Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-09-20 15:28:38

LOGOUT.hu

"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116751) qnadam válasza hcl (#116740) üzenetére


qnadam
veterán

hát ha egy tizenhúsz terás hdd számít nagynak, akkor a tizedakkora simán lehet kicsi.
valami fejlődés azért van, az itthoni nasban 3x8 tb vinyó van, a backupba már jobban megérte venni egy huszonvalahányast (meg így olcsóbb volt az egylemezes nas is).

hétvégén esküvőt videóztam, kevés híján egy terabájtnyi kártya volt nálam, és ezek egy marokban kényelmesen elférnek :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#116752) quailstorm válasza hcl (#116750) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Vagy csak kevesebbet gyártanak.

(#116753) homerhamm


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116754) cidalain válasza homerhamm (#116753) üzenetére


cidalain
veterán

első mitakar?
úbakker már nem az első eset, hogy olyat posztolsz hogy nem tudja leírni a számot.
22500 = 22000500

ha ezek mindig így kódolnak és dekódolnak el lehetne vinni őket kódfejtőnek a frontra. ezt élő ember és AI sem fejti meg.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#116755) Csupingo válasza cidalain (#116754) üzenetére


Csupingo
veterán

Vittek már indiánokat, de azoknál volt valami rendszer. Ezek a mai nyelvújítók bőven túltesznek rajtuk.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#116756) hcl válasza qnadam (#116751) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

OK, de más felhasználás :)

@homerhamm : Közben kapott stroke-ot?

Mutogatni való hater díszpinty

(#116757) Reggie0 válasza cidalain (#116754) üzenetére


Reggie0
félisten

Pedig 2210005100 sokkal logikusabb lenne :)

(#116758) homerhamm válasza cidalain (#116754) üzenetére


homerhamm
addikt

Az első valamit tud. Aha, biztos. :P

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116759) TurboK0 válasza Csupingo (#116755) üzenetére


TurboK0
csendes tag

Ha jól emlékszem az indiánokat azért használták, mert csak pár ezer ember beszélte a nyelvüket, és azok is mind USA-ban de minimum Észak Amerikában. Így a németeknek esélyük sem volt megérteni őket, még úgy sem hogy nem kódoltak semmit, egyszerűen anyanyelvükön beszéltek.

(#116760) KROK640 válasza hcl (#116737) üzenetére


KROK640
veterán

Végülis azzal is keresletet generálnak, hogy egy bizonyos összeghatárba csak egy bizonyos méret fog beleférni. Amikor pl a 8TB-os még 100 ezer körül volt, akkor úgy voltam vele, hogy inkább veszek 2db 4TB-ost. Az átlag ember meg ha 30 helyett 20-ért megúszhatja elég neki az 1TB is. Na így lehet mesterségesen terelgetni az igényeket. Holott ha belegondolsz a gyártás elkezdésének pillanatától (ha csak nem valami spéci héliumos SMR-es stb, HDD) addig amíg a boltba át nem veszed, egy 500GB-so HDD és egy teszem azt 8TB-os HDDnél kb ugyanannyi a költség. Nyilván megéri a kisebbek felé terelni az embereket, mert akkor többet kell venni.

2×4TB nem rossz, mondjuk én nem tükörben használom, csak a fontos cuccokat backupolom, mert az, hogy a "két hét alatt megnézem sorozatot " fölösleges két példányban tárolni.
nehéz meghatározni én mennyin férnék el : A nagyon fontos és pótolhatatlan cuccok, a mag, az elférne 1,5TB-on is, de a komfortos léthez inkább 2+TB kellene, ha a projectek és hasonlók is kellenek, akkor 4TB körül, plusz ugye játékok, és valami nézni való is ... szóval most a 6TB-on 250GB szabad hely van, ha nagyon fontos lenne 7-800GB szabadhelyig feltudnék menni.

Persze, hogy megmagyaráztam, elvégre értem, hogy mi történik csak nem tetszik.

"Igen, csak nem mindenki tárol ekkora cuccokat. Eltérő használati szokások vannak." - lehet ezt forgatni, meg variálni ahogy csak akarod, de tény, hogy 2TB-nak messze nincs akkora gyakorlati értéke mint 12-15 évvel ezelőtt. Persze nézhetjük a nyugdíjas házaspárt akiknek csak origot olvasni kell a gép, de nem ők az átlag.
Ha azt nézem, hogy a játékok mérete kb a 10× nőtt, a HDD ára meg a duplájára, akkor az nem egy jó arány szerintem! És akkor a filmekről és a sorozatokról még nem is beszéltünk. Szóval én itt (is) komoly visszalépést érzékelek! De esküszöm irigylem valahol azokat akik szerint ez is "jóvan", mert nekik általában minden más is "jóvan", és az X helyén sem kell gondolkodniuk két évente. :)

"BTW a fiát valuta fogalma megvan?" - nem, még sosem hallottam róla :Y Mi az? BTW írt már le mellé a fiat currency-t is, és ha már így belejöttél a tőzsdét is. Elfelejtettem ezeket sajnos mikor a gazdasági papírommal kitöröltem a hátsómat, mert egy fele ennyi idős fórumtárs leoltott, hogy én nem értek a gazdasághoz ha szerintem a cripto nem a legjobb dolog a világon. :DDD

Heh, nagyra értékelem a buzdításodat, de halkan megjegyzem egy tetőkárpit vagy egy kerékfestés azért más, mint amikor egy behelyezetett táp próba célzattal elvihet egy 400 ezres gépet :( (vagy nem, tényleg nem értek hozzá) lehet, hogy a cikked nyomán előbb én is majd a tetőkárpittal kezdem a biztonság kedvéért. :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#116761) KROK640 válasza qnadam (#116739) üzenetére


KROK640
veterán

"átlagember vackai 1-2-3 terabájton bőven elférnek. " - ez így van. Ettől még lehetne emelni a méretet, és csökkenteni az árat, mint mondjuk akkoriban mikor az átlag ember 10GB-on elfért, mégis 2-3 havonta jöttek a dupla akkora winyók.
Csakhát 2012 óta rájöttek, hogy lehet ezt másképp is csinálni :(

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#116762) KROK640 válasza BiP (#116744) üzenetére


KROK640
veterán

Fentebb leírtam, hogy azért a játékok, filmek (és a Windows) stb tárterület növekedése miatt a 2TB se ugyanaz a 2TB mint mondjuk 2009-ben. Nagyon nem.
Ahogy azt is leírtam, hogy a gyártók hogyan tudják irányítani a keresletet, és ezzel némileg torzítva a képet (egyszerűen árban a nagyobb winyó csak a régi felé jön, nem nyom le semmit, így az egyenparaszt el sem gondolkodik a nagyobbon, és azt is leírtam miért WIN-WIN ez nekik).

Na, látom végre valakinek normális méretű HDD-i vannak :D Nekem eddig 18TB-osokhoz volt szerencsém amik a legnagyobbak IRL, azt is kb 2 éve, mikor egy elég durva gépet építettem.
Nekem is azért fordult meg a fejemben most legelsősorban egy 8TB-os mert akkor a 4+2TB-ből lehetne egy driveot csinálni, és ha már szerelek, meg másolgatok, akkor legyen némi extra tárhely is, hogy jövőre ne kelljen újra végigjátszani ezt.
Na meg annak se kis szerepe van, hogy a legolcsóbb 6TB-os és a 8TB-os között nincs 3 ezer ft különbség, de még a középmezőnyben is kevesebb mint 10 ezer. (Ehhez képest a 10TB-os nagy ugrás, a 8TB-os tetejénél kezdődik a legolcsóbb, és a 8 és 10-es középmezőnye között cca 40 ezer ft van)

Igen, a 24-esek még rohadt drágák, pedig már vannak 32-esek is, igaz még nem elérhetőek, legalábbis nekünk :(

" Árukereső szerint most is ennyi a 16TB-os" - itt kezdődik a probléma, hogy 2,5 év alatt semennyit sem ment le az ára. De kb fele ennyibe kéne most kerüljön. Persze lehet jönni, hogy infla, de szerintem az senkinek nem segít egy ilyen helyzetben ha a mindennapi megélhetés költségei is jelentősen megugranak, ráadásul úgy, hogy szerintem nem sokunknak emelkedett annyival a fizetése, mint amennyivel a tényleges megélhetési költségek nőttek. Ez persze már bónusz probléma, leginkább itthon.

És igen, jó megfigyelés, az 1TB-os ára is csak nőtt, és lassan már összezáródik az olló az 1TB-os HDD és SSD ára között, ahol már nem fogja megérni venni HDD-t. Remélem ez majd elindítja a 3-4-6TB-os HDDk áresését. :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#116763) KROK640 válasza BiP (#116745) üzenetére


KROK640
veterán

Egyébként ebben van némi ráció, előfordulhatna, hogy tényleg ez történik.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#116764) BiP válasza TurboK0 (#116759) üzenetére


BiP
nagyúr

Nem csak a németek, hanem a japánok se. Főleg Navajo indiánokat alkalmaztak, ők voltak a "Code talker"-ek. És Iwo Jima bevételénél óriási szerepük volt.

(#116765) Cs1csó válasza BiP (#116764) üzenetére


Cs1csó
félisten

A "Windtalkers" film gyakorlatilag róluk szól. Fontos, hogy a kód a nyelvükön alapul, de attól még kód, csak a nyelv ismerete kevés a megfejtésénez.

(#116766) hcl válasza KROK640 (#116760) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Én régebben, amikor megláttam, hogy mibe kerül egy sok terás, akkor inkább csináltam RAID5-öt kis winyókból. Most megláttam, mibe kerül egy új 4TB, inkább vettem használtan, úgyis tükörben lesz + van offline backup. :DDD

"csak nem tetszik."
Ja, hát nem az volt a kérdés, nekem is jobban bejönne, ha fizetnének, hogy vegyem meg... :D

" Elfelejtettem ezeket sajnos mikor a gazdasági papírommal kitöröltem a hátsómat, "
Akkor nem értem, mit értetlenkedsz, hogy ki keres a kriptopénzeken, meg miért úgy ugrál az árfolyama, ahogyan. Szóval, ha a kriptopénznek nincs fedezete, az azért nem új, tekintve, hogy a legtöbb pénz mögött nem fizikai fedezet áll...

"int amikor egy behelyezetett táp próba célzattal elvihet egy 400 ezres gépet :("
Nyilván kell tesztcucc, de ATX táp teszthez azért bármi low-end Core2 alaplap jó (gépeket raksz össze, csak érdemes tartani valamit, amiben lehet alkatrészeket próbálgatni amúgy is). Illetve : egy 2000Ft-os multiméterrel már látod, hogy rendben-e a táp.

"Csakhát 2012 óta rájöttek, hogy lehet ezt másképp is csinálni :("
Meg nincsenek akkora technológiai ugrások.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#116767) KROK640 válasza homerhamm (#116753) üzenetére


KROK640
veterán

Az első szerintem Kandahár főteréről írt.

A második meg nyilván diktálta a telefonnak, így lett a 22500-ból 22000500...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#116768) Cs1csó válasza KROK640 (#116767) üzenetére


Cs1csó
félisten

ez olyan mint a dátumnál a "húsz huszonnégy"

(#116769) cidalain válasza Cs1csó (#116768) üzenetére


cidalain
veterán

De az legalább leírva 2024, nem valami blőd szám.
Egyébként angolul előszeretettel így mondják ki a dátumokban az évet kettes csoportokban. Nálunk furán hangzik, de náluk ez teljesen normális.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#116770) KROK640 válasza cidalain (#116769) üzenetére


KROK640
veterán

így van. De underground rap zenékben már halllottam így kimondva magyarul is 2004-ben is.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#116771) homerhamm válasza Cs1csó (#116768) üzenetére


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116772) qnadam válasza KROK640 (#116760) üzenetére


qnadam
veterán

a merevlemezek kereslete az ssd-k miatt folyamatosan csökken, 1-2 terabájtra eszembe nem jutna valami hangos, mozgó alkatrészekkel teli izét venni. így a kicsik ára nem fog lemenni, ha a gyártás költsége nem lesz kisebb (sőt), viszont egyre kevesebb készül belőlük. a nagyok meg drágábban készülnek (hélium, precízebb mechanika stb), és a soho piacon alig van szükség rájuk. + a nagy hdd-k-nek csak drágább konkurenciájuk van, az se lefelé viszi az árukat.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#116773) CJ4567 válasza KROK640 (#116762) üzenetére


CJ4567
veterán

Van a gépemben 3TB-nyi tárhely, egy 2TB-os Corsair MP600 Pro LPX, és egy Kingston NV2 1TB, sajnos ebből QLC-set fogtam ki. A 2TB-oson van a Windows, és a játékok, minden más az 1TB-oson, és kényelmesen elférek, a mai játékméretek mellett is. Így is tudnék takarítani :)

No Sana No Life

(#116774) hcl válasza qnadam (#116772) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nekem eszembe jut... Ami sokat van írva, és mindegy, milyen gyors (+esetleg ár is érdekes) oda mehet winyó. A SSD a használattal folyamatosan darálódik, a winyó meghalása meg nem arányos a ráírt adattal :) .

Mutogatni való hater díszpinty

(#116775) Cs1csó válasza qnadam (#116772) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez igaz, de a "felhő" tárhelyigénye kiváltja az előzö két szegmens (kis iroda, ottho =soho) csökkenő igényét sőt szerintem nagyobb az igény mint korábban.
Plusz szerintem lenne igény több otthonban is NAS-ra meg 8-10 TB-os lemezekre, ha egy NAS nem kerülne 150-200k huf-ba, és 1TB/7k huf lenne, az 10 TB-nál 70k huf alsó hangon.

(#116776) Reggie0 válasza hcl (#116774) üzenetére


Reggie0
félisten

Dehognem, a HAMR HDD-k mar irassal aranyosan oregednek.

(#116777) qnadam válasza hcl (#116774) üzenetére


qnadam
veterán

valószínűleg benne van a dologban, hogy amire én használom ezeket, az nem jár igazán sok írással. vagy legalábbis nem annyival, ami egy ssd-nek problámát okozna :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#116778) BiP válasza hcl (#116774) üzenetére


BiP
nagyúr

A SSD a használattal folyamatosan darálódik, a winyó meghalása meg nem arányos a ráírt adattal :)
Ez igaz, de ha nem swappelsz meg torrentezel rajta, hanem csak normál használod (néha telepítesz rá játékot, programot, használod, néha törlöd, telepítesz rá mást, stb. akkor egy átlag SSD-nek min.egy évtized kell (vagy inkább több), hogy elhasználódjon.

[ Szerkesztve ]

(#116779) hcl válasza Reggie0 (#116776) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Na mire olyan lesz a gépemben... :D

@qnadam : Igen, ez megint csak használati mód kérdése. Olyannak, amire backupolok alkalomszerűen, adatmentek, ad hoc OS telepítés tesztnek, az általában 2,5" 500GB HDD, mert ez egy SSD-nek gyilkolás lenne, és felesleges is. OS alá SSD, adattárolásra a NAS-virtuálhostban HDD...

@BiP : A napi használatú laposomban a rendszer SSD-n van, de a swap HDD-n... (jó sok RAM mellett alig használja a Debian). 95% körüli a SSD, pedig 2014-ben vettem, 120GB :D
Amúgy igen, a mostaniaknak elég jó a TBW-jük, de az adatmennyiségek is egyre nagyobbak...

Nagyobb SSD : és drágább. De különben igaz :)
Amiket én használok, azok alá a cuccok alá ilyen 30GB már bőven sok :D Ilyen kicsit használtan se nagyon lehet kapni.Van most 30GB-os, 60GB-os SATA-s, 120-as SATA, meg ilyenek... :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#116780) BiP válasza hcl (#116779) üzenetére


BiP
nagyúr

Én részben ezért (is) szoktam a szükségesnél eggyel nagyobb SSD-t venni mindig.
Mert 1. előbb-utóbb az is kevés lesz
2. általában gyorsabb, mint a kisebb SSD
3. a több szabad hely miatt a használódás is lassabb. és a TBW-jük is általában nagyobb.

(#116781) Reggie0 válasza BiP (#116778) üzenetére


Reggie0
félisten

Ha swappelsz es torrentezel, akkor is kb. 10 ev. Ahhoz, hogy valaki lehasznaljon egy SSD-t otthoni korulmenyek kozott, azert nagyon meg kell kuzdeni.

(#116782) koby11h válasza Reggie0 (#116781) üzenetére


koby11h
aktív tag

Vagy egy kis Chia bányászat! ;]

"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."

(#116783) Reggie0 válasza koby11h (#116782) üzenetére


Reggie0
félisten

Ja, az nagy biznisz volt az ssd/hdd gyartok reszerol :D

(#116784) sh4d0w válasza KROK640 (#116770) üzenetére


sh4d0w
félisten
LOGOUT blog (1)

"21-07 benne két gringó..."

https://www.coreinfinity.tech

(#116785) homerhamm


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116786) cidalain válasza homerhamm (#116785) üzenetére


cidalain
veterán

Jó, hàt fel lehet adni olyan hirdetést, hogy ingyen kellene ez meg az.
Ingyen felesleges arany. Azbazmeg...
Esetleg akkor én is próbálkozzak? Akinek van felesleges családi háza a Balaton felvidéken, azt ingyen elfogadom.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#116787) myckey


myckey
veterán

Nissan Capsztár

vegyétek ! 3 ft :D

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#116788) homerhamm válasza cidalain (#116786) üzenetére


homerhamm
addikt

Akkor már miért nem egy kaliforniai tengerparti ingatlant kérsz? ;]

myckey: a helyes megoldás a C! ;]

[ Szerkesztve ]

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116789) Cs1csó válasza homerhamm (#116785) üzenetére


Cs1csó
félisten

Küldenék neki pár könyvet pl. kötelező olvasmányok.

(#116790) homerhamm válasza Cs1csó (#116789) üzenetére


homerhamm
addikt

Inkább ezt a könyvet.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116791) cidalain válasza homerhamm (#116788) üzenetére


cidalain
veterán

Mert nem akartam telhetetlennek tűnni.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#116792) myckey válasza homerhamm (#116790) üzenetére


myckey
veterán

ne legyé má s...
Te talán végigolvasnád az előző 10 részét ? Mi?
na ugye...

az előzőek NEM ismerete, csak tovább fokozná a zavart az erőben...máskülönben nem koherens a története a fantasynek.

[ Szerkesztve ]

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#116793) Cs1csó válasza homerhamm (#116790) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az a baj, hogy már az alap hozzászólásom írása közben is tudtam, hogy egy téli estén simán a tűzre vetné mint a nácik.

(#116794) homerhamm válasza Cs1csó (#116793) üzenetére


homerhamm
addikt

Szerintem bármelyik könyvet. :)

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116795) Cs1csó válasza homerhamm (#116794) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez a fogalom mint "könyv" (összefűzött lapok, borító, gerinc stb.) számára csak "jó a tűzre"

(#116796) homerhamm válasza Cs1csó (#116795) üzenetére


homerhamm
addikt

Így van. :K

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#116797) BiP válasza cidalain (#116786) üzenetére


BiP
nagyúr

Az elsőt inkább sajnálom.
K-ra nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy neten kelljen ingyen cuccot kérnem, mert nem telik rá, de kell.
Írásképből ítélve biztosan nem jól fizető munkából élnek, nem jókedvében írta meg. Ezt a réteget csapta legjobban a földhöz az infláció. Igazi életművész, aki alkalmi munkából, gyári sori fizetésből a felszínen tud maradni.

(#116798) HoaryFox válasza CJ4567 (#116773) üzenetére


HoaryFox
őstag

Nekem 2 SSD és 1 HDD van a gépben:
Samsung 970 EVO Plus 500 GB, ezen kényelmesen elfér a Win meg a telepített programok
XPG Gammix S70 Blade 2TB, ezen a játékok vannak
és egy Toshiba P300 3TB a többinek, aminek nem kell gyors I/O (pl. képek, videók, zene, doksik)

[ Szerkesztve ]

"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari

(#116799) blp85 válasza homerhamm (#116790) üzenetére


blp85
aktív tag

Sajnálom, ez már elavult, mivel a tizenkettedik kiadásnál tart. :DDD

Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)

(#116800) homerhamm válasza blp85 (#116799) üzenetére


homerhamm
addikt

Szerintem ha már ebből tanul, akkor az is egy HATALMAS előrelépés lenne. :D

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.