- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Xmodule
őstag
Sziasztok Esetleg innen valaki csinált már egyszerű ip kamera projektet? Usb kamera és külső eleres androidos vagy webes feluletrol.
-
Kroni1
veterán
válasz
golya87 #7487 üzenetére
Köszönöm a választ nektek, sztem menni fog az 50+25 összeforrasztása, de egyenlőre csak egy 50-eset veszek megnézem azzal milyen lesz!
Elektroban elég láma vagyok, még annyi kérdésem lenne, hogy az általad linkelt ledsorhoz akkor egy megfelelően erős, 3A-s tápon kívül mit kell még vennem, hogy rá tudjam kötni a RPi-re őket?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
schferenc77 #7488 üzenetére
Még annyi, hogy a HDMI-nek végig kell mennie mindkét eszközön (hang, kép) - csak egy kivételes esetben nem: ha a soundbar és a TV valahogy egymás között kommunikál
-
itanczos
senior tag
válasz
Okosat sajna nem tudok írni!
Most próbáltam a sajátomon és nekem csak 2.0 jött ki a HDMI-n.
RaspBMC -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Nem értelek, a hdmi-n kimegy az 5.1. Telepítesz egy xbmc disztrót, ha kell az mpg2 és a vc1 hardveres dekodolása megveszed, és kész.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
schferenc77 #7480 üzenetére
Valaki HDMI/5.1/PI viszonylatra valami okosat?
-
golya87
őstag
WS2801-est rendeltem, amit fentebb linkeltem képen. Nekem 50db a 40"-os Samuhoz elég volt, inkább azzal van a gond, hogy alul kissé közel tettem a széléhez, látszik, hogy a fény külön van, nem egybe. Viszont felül több a hely és homogénnek tűnik.
Igen 5V-ról megy, nekem pl egy 5V3A táp hajtja mindkettőt, a neten lévő rajz alapján kell összekötni.
Viszont egy 55"os tv-nél már nőne a távolság a ledek között, ami nálam ~5,5 cm.És ha rendelnél 50-et és ha kevés, rendelnél még egy 25-ös pakkot és a kettőt összeforrasztod?
Vagy ez nem járható út? (csak filózok) -
itanczos
senior tag
(Bár nekem még nincs működő, sok leírást és ajánlást elolvastam az elmúlt napokban.)
Számold ki légyszíves, hogy mennyi áramot vesznek fel a led-ek!
Ha jól emlékszem, 0,3W /led, az 50*0,3=15W. Ez 5V-on kb 3A.
Vagyis olyan tápegység kell, ami a Pi-t és ezt a +3A-t is elbírja.Szóval, ha hasonlóan terhelhető tápról hajtod most a Pi-t, akkor igaz az állítás! Persze a tápfeszültséget nem a Pi-ről, hanem a tápegységtől kell a led-ekhez vezetni! Ráadásul nem is kis vékonyka kábellel!
Sőt, 50 LED-nél, vagy ha Neked nem lesz elég az 50 (szerintem inkább 75 kellene ahhoz a mérethez), akkor már 2 oldalról célszerű megtáplálni a led-füzért. Reméljük a 75 még akadás mentesen hajtható.Valaki kérdezte itt már, hogy mekkora képernyő méretig elég az 50 led. Simán hozzá fűzhetsz mondjuk egy 25-ös füzért! A 100 szerintem már sok és felesleges is, mert ott már nagyobb táp is kell, többször kell megtáplálni a füzért, stb...
-
Kroni1
veterán
Akinek van már működő ambilight megoldása, az linkeljen már legyen szives egy oldalt h ő milyen ledsort vett hozzá..
Valaki itt nemrég linkelte, hogy ő 50db-os 2801-est vett, ami kb. 6k ebayről.. Jól látom, hogy ez 5V-ról megy, tehát elvileg az RPi maga is képes lehet meghajtani?? Ez amugy szerintetek egy 55" TV-hez is elég lehet?! Több led-et nem akarok, akkor már állítolag a HD filmek akadhatnak a CPU terheltség miatt..
-
itanczos
senior tag
válasz
UsagiYojimbo #7483 üzenetére
Sokan panaszkodtak arra, hogy a pi tuningolása miatt az SD kártya működése bizonytalan lesz. Ezért javasolják, hogy a BOOT-ot az SD-re, rendszert a PENDRIVE-ra telepítsék. Mert annak kezelését nem befolyásolja az órajelek emelése. Állítólag...
Mondjuk nekem SD-n van és nem vettem észre problémát. -
UsagiYojimbo
tag
válasz
wassermann #7479 üzenetére
A linkelt oldal alján szerepel ez a mondat:
Using "mkdosfs -F16 -s1" I can fully boot from a 3840KiB partition.
Tehát nem 8,5MB, hanem 3,5MB...
De szerintem egy 2GB-os kártyára komplett disztró is rámegy, (pl. Raspbian)... -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
visszaolvastam a fórumban, de nem találtam egyértelmű leírást arról, hogy végül is működik (és milyen felállásban) a hdmi-n/koaxon az 5.1-es hang a PI-n? Van egy Philips soundbar, HDMI bemenetekkel, és 5.1-es nagot szeretnék kicsikarni a PI-ből ezen keresztül
-
wassermann
Topikgazda
válasz
albinolynx #7478 üzenetére
Nekem minden a kártyán van, így saját tapasztalatom nincs, de kikerestem neked:
a minimális FAT-partició mérete: 8,5MB ([link] -
albinolynx
senior tag
válasz
wassermann #7477 üzenetére
Ez remek!
Tudnál esetleg még linkelni egy leírást is a megvalósításról, vagy hogy mit keressek?
Kipróbálnám mielőbb. Köszönöm! -
wassermann
Topikgazda
válasz
albinolynx #7476 üzenetére
Picike, igazán az indító konfig fájlokon kívül semmi más.
-
albinolynx
senior tag
válasz
wassermann #7475 üzenetére
A boot partíció mekkora méretű? Van pár 512MB, 2GB-os micro kártyám. Próbálgatáshoz, átalakítóval így tökéletes lenne.
-
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Tesztelgetek egy "B" verziós cuccot. Jelenleg openelec fut rajta.
8GB-os Class 10-es SD van benne. Gyorsabb lenne, ha USB-s pendrive-ra tenném? Egyáltalán onnan boot-olna?Mikor zenét kezdek el lejátszani, akkor elsőre egy picit megakad, aztán végig játsza.
Ez mitől lehet?
Előre is köszi a választ!
WL
-
válasz
csimpas #7469 üzenetére
az én tévém is ekkora.
Igazából a 50 led jó volt, csak ott rövid volt a kábel, és elég feszesen érték körbe a TV-t. Nyilván lehet szűkebbre is rakni, nem kell akkorára mint a TV, mert jó nagy fényük van ezeknek.
Most 100 darabosom van, de nekem pl a 100LED HD filmel már szaggat. De van akinek nem.
pl ilyen -
balázs xp4e
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni az omv telepítésében?
Nekem nagyon idegen a linux -
vzoltan
aktív tag
Pi megjelenesenek eve szeptemberetol hasznalom "ambilight"nak, boblight majd speedybob(vagy mi volt) vegul hyperion. (Sot legeloszor meg egy pythonos takolmannyal volt megoldva)
Mar nem emlekszem melyik evben jelent meg de kb 2+ eve kuldi ki a fenyeket. Amugy azota nem is volt kikapcsolva, csak rebootolva.
-
itanczos
senior tag
Már évek óta szemezgetek én is a projekttel! Nem szeretek sötétben tv-t nézni!
Most 2 kis neon cső van a tv mögött...
A philips-es ambilight-et nagyon irigylem!
Meg is rendeltem én is golya87 által használt ledfüzért az ebay-ről.
Mondjuk kicsit meglepett, hogy a svéd postával szállítják Kínából!
Vagy csak kamu a tranzakciós szám? -
-
golya87
őstag
válasz
itanczos #7447 üzenetére
Közben megoldódott a probléma, raspbmc hibaüzenet alapján találtam egy rpi fórum topic-ot. A led szalag másik végét kellett bekötni, így már működik boblight és hyperion is. Annyi, hogy bekapcsoláskor az első led mindig felkapcsol, az elvileg config fájl hiba, de ez a déli állapothoz képest semmiség.
-
moli.hu
őstag
eloszor is ne csinalj semmit a hdd-vel, aramtalanitsd. aztan nyugodj meg. ugyanis ha csak annyit csinaltal, hogy egy image-et rairtal, akkor csak a hdd elso mondjuk 2GB-jat irtad felul, a tobbi adat megvan erintetlenul. olvass utana a neten, hogy lehet az adott filerendszert recovery-zni. ha kesz, dolgozz ki egy kiterjedt backup-rendszert (az en fotoim peldaul 4 hdd-n vannak masolatban 2 foldrajzi helyszinen, de ezen tul napi mentes van a gepeimrol a gepemeimen keresztul es orankenti a fileok nevenek listajarol (hogy tudjam, mi veszett el))
-
itanczos
senior tag
válasz
golya87 #7443 üzenetére
Szerintem nem valami jó ötlet zárogatni az áramkört...
Raspbmc-n valóban nincs ilyen blacklist bejegyzés! Sőt, ilyen modul sem!
Valszeg be van fordítva a kernelbe fixen.A dmesg kimenetében szerepel az spi?
dmesg |grep spiNekem ezt adja ki:
bcm2708_spi bcm2708_spi.0: master is unqueued, this is deprecated
bcm2708_spi bcm2708_spi.0: SPI Controller at 0x20204000 (irq 80)Vagyis a kernel-ben betöltődik.
-
Érdekes dolog történt ma. 26 nap után újra indítottam a pi-t, és nem indult újra. Gondoltam sebaj, memkari ki, laptopba be, rasbian installer leszed, telepít. Telepítés után próbálom mountolni a rá dugott 500G-s küldő wincsit, de nem megy. Rádugtam mosta a laptopra, és megdöbbenve látom, hogy a rendszer egy része a wincsire tepepült, úgy hogy közbe minden letörölt róla. Boldog vagyok, mert ezen volt minden anyagom...
-
wassermann
Topikgazda
-
golya87
őstag
Nekem nincs ilyen fájl ott. fbdev-blacklist.conf és 8192cu.conf van és egyikben sincs se i2c, se modprobe.d.
Most próbálkozok Raspbmc + boblight párossal.
Annyit már el tudok érni kézzel, hogy néhány lednél ha zárom az áramkört akkor felkapcsolódik, esetleg színt vált, de boblight teszt része se megy... -
itanczos
senior tag
Srácok! Akinek lassú a boblight, annak milyen feszültségű a ledsor?
Mert most azt olvastam, hogy létezik 5 és 12v-os változat és a 12v-os gyorsabb! Igaz ez?Úgy látom, a 12v-osból csak 20 és 40db-os van.
[link] -
azbest
félisten
válasz
golya87 #7440 üzenetére
Csak ránézésre egy tipp... a i2c alapú a vezérlés?
Úgy emlékszem, hogy alapból blacklist-re van téve az i2c driver a modprobe.d-ben. Ki kell kommentezni, hogy betöltse és használni lehessen. De ez lehet máshogy van az újabbakban.szerk:
ja nem i2c hanem spi... de blaclkist az stimmel: [link]Unblacklist the spidev driver :
sudo nano /etc/modprobe.d/raspi-blacklist.conf
just comment ("#") the line which blacklists the spi-bcm2708 driver. -
golya87
őstag
Hello
RPi-hez vettem WS2801 50DB-os LED sort, ez alapján összeforrasztottam, bekötöttem. Hyperion-t curl-lel letöltöttem, telepítettem, a config fájlhoz nem nyúltam, mert elvileg jó. Természetesen nem működik, ahogy multiméterrel megmértem a másik végén a lednek a feszültséget, az utolsó led elkezdett világítani, majd még pár darabot sikerült világításra bírni ilyen módszerrel.
Segítséget szeretnék kérni a hibakereséshez.
Előre is köszönöm!
-
LógaGéza
veterán
válasz
moli.hu #7438 üzenetére
Egy fél éve találkoztam Google Chates megoldással. Beállítottam egy varázsszót, és egy Google Account adatait a szerveren, és ha a varázssót elküldtem neki chaten, akkor belogoltam, és küldhettem neki parancsokat. Teljesen jó dolog ha néha gyorsan kell csinálni valamit szerintem, főleg, hogy szvsz bárhonnan elérhető.
-
Kroni1
veterán
openelec alatt a hdmi cec-el volna némi gondom: Nem mindig érzékeli a tv távirányitója, hogy a pi be van kapcsolva, és ha rámegyek a párosításra akkor elkezd működni, de 1-2 mp után egyszerűen kikapcsolja magát a pi. Másnak nem volt ilyen tapasztalata?!
-
Patice
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #7430 üzenetére
Épp most tervezem megvenni a málnát dedikált zenelejátszónak.
Köszi az infót!
-
-
sonar
addikt
válasz
Mezga Aladár #7430 üzenetére
Nekem ez új, a project linket elmentettem
THX -
Mezga Aladár
veterán
Akit esetleg a zenei rész érdekel, hatodikán kijött a Volumio 1.2 beta, sok hibát javítottak. Nekem eddig bejött.
-
LógaGéza
veterán
Hamachi még mindig ingyenesen működik - jobb mint a Teamviewer, az utóbbihoz nincs működő VPN támogatás Linuxra.
Hamachiból viszont a legújabb verzió nem működik, erre keress rá: logmein-hamachi-2.1.0.101-armel
Ha nem lesz meg, és kell, akkor jelezz, és feltöltöm valahova. -
mizu_
tag
Sziasztok!
Internetszolgáltatóm elkezdte NAT-olni a hálózatot ezért SSH-n mostmár nem érem el a Pi-met. Ahonnan el akarom érni az a hálózat is NAT-olt. Hirtelen a TeamViewer jutott eszembe alternatívaként, tudtok ajánlani mást, jobbat?
Rasbian-t használok jelenleg. -
moli.hu
őstag
válasz
golya87 #7424 üzenetére
nem leptel be a html5video-programba?
-
Kroni1
veterán
Hat kiprobaltam, tenyleg kiboritó a youtube. akkor marad a nagy geprol valo netezés..
-
Sziasztok, a GPIO ha inputban van, akkor default a pull-up, pull-down vagy semmi?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
UsagiYojimbo #7420 üzenetére
Kártya...másikkal próbálkozz, ezt igazítsd meg, tedd újra a rendszert... Ha hdmi, lan rá volt dugva, akkor azokat húzd le, várj kicsit, majd újra. Ilyenek voltak nekem is, de később rájöttem, hogy a kártyát nem szerette.
-
UsagiYojimbo
tag
Egy ideje nem használtam a Pímet, és most amikor összedugtam, a PWR leden kívül nem ad életjelet.
Tapasztalt már ilyet valaki? -
DeniL
tag
Szerintem a böngészőt kapásból elfelejtheted, a youtube plugin meg nálam kiborító. Mind openelec és raspbmc alatt is.....kb minden 5.-ik videót hajlandó elindítani, amit elindít az jó, csak annyira random, hogy beleun az ember, meg mire kikeresed, bepötyögöd ami kell, lemegy a nap.
-
Kroni1
veterán
Lehet hülye kérdés, de van aki pl. Youtube klienst, vagy WEB Böngésző plugint használ Openelec-el a Rpi-n?! Böngészőből ha van több is esetleg, akkor melyiket érdemes felrakni?!
(Eddig csak mediaplayernek használtam, de felmerült az igény, hogy pl. a MotoGP futamokat valami netes stream segítségével erről nézném, lévén hogy nincs DigiSport csatornám sajnos..) -
csimpas
tag
kis segítséget szeretnék kérni SeaFile automatikus indulással kapcsolatban
pi felhasználó alatt a seafile_installed/seafile-server-2.1.5 mappában van
sudo /home/pi/seafile_installed/seafile-server-2.1.5/seafile.sh start
illetve
sudo /home/pi/seafile_installed/seafile-server-2.1.5/seahub.sh startezekkel indul.
próbáltam úgy rábírni az automatikus indulásra hogy:
sudo crontab -e
majd beírtam/mentettem ezt a 2 sort:
@reboot sudo /home/pi/seafile_installed/seafile-server-2.1.5/seafile.sh start
@reboot sudo /home/pi/seafile_installed/seafile-server-2.1.5/seahub.sh startmentés
reboot, de nem indul automatikusan...
kisegítenétek némi infóval?
-
azbest
félisten
Ha még nem volt, akkor egy érdekes hír:
Új videó módok a raspi kamera kezelésében:
2592×1944 1-15fps, video or stills mode, Full sensor full FOV, default stills capture
1920×1080 1-30fps, video mode, 1080p30 cropped
1296×972 1-42fps, video mode, 4:3 aspect binned full FOV. Used for stills preview in raspistill.
1296×730 1-49fps, video mode, 16:9 aspect , binned, full FOV (width), used for 720p
640×480 42.1-60fps, video mode, up to VGAp60 binned
640×480 60.1-90fps, video mode, up to VGAp90 binnedTehát most már ki lehet használni a kamera és a pi hardveres képességeit, nincsen 30fps-re és fullhd-ra korlátozva. [link]
A binned módok plusz előnye, hogy bár kisebb a felbontás, de az összeadódó pixelek miatt kevés fénynél jobb felvételre van esély. -
Peter789
senior tag
válasz
Hyperion #7410 üzenetére
kis túlzással korlátlan távra elhúzhatod a vezetékeket - mondjuk egy sima CAT5 kanócon 100m még biztosan nem okoz gondot, max a tápfeszre még tegyél a modulhoz egy 1-2000 uF elkót meg egy 10-100nF kerámia kondit hogy az esetleges ingadozásokat és zajokat semlegesítse...
ha nem számít hogy a 4-6 modul közül melyik az aktív csak az esemény a lényeg akkor akár egyetlen GPIO-ra is közösítheted a jeleket úgy hogy minden forrás felől sorbakötsz egy olcsó diódát (pl 1N400x vagy 1N4148) - a diódán és a hosszú vezetéken esik némi feszültség ezért érdemes kimérni és úgy belőni a modul tápfeszét hogy az ideális tartományba (2.5-3.3V) essen a visszaérkező jel feszültsége
mondjuk ilyen riasztós célra kissé pazarlásnak érzem az RPi-t - feltéve hogy mást nem csinál... erre inkább egy olcsóbb MR3020-as OpenWrt-sített routert, vagy egy mégolcsóbb kínai HLK-RM04 modult használnék szintén OpenWrt-vel - jóval alacsonyabb a fogyasztásuk is
-
Hyperion
senior tag
válasz
Peter789 #7408 üzenetére
Mezei szimpla modul 2-300Ft ebay. Egy aránylag nagy területet kellene lefednem, több PIR-el viszont mindenhova Raspi-t telepíteni nem lenne kifizetődő. Viszont ha ennyire érzéketlen, akkor akár 1 raspi is elég lenne a 4-6 modulhoz.. Ezt kipróbálom!
Köszönöm szépen mindenkinek!
-
-
Peter789
senior tag
válasz
Hyperion #7407 üzenetére
PIR alatt egy mezei feszültség kimenetű modult értesz aminek csak tápot kell adni, vagy az alap PIR érzékelőhöz magad építesz kapcsolást?
Ha modul akkor semmi más nem kell mint hosszú vezeték, csak a tápfeszére kell figyelni > ha a fesz kimenete 3.3V feletti akkor még egy feszültségosztó ellenálláspárt kell hozzá számolni és úgy bekötni egy GPIO-ba. Nem kell hozzá semmi 1wire, I2C, SPI - szimplán felhúzza a kimenetét amikor érzékel...
Ha pedig az erősítő kapcsolást is magad építed hozzá - sok szempontból lehet előnyösebb, nekem az ilyen kész modulok elég rapszodikusan viselkedtek mindig - akkor célszerű olyan műverősítőt választani aminek a szimpla 3.3V tápfesz is megfelel, ilyen pl az MCP600x család, én ezt használtam hozzá...
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
PIR szenzort kellene 10-20m-re a Raspitól elhelyeznem.. Van erre valamilyen megoldás? Gondolok itt a 1Wire hőmérsékletszenzorra pl..
Köszönöm!
-
Osiris
őstag
válasz
Mezga Aladár #7405 üzenetére
Ok, akkor egy másik sd-vel még lehet esély.
-
Osiris
őstag
Teszek majd még egy próbát egy másik sd kártyával. Bár meglepne, ha ez lenne a baja, mert eddig is csak olvasta az sd-t a bootkor és a rendszer az usb-hdd-ről futott.
Szerintem egyébként mikor az pi-be semmi nincs (sd sem), csak a táp bedugva, akkor is kéne a folyamatosan világító piros leden kívül egyéb életjelet produkálnia, pl. egy villogó zöld ledet. Vagy nem?
Egyébként 2 hétig, RaspBMC előrebeállított max tuningján ment ami úgy tudom még a gyártó szerint is tűrésen belül van:force_turbo=1
arm_freq=950
core_freq=450
isp_freq=450
sdram_freq=450
over_voltage=6 -
wassermann
Topikgazda
A fóliás nyilvessző érzékelésre visszatérve:
ha az érzékelő-fóliák előtt van egy további, leföldelt "kisütő-fólia", valószinűleg megvédhető a Pi és működik az eredeti elképzelés. -
Peter789
senior tag
válasz
Mezga Aladár #7382 üzenetére
és a fő probléma nem is az hogy 100-as az a haló, hanem hogy USB-s és ugyanazon lóg a rádugott vinyó meg egy esetleges wifi adapter is - menni fog, illetve megyegetni, de csodákra nem szabad számítani...
-
Peter789
senior tag
válasz
peter9228 #7389 üzenetére
ilyen célra nem egy linuxot futtató, multitask-os környezetet használnék mert erősen torzítani fogja az eredményt minden amit közben az oprendszer és az egyéb programok művelnek a háttérben... erre egy egyszerű mikrokontroller az ideális ami semmi mast nem csinál, csak a 2 trigger között eltelt órajel ciklusokat számolja és utána valamilyen módon közli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged