Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24551) Oliverda válasza Somatom (#24550) üzenetére


Oliverda
félisten

Tekintsd bevezető akciónak, mint a 2000 forintos bónuszt vagy a kártya ingyenes szállítását. A nyirbált csomag is nagyon bőkezű havi kereken nulla forintért.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#24552) viktorhu válasza Somatom (#24550) üzenetére


viktorhu
veterán

Megváltozott közben a világ. Kevesen utaznak, nekik meg az volt a modelljük, az pedig kiesett. Megértem, ha szerinted ilyenkor inkább be kellene zárni a boltot, de én sajnálnám, ha megszűnnének, te pedig megteheted, hogy simán nem használod, ami számodra ugyanaz, mintha nem tennék fizetőssé, hanem inkább megszűnnének, nekünk meg megmarad egy értékes szolgáltatás.

(#24553) Somatom válasza Oliverda (#24551) üzenetére


Somatom
veterán

Csak az a bibi, hogy nem lehet tudni, hogy miket kellene majd még bevezető akciónak tekintenünk. Nekik az lenne a jó, ha minél több ügyfél, minél több pénzt bízna rájuk. Itt a hangsúly a bizalmon van. Az ilyen "bevezető akciók" kivezetései engem pont az ellenkezőjére ösztönöznek. Tél előtt vennék autót 12 ezer Euró körül, amire gyűjtök. Ha bíznék bennük, akkor náluk tartanám a pénzt. Így viszont csak annyit pörgetek át rajtuk, amennyi épp a napi költéseimhez kell, az autóvásárlásra szánt pénzt pedig máshol tartom.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#24554) Oliverda válasza Somatom (#24553) üzenetére


Oliverda
félisten

Több tucatszor elhangzott már itt, hogy amíg nincs betétbiztosítás, nem érdemes nagyobb összeget Revoluton parkoltatni, ergo ne tarts náluk ezer eurókat. Ha pedig lesz biztosítás, tök mindegy, hogy hova tekerik az ingyenes csomag limitjeit, a pénzed biztonságát egyáltalán nem befolyásolja.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#24555) Tuomas válasza Somatom (#24550) üzenetére


Tuomas
addikt

Értem amit írsz, én személy szerint nem tartom ennyire drasztikusnak.
Mind a revolut, mind a transferwise megpróbáltak valami újat: forradalmasítani egy régóta működő rendszert, a banki rendszert gazdaságos működéssel, ugyanakkor olcsóbb "termékkel".
Azért valljuk be, egy évtizedek óta működő pénzügyi rendszert forradalmasítani, nem lehet könnyű meló, kezdve pl a bizalommal.
Mivel mindkét cég - és a többi aki követi - egy olyan úton jár, ami még messze nincs kitaposva, így szerintem az idő közbeni koncepció váltás sem meglepő, és persze, hogy felmerülhet nem kevés buktató. Szerintem ha nem reagálnának ezekre a buktatókra az nagyobb probléma lenne.

De ha ezzel már azt elérik, hogy néhány bank átgondolja a díjazását, már az megérte nekünk.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#24556) Somatom válasza viktorhu (#24552) üzenetére


Somatom
veterán

Valamit nem értek. Hogyhogy az volt a modelljük? Mármint mi? Az, hogy ők váltják a túristáknak a valutát? Pont ennek a limitjét csökkentették. :F

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#24557) t72killer válasza Oliverda (#24551) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

azért egy bevezető akciót nem árt nevén nevezve tényleg bevezető akciónak hívni. A fizikai kártya fizetőssé tétele még OK, az egyszeri összeg - de ha így hozzányúlnak alapdolgokhoz, akkor mi a garancia rá, hogy 3 hónap múlva nem lesznek rosszabbak a paypalnál?

ATM-ből kp-felvétekről is kiderül, hogy nem feltétlen az ember saját bankja a disznó, hanem az ATM-üzemeltető, ami ellen a revolut sem kínál védőoltást, azaz egyre messzebb kerülünk a kezdeti "ingyen bankolsz nemzetközi szinten" sztoritól.

#24553: azt egyébként, hogy simlisekkel állsz esetleg szemben, az ilyen nem feltélten jelzi előre. A quaestor is a legutolsó napig kínálta a kamukötvényeit a szokásos kondíciókkal.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24558) vmarci21 válasza Somatom (#24544) üzenetére


vmarci21
tag

"Amikor 1.850 ezer volt a limit, akkor nem magánvállalkozás volt, ami profitot akart termelni?"

Akkor elég erősen induló startup voltak, így pontosan, elsősorban (rövidtávon) nem profitot, hanem hírnevet és ügyfelet akartak szerezni... Ügyfél már van, most jöhet a következő lépés, megmutatni a befektetőknek, hogy volt értelme a pénzük cégbe öntésének...
Másrészt lehet hogy az eredeti pénzügyi konstrukciót állandónak szánták (már amennyiben startup esetén értelmezhető az a szó, hogy állandó* :D ), de egyrészt induláskor maximum felmérésekből lehetett tapasztalatuk arról, hogy mire, mennyire használnák az emberek az egyes szolgáltatásokat, ezóta van 10 millió+ ügyfelük, így van konkrét tapasztalat, ami alapján lehet korrigálni a díjtételeket, másrészt azóta jelentősen módosultak a Revolut céljai is. Mint ahogy az általában történik egy startupnál.

*Hogy mennyire állandó egy startup, az a Revolut esetén is jól és könnyen végig következő:
indultak a jó árfolyamú, nemzetközi pénzküldés + bankkártya szolgáltatásként (szlogen: "The new fair way to instantly send and spend money globally.")

2017 körül egy mindennapi pénzügyekre használható pénzügyi alkalmazás lett, középpontban a nemzetközi utalások, átváltás a bankkártya mellet most már a tovább fejlesztett elemzések a költséglimitekkel és az újonnan bejövő crypto, számla szétosztás, majd vault. Briteknél éppen éledezik a Perks. (szlogen: "better than your bank account", illetve "your digital banking alternative" szlogen is fut.)

2018: bejönnek biztosítások és az utazós funkciók. (szlogen: "A radically better Account". Főbb állítások: "Travel with ease" és "Send money easily")

2020: cél teljes-körű pénzügyi alkalmazássá válni, leginkább a megtakarításokhoz és kölcsönökhöz tartozó funkciók jönnek be itt: részvény, arany, illetve savings vault és személyi kölcsön a biriteknél, később személyi kölcsön és hitelkártya a Litvánoknál. (szlogen: "Get more from your money" és "Your whole financial life at your fingertips". Főbb állítások: "Exchange money with no hidden fees. Buy crypto, gold, and trade stock commission-free from $1. Manage your money with spending analytics.")

Ez kívülről nézve 2 nagyobb irányváltásnak tűnik: amikor a "mindennapok költései"-ről átmentek az "utazós kártya" koncepcióra, majd amikor az "utazós kártya" a koncepciónak csak egy része lett, és rámentek a "minden pénzügyed egy helyen" dologra. Persze nem olvastam a Revolut üzleti tervét sosem, lehet hogy nem menet közben kitalált módosítások voltak ezek, hanem már 2017 elején benne volt a tervben, hogy majd miután megcsináljuk a reptéri várós funkciót meg az utasbiztosítást, azután majd rámegyünk a tőzsdén való kereskedésre is, de ha ez így volt, kifelé akkor sem kommunikálták sosem a jövőt, (sőt, interjúk alatt jól el is hitették velünk, hogy az aktuálisan hirdetett célok a Revolut által megfogalmazott célok,) így ezek az esetlegesen létező tervek számunkra láthatatlanok voltak, így a mi szemszögünkből ugyan így megmarad a 2 irányváltás (aminek valaki örül, valaki kevésbé.).

Tehát nagyjából azt kéred számon Revoluton, hogy 2020-ban miért nem tudják tartani a 2015-ös, vadi új pénzváltós szolgáltatásként bevezetett pénzügyi szintjüket, amikor már a szolgáltatási kör és célok is többször módosultak.. (mert az alap pénzváltós kondíciók gyakorlatilag 2015-2016 óta változatlanok voltak, mindig csak "kiegészítették" a díjakat a bejövő újdonságoknak megfelelően.)

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#24559) Tuomas válasza t72killer (#24557) üzenetére


Tuomas
addikt

"A fizikai kártya fizetőssé tétele még OK, az egyszeri összeg..."
Soha nem volt ingyen (a posta) , legfeljebb kifoghattál olyan promót, amikor ingyen küldték. Elég nagy különbség, mintha azért reklamálnál a boltban, hogy miért nem akciós tegnaptól a chips. :DDD

[ Szerkesztve ]

We were here

(#24560) Somatom válasza vmarci21 (#24558) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem a 2015 -ös cél pont ugyanaz, mint a 2020 -as: minél több ember, minél több pénzét kezelni. Egy pénzügyi vállalkozásnak mi más célja lehet? Ehhez viszont bizalom kell, aminek az elnyeréséhez stabilitás kell. Ha öt év alatt két teljes irányváltást produkálnak, abból sokminden lehet, de bizalom nem.
Sorry, most ki kell szállnom, mert nagyon hosszú lesz a holnapi napom!

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#24561) t72killer válasza Tuomas (#24559) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Túlságosan nem kellett promókat vadászni, még fenn van egy-két oldal linkekkel amik csomó ideig működtek - természetesen akkor, amikor én nyitottam már nem.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24562) Tuomas válasza t72killer (#24561) üzenetére


Tuomas
addikt

Ha későn érsz a boltba, már nem lesz akciós a chips. :(
Vagy elfogy, mert aki gyorsabb volt, az megvette.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#24563) t72killer válasza Tuomas (#24562) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez még rendben is van, viszont ha a "normál" árat is elkezdik emelni, akkor lehet másik boltba megyek.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24564) Tuomas válasza t72killer (#24563) üzenetére


Tuomas
addikt

És ezzel nincsen semmi baj, a választás lehetősége adott.

We were here

(#24565) vmarci21 válasza Somatom (#24560) üzenetére


vmarci21
tag

"minél több ember, minél több pénzét kezelni."
jó nyilván, de ha azt nézzük, hogy ki a célközönség, kik közül akarják hogy kikerüljön a "minél több ember", akkor történt 2 irányváltás..
Kezdetekben rámentek azokra, akiknek vannak külföldi költéseik is (weboldalon jól látszik, utazásról, nyaralásról még szó sincs rajta)
majd elsődlegesen az utazókat célozták meg (pl. egy weboldal-kép abból az időből)
most meg már mindenkit, akinek van pénze nem készpénz formában. :D

Az meg hogy voltak irányváltások, a startupok jellemzői (jó, business témájú előadásokon vagy oktatásokon ez inkább valahogy úgy van megfogalmazva hogy "gyorsan követi a piac változásait és a piaci trendeket", de a lényeg ugyan az... )

Amúgy Revolut eddig még nem is változott olyan nagyon sokat (vagyis az alapok legalább maradtak), ha mondjuk a magyar példákat nézzük, akkor pl. Prezi vagy Barion ennél sokkal nagyobbat változott. (elég csak megnézni a mostani és az induláskori weboldal tartalmát. Mintha nem is ugyanaz a szolgáltatás lenne a 2.) Akinek a gyors változásokkal nem tudnak mit kezdeni, annak nem való egyik startup sem...

[ Szerkesztve ]

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#24566) #30786816 válasza vmarci21 (#24565) üzenetére


#30786816
törölt tag

Ha mar benne vagyunk a temaban, orszagon beluli euto utalast probalta valaki uj feltelek bevezetese ota? Lett ra sarc?

(#24567) vmarci21 válasza #30786816 (#24566) üzenetére


vmarci21
tag

Nem tudok válaszolni, csütörtökön tiltva lettem Revoluton újra, megkaptam chat-en "Elle"-t, akivel pénteken még tök jól elbeszélgettem (valamiért nem látta a csütörtökön elküldött fájlokat, majd még kérdezett új dolgokat is), de aztán azóta "Elle" nem elérhető.. :D Előző tiltásnál, mielőtt az egyik ügyfél-szolgálatos eltűnt, írt, hogy ő lelép, de átad valaki másnak, és tényleg a chat visszaváltott "looking for an agent"-re, majd néhány óra múlva már mással beszégettem. Ezzel ellentétben "Elle" úgy tűnik ezt nem tette meg, viszont nem is nagyon dolgozik éppen... Legalábbis az adatlapján lévő chat-ek darabszámát jelző szám sem nagyon változik, tehát úgy tűnik hogy nem csak nekem hosszabbítja meg a blokkolás időtartamát, hanem senki másnak sem válaszolgat éppen. :D (lassan több tapasztalatom és ismeretem lesz a blokkolásról, mint amennyit valaha is akartam szerezni :D )

>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<

(#24568) Oliverda válasza t72killer (#24557) üzenetére


Oliverda
félisten

Piacszerzésnek hívják az ilyet, és ezt sosem kommunikálják, egy kevés józan ésszel viszont nem nehéz átlátni.

"de ha így hozzányúlnak alapdolgokhoz, akkor mi a garancia rá, hogy 3 hónap múlva nem lesznek rosszabbak a paypalnál?"

Semmi, hisz az alapcsomag határozatlan idejű szerződést jelent, vagyis akkor és úgy nyúlnak hozzá, ahogy akarnak. Ha előfizetsz egy év Premiumra vagy Metalra, akkor arra az időtartamra garantáltan megkapod az előfizetés időpontjában érvényes feltételeket.

Egyébként pedig könyörgöm: zéró, vagyis nulla forint az alapcsomag. Határozatlan idejű szerződés esetén pedig a bilibe lógó kéz esete azt képzelni, hogy sosem nyúlnak a feltételekhez, örök érvényű az összes díj és limit. Ahogy pedig viktorhu gyönyörűen leírta, bármikor lehet keresni kedvezőbb szolgáltatást, de még így sem fogsz találni, és ezt pontosan tudja a Revolut is.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#24569) t72killer válasza Oliverda (#24568) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Addig szuper amíg van, ezzel minden OK. Csak reméltem, hogy a következő 10évre meg is oldottam a nemzetközi pénzmozgatás módját. Lehet így van, de az is lehet, hogy nem.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24570) viktorhu válasza Somatom (#24556) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem, csak az ingyenes limitet csökkentették. Az meg neked sem új, hogy a tömegturizmus összeomlott, így arra a továbbiakban nem lehet építeni.

Szerk:

ilyen nyírbálás bajra utal

Neked is szép jó reggelt, igen, elég nagy a baj minden olyan szektorban, amelyik a nemzetközi turizmusra épített, meg sok másikban is. Most más modellt kell keresni, remélem, megtalálják. Ha nem éri meg, nem kötelező kifizetni a szolgáltatást, de egy korszaknak egyelőre vége, senki nem tudja, visszajön-e.

[ Szerkesztve ]

(#24571) sub71


sub71
aktív tag

0 Forintos alapcsomagnál 1,85 millióról 350 ezerre csökkentik a limitet én ezt nem érzem gáznak. Ingyen még íg is bőven megéri, de ha másképp gondolnám, akkor is van még két választásom. Vagy havi 2 ezerért újra minden happy lesz (Én ezt választottam) vagy veszem kalapom és itt a fórumban elmondom hogy szerintem ez gáz és köszi, de nem.....az viszont hogy napokig próbálom megmagyarázni hogy ez a cég mekkora idióta meg különben is nekem van igazam és ez amúgy sem vet jó fényt a cégre mert biztos sz@rban van meg betétbiztosítás sincs stb , miközben komplett iparágak omlottak össze, vagy keresik a helyüket és nem biztos hogy megélik a holnapot. Panaszkodás helyet azt javasolnám válts csomagot és így támogasd őket és akkor biztosan lesz holnap nekik is :R

(#24572) t72killer válasza sub71 (#24571) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem tudom, mennyire van tapasztalatod pénzügyi szolgáltatókkal. Lásd: amikor az SNB eleresztette a frankot, a dán saxo lenyúlta a forexező ügyfelek pénzét, kvázi intézményként működő quaestorról (mintha bank is lett volna) egyik napról a másikra kiderült, hogy kamu kötvényeket ad el és már késő volt bármit lépni, sok kicsi egyébként Ny-EU brókercégnél ha nyereséget csinálsz és kivennéd, úgy néznek rád, mint a hekkeltfélkarús játékbarlangban, stb-stb.
Ilyen tapasztalatokkal a háta mögött az ember bármilyen radikális változásra összerándítja a szemöldökét, ha épp van párezer EUR a megváltoztatott számlán. 10-20EUR-s alkalmi szerencsétlenkedésekhez meg minek extra app-al, kártyával, számlával szenvedni :F?

Havi effektíve 2eFt-ért egyébként elég sok "valódi" bank és egyéb szolgáltató is tud "szépen viselkedni" + ugye hiába a havi 2eFt, betétbiztosítás akkor sem lesz mögötte.

Ez pedig egy nyitott fórum, bárki elmondhatja a véleményét, aggodalmait.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24573) Predator2


Predator2
addikt

Helló

Haveromnak szeretnék utalni (Erste bankos számláról ) , van valami különbség amire figyelni kell az utalás során?
A számlaszám mellett adott egy számsort is, azt kell a közlemény rovatba?

Thx

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#24574) balinlin válasza Predator2 (#24573) üzenetére


balinlin
senior tag

Ha magyar számlaszámot kaptál, akkor igen.
Szerintem kártyával egy bekérő link segítségével egyszerűbb, de persze az utalás is járható út.

(#24575) Somatom válasza sub71 (#24571) üzenetére


Somatom
veterán

"Panaszkodás helyet azt javasolnám válts csomagot és így támogasd őket és akkor biztosan lesz holnap nekik is"
Ezt Te sem gondolod komolyan. Az ember azért használ ilyen szolgáltatásokat, hogy jól járjon, nem azért, hogy támogassa a szolgáltatót. Arra valók a befektetők. Arra nem gondoltál, hogy ezzel a hazai bankoknak teszel rosszat? Szegényeket ki fogja támogatni?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#24576) zsamiatt válasza viktorhu (#24570) üzenetére


zsamiatt
őstag

Ezt a mesét te tényleg elhitted, hogy a nemzetközi turizmus miatt van bajba a revo? Mikor jelentősen emelkedett a webáruházas rendelés és a bankkártya használat a világban. Nem véletlenül a kártya társaságokat rengette meg legkevésbé a márciusi "válság". A jutalékot ott is leveszi, ami nagyjából fix pénz. Nem tudom a váltáson mennyit kereshettek de figyelembe véve a közel mnb árakat és a forint baromi nagy ingadozását nem gondolom, hogy mindenen olyan szépen kerestek volna.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#24577) gzbotii válasza Somatom (#24550) üzenetére


gzbotii
veterán

Többször volt itt téma, hogy nem bajra utal, hanem eddig nem termeltek profitot, felhasználói bázist akarták kiépíteni. Most, szeretnének profitot is, mert nem lehet míg a világ veszteséges lenni.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24578) gzbotii válasza Somatom (#24556) üzenetére


gzbotii
veterán

Ingyenes limit csökken + a kereslet nem, használni fogják = profit.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24579) gzbotii válasza t72killer (#24557) üzenetére


gzbotii
veterán

"de ha így hozzányúlnak alapdolgokhoz, akkor mi a garancia rá, hogy 3 hónap múlva nem lesznek rosszabbak a paypalnál?"

Tudod mi az egészben a legszebb? Hogy nincs hűségnyilatkozat, nincs monopólium, ha nem éri meg neked személyesen, vagy csak már nem jön be az, amit és ahogy csinálnak, amit kínálnak, akkor nem kell használni. És szerencsére azért konkurencia is van rendesen (Monzo, N26, TW, etc).
Szóval, azon kár pörögni, hogy amit eddig kaptál ingyen, és már nem kapod, azt miért nem kapod...mert érted. Ingyen volt. Kvázi ajándék. Ha már nincs, akkor mire reklamálsz? :)

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24580) gzbotii válasza Somatom (#24560) üzenetére


gzbotii
veterán

Sztem a 2015 -ös cél pont ugyanaz, mint a 2020 -as: minél több ember, minél több pénzét kezelni.

Öööö...a profit? Mivel ők nem tudják felhasználni (befektetni) a Revolut számládon lévő pénzt, mint azt egy átlagos bank tudja, így nekik ezekből van bevételük (kártyahasználat, váltás, kereskedés, etc).

Ehhez viszont bizalom kell, aminek az elnyeréséhez stabilitás kell.

Az megvan, hogy egy hagyományos banknál a csomagok, ajánlatok milyen gyakran változnak? Pár hónapig megy egy akció, hogy teszem azt, náluk most X csomag mellé havi 4 ATM használat ingyenes, vagy egy deviza számla is benne az árban. Aztán az lejár, és már nem érvényes az ajánlat. Vagy tegyük fel, a 20.000Ft alatti utalások díja. Volt aki eltörölte egyből, volt aki az új ügyfeleknek adta, mint "promo", hogy ha most jössz hozzám, akkor ingyen adom ezt mellé két évre.
Stabilitáshoz ennek semmi köze.

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24581) Somatom válasza gzbotii (#24577) üzenetére


Somatom
veterán

Ha egy cég veszteséges, az mindenképpen baj. A felhasználók lehetőségeinek megnyírbálásán történő profitszerzés pedig vékony jég. Engem ez most érintett. Nyilván ezentúl a megnyírbált lehetőségeimből próbálom majd kihozni a maximumot, de azt azért ne várják/várjátok, hogy még tapsikoljak is hozzá!

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#24582) gzbotii válasza Somatom (#24581) üzenetére


gzbotii
veterán

"A felhasználók lehetőségeinek megnyírbálásán történő profitszerzés pedig vékony jég."

Itt nem megnyirbálásról van szó, hanem olyan dolgokért kérnek pénzt, amit relatív kevesen maxolnak ki, nekik meg jó lehetőség, hogy végre profitot termeljenek, egy hosszú építkezési, terjeszkedési folyamat után.

De ha ilyen sz.r a Revolut, hajlítsd kettőbe a kártyád, vagy télen tudod még vele kapargatni a jeget a kamion szélvédőjéről, aztán hagyományos bankok mennyivel jobbak. Ja, hogy ott is változnak rendszeresen a díjszabások, tarifák? Hát az normális, csak a Revolut ilyen .csög. Me azé.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24583) gzbotii válasza Somatom (#24575) üzenetére


gzbotii
veterán

"Ezt Te sem gondolod komolyan. Az ember azért használ ilyen szolgáltatásokat, hogy jól járjon, nem azért, hogy támogassa a szolgáltatót."

Innentől kezdve, nincs több kérdésem. Ok.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24584) Tuomas válasza Somatom (#24581) üzenetére


Tuomas
addikt

Nem kell tapsikolni hozzá. Főleg annak fényében, hogy ebben a hozzászólásodban kifejtetted, hogy te egy fillért nem vagy hajlandó áldozni erre, de legalább még fel is vagy háborodva, hogy nincs minden örökké ingyen, holott annak kéne lennie, hogy te jól járjál.
Ez a fajta hozzáállás elég távol áll tőlem, talán ezért nem tudom teljesen megérteni azt, amit te képviselsz.

We were here

(#24585) #30786816 válasza zsamiatt (#24576) üzenetére


#30786816
törölt tag

A revolut és transferwise-féle nemzetközi fintecheknek az az egyik előnyük, hogy sok országban jelen vannak, ezért nem váltogatnak minden egyes tranzakcióhoz devizát, hanem az ellenirányúakat matchelik. Ha Jürgen elmegy egy soproni fogorvoshoz, János meg eurót utal be az államkincstárba, akkor mindkettőről leveszik a sarcot, de váltás csak saját mérlegen belül történik. Csak a különbözetekért mennek a bankközi piacra. Ha viszont a lezárások miatt Jürgen fogorvos helyett vesz egy ps4-et, de János továbbra is veszi az eurós állampapírját, akkor ugrott mindkét tranzakció váltási sarca.

(#24586) #30786816 válasza gzbotii (#24580) üzenetére


#30786816
törölt tag

"Az megvan, hogy egy hagyományos banknál a csomagok, ajánlatok milyen gyakran változnak?"

Ez rossz példa, hét éve megszűnt 0-ás csomagot használok vígan a mai napig.

(#24587) gzbotii válasza #30786816 (#24586) üzenetére


gzbotii
veterán

Néz körül a piacon.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24588) #30786816 válasza gzbotii (#24587) üzenetére


#30786816
törölt tag

Minek? 0 forint számlavezetés, korlátlan ingyenes készpénzfelvétel, minden tranzakció 0, adó sincs, Visa kártyával korlátlanul +/- 0.5% vásárlás.

(#24589) Oliverda válasza #30786816 (#24588) üzenetére


Oliverda
félisten

Milyen feltételek mellett, illetve hol tudok ilyen csomagra szerződni?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#24590) Friczy válasza Tuomas (#24555) üzenetére


Friczy
senior tag

Igazából lassan elérkezik az az időszak, amikor azoknak, akik folyamatosan ekézték a bankokat, hogy drágák, 'bezzeg a Revolut', azok elgondolkozzanak kicsit. Szerintem még ez az árstruktúra sem végleges (persze tudom, soha semmi nem végleges), akkor lehet majd látni a tényleges árakat, amikor a Revolut éves eredménye átmegy pozitív oldalra.

(#24591) t72killer válasza gzbotii (#24579) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem volt ingyen, bár nem a revolut de a bankom vastagon leszedte a legelső, még hitelkártyás feltöltés utáni "kp-felvét" sarcot ami drágábban jött ki, mintha Mo.-gon a német kártyával fizettem volna, ill nekem semmiféle promó nem volt a kártyára. Talán miután 3-4k EUR-nyi pénzt átvátottam, akkor mondhatom, hogy jobban jártam mintha semmit se téve maradok a rendes bankomnál.

#24581: egy veszteséges bank, pláne ha kicsi, valóban vékony jég...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24592) #30786816 válasza Oliverda (#24589) üzenetére


#30786816
törölt tag

Már sehol.

(#24593) gzbotii válasza t72killer (#24591) üzenetére


gzbotii
veterán

És SZJA is van, de ahhoz se sok köze van a Revolutnak, ahogy ahhoz se, hogy hitelkártyás feltöltésnél a bankod sarcol.
Debit kártyával is volt díja a feltöltésnek?

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24594) gzbotii válasza #30786816 (#24588) üzenetére


gzbotii
veterán

Ha egy kalapban van egy piros macska, akkor azt jelenti, hogy minden kalapban lévő macska piros?
Értő olvasás: a trendek, ajánlatok és árszabások változnak folyamatosan, ugyan annál a banknál is évente több féle és fajta ajánlat van, különböző díjszabással. Az, hogy neked van ilyen díjcsomagod, ebben a ténymegállapításban mégis hol releváns?

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#24595) sub71


sub71
aktív tag

Azt gondolni hogy egy cég örökké kedvezőbb feltételeket biztosít bárki másnál az naívság. Vagy a konkurencia fog árat csökkenteni, vagy én árat emelni, ez így működik. Ők nem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat leányvállalata! Adva van egy cég aki havidíj mentesen ad csomagot, kártyát, sokaknak ingyen ki is küldi, 6 havi magyar átlagbért lehet költségmentesen váltani, az árfolyam majd mindenki másnál kedvezőbb. Fél világnak tudok költségmentesen utalni. Persze hogy ez nem tartható fenn örökre, de még így is megfelel nekem, ha nem akkor továbblépek. Mindig jönnek azok akik szerint ez nem nagy szám, ezt egy csomó más bank, pénzügyi szolgáltató is tudja, sőt jobban, olcsóbban, gyorsabban, biztonságosabban. Persze az ő zsebükben is ott a "Revo"! Vissza lehet keresni itt a fórumban, egy éve, fél éve, 3 hónapja ugyan ezek az emberek ekézték a Revot akik most, akkor miért használják??? :R

(#24596) t72killer válasza gzbotii (#24593) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nem próbáltam, nekem ingyenes az átutalás, mióta a hitelkártyás sart kiderült, átutalással töltöm.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24597) HunBade


HunBade
csendes tag

Sziasztok!

Revolutról történő utalás esetében mi a tapasztalat?
A fogadó bank számít fel díjakat (jelen esetben Takarékbank), átfutási idő (péntekre írja az érkezést, ez reális?

(#24598) balinlin válasza t72killer (#24591) üzenetére


balinlin
senior tag

Oké, hogy nem volt ingyen, de a saját bankod sarcát, illetve a saját user errorod ugye nem akarod a Revolut nyakába varrni?

(#24599) t72killer válasza balinlin (#24598) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezt a kört már megfutottuk, nem vagyok hajlandó újratárgyalni. Olvass vissza, ha kíváncsi vagy az érvekre-ellenérvekre.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#24600) #30786816 válasza gzbotii (#24594) üzenetére


#30786816
törölt tag

Tenyleg ilyen bonyolult? Ha egy bankhoz elmesz egy dijcsomag miatt, akkor arra vagy leszerzodve, akar kerheti azt uj ugyfel, vagy sem, viszonylag ritkan pakolnak at uj csomagokba, inkabb kedvezmenyekkel osztonzik a valtast.

Most a sajat farkadat kergeted, azzal indult, hogy leirtam, het eve nem dobta, ki mar nem ertekesitett csomagbol, erre nezzek korul, leirtam a felteteleit, akkor meg mar jott a tereles, hogy de ott is lettek uj csomagok. Lettek, csak engem az pont nem erdekel, mert tovabbra is azt adjak, ami a szerzodesben volt.

Es most mielott azzal jonne., hogy de revolut ezt nem valllalta: tudom. Nem is a revolutot tamadva irtam ezt, hanem ravilagitottam az ervelesi hibadra, ennyi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Revolut
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.