- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
Hi!
Meg tudnám oldani a következőt egy ilyen kütyüvel? Pls help!
Router mellé raknám, utp kábelen kapná a netet. Esetleg hdmi kábellel rádugnám tvre, de nem ez az elsődleges dolog. Kéne rajta fusson egy torrent kliensnek (lenne rádugva külső hdd) amit kívülről wifin keresztül egy iPadről vezérelnék, olyan formában mint torrent hozzáadása, törlése...stb. stb. Az így letöltött tartalmat (leginkább sorozat részek) wifin streamrelném az iPadre. iPadre van olyan lejátszó ami tud ftpt, dlna -t, upnpt...stb. Ilyesmit össze tudnék hozni egy Pi -al? Egyáltalán egér és billentyűzet nélkül tudnám vezérelni vagy elérni az iPadről? Ha kell(ene) hozzá hogy lássam a tvn a pi által kiadott képet az megoldhatató.Előre is köszönöm a segítséget. Inkább ezt hoznám össze egy openwrts routerrel szemben.
-
bambano
titán
válasz
DrojDtroll #9789 üzenetére
ha legalább 5 volt kijön belőle.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
wassermann #9796 üzenetére
Abban remenykedtem, hogy elég egy kondi
-
wassermann
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #9794 üzenetére
-
sad_Vamp
őstag
válasz
DrojDtroll #9792 üzenetére
és annyit egy nagyobb kondenzátorral nem lehet megoldani?
-
válasz
Az enyém sajnos olyan, hogy ha a powerbankot töltöm, akkor ő nem "tölti" az eszközt. Tehát vagy áramról megy a pi, vagy a powerbankról, átkapcsolás nincs.
-
válasz
Ezen már én is törpöltem, és szerintem igen, nem látom akadályát -- azzal a figyelmeztetéssel, hogy ez az az üzemmód, amivel a leggyorsabban lehet a LiIon-akkut leamortizálni.
Üdv: MaCS
-
DrojDtroll
veterán
jól gondolom, hogy egy powerbank lehet egy raspi szünetmentese?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
vargalex #9782 üzenetére
governor: ondemand
min_freq:700
max_freq:900
current_freq:700
config.txt:
# For more options and information see
# http://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/config-txt.md
# Some settings may impact device functionality. See link above for details# uncomment if you get no picture on HDMI for a default "safe" mode
#hdmi_safe=1# uncomment this if your display has a black border of unused pixels visible
# and your display can output without overscan
#disable_overscan=1# uncomment the following to adjust overscan. Use positive numbers if console
# goes off screen, and negative if there is too much border
#overscan_left=16
#overscan_right=16
#overscan_top=16
#overscan_bottom=16# uncomment to force a console size. By default it will be display's size minus
# overscan.
#framebuffer_width=1280
#framebuffer_height=720# uncomment if hdmi display is not detected and composite is being output
#hdmi_force_hotplug=1# uncomment to force a specific HDMI mode (this will force VGA)
#hdmi_group=1
#hdmi_mode=1# uncomment to force a HDMI mode rather than DVI. This can make audio work in
# DMT (computer monitor) modes
#hdmi_drive=2# uncomment to increase signal to HDMI, if you have interference, blanking, or
# no display
#config_hdmi_boost=4# uncomment for composite PAL
#sdtv_mode=2#uncomment to overclock the arm. 700 MHz is the default.
arm_freq=900# NOOBS Auto-generated Settings:
hdmi_force_hotplug=1
config_hdmi_boost=4
overscan_left=24
overscan_right=24
overscan_top=16
overscan_bottom=16
disable_overscan=0
core_freq=250
sdram_freq=450 -
bambano
titán
válasz
Kicsirics77 #9785 üzenetére
grep MHz /proc/cpuinfo
cpu MHz : 1596.000
cpu MHz : 1596.000
cpu MHz : 1596.000ez az asztali pc-m. hiába tuningolnám az égbe, ha nincs terhelés, akkor visszaveszi az órajelet. gondolom, a málna is. (most kipróbálni nem tudom, éppen szétborítottam a saját málnámat és új dobozt fúrok-faragok neki).
ilyenkor azt, hogy mennyi lenne a proci csúcssebessége, úgy lehet megnézni, hogy megterheled, ettől felviszi az órajelét, és akkor látod, hogy mire jutottál a config.txt tuninggal. egy ilyen terhelési lehetőség, amit a másik világban superpi-nek hívnak, ha számológéppel megzavarod a procit. a bc, binary calculator egy alap linuxos program, tetszőleges pontossággal számol. feltelepíted, beírod neki, hogy:
echo 'scale=4000; e(1)' | bc -l
ettől garantáltan fel fogja húzni az órajelet, és akkor másik terminálon megnézed.
ha a málna procija az órajeltekergetés kérdésében más, mint a desktopom, akkor bocs.
-
erikke17
őstag
válasz
orbitalion #9776 üzenetére
Valahogy nem megy, kikapcsoltam jelszóval védést. De most meg ha hozzá akarom adni Samba megosztást akkor is jelszót kér Openelec, holott tuti nincs jelszóval védve mert másik pc-n elérem a megosztott mappát és nem kér jelszavat.
-
bambano
titán
válasz
Kicsirics77 #9777 üzenetére
terheld meg a procot, mielőtt ki akarod olvasni.
mondjuk rakj fel egy bc-t, és számoltasd ki vele az e-t 5000 jegyre. -
vargalex
félisten
válasz
Kicsirics77 #9781 üzenetére
Szia!
Nézd meg ezen parancsok kimenetét:
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_max_freq
cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_cur_freqEzek sorrendben:
- governor (a "vezérlő")
- minimum frekvencia
- maximum frekvencia
- aktuális frekvenciaMi a /boot/config.txt tartalma nálad (legalábbis raspbmc alatt a /boot-ba csatolja az első partíicót)?
-
stopperos
senior tag
válasz
Kicsirics77 #9779 üzenetére
Rakd fel a cpufrequtils csomagot és a cpufreq-info paranccsal meg tudod nézni, hogy vált e. (pl raspbian-nál)
-
válasz
Kicsirics77 #9777 üzenetére
Nem hiszem. Nézd át még egyszer a leírást, ami alapján csinálod, nem maradt-e ki valamelyik lépés.
-
Kicsirics77
veterán
létezik,hogy kifogtam egy teljesen antituning darabot?
bármit állítok a configban,mintha észre sem venné az overclockot -
Kroni1
veterán
válasz
Kicsirics77 #9771 üzenetére
emeli az, csak nem irja ki rendesen a rendszer. SSH alatt ha megnézed ott jól irja asszem.
-
erikke17
őstag
Olyan problémám lenne, hogy samba megosztast akarok, hálózat típusa otthoni, megosztom mappát openelec látja is de nem lép be. Jelszóval van védve a megosztas. Állítottam saját jelszót Windowsban otthoni csoport beállításai között de úgy sem. A pontos felhasználó nevet honnan tudhatom meg?
Ha kikapcsolom hogy ne kérjen jelszót samba belépéshez akkor megy gond nélkül.
Előre is köszi -
válasz
Kicsirics77 #9769 üzenetére
Mert GPU-ból játsza a HD filmet, nem CPU-ból. Tehát nincs szüksége plusz órajelre a videó lejátszásához.
-
Kicsirics77
veterán
openelec alatt ha szerkesztem a /flash/config.txt fájlt akkor miért nem emeli 700mhz-ről az órajelet hd film lejátszás alatt?
-
zzola
titán
Egy valós memória kártya kompatibilitási listát merre találok? Van ez, de van hogy egy kártya 2x szerepel benne, egyszer kompatibilis, máskor meg nem...?
-
Kroni1
veterán
válasz
DrojDtroll #9765 üzenetére
hát pedig egy ebay fiók nem árt, főleg pi tulajoknak, kinából minden kiegészítő a hazai árak töredékéért rendelhető, és a kínálat is sokkal nagyobb..
-
Kroni1
veterán
válasz
DrojDtroll #9763 üzenetére
A borda tuningolt pi-nek is elég szokott lenni, én 300ft-ért vettem ebayen egy szettet.
A pi-ben a védelem 85C-nál automatikusan lekapcsol, hogy ne legyen baja. Nálam 24/7-ben megy csak bordával és 60C alatt van filmezés közben is..
-
golya87
őstag
válasz
DrojDtroll #9760 üzenetére
Feleslegesnek érzem a ventit. Ha bírja, akkor anélkül is fogja, ha pedig nem, akkor a ventivel se.
-
Flowtation
őstag
válasz
Flowtation #9748 üzenetére
Úgy látszik mindenkit sokkoltam az előző kérdésemmel...
De sebaj, jöjjön egy még durvább:
Rá lehet venni valahogy az rpi-t, hogy usb-s hangkártyát működtessen? Ha egyáltalán igen, akkor abból milyen hang lesz, sztereó vagy akár 5.1? Mivel ezek nem külső táposak, okozhat ez valamilyen gondot az rpinek?Köszönöm a választ!
Üdv!
-
DrojDtroll
veterán
A raspi menyire bírja a port?
Most 0-24-ben megy egy kis overclokkal. Egy 12 cm-es venti van fölette, emiatt elégé porozódik. Egybe van építve egy dobozban az USB osztóval, szóval nem nagyon szeretném szétszedni gyakran takarítás miatt.
-
zzola
titán
válasz
wassermann #9758 üzenetére
Oké, köszi! kedden érkezik a Pi, akkor belevágok, csak addig elő akartam készülni...
-
zzola
titán
Ha Win32DiskImager-el kiírom mSD-re az openelec image-t, akkor az már egy kész rendszer, vagy az csak a telepítő?
RaspBMC-vel kapcsolatban ugyanez a kérdés! A rspbmc oldalán levő windows-os telepítő az egy telepítőt készít, vagy egy kész rendszert ad pi-re?
Köszi! -
Gyula84
veterán
hello
na végül is raspbian lett feltettem a transmissiont, de nem tud a pendriveomra írni, ráír pár megát és hozzáférés megtagadva szöveget adja
mi lehet a gond
ez alapján csináltam -
azbest
félisten
válasz
erikke17 #9751 üzenetére
Particionálva van, a windows meg buta, mert nem kezel ilyesmit sd kártyán / pendiven.
Ha másik lemezképet akarsz rátenni, akkor tedd rá ahogy a leírásban van. A Win32DiskImager felülírja.
Ha le szeretnéd teljesen törölni és visszakapni a teljes területet, mert másra akarod használni a kártyát, akkor pl sdformatter megoldja. -
trance89
őstag
válasz
erikke17 #9749 üzenetére
felejtsd el a noobsot:
http://wiki.openelec.tv/index.php/Installing_OpenELEC_on_Raspberry_Pi#tab=Windows -
erikke17
őstag
Raspberry oldaláról letöltöttem a Noobs telepítőt, de Openelec nem találok közötte, csak Risc os meg Raspbian.
Az hogy lehet hogy nem egy képen és how to videón is láttam noobs telepítőbe openelec-t és a többit?
-
Flowtation
őstag
Üdv!
Létezik olyan,h hdmi2rca átalakitó? A genius sw5.1-et szeretném beüzemelni rpihez,de a kettőt csak ilyennel tudnám összekötni.Fontos az ár,mert kb 40eft körül már találtam hm erősitőt, ami az én igényeimnek megfelel.
Üdv -
Ereshkigal
őstag
válasz
PumpkinSeed #9743 üzenetére
Nincs tapasztalatom, de itt max. +-1 Wattról beszélünk. A négymagos Cubox-om is kb. 3 Wattot eszik. Emiatt szerintem ne aggódj.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
wassermann #9745 üzenetére
Értem, a bananaPI-t 3 vagy 2 A-s táppal érdemes vásárolni?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
PumpkinSeed #9743 üzenetére
Most nincs előttem, nem tudom megnézni,
de az XBMC asszem tudja ezeket: a
Programok>>RaspiConfig>SYSTEM Settings alján
be kell pirosra állítani az alapból fehér pöttyökett
az igényelt service indításához -
PumpkinSeed
addikt
Van valakinek tapasztalata bananaPI fogyasztását tekintve? Mennyivel eszik többet mint az rPI?
Illetve volna egy olyan kérdésem, hogy hogyan lehetne egy rPI-ból távkapcsos médiaboxot csinálni? Valami olyasmi disztribúcióra gondolok ami csak egy XBMC-hez hasonló felülettel bír, illetve tartalmaz DLNA-t.
-
erikke17
őstag
Járt nálam a Mikulás megkésve
Még egy HDMI to SPDIF/Toslink kütyü hiányzik jövőhéten szerdán az is meg lesz..
-
zzola
titán
válasz
wassermann #9738 üzenetére
Oké.
~2500 forintért mondjuk e-bay-ről is tudok rendelni, de ez azért tetszik, mert legalább nem kell időt fordítanom rá, hogy keresgéljek bármit is...hanem csak összedugom és működik... -
wassermann
Topikgazda
-
trance89
őstag
a VC1 kodeket még én is megvettem anno de nem vagyok benne biztos hogy volt e már rá szükségem, £1.20 amúgysem csapja földhöz az embert
hűtőborda értelmetlen, távirányító sem kell ha mondjuk cec képes okostévéd van (a samu távokat kimondottan szereti), nekem mind2 tv-n csak a gyári távkapcs van használva, itt-ott telefonról irányítom yatse-val -
zzola
titán
válasz
trance89 #9734 üzenetére
Nem akarok DVD-t nézni, viszont ezt írja : "MPEG-2, VC-1 decode, H.264 encode, CEC support", ez van a kodek csomagban. A TV-n van USB port, de gőzöm sincsen, hogy hány ampert ad ki...
Akkor ezeket rendelem:
Raspberry PI Model B+
1 db. ház
1 db. tápegység
1 db. távirányító
1 db. hűtőborda készlet -
trance89
őstag
én már biztos a b+-ot venném (főleg hogy szinte nincs köztük árbeli különbség), semmi értelme sd-vel venni, azt külön kapsz fillérekért (ha még nem lenne otthon egy felesleges) és 2 kattintás rárakni win32diskimager-el az openelec-et
a 2A a javasolt de mindenféle probléma nélkül megteszi az 1A is, nekem egy 1,2A-es nexus 4 töltővel megy most is, azelőtt a tv 1A-es portjáról ment hosszú hónapokig (a tv-vel együtt kapcsolt be) szóval ha van a tv-n erősebb usb port akkor az is simán megteszi
a kodek licenszekre nemigen lesz szükséged hacsak nem akarsz mondjuk dvd vagy m2ts anyagokat is nézni (mpeg2) -
zzola
titán
válasz
trance89 #9732 üzenetére
Köszi, ez meggyőzött! Akkor veszek egy Pi-t inkább! A UK verziót válasszam (B+), vagy a simát (B)? Ha OpenELEC-et javasolsz, akkor nem is kel a gyári Pi szoftver SD-vel, tehát akkor azt sem kell megvennem!
Ha hálózatról játszanák le, akkor elég a 2A-es táp, vagy javasolt a 3A-es?OpenELEC-hez kell a MPEG2 és VC-1 média licensz?
-
trance89
őstag
válasz
wassermann #9731 üzenetére
+1, sokáig szenvedtem 2 wd streaming-el de miután vettem az egyik helyére egy pi-t a másik szobába is már muszáj volt
a wd szoftvere szószerint egy rakás szar és minden frissítéssel csak egyre több bug van, az openelec-et (én inkább ezt ajánlanám) viszont folyamatosan frissítik és az pedig akkora szabadságot/testreszabhatóságot nyújt a wd szoftverével szemben hogy gyakorlatilag összehasonlíthatatlan a kettő -
zzola
titán
Üdv!
Kérdésem volna!
Egy NAS-ról szeretnék filmeket/sorozatokat lejátszani, 720p-1080p MKV, erősítőm nincsen. Eddig egy WD TV-ben gondolkodtam, de az XBMC biztosan jobb/szebb-szerintem-mint a WD szoftvere. B vagy Banana modell-t érdemes választanom erre a feladatra?
Köszi! -
Köszönöm!
A kérdéseim igazából nem is a digitális résszel kapcsolatosak, inkább a DAC minőségét szeretném a lehetőségekhez képest magas szinten biztosítani. Ez pedig egy roppant szubjektív terület, és nehéz szóban leírni az igényeket.
Eddig más vonalon sajnos a "100e Ft alatt a Szokol rádió hangminőségét nyújtó vackokat kapsz" véleményeket kaptam, ami nyilván nem az én igényszintem. Ellenben 10-15e forintig hajlandó vagyok elmenni, a Wolfson vélhetően tökéletesen kiszolgálja a füleimet. Mind a kettőt.
Az pedig, hogy a HDMI-ről vagy egy dedikált csatlakozóról jönnek-e a bitek, tökéletesen irreleváns -- illetve valóban előny az univerzális megoldás, amit akár máshol is be lehet vetni és még csak nem is kell belenyúlni hozzá a rendszerbe.Köszönettel: MaCS
-
Kroni1
veterán
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a CEC-et lehet valahogyan módosítani, hogy mit vezéreljenek a gombok?! Valahol olvastam, hogy van rá mód. Openelec alatt a jobb bal navigálás gombok kb. 1 percet előre-hátra pörgetnek a filmben, és jobb lenne ha ezt át lehetne állítani a gyors lejátszás-visszatekerés funkcióra, amiket most csak menüben navigálva lehet előhozni.
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #9724 üzenetére
Eléggé alap dolog hogy a hdmi hangot is visz. Az i2s tűket használók akkor működnek, ha a kernelben van hozzájuk támogatás - az elterjedtebbekhez lehet hogy már benne van.
Az usb-s hangkártyák használata körül sok panaszt olvastam régebben. Úgy általában az usb hajlamos csomagokat veszteni a pi-n, főleg ha nagyobb terhelés vagy netforgalom van.
A hdmi hang kezdettől fogva támogatott és nem hallottam panaszt rá.Egy hdmi-vga+hang átalakítót én is használok, igaz androidos stickkel, nem volt vele baj. Csak legyen plusz tápbemenete, hogy ne süsse meg a hdmi portot. A hdmi - hdmi+audio-t nem próbáltam még.
Távirányítóból ilyet használtam egy időben, volt olyan rendszer amivel alapból ment, volt amivel kézzel kellett mókolni. Tud egér + billentyűzet utánzó módban is működni de media center módban is. [link]
-
-
Nagyon köszönöm!
Az egyik leírás szerint: "Only for use with Rev 2(Model A or B) Raspberry Pi's with the P5 Header."
Továbbá több helyütt olvastam, hogy a régebbi PIkkel nem működik, de nyilván ellenőrizném megvásárlás előtt.Az Általad említett HDMI-kibogarászós megoldás mennyire stabil? Sajnos régen foglalkoztam érintőlegesen is hasonlóval, de nekem valahogy az a becsípődésem, hogy a natív, egyszerűbb megoldásokat általában jobb követni -- márpedig maga a digitális hangkimenet használata számomra valahogy plasztikusabbnak tűnik, mint ugyanezt a jelet egy kevert adatfolyamról leválasztani -- persze ezt csinálja minden tévé, házimozi, akármi, de akkor is.
Köszönettel: MaCS
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #9720 üzenetére
Hang kapcsán: a B+ kiosztása megváltozott, érdemes utána nézni hogy működnek-e az i2S megoldások (pl wolfson) vele. Gyors keresés után azt látom, hogy elképzelhető, de ha régi modellhez való, akkor át kell kábelezni, nem lehet csak úgy rádugni.
A legolcsóbb megbízható hang megoldás szerintem a hdmi- ről levett hang. Ahhoz nem kell semmi extra driver vagy kernel hekkelés. Léteznek hdmi -> vga+audio (tápbemenetes változat a jó), vagy hdmi -> hdmi + audio eszközök is. Régebben linkeltünk is párat.
(#9719) vzoltan: érdekesen hangzik a C1. A kártyapc topicban szerintem szívesen olvasunk majd tapasztalatokat róla [link]
-
golya87
őstag
válasz
MaCS_70 #9720 üzenetére
1. 2. Csak mobilos vezérlés nem játszik? Androidos klienssel nincs tapasztalatom, de iOS és a WP távvezérlő program számomra bőven jó. Sőt, pl iPad-en az EPG infókat is meg tudod tekinteni, a film, sorozat adatok mellett. Ebből kiindulva az Androidos verzió se lehet lemaradva.
-
Üdvözletem a topiclakóknak!
Előre is bocsánatot kérek a nagyon kezdő + nagyon outszájder kérdéseimért.
A lényeg, hogy médialejátszót keresek, nyilván olcsót de jót, és kismillió cikk és teszt elolvasása után nekem az jött le, hogy a Raspberry egy karcsú célrendszerrel még 1080p-re is simán jó, a támogatottsága miatt pedig jobban járok vele, mint az erősebb/drágább lapokkal.
Kérdéseim a következők (az elmúlt hónapok termésében nem leltem választ, azóta meg akár újdonságok is lehetnek):
A reménybeli B+-t szeretném első sorban zenehallgatásra használni, de fényképnézegetés és esetlegesen mozizás is szóba jöhet.
1. Milyen kézi távirányítót ajánlotok? (HDMI CEC nem játszik) A magyar boltokban látok egy IR-diódából + nagyon alapfunkciós távirányítóból álló szettet 4500 Ft-ért, webshopokban viszont ennyiért sokkal komolyabb készülékeket látok USB-s infrával. Sokak szerint ezek külön előnye, hogy nem kell a LIRC-cel szenvedni, hanem csak úgy mennek a Kodival, illetve billentyűparancsként osztva az utasításokat univerzálisak.
2. Androidos távvezérelhetőséggel hogy állunk? Szeretném pl. a zenét a telefonomon összeválogatni album-előadó-műfaj alapon a hálózati DLNA/SMB szerverről.
3. Szeretnék nem botrányosan rossz, de nem is audiofil hangot kinyerni a készülékből egy sztereó erősítő irányába. Eddig a Wolfson Audio Card for Raspberry Pi és a HiFiBerry kártyákat láttam, amik állítólag jók, csak kicsit nehezen beszerezhetőek. Hasonló vagy alacsonyabb árban van ezeknek alternatívájuk, illetve ezekkel akad-e tapasztalat?
Köszönettel: MaCS
-
-
szaboger
tag
Sziaszok ! Nem tudom hogy hol kezdjem tvhez szeretnék egy ambilight-hoz hasonlót felszerelni, ilyet lehet kapni készen vagy ha nem valaki aki foglalkozik ilyen készítésével.
-
brummmogo
tag
Sziasztok!
Egy Raspberry Pi vagy egy Banana Pi vásárlásán gondolkozom. Tudnátok esetleg tapasztalatokat mondani, hogy melyiket érné meg megrendelni?
A feladata 1080p-s és esetlegesen 3D tartalmak lejátszása lenne hálózaton keresztül NAS-ról. A hangot egy erősítőnek a képet pedig egy projektornak vagy tv-nek továbbítaná.
Versenyben van még egy Mede8er 600X3D is. Szerintetek melyik érné meg az árát a felhasználás tükrében?Köszi szépen a segítségeteket előre is.
-
Gyula84
veterán
válasz
Ereshkigal #9712 üzenetére
köszi megnézem
(#9713) moli.hu
ha a pingelés megy akkor kell lenni-e nem? -
Gyula84
veterán
Hali
ez alapján akarom beállítani az ARCH-ot a raspin, de amikor a sudo-t akarom telepíteni akkor visszakérdez hogy elindítom-e, majd hibát dob rá hogy error: failed retrieving some file 'sudo-1.8.10.p3 és így tovább..
mi lehet a probléma? a net szerintem jó googlét tudom pinggelni, de kezdő vagyok szóval bármi ötlet jöhet
-
Kroni1
veterán
Üdv! A raspberry-met csak ambilight-ra, konkrétan a hyperion müködtetésére szeretném hasznàlni, ugy hogy a médialejàtszàs egy màsik eszközröl, egy cuboxról menne. Össze lehet ezt hozni? Ha igen akkor hogyan?! Miként adok jelet a pi-nek?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #9704 üzenetére
Ertem. Nincs Raspberry PI kameram, Sony PLAYSTATION Eye-t akarok hasznalni hozza.
(#9705) moli.hu válasza tvamos (#9703) üzenetére
Igen, az valoszinuleg jobb lenne! -
Kroni1
veterán
SSH-n valahogy meg lehet nézni a Pi aktuális CPU terhelését?!
-
moli.hu
őstag
hat, mindenesetre en nem raknek fel egy idegen nevesincs senki altal csomagolt binaris futtathato fileokat semmilyen szamitogepemre.
(a hivatalos imagebol le tudod szedni az xfce-hez tartozo package-eket, majd tudsz csinalni errol te is egy image dumpot, mint ahogy az alapitvany is csinalta azt, amit te epp az elobb raktal fel. es minden pi-re jo lesz evek mulva is, hisz a hardver nem valtozik) -
tvamos
nagyúr
Tudok en RP-re Debian alapu OS-t letolteni elore installalt GUI nelkul? (Raspbian GUI nelkul.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged