- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FreedomHUN
senior tag
Srácok.
Mix 2-t rendszeresítettek a cégnél
és találtunk egy hibát.
Bekapcsolom a személyes hotspotot, szorja a wifit, lehet rá csatlakozni, de nincs internet a "kliens" eszközön. Pingetni sem lehet, ipt kiosztja és ennyi.
Global stabil van rajtuk, természetesen feltettem magamnak a global dev-et, az ugye már miui 9-es, de ott sem megy.
Vodás adat kátya, elötte tabletekben volt 3 félében, azokon megy a hotspot. Átnéztem minden beállítást de nem megy a maxon
5let? -
*Mukeey*
addikt
válasz
Criminal017 #4496 üzenetére
Mindenképp!Haveromnak vettünk már,nagyon jó készülék.Akkuja valami brutális,sokszor kihoz 20!!!! óra sot-ot belőle.Na meg a full fekete 4/64es lesz😎
-
*Mukeey*
addikt
Hát srácok,megvállok a Maxtól hosszú idő után😓Imádtam,kiszolgált,de a kütyübuzéria hatalmasabb🤣
De maradok itt a topikban,mivel az utódja.....badummtssss......Max2 lesz🤣🤣🤣 -
gytacs
tag
Úgy tűnik mást is zavart, és visszateszik. Karavik írta itt. Egy pacsi neki is jár!
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Lenne 1-2 kérdésem a hydrogen tulajokhoz.
Valaki próbálkozott már 24 bit 192khz-es flac-ot lejátszani? Poweramp-ban működik a Hi-Res output?
Portolt mi max ROM-ot próbálgatok kenzo-n és a francért sem akar működni, ezért kíváncsiskodok. -
*Mukeey*
addikt
Miért lehet az,hogy az otthoni upc wifimen a Max sokkal lassabb,mint az s7e-em?
Fiber power 500S7E:400mbps
Max:120-180mbpsWifinél irja a Max,hogy 2.4/5ghz
Talán jobb chip lehet a samuban?Számít egyálltalán ilyesmi?
-
gytacs
tag
válasz
Milestone2 #4477 üzenetére
Nem. Az én régi beállításaim amik most nem mennek: home hosszan nyomva: appváltó/memória használat, menü egyszer nyomva: menü.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4485 üzenetére
Igen valóban más,csak most hogy jobban megnéztem hogy mondtad,tényleg nem egyforma. Egy ideig angol volt a menüje,nem is lehetett változtatni benne semmit mert rögtön hibával kilépett. Utánna javítottak ,és a 7.9.14.update óta minden klappol. De nem is értem hogy a Tiéd miért más szöveggel van. Elméletileg a fordítás ua.kellene h legyen.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4484 üzenetére
Remény hal meg utoljara
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4481 üzenetére
Igen látom,előbb utóbb csak visszarakjak.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4481 üzenetére
Igen valóban van 80Mb ír. De semmi lényeges nincs benne.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
Milestone2 #4479 üzenetére
Global dev 7.9.14 max
Itt volt eddig is,csak volt vele egy kis gubanc a 9 után. De múlt héten javitották. -
gytacs
tag
Két hete frissítettem a miui9-re global dev rom segítségével, majd múlt héten a tizennegyedikeire. Hát nekem sok bosszúságot okoz. Gombokat nem lehet úgy variálni ahogy eddig voltak, és ezért mindig rosszat nyomok. Nemtom mikor szokom ezt meg. Ami viszont nagyon rossz, hogy az miband2-őm nem rezeg ébresztéskor, pedig ez nagyon fontos lenne (eddig rezgett és már ki is nyomtam mire hangja is lett volna, így nem ébredt velem az egész család). Amint felébredek az egyre hangosabb ébresztőre, és egyből kipróbálom egy perccel későbbre állítva, akkor már jó. mifit lockolva, ahogy eddig is. Tehát hosszabb képernyőzár után nem jelez. Vkinek valami ötlet? Meg az appváltóból miért tűnnek el egy idő után a lock-olt appok is? És ugyanitt valahogy vissza lehet varázsolni, hogy az appokat kis ikonokként mutassa? Én azt sokkal jobban csipáztam.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Milestone2 #4471 üzenetére
Azoknak a programoknak a listáját tudom elküldeni amiket meghagytam. Romcsere előtt vagy sikerül vagy nem alapon kísérleteztem. Riport fájlok és kernel folyamat alapján kerestem ki az adott appot és utána olvastam mit csinál. Ha nem tartottam fontosnak töröltem. Sajnos eszembe sem jutott felírni miket szanáltam. Össze kellene hasonlítani az én listám az eredetivel.
Miui alkalmazásokból nem sokat hagytam. Xiaomi Aktiválás (framework) legtöbbet fogyaszt közben az általam használt programoknak nem is kell. Themes, telefon, Miui fórum, időjárás stb megvannak nélküle.
Lesz időm írom a listát. Most dolgoznom kell..... -
DonLaca@
senior tag
Lemerült végre
a telefonom.
350MB számomra teljesen felesleges program eltávolítása után ezt tudja a Snapi 625.
6 órával több a SOT mint eddig. Ezt még én is alig hiszem el. Egy nappal többet ment a teló feltöltés nélkül mint eddig. Az adatkapcsolat állandóan aktív volt.
Riportokat készítő alkalmazásból van egy tucat a rendszerbe. A programok eltávolítása után semmilyen anomáliát nem vettem észre a telefon működésében. Dalvik cache törlés az kellett.
-
gyuri1979
aktív tag
Igen,engem is bosszant a méret,hogy kissebb,mergelodok is miatta. Pesti ismerős foglalkozik kínai telekel,majd dé.priviben attdobom az árakat,mert az irodában hagytam,és nem emlékszem pontosan rá,hülyeséget még nem akarok írni. A fehér 8GB az nem szerepelt a listában,csak a 6GB-ram valtozatok.
-
TpS
őstag
válasz
gyuri1979 #4464 üzenetére
Nekem ritkán érdekes a b20, de amikor számított, akkor nagy obi volt a hiánya. De nem akarok kisebbet venni, mert már öreg vagyok és vacak a szemem.
Milyenek az árak, egy ismerősöm érdeklődik nagyon, de a spemall-nál elég drága?Nézted a fehér mix 2-t? Nem szeretem a fehéret, de az piszok jól néz ki.
-
TpS
őstag
Hello Xiaomi oldal hasznos infókkal.
-
TpS
őstag
Valahol ki lehet kapcsolni az sms alkalmazásban, hogy ne napokra csoportosítva mutassa, hanem ömlesztve, mint korábban? Nem találom sehol, de lehet, hogy csak átsiklottam valamin.
-
gyuri1979
aktív tag
válasz
DonLaca@ #4457 üzenetére
Nekem sem volt gond sokáig,(igaz nagyon sokáig csak 3G-n használtam)de az utóbbi időben egyre többször előfordul hogy munka közben nem tudom használni a telt, Pest,Bács-Kiskun megyékben. Ha visszaállítottam 3G-re akkor is csak edge van.
Sikerült egy tcomos ismerőst megkérdezni,több B20 as tornyot beuzemeltek,míg a nagyvárosokban maradt a 1800Mhz. -
DonLaca@
senior tag
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Criminal017 #4455 üzenetére
Érdekes viszont,hogy pl nálunk GyMS megyében szinte kizárolag b3-on van a 4g telenornál...
-
Criminal017
őstag
Semmiféle spórolásról nincs szó, hisz pár centes(!) antennáról van szó, inkább nem foglalkoznak vele, hisz a Max 2 egy kínai és indiai belpiacos modell.
De az igaz, hogy Kínában is elkezdték kiépíteni a B20-as 4G-t, szóval jövőre a Xiaomi is reagálni fog erre, remélhetőleg.
-
gyuri1979
aktív tag
http://helloxiaomi.hu/matol-kaphato-xiaomi-mi-max-2-ujabb-valtozata-4gb-memoriaval-es-32gb-hattertarral/
Inkább B20-al foglalkoznának! Nem értem én ezt a kici kínai szemléletmódot
-
DonLaca@
senior tag
válasz
AttilaMvh #4447 üzenetére
Ha az „agresszív WiFi-mobilhálózat átadás”-ra gondoltál akkor az nem jött be sajnos.
Más téma.
Nem tudom mi van a telefonommal de most van 50%-on az akkumulátor és már most 14 óra a SOT. Annyit csináltam csak hogy azokat a programokat töröltem amikről azt gondoltam hogy számomra feleslegesek. Remélem nem csak elszámolja magát a rendszer :-D . Nagyon bírnám ha valós lenne.
Ha lemerült teljesen az akkumulátor akkor teszek fel képernyő mentést. -
AttilaMvh
tag
válasz
DonLaca@ #4444 üzenetére
Beállítások->Fejlesztői beállítások->Automatikus Wifi- mobilhálózat átadás, ezt próbáld ki, kapcsold be, hátha használ. Azt olvastam, hogy arra való, hogy ha gyenge, vagy instabil a wifi jel, akkor mobilnetre kényszeríti az internetkapcsolatot. Azért nem biztos, hogy segít rajtad, mert feltétezem, hogy maga a wifi jel szuper jó, csak éppen nem "jön rajta" internet. Egy próbát megér
Ha kipróbáltad, jelezz vissza kérlek, mert kíváncsi vagyok az eredményre.
-
Titan44
tag
Sziasztok!
Egyedi probléma lenne, de nálam mocsok halk a beszéd hangszóró max hangerőn is.
Vagy be kéne állítanom valamit? -
DonLaca@
senior tag
Ennyire félreértetően fogalmaztam?Azt szerettetném hogy amíg az autó a Wi-Fi-n kommunikál a telefonnal addig a programok (Skype, Facebook,) maradjanak a mobilnetnél. Amúgy a Miui kiírja hogy a Wi-Fi-n nincs internet elérés.
De akkor miért akarja mégis azt használni az android rendszer? -
aimettirlz
tag
Üdv, nem találtam élő MIUI topikot ezért feltenném itt a kérdést:
Az normális hogy a telefon (Mi MAX, 6.0.1 Android, MIUI 8.2.5.0) saját mérője 2.66 GB adatforgalmat mér, a T mobile meg 4-et jelent pillanatban?
Mit nem mér a telefon?
Vagy mitől ekkora a differencia?Egy játék van ami a reklámok meg a folyamatos használat miatt megevett egész hónapban 1 GB-ot, ami nem kevés nyilván... de messengeres hanghívások is nagyon ritkák, és nem értem... hova tűnik a nem mért mennyiség?
Köszi a szakmai hozzászólásokat előre is!
-
DonLaca@
senior tag
Hogyan lehet rávenni a telefont hogy az internet hozzáférésre mindig a mobilnetet használja?
A fejlesztői beállításokban hiába kapcsolom be a „mobilhálózati adatforgalom mindig aktív” opciót. Pl. amikor az autóban a Wi-Fi-re csatlakozom addig nem tudnak elérni semilyen üzenetküldő alkalmazással. Jó lenne összehozni valahogy mert elég sokat utazom és a telefonálás helyett is a netet használom kapcsolattartásra. -
DonLaca@
senior tag
"Visszaköszönõ problémák:
-A MIUI8-at tartalmazó, legrissebb gyári ROM-ot telepítve a jack kimeneten jelentõs halkulás tapasztalható.
Megoldás: egyelõre nem ismert."Az összefoglalóban írt problémát nekem a "mixer_paths_mtp.xml" fájl szerkesztésével sikerült megoldani (MAX2). Anno a G3-mal is küzdöttünk ezzel mert ott is a szigorú Eu-s szabályozás miatt lett ennyire visszafogva a hangerő. Az instrukciókat ebben a XDA fórumban lehet elolvasni.
Elérési úta a SYSTEM\ETC
A fájlt legkönnyebben a belső tárhelyre másolva tudjátok szerkeszteni pl. androidos Total Commanderrel. Az első módosítás az általános hangerő, a második a fülesé. Visszamásolás után a fájl jogosultságokat vissza kell állítani különben újraindítás után bootloop lesz!Ezeknek a soroknak az értékeit kell átírni.
<mixer>
<!-- These are the initial mixer settings -->
<ctl name="Voice Rx Device Mute" id="0" value="0" />
<ctl name="Voice Rx Device Mute" id="1" value="-1" />
<ctl name="Voice Rx Device Mute" id="2" value="20" />
<ctl name="Voice Tx Mute" id="0" value="0" />
<ctl name="Voice Tx Mute" id="1" value="-1" />
<ctl name="Voice Tx Mute" id="2" value="500" />
<ctl name="Voice Rx Gain" id="0" value="0" />
<ctl name="Voice Rx Gain" id="1" value="-1" />
<ctl name="Voice Rx Gain" id="2" value="20" />
<ctl name="Voip Tx Mute" id="0" value="0" />
<ctl name="Voip Tx Mute" id="1" value="500" />
<ctl name="Voip Rx Gain" id="0" value="0" />
<ctl name="Voip Rx Gain" id="1" value="20" />
<ctl name="Voip Mode Config" value="12" />
<ctl name="Voip Rate Config" value="0" />
<ctl name="Voip Evrc Min Max Rate Config" id="0" value="1" />
<ctl name="Voip Evrc Min Max Rate Config" id="1" value="4" />
<ctl name="Voip Dtx Mode" value="0" />
<ctl name="TTY Mode" value="OFF" />
<ctl name="HPHL Volume" value="9" />
<ctl name="HPHR Volume" value="9" />
<ctl name="RX HPH Mode" value="NORMAL" />
<ctl name="COMP0 RX1" value="0" />
<ctl name="COMP0 RX2" value="0" />
<ctl name="RX1 Digital Volume" value="90" />
<ctl name="RX2 Digital Volume" value="90" />
<ctl name="RX3 Digital Volume" value="90" />
<ctl name="IIR1 INP1 Volume" value="84" />
<ctl name="IIR1 INP2 Volume" value="84" />
<ctl name="IIR1 INP3 Volume" value="84" />
<ctl name="IIR1 INP4 Volume" value="84" /><path name="headphones">
<ctl name="MI2S_RX Channels" value="Two" />
<ctl name="RX1 MIX1 INP1" value="RX1" />
<ctl name="RX2 MIX1 INP1" value="RX2" />
<ctl name="RX HPH Mode" value="HD2" />
<ctl name="COMP0 RX1" value="1" />
<ctl name="COMP0 RX2" value="1" />
<ctl name="RDAC2 MUX" value="RX2" />
<ctl name="HPHL" value="Switch" />
<ctl name="HPHR" value="Switch" />
<ctl name="RX1 Digital Volume" value="85" />
<ctl name="RX2 Digital Volume" value="85" />Túl magas érték torzítást okozhat!
Segítség képekben ha esetleg félreérthetően fogalmaztam volna.
Fájl jogosultság átírása. Total Commander->hosszan fájlra bök->tulajdonságok->RWX-> és ezeket beállít
-
bebe159
aktív tag
válasz
Milestone2 #4434 üzenetére
Bocsánat, azt nem néztem, hogy benne van-e. De még szerencse, hogy rákérdeztem.
Köszönöm!
A bootloader szerintem zárt, csak a global dev-et raktam fel rá, gyanítom, hogy a következő tulajnak is megfelelő lesz (remélem).
-
Milestone2
nagyúr
válasz
bebe159 #4433 üzenetére
Összefoglaló (lap tetején található) 11. pont:
Xiaomi visszaállítása eladás elõtt
- Mi Accounttal belépsz a i.mi.com-on és a Find Device opciót kikapcsolod.
- Ugyanitt a "Connected" menüben (felül középen) megszünteted a Mi Account és a Telefon kapcsolatát!
- Kilépsz az i.mi.com-ról
- Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Mi Cloud / Eszközkeresés (Find device) kikapcsolása
- Telefonban Beállítások / Mi Fiók / Kijelentkezés
- Végül Full Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása (Belsõ tárhely is!!!)
Könnyen le tudod ellenõrizni, hogy sikerült-e. Factory Reset / Gyári adatok visszaállítása után, újraindítod a készüléket és ha a nyelv és régió beállítása után a Mi Fiókot (telefonszámot, emailcímet) és a jelszót is kéri, akkor sikerült megszüntetned a készülék és a Mi Fiók kapcsolatát, hosszú power nyomással kikapcsolhatod és viheted eladni, (vagy rakhatod fel a polcodra). Ha csak a jelszót kéri (és apró betûkkel írja, hogy ez a telefon össze van kapcsolva egy Mi Accounttal) akkor hiba van, nem fog a készülék más Mi Fiókjával mûködni.
Ha a vevõ "gyári" állapotban szeretné megvenni, akkor rátolhatsz egy global stable romot, és visszazárhatod a bootloader-t. A MIFlash-ben állítsd be a Clean all and Lock opciót, de ha esetleg még sem zárta vissza, akkor Fastboot módban kiadott fastboot oem lock paranccsal újra zárható a BL. -
bebe159
aktív tag
Ha megválnék az előző redmitől, akkor csak ki kell törölni a mi cloudomból, utána mehet a gyári visszaállítás, ugye?
-
joelke HU
őstag
válasz
Milestone2 #4431 üzenetére
Persze, olvastam azt is. De legrosszabb esetben is olyan rommal küldik, amiben angol meg kínai van. Gondolom én...
-
joelke HU
őstag
Innen vett már valaki maxot? Gyanúsan jó áron van.
-
TpS
őstag
válasz
*Mukeey* #4428 üzenetére
A mix-nél se voltak igazak a beharangozott árak, mert a spemall-nál is előrendelésben szállítással, garanciával 700$ volt a 6/256-os, a nem előrendelési ár meg ugyanerre 800$. Az ebay-en 1000 felett is volt, mivel nem volt elég a piacon, és sokan szerettek volna. Így fenntartásaim vannak a cikkben szereplő árral, legalábbis az első 2 hónapban mindenképp.
-
gghrtz
őstag
A Mix 2 nekem se jött át. Jó lenne majd egy Max 2 B20 vagy Max 3 B20 majd... A Mix 2-ben van B20.
-
*Mukeey*
addikt
Note3 nem lett rossz szvsz,Mix2 nekem annyira nem adja...
-
gyuri1979
aktív tag
Most olvastam az egyik fórumon,hogy hétfőn a mix2 mellett,a note 3 is bemutatják. Jól titkolták eddig.
-
DonLaca@
senior tag
A repülőgépes mód otthon miért jobb mint a néma vagy a ne zavarjanak üzemmód? Nem kötözködésből kérdezem, tényleg érdekel. Repülőn utazva oké hogy kell de otthon minek?
-
Milestone2
nagyúr
Mi Max PRIME-ra is publikus mától a MIUI9 Global Developer
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Milestone2 #4413 üzenetére
Ez fix szolgáltatói beáll.
Miuinak szerintem sincs köze hozzá. -
pepimama
tag
Tudtok segíteni? 4/128 Mi Max, repülőgép üzemmód alatti hívásokról nem jön utána értesítés, amikor már kikapcsoltam.
Előre is köszönöm! -
AttilaMvh
tag
válasz
gyuri1979 #4406 üzenetére
Nem a gmail-ről beszélek, ott van beállítás a húzásra, hanem a másik mail alkalmazásra, a rendszeralkalmazások közül, ami a céges postámat kezeli. Abban eddig balra húzva lehetett csillaggal jelölni, vagy törölni, most ez utóbbi opció hiányzik. A beállításoknál meg semmi erre vonatkozó lehetőséget nem találtam. A gmail-es alkalmazás is tudja kezelni a céges postámat, de nem akarom összemosni a kettőt, mert akkor állandóan váltogatni kell a fiókok között.
-
*Mukeey*
addikt
Egész jó a Miui9-el az üzemidő.Meg úgy az egész rendszer rendben van így elsőre.Gyors.Annak meg kifejezetten örülök,hogy nem lett új UI.
-
AttilaMvh
tag
Sziasztok!
A legújabb developer romban az e-mail alkalmazásban az egyes üzeneteket balra húzva nem tudom törölni. Ha hosszan nyomva kijelölöm az üzenetet akkor megjelenik alul a kuka, és aztán már lehet törölni. Van valami beállítás, amit nem találok, vagy egyszerűen kigyomlálták ezt az opciót? Az egész alkalmazás teljesen más külalakot kapott, ami nekem egyáltalán nem jön be, de ízlések és pofonok ... -
bebe159
aktív tag
válasz
Milestone2 #4403 üzenetére
Mindegy, majd megszokom.
Ahogy azt is, hogy a zenehallgatást kényelmetlenítik... -
bebe159
aktív tag
Max 2 global dev romon a képernyőzáron az alul lévő 2 ikont (mi remote és kamera) el lehet tűntetni valahogy?
-
gyuri1979
aktív tag
Kíváncsi leszek ,mert hivatalosan már írták 6 collt is,szerintem majd akkor derül ki minden ha bemutatták. Én is pályázók rá ha lessz B20 benne,lejárt a husegem a szolgáltatónál,és minden áron készüléket akarnak vetetni velem,havi 23e haviert. De nem fogják fel h csak dijcsomagra írok alá,ami 13e ,és nem fizetek ki egy, készüléket duplán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Hobby elektronika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Trollok komolyan
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- 3 hónapos iPhone 16 Pro 128GB Natural Titan+ tokok+Spigen üveg+Airpods Pro 2
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/128GB 100% hibátlan!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged