Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
itt a mélyvíz topic
benne leírások hogyan kéne, meg az is hogy ki-milyen romot próbált, milyen tapasztalatokkal, stb -
cidalain
veterán
válasz
Krisztianby
üzenetére
Nem társulnak össze automatikusan.
Egy Xiaomit kétféle hivatalos módon tudsz unlockolni:
Ha van rajta Google account, és tudod a hozzáféréseit, vagy hozzá van rendelve egy Mi accounthoz, és annak tudod a hozzáférését.
Ezekben az esetekben az elfelejtett kódot lehet inaktiválni az accounton keresztül. -
cidalain
veterán
válasz
Krisztianby
üzenetére
Márpedig akkor van hozzárendelve valami account.
Egy Gmail fiók esetleg? Nehezen hiszem, hogy bekapcsolták, és semmit nem rendeltek hozzá. Ha volt játék, egyéb app letöltve, akkor kellett Play store hozzáférés. Akkor meg már ugye van gmail-es email cím. Most ezt kéne tudni, meg nyilván ennek a jelszavát.
Ha ez nincs, nem ismert, akkor nagyjából szevassz. Minden egyéb megoldás (ha van egyáltalán) tiltottnak számít a fórumon. Valószínűleg FRP (factory reset protection) aktív a telón. -
cidalain
veterán
Frissítés után oké. Köszi
-
cidalain
veterán
Milyen SW verzió van a tiéden?
Nálam simán ki lehet kapcsolni a VoLTE-t...Beállítások/ Sim kártyák és mobilhálózatok/ Sim kártyák beállításainál rányomsz a kártyára amelyiknél ki akarod kapcsolni/ Itt legalul van a VoLTE kapcsolója az adott kártyához (ha dual simet használsz, akkor mindkét kártyánál külön kell ezt állítani
-
cidalain
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Nálam nem így megy, hanem normálisan, sosem kellett molyolnom a beállításaival.
Körülnéznék az Értesítések/Telefon appnál (ha a gyári appot használod erre, ha nem akkor értelemszerűen az Értesítések/[Alternatív telefon app])
Itt be is lehet lépni, külön állítani Bejövő hívásnál a prioritást, képernyőzáron való megjelenést, stb. -
cidalain
veterán
Erste bankos vagyok, a régi erste mobile pay-jel is gond nélkül ment, azóta áttért a bank a google pay-re, azzal is megy rendesen. Két kártyát is használok appon belül, mindegyik jól megy. Nem kell begyógyítani a terminálba, 1-2 centiről is érzékeli.
Én úgy használom, hogy a Google Pay sem fut állandóan, és az NFC is offon van, és akkor kapcsolom be, és indítom az appot amikor már sorban állok a pénztárnál, akkor meg csak előkapom, feloldom, kiválasztom melyik kártyávval fizetek (=appon belül rábökök az egyik kártyaikonra) és odatartom -
cidalain
veterán
válasz
Tinuszka
üzenetére
Nekem olyan fordult elő néha, hogyha bekapcsolom a GPS-t, akkor a háttérben a googe maps elkezd pozíciót keresni, és valahogy lefoglalja a GPS jelet, és a másik app, amin akarnám használni (waze pl) nem kap jelet. Ilyenkor lelövöm a hátterben a mapsot, és utána jó lesz. De ezt nem mindig csinálja.
-
cidalain
veterán
válasz
bull84ghia
üzenetére
gyári kamera app, vagy valami alternatív?
greatness csinált nekem hasonlót, amikor valami konfigot eltoltam. ekkor az alkalmazáskezelőben töröltem az app adatait, meg a cache-ét, aztán jó lett (persze újra kellett konfigolni az appot) -
cidalain
veterán
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Bőven elég ha otthon wifiről nézted, akkor az IP címeddel társult a dolog. Értelemszerűen otthon az asszony is ugyanazon az IP címen megy kifelé a netre.
-
cidalain
veterán
válasz
SkyLine3000
üzenetére
Nem valószínű, hisz a duplakopp, az két képernyő érintés. És mivel az érintés megy, azért nem lehet hardveres hiba.
Szoftveres lehet, hogy alvó állapotban valamiért nem figyeli a képernyő érintést. -
cidalain
veterán
Ha van bumszli végű érintőtollad próbáld ki azzal is, vagy tesztelje le másvalaki (családtag, munkatárs)
Ezek az érintőkijelzők kapacitív elven működnek. Egy elektromos mező van a kijelző előtt, és amikor odaérünk, akkor az ujjunk töltést vezet el onnan, és ezt érzékeli, és onnan tudja hol érintünk.
Két eset lehet:
-Az elektromos mező nem a kijelző előtt van közvetlenül, hanem sokkal nagyobb, erősebb, így 1 centire a telefontól is már zavart tudsz okozni benne. - ez készülékhiba szerintem
-Neked van nagyobb elektromos meződ, és már 1 centi távolságból is be tudja zavarni a kijelző előtti mezőt
Mindkettő elég hihetetlenül hangzik -
cidalain
veterán
válasz
lomposfarkas
üzenetére
Nincs. Amikor definiálod az ujjlenyomatot, akkor mocorgatod is az ujjad hogy ne csak azon a gombnyi területen mérje fel az ujjad?
-
cidalain
veterán
válasz
spiderpig820
üzenetére
Vagy a Google Chrome-ot kell frissíteni, attól függően hogy melyik az alapértelmezett Webview app. Mindkettőre kijött a frissítés már.
-
-
cidalain
veterán
A telón nekem sem listázza, és mint telepített alkalmazást sem írja a play store. Érthetetlen kicsit.
Nekem az Always On Edge 5.8.1 verzió van a telón. Apkmirror-ról letölthető az 5.7.3 (és régebbiek)
Akkuhasználat nem jelentős, de persze beállításfüggő, hogy mennyi minden értesítésre akarjuk beállítani. Mivel nekem inkább nem fogadott hívás, üzenet a lényeg, azok meg nem fognak órákon keresztül megnézetlenül maradni, illetve nekem úgy van belőve hogy x másodpercenként villanjon fel, így a képernyőideje sem sok. -
cidalain
veterán
válasz
steyer9094
üzenetére
De az van

Nem értem ezt. A linket nem a telóról küldtem, este meglesem, hátha úgy más link lesz, bár nem hiszem hogy valami eszközspeckó a linkbe belerakódna -
cidalain
veterán
válasz
steyer9094
üzenetére
Hogyne: [link]
-
cidalain
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
-
cidalain
veterán
Nekem akkor fordul elő hasonló, amikor töltőn van a teló, és fut az Always On Edge, amiben be van állítva, hogy töltéskor pirosan világítson a kijelző széle. (Ugyanakkor nem minden esetben)
Feloldanám, de a progi fut a háttérben, érzékeli hogy töltés van, akcióznia kell, és ugye az meg a képernyőt vezérli, hogy legyen sötét, csak a széle piros, és meg is csinálja, annak ellenére, hogy akkor épp ezt nem szeretném. -
cidalain
veterán
Figyi, aki lefrissíti az meg a frissítés bugjaival szop. Hiányzik az neked? Ha a jelenlegi verzión nagyjából oké, akkor ne idegeskedj a frissítésen, hagyd a francba, és örülj hogy működik.
(Mi A3 gyári A11 upgrade téglázta a telókat, telepítsen frissítést, akinek 2 anyja van, az A9 is tökéletesen jól fog menni 2 év múlva. Nekem nincs ismert bugja most, tuti hozzá nem nyúlok) -
cidalain
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
A digis SIM kártya kizárt dolog, hogy pont azon az alhálón legyen mint az otthoni szolgáltatása adott esetben. Illetve wifin keresztül máshonnan eléri, így annak az esélye hogy az a wifis hely szintén pont Digis, és pont abban az alhálóban van... Hagyjuk, szerintem más gond lesz. De diagnosztizálni kell. Pingelgetni, hálózati forgalmat monitorozni, elemezni. Anélkül nem fog menni. A fórumosoknak pláne nem.
Eleve pl az nem tiszta, hogy megy a kamerája: ha annak van egy központi szervere, felhője, akkor eleve hülyeség Natolásról beszélni, hisz a felhőt kell elérnie - márpedig manapság ez az irány szokott játszani, mert otthon nem nagyon van fix IP, egy Átlag Bélától meg nem elvárható egy dinamikus DNS konfigurálás, hogy direkbe elérjen egy végponti kamerát -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
mzperx76
üzenetére
most csak szerintem tetted fel 4x ugyanazt a képet?

én ez úgy oldottam meg, mivel észrevettem hogy csak bizonyos mappában van reklám, hogy csináltam új, saját mappát, amiben nem lesz reklám, majd átpakolgattam az appokat a saját reklámmentes mappámba, és a reklámosat töröltem a fenébe. -
cidalain
veterán
válasz
Tökimanó
üzenetére
Na ezt se tudtam. Mondjuk nem is kerestem, mert mint írtam, nekem ez nem bejövös megoldás. De azért jó tudni, hogy mégis van.
Cyrin
Örülj neki, van olyan ékezetes karakter, ami egymaga 10-12 karakterhelyet visz el az sms-ből, emiatt én már évek óta ékezetmentesen sms-ezek. -
cidalain
veterán
Alapból nincs ilyen.
Két opció van: vagy feltesz egy launchert ami tud ilyet, vagy az összes appot behúzza egy mappába a kezdőképernyőn, és fesimítás helyett belép a mappába, akkor ugyanúgy ott lesz az összes app.
(Mondjuk én kifejezetten utálom hogy felsimításra az összes app ömlesztve ott van, a mappásat meg azért szeretem, mert eleve tudok appokat rendszerezni) -
cidalain
veterán
válasz
Stylewars_kp
üzenetére
Annyi kiegészítés, hogy itt a valaha volt összes appod ott van, ha az adott telón csak ebből 12-t használtál, akkor abból a listából még azért kell bogarászni.
-
cidalain
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Szerintem nem. Én Peugeot Partner céges furgonban használok AA-t, ebben sincs GPS, minden telóról megy. Kábel valóban nem mindegy, de ha rossz a kábel, akkor már az adatátviteli gond ott kijön, hogy a kocsi képernyőjén nem jelenik meg semmi.
Illetve ezzel a párossal szívtam úgy is, hogy a telón be volt kapcsolva a BT, amikor beültem a kocsiba, egyből párosodtak BT-n, ezután hiába madzagoztam össze a kocsit meg a telót, nem ismerte fel a kocsi a telót. Ha kikapcsoltam a BT-t, úgy dugtam össze, akkor párosodtak madzagon, és utána az AA kapcsolta be a BT-t. Ugye a kijelző tükrözéshez kell a madzag, a teló kihangosítás meg BT-n megy.@ktmt
Az Android Autóhoz nem kell autó, így nyugodtan tud vele otthon "bénázni" az ember. Autó nélkül a telefon kijelzőjére csinál egy másik layoutot. (Használom így is olyan kocsiban ahol nincs LCD kijelző. Így nekem azért jó, mert nagyobbak a gombok, könnyebben tudok hívást indítani, stb.) Próbáld ki így autómentesen, hogy megy e a cucc. Persze azért nem árt, ha nem a pincében próbálgatod, azért GPS jelet tudjál fogni. (Én még telón Miui11/A9-en vagyok) -
cidalain
veterán
Kicsit tisztázzuk. Elindítod az AA-t, és ott a Google térkép megy?
Az AA-n bekonfiguráltad, hogy a Waze legyen az alapértelmezett térkép szoftver? Másik dolog, hogy a Waze-t ne indítsd el, először AA-t, és azonnbelülről indítsd a Waze-t (bár ez elvileg nem okozhatja)AA elindít. Alul megnyomod AA-n a navi gombot. Megnyílik az alapértelmezett navi. Ekkor alul a navi gomb átváltozik, lesz mellette egy legördülő menü nyilacska. Megnyomod megint, ekkor tudsz navi appot változtani, itt választod a Waze-t.
-
cidalain
veterán
válasz
gagyilovag
üzenetére
És mindez mert rosszul tartja a telefont. A teteje a fülénél legyen, nem baj hanígy a szája a képernyő közepénél van. Ha a száj van a teló aljánál, akkor a teteje túllóg a fejen, nem kapcsol a közelségérzékelő, így aktív a kijelző, és tényleg az arca kikapcsolja a hangpt
-
cidalain
veterán
válasz
z123456z
üzenetére
bemész pécén a google contactsba. exportálod excelbe. sorbarendezed telefonszám szerint. gyomlálod a maradékot akikről fingod sincs ki az, majd visszatöltöd. esetleg kedvencként jelölöd akiket gyakran használsz, és nem használod. majd leszinkronizálod telóra.
a probléma egyébként nem készülék specifikus, hanem google tárcsázó specifikus. minden olyan telónál így jelenik meg, ahol a google gyári tárcsázója van.
persze használhatsz egyéb tárcsázó megoldást is. ez az egész szoftver kérdés. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
3 GB is elég a miuinak, a céges telóm Redmi 4X 3GB rammal, a tabletem meg Mi Pad 4, szintén csak 3-mal.
Ugyanakkor a 8T kicsit bénábban kezeli a ramot, vagy az újabb android / miui rendszer igényei mások.
Annyira nem vágom milyen lehetőségek vannak most teló fronton. De van szaktopik telókereséshez, ott tudnak segíteni: [link] -
cidalain
veterán
Kamera szerintem totál átlagos. A gyári appnak vannak hibái, néha túlságosan elmosta a képet (pl embernél a haj néha egy homogén paca lett), de a Gcam app használatával kiváltható a gyári app. A kamera fizikailag oké, csak a gyári szoftver nem tetszett.
Én azért ezt vettem, mert jó ára van, tudja az NFC-t, vállalható méretű. Nálam nem szempont az erő, nem játszom. Nem szempont az üzemidő, mert meló alatt van PC-m, otthon meg tabletem, a többi időben meg oké, 2-3 napig elmegy nálam. Nem szempont a sok beszédidő sem, mert erről ritkán telózok napi max 15 perc, mert a cégesről beszélek sokat. Korrekt minőségű általános, mindenes telefonként olcsón meg totál ideális. -
cidalain
veterán
Mindennél van bug, nem találkoztam még bugmentes telóval. Bár ezen mondjuk nálam semmi extra nem jelentkezett (a gyári kamera appot leszámítva, de azt könnyen lehet cserélni)
5 óra képernyőidő azért szerintem megvan, bár nem próbáltam. Amiben nagyobb akku van, az többet is fogyaszt. Javasolt akkor egy 20000 mAh power bank is, aztán akkor mindenki happy lesz. -
cidalain
veterán
válasz
Atomcsirke
üzenetére
ez a "félés" az MTK-tól kb 6-7 éve kezdődött, nem gondolnám, hogy ma is van valóságalapja. illetve annak idején én még a Snapi 400-ra is simán rámondtam, hogy szar: nehezen talált műholdat és hibázott a GPS-e.
Illetve azért itt a Note 8T-ben is látok hibákat: elmész tevékenységet csinálni, trackeled,
aztán vannak a routbe-ban kurflik, pedig biztos hogy nem részegen menetem útpadkától-útpadkáig. Igaz, ez egy ilyen tracken nem mutat szépen, de ez a valóságban 5-10 méteres hiba, ami navigálásnál bőven oké. -
cidalain
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem fent van a gyári is meg a Gcam is.
Valamiért a háttérmosásos technika jobban megy a gyárival.
Amúgy nappal teljesen jó a gyári, ok a színek kicsit fakóbbak talán. Nálam embernél néha túltolja az arcjavítást, homogén lesz az arcbőr, és a haj is (ha meg ezt az opciót kikapcsolom, akkor meg pixeles) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
hellboy4591
üzenetére
annyira nem bonyolult, viszont van egy kínja, ami miatt nem vettem meg. de a free verziót továbbra is használom
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
szerintem ki kell lőni a chrome alól az akkukímélőt, esetleg még le is lakatolni, hogy az android ne zárja be. valószínűleg az a gond hogy kell közben más alkalmazásnak a hely a memóriában, és akkor ezt kilövi.
3 GB vagy 4 GB-os a telód?
kb mennyi képről van ilyenkor szó, mert az ekkor mind a memóriában tárolódik -
cidalain
veterán
válasz
szita.erno
üzenetére
Szerintem teljesen oké ez a teló.
A gyári kamera app mellé feltettem a gcam-ot is, az bizonyos szitukban szebb képet csinál. Egyébként más gondom nem volt vele.
Mondjuk lehetne kicsit kissebb méretű, de hát ez adott. -
cidalain
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Asszonynál csinált hasolnlót az ő telója (másfajta)
A megoldás az volt, hogy újra kellett szokni a telefon tartását beszéd közben. Úgy fogta a telót mint régen az alja a szájával volt kb egy vonalban, de mivel ezek már tepsik, a teteje bőven túlnyúlik a fülén. Így pl a proxy szenzor is. Összevissza ki-bekapcsolt a kijelző minden moccanáskor. Ha a teló teteje van a fülénél akkor ugyan a "display közepébe beszél", de a közelségérzékelő nem kapcsolgatja ki-be a képet. -
cidalain
veterán
válasz
littlerock
üzenetére
Névjegyek, jobbfelső 3 pötty, beállítások, telefonos fiókok, további beállítások, hívóazonosító
Kereső alatt meg nem a fórum keresőt érti, hanem a telefonét. Beállítások gomb, és ott legfelül van egy keresősáv. Bármit beírhatsz, dob ki találatokat, amik kattinthatók. Nem kell ezeket fejből tudni mi melyik almenüben van, elég ha tudod mit szeretnél keresni.
-
cidalain
veterán
A legegyszerűbb Ugreen ventirácsosat használom, az egyoldalasat: [link]Én még 2.62-ért vettem tavaly, most drágább.
Tartjastabilan ezt a telót is, korábbi telómat is tartotta. Leesés még nem volt ezzel. Az egység a szellőzőrostélyon is stabilan áll. (Volt ilyesmi 1 dolcsi alatti tartóm is, de az lényegesen bénább volt)
Van ennek a kétoldalas rugós verziója, ami annyiban lehet jobb, hogy a hátsó forgásponthoz képest középen van a teló, míg az egyoldalas nyílásúnál nem, de mivel a teló nem nehéz nem fordul el.A cucc szélei gumírozottak, és a rostélyba dugható része is az, így nem karcol se autót, se telefont. Nekem állítva van benne a teló, azaz oldalról fogja, nem csúszkál ki belőle. Több órás úton is tesztelve, illetve zötyögős úton is.
Még annyi, hogy a kocsi szellőzőjének azért legyen tartása, ne fityegjen, ne legyen nagyon laza.
-
cidalain
veterán
Köszi, közben találtam infót. Multi Frame Noise Reduction a teljes neve, és valóban úgy megy ahogy ott írták.
Valószínűlegez okozta nálam az elmosást pl az emberi hajnál. Normál esetben nagyítva látszik a hajszálak vonala, íve, viszont amikor ez be volt kapcsolva akkor nagyítva homogén volt a haj. Csak a hajnál vettem ezt észre, és ott sem minden esetben főleg a gyerekeknél, akik a fotó közben azért mozgolódnak.
Nehezítés, hogy ennek a ki-be kapcsolója alapból rejtett, nem elérhető. Itt az összefoglaló 10-es pontja viszont megoldotta a hozzáférést ( [link] ) Megjegyzésként annyit hozzáfűzök, hogy mindenképpen a teló tárhelyén levő DCIM mappába kell dolgozni, akkor is, ha a képek automatikusan az SD-re mentődnek.
-
cidalain
veterán
Jut eszembe. Fényképező appban lehet állítani, hogy az embereknél ne akarjon retusálni, vagy mi a szösz?
Tájképek tök jók, szépek. Emberfotónál előfordul hogy pl a hajat elmossa, és egy homogén paca lesz az ember fején. Vagy szar az app ai-je, rakja rá mondjuk másik fotóappot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 32GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 - TOUCH
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(de k messze lakunk egymástól)