Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
1. ről nem tudok nyilatkozni nem nézek HD tartalmakat
2. Attól függ, mennyit ad le. Az én Samsung TV-men 2 port van, egyik 500 mA a HDD feliratú pedig 1 vagy 1,5 A tud, ezzel nekem ment, ha nincs rajta külső táp nélküli merevlemez. Mivel NASról néznéd elég lehet.
3. Működik, mindenféle varázslat nélkül.
4. Én Angliából rendeltem a farnelltől. 12000 környékén volt postástól. Kicsit trükkösen kell rendelni, mert átdob a magyar oldalra, ahol drágább. Másnapra meg is érkezik. Egyedül a UPS-el nem voltam megelégedve, mert nem talált ide, nem is telefonált és egy tök idegen embernek odaadta. Szerencsém volt mert nem nyúlta be hanem megkeresett... -
nyunya72
csendes tag
1, nekem mennek az 1080p filmek rendesen nasról, viszont a DTS+ 1080p néha problémás lehet (10-ből 1 x) a sima 5.1 nem okoz gondot neki
2, A gyári tápja 1A es így ha a tvd USB je ad ki ennyit, akkor megy vele
3, nekem egy pana tvm van annak a távjával működik rendesen
4, Bp. XIII. ker. [link] átalában van raktáron, és vehetsz hozzá egy halom kiegészítőt -
LógaGéza
veterán
A gyors SD is relatív, itt pl a Class 4-est ajánlották, én egy ilyennel használom. Class 4 azért ajánlott, mert ha kicsit emelni akaord az órajeleket, akkor a gyorsabbakal nem lesz stabil a rendszer.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Cyber_Bird
senior tag
Ha tuningolni nem szeretned, akkor nem lesz szukseged ra.
Szerk.: Az alattam levore reagalva: Openelecnel nincs, Annyira minimalis edition, kimondottan xbmc-re kihegyezve, hogy felesleges hozza az esetek 99 %-aban. Amikor megis, akkor utolag menubol engedelyezheto.
[ Szerkesztve ]
-
-
lord.lakli
őstag
Lassan 3/4 éve megy a PI 24/7-ben torrent miatt. Esténként meg mozizásra van használva. Eddig semmi gond sincs PI-vel. Szerintem inkább majd a töltő adja meg magát, mert ott szerintem sok lesz neki 24/7 egyhuzamban, de ez csak tipp.
A cikk szerint lesz saját hangkártya PI-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Cyber_Bird
senior tag
Nekem ftp share-en hasznalva (masoknak samban es nfsen is volt ilyen gondja) meg meg akad neha fullhd film, ha dts hangja van. A problema ugy az, hogy szoftverbol tortenik a dts dekodolasa. Nyilvan, ez csak akkor gond, ha dekodolni kell a hangot, ha passthroughban atadod az erositonek, vagy a tv-nek, es az dekodolja, akkor nalad nem lesz ilyen gond.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Azért olyan sok mindent nem kell beállítani. Én reggel tettem fel az openelec-et, és kis overclock-al, licensz megadással ssh-ban bohóckodással volt vagy 20 perc.
A médiatár...na az meg már más kérdés és engem is izgatna.Ja igen. Probléma. Az új openelec-el és az új raspbmc-vel is, a távkapcs közvetlen lejátszó gombjai nem működnek, gondolom a cec driver miatt. A régi...értsd tavaly októberi verziókkal mint tökéletesen megy. Hogy tudom kicserélni a cec drivert? Fontos lenne, mert azért megszokott kényelmi funkció.
[ Szerkesztve ]
-
-
stopperos
senior tag
Persze át tudod rakni, berakod egy linux-os gépbe, és dd -vel lemented fájlba, majd abból vissza.
Windowson meg az imgwriter, vagy mi tud menteni sd kártyáról"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
azbest
félisten
Ahogy írtam a BD az háromféle tömörítésű is lehet, de a legelterjedtebb az mpeg4 (h264), azt alapból támogatja, a licenszekkel mindegyik videó fajtát. A nagyon nagy sávszélességűeknél lehet problémázik, de a netes ripek gondolom könnyebben mennek. A hang kapcsán könnyebben lehet probléma, mert arra nincs licensz jogi okokból, ezért a cpu izzad vele. Ahogy gyorsan körbenéztem a neten, valószínűleg a direkt lemezről játszás kifejezetten problémásabb, mert a kódolt lemez kezelése plusz cpu erőt kíván. Saját tapasztalatom nincs vele.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a fórumtársnak a kiigazítást. Én nem mentem bele ennyire.
De hogy megnyugtassalak. Én már egy éve használom a Pi-t médialejátszóként, úgy hogy naponta több órát nézünk filmet és igazából semmivel nem volt gond, soha. Na jó, egyetlen filmnél csak hang volt, de az valami ezer éves film ezer éves rippje, ami szimplán lehet elb@szott. De hangsúlyozom, hogy nagyon sok száz filmből egyetlen egyről van szó.... full hd-ban az Avatar 22 gigás mkv-ja se akadály, nem fossa össze magát beletekeréskor se.
-
-
-
DeniL
tag
Szerintem a böngészőt kapásból elfelejtheted, a youtube plugin meg nálam kiborító. Mind openelec és raspbmc alatt is.....kb minden 5.-ik videót hajlandó elindítani, amit elindít az jó, csak annyira random, hogy beleun az ember, meg mire kikeresed, bepötyögöd ami kell, lemegy a nap.
-
stopperos
senior tag
-
itanczos
senior tag
(Bár nekem még nincs működő, sok leírást és ajánlást elolvastam az elmúlt napokban.)
Számold ki légyszíves, hogy mennyi áramot vesznek fel a led-ek!
Ha jól emlékszem, 0,3W /led, az 50*0,3=15W. Ez 5V-on kb 3A.
Vagyis olyan tápegység kell, ami a Pi-t és ezt a +3A-t is elbírja.Szóval, ha hasonlóan terhelhető tápról hajtod most a Pi-t, akkor igaz az állítás! Persze a tápfeszültséget nem a Pi-ről, hanem a tápegységtől kell a led-ekhez vezetni! Ráadásul nem is kis vékonyka kábellel!
Sőt, 50 LED-nél, vagy ha Neked nem lesz elég az 50 (szerintem inkább 75 kellene ahhoz a mérethez), akkor már 2 oldalról célszerű megtáplálni a led-füzért. Reméljük a 75 még akadás mentesen hajtható.Valaki kérdezte itt már, hogy mekkora képernyő méretig elég az 50 led. Simán hozzá fűzhetsz mondjuk egy 25-ös füzért! A 100 szerintem már sok és felesleges is, mert ott már nagyobb táp is kell, többször kell megtáplálni a füzért, stb...
[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
őstag
WS2801-est rendeltem, amit fentebb linkeltem képen. Nekem 50db a 40"-os Samuhoz elég volt, inkább azzal van a gond, hogy alul kissé közel tettem a széléhez, látszik, hogy a fény külön van, nem egybe. Viszont felül több a hely és homogénnek tűnik.
Igen 5V-ról megy, nekem pl egy 5V3A táp hajtja mindkettőt, a neten lévő rajz alapján kell összekötni.
Viszont egy 55"os tv-nél már nőne a távolság a ledek között, ami nálam ~5,5 cm.És ha rendelnél 50-et és ha kevés, rendelnél még egy 25-ös pakkot és a kettőt összeforrasztod?
Vagy ez nem járható út? (csak filózok) -
itanczos
senior tag
Azt javaslom, hogy vegyél egy tisztességes tápot (5A), ami akár a 75 led-et és a Pi-t is elbírja!
Én ezt rendeltem attól az eladótól, akitől a led-eket is!
[link]
(Ki kell választani a lenyíló menüben a teljesítményt!)[ Szerkesztve ]
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
bigdee888
tag
Nem lehet hogy csak azert, mert a TV frekvenciat valt?
Ha azert, akkor frekvenciankent (24, 25, 30, 50, 60 Hz) be tudod allitani a kep szelesseget, magassagat, aranyat az XBMC beallitasaiban.Egyebkent neked jol illeszti ossze a ket kepet? Arra gondolok, hogy a TV lejatszojahoz kepest sokkal jobban szet van csuszva a ket kep. Igy olyan erzesem van, mintha bandzsitanek...
-
itanczos
senior tag
Nekem ugyanazon a 720p-s tv-n sokkal gyengébb képe volt a Pi-nek, mint az Ion-os atom lapnak xbmc-vel. Ezért nem is használom film nézésre. Te meg vagy elégedve a kép minőséggel?
-
itanczos
senior tag
Aha, én eddig egy 46"-os HDReady (720p) néztem. Ezekkel a paraméterekkel sokkal folyamatosabb volt a kép 720p-s anyagoknál! Az Nvidia-s HW-s dekódolásnak és postprocessing-nek hála! A TV-ben semmilyen képmódosítás nincs bekapcsolva! Így tényleg látszik a 2 HW-es lejátszás minősége!
Nem is beszélve, mennyire lassabb és akadósabb az XBMC felhasználói felület.
Másik negatívum a Pi-nek az Nvidia-hoz képest, hogy a TV felvételek deinterlace-elése is kompromisszumos.Ezért gondolom, úgy, hogy persze megvan a lehetőség, hogy használjuk video lejátszásra is, de nem az igazi. SZERINTEM!
-
DeniL
tag
Nekem is ez van most, de valamiért nem oké. Volt, hogy kimeredt a kép, de mögötte a rendszer fut, mert ssh-ról elérem. Leginkább eldobja a wifit, ami zavar, így megszakad vele a kapcsolatom. Korábbival openelec-el nem voltak ilyen gondjaim, csak kiváncsi voltam milyen az új......húzva nincs, alapon minden.
-
-
őstag
-
tPedro_
őstag
Akkor is ha a filmek nem a Pi-rol futnak? Tehat csak a ledekkel kell foglalkoznia?
Utanajaras kozben talaltam ilyet:
"With 32 LEDs/meter, you should be able to run approximately 5 meters on a given output, if you limit it to < 170 LEDs."
Meg ilyet: "I needed 3.8 m of the SMD LED strip for my 55 inch TV."Eddig egy guide-ban sem esett szo limitrol.
Mondjuk a szalagot mar megrendeltem, 5m. Nekem 3,2 kene, de ha nem birja majd max. rovidebbre veszem.Koszi a segitseget, majd beszamolok, ha megjott a led. (remelem inkabb 16 nap lesz mint sem 60.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Matematika topic
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest