- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kofka04
tag
Nem szívesen válok meg tőle, mert nagyon szeretem, de a kamerája csak tökéletes fényviszonyok között hozza az elvárhatót. Nekem viszont a kamera nagyon fontos, rengeteget fotózok. Ezen kívül egy visszautasíthatatlan ajánlat az ölembe hullott egy S7 edge-re, pont abban a színben, ami a legjobban tetszik. Nem hagyhattam ki, főleg mert annak van a legjobb kamerája a dual pixel miatt. 6-8 óra sot-ot is tud, ami eleg jónak számít, úgyhogy nagyon meg vagyok vele elégedve, de én sem végeztem még a Xiaomival. Kicsit mélyebben a zsebbe kell nyúlni és akkor lesz jó kamerás Xiaomim
-
Kofka04
tag
válasz
Trailblazer #3867 üzenetére
Éppen távozni készülök, de köszi
-
Kofka04
tag
Sajnos úgy adódott, hogy meg kell válnom a Mi Max-omtól. Aki szeretne a jövőben szerető gazdája lenni, némi credit ellenében megteheti.
-
Kofka04
tag
Nekem iszonyatosan nehéz volt bedugni a kábelt a teló aljába. Ha fent nem támasztottam meg az ujjammal, nem is lehetett, csak kitoltam a kezemből a telefont, bárhogy szorítottam. Na mondom ebbű baj lesz. Fogtam a micro usb részt a kábelen, és többszöri nekifutásra préselgettem, hogy a két kis beakadó pöcök veszítsen a merevségéből. Vagy 5x kellett próbálkoznom, pár naponta, mert mindig visszakeményedett. Mostmár elfogadható a feszessége, meglágyult. Remélem így már nem fogja szétszecsni a telót a töltőnél, bár még mindig keményebben kell bedugni, mint bármelyik telónál. Vagy puhítsátok meg vagy használjatok másik kábelt, bárn nekem más kábellel hosszabb volt a töltési idő. Tudom, ennek semmi köze a töltési időhöz, de furcsa mód így volt
-
Kofka04
tag
Valaki frissített 8.2.5.0-ra? Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, de sehol nem találok semmi visszajelzést. Egy ideje gondok voltak OTA-n is és a honlapon is 8.1.6.0-ig visszamenőleg törölték a verziókat. Gondolom most összeraktak egy fasza frissítést, de nem merem kipróbálni, amíg nem olvastam róla valami pozitívat.
Ezt a fényerő állítást az értesítési panelen helyre hozhatnák. Annyira nem zavaró, de olyan apróság(nak tűnik), hogy igazán meg lehetne oldani, hogy normálisan működjön. A fejlesztőibe még rosszabb volt. Ott be kellett lépnem a menübe, ha 40% fölé akartam tenni a fényerőt. -
Kofka04
tag
Nagyon cool, hogy amikor felvillan a kijelző, akkor fordul egyet az óra. Nem tudnék nélküle élni
-
Kofka04
tag
Újra jelez frissítést a teló (8.2.5.0)
Megvárom a tapasztalatokat, mert ígérnek fűt-fát a leírásban. -
Kofka04
tag
Azoktól kérdezem, akik fejlesztői romot használnak, hogy ugyanolyan megbízható, mint a stabil? Nem szoktak lenni bugok vagy ehhez a play áruházas dologhoz hasonló kellemetlenségek? Megpróbálkoznék vele, mert a stabilt nem szereti a telóm. Néha 2 napig bírja az aksi, néha 4. Tudom, ez használat függő, de ugyanúgy használom a telefont, mindkét esetben és ez nem pálya, hogy állandóan az aksi menüpontba lépegetek be, hogy éppen szívja a Google Play vagy sem. Hátha a fejlesztőit jobban fogja csípni a telóm. Letöltöttem a 7.4.13-at. Az már 7-es Android igaz?
-
Kofka04
tag
válasz
Trailblazer #3629 üzenetére
Nekem a teló jelzi már egy hete, hogy van 8.2.4.0-ás frissítés (Global Stable 3/32), de nem telepítettem. Most, hogy szeretném, már azt írja, a 8.2.1.0 a legfrissebb, ami most is fent van. Már volt azóta fent 8.2.3.0 és van 8.2.4.0 is, de valahogy most úgy gondolja, hogy a kettővel régebbi a legfrissebb
Pedig telepíteném az újat, hátha segít azon a jelenségen, hogy ne ragadjon be a Google Play Szolgáltatás és ne szívja le az aksimat. Remélem újra tudom majd telepíteni a legfrissebbet. Fogalmam sincs miért nem kínálja fel most, pedig 1 hete minden nap jött az értesítés. -
Kofka04
tag
Nem értek valamit. Ugyebár amikor bekapcsolom a telefont és még nem írtam be a pin kódot, megjelenik az értesítések között egy Xiaomi aktiválás nevű értesítés, hogy aktiváljam a sim kártyát. Pin kódot beírom, eltűnik az értesítés, viszont ott van az akkumulátor fogyasztói között állandóan. Van, hogy 4-5%-ot is megeszik az aksimból, hiába zárogatom be, próbálom leállítani, nem áll le, nem záródik be, csak esetleg néhány percre. Ez a csekély mennyiség, amit elfogyaszt az aksimból, észrevehető akkuidőben. Azt nem értem, hogy egy ilyen jelentéktelen valami, ami még csak nem is egy app, hanem csak egy figyelmeztető üzenet a telefon indulásakor, hogy ne felejtsem el beírni a pin kódot, hogy maradhat bent alkalmazásként az akku fogyasztók között. Ha ez és a Google Play szolgáltatások összefognak, az akkuidőm 5-6 órával kevesebb, holott csak maximum 5-5%-ot ettek meg fejenként. Hallottam már arról a jelenségről, hogy a Google Play szolgáltatások "beakadhatnak". Úgy tudom, ez mindig is jelen volt az android rendszerben, bár az évek alatt csak egy telómnál fordult elő, egyetlen egyszer. Korábban íram, hogy a 8.2.3.0-ás frissítés óta jlentősen lecsökkent az akku időm, a 8.2.1.0-át visszarakva minden helyreállt. De ez csak egy ideig tartott. Visszanézve a frissítés után rossza akkuidőm screenshotjait, nem a frissítés miatt lehetett az aksi probléma, hanem a Google Play és a Xiaomi aktiválás összefogtak és a 11 órás kijelző időmből csináltak 5-öt. Mint most is. Előző töltésnél a legjobb sot-ot produkálta a teló, 11 órát, kövi töltésnél, már csak 5 és fél volt, mert ott van az aksi fogyasztók között 5-5%-al a Google Play sz. és a Xiaomi aktiválás
-
Kofka04
tag
Valaki találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a gmail üzenetekről csak wifin kapok értesítést. Ha mobilneten vagyok, akkor nem, illetve messengerben a chat fejeket minden bekapcsolás vagy újraindítás után engedélyezni kell. Valamelyikre tudtok megoldást?
Amúgy visszatéve a 8.2.1.0-ás stable romot, újra 8 óra a kijelző időm. A 8.2.3.0-val 5 óra volt. Aki rányomott a frissítésre és rosszabb lett az akku ideje, rakja vissza a korábbit.
-
Kofka04
tag
Régebben rootoltam Samsungokat és ott egy kdz kiterjesztésű fájl volt, amit nem kellet kicsomagolni. Azt hittem itt is így kell. De a lényeg, hogy a bétával sikerült végigfutnia
Újra 8.2.1.0-án vagyok 8.2.3.0 helyett, aminél 2-3 órával több volt a kijelző időm. Remélem most visszatér az az állapot. Köszönöm a segítséget -
Kofka04
tag
Köszi a tippet. Nem tudtam, hogy ezt ki lehet csomagolni
Viszont megint falba ütköztem. 83 másodpercig csinálta, majd megállt, kiírta hogy nincs elegendő hely a parancssor végrehajtásához, max buffer size 256mb. Ez nem lehet igaz
Csoda, hogy még működik a telefonom, viszont most meg nem tudom a wifit bekapcsolni -
Kofka04
tag
Próbálkozom, de az mi flash progi azt írja ki, hogy nem találja az execute flash_all.bat fájlt. Letöltöttem az általam visszarakni kívánt 8.2.1.0 romot tgz-be és könyvtáras változatban is, hátha, de semmi. Próbálkoztam egy újabb mi flash progval is, de hiába. Mi tévő legyek?
-
Kofka04
tag
válasz
Criminal017 #3529 üzenetére
4G előnyben, 3G előnyben, Csak 2G hálózat menüpontok vannak. Feltételezem hiába választom ki a 3G előnybent-t, attól még ugrálhat másra. Azért kipróbálom, bár melóhelyen vagyok mobilneten és ott csak 3G van.
-
Kofka04
tag
Akkor ez lehet a bibi? Fura, mert mindkét grafikonomnál, amit linkeltél, a munkahelyen voltam ezidő alatt és a másodiknál, ami ma készült, a factory reset után, jóval jobb a helyzet, de akkor is aggodalomra ad okot 60% körül az a zuhanás, amikor már nem voltam melóhelyen és csak lépkedtem a menüben és a galériában. Újpest Központban lakom, ahol azért elég jó a lefedettség. Ezek szerint lenne nekem is 8 óra kijelző időm, ha nem a munkahelyen lennék, ahol rossz a térerő, de így ennyi az annyi. Majd letesztelem, ha egész nap itthon leszek. Remélem nem az aksimmal van baj és nem kell leadnom szervizbe. Aggódom, mert amikor megvettem is dolgoztam folyamatosan és jobb volt sokkal a kijelző időm.
-
Kofka04
tag
Vagy lehet, hogy én vagyok figyelmetlen? Az az igazság, hogy picit azért kevesebbet nyúzom a telót, mint amikor megvettem (3 hete). Tudom, hogy egy úgy lehet egy telóból a legjobb kijelző időt kihozni, ha megállás nélkül nyúzzuk. Ha pl. lemerítem (Legyen LG G2) 100-ról 0%-ra 8 óra alatt, akkor mondjuk 5 óra a sot, de ha ugyanezt a telót 20 óra alatt merítem le, akkor csak 3.5 óra a sot. Lehet, hogy ezzel a használati módszerrel ennyi a sot (6 óra). Ha van valaki, akinek hasonlóképp használja a telóját, megoszthatná velem, hogy megnyugodjak, hogy ez ennyi. Akiknek 8-9 óra a sot, ők nyúzzák mint állat? Folyamatos böngészés, közben chatelés órákon keresztül igaz? Vagy még ki tudja mi.
Elnézést kérek, hogy teleszemeteltem a topikot a képeimmel.
-
Kofka04
tag
Ez a mostani állapot. Jól indult, de azok a zuhanások nem normálisak. Vagy igen? Csak a gelériában meg a menüben lépkedtem.
Nektek is így néz ki a grafikon, illetve a használatra vonatkozó százalék adatok? Nyilván ez az egyén szokásaitól is függ, de azért ha valami az alapokból drasztikusan eltér, azt észre lehet venni. -
Kofka04
tag
Elég nagy gondban vagyok
Oda a jó üzemidőm, de nem tudom miért? Eddig 7-8 óra kijelző idő megvolt, pár napja érzékelem, hogy valami nem stimmel. Alig van meg az 5-6 óra kijelző idő. Nem látok semmi rendelleneset, ami miatt lemerülne ilyen hamar. Nem telepítettem fel semmi újat és ugyanazt csinálom rajta, mint előtte. Kb. 1 hete jött egy kis frissítés (8.2.3.0), de utána még pár napig jó volt. Csináltam egy factory resetet, úgy tűnt helyre jött a dolog, miután belaktam a telót, még utána is jó volt, aztán látom, hogy az a grafikon megint nem stimmel. Már amikor megvettem ezt a telót, fura volt valami. használom a Tinder nevű appot és kivétel nélkül minden telón ha indul, egyből felugrik az ablak, hogy kapcsoljam be a gps-t, nélküle el sem indul. Itt egyszer kérdezte meg, rányomtam, de látom, hogy nincs bekapcsolva a gps, más telókon mindig ki kellett kapcsolni, ha kiléptem az app-ból, itt be sem kapcsolja, de meg sem kérdezi, csak az első indításkor, hogy bekapcsolom-e. Gondolom a google helymeghatározásból nyeri a pozícionálást, amire nincs gyors gomb az állapotsoron, se widget. Viszont 2 hétig jó volt az aksi, ezek szerint nem befolyásolt ez semmit. Ma, miután észrevettem, hogy megint nem stimmel valami, elkezdtem keresgélni a Beállítások/Google/Helyadatok-ban, mert onnan nyeri a helymeghatározást a teló pl. a Tinderhez is, feltételezem más alkalmazásokhoz is. Gondoltam azért merülhet gyorsabban, mert egyre több olyan app-ot futtatok, ahol igénybe veszi a teló ezt az opciót. Hát kikapcsoltam a "Hozzáférés a saját pozícióhoz"-t és a "Google helyelőzmények"-et is. Látom az aksi grafikonján, hogy szinte vízszintes, amilyen fénykorában volt. Írtátok hogy 9-10 óra kijelző idő is lehetséges, nekem 7:40 volt a max. Megörültem, hogy elejétől kezdve emiatt a google helymeghatározás dolog miatt, nagy fogyasztáson használtam a telefont, mostantól még jobb lesz, mert vízszintest még nem láttam a grafikonon. Hát nem így lett
Fél óra után újra jöttek a zuhanások. Nem olyanok, mint a factory reset előtt, de ez sem normális így. Valakinek lett ilyen problémája az utolsó stable frissítés óta vagy akármilyen ötletetek van, mi lehet a gond. Nem változtak a felhasználói szokásaim, mióta megvettem a telefont, ugyanúgy használom.
-
Kofka04
tag
El fogok veszni a lehetőségek tárházában
Már el is vesztem
Láttam hogy a Téma szerkesztése menüpont alatt lehet a zárképernyőt is megváltoztatni. Sehogy nem tudok rájönni, honnan tudnék letölteni másikat. Ezt azért hiányolom ebből a rendszerből, hogy nem tudok váltogatni a feloldási animációk között. Ez a gyári olyan semmilyen.
Ha most is itt van a szemem előtt a megoldás, csak nem veszem észre, komolyan akkor inkább csendben maradok és nem teszek fel több kérdéstOlyan vagyok, mint aki még nem látott okostelefont. Hát ilyet még tényleg nem láttam
Még igazából 3 dolog foglalkoztat. A zárképernyő feloldási animációjának cseréje, a betűtípus lecserélése és az, amit valószínűleg nem lehet megtenni, hogy a billentyűzet tetején lévő szójavaslatokat ne írja oda. Csak foglalják a helyet. Már minden erre vonatkozót kikapcsoltam, de hibába.
-
Kofka04
tag
Hol van az az ikon? A menüben a témáknál vagy az MIUI fórum alkalmazásnál?
A én romomban csak 4x6 és 5x6-os ikonelosztást lehet állítani.Más
ammerer által megosztott kamera beállításokkal az a problémám, hogy nem olyan menüpontok nincsenek
Valószínűleg más romban benne vannak, de nekem a 8.2-es stabil globálban nincsenek. A módokba belépve választható a kézi üzemmód, azon belül fehéregyensúly, fókusz, záridő és iso van. A fehéregyensúlyban van még egy kézi menüpont, de az nem az említett érzékenység lesz, amit Kammerer ír, hogy toljuk fel 100-ra. -
Kofka04
tag
Pont tegnap nézegettem ezt a MIUI fórum alkalmazást és nagyon megtetszett. Áttekinthető, szórakoztató és hasznos. Regisztráltam az MI fiókomat is. Ma reggel olvastam az MIUI fórumon, hogy nemsokára nekem is érkezik a Nougat
A Stock Megamod tényleg nagyon ott van. Ezen a telón még az ikonok is elég nagyok, így van értelme ennyire részletesen megrajzolt ikonkészletet alkalmazni, mert nem vesznek el a részletek a kis méret miatt. Már csak valami frappáns, de egyszerű betűtípus után kell néznem. Nem is tudtam hogy le lehet cserélni, nem találtam menüpontot erre, de a fórum keresője dobott ki betűtípust, ezért gondolom lehet cserélni.
-
Kofka04
tag
Eléggé laikusnak érzem magam, azaz inkább figyelmetlen voltam, mert a menü gomb nyomva tartása után valóban ott az indikátor, amivel lehet lapozni, amit eddig észre sem vettem
A 3 csippentés nekem új. Más telókon 2 ujjal kellet csippenteni. Próbáltam. Itt nem történt semmi 2 ujjal. Viszont mivel 3 ujjal kell a screenshot-ot csinálni, gondolhattam volna, hogy még biztos lehet mást is. Megint köszi a segítséget
Pontosan erre volt szükségem. Újdonságra. Mert a Samsung-LG-Sony rendszere nagyon hasonló és már unalmas volt. A Mate8-nál belekóstoltam valami ilyesmibe, de az egy kicsit túlzás volt. Sok volt a menüpont és a lehetőség. Az MIUI jobban tetszik. Nagyon tetszik -
Kofka04
tag
Egy dolog szemet szúrt nekem és egyszerűen nem jövök rá, hogyan oldjam meg a problémát. Ugyebár más androidos telefonoknál, a főképernyőn elő lehetett hozni azt a menüpontot, ahol az oldalainkat tudtuk testre szabni. Van (volt) nekem 3 oldalam, többet nem is szerettem volna, de mikor feltelepült egy app, lett egy 4. és oda lett biggyesztve az ikonja, holott én a 2. és 3. oldalon is hagytam helyet, mert féltem attól, nem lehet az oldalak számát szerkeszteni. Nem is értem miét nem oda rakta vagy a főképernyőre, ahogy szokott lenni más telóknál. Valaki meg tudja mondani hogy van-e egyáltalán erre lehetőség. Én vagyok figyelmetlen vagy tényleg nincs erre lehetőség és ahogy telnek majd a hónapok és települnek az appok, gyarapodni fog az oldalaim száma és lesz egy pár használaton kívüli, üres oldalam. Az nagyon nem lenne jó
-
Kofka04
tag
Köszönöm az infót és a gratulációt
A negyedévi rendszerfrissítéssel én ki tudok egyezni. A korábbi telefonjaim ennél ritkábban frissültek. -
Kofka04
tag
Sziasztok!
Megvettem újonnan a 3/32-es péklapátomat arany színbenNagyon tetszik. Sokkal szebb, mint a képeken, videókon. A hangszórója szépen szól, a kijelzője gyönyörű, a rendszer villámgyors, talán még a Snapdragon810-es Flex2 sebességét is hozza. A kamerája ténylég szép képeket lő világosban. Sötétebb témában nem jeleskedik annyira, de nem tragikus a helyzet. Ezt a kompromisszumot megkötöm, illetve a gyenge vakutól is eltekintek, cserébe a sok kényeztetésért, meg a brutál aksiért
Frissült a rendszer, amint wifit kapott. Global 8.2.1.0 (6.0.1 mmb29m) van rajta . Ezzel kapcsolatban lenn egy kérdésem. Írtátok többen hogy Global van fent és Nougat. Kijött már a Nougat? Nekem nem jelez frissítést. Hogy vannak ezek a frissítések. Tudom, hogy többféle módszer és rom van. Leginkább az enyém érdekelne. Milyen időközönként szokott jönni a globalra frissítés és akiknek már Nougat van, nekik miért van? -
Kofka04
tag
Köszönöm, hogy nem hagytátok, hogy azt higgyem ennyit tud a kamera és hogy lemondjak ennek a csodálatos készüléknek a megvásárlásáról emiatt
Ezek már meggyőzőek, amiket linkeltetek. Ennyi pénzért, ennyi földi jót+még a kamera is korrektKell nekem egy ilyen. Igyekszem beszerezni egyet, lehetőleg újat
Mukeey: A fene egye meg az izgága kezedet
Igyál kevesebb kávét
-
Kofka04
tag
Meglepve és örömmel olvasom, amiket írtok
Ezek szerint többen ismerik és keresik a márkát, mint gondoltam. Én igazából 75-ért szerettem volna 3/32-est venni, újonnan. Sajnos jelenleg csak 2/16-ost látok 55-ért, használtat. Ha eladtam a Pro2-t és van ennyiért 3/32-es, akkor veszek egyet. Ha a kamerája is tuti lenne, azonnal vettem volna egyet, mert a Flex2-re azonnal van vevőm.
Mukeey fórumtárstól kérdeznék még egy dolgot: Olyan rom van neked a telón, aminél lehet állítani a kamera beállításoknál a minőséget és ha igen, akkor a legmagasabb beállításon (azt hiszem kiválónak hívják) csináltad azokat a képeket? -
Kofka04
tag
válasz
*Mukeey* #3373 üzenetére
Ugyanazért, amiért a G Pro 2-t is nehéz eladni. Mert kevesen ismerik. Ilyen telefont, mint pl. egy Xiaomi, csak garanciálisan vagy újonnan vennék meg, mert nem ismerem a márkát. Ha bármi baja lesz, csak leadom és ingyen megcsinálják. Ez nem csak erre vonatkozik, hanem minden másra is. A garancia megnyugtató
Én már tudom, hogy Kína már nem csak a mennyiséget, hanem minőséget is tud produkálni és ezt nem csak a telefonokra értem, hanem pl. autókra és minden másra, ami onnan származik. De sokan ezt nem tudják és hogy maradjunk a telefonoknál, csak a Huaweit kezdik (el)ismerni. Szerintem nehéz dolgom lenne, ha el szeretném adni Mi Max-omat, e két dolog miatt, illetve a mérete miatt erősen rétegtelefon. A G Pro2-nél is hasonló a helyzet. Nem ismerik, mert itthon hivatalosan nem is árulták, ezen kívül a mérete miatt az is rétegtelefon. Szóval nem hiszem el, hogy könnyen el tudnék adni egy ilyen telefont, mert az emberek azt ismerik és keresik, amit tolnak az arcukba (Samsung, Apple, LG, Sony, Huawei), de javíts ki ha tévedek és valóban annyira könnyű eladni egy ilyet, mint ahogy állítod, bár szerintem a G Pro2-t könnyebben el kéne hogy tudjam adni, mert ennyi pénzért (55ezer), akkora kijelzős, 3gb ramos telót nem lehet venni, amiben ráadásul ilyen jó kamera van (60fps, OIS) és a népszerű márkákból való. -
Kofka04
tag
válasz
Milestone2 #3367 üzenetére
Hű
ez a Turing jó cucc lenne. Meg az ára is hasonló döbbentet váltana ki szerintem
Félreértés ne essék, én nem az Mi Max kameráját fikázom és a Flex2-mét meg ajnározom, csak meg vagyok lőve ezzel a telefonváltással. Kicsit már unom a Flex2-t, szeretném lecserélni, de annyira olcsón vettem, hogy mélyen a zsebembe kéne nyúlnom ahhoz, hogy csak egy picit is jobb telót tudjak venni. A Flex2 most 70 ezer ft (én még 80-ért vettem), de csak azért, mert a problémás múltja miatt (ami mára 99%-osan orvosolva lett), ennyit esett az ára. 200 ezer volt, amikor megjelent, de 10 hónap alatt 120 ezret veszített az értékéből. Azonnal meg is vettem, persze miután meggyőződtem róla, hogy javítva lett szoftveresen a gyári hibája. Ennyi pénzért olyan hardver és kamera van benne, hogy ha eladnám, 80-100 ezer ft-ot hozzá kéne csapnom, hogy egy picivel jobbat tudjak venni. Hülye azért nem vagyokNálam a lélektani határ egy telefonnál a 100 ezer ft. Az lenne ésszerű, ha megtartanám a Flex2-t, de belekóstoltam a Mate8-al a jó aksis, nagy kijelzős telók világába és a szoftver is nagyon megtetszett. A Xiaomi-nak is hasonló a szoftvere. Unom már a Samsung-LG-Sony féle androidot. Az MIUI nagyon bejön. Csak a fránya kamera
Nem tudom, hogy szabad-e itt ilyet, de van itthon elfekvőben egy gyönyörű szép, 5.9 colos, fehér, 3/32-es LG G Pro 2, full dobozzal, 2db aksival. Ha valaki adna érte egy Mi Max-ot, az tuti lenne -
Kofka04
tag
válasz
Milestone2 #3363 üzenetére
Igen, nyilván valahol meg kell húzni a határt, hogy ennyiért ilyen nagy és minőségi telefont lehessen vásárolni, aminek még bitang akkumulátora is van. Ezt a határt a fényképezőgépnél kell keresni. Csak kíváncsi voltam, hátha lehet olyan telót venni normális áron, aminek nagy a kijelzője, minőségi a burkolata, erős a hardvere, jó az aksija és a kamerája is. De hát ez csak álom marad
Tisztában vagyok vele, hogy amit írtam, az minimum 120 ezer ft, de inkább több.
Viszont a 2x ennyibe kerülő Mate8-ba rosszabb kamera van, ami szégyen a legnagyobb kínai telefongyártótól
-
Kofka04
tag
válasz
*Mukeey* #3350 üzenetére
Köszönöm a képeket és a többieknek is a segítséget, hogy minél több infóhoz jussak a kiszemeltemről. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy milyen a kamerája, mert mindenhonnan más infóhoz jutok. Néhány youtube videóban, ahol más telefonokkal hasonlítják össze (amiket ismerek), egész jónak tűnik, illetve abban az 1 órás, xiaomimagyarország-os tesztben is jónak tűnik és azt is mondja a fickó hogy jó, a mobilarénás tesztben lévő képek is elég meggyőzőek, főleg a világosban készültek, viszont ez a pár fotó, amit beraktál ide, nagyon rossz minőségű
Mindegyik. Látom, hogy nem világosban készültek, de még ahhoz képest is rosszak. Életlen, elmosódott szinte az összes. Mintha nem fókuszált volna a kamera. Le kell mondanom ennek a telefonnak a megvásárlásáról. Jó lenne, ha személyesen ki tudnék próbálni egyet, de úgy hiszem erre nem lesz lehetőségem. Gondolom kiállítva sincs sehol
Vásároltam már telefont, másoktól kapott, látott infók alapján és meg is bántam. Kár. Pedig nagyon szeretnék ilyet venni. Majd ha egyszer ki tudok próbálni egyet, visszatérek a gondolathoz, hogy megvásároljam. Feltéve ha átmegy a teszten. -
Kofka04
tag
Akkor a netezés miatt már nem aggódom. Amúgy is szinte mindig Budapesten vagyok. Még a kamerájáról próbálok informálódni, mert nekem nagyon is mérvadó. A Flex2 kamerájával maximálisan elégedett vagyok. Még a mai csúcstelók között is megállja a helyét. Ha egy picit rosszabb a MiMax kamerája az nem baj. Tisztában vagyok a telefon árával és hogy a jó üzemidő és a nagy kijelző miatt valahol kompenzálni kell, hogy ennyiért meg lehessen vásárolni. Az viszont bizakodásra ad okot, hogy a MiMax-nak a rekeszideje F2.0, míg a Flex2-é F2.4. Eszerint több fény jut be a Xiaomi lencséjén és ezáltal rosszabb fényviszonyok között jobban kéne hogy tejesítsen, mint a Flex2, de legalább úgy.
Nincs valaki, aki Budapesten lakik és pár percre rendelkezésemre bocsájtaná a telefonját. Nagyon hálás lennék.
Nagyon szeretném megvenni ezt a telefont és ezen áll vagy bukik, hogy milyen a kamerája a Flex2-höz képest.
Szeretném hinni/látni, hogy egy kínai telefon is lehet olyan jó, mint a legnagyobbak. -
Kofka04
tag
Köszönöm szépen, hogy ilyen segítőkészek vagytok. Nagyon hasznos válaszokat kaptam és Kammerer leírása fenomenális
Akkor még nem neteztem telefonon, amikor nem volt 4G, így én csak ennek a sebességét ismerem. Néztem youtube-on 3G vs 4G videókat és kicsit le vagyok lombozva. Én azt gondoltam pár mp különbség lehet közöttük, de gyakran előfordul hogy a többszöröse időben a 3G a 4G-nek. Elég sok videót megnéztem és nem ritka, hogy egy 10mp-es folyamatra egy percet kellet várni 3G-n. Nyilván ez az adott folyamattól függ. De általában 5-6x-osa a töltési idő. Tényleg ilyen rossz a helyzet 3G-n? Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezen a telón 3G-n?Már korábban is elolvastam azt a cikket, aminek a linkje bent van az Mi Max tesztben és ha jól értelmezem, akkor általában lesz 4G-m (2600Mhz), kivéve, ha olyan helyen tartózkodom, ahol 800Mhz-re van telepítve a 4G. Ott átvált majd 3G-re az Mi Max. Mivel Budapesten lakom és nem sűrűn szoktam látogatni eldugott, kis falvakat, akkor ezek szerint nem kell aggódnom, hogy nem lesz 4G-m. Amíg Bp-n vagyok, addig biztosan nem. Igazából a 3G-nek a sebessége érdekelne, hogy tényleg ennyivel lassabb, mint a 4G? Aki 3G-t használ, megköszönném ha nyilatkozna erről.
Hirdet egy illető Mi Max-ot és azt írja hogy hazai 4G támogatással. Gondolom ezt arra érti, hogy ha olyan helyen van, ahol a 2600Mhz-en van a 4G és nem 800-on, akkor van. Vagy jött ki belőle olyan változat, ami már itthon is használható 4G-n mindenhol?
http://hardverapro.hu/apro/xiaomi_mi_max_-_snapdragon_650_3gb_ram_valtozat_32gb_rom_-_1
-
Kofka04
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni ilyen telefont, de előtte kérni szeretnék tőletek egy kis információt. Elég sok hsz-t elolvastam már a 3300-ból, de sajnos nem nagyon van időm, lehetőségem végigolvasni mindet. Szeretném ha ezt megspórolnátok nekem és segítenétek, hogy néhány kérdésemre választ kapjak. Elég körültekintően szoktam telefont választani, szóval bocsi a sok kérdésért. Egyszer volt csak kínai telefonom, egy Huawei Mate8, de amint megláttam, milyen kritikán aluli a kamerája, nagyon gyorsan megszabadultam tőle, ezen kívül volt még néhány dolog, ami a kínai "gagyiságra" enged következtetni, pl. az érintőképernyője elég pontatlan volt. Többször rá kellet böknöm valamire vagy pedig várnom kellet kicsit, amíg teljesen megáll a görgetés és akkor vette be. Ezt a jelenséget kizárólag olcsóbb kínai telóknál tapasztaltam. Remélem itt nincs ilyen. A hangszórója torzított nagy hangerőn a Mate8-nak, az érintője nem volt jó, a kamerája nagyon rossz volt, főleg a videózás. Úristen! Az a dolog fogalmazódott meg bennem, hogy hiába a magas ár, a kínai termék, az kínai lesz mindig. Szeretném ha az MI Max rácáfolna erre. Létezik az, hogy ennyi pénzért jobb lehet az MI Max, mint a 2x annyiba kerülő Mate8?
Először is szeretném megkérdezni, mit takar ez 800 Mhz B20 hiánya? Én vodafonos vagyok. Tudok 4G-n netezni egyáltalán? Ha nem akkor marad a 3G? Úgy tudom a voda a legjobb itthon lefedettségben. Tehát nem maradok net nélkül sehol? Lehet hülyén teszem fel a kérdéseket, de nem tiszta ez a dolog nekem.
Elnézést, hogy a Mate8-at hozom fel megint ebben a topikban, de gondoltam akkor megveszem a kínaiak legjobb márkájából a legjobb telefont, de óriásit csalódtam (nem csak) a kamera miatt és csak ehhez van viszonyítási alapom. Rengeteg teszt fotót/videót csináltam és egy LG G3, de még egy Samsung S3 is lealázta. Mások tesztfotóin úgy láttam itt elég jó a helyzet. Valaki megírhatná, akinek előtte volt valami jó kamerás (nem kínai) telója, hogy ahhoz képest milyen ez. Videózni is elég sokat szoktam és tudom, hogy minden telónál rosszabb a videó minősége, mint a fényképé, de nekem a mércém, ha pl.csinálok egy screenshot-ot a videóból, az nézzen ki majdnem úgy, mintha fotóztam volna.
ROM-okkal mi a helyzet? Teljesen magyar? Jön rá frissítés. Nem tudom hogy működik ez a Xiaomi-nál.
Azt olvastam, hogy a hangszórója szépen szól, a beszéd és a külső is. Remélem az érintője is pontos és a kamerája is jó. Igazából ez a 800Mhz-es LTE hiánya aggaszt, mert nem tudom a gyakorlatban milyen hátránya van ennek. Eddigi információim alapján leszámítva ezt a netes dolgot, ez egy hibátlan telefon. A kamera és az LTE dolog a mérvadó nálam. Valahol ki van állítva ez a telefon, hogy ki tudjam próbálni vagy van esetleg valaki, aki találkozna velem hogy ki tudjam próbálni? Természetesen valami ellenszolgáltatásért cserébe. Én Újpesten lakom.
A Flex2-met szeretném lecserélni valami nagyobbra. A Mate8 elvérzett mellette a kamera miatt. Remélem kielégítő választ kapok a kérdéseimre és lecserélhetem MI Max-ra, mert nagyon tetszik és az ára sem vészes. Létezhet, hogy jobb ez, mint a 2x annyiba kerülő Mate8? Még mindig nem tudom felfogni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- IPhone 13 mini 128GB gyári független ÚJ akku 12 hónap jótállás
- 3 hónapos iPhone 16 Pro 128GB Natural Titan+ tokok+Spigen üveg+Airpods Pro 2
- Samsung Galaxy S21 Plus 8/128GB 100% hibátlan!
- Red Magic 10 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged