- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
EG0
aktív tag
válasz
zerodot #25599 üzenetére
Hasonlóan gondolkozunk, emiatt sajnos lemaradtál a Bitwala ref-ről kb. egy nappal (netről lőttem egyet). Épp most videóbeszéltem az ügyfélszolgájukkal, de kitépem a hajam, annyira körülményes. A végén közölte, hogy nem sikerült, mert rosszul fogtam a kártyámat, és az egészet (!!!) újra kell kezdeni a kártyamozgatós hülyeséggel együtt. Aztán jól nem tudtam visszahívni őket azóta sem. Plusz kötelező az adószámomat megadni 90 napon belül, amit eddig egyetlen platform sem kért el. Némileg el is ment tőlük a kedvem.
Viszont a CDC-re tényleg átment SEPA EUR utalás Revolutról, kb. fél nap alatt, szóval tesztelve! :-) -
zerodot
aktív tag
- Ezek szerint nem fogod tudni Revolut kártyával tölteni...
- Én pont fordítva tudomRevo-CB megy, aztán a kontódon belül át kell vinni az eurót CB Pro-ra és ott adni/venni, mert az olcsóbb.
- Elvileg csak a GBP befizetés nem működik, EUR igen, hát nemtom [link] Tényleg legjobb ha leteszteledEgy lehetőség lehet még közbeiktatni egy Bitwala számlát: arra utalni Revolutról SEPA-val. Onnan egyrészt működik a SEPA Krakenre (ami olcsóbb mint a CB), másrészt kb. minden a CDCre: SEPA, kártyás kriptovásárlás, kártyás EUR topup (bár a Bitwala is MC-t ad, de megy; úgy látszik ez a MC/Visa megkülönböztetés csak a Revolut esetében kavar be).
A Bitwala amúgy ingyen EUR számlát ad egy német bankban, ingyen kártyával, ingyenes SEPA-val. Ha érdekelne, privátban tudok adni refkódot, azzal jár 15 EUR ajándék. -
EG0
aktív tag
válasz
zerodot #25597 üzenetére
- Nekem a fizikai és a virtuális Revolut kártyám is mastercard, most generáltam egy harmadik eldobhatót, de az is mastercard lett, sőt a magyar bankos kártyám is az. Így sajnos ezen okból se tudom CDC kártya topupot kipróbálni, plusz onnan még várom a fizikai kártyámat.
- Én úgy tudom, hogy csak a Coinbase Pro megy, a sima nem. De a Coinbase-t pont felsoroltam én is a működők között. ;-) Kár, hogy az egy drága tőzsde.
- CDC SEPA Revolutról nem működéséről kb. mindenki panaszkodik pl. Reddit-en. De felbátorodtam a példádon, és megpróbáltam. Beszámolok majd róla. :-) -
zerodot
aktív tag
Revolut <-> Coinbase SEPA megy (oda-vissza).
Revolut -> CDC SEPA mióta nem működik? Nemrég még ment...
Amúgy ha egyenesen a CDC kártyát topupolod kártyás fizetéssel, az működik Revoluttal, de Visa kártyának kell lennie (nekem pl. Revolut MC fizikai van, azzal nem megy, a virtuális Visaval viszont igen). De kriptót venni a CDC-n kártyával nem engedi a Revolut. -
EG0
aktív tag
válasz
Solymi81 #25261 üzenetére
Crypto alatt a Crypto.com -ot (CDC) érted? Mert akkor a szolgáltatásuk korrekt, de Revoluttal közvetlenül nem fogadja el se bankkártyás feltöltést se SEPA utalást (már). Szerintem három nagy konkurense van CDC-nek (azaz kamatfizetés kriptovalutára): INLOCK (hazai és nagyon király), NEXO és Binance. A 4-ből 2-nek van saját bankkártyája is, 1-nek meg lesz.
De: egyiket se tudod Revolutról közvetlenül feltölteni, mert a Revolut rosszarc és letiltotta ezeket. Kivéve: ez a három kriptotőzsde támogatott hivatalosan: Etoro, Coinbase, Gemini.
Itt van róla a hivatalos Revolut közlemény.
Valamelyiket mindjárt ki is próbálom, és ha van rá igény, még írok róla, ment-e Revoluttal valóban.
Ha kell kedvezmény regisztráció mellé a fenti 4 kripto platform bármelyikére, akkor privátban küldök. (Sajnos egyikben se vagyok tulajdonos. :-) ) A Revolutnak egyik sem konkurense, mert a Revolut nem ad kamatot az ott tárolt virtuális érmékre, illetve Revolutra se be- se kimozgatni nem lehet érmét, csak FIAT pénzt. -
eszmilan
tag
Azt nem tudjátok véletlen, ha MÁK pénzszámlára utalok eurót és nem veszek belőle semmit, akkor ott megőrződik, mint egy sima devizaszámlán, vagy visszautalódik vagy mi lesz vele?
-
sajti_pajti
tag
válasz
zerodot #25546 üzenetére
Így meglett, köszi, nekem pont tegnap volt a fordulónap (ez rémlett fejből is). De ahogy tapasztaltam:
Nem a nap elején nullázódtak a limitjeim, hanem napközben.
Reggel még konvertáltam, felárral. Délelőtt még vettem fel kápét, amivel kimaxoltam a havi keretet, este viszont már nullát mutatott mindkettőre.. -
-
Wohme
tag
Köszi mindenkinek a segítséget, valószínű hibridmegoldással élek majd és bevonom ezt az államkincstáras megoldást is.
@ÁrPi2 Jogos volt abszolút az értetlenkedés az életkoromból kifolyólag
Nem idegenek számomra a szocializmus hagyatékai. Ajánlom egyébként mindenkinek a '80-as évekből a Forró szél című jugoszláv sorozatot is, jobban megfogja a szocreál miliőt (egy csipet Balkánnal fűszerezve), mint a Szomszédok -
Gabás
addikt
nem igaz
-
Én is úgy tudtam, erreföl ez meg azt írja: "On the other hand, Revolut offers transfers for free! It is valid for each currency pair. However, there is a limit of 1000£ (GBP) per month. Once you reach this limit, you will have to pay a 0.5% fee on each transfer."
A díjemelés óta nem utaltam nagyobb összeget, kíváncsi lennék azért, hogy igaz-e? A revolut oldalon nem találtam ideszóló díjtételt, a gyakorlat érdekelne.
-
Guglin találtam, TW vs Revolut költségek (chf alapú számlát néztek, de ez kb mind1).
Háát mit mondjak, nekem az 1000 font feletti utalások 0.5%-os díja is az "újdonság erejével hat".
-
Solymi81
aktív tag
válasz
kocsisdavid5 #25581 üzenetére
Gondolom mivel te vagy a kedvezményezett így a sajátodat
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Williamgrant #25580 üzenetére
Így már vili
Elnézést a lámikus szemforgatásért, tehát a Y24 srác a 25 éves VágásiFeri (mém) számtech szakértelmével szemlélteti az államkincstáras megoldás (zéró) költségét... -
balinlin
senior tag
válasz
Williamgrant #25576 üzenetére
Én csak egyszerűen ignorálom.
-
Solymi81
aktív tag
válasz
kocsisdavid5 #25578 üzenetére
Simán IBAN individualként mehet, nem kell vele szórakozni.
Meg az ilyen nagyobb feltöltéseknél se kell félni, itt többen is millió forintokat mozgatnak és korábban én is apróbb feltöltések után toltam rá majd 2 milliót és mozgattam pénzt.
Az ilyen letiltások szerencsétlen esetek, de ahogy nézem, azért egyre ritkábbak. -
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok!
380 ezer Ft-ot hogy a legolcsóbb az OTP-s számlámra varázsolni Revolutról? Néztem az Iban utalást, ott nem tudtam eldönteni hogy individual-ként kell utalni vagy businessként? -
-
-
balinlin
senior tag
Legjobb az államkincstár lesz szerintem is.
Persze egy részét teheted revolutra, ott a TW is, ami ha jól tudom pont az utalásokra specializálódott.
Ha revoluttal oldod meg mégis, akkor legyen nálad számlakivonat az otp-től, akár több is, amivel esetleges vizsgálat esetén igazolod a pénz forrását.
Még a paypal is játszik, ha elküldöd egy ismerősnek, családtagnak a pénzt és az visszaküldi neked majd kiutalod az új számlára. De ez már valószínű fölösleges bonyolítás. -
Wohme
tag
válasz
UberMutant #25572 üzenetére
Nálam ez nem csak pénzügyi, de elvi kérdés is. 20 Ft-ot is sajnálok beletenni a kiszipolyozó, hulladék törvényi hátszéllel biztosított banki költségek garmadájába.
A 10 ezer forintból meg legalább vehetnék egy eredeti Microsoft Windows 95 programot.
-
UberMutant
őstag
csinálj bankvátást, akkor az otp-t megszünteti az új bankod.
10 ropiért tényleg megéri a revoluttal szórakozni?
megteheted egy államkincsári gyorsan lejáró állampapírral is, ott még utalási ktsg sincs, ha bankkártyával fizetsz be és a saját új számládra utalod ki a lejártával. -
Wohme
tag
válasz
wanted5 #25568 üzenetére
A Junior számla hirdetménye szerint 10.630 Ft-ot kellene fizetnem (ami a maximum), ha csak simán átutalnám az összeget.
Ezt szeretném megspórolni a revolutos megoldással.
Ahogy említetted akár zárolhatnak is. Ha jól gondolom ez sem rejt túlzottan nagy kockázatot, mivel a pénzemet semmiképp nem veszik el. Saját magam igazolása után pedig továbbra is fogom tudni használni tovább. Százezres pénzmozgásokra eddig is használtam a Revolutot, most milliósról lenne szó.
Ha van bármi jobb ötlet a revolutosnál, nagyon örülnék neki, mert őszintén nem szívesen bonyolítanám én sem a dolgot.
-
wanted5
őstag
Megnyitod az új számlát és átutalod, simple as that.
Én pont ezért mentem a gránithoz, igaz nekem jump volt, de pár száz forint volt az utálás, szerintem a junior se drágább, de nézd meg a kondíciós listát. Ne vond be a revolutot, ha eddig nem használtad semmire, akkor akár zárolhatnak is. -
Wohme
tag
Sziasztok!
Decemberben töltöm a 24-et és lejár az OTP Junior "promócióm". Szinte biztos, hogy nem szeretnék az OTP-nél számlát a továbbiakban, így az ott parkolt pénzemet ki szeretném "menekíteni" egy másik általam választott bankba, hogy ne kelljen mindenféle költséget fizetnem az átvezetésért.
Legalábbis valamiért csak sejtem, hogyha más bankhoz szeretném átvezetni a pénzemet, akkor azt nem fogom olcsón megúszni. A Revolut kártyám tud ebben segíteni? Aktívan használom, tehát egy nagyobb pénzmozgástól nem félek, hogy letilt. Ha mégis, akkor még nem vagyok annyira időszűkében, hogy ne tudjam igazolni magam a papírokkal.
A tervem a következő:
-OTP-ről feltölteni a Revolutomat
-Revolutról átutalni az összeget leendő új bankszámlámraHa jól tájékozódtam, akkor a fenti művelet nem jár plusz költséggel. Illetve teljesen biztonságos? Bevezettek esetleg mostanában erre limitet, hogy mennyit lehet feltölteni/utalni?
Valaki tudja egyébként, hogy hogyan valósulna meg hagyományos módon a két bankszámla között az átvezetés, ha nem venném igénybe hozzá a Revolutot? Csak kíváncsiságból, hogy milyen költségekkel járna.
-
-
lasse001
senior tag
válasz
Williamgrant #25552 üzenetére
Szia. Én fenix 5 el használom. Teljes megelégedéssel. Forint és euro számla váltogatással.
-
jobarat01
tag
Sziasztok
Be lehet állítani, hogy az alkalmazás ne küldjön értesítéseket a részvények és a kriptó árváltozásairól?EDIT: Ez nem az az értesítés amit én tudok beállítani. Ezeket magától küldi
-
kmarci25
veterán
A 7.23-as verziószámú bétában aköltések mellett már kis fancy ikonok vannak.
-
-
Tuomas
addikt
válasz
Williamgrant #25557 üzenetére
Mi a verziód, milyen rendszeren?
Nekem van kérés is az alsó sávon a középső gomb (két ellentétes irányba mutató nyíl azaz a fizetések menü), átutalások fülön a nevem alatt a számla szétosztása felirat mellett a ...-ra kattintva bejön a küldés és a kérés hivatkozással szöveg is. Android, 7.21 -
Divinity
őstag
válasz
Williamgrant #25557 üzenetére
Nálam megvan a lehetőség továbbra is
Android v7.21 -
Alert: csak nekem tűnt el az app frissítéssel a Pénz bekérése menü? Küldeni tudok, de hivatkozási linket generálni nem.
Áttették. Jó sűrűn nézem. -
-
Junior fiókot lehet törölni
?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Mintha garninpayyel lettek volna gondok valahol olvastam. Vagy csak mc-t tud vagy mi.
-
kzs
tag
válasz
Garmin vivoactive 3-t hasznaltam néhány honappal ezelöttig Revoluttal: rendben müködött, elégedett voltam.
(Idöközben lejart annak a revolut kartyanak az érvényessége, regisztralnom kellene az ujat) -
Garmin órát használ valaki revolut nfc fizetésre? Stabil, oké minden?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Tőzsde és gazdaság
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest