Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Hyperion #7054 üzenetére
Ez egy dac. Rá lehet dugni a málnára.
Ne felejtsd el, ez nekem így "csak", egy spdif kimenet, ez után még elég sok minden van csatlakoztatva.
Pl [link]Teszt képpen, egy wadia 861-es digitális bemenetére volt csatlakoztatva a holmi(van önállóan használható dac funkció), nagyon nagyot szól.
Ha érdekel akkor itt sok hasznos infó van. [link][ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz wassermann #7119 üzenetére
Teljesen igazad van. Viszont a kolléga ezt írta "Én a videókimenetet levettem 720p re sokkal gyorsabb a menüben." Én ezt a normál menüre értettem.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz McSzaby #7138 üzenetére
"20-30 megás másolási sebesség a filmek streamelése miatt"
Folyamatosan kevered a MBps és a mbps értéket. A BD szabvány szerinti max bitráta 48 mbps, ami 6 MBps.
Ezt egy 100 hálózat röhögve kiszolgálja.(#7137) vargalex: Ha valaki a win világából jön, akkor nem biztos. Én is a saját bőrömön tanultam meg.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak.
Van esetleg tudomásotok olyan alkalmazásról, app-ról, parancsról, amivel az 5v tápfeszt tudom monitorozni?
Általában 1-2 hét után lehal a rendszer. Tuning nincs, és csak egy fogyasztó van az usb porton, egy dac. -
Mezga Aladár
veterán
válasz wassermann #7354 üzenetére
Az csak a core feszültséget mutatja.
-
Mezga Aladár
veterán
Akit esetleg a zenei rész érdekel, hatodikán kijött a Volumio 1.2 beta, sok hibát javítottak. Nekem eddig bejött.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz schferenc77 #7488 üzenetére
Nem értelek, a hdmi-n kimegy az 5.1. Telepítesz egy xbmc disztrót, ha kell az mpg2 és a vc1 hardveres dekodolása megveszed, és kész.
-
Mezga Aladár
veterán
Adot egy rev.b pi+usb dac+usb 2.5" hdd. Mekkora táp kellene, hogy minden eszköz működjön?
És az usb bug, az csak usb-lan vonalon van jelen, vagy jelentkezik usb-usb konfignál is?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Úgy döntöttem befejezem a málna projectet.
Van egy rev b 512MB lap hűtőbordával, fekete delux ház. Decemberi vásárlás (Revolt kft) papiros gari. Ha valakit érdekel dobjon privit. -
Mezga Aladár
veterán
válasz CharlieDrop #7613 üzenetére
Áfás, csak nem a nevedre szól.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz CharlieDrop #7615 üzenetére
Igen.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bencsikgab #7622 üzenetére
Nálam ha ext3 a hdd, 9, ha ntfs, 2-3-4 MBps
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #7612 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az érdeklődést, elkelt.
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv Szaktársak!
Régebben használtam a Raspberry Pi b verziót, de az usb/ethernet hiba miatt eladtam.
Zenére volt használva usb dac-al és állandóan pattogott a hang. Az első kérdésem erre vonatkozik, az új + verziókon javították?
A másik kérdés, az xbmc disztrók tudják-e az usb hangkártyákat kezelni, és van-e valamilyen liszensz korlátozás? -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #12250 üzenetére
Nem. Az wines progi. Próbáld a volumio disztrót.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz dgyuri0123 #12255 üzenetére
Minden linux kompatibilis usb dac müxik a málnával.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz envagyok #12639 üzenetére
Itt kéne megkérdezni, jobban érthetnek hozzá.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz wassermann #12663 üzenetére
Ezért nem ajánlott az usb dac/hangkártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest