- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-06-15 12:29 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
semetka
őstag
-
pjen
félisten
-
whbear
őstag
Igen, nagyobbat kell bele tenni, csak arra kell figyelni hogy a kapacitása kb olyasmi legyen mert beleszól a rezgőkörbe. Ez egy Schottky dióda, de nem igazán látom minek az ide, másik tv-be ideiglenesen raktam egy akármilyen sima diodát ami vasárnap este kéznél volt ideiglenesen, de már egy éve úgy megy. SB360 60V 3A 80pF 0.68V
SB260 60V 2A 80pF 0.7V
Gyárilag SB260 van benne, az enyémbe kicseréltem SB360 - ra. Ki is emeltem kicsit a hűtés miatt. -
KoVee84
senior tag
-
KoVee84
senior tag
-
KoVee84
senior tag
-
hunaqua
addikt
-
pjen
félisten
-
pjen
félisten
-
Celtis
veterán
-
Joshi
titán
-
Celtis
veterán
-
KoVee84
senior tag
-
Nigér
őstag
-
mjani1172
addikt
-
mjani1172
addikt
-
Joshi
titán
Ekkor még nem létezett az az XR proci, amire te gondolsz. Ezekben az X1 proci volt, ami már akkor is korát megelőzte. Igen, innentől engedte el a 8xxx-es szériát a Sony, mert ezek után már nem tekintette prémium szériának. Mondjuk Sony nagyon bénán nevezte el a modelljeit, sokszor belekeveredtek a számozásba.
-
Joshi
titán
Persze, ezért mondom hogy van bőven tapasztalatom IPS panel ügyben. Itt még használtam ugyan ezt a tévét csak 43"-ban, aztán amikor már betörtem a kijelzőjét.

Amúgy nekem volt/van egy 49X8505B tévém is, ami szintén IPS paneles. Na ennek dinamikus kontraszttal bitang feketéje van, de hát a natív az olyan amilyen. Hozzáteszem, hogy ez nem HDR, mert ez a tévé még nem tudta. Itt a Planet Earth II HDR verziót konvertálta át SDR-re az akkori Himedia Q5 Pro lejátszóm. Gyönyörű volt a kép.
-
Piftuka
veterán
Az a baj, hogy sokakban nem realizálódik, hogy az elmúlt évtizedekben milyen irányba változott a televíziók világa.
A CRT készülékek közel 100 éves történettel rendelkeznek, de már "modern korban" ('70-es & '80-as évek) készült példányok zöme több évtizedig üzemelt egy-egy háztartásban.
Ráadásul a teljes élettartamuk alatt viszonylag olcsón javíthatóak voltak a tipikus meghibásodások.
Emiatt sokkal jobban tartották az értéküket, különösen, ha egykori prémium modellről volt szó. A vételárhoz képest arányaiban jóval kevésbé csökkent az ára egy-egy jobb, sok éves használt készüléknek.
Az LCD televíziók világában ~3 év üzemidő után minden további nap egy ajándék a készülék élettartamára nézve. Ráadásul a tipikus meghibásodások (panel, inverter, LED sor, kijelző) zöme rendkívül drágán, "gazdaságtalanul" javítható.
Ezért amikor valaki egy 5 éves, vagy annál is öregebb, garanciával már nem rendelkező, egykor akár "csúcsmodell" LCD (vagy OLED) készülékért kifizet több százezer forintot, legyen azzal tisztában, hogy talán jó vételt csinál, talán nem.
Mert az is könnyen előfordulhat, hogy 10 nap múlva javíttathatja meg akár bőven 100.000 forint feletti összegért.
Aztán ilyenkor érdemes meggondolni, hogy nem érte volna meg jobban ~300-350 ezer forintért egy új, garanciális készülék?
Teljesen nyilvánvaló, hogy manapság a használt LCD készülékek ára irreálisan magas, mert azok eladói azt hiszik, hogy még mindig a CRT korszakban vannak.
Persze tehetik is, hiszen vannak még olyanok, akik képesek és hajlandóak is több százezer forintot fizetni egy sok éves, használt készülékért.
-
daniel2121
őstag
-
Dan-szan
senior tag
-
heizerbarni
csendes tag
-
Baluka71
tag
-
Piftuka
veterán
Amikor jól működik a készülék, szvsz nem is szabad frissíteni. Írtam anno, hogy a W809c-t minden egyes frissítés csak rosszabbá tette.
Mondjuk most a "65AG8"-at frissíteném, ha lehetne, mert az Android borzasztóan bug-osan működik rajta... Tegnapelőtt pl. nem akart bekapcsolni egyáltalán. Teljes áramtalanítás, OS "reset" után volt csak hajlandó képet és hangot adni.
Arra viszont április óta nem jelent meg semmilyen új firmware. (És az a verzió is egy másik problémát javított.)
-
mano42
aktív tag
-
StLui
veterán
-
Peathee
senior tag
-
nesh20
aktív tag
-
Ger_man
senior tag
-
Csabi1984
addikt
-
Piftuka
veterán
-
Technoman
őstag
Voltak (még jártam is oda hozzájuk) De már Cinkotára költöztek.
UI. Boldogság! Megtaláltam a régi, 1000 éves Pana kamerám kábelét és tök jó, bejön az OSD.
Ezért imádom még mindig a japánokat (Sony TV,-m Yamaha erőlködőm, Technics hangfalaim vannak), legalább "házon belül" kompatibilisek maradtak, még így 20-30 év elteltével is!!!! -
Technoman
őstag
Srácok.
Ma felhívtam az RMD-t (az Etele úti, nagy Sony szervizt) Piftukát megerősítve azt mondták, hogy ők nem foglalkoznak ilyennel. A másik, Budafoki úti szerviznél meg fel sem vették a telefont Ők, különben, úgy látom kamerások (gondoltam, ott csak van ilyen kábel, mert régebben, a MiniDV korában, a Panának is voltak ilyen elb@szott Jack/RCA kábelei)
Ekkor jött az isteni szikra: Kácsa Audio. Ők ugyanis kábeleket is csinálnak, . Fel is hívtam őket. Természetesen nekik sincs ilyen kábelük, de tudnak csinálni cca 6 k-ért (a srác elég profi lehetett, mert rögtön Piftuka által betett 3 féle kábellel kezdte) Megvárható cca 10 perc alatt összedob egy ilyen kábelt. Csak előtte érdemes egyeztetni vele, mivel kint vannak valahol Cinkotán. Egyébként a leírás szerint, az 1. kép kiosztása lehet nálam a nyerő:A 3,5 mm
B Bal audiojel.
C Videojel.
D Földelés.
E Jobb audiojel. -
Piftuka
veterán
Ez valószínűleg nem jó hozzá. A SONY nem sztenderd bekötést használ a lábakhoz.
Itt a lényeg: Blu-ray vagy DVD-lejátszó csatlakoztatása -
gaston63
tag
-
Joshi
titán
-
SeLe
tag
-
Jim74
nagyúr
-
ZozzHUN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Megállapítottam, hogy ez az egész mind telefon oldalról, mind TV oldalról egy nagy kalap szar.

De amúgy nekem most megy, kizárólag képet tudok megosztani, de legalább ahogy tekerek, úgy lapozza a TV-n is. Simán a képnél telefonon rányomok a smart view-ra.
Wifi direkt kapcsolatot aktiválni kell hozza azt hiszem. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
szkutyi
addikt
-
szkutyi
addikt
-
Zoty4
őstag
-
Csabi1984
addikt
Ilyen HDMI kábelt vettem még Decemberbe

-
pvil
tag
-
Celtis
veterán
-
vlevi
nagyúr
szerencsére sokféle lejátszó közül választhatsz.
a KODI kicsit erőforrás igényesebb, én elég gyakran a Nova lejátszót használom. Korábban ez azthiszem Archos néven futott, legalábbis a felülete arra hasonlít.
Ez sem teljesen százas, mert Dolby Vision tartalommal meggyűlik a baja, valamint a feliratok sem állíthatóak benne, de ebben is van SMB file megosztás elérés, ami a gyári lejátszóban nincs. -
kolosszus87
senior tag
Az, hogy egy szar semmirevaló a Sony tv-k gyári lejátszója, nem is erőltetném a használatát a helyedben. Mondjuk a többi márkáétól sem kell hasra esni! Minőségi tévéhez, minőségi külső lejátszó dukál, nem félkész, marketing célból beépített hellyel-közzel működő valamit kell erőltetni.
-
Technoman
őstag
Köszi a cikket. Nekem, mint műszaki embernek, nagyon informatív volt.
Sajnos ez van, ilyen világot élünk. Nagyapáinknak, még a német/holland cégek (Grundig/Loewe/Metz/Philips) termékei voltak, a minőség mutatói. A mai 40-50-eseknek a japán márkák (Sony/Panasonic/Hitachi) voltak a minőség fokmérői. Míg a mai húszon- harmincéveseknek már a koreai (LG/Samsung) márkák jelentenek inkább etalont (de nyugi, a "Z generációnak" már ott lesznek a kínai brandek)
Szvsz ez egy 10-20 éves ciklus, amit mindig az az ország (régió) határoz meg, aki a legtöbb know-how-t tudja felmutatni, az adott időben.
A cikkel teljesen egyetértek (főleg a Pana vonallal) Fájdalom ezt látni. Több mint 20 évig Panák voltak a családban és nagyon szerettük őket (most is van otthon több plazma).Cca egy éve vettem új TV-t, akkor is Panát vettem volna, de nem volt semmi jó ár/érték arányú LCD TV a piacon (ahogy látom, azóta még rosszabb a helyzet) A Samu nekem túl műanyag színezetű, az LG pedig nem tud értelmes LCD panelt beszerelni a termékeibe (én a VA panelek szerelmese vagyok), így maradt a Sony. Azon kihalófélben lévő emberke vagyok, aki a japán termékeket, még mindig a minőséggel társítja. -
rodman73
aktív tag
-
SeLe
tag
-
nagytomi53
csendes tag
-
junior11
veterán
-
axlfsi
veterán
-
ozzy711
őstag
-
donat_sz
senior tag
-
mano42
aktív tag
-
salapp
addikt
-
Joshi
titán
Szerintem úgy általában a 2017-es modellekre van ez a frissítés, többek között A1-re is.
A második hiba miatt kellett kikapcsolnom az info sávot, mert filmnézés közben állandóan felugrott az info sáv. Na majd kipróbálom.Információ a jelen letöltésről
Előnyök és fejlesztésekMegoldja azt a problémát, mely miatt a tv nem kapcsol ki a BRAVIA Syncen (HDMI CEC) keresztül csatakoztatott HDMI-eszközök kikapcsolásakor
Megoldja azt a problémát, mely miatt véletlenszerűen megjelenik egy információs sáv a HDMI-n keresztül csatlakoztatott eszközökkel való tartalomnézés közben
Megoldja azt a problémát, mely miatt a tv nem csatlakoztatható bizonyos vezeték nélküli mélysugárzókhoz
-
anti1970
csendes tag
-
anti1970
csendes tag
Egyszerűen imádom azt a Sharp tv-t.Napi 10-14 órát megy nálunk több mint 10 éve és hibátlan.Már akkor full ledes volt,nem edge.29 év alatt ez a 4. tv-m,volt két Sharp és ez a 2.Sony.
HD boxom van a Vodánál,persze vannak hd adások is,de meglepődtem az sd adások gyenge megjelenítésén az új tv-n.
Két HDMI bemeneten is ugyan ezt produkálja,hullik a hajam már tőle. -
salapp
addikt
-
Kockás60
tag
-
robi-k
őstag
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
Celtis
veterán
-
törölt tag
-
Senior60
tag
-
Quqesz
nagyúr
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
-
WinZol
aktív tag
-
Celtis
veterán
A samsung tizenje is linux. Az sem áll le a tv kikapcsolásakor. Ha jól sejtem, itt az a gond, hogy a tv kikapcsolása után az optikai kimenet ledje tovább világít, habár jelet már nem kuld.
Az említett buttonmapperes megoldás segíthet.Nekem is van egy régebbi LG soundbarom. Az azt csinálja, hogy 10-15 perc után akkor is kikapcsol, ha nem küld hangot a tv, függetlenül attól, hogy az optikai bemeneten kap fényt.
Szóval lehet,hogy csak várni kell egy kicsit és ki fog kapcsolni az a soundbar.HDMI ARC amúgy nincs aton a soudbaron?
-
dunc
nagyúr
-
Celtis
veterán
-
Joshi
titán
-
modflow
veterán
-
mucho22
csendes tag
Igen, eredetileg Samsung tévét akartunk, de arról olvastam, hogy szeretnek ilyen hangokat kiadni, ezért döntöttünk a Sony mellett.
Meg sok olyat olvastam a neten, hogy ilyenekkel elküldi a szerviz az embereket a fenébe azzal, hogy ez a készülék működési sajátossága...stb. Ezért sem akarok szervizt hivni feleslegesen. -
modflow
veterán
-
pandor
tag
-
modflow
veterán
-
ada19
őstag
-
Quqesz
nagyúr
-
sting2
addikt
-
Joshi
titán
-
Duppy
csendes tag
-
sting2
addikt
-
Joshi
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ezért imádom még mindig a japánokat (Sony TV,-m Yamaha erőlködőm, Technics hangfalaim vannak), legalább "házon belül" kompatibilisek maradtak, még így 20-30 év elteltével is!!!!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)