittunk veled és a cimboráiddal a
Budai SkálaAllee mellett valami néprendezvényen pár éve, akkor vittem Aldis keserűt (4x2 cent), betoltuk, pedig már akkor is krafter voltál :-DDD Azért a régi berögződéseket nehéz kigyomlálni. Néha még eszembe jut, hogy ha pörgök még, amikor zár a kocsma, akkor de jó lenne egy kétdekás Unicumot rácsúsztatni. Másnap meg áldom az eszem, hogy nem tettem :-D
Egyébként épp száraz novembert tartok, de eddig élvezem :-) -
jsk
senior tag
válasz
jookomak #18922 üzenetére
Részegebb voltam a heti csapfoglalásokon, mint a kóstolónapon
. 60 sör az 60 deci, az ment három felé, vagyis egy emberre jutott 6 óra alatt 2 liter sör. Amiből még el is öntöttem. De tény, hogy tudományosan közelítettem meg. Vittem a tavalyi poharakból is kettőt, így volt hogy 5 pohár sör volt az asztalon. Plusz egy műanyag, ahová a felesleg ment. Valahol az előző két év aranyutas egyvelegét kellene megtalálnom lerészegedés nélkül.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #18435 üzenetére
De Molen szerintem mostanaban alul szerepel, de tenyleg voltak jo soreik.
Aki pedig a Speedway Stout arkategoriajaban vadaszik, annak mar szerintem inkabb beerrepublic es hasonlo kulfoldi oldalaktol valo rendeles jatszik. Ahol egyebkent vannak ugyanezen penzert jobb sorok is.
-
looser
addikt
válasz
jookomak #18226 üzenetére
Ha jól látom, vannak még páran :-)
A bejegyzésed inspirált a keresésre, magam nem használom az Instagramot. -
kökény
aktív tag
válasz
jookomak #17655 üzenetére
Absz. igazat adok és egyetértek a leírtakkal, pont azon gondolkodtam,hogy ezek már nem az a fajta sörök, amiket nyári napokon haverokkal lecsúsztatunk 4-5 üveggel, nem üditő, hanem inkább kényeztető sörnek neezném, amit egyedül elszopogat a ember ey borús őszi vagy hideg téli estén egy jó vacsi után. Ízlenek ám ezek, csak valóban ezeket alkalmi sörként illene kezelnem, jön a meleg, most a láger és az ipa jobban csúszik, tanulnom kell ezt még nekem, de nyitott vagyok és lassítok;-)
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #17329 üzenetére
uvegnek annyi az elonye, hogy vissza lehet zarni.
normal sorosuveghez van kupak, a belga "pezsgosuveg" merethez meg foleg (oda en mondjuk spec pezsgosdugot hasznalok). mondjuk egy 5%os sornel ez annyira nem szempont, de amikor a 12+%os Oscar Blues Ten Fidy BAt 0,563mas dobozban aruljak, na az mar egyedul sok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #17210 üzenetére
egy picit egyebkent nekem is az volt a yellow belly final batch, bar a csapolt sundae es az anniversary coward utan iszonyatosan magasak voltak az elvarasaim amiket csak kb teljesitett, tetejeben eleg dragan.
a hel & verdomenis es a kbs meg a maguk modjan azert nagyon jo sorok. nekem a KBS lassan otodik eve tartja magat BA imperial stout aranymercekent.
-
looser
addikt
válasz
jookomak #17142 üzenetére
A nevére én sem emlékszem (direkt nem akarok rákeresni, majd eszembe jut) de tényleg jó volt. Akkoriban Tomi mindent hidegkomlózott :-) Volt egy Popcorn nevű söre, ami azért volt vicces, mert ő is szószólója volt annak, hogy kukorica a sörbe nem való :-)) Bár lehet, hogy viccsörnek szánta, mint a kamillás ipát vagy Gergőék azt a mindenféle édességgel teleszórt izét. Utóbbi nem volt rossz egyébként.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #16972 üzenetére
Nem, az Other Half TTO az a Northern Monk taproom-ban. Szombaton a Trillium TTO a kotelezo, vasarnap pedig lesz csapon Trillium, Monkish es Other Half a Cloudwater taproomban. Es arulnak majd dobozost is toluk deltol. Csutortokon Jester King a Port Street Beer House-ban. Event list.
Verdant az jo, de az Other Half meg toluk is sokkal jobb, es oket nem lehet online rendelni. USA-ban is kizarolag a taproom-ban arulnak sort, es oriasi sorok vannak 'can release'-kor. Ugye roluk a forumon nem szoktunk beszelni, mert nem lehet beszerezni EU-ban.
Amugy szombaton es vasarnap Manchester-ben leszek en is, osszeugorhatunk esetleg egy sorre.
-
ROBERTOH
őstag
-
Dilikutya
félisten
válasz
jookomak #16874 üzenetére
Ami kukoricamentes:
Dreher Bak
Dreher Pale Ale
Soproni IPA
Soproni APA
Soproni Fekete Démon
Soproni Kinizsi (RIP?)
Pécsi APA
Pécsi Premium Búza
Pécsi Premium Lager
Pécsi Premium Pilsner
Szalon Barna (a világosat nem tudom)
Borsodi MesterLicences
Kozel világos/barna
HB Premium
Gösser
Heineken -
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #16874 üzenetére
Szerintem otthon aranyosan tobbet koltenek sor marketingre, mint a csehek, igy kevesebb jut jobb minosegre. Ott annyira nem kell reklamozni, vagy a versenyben tobbet szamit a minoseg, mint a reklam. Magyarorszagon irdatlan penzeket koltenek a reklamra.
Ami hianyzik otthonrol az valami kozeputas fozde, a kraft es a nagyuzemi kozott, arban es minosegben is. Mint a Brewdog UK-ban vagy a Sierra Nevada USA-ban. Bar UK-ban sok kraft is eleg olcso lett, foleg akik szallitanak szupermarketeknek (Wild Beer, Magic Rock, Northern Monk, stb). Bar lehet ebben a szegmensben az import jobban megeri, mint felhuzni egy fozdet a magyar piacra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #16769 üzenetére
vannak olyan stilusok, ahol a craft max kiserletezni tud, meg haromszoros aron elerni a bejaratott gyartok top cuccait jo esetben. rosszabb esetben meg fozni valamit, aminek koze nincs a stilushoz. jellemzoen a kozepeuropai / frank birodalom (carolingian) teruletrol erkezo stilusok tartoznak ide.
tipikusan ide tartoznak a nemetek (lager, hefe, boch, kölsch, berliner), a belgak (strong belgian ale, dubbel/trippel/quad, geuze es red/brown variansok) es a csehek (pilsner).
az abinbrev / heineken az az amerikai fozdek elkulonitesi szandeka volt. Europaban ennek sok ertelme nincs, a Rodenbach es a La Trappe a Bavaria ala tartozik. meg ott a Lagunitas is, illetve mostanaban talan a Foundersrol mondjak, hogy eppen elvesztette craft beer jelleget.
-
jsk
senior tag
válasz
jookomak #16510 üzenetére
Ezeket rendeltem tegnap (átnéztem az összes kapható sört):
Stout:
Neon Raptor - Moon Rocks
Unity - Annum Reserva: Red Wine BA Belgian Double Export Stout
Lervig / Hoppin' Frog - Sipping Into Darkness Barrel Aged (ez kicsivel 10 font felett van)
Kees - Caramel Fudge Stout Brandy BA
Black Iris/Emperor - Princess SlayerIpa/Dipa:
North / Barrier - DDH India Pale Ale
Stigbergets - New And Improved
Lervig - Medicine
Parrotdog - Keith
Loka Polly - Mosaic DDH PaleIpa/Dipa vonalon most nem nagyon volt izgalmas, a Verdantokról lemaradtam, mert tegnapra kaptam meg csak a többiek rendelését.
Stoutokból sokat ott hagytam, mert abból most itthon is van rengeteg. Például ezeket nem rendeltem meg: Neon Raptor Critically Endangered, Pöhjala Early Morning Regrets (mondjuk ez remélem eljut a Beerside-hoz is), LHG Dot Matrix, Siren Accept All Cokkies.
-
looser
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
jookomak #16015 üzenetére
én most voltam Prágában a hétvégén ismét, egyik helyen csak kisüvegest tudtam rendelni, de egyszerűen nem tudtam meginni az előzőleg kiskocsmákban frissen csapolt korsókhoz képest, ihatatlan húgy volt.
MÁS: Szicíliában ismer valaki jó főzdéket? nemsoká megyek egy kisebb körútra és megkóstolnék ezt-azt, a a kínzó hasfájás kereteit feszegetve. (Prága után még most is rosszul vagyok)
-
qltsar
veterán
válasz
jookomak #16015 üzenetére
Ez szerintem örök kérdés marad. Az én teóriám az, hogy szimplán ingadozik a dobozos / üveges minősége annyira, hogy ilyenek előforduljanak. Múltkor kifejezetten nem ízlett a Pilsner amit vettem (az is pont az évfordulós dobozos volt). Pár hónappal előtte vettem ugyanúgy, akkor sem volt az igazi. Volt, hogy ittam üvegesben a kettő között, pub-ban, ott meg olyan volt mint a jól megszokott, fura... "kézmüvesurquell"
.
-
looser
addikt
válasz
jookomak #15965 üzenetére
Én tisztán, cseppenként szeretem, de töményet nagyon ritkán iszom ebben a melegben. Ahogy te írtad, az mondjuk jó lehet. Bejött még a LIDL-ben (is) rendszeresen kapható Sambuca, kicsit édesebb az Ouzo-nál, de hasonló ízvilág.
Ahogy elnézem, azért felétek is van 1-2 főzde :-) -
[CsuCsu]
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #15707 üzenetére
KBS tenyleg zsenialis es nekem a kedvencem USA imperial vonalon. van egy szenzacios alapsore (Breakfast stout) amire pont annyi hordot raktak ra, hogy mashogy legyen komplex, mikozben a hordo nem mossa ossze az alapokat a felismerhetetlensegig. a masodikat en tartogatnam par honapot, a 2018as fozetben meg van szvsz javulasi potencial. a CBS 2018 mar tobb mint fel eves fozet, az mar lehet jo, de az szvsz gyengebb egy hajszallal az alapsorehez es a KBShez kepest is. ez itt relativ, a KBS nalam 5/5, a CBS 4,75/5.
a Noa meg egy edesseg es borderline tul sok.
az utolso ketto is remek sorok.
-
looser
addikt
válasz
jookomak #15544 üzenetére
Szerintem a németek komlósabbak és szárazabbak kicsit, a cseh talán malátahangsúlyosabb, nekem ez utóbbi jön be. A Nova Paka Kumburak, ami a Bohémiában mindig van csapon, baromira elulértékelt sör (most nézem ratebeeren), szerintem a cseh sörök etalonja, szép letisztult ízvilág, másik nagy kedvenc a Primátor 12. Utóbbi sörök a nagyobb cba-kban előfordulnak. De a három közül én is az eredeti német hb-t választanám egyébként :-)
-
-
tomazin
veterán
válasz
jookomak #15378 üzenetére
A főzdefeszt még akart egyet lépni előre, az lett az eredménye, hogy elbukott.
Ez ellen mit tudott volna tenni? A mikszáthon az utolsón lépni nem tudtál. Úgy indultunk el sörért, hogy 2-t kértünk, mert egyet megittunk, aztán a következővel kiálltuk a sort.
De abban igazad van, hogy odáig "fejlődött", hogy már észrevehető volt az összeg amit otthagytál.
-
tomazin
veterán
válasz
jookomak #15374 üzenetére
De volt, térkép nélkül emlékszem, hogy ott volt a kalti (kaltenberg, nem a kaltenecker) a legelején, ahogy megérkeztünk a máriáról.
Ez így igaz, azok voltak a legjobbak (nekem a műegyetem rakpartos kimondottan nem jött be). De "Bart úr nagyravágyásának köszönhetően" ez a kijelentés szerintem erős. Elindult egy folyamat, aminek az lett az eredménye, hogy egyre többen látták meg, hogy van ám élet a bőcs-kőbánya-sopron-pécs tengelyen kívül is. Emlékszem anno magunkban ültünk a tompa angyalban és max 1-2 érdeklődő ha beesett. Ma meg helyfoglalás nélkül esélytelen. Ugyanez lett a feszttel is, ahogy nőtt úgy lett egyre kevésbé családias, baráti, úgy kellett megtenni bizonyos lépéseket, hogy kezdjenek valamit a növekvő igényekkel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #15345 üzenetére
vega vegán, paleo mandulatejes-káposztaleves diétás hely is.
miutan az ember azik par orat a vizben, megy ket kor szaunat es ket kor jegfurdot es az esti program 6tol kifulladasig Sziget, akkor nem fogyozas a terv hanem 2000kaloria bepotlasa, lehetoleg finoman. ja es persze vegyes a tarsasag.
a kecskesajttol egyebkent rossz volt a gyomra annak is aki velem volt, aztan masodjara mar nem tudtuk meggyozni a pincert, hogy pls rantott sajt a gyerekmenurol. ez mondjuk nem az ettermen mult hanem ugy altalaban a kecsken, de megiscsak problema.
Budapesten egyebkent remelhetoleg 5-10 ev mulva eljutnak oda, hogy nem csak dietas vega hely van ezoterikus bizekkel, hanem lehet jo vega kajat enni amit az ember akkor is kikerne, ha esetleg hust enne aznap. pl ilyenre, ez a helyi meki / burger king varians svedeknel ami gyakorlatilag a csucs burgerjuk marha / csirke helyett sajttal. es a helyi nagyonfancy (ertsd 30 euro a burger) steakhazlancnak is van haloumibol keszult cucca a szep szal medium rare steak buciban kategoriajaban. ami kb egy valos problema, mert pl bezart az osztrak sorozo akiknek volt kajajuk amit mindenki szeretett meg normalis soruk. a belganak / krakennek meg nem igazan ment ez a kombinacio. ami amiatt volt baj, mert a kajalast egy jo sorrel akartuk lekuldeni, a szigetes dreher meg annyira jo volt, hogy egy ido utan atalltunk (a lenyegesen dragabb de legalabb finom) gintonikra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak #15219 üzenetére
dehogynem, ott is olt ket eve 10 fok nyaron meg itt is
nezd, en a 35 fokban is letoltam az evi rochefort 10 / la trappe quad adagom a belgaban harom eve (egy uveg), meg a mikkeller blacket is hutes nelkul 30 fokban feleztuk meg ketten
egyebkent meggyozheto vagyok, hogy egy szellos belga saison nem jo nyarra, bar nehezen
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
jookomak #15091 üzenetére
Azok a nemet sorok amiket felsoroltal azert eggyel magasabb arkategoria, mint amikrol beszeltunk. Annyiba kerulnek, mint a hetkoznapibb kezmuves sorok. A minoseguk nagyon jo, megerik az arukat, sokszor jobbak is mint az emlitett kezmuvesek.
A hazai sorgyarak amugy tudnak hozni ezt a minoseget, nem egy was-ist-das, a problema az ar. 200 Ft-bol nem lehet kihozni ezeket, a 500-800 Ft pedig mar nem nepsor otthon. Egyszeruen csoro a piac, az emlitett szomszedokhoz viszonyitva is. A szlovakoknak, cseheknek erettebb sorkulturajuk van, ahol hajlandoak fizetni a minosegert.
Hazai premium fozdeket nezve, szerintem a piacon lenne hely legalabb 1 kozepes meretu fozdenek, aminek a termekeit tudnak teriteni az aruhazak es boltok 350-400 Ft-os aron. Alap lager, ipa, esetleg egy gyengebb stout, mind 'sessionable'. Semmi durvulas. Ahogy en latom az a baj, hogy a tehetseges fozok nem celozzak a kozepet, mindenki dupla ipakat meg imperial stout-okat nyomat. Ezekbol nem lesz tomegsor, izles es ar miatt is. Es amig nincsen stabil alapsor, a kiszamithatatlan bevetel miatt egyik naprol a masikra valtoznak a dolgok. Meg kell szerezni par aruhazlanc tamogatasat, befektetoktol penzt kunyizni fozdere, es maris indulhat a hazai Punk IPA ekvivalens.
Olcsobbak pedig onmagukhoz viszonyitva lennenek, meretgazdasagossag miatt. A kisuzemi jelleg nagyon megnyonja az arat. Ha kepesek elinditani egy masszivan teritheto alapsort, ami ala erdemes kapacitast tenni, azt mar olcsobban is lehet arulni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
jookomak #15091 üzenetére
Békésszentandráson azért az Ogre és az Óarany elég erős. Amit nem értek, hogy ha a Soproni tud ugyanabban az árban 1895-öt és Kinizsit főzni, miért nem lehet nagyobb tételben is ezeket nyomatni? Mindenhol csak az alap Klasszikus van, 1895 csak boltban van, Kinizsi meg csak kocsmákban volt felénk tavaly-tavalyelőtt, de eltűnt.
A Staropramen szűretlen búzája valahogy nem kóser nekem, többszöri mérés alapján azt mondom, attól fáj a fejem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Automata kávégépek
- Formula-1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest