Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51951) HunChris válasza Celtis (#51949) üzenetére


HunChris
senior tag

"ezzel pedig a TV a már többször említett okból kifolyólag semmit nem tud csinálni azon kívül, hogy megjelenít minden egyes képkockát szolgai módon" - és a MotionFlow szerinted mit csinál? Csak a Judder free 24p van és ha működik, akkor megjelenik minden folyamatos mozgásban és a Motionflow semmit nem csinál?
Ha van egy 24p-s rajzfilm, ahol csak 20fps-el döcögnek a karakterek. Vagy 19-és 20 fps-el változtatva döcögnek a karakterek 24p-n belül, akkor is sima lesz a mozgás szerinted? Vagy ha 24p-n belül 22fps-ig folyamatos a mozgás, 2fps ig meg belassul, vagy megáll a kép?

Nem minden esetben működik a Motionflow, bugos a rendszer ennél a típusnál.
Ha nem hiszed, vegyél egy ilyen készüléket fent írtam a forrás filmet, vagy várlak szeretettel pm-ben egyeztetve (esetleg lassított felvételeket is készíthetek). :R

[ Szerkesztve ]

(#51952) HunChris válasza Celtis (#51949) üzenetére


HunChris
senior tag

"Hogy a lejátszód 60p/i-re konvertált jelével mégis mit tud kezdeni a TV, az bevallom rejtély számomra," - Ha rákötsz egy konzolt és játszol rajta, akkor is 60Hz-es képet kap a TV, pl: 30pfs-ből simán tud simítani rajta a MotionFlow.

[ Szerkesztve ]

(#51953) nordlead3 válasza HunChris (#51943) üzenetére


nordlead3
kezdő

Őszinte leszek, kezdem elveszteni kicsit a fonalat, hogy mi a cél.. ha tud a meglévő külső lejátszód 24 p-t tolni (valójában 23,976), és azzal megy igényednek megfelelően az interpoláció, akkor szerintem itt meg kell állni és filmezni boldogan, akkor is ha a sokmilliós fődíj-kérdés még hátravan.

Annak hogy a belső lejátszóval nem megy - dacára hogy a W75-ön meg megy - kismillió oka lehet a szoftverhibától kezdve az eltérően, tök más hardverrel és kóddal, FHD helyett 4K-n, ... implementált, csak marketingileg ugyanúgy hívott (Motionflow) de másképp működő funkcióig. De az is lehet hogy szándékos butítás eredménye a W75 szintjéhez képest, mert az magasabb kategóriába pozícionált készülék volt, nameg a Sony amúgy is abban érdekelt üzletileg, hogy Blu-rayt vásároljunk (lehetőleg Sony Entertainment tartalmat :DD ), és azt Sony lejátszón játsszuk le, ha profi házimozizásra vágyunk. Műszaki szemmel nézve ez még helyes is, mert csak így jön ki az utolsó csepp képminőség is..

Másik hozzászólásodban írod még: konzolos játékhoz interpoláció? Nincs az tiltva game mode-van? Ha nem
game mode, nem zavaró a brutál input lag? Illetve nem is tudom, hogy más képmódban megeszi-e a TV a 4:4:4 8 bitet, bár az talán inkább PC-nél fontos...

(#51954) HunChris válasza nordlead3 (#51953) üzenetére


HunChris
senior tag

Külső lejátszó kerülő út, örülök, hogy valamilyen megoldás működik.
W75 egy dolog, de Philipsen is simán interpollál ugyanerre a filmre, ami 50Hz-es, ezzel megdőlt a többi bekezdésed. Konzolos játéknál az interpoláció példa, hogy mégis egy 60Hz-es képpel is tud valamit kezdeni a TV, természetesen megnő az input lag.

[ Szerkesztve ]

(#51955) nordlead3 válasza HunChris (#51954) üzenetére


nordlead3
kezdő

Előrebocsátom: nem vitázni szeretnék, pláne nem mások által kitalált műszaki megoldásokat véleményezni - se részletes ismeretem, se képesítésem nincs hozzá -, de valamelyiket muszáj. Szerintem a külső lejátszó nem kerülőút, hanem maga _a megoldás_ ha az ember nem teljesen "hivatalos" forrásokból szeretné kihozni a maximumot. (Ok, képletesen beszélve a felhasználási esetedhez képest elkerülő megoldás a külső lejátszó, de szerintem a Sony-nak maga a felhasználási eset nem "része a specifikációnak", így nem "minősül" hibának sem).

Elöljáróban: ne feledjük hogy olyan use case-bők eredő problémádra keressük a megoldást, amelynek eszközön belüli 100%-os megoldásában a Sony mint iparági szereplő nem is feltétlenül motivált (hiszen tartalmak és változatos eszközök gyártásában, terjesztésében, sok partneren és eszközön átívelő minőségbiztosításában is érdekelt cégről van szó, erre utaltam fentebbi hsz-ben).

Szerintem nem dőlt meg semmilyen bekezdésem (bár eredetileg Celtis vetette fel - jogosan - de mindegy is): 50/60 Hz-s panelen ugyanilyen képfrissítésű tartalom nem fog "interpolálódni". A többi hozzászólás(aink) tartalmával összenézve kivehető, hogy akkor lehet mégis interpoláció, ha jelben érkező eredeti (részben eredeti?) képkockákat módosítjuk, vagy egyszerűen eldobunk azokból. A Film mode az általad leírt esetben valójában utóbbit teszi (kellene hogy tegye) 24p forrás esetében.

Első lépésben a 24p tartalom a belső lejátszó applikációban valamilyen módon 60p-re alakul: hogy applikáció maga "telecine"-zi át, vagy a TV feldolgozóját használja-e erre, számomra rejtély, pedig a végeredmény szempontjából vélhetően nem irreleváns. Ezt szegény Tv-nek a film mode-dal kellene visszaalakítani 24p-re, hogy aztán "habosítható" legyen a panel által támogatott képfrissítésre az interpolált képkockák beszúrásával, újabb feldolgozási lépések eredményeként. Jó sok - javarészt felesleges - konverzió ez, aminek nagy része elkerülhető a külső lejátszó használatával. Helyes képmegjelenítés szempontjából tehát az lenne a legjobb, ha nem is kellene ilyesmire támaszkodni, vagy legalábbis nem úgy, hogy tartalomnak nem megfelelő jelből mazsolázást kényszerítünk -» külső lejátszó, 24p kimenet!

Írtad megint a film mode "force-olást". A "film mode" konverzió nem statikus: ez nem egy fix "szűrő", amivel a TV sebészi pontossággal "ec-pec-kimehetsz" módon dobja el a 3:2 pulldown által beszúrt "felesleges" képkockákat, tehát a művelet eredménye sem lesz mindig 100% tökéletes. Ráadásul ha eltérő forrás/jel kombón végrehajtott "cadence detection" során fel sem ismeri hogy mit kell csinálnia, akkor nincs hova force-olni szerencsétlent - ezért a műszakilag helyesen megnevezett "auto" beállítás, ami valójában a korábbi modellek esetében is "auto high, auto medium, auto low" lehetett volna.

Tudományos alaposságú tesztben (két ugyanolyan készülék egymás mellett, egyik külső lejátszóval, másik anélkül) nyilván lehetne nézegetni többféle tartalommal, hogy valójában mennyire pontos és helyes a képmegjelenítés plusz feldolgozási lépésekkel (cadence detection, "felesleges" képkocka eldobás), valamint azok nélkül.. de látatlanban is azt mondanám, hogy jobb lesz az eredmény ha nem kell oda-vissza alakítgatni a jelet/forrást a lejátszó appok műszaki korlátozottságai (fix 60-as képfrissítés a'la Android TV) miatt.

Mint fentebbi hozzászólásomban is írtam: nem tudom hogy a Sony a képességet a felhasználási esetedben szándékosan tiltja/nem implementálta tökéletesen, vagy egyszerűen valamilyen nem tervezett műszaki akadályba ütköztek amit nem kifizetődő nekik megoldani.. ezt vélhetően csak a tervezésért felelős mérnökcsapat tudja. De a tények ismeretében feltételezhetjük, hogy később sem fog változni (garanciát legalábbis nem fog vállalni senki az ellenkezőjére).

Írod hogy a W75 mégis megcsinálja - ez felhasználási esetedet tekintve akár jó is lehet, bár A/V mérnöki szempontból nem feltétlenül helyes a fentiek alapján. Írod hogy a Philips is megcsinálja (az ő megoldásaikról még sajnos annyit sem tudok mint a Sony-ról, de biztos van pár jó műszaki trükk a tarsolyukban), erre látatlanban is ugyanaz érvényes mint a W75-re.

Írod még hogy a külső lejátszót helytelen - 24p tartalom, 60p (i?) kimenet - beállításokkal használva is működésre bírható az interpoláció, ebből feltételezed hogy bug okozza azt, hogy "beépített app kimenetről" meg nem működik. Szerintem ez nem feltétlenül van így, mert egy "belső bemenet" (app "kimenet") és egy fizikai HDMI bemenet semmilyen szempontból nem egyenértékű műszakilag: teljesen más úton közlekedik és dolgozódik fel a jel, tehát az ok lehet "egyszerű" műszaki korlátozottság is, amelynek elhárítására - akár tudatos döntés eredményeként - nem áldoztak pénzt és időt. Pl. LG Tv-knél tudtommal pont jellemző is, hogy csak külső bemenetek esetében működik a "film mode", de ezt nem saját tapasztalat alapján mondom. Az XG80 esetében fennálló jelenség műszaki korlátozottság hátterét egyszerűen nem cáfolja az, hogy teljesen más konstrukciójú, évjáratú és képességű típusoknál még működött ez. Nem a Sony védelmében mondom ezt, csak egyszerű tényként, amivel együtt kell élni.

Innentől viszont csak újra és újra magamat tudnám ismételni.. így az emlékeim szerint ebben a fórumban is sokszor, sok éven át idézett klasszikussal zárnám az okfejtést. Ez egy okos (?) TV, ami mellé sok felhasználási esethez ajánlott és/vagy szükséges a szakértők által direkt e célra tervezett, jó minőségű alkatrészekből megépített, sztenderdeknek megfelelő és rendszeresen karbantartott szoftverekkel megtámogatott külső lejátszó.

(#51956) Celtis válasza HunChris (#51952) üzenetére


Celtis
veterán

Detto. Ha a konzol másodpercenként 60 képet küld, abban hiába van 30fps-es tartalom (minden képkockát kétszer küld a konzol), nem tudom elképzelni mit csinál vele a motionflow.

Ha a konzol valós 30Hz-en küldi a TV-nek a jelet, akkor a TV kap 30 képkockát kap és a köztes 30-at interpolálhatja, ez világos. De egy 60hz-es forrásnál nincs hova interpolálni. Elhiszem, hogy ezt tapasztalod, de azért az is tény, hogy ez a TV 60Hz-ig tud felfelé interpolálni.
Az interpoláció köztes, a forrásban nem létező képkockák létrehozását jelenti és nem a lecserélését.

(#51957) HunChris válasza Celtis (#51956) üzenetére


HunChris
senior tag

Szerintem kevered a dolgokat, ezért próbáltam a kérdésekkel rávilágítani a dolgokra.
Ha valami 60Hz-es, nem biztos, hogy 60fps-es mozgást kap. Itt lehet a probléma az Motionflow-al is, nálam az akadozó nem egyenletes mozgásnál (vagy ha túl sok képkocka telik el a mozgások között) nem kapcsol be. De ha 60pfs-t kap, akkor is lehet pl egy cikcakk vagy nem egyenletes mozgást átdolgozni, és egy egyenes szappanoperásat (természetelleneset) létrehozni.

Akadósabb TV adásoknál (sajnos UPC-nél van belőle) egyanezt tapasztalom, nem kapcsol az Motionflow. Sony (vagy a Google) ennél típusnál a beépített lejátszójával is visszafejlődött, egy 50Hz-es Philips TV-hez képest is, nem csak a mozgás kompenzáció terén.

De ez kedz a Sony ügyfélszolgálatára hasonlítani, és feleslegessé válni. (not a bug it's a feature) :W
Tapasztalatért jöttem, hogy találkozott-e már valaki ilyennel, és mi a megoldás. (Találtam egy kerülőt, a külső lejátszót. Azért kerülő, mert maga a készülékkel forrástól függően nem működik jól.)

Annyi a tanulság, hogy vagy vegyen az ember 700 ezres TV-t és talán jó lesz a belső lejátszójával, vagy tök mindegy mit vesz, mert egy külső lejátszóval fogja hajtani.
És ne bízzon vakon egy gyártóba, mert bugos cuccokat is gyárthat. :K
Részemről befejeztem, köszi a segítséget, ha találok belső androidos megoldást/fejleményt, akkor beírom...

[ Szerkesztve ]

(#51958) Celtis válasza HunChris (#51957) üzenetére


Celtis
veterán

Amit leírtam az mind koherens. Azt is őszintén leírtam amire nem tudok magyarázatot adni. Viszont meg vagyok győződve, hogy sokkal-sokkal többet képzelsz bele a motionflowba, mint amit az tud és hiába értem amit mondasz, az a magyarázat nem elfogadható. Annál is inkább, hogy a készülék paraméterei is a mértékadó teszt oldalak sem igazolnak ilyesmit.
Nem látom amit te látsz, de azt a tippem, hogy két malomban örlünk.

(#51959) nordlead3 válasza HunChris (#51957) üzenetére


nordlead3
kezdő

Amit még hozzátennék:

- Nyilván sajnálom, ha a TV nem hozza azt, amit vártál tőle, de az általam eddig megértett igényeid alapján egyszerűen nem hiszem, hogy valamelyik menü mélyén ott rejtőzhetne az áhított varázsbeállítás. Ha mégis, nyilván érdekel, mert akkor tanultam valamit! Nem derül ki előre minden a tesztekből és a gyártói leírásokból, vagy előfordul, hogy az ebben leírtak ellenére sem úgy működik valami ahogy az ember várná. Magam is jártam már így. Erre legfeljebb a vásárlástól elállás, vagy a használtan eladás + másik típus vásárlás a megoldás.

- Nem vagyok biztos abban, hogy az általad keresett képesség(ek?) bármely jelenleg kapható Sony TV-ben rendelkezésre áll(nak) - meg merném megkockáztatni hogy más gyártók készülékeiben sem feltétlenül, de azokat nem ismerem bit szintig. Én szívesen próbálgatnék neked mindenfélét az XG95-tel, de teljesen irrelevánsak lennének az eredményeim, mert ebben más a képfeldolgozó chip, más a panel, más a szoftver, szerintem másféle tartalmakhoz is férünk hozzá..

- "Megnyugtatásodra" írom: a beépített lejátszó a sokkal drágább készülékben sem lesz feltétlenül jobb. Sőt, inkább azt mondanám, hogy a te szempontból semennyivel nem lesz jobb. A magasabb frissítési frekvenciájú panel már más tészta..

(#51960) Tengri válasza Tengri (#51866) üzenetére


Tengri
senior tag

Megjött! :DD

Összerakva a helyén:

Várom a Rtings tesztet addig az alapbeállítások és a HDTVtest beállítását tesztelgetem.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51961) Celtis válasza Tengri (#51960) üzenetére


Celtis
veterán

Gratula! Az 55-ös nem fért volna el?

(#51962) Tengri válasza Celtis (#51961) üzenetére


Tengri
senior tag

Sajnos nem. Az IKEA szabvány 120 cm. Így most egyik oldalt van 8 cm a másik oldalt 2 cm. :B

Majd ha megjön az Nvidia Shield TV Pro akkor felmegy a falra konzollal addig a talpán áll.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51963) Quqesz válasza Tengri (#51960) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Használd egészséggel!

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#51964) BBéci válasza Tengri (#51960) üzenetére


BBéci
titán

"Várom a Rtings tesztet"
Azzal mit fogsz kezdeni?
Ugye tudod, hogy két teljesen azonos típusszámú tv műszeres kalibrálás során adódott értékeinek semmi közük egymáshoz? Akkora eltérések szoktak lenni, hogy el sem tudod képzelni. Ha nem így lenne, akkor a gyárból a sztenderd értékekkel jönnének ki a tévék. Ott sem hülyék dolgoznak, legalább annyira értenek a tévékhez, mint az Rtings-nél. De sajnos egyenként kell kalibrálni a tévéket, ami 2-3 órás művelet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51965) gaborhun


gaborhun
csendes tag

Sziasztok! Kinéztem magamnak egy SONY KD-49XG8396B típusú televíziót amely VA panelos 100HZ és androidos. Van valakinek tapasztalata, hogy ezt már meg szabad venni, hozza a régi Sony minőséget? Illetve kikapcsolás után lehűlés közben ennek is hangosan pattog a panelja?

(#51966) AL válasza gaborhun (#51965) üzenetére


AL
addikt

Szia. Pattogó panel az X szériában volt 4 éve, azóta nem hallottam ilyenről. Üdv.

(#51967) ArthurShelby válasza BBéci (#51964) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nekem itt bő fél perces műveletnek tűnt, így fél óránál nem gondoltam többet ha ember végzi sem.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#51968) Cyrin válasza Tengri (#51962) üzenetére


Cyrin
addikt

mekkora a valós méret lábakkal együtt?

nekem se fér be épp az 55-ös, meg annál már a lába a két végén van, az se jó nálam.

(#51969) BBéci válasza ArthurShelby (#51967) üzenetére


BBéci
titán

Alsó hangon kétórás művelet, hidd el, vagy kérdezz meg egy kalibrálással foglalkozó szakembert!
Ha érdekel, elmesélem, hogy miért. Természetesen az a komolyabb tévékre vonatkozik, amiknek legalább 10 pontos fehéregyensúly és szintén 10 pontos gamma beállítási menüje van. És ez még nem a teljes lista, járt nálam olyan tv, aminek 50 fölötti számú csuszkája volt, azokat kellett aprólékosan pöcögtetni, mire optimálisak lettek az értékek.

(#51968) Cyrin
Éppen ezért írtam ma a vetítős topikban az alternatívaként ajánlott 75-85 colos tévékre, hogy nem egyszerű az elhelyezésük. Persze ettől függetlenül az a véleményem, hogy a 49-es rémesen kicsi, minimumnak az 55-öst tartom. Nem szekrénybe kell tenni, hanem konzolra egy szabad falfelületre.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51970) icemad válasza Tengri (#51962) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Olyan szekrényt kell venni, ami szabadon variálható. Akkor nincs gond.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#51971) Tengri válasza icemad (#51970) üzenetére


Tengri
senior tag

Ezt mond a feleségemnek ;)

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51972) Tengri válasza Cyrin (#51968) üzenetére


Tengri
senior tag

A DisplaySpecifications oldalán lévő adatok helyesek.

A lábazattal/talppal való méretei külön:

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51973) Cyrin


Cyrin
addikt

ez ám a piaci rés!!!!
[link]

(#51974) Tengri válasza BBéci (#51969) üzenetére


Tengri
senior tag

"Persze ettől függetlenül az a véleményem, hogy a 49-es rémesen kicsi, minimumnak az 55-öst tartom. Nem szekrénybe kell tenni, hanem konzolra egy szabad falfelületre."
Vettem volna nagyobbat csak egy 54 m2-es lakásban sajnos nincs külön moziszoba, így be kell érnem, hogy a nappaliban a szekrénysor megfelelő helyére kerülhet csak a TV. Én hadakoztam a feleségemmel hogy "átvariálom" a szekrénysort hogy egy 55" is beférjen, de Ő nem engedte. A szoba többi falára meg lehetetlen lenne normális helyre rakni a TV-t. Tudod "szegény ember vízzel főz". Az előző TV-m egy 2011-es Samsung UE40D6500VS volt ami sajnos pár hete megadta magát, így szükség volt a váltásra. OLEDet szerettem volna, de van kisgyermek is a családban és nagyon féltem, hogy előbb-utóbb valami baja lenne, illetve a 48" OLED egy hónap múlva fog csak megjelelni. A Sony HX 95-ös szériája nagyon jó értékeléseket kapott és volt egy nagyon jó leárazás 5 év extra Sony biztosítással így meglett a befutó. Hidd el motoron is végigmentem a "szamárlétrán" és nem bántam meg. Majd a következő otthonomban lehet már 55" vagy inkább 65"-ös lesz majd.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51975) Tengri válasza Cyrin (#51973) üzenetére


Tengri
senior tag

Lehet hogy az Emag még nem tudja de a XH 95 nem lenne jó hűtőszekrénynek.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51976) Tengri válasza Celtis (#51961) üzenetére


Tengri
senior tag

Köszönöm! :R
(#51963) Quqesz
Köszönöm! :R

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51977) Celtis válasza Tengri (#51974) üzenetére


Celtis
veterán

Ha jól látom 3 centi híja volt csak. Én biztos megoldottam volna. Az alsó és felső szekrények két oldalára vágattam voln az oldalfalakkal megegyező méretű és azonos színű, ugyanolyan élzárású lapokat, amit szendvicsként beszúrok. Így plusz 4 centi a TV szélesség és talán észre sem vehető.

Eső után köpönyeg.

(#51978) Tengri válasza Celtis (#51977) üzenetére


Tengri
senior tag

Én másképp oldottam volna meg. Mindét oldalt a parketta szegőlécet a szekrény mélységéig eltávolítottam volna, így nyertem volna 5 centimétert. A felső üvegajtós szekrényrészt meg 6 db "L" alakú fém tartóval fogtam volna oda. A 2,5 cm-es hézagot mindkét oldalt meg egy-egy ugyanilyen színű (fekete-barna) polccal töltöttem volna ki. Bár így is maradt volna 5 milliméter hézag de az már nem zavart volna. Az egészben a legszebb, hogy meg is vettem hozzá mindent, de megvétózták. Én meg jobban szeretem a békességet. :B
Ha véghez viszem a tervem és átalakítom, hogy az 55" is beférjen akkor oldalt csak 1-1 cm maradt volna a szekrény oldalfala és a TV között, én meg nem szeretem a "kényesen" megközelíthető dolgokat.
Most meg a feleségem boldog, a gyerkőcök örülnek= én is örülök.

[ Szerkesztve ]

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51979) salapp válasza Tengri (#51978) üzenetére


salapp
addikt

Esetleg vehetnél olyan két karos konzolt, ami akár 65 centivel is előre tudja hozni a faltól, és akkor javíthatsz a perspektíván. Már a 43 centi is egész jó, akkor lenne nagyjából a bútor ajtókkal egy síkban.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#51980) Quqesz válasza Tengri (#51978) üzenetére


Quqesz
nagyúr

De itt legalább a mélységgel nincs baj. CRT esetén lehetet azzal is foglalkozni. Nekem is 42' volt, de már akkor láttam kicsinyes voltam, be is fért helyette az 55. Majd legközelebb.... :K

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#51981) WaterWave válasza Tengri (#51960) üzenetére


WaterWave
veterán

Novemberben én is ilyet veszek... Most még túl drága.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#51982) Tengri válasza salapp (#51979) üzenetére


Tengri
senior tag

Azt is beszereztem már, bár szerintem 65 cm-re nem lehet előrehozni.
Ilyet vettem: Hama 118125

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51983) troll81 válasza Tengri (#51982) üzenetére


troll81
addikt

Ezt vettem a 65 col hoz. [link] teljesen baráti minőségű. :R

(#51984) Tengri válasza WaterWave (#51981) üzenetére


Tengri
senior tag

Én sem 489k-ért vagy 519k-ért vettem. ;)

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51985) salapp válasza Tengri (#51982) üzenetére


salapp
addikt

Most hirtelen ezt találtam, de tudom, hogy van több olyan, ami 60 feletti faltávot ad.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#51986) Tengri válasza troll81 (#51983) üzenetére


Tengri
senior tag

Nagyon jó konzolt vettél. 5 cm-rel jobban ki lehet húzni mint a Hama-t amit vettem. De én 12k-ért vettem még az Euronics-ban (most 16k) 18-20k-ért én is mást vettem volna. Ennyiért viszont best buy volt.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51987) WaterWave válasza Tengri (#51984) üzenetére


WaterWave
veterán

Hát? 270-280 a reális, ahogy a 49xg... Addig várunk :D

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#51988) icemad válasza Tengri (#51984) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

250 körül jó lehet monitornak. Nappaliba túl kicsi.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#51989) Tengri válasza WaterWave (#51987) üzenetére


Tengri
senior tag

Sajnos én addig nem várhattam (pedig TV adást egyáltalán nem nézünk, az első gyermek megszületése után le lett mondva ez a szolgáltattatás). Az előző televízióm 9 évnyi szolgálat után kezdte megadni magát és kellett már egy új TV.

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51990) BBéci válasza Tengri (#51974) üzenetére


BBéci
titán

Ne már! Szerinted mindenkinek, akinek legalább 55 colos a tévéje, az külön moziszobában van elhelyezve? Tutira nem.
Természetesen mindenki úgy rendezi be a lakását, ahogy számára a legmegfelelőbb.
Ha nincs tv előfizetésed, akkor miért nem vetítesz inkább? Lehetne mondjuk 2 m széles képed egy plafonra szerelt tokból leereszkedő vásznon. Abban a gyerkőcök nem tudnak kárt tenni, hacsak nem a dísz szamurájkarddal rontanak neki. ;)
Szerencsés vagyok, nálunk a berendezést, audiovizuális eszközök beszerzését és elhelyezését illetően nincs hadakozás a feleségemmel. Elfogadja azt amit javasolok, mert ő is élvezi a nagy képet. Sőt, megköveteli és a hozzá illő hangzást is. Éppen ma közöltem, hogy kell egy plusz függöny a teraszajtó/ablak elé, ami sötét színű, mert a meglévő fehér és a vászonról visszaverődő fény megvilágítja, ami rontja a kontrasztot. Vastag, nehéz anyagból lesz, hogy az akusztikát is javítsa. Azonnal beleegyezett.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51991) Tengri válasza BBéci (#51990) üzenetére


Tengri
senior tag

Kérlek ne ragadj ki egy mondatrészt mert úgy más értelmet nyerhet a mondandó. Nos, a teljes mondat így hangzott:
"Vettem volna nagyobbat csak egy 54 m2-es lakásban sajnos nincs külön moziszoba, így be kell érnem, hogy a nappaliban a szekrénysor megfelelő helyére kerülhet csak a TV."
Ha még egyszer nekifutsz akkor nem akadsz el a moziszobánál, hanem észreveszed azt az iróniát amit írtam. Vagy te láttál már 54m"-es lakásban ahol egy család él moziszobát?
Örülök, hogy ti jól megvagytok a pároddal és mindent rád bíz, de én jobban preferálom a közös megegyezést. Mindenben kikéri a véleményem és én is mindent megkérdezek tőle. Tudja, hogy jobban konyítok a műszaki dolgokhoz ezért általában hagyja hogy én keressek megfelelőt, de vásárlás előtt a beleegyezését kérem. Ő például 300 ezer Forintnál nem hajlandó drágább TV-t venni. Én mondtam neki, hogy megvárhatjuk, hogy lemegy az ára az Ő lélektani határáig, de neki sürgős volt hogy pótoljuk a kiszolgált Samsungot. Emiatt nem lett például LG CX sem.
A szekrénysorról annyit (IKEA BESTA), hogy faltól-falig pontosabban, szegőléctől szegőlécig pont befért. A feleségemnek tetszik a szekrény és rengeteg emlék is kötődik hozzá
Nálunk így mennek a dolgok, nálatok meg úgy. Én nem mondom, hogy az egyik jobb vagy rosszabb mint a másik a lényeg, hogy működjön. ;)

"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."

(#51992) nordlead3 válasza Tengri (#51960) üzenetére


nordlead3
kezdő

Szep! :C

Leirasod alapjan a meretvalasztas teljesen ertheto, sok tenyezos egyenlet ez, amiben fontos szempont a csaladi beke. Raadasul ha jol ertem, az elozo keszulekedhez kepest meretben ez is nagy elorelepes.

En is hasonlo helyzetbol indultam par hete IKEA szekrenysor es itthoni konszenzus kapcsan, de a tavalyi LED LCD-k idei arait szembeallitva a az idei 49/48 LED LCD/OLED arakkal es elerhetosegekkel nalunk egyertelmu volt, hogy at kell alakitani a szekrenysort :D

(#51993) ozzy711 válasza BBéci (#51969) üzenetére


ozzy711
őstag

A Sony pont ebben ( is ) jó, kalibrálás nélküli gyári beállítások is igen kiválóak!

(#51994) nordlead3 válasza ozzy711 (#51993) üzenetére


nordlead3
kezdő

Hétvégén fogom bemérni / kalibrálni a sajátomat, de addig is: külföldi teszt eredmények, fórum tapasztalatok alapján valóban úgy néz ki, hogy a gyári "Custom" preset (2019-es és 2020-as modellek esetében), illetve az ahhoz kapcsolódó fehéregyensúly preset a mesterséges szín/kontraszt javító funkciók kikapcsolása mellett elég jól közelíti a referenciaértékeket SDR-ben és HDR-ben is (közel tökéletes D65 fehérpont, színeltérések sem nagyon mennek 3-as ΔE fölé, gamma tracking, EOTF..). "Szemre" én is így látom, bár bőrszínekben időnként kicsit soknak vélem a sárgát.. de műszer nélkül inkább nem piszkálom.

Tehát kalibrálás nélkül a 2019-es, 2020-as modellek esetében általánosságban a "Custom" a legpontosabb mód (a W75C-nél is az volt az, a köztes modellek esetében nem tudom). De azért ne felejtsük el, hogy a referencia vagy azt közelítő megjelenítés nem feltétlenül egyezik meg az átlagos néző ízlésével: tehát a többi preset, meg a szín/kontrasztjavító eljárások is hasznosak, főleg ha a nézett tartalom sem teljesen referencia.

BBécinek teljesen igaza van egyébként abban, hogy az rtings, vagy akármilyen más kalibráló szaki által egy adott készülékre meghatározott fehéregyensúly- és CMS-beállítások átmásolása egy ugyanolyan típusú, de másik készülékre ritkán jár műszerrel mérhető javulással, sőt, általában inkább rontja a helyzetet a gyári beállításokhoz képest (van szerencsés kivétel, de nem jellemző). Ezt burkoltan maga az rtings is kiírja a publikált kalibrálási értékek fölé..

A kalibrálás pontosan arról szól, hogy a gyártási szórás, "bejáratódás", "használati kopás" által okozott nem lineáris eltéréseket próbáljuk kompenzálni és egyensúlyba hozni a gyártó által biztosított beállítások segítségével (újabb Sony-k esetében ez fehéregyensúly 2 + 10/20 ponton, valamint RGB + 3 másodlagos szín). Ezek a változók két azonos modellszámú készülék esetében a legritkább esetben egyeznek, így a kompenzációs értékek sem fognak egyezni.

(#51995) HunChris


HunChris
senior tag

Sony 75XG8096 Motionfolow probléma:
Gyors mozgásoknál kockásítja a képet, kikapcsolás oldja csak meg. Külső lejátszóval ugyanígy, bármilyen belső lejátszóval is.
Motionflow be
Motionflow ki
Sony w75-nél nincs ilyen probléma.

Youtube 4K 60fps videóknál framedropp, és micro dropp, ismert 2.x-től probléma, gyenge a vas benne, google keze is benne van a dologban.
[link]

Inkább visszaküldöm a készüléket. :(

[ Szerkesztve ]

(#51996) BBéci válasza Tengri (#51991) üzenetére


BBéci
titán

Bocs, de tényleg, amiért nem vettem észre az iróniát! Második és harmadik olvasatra sem.
Az a lényeg, hogy nem szükséges 55 colos tévéhez moziszoba, szinte bárhol elfér, kivéve a szekrénysorok többségét. Olyanom utoljára gyerekkoromban volt a szüleim lakásában, abba még egy 37 colos példány sem fért volna el, ezért a Favorit a saját lábain állt, a Color Star komód tetejére került. :D
Nem azt írtam, hogy feleségem mindent rám bíz, csak az audiovizuális témakörről volt szó.
Úgy gondolom, nagyon jó döntés volt, hogy nem vettél LG-t. Nálam tévéből csak japán jöhet szóba, OLED-ből Panasonic, LCD-ből Sony.

(#51993) ozzy711
A többihez képest igen, de attól még tény, hogy csakis műszeres kalibrálással lehet a maximumot kihozni egy képmegjelenítőből. Ha már kiadtunk a készülékre 3-500000 vagy még több forintot, akkor nem szabad spórolni a 10-15000 forintos kalibráláson.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51997) BBéci válasza nordlead3 (#51994) üzenetére


BBéci
titán

Remekül összefoglaltad a lényeget! :R
"a referencia vagy azt közelítő megjelenítés nem feltétlenül egyezik meg az átlagos néző ízlésével"
Ez tuti, amit bizonyít a kiemelt/dinamikus képmódok használatának hatalmas aránya. A boltokban olyannak ismerték meg a tévéket, azt akarják otthon is látni.
Mint a loudness a hangberendezéseken. Kifinomult hallásúak tűzzel vassal irtanák, szerintem jogosan.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51998) Celtis válasza HunChris (#51995) üzenetére


Celtis
veterán

Bölcs döntés.

(#51999) nordlead3 válasza HunChris (#51995) üzenetére


nordlead3
kezdő

"Hanyason" volt a Smoothness a "Motionflow be" videódon? Tényleg elég csúnyán "artifact"-osodik.

Az XG95 SoC erősebb, de azon is tapasztaltam frame drop-ot 4K HDR Youtube videónál - ezek szerint nem is feltétlenül azért, mert a SoC lenne gyenge (hiszen annyira azért nem gyenge, legalábbis a korábbiakhoz képest).

(#52000) HunChris válasza nordlead3 (#51999) üzenetére


HunChris
senior tag

Normál az 3as szint volt, de bármit állítottam egyénibe, már kockáz sajna. Kikapcsoláskor megoldódik a probléma, de akkor nekem nagyon döcögős a kép. (Ez a gyors mozgás kockásodás "artifact" enyhíthető a képzaj csökkentés bekapcsolásával).
Akinek nem érzékeny rá a szeme, az észre se veszi, vagy azt hiszi tömörítési hiba a forrásban. Távolról megint jobb a helyzet, de ha megszoktad a jót, nehéz az ilyen hibák mellett elmenni úgy, hogy nem keveset fizetsz érte. Sok helyen észleltem amúgy, de még csak most lassítottam be.

Még a 4k 60fps youtube mellett elmentem volna ( külső lejátszó), de a kockásodás már sok, nem szeretném évekig nézni...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.