Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyantusz

tag

válasz S W A T #2664 üzenetére

Minden felszereltség kérdése. Ha veszel egy SLK Mercit, de nem rakatsz bele légzsákot, ugyanúgy kipurcansz frontális ütközéskor, mint ha egy Lada 2107-ben ülnél.

Én úgy tudom, a MH-nek van pár éjjellátó hemüvegje (NVG, Night Vision Goggle), azzal tudnak éjszaka is menteni ha kell. Persze ehhez szakvizsgázott pilóták kellenek.

A civil szférában meg nem tudom. Kétlem, hogy a mentősöknek lenne erre pénze. A Rendőrségnek még csak-csak. Ha este kell a sűrgősségi ellátás, akkor tűzoltók és mentők kirepesztenek kocsikkal, ha olyan helyen van a beteg, így volt ez eddig is. Aztán körbeutaztatják vele a fél országot, mire megtalálják a megfelelő korházat...

Egyébként az A380-ra visszatérve (#2662):
    Azóta nem követtem a típust figyelemmel, de arról volt szó vagy másfél éve, hogy azért csúszik a szerelés, mert az első 14 db gép eltérő kábelezéssel, elektronikai rendszerrel lesz szerelve. Ezt megtervezni nem két perc volt, hiszen van benne pár kilóméter vezeték és pár db "fogyasztó". Pláne a javításuk. Ugye a 14 db gép eltérő hibákat generál. Lásd a linkelt index-es hír is ilyesmire hajaz.
    Egyébként nemrégiben piszkálgattam a B 747-et, állítólag a legyártott 1399 db gép (2007 december végéig) 122 változatban készült el. Szóval igazából ez a 14 db annyira nem sok, viszont elég nagy dög gép (meg még van másik ~180 db legyártandó gép). Ha nem készül sok másképpen szerelt A380, olyan 10-10 % itt is reális arány lehet.
    Nehezen indul be... gyerekbetegségek.

A VFR-hez meg (Visual Flight Rules): meglepődnél, tiszta időben éjszaka milyen messzire el lehet látni. Viszont ha felhők takarják a Holdat, vagy ha köd van, akkor van probléma. Egy pár Mi-2 régebben feltekeredett a Debreceni Hőerőmű kéményeire, pedig ki voltak/vannak világítva rendesen. Egyébként lehet rakni a gépre fényszórókat is (amit a hajtóművek kihajtanak), szóval szükség esetén ez is megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés