- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Criminal017 #3399 üzenetére
Az a legjobb választás, 10 perc alatt rá lehet rakni a Global-t és öröm bódottá... (már ha valakinek nem a customozás a szíve vágya, akkor nyitni kell)
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Criminal017 #3397 üzenetére
Mennyi idő alatt jott meg a telefon? Es a szoftvere milyen volt mivel adta a shop?
-
Criminal017
őstag
válasz
Milestone2 #3396 üzenetére
Már beszéltem vele, korrekt a srác. Csak jó visszajelzései vannak mindenhol, meg a Spemall nem engedheti meg magának azt, hogy valami kókány szerviz képviselje őket.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Criminal017 #3395 üzenetére
Reméljük korrektek. Kíváncsi lennék a visszajelzésekre, hiba esetén...tán majd "halljuk"
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Criminal017 #3392 üzenetére
Ok koszi,milyet rendeltel es mennyibe került? A magyar szerviz az hova szol?
-
malwy
senior tag
válasz
Criminal017 #3392 üzenetére
Magyar szervízpartner lett?
Annak örülök, mert a spanyolokkal a garancia lerendezése 2,5 hónapig tartott (egy redmi note 3 pro volt az alany) -
gyuri1979
aktív tag
Sziasztok!
Szüksegem lenne mèg1 maxra.
Honnan erdemes most rendelni? -
TpS
őstag
válasz
Charles9 #3388 üzenetére
A hivatalos romok jelzik, hogy van frissítés, a Frissítés alkalmazásban indítható a letöltés és frissítés, vagy rákereshetsz, hogy van-e újabb verzió. A dev romok általában hetente, a stable romok jóval ritkábban frissülnek . A főzött romokban általában van OTA frissítő alkalmazás, vagy saját menüpontja a beállításokban. Ezt elindítva jelzik, hogy van-e frissítés. Az eu romokat meg legegyszerűbb letölteni, és frissíteni a twrp-ből.
-
Charles9
csendes tag
Chines es a hu romok frissulnek?
-
Kofka04
tag
Köszönöm, hogy nem hagytátok, hogy azt higgyem ennyit tud a kamera és hogy lemondjak ennek a csodálatos készüléknek a megvásárlásáról emiatt
Ezek már meggyőzőek, amiket linkeltetek. Ennyi pénzért, ennyi földi jót+még a kamera is korrektKell nekem egy ilyen. Igyekszem beszerezni egyet, lehetőleg újat
Mukeey: A fene egye meg az izgága kezedet
Igyál kevesebb kávét
-
törölt tag
Néhány kép az ismertetett kézi beállításokban, viszonylag borult időben.
-
malwy
senior tag
-
malwy
senior tag
Pár random kép, teljesen auto beallitasokkal, teljesen gyari, global stable 8.2es rommal, gyari miui appal fenykepezve.
-
Kofka04
tag
Meglepve és örömmel olvasom, amiket írtok
Ezek szerint többen ismerik és keresik a márkát, mint gondoltam. Én igazából 75-ért szerettem volna 3/32-est venni, újonnan. Sajnos jelenleg csak 2/16-ost látok 55-ért, használtat. Ha eladtam a Pro2-t és van ennyiért 3/32-es, akkor veszek egyet. Ha a kamerája is tuti lenne, azonnal vettem volna egyet, mert a Flex2-re azonnal van vevőm.
Mukeey fórumtárstól kérdeznék még egy dolgot: Olyan rom van neked a telón, aminél lehet állítani a kamera beállításoknál a minőséget és ha igen, akkor a legmagasabb beállításon (azt hiszem kiválónak hívják) csináltad azokat a képeket? -
TpS
őstag
válasz
Kofka04 #3374 üzenetére
Amikor árultam a max-ot, akkor sajnos elkövettem azt a hibát, hogy az első érdeklődővel megállapodtam, úgy, hogy elég jelentőset alkudott. Nekem sürgős volt, mert már megjött a mix, és kellett zs. Még aznap este jelentkezett egy másik illető, aki a kiírt árra még rálicitált, csak hogy neki adjam el. Amikor eladtam, amíg jegelve volt, addig is volt vagy 2 érdeklődő. Vagyis úgy tűnik van rá érdeklődő. Amúgy a 55-ért ment el és 65-ért volt kitéve, itthoni beszerzésű, ez pár hónapja volt.
-
Kofka04
tag
válasz
*Mukeey* #3373 üzenetére
Ugyanazért, amiért a G Pro 2-t is nehéz eladni. Mert kevesen ismerik. Ilyen telefont, mint pl. egy Xiaomi, csak garanciálisan vagy újonnan vennék meg, mert nem ismerem a márkát. Ha bármi baja lesz, csak leadom és ingyen megcsinálják. Ez nem csak erre vonatkozik, hanem minden másra is. A garancia megnyugtató
Én már tudom, hogy Kína már nem csak a mennyiséget, hanem minőséget is tud produkálni és ezt nem csak a telefonokra értem, hanem pl. autókra és minden másra, ami onnan származik. De sokan ezt nem tudják és hogy maradjunk a telefonoknál, csak a Huaweit kezdik (el)ismerni. Szerintem nehéz dolgom lenne, ha el szeretném adni Mi Max-omat, e két dolog miatt, illetve a mérete miatt erősen rétegtelefon. A G Pro2-nél is hasonló a helyzet. Nem ismerik, mert itthon hivatalosan nem is árulták, ezen kívül a mérete miatt az is rétegtelefon. Szóval nem hiszem el, hogy könnyen el tudnék adni egy ilyen telefont, mert az emberek azt ismerik és keresik, amit tolnak az arcukba (Samsung, Apple, LG, Sony, Huawei), de javíts ki ha tévedek és valóban annyira könnyű eladni egy ilyet, mint ahogy állítod, bár szerintem a G Pro2-t könnyebben el kéne hogy tudjam adni, mert ennyi pénzért (55ezer), akkora kijelzős, 3gb ramos telót nem lehet venni, amiben ráadásul ilyen jó kamera van (60fps, OIS) és a népszerű márkákból való. -
Kofka04
tag
válasz
Milestone2 #3367 üzenetére
Hű
ez a Turing jó cucc lenne. Meg az ára is hasonló döbbentet váltana ki szerintem
Félreértés ne essék, én nem az Mi Max kameráját fikázom és a Flex2-mét meg ajnározom, csak meg vagyok lőve ezzel a telefonváltással. Kicsit már unom a Flex2-t, szeretném lecserélni, de annyira olcsón vettem, hogy mélyen a zsebembe kéne nyúlnom ahhoz, hogy csak egy picit is jobb telót tudjak venni. A Flex2 most 70 ezer ft (én még 80-ért vettem), de csak azért, mert a problémás múltja miatt (ami mára 99%-osan orvosolva lett), ennyit esett az ára. 200 ezer volt, amikor megjelent, de 10 hónap alatt 120 ezret veszített az értékéből. Azonnal meg is vettem, persze miután meggyőződtem róla, hogy javítva lett szoftveresen a gyári hibája. Ennyi pénzért olyan hardver és kamera van benne, hogy ha eladnám, 80-100 ezer ft-ot hozzá kéne csapnom, hogy egy picivel jobbat tudjak venni. Hülye azért nem vagyokNálam a lélektani határ egy telefonnál a 100 ezer ft. Az lenne ésszerű, ha megtartanám a Flex2-t, de belekóstoltam a Mate8-al a jó aksis, nagy kijelzős telók világába és a szoftver is nagyon megtetszett. A Xiaomi-nak is hasonló a szoftvere. Unom már a Samsung-LG-Sony féle androidot. Az MIUI nagyon bejön. Csak a fránya kamera
Nem tudom, hogy szabad-e itt ilyet, de van itthon elfekvőben egy gyönyörű szép, 5.9 colos, fehér, 3/32-es LG G Pro 2, full dobozzal, 2db aksival. Ha valaki adna érte egy Mi Max-ot, az tuti lenne -
*Mukeey*
addikt
válasz
Kicsit elszálltak ezzel,18gb ram stb.
Semmi info róla sehol... -
TpS
őstag
válasz
Elég nagy a csend ekörül, csak bedobták a köztudatba, azóta meg semmi, pedig érdekes lenne. Különösen az ára.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Kofka04 #3366 üzenetére
Nehéz ügy ez, de ezért a pízért nem várható minden fronton csúcsműködés...
Turing Monolith Chaconne kell neked!!! (Monnyuk nekem is!!!)
-
Kofka04
tag
válasz
Milestone2 #3363 üzenetére
Igen, nyilván valahol meg kell húzni a határt, hogy ennyiért ilyen nagy és minőségi telefont lehessen vásárolni, aminek még bitang akkumulátora is van. Ezt a határt a fényképezőgépnél kell keresni. Csak kíváncsi voltam, hátha lehet olyan telót venni normális áron, aminek nagy a kijelzője, minőségi a burkolata, erős a hardvere, jó az aksija és a kamerája is. De hát ez csak álom marad
Tisztában vagyok vele, hogy amit írtam, az minimum 120 ezer ft, de inkább több.
Viszont a 2x ennyibe kerülő Mate8-ba rosszabb kamera van, ami szégyen a legnagyobb kínai telefongyártótól
-
csocsoszán
őstag
válasz
Tökéletes és olcsót lehet?
na ilyenkor szoktak kiakadni és elirányítani az MM-be!
[link] -
Tombi
őstag
válasz
Ez tetszik
-
-
Kofka04
tag
válasz
*Mukeey* #3350 üzenetére
Köszönöm a képeket és a többieknek is a segítséget, hogy minél több infóhoz jussak a kiszemeltemről. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy milyen a kamerája, mert mindenhonnan más infóhoz jutok. Néhány youtube videóban, ahol más telefonokkal hasonlítják össze (amiket ismerek), egész jónak tűnik, illetve abban az 1 órás, xiaomimagyarország-os tesztben is jónak tűnik és azt is mondja a fickó hogy jó, a mobilarénás tesztben lévő képek is elég meggyőzőek, főleg a világosban készültek, viszont ez a pár fotó, amit beraktál ide, nagyon rossz minőségű
Mindegyik. Látom, hogy nem világosban készültek, de még ahhoz képest is rosszak. Életlen, elmosódott szinte az összes. Mintha nem fókuszált volna a kamera. Le kell mondanom ennek a telefonnak a megvásárlásáról. Jó lenne, ha személyesen ki tudnék próbálni egyet, de úgy hiszem erre nem lesz lehetőségem. Gondolom kiállítva sincs sehol
Vásároltam már telefont, másoktól kapott, látott infók alapján és meg is bántam. Kár. Pedig nagyon szeretnék ilyet venni. Majd ha egyszer ki tudok próbálni egyet, visszatérek a gondolathoz, hogy megvásároljam. Feltéve ha átmegy a teszten. -
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3359 üzenetére
Közben megtaláltam a flash image opciót a meglévő twrp-ben és használtam is.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3358 üzenetére
Ja, mondtad már. Nem vagyunk túl sokan...
Tehát akkor twrp-ből felrakható az újabb twrp, igaz?Mégse, ahogy nézem, ez fastbootos móka lesz.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Trailblazer #3357 üzenetére
Megnéztem.
Tökéletesen működik.
Nekem 3/64-esem van -
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3356 üzenetére
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Trailblazer #3355 üzenetére
Megnézem, hamarosan. Még ma
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3354 üzenetére
No igen, de akkor ezt külön jeleznie kellett volna, hogy hybrid, vagy ilyesmi. Így én biztos nem állok neki felműteni.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Trailblazer #3353 üzenetére
Azt írja a fejlesztő hogy közös. De még nem teszteltem.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3352 üzenetére
Heliumhoz nincs?
-
Milestone2
nagyúr
-
Kofka04
tag
Akkor a netezés miatt már nem aggódom. Amúgy is szinte mindig Budapesten vagyok. Még a kamerájáról próbálok informálódni, mert nekem nagyon is mérvadó. A Flex2 kamerájával maximálisan elégedett vagyok. Még a mai csúcstelók között is megállja a helyét. Ha egy picit rosszabb a MiMax kamerája az nem baj. Tisztában vagyok a telefon árával és hogy a jó üzemidő és a nagy kijelző miatt valahol kompenzálni kell, hogy ennyiért meg lehessen vásárolni. Az viszont bizakodásra ad okot, hogy a MiMax-nak a rekeszideje F2.0, míg a Flex2-é F2.4. Eszerint több fény jut be a Xiaomi lencséjén és ezáltal rosszabb fényviszonyok között jobban kéne hogy tejesítsen, mint a Flex2, de legalább úgy.
Nincs valaki, aki Budapesten lakik és pár percre rendelkezésemre bocsájtaná a telefonját. Nagyon hálás lennék.
Nagyon szeretném megvenni ezt a telefont és ezen áll vagy bukik, hogy milyen a kamerája a Flex2-höz képest.
Szeretném hinni/látni, hogy egy kínai telefon is lehet olyan jó, mint a legnagyobbak. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Criminal017 #3346 üzenetére
Van egy csomo olyan,ami nem telepitett progi hanem rendszerhez kapcsolódik.Azokkal mi a helyzet?Azt szeretnèm,hogy ne dolgozzon a háttèrben semmi felesleges😋
-
storm4
aktív tag
válasz
Kofka04 #3336 üzenetére
Üdv!
Vidék, Telenor 3G (H+). Én ennyit mértem.
Bár nem azt mondom, ha már fizetek egy szolgáltatásért, akkor jó lenne azt használni, de ezzel is el vagyok.
Mi felénk (sorsod Borsod) a másik t-s szolgáltatónak is van 4G-je viszont, amikor legutóbb néztem 3G szolgáltatása nem volt és ugye, akkor csak Edge (2G) van.
Én ennyit tennék hozzá -
*Mukeey*
addikt
válasz
Criminal017 #3341 üzenetére
Ha már igy tèmánál vagyunk,miket èrdemes háttèrben korlátozni,hogy ne egye az akkut?
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Kofka04 #3336 üzenetére
Hát nem tudom,hogy a 3g milyen sebessègre kèpes,èn Telenoron mindenhol 4g-n netezhetek.
Szerintem ez az egèsz b20 dolog kicsit túl van lihegve.Most ha egy kis faluban van az ember èletènek a 90%ában,akkor ne vegyen ilyen telefont,minden más esetben okafogyott ezen lihegni szerintem.3g is gyors,4g mèg gyorsabb☺
Jó teló ez,vedd meg bátran,max eladod ha nem jön be.Elviszik azonnal. -
TpS
őstag
válasz
Criminal017 #3341 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm ezt is! Sok bosszúságot okozott már.
-
TpS
őstag
válasz
Criminal017 #3338 üzenetére
Remélem ebben a gondban is tudsz segíteni. A tasker-t használom pl. játék induláskor csavarja fel a hangerőt és a fényerőt, kilépéskor meg álljon vissza. Valamiért, és képtelen vagyok rájönni, hogy miért, időnként valami kikapcsolja a tasker szervizt. További beállítások - Kisegítő lehetőségek - Szolgáltatások. Engedélyezem a tasker-t, aztán egyszer csak megint Ki állapotba kerül. Van ötleted? Vagy lehet, hogy ezt is az aksikímélő gyilkolja ki? Valamikor napokig tökéletesen fut.
-
TpS
őstag
válasz
Criminal017 #3338 üzenetére
Nagyon király vagy, sose találtam volna meg ezt a beállítást!
Akkor lehet, hogy ezzel a fancy widget is meggyógyulna? Nem frissült rajta az óra. Egy darabig tökéletesen ment, aztán megbolondult, és onnantól kezdve leállt az óra. Örültem, amikor reggel felébredtem, hogy még csak 5 óra van, pedig már 7 volt. -
TpS
őstag
A témában az óra háttere változik az időjárás függvényében. Viszont ha felkapcsolódom a wifi-re, akkor nem akarja frissíteni az időjárás infókat. Ehhez el kell indítani a miui időjárás alkalmazását. Ebben se találtam sehol beállítást, hogy frissítse magát, ha van hálózat. Van ötletetek, hogy lehetne rávenni, mit és hol kéne beállítani?
-
Kofka04
tag
Köszönöm szépen, hogy ilyen segítőkészek vagytok. Nagyon hasznos válaszokat kaptam és Kammerer leírása fenomenális
Akkor még nem neteztem telefonon, amikor nem volt 4G, így én csak ennek a sebességét ismerem. Néztem youtube-on 3G vs 4G videókat és kicsit le vagyok lombozva. Én azt gondoltam pár mp különbség lehet közöttük, de gyakran előfordul hogy a többszöröse időben a 3G a 4G-nek. Elég sok videót megnéztem és nem ritka, hogy egy 10mp-es folyamatra egy percet kellet várni 3G-n. Nyilván ez az adott folyamattól függ. De általában 5-6x-osa a töltési idő. Tényleg ilyen rossz a helyzet 3G-n? Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezen a telón 3G-n?Már korábban is elolvastam azt a cikket, aminek a linkje bent van az Mi Max tesztben és ha jól értelmezem, akkor általában lesz 4G-m (2600Mhz), kivéve, ha olyan helyen tartózkodom, ahol 800Mhz-re van telepítve a 4G. Ott átvált majd 3G-re az Mi Max. Mivel Budapesten lakom és nem sűrűn szoktam látogatni eldugott, kis falvakat, akkor ezek szerint nem kell aggódnom, hogy nem lesz 4G-m. Amíg Bp-n vagyok, addig biztosan nem. Igazából a 3G-nek a sebessége érdekelne, hogy tényleg ennyivel lassabb, mint a 4G? Aki 3G-t használ, megköszönném ha nyilatkozna erről.
Hirdet egy illető Mi Max-ot és azt írja hogy hazai 4G támogatással. Gondolom ezt arra érti, hogy ha olyan helyen van, ahol a 2600Mhz-en van a 4G és nem 800-on, akkor van. Vagy jött ki belőle olyan változat, ami már itthon is használható 4G-n mindenhol?
http://hardverapro.hu/apro/xiaomi_mi_max_-_snapdragon_650_3gb_ram_valtozat_32gb_rom_-_1
-
Sziasztok!
Tegnap találkoztam egy MiMax tulajjal a moziban, szóvá is tettem neki, esetleg magára ismer valaki itt a topikból? -
Milestone2
nagyúr
-
AttilaMvh
tag
válasz
Kofka04 #3327 üzenetére
Szia,
A sok kérdésre részemről csak kevés válasz, amihez nem tudok hozzászólni, vagy nem releváns földrajzi helyzetem miatt, ott hallgatok. ASUS Selfie-ről (ZD551KL) tértem át Mimaxra, mert szemüveg nélkül kezdett kicsi lenni már az 5.5 colos képernyő, másrészt a 3000 maH akkuja simán lefáradt fél nap alatt ahogyan én használtam, azaz napi két-három alkalommal összesen 3-4 óra onscreen facebook, 4G Orange, (GPS, wifi nonstop bekapcsolva). Ezenkívül ha videót néztem, vagy buborékpukkasztó játékot úztem rajta akkor tojásrántottát lehetett volna sütni a hátlapján. Ehhez képest a Mimax ugyanilyen nyaggatás mellett lazán bírja akkuval két napig, angol hidegvérrel viseli a zaklatást, ritkán melegszik 34 fok fölé, bármit követek el vele. A nyolcmagos ASUShoz képest a hatmagos Mimax legalább olyan gyors, de lehet, hogy az oprendszer miatt akár gyorsabb is. A hetente frissülő developer ROM is tetszik, már 7-es Android van, és állandóan fejlesztenek valami újat. Tud magyarul, és nincs telepakolva egy tonna fölösleges alkalmazással, mint az ASUS
Egyetlen enyhe elégedetlenségem a Mimax kamerájával kapcsolatos, de csak azért mert az hozzászoktam ahhoz, hogy az ASUS 13 mp-s hátsó kamerája átlagon felüli minőséget hozott, majdnem egy igazi fényképezőgéppel ért fel. A panorámái is csodálatosak voltak, és rossz fényviszonyok, vagy éjszaka is jó képeket készített. Filmezni nem filmeztem, csak félperces ezt-azt, így abba nem szólnék bele. A Mimax 16 megapixelese nem üti meg ezt a mércét, de ha megkeresed Kammerer fórumtársunk fotózási útmutatását, és aszerint rendezed a kamera beállításait, egészen elfogadható képeket készíthetsz főként nappali fényben. Esetleg valaki aki jobban ért a kereséshez, linkeléshez hozzásegíthetene, hogy megtaláld azt a bejegyzést, nekem nem jött össze.
A selfiek egyáltalán nem hoznak lázba, így nem tudok érdemben nyilatkozni az elülső kameráról. A panorámánál hiányolom, hogy csak álló helyzetben csinál képet, nem tudok Landscape-et használni, de lehet, hogy ez egy nem gyári kameraszoftverrel megoldható. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Kofka04 #3327 üzenetére
Jó sok kèrdèst tettèl fel,megpróbálok mindenre válaszolni...
Mate8 nem egy rossz kèszülèk!
Mi Max-nak az akku a legfőbb előnye,eszmèletlenül bírja,gyakorlatilag egy nap alatt lehetetlen kifektetni!
Összeszerelès,anyaghasználat közepes,olyan 10/7.
Kijelzője pontos,kellemes felbontás mèg ekkora mèretben is.Hangszórója tisztán szól,de nem a leghangosabb.
B20 hiánya főleg vidèken,kisebb települèseken gond,ott nem lesz lte,de Voda 3g-ben erős,azon szolgáltat sok helyen,ahol nincs 4g.
Kamera:ne várj nagy csodát,közepes a minősèg,nappal korrekt kèpeket lő,este viszont elvèrzik egy Samu vagy Apple csúcsmodellel szembe(árát kell figyelembe venni,elvárható a 200ezres telóktól a kifogástalan kamera,itt ugye 60ezer környèkèről beszèlünk,ehhez viszonyitva nem vállalhatatlan).Videózás:nincs kèpstabilizátor,azon kívül teljesen okès,nekem megfelel.Rom:Több lehetősèg van-a gyári global stable ès developer is full Magyar,lokalizált,a dev hetente frissül pèntekenkènt,a stable kb 2-3 havonta,mindegyik OTA-n.
China stable ès developer ugyen ez,csak gapps ès Magyar nyelv nèlkül.
Ezeken kívül tucatnyi főzött rom van,lásd a topic-ban,Milestone a mestere ezeknek,folyamat posztolja őket.
A global romok 100%ban mindennapi használatra alkalmasak!!!!Az LG flex-nèl mindenkèppen egy jobb kèszülèk,csak ajánlani tudom,èn iPhone6plus-ról váltottam rá.
-
pepimama
tag
válasz
Kofka04 #3327 üzenetére
https://mobilarena.hu/teszt/xiaomi_mi_max_teszt/bevezeto_tartozekok.html
és fenti, legördülő összefoglalót is olvasd el.
Nekem előtte is Xiaomi volt, így a kamera nekem ok, de nem vagyok profi.B20 - https://mobilarena.hu/teszt/4g_lte_800mhz_b20_band20_frekvencia_magyarorszag/b20_800_mhz_lte.html
-
Kofka04
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni ilyen telefont, de előtte kérni szeretnék tőletek egy kis információt. Elég sok hsz-t elolvastam már a 3300-ból, de sajnos nem nagyon van időm, lehetőségem végigolvasni mindet. Szeretném ha ezt megspórolnátok nekem és segítenétek, hogy néhány kérdésemre választ kapjak. Elég körültekintően szoktam telefont választani, szóval bocsi a sok kérdésért. Egyszer volt csak kínai telefonom, egy Huawei Mate8, de amint megláttam, milyen kritikán aluli a kamerája, nagyon gyorsan megszabadultam tőle, ezen kívül volt még néhány dolog, ami a kínai "gagyiságra" enged következtetni, pl. az érintőképernyője elég pontatlan volt. Többször rá kellet böknöm valamire vagy pedig várnom kellet kicsit, amíg teljesen megáll a görgetés és akkor vette be. Ezt a jelenséget kizárólag olcsóbb kínai telóknál tapasztaltam. Remélem itt nincs ilyen. A hangszórója torzított nagy hangerőn a Mate8-nak, az érintője nem volt jó, a kamerája nagyon rossz volt, főleg a videózás. Úristen! Az a dolog fogalmazódott meg bennem, hogy hiába a magas ár, a kínai termék, az kínai lesz mindig. Szeretném ha az MI Max rácáfolna erre. Létezik az, hogy ennyi pénzért jobb lehet az MI Max, mint a 2x annyiba kerülő Mate8?
Először is szeretném megkérdezni, mit takar ez 800 Mhz B20 hiánya? Én vodafonos vagyok. Tudok 4G-n netezni egyáltalán? Ha nem akkor marad a 3G? Úgy tudom a voda a legjobb itthon lefedettségben. Tehát nem maradok net nélkül sehol? Lehet hülyén teszem fel a kérdéseket, de nem tiszta ez a dolog nekem.
Elnézést, hogy a Mate8-at hozom fel megint ebben a topikban, de gondoltam akkor megveszem a kínaiak legjobb márkájából a legjobb telefont, de óriásit csalódtam (nem csak) a kamera miatt és csak ehhez van viszonyítási alapom. Rengeteg teszt fotót/videót csináltam és egy LG G3, de még egy Samsung S3 is lealázta. Mások tesztfotóin úgy láttam itt elég jó a helyzet. Valaki megírhatná, akinek előtte volt valami jó kamerás (nem kínai) telója, hogy ahhoz képest milyen ez. Videózni is elég sokat szoktam és tudom, hogy minden telónál rosszabb a videó minősége, mint a fényképé, de nekem a mércém, ha pl.csinálok egy screenshot-ot a videóból, az nézzen ki majdnem úgy, mintha fotóztam volna.
ROM-okkal mi a helyzet? Teljesen magyar? Jön rá frissítés. Nem tudom hogy működik ez a Xiaomi-nál.
Azt olvastam, hogy a hangszórója szépen szól, a beszéd és a külső is. Remélem az érintője is pontos és a kamerája is jó. Igazából ez a 800Mhz-es LTE hiánya aggaszt, mert nem tudom a gyakorlatban milyen hátránya van ennek. Eddigi információim alapján leszámítva ezt a netes dolgot, ez egy hibátlan telefon. A kamera és az LTE dolog a mérvadó nálam. Valahol ki van állítva ez a telefon, hogy ki tudjam próbálni vagy van esetleg valaki, aki találkozna velem hogy ki tudjam próbálni? Természetesen valami ellenszolgáltatásért cserébe. Én Újpesten lakom.
A Flex2-met szeretném lecserélni valami nagyobbra. A Mate8 elvérzett mellette a kamera miatt. Remélem kielégítő választ kapok a kérdéseimre és lecserélhetem MI Max-ra, mert nagyon tetszik és az ára sem vészes. Létezhet, hogy jobb ez, mint a 2x annyiba kerülő Mate8? Még mindig nem tudom felfogni.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
storm4
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki Go SMS Pro alkalmazást?
Nálam olyan jelenséget produkál,hogy minden beérkező sms üzenetet duplikál.
Lehetne ezzel kezdeni valamit vagy esetleg majd egy alkalmazás frissítés megoldja?A válaszokat előre is köszönöm!
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Trailblazer #3323 üzenetére
Hát nincs mit!Igen ez csak Miui alatt működik,viszont legalább jól🙂
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3322 üzenetére
Közben megleltem. Viszont ezzel az a baj, hogy csak MIUI-n belül működik vélhetőleg a fentebb felsorolt megoldásokkal ellentétben. Mindenesetre perpill jó lesz, kösz a tippet.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Trailblazer #3320 üzenetére
Èn a Miui saját mentèsèt használom,tökèletesen visszarakja az adatokat,mèg a login-ok is megvannak,egyedül vibert kell ujra aktiválni.Èrdekes,hogy a Whatsappot pedig nem kell.
Titaniumot nem használtam mèg... -
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3319 üzenetére
Valami nagyon extrémet kérdeztem?
-
Trailblazer
veterán
Arra van valami magyarázat, hogy MyBackuppal/Titanium Backuppal készített app + appdata mentésekből visszaállítás esetén csak az utóbbit tudom megtenni? Tehát az appokat külön kell felraknom, backupból nem megy. Az adatokat persze utána már elfogadja, de mégis, kényelmi szempontból nem mindegy. Menteni elmenti őket, de a visszaállítás már csak így felemásban megy. Ugyanezt a furcsaságot produkálta a telefon mind MIUI, mind a kipróbálás és belakás erejéig feltett LineageOS esetén is. Járt már néhány androidos készülék a kezeim között az évek során, de ilyesmit még nem tapasztaltam.
-
Criminal017
őstag
válasz
Milestone2 #3317 üzenetére
Így is átjött.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Criminal017 #3315 üzenetére
Inkább így kellett volna írnom:
Uff (mintha) én beszéltem (volna)
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Criminal017 #3313 üzenetére
Èrtem,èn is ilyesmire gondoltam.
Pár napig a Max-ot használtam,ma átköltöztem a Note-ba,elèg nagy a különbsèg a kèt teló közt használati sebessègben,eddig fel se tűnt. -
Criminal017
őstag
válasz
Milestone2 #3314 üzenetére
Bocsi! Rám jött a beszélhetnék.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Criminal017 #3313 üzenetére
Uff, én beszéltem.
-
*Mukeey*
addikt
@Milestone:szerinted mièrt lehet az,hogy a Max sokkal gyorsabb,pattogósabb mint a Note3SE?Ugyan az a hardver,ugyan az a developer rom stb.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #3307 üzenetére
Max2 pletykák jöhetnènek vègre😁Na meg maga a kèszülèk!
-
TpS
őstag
válasz
Milestone2 #3307 üzenetére
Kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a lehetséges utód. A s8-nál várhatóan debütáló "infinity display" szerintem szerencsésebb megoldás, mert előnyösebb, ha van rendes hangszóró a telefonhanghoz, jobb ha a led a szokásos szenzorokkal karöltve fent van, nem lent, nem is beszélve selfie kameráról (ami mondjuk engem egy szemet sem izgat).
-
Milestone2
nagyúr
NapiPletyka Mi Mix 2
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Criminal017 #3303 üzenetére
Mindenféle tapasztalat, másnak is tapasztalat...
-
Trailblazer
veterán
válasz
Milestone2 #3302 üzenetére
Nem probléma, hogy nem reagáltál, közben én olvasgatok, tanulgatok, próbálkozok.
Updater, semmi nem jött be, egyszerűen nem engedett továbblépni. Vagy simet, vagy wifit várt, egyiket sem talált, más opció nem volt. Tehát mindezt nem tudtam volna kivitelezni. De mint mondom, a global visszament, lassan rakosgatom vissza a cuccaimat backupból. (Ami különös, hogy se a Titanium, se a MyBackup nem képes visszatenni magát az apk-t mentésből, csak az adataikat. És ezt próbáltam a LineageOS-en is, szintén nem működött.)
-
Criminal017
őstag
válasz
Criminal017 #3303 üzenetére
Angol nyelv alatt megy, így kell beállítani és kész.
-
Criminal017
őstag
Xiaomi.eu weekly:
Képernyővideó beállításokba lépve FC magyar nyelv alatt, angolul még nem próbáltam.
A SIM kártya PIN kódjának kérésekor új a felület, meg a sima óra widget számai vastagabbak lettek.
Hirtelen ennyi.
Elfelejtették betenni a Spotify egyedi ikonját, most az eredeti rondáskodik...
Remélem nem gond, ha néha írok így egy kis észrevételt, gondoltam felpörgetem a topikot. Régen voltam ilyen gyerek, anno a Redmi Note 2 nem csigázott fel ennyire, mint ez a Mi Max.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Trailblazer #3300 üzenetére
Ha fenn van. És nincs SU. Updater. Jobb felső sarok. Menü. Első sor. Download update. Letölti, frissíti. Lesz újra GSM, meg WiFi.
Ha fenthagytad a SU-t, akkor ki TWRP, CleanSU.zip, reboot majd utána a fenti sor.
MiFlash egyszerűbb sokkal...
...vezettem, nem tudtam előbb válaszolni.
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #3300 üzenetére
Végülis nincs tragédia, visszatettem a V8.2.1.0.MBDMIDL global-t recoveryből SuperSU-val együtt, pillanatnyilag nincs vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OTP Bank topic
- Amazon
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Medence topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory:Nikke
- Asztalos klub
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- 3 hónapos iPhone 16 Pro 128GB Natural Titan+ tokok+Spigen üveg+Airpods Pro 2
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/128GB 100% hibátlan!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged