- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cyber_Bird #6798 üzenetére
Nem tudom, 1000 éve használok apache-ot, azert raktam azt fel. lighttpd-t mar lattam talán kétszer, az nginx-rol pedig nem is hallottam. Hát ezért
-
nah, életre kellt a hyperio. Ami jó, hogy sokkal gyorsabb, így nincs késés a kép, és a ledek között. Viszont a hd mkv-k ugyan úgy szaggatnak ha be van kapcsolva. Igaz, pár dolog még fut (apache2, mysql, transmission, stb) és lehet ez más sok kicsit neki
-
stopperos
senior tag
válasz
szupitijs #6795 üzenetére
Ha linux a másik géped, akkor a legegyszerűbb az sshfs. Fel kell tenni apt-get -el, majd hozz létre egy mappát, majd abba csatold bele az asztali géped egyik mappáját. A Pi-n a parancsok:
sudo apt-get install sshfs
mkdir remote_cam
sshfs user@asztali_ip:camera remote_cam -
harry
veterán
Köszi a tippeket. Ennyire fontos, hogy diffúz legyen? Különben túl erős, vagy nem elég szórt, vagy mi a gond?
Típus: egyszer körbejártam a témát, már nem emlékszem pontosan, mindenesetre én a WS2812B-t néztem, ami többek között azért érdekes, mert magába a LED-be van integrálva a vezérlő chip. Igazából sok gyakorlati jelentősége nincs, legfeljebb annyi, hogy több fér el adott hosszon, de itt az nem annyira fontos.
Nekem szimpatikusabb a szalagos megoldás, egyszerűbben rögzíthető is, igaz igen, elhelyezést tekintve tán annyira nem praktikus, viszont ha jól emlékszem azt számoltam, hogy 1 méter pont elég lenne a monitorom hátuljára.
De majd nekiülök egyszer a témának mélyebben is. Igaz, én első körben most Arduinora szeretném kötni, meg úgy egyáltalán, az egészet PC-re.
Később lehet építek egy RPi alapú mozi-gépet is, jelenleg inkább otthon automatizálási feladatkörbe szeretném bevinni. -
válasz
vzoltan #6787 üzenetére
jah, én csak 850-re húztam, meg ami fő probléma lehet, hogy NTFS a wincsi ami rá van dugva, így a -3g eléggé eszi a procit, a kettő együtt meg lehet már sok neki.
(#6786) harry: Nem tudom azok milyenek amit linkeltél, de annó mindenki a WS2801 ajánlotta. A nem szalagos megoldás azért jobb, mert itt nem fix a távolság, így bármekkora tv-re fel lehet rakni, mert te határozod meg a ledek közötti távolságot.
-
vzoltan
aktív tag
nekem nem szaggatott meg boblightal sem soha, sem hyperionnal, mindig 50led volt es a 1080p bluray 3d iso is vigan ment raadasul halozatrol.
szoval sosem ertettem mikor a ledeg sebessegere panaszkodtak masok, szerencsem van, de nem tudom miert(amugy a raspbmc 'superre' van huzva ami 950mhz)
passz, nem probaltam mashogyan csak ahogy lathatod a fotokon, szoval nem tudom a szalagos cuccal milyen ha az a direkt feny a falat vilagitja. az viszont tuti hogy diffuz led legyen. plusz ami nekem van azt szinte barmilyen (0-10cm) tavolsagra vagy surusegre lehet pakolni egymastol nem ugy mint egy ilyen szalag ledet.
-
válasz
vzoltan #6784 üzenetére
rendben, csinálok, bár még félkész állapotban van, a ledeknek a lukak még nem mindegyiknek van kész. Én ugyan így terveztem bele a ledeket, nem a fal felé, bár meg van az előnye, hogy csöveket tudom forgatni, így a kanyarban lévőkön kívül akár a fal felé is nézhetnének
Viszont én a keretet úgy csináltam, hogy a tv szélétől 10-10cm-el beljebb vannak a ledek.Ahogy számolom a tied is 50 ledes. Jobban viszi mint a boblight? Mert az első verzióm 25 ledes volt (talán emlékszel, jó párszor zaklattalak is
) azzal nem volt semmi gond, nem olyan régen lecseréltem 50 darabosra, de itt már pl 720-as mkv-val beszaggat a film. Ezért is akartam kipróbálni ezt a hyperiont.
-
válasz
vzoltan #6781 üzenetére
ok, köszi, de hogy tudom a .jar HyperCon progit futtatni? (mármint tudom, hogy az java, csak most ezért le kell szedni egy fejlesztői környezetet?
)
nincs ebből valami exe?(#6779) RaptureZ Nem nagyon értem a kérdésed. Vettem ledet az ebay-en, és rákötöttem a pi-re.
A bekötést itt is láthatod:
https://github.com/tvdzwan/hyperion/wiki/hardware
Más nem kell hozzá, csak táp, és már megy is.
Keretnek meg vette 2-es villanyszerelő PVC csövet, és abból készül a tv hátuljára. -
próbálta már a valaki a hyperiont?
Én felraktam a leírtaknak megfelelően, és a tesztet futtatva, szépen világítanak is a ledek:
hyperion-remote --priority 50 --color red --duration 5000
és utána? Mit kéne csinálnom? Mert nem világítanak a filmek alatt a ledek.Szerk: jah, es az androidos app is szepen vezerli
-
azbest
félisten
válasz
wassermann #6775 üzenetére
kicsit drágácska a vevő, amit linkeltél ... ahogy látom 1500 huf körül indul már hasonló. Például ez. Ha jól értem az usb csatlakozó csak tápellátás szerepét tölti be, tehát usb tölbőbe kell csak dugni és a 3.5mm jacket pedig bele. Ja hogy akkus az amit linkeltél.
-
azbest
félisten
válasz
vzoltan #6773 üzenetére
Gondolom azért mert hdmi-n csak pass through van azoknál a hangoknál, tehát változatlanul tolja ki. Ha meg analógra le kell keverni, már nem pass throuh. Gondolom nem lehet úgy beállítani, hogy hdmi-n az eredeti menjen, de szoftveresen dekódolja és keverje le stereora.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
stopperos #6771 üzenetére
Szinten probaltam a dualt
Mukodik is (pont azert h airplayen hazimozira kilkuldjem a zenet) viszont ha a dual be van kapcsolva akkor valamiert nem kapok kodolatlan dts/ac3 -at a hazimozi cuccra.Amint kikapcsolom a dualt ujra jon a dts.
(Nem keverem azzal h dualban az analog csak sztereo, az vilagos, de ettol meg hdmi-tv-optika-hazimozi felalasban johetne a dts5.1 ugyan ugy mint dual nelkul...)
Config.txt -be beraktam
hdmi_force_edid_audio=1
Ez loki ki amugy kodolatlanul a dts5.1 et es ezt a tv is atereszti optikan a hazimozim fele ami szepen feldolgozza azt (ha a dual ki van kapcsolva)
-
Hyperion
senior tag
Összesítve sok újdonságot nem hallottam.
A confluence mod-ot kipróbálom.Köszönöm szépen!
HDMI sleep/resume dolog senkit nem érint?
Esetleg kipróbáltam már valaki a fenti javaslatot? -
vzoltan
aktív tag
válasz
wassermann #6766 üzenetére
nalam az alap Confluence ami kek,
mivel a menut nem nagyon nezem,
ritkan inditom onnan a neznivalot (de akkor se nezem 10-20mpnel tobbet),
inkabb tablettrol vagy telorol xbmc appbol ami meg szepen leszedi biritokkal a listat a kijelzore,
es csak rabokok a boritora maris latom a tvn.
igy aztan nekem nem erdemes skinezni. -
Hyperion
senior tag
válasz
wassermann #6766 üzenetére
1280x1024. (Boomerang, Cartoon, és egyéb 4:3-as rajzfilmcsatornák miatt
)
Igen, ezt ma tervezem kipróbálni!
-
Hyperion
senior tag
Félig meddig közvélemény kutatás
Nektek melyik XBMC skin vált be a legjobban?
0-24-es DI.fm plussz tvheadend-es multimédia eszközként használok egyet, és nem vagyok maradéktalanul elégedett egyik skin-el sem.Amit kipróbáltam:
- Confluence: Aránylag gyors, de nagyon puritán. Tv-s része meg még ronda is!
- Amber: Az egyik kedvencem. Gyors(gyorsabb mint a confluence), szép.
- Quartz: A leggyorsabb. Marha ronda.Meg még tonnányi, de azok nagyon lassúak voltak.
-
vzoltan
aktív tag
Ws2081 ledstrip a ledek kulon cimezhetoek, es eleg neki 3 gpio
Igy: http://boblight.googlecode.com/svn/wiki/diagram.pngEz egy otlet/tip
Szoftveres hatteret nem tudom hogyan lehet megvalositani, de ezek a ledek tuti alkalmasak lennenek erre is
(En video nezeshez hasznalom oket ugyan boblight korabban most mar hyperion)(Amugy a pebble oramon pont van ilyen watchface
http://pbbl.me/j7jc4 )
-
Peter789
senior tag
Jópofa cucc...
Ha jól számolom, akkor ez az "IT IS"-el együtt 22 világító egység, az RPi-nek pedig mindennel együt van 21 GPIO lába... Ha az "IT IS"-t permanensre kötöd, akkor éppen elég
Ennyi LED-et semmiképpen sem szabad közvetlenül meghajtani, de csatornánként egy olcsó MOSFET meghajtás megoldja a kérdést, csak kicsit forrasztgatni is kell hozzá...
Ha pedig az LCD-s megoldásnak mennél neki, akkor 4.3" composite bemeneteset már kapsz 20$ alatt (ettől minőséget ne várj), de a 7" HDMI bemenetes ára is elég barátságos, alig többért már érintőpaneles szett is van, a 10"-osak pedig valamivel 100$ felett kezdődnek
-
Hyperion
senior tag
HDMI standby-ba küldés, majd visszahozásra van már működő megoldás?
Jó pár hónapos postokat találok ezzel kapcsolatban, és mivel 0-24-ben megy egy monitor az egyik raspimon jó lenne ki-be kapcsolgatni a monitort(GPIO vezérelt relé-t elég barbár megoldásnak tartom).
Köszönöm!
-
Hyperion
senior tag
Meg lehet oldani. Kell egy GPIO expander, mivel az alap IO port szám kevés ennyi ledhez.
Egy 7" -os LCD kb 10-12k 10" még drágább, szóval szerintem "csak" egy órába ennyi pénzt beleszórni túlzás.Ha multimédiára is szeretnéd használni az más tészta, ugyanis XBMC-ben van ilyen képernyővédő.
-
footy
addikt
Valaki epitett mar wordclockot raspberryvel?
Ilyesmit szeretnek:Ledek vilagitjak meg az egyes szavakat.
Ha a ledeket trukkos vezerelni, akkor szobajohet meg valami kisebb 5-10" TFT. Ebbol van valami bestbuy, amit egyszeru a Raspberryre kotni?
-
peter9228
aktív tag
válasz
balaaa88 #6751 üzenetére
Ugye ez az utolsó parancs a ledeknek:
GPIO.output(7,False)
GPIO.output(22,False)
GPIO.output(16,True)
Ez azt csinálja, hogy az első kettőt lekapcsolja, majd a harmadikat bekapcsolja. De hogyha azt nem kapcsolod le, akkor úgy is marad. Tehát kell egy ilyen, az utolsó "time.sleep(speed)" után:
GPIO.output(7,False)
GPIO.output(22,False)
GPIO.output(16,False)
Így néz ki a teljes kód: [link](Amikor előzőleg is True/False volt az érték, fölösleges még egyszer ugyanarra állítani. De így érthetőbb, és a működést nem befolyásolja túlságosan.)
-
balaaa88
aktív tag
válasz
peter9228 #6750 üzenetére
#!/usr/bin/env python
import RPi.GPIO as GPIO
import timeGPIO.setmode(GPIO.BOARD)
GPIO.setup(7, GPIO.OUT)
GPIO.setup(16, GPIO.OUT)
GPIO.setup(22, GPIO.OUT)def Blink(numTimes,speed):
for i in range(0,numTimes):
print "Iteration " + str(i+1)
GPIO.output(7,True)
GPIO.output(22,False)
GPIO.output(16,False)
time.sleep(speed)
GPIO.output(7,False)
GPIO.output(22,True)
GPIO.output(16,False)
time.sleep(speed)
GPIO.output(7,False)
GPIO.output(22,False)
GPIO.output(16,True)
time.sleep(speed)
print "Done"
GPIO.cleanup()iterations = raw_input("Enter total number of times to blink: ")
speed = raw_input("Enter length of each blink(seconds): ")Blink(int(iterations),float(speed))
-
balaaa88
aktív tag
Ha láma kérdés, akkor bocs. Ez alapján megcsináltam a Blinking Light-ot (az oldal alján). Annyi kiegészítéssel, hogy 1 helyett 3 led-et használok (először az első, aztán a második, majd harmadik villan fel; a ciklust bővítettem a megfelelő GPIO számmal). Mindhárom 3.3V-on, 180 Ohm-os ellenálásra kötve. A script fut, a "problémám" annyi, hogy ha egyszer lefutott a script, mikor másodszor indítom, akkor a 3. ledet (mindig ugyanazt) bekapcsolja mielőtt beírnám neki az adatokat, hogy hányszor és mennyit villanjon. Erre tipp?
-
csimpas
tag
fswebcam zöld vagy épp fekete képre van valami gyógyír?
-
harry
veterán
válasz
stopperos #6746 üzenetére
Relét azért készíthet maga is (bár ennek még egyáltalán nem jártam utána, de nem lehet bonyolult). CO szenzorból pedig van egy ilyen nekem is, jobban mondva nem csak maga a szenzor, hanem egy kis nyákra szerelt verzió, amin van egy digitális kimenet is: ez egy küszöbindex átlépése esetén ad ki aktív jelet, így simán mehet gpio-ra (jobban mondva a feszültségkülönbség miatt nem közvetlenül), már, ha csak riasztani kell, nem monitorozni. eBay-en van $5 körül. [link]
Jobban mondva egy MQ-3 alkohol szenzort próbáltam (Arduinon), a CO-t még nem néztem, de gyanítom az is így működik. -
stopperos
senior tag
válasz
LógaGéza #6738 üzenetére
Magával a Pi-vel nem. Legegyszerűbb, ha veszel egy ilyen kiegészítőt. Illetve a másik az a vezeték nélkül vezérelhető konnektorok.
Egy CO szenzor de ez analóg, ellenállás kimenettel, még kell egy I2C kommunikációs AD konverter. Mondjuk ez négycsatornás (4 szenzor mérésére).Lin3Lord: Kontakt hiba, cseréld meg a kettőt és nézd meg úgy megy e. Nekem akkor volt ilyen gondom, amikor az ellenállás kimozdult a helyéből, és nem húzta fel az adat lábat. Akkor az egész hálózat eltűnt.
-
Lin3Lord
tag
talalkoztatok mar olyannal, hogy az egyk DS1820-at sokszor nem latja az rpi? egyszeruen eltunik...neha par percre, neha orakra. mindekozben a masik kozben tokeletesen uzemel es pontos ertekeket ad.
-
harry
veterán
-
szupitijs
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Sikerült hozzájutnom egy ilyen kis málnához kamerával együtt...time lapse videók készítéséhez használnám őket.
Sikerült is megcsinálnom mindent, hogy működjön össze is jött már pár felvétel CSAK az lenne a gondom, hogy a 8gb-os memóriakártyámra "kevés" kép fér rá még akkor is ha a képminőséget felezem illetve negyedelem.
Arra gondoltam, hogy mi lenne ha egy rá csatlakoztatott pendrive-ra mentené a képeket, vagy esetleg valahogy FTP-n keresztül az asztali pc-re... De jobb lenne inkább egy pendrive
Valaki tudna ebben ötleteket / tanácsokat adni ?
Köszönöm
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #6739 üzenetére
Plusz vám...
-
wassermann
Topikgazda
Valaki feldobta itt korábban az ODROID-U3-at... elkezdtem nézegetni, milyen jó 59 dollárért. Már kezdtem magam ráhangolni, amikor egy nagy átcseszéssel szembesültem: hogy a szállítás még plussz 25.
Asszem a következő páciens a kisebbik Pi lesz majd, aktív USB-hubbal
-
stopperos
senior tag
válasz
LógaGéza #6733 üzenetére
Szia ez program kérdése csak, miután kiolvasod a szenzorokat az értékek alapján azt csinálsz amit akarsz.
A DS18B20-akban az a jó, hogy 1-wire szabványon mennek, és semmi módosítás nélkül 10 darab felfűzhető 1 GPIO portra (+3,3V + GND), módosítással 127db. A DHT11/22 és társaik (hőmérséklet és páratartalom mérők) más szabványon kommunikálnak, és 1 szenzorhoz 1 GPIO láb kell (+3,3 V +GND). a második szenzor bekötéséhez egy újabb GPIO láb kell. Ahány programozható GPIO van, annyit köthetsz rá. Ha jól néztem én 21 et számoltam össze (8 szabad, 4 nincs beforrasztva, 9 alapból más funkció, de átkapcsolható), tehát ennyi DHT* szenzort tehetsz rá. -
Lin3Lord
tag
en ezt a megoldast hasznalom, rrd jó, nem kell neki sok minden, mint pl az sql-es megoldasoknak.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Az megoldható, hogy két hőmérséklet és páratartalom szenzort lehet működtetni egy Pi-ről? Külön monitorozni, és esetleg ha elér bizonyos értékeket, akkor elinditson egy ventillátort? -
stopperos
senior tag
válasz
szergely001 #6729 üzenetére
Nekem is érkezik lassan egy DHT22-es, ha megjön az is bekerül majd a repertoárba, csak a 22-es GPIO-ra, mert a 4-est már használom w1-re, illetve majd az FM rádiót akarom kipróbálni
-
szergely001
csendes tag
válasz
stopperos #6721 üzenetére
Ez jó lenne, csak ugye a DHT22 nincs w1 alatt. Külön kell meghívni egy alkalmazással minden alkalommal, bár a Te shell scripted simán át konfigolható rá. Köszi a scriptet.
Egyébként úgy van bekötve hogy 3.3v egy szálon majd GPIO 2 és 4-en kommunikálnak velem. De nem értem ezeket a homérséglet kieséseket. Azon gondolkozom veszek másikat és hagyom a francba őket.
-
csimpas
tag
ha már hőmérséklet, ez a problémám
mit ajánlotok, mivel mérjem ki az adatokat? -
stopperos
senior tag
válasz
szergely001 #6720 üzenetére
A DHT szenzorok nem Dallas 1-wire szabványon kommunikálnak, bár pontosak, de csak 1-et köthetsz rá egy GPIO pinre.
Szerk: Amúgy vargalex-el értek egyet, a shell nagyon jó erre. 5 sorból meg lehet csinálni. Itt a githubomban a munin script w1-re. A 29,31,32 es sor a lényeg. -
szergely001
csendes tag
Sziasztok!
Ha már itt a hőmérsékletről van szó, akkor érdemes használni az RPI monitor beépített dolgait:
http://rpi-experiences.blogspot.fr/2013/07/rpi-monitor-use-dht11-or-dht22-humidity.html
Vagy pedig muninra grafikázni. Én eléggé kezdő vagyok programozás terén, de sikerült megoldani, hogy muninba rakja az értékeket, illetve az RPi monitor is menjen.
Bővebben itt láthatjátok:
http://szpi.no-ip.info:8888
http://szpi.no-ip.info/munin/SzergelyPI/SzergelyPI/rpi_szoba_temp.htmlPS: Én DHT22-tőt használok, aki ilyennel próbálkozik tudok még tippeket adni.
PS2: Tudom hogy nem jó az RPi grafika szerintem kevés a "volt" a 2 szenzornak, bár erre még nem jöttem rá. -
vargalex
félisten
Szia!
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de szerintem a hőmérséklet kiolvasására teljesen felesleges python-t használni. És egy shell scriptet írtam a hőmérséklet kiolvasására és mysql adatbázisba írására.
A lényegi rész a következő (a mysql insert-et a beillesztett script-ben echo-ra cseréltem, így a felesleges változókat is töröltem):
#!/bin/bash
TEMPERATUREDIR=/sys/devices/w1_bus_master1
TEMPERCOUNT=0
for temper in $(ls $TEMPERATUREDIR/28*/w1_slave)
do
((TEMPERCOUNT++))
TEMPNAME=$(basename $(dirname $temper))
TEMPCONTENT=$(cat $temper)
while [ "$(echo "$TEMPCONTENT" | head -n 1 | cut -f 12 -d " ")" != "YES" ]
do
sleep 1
TEMPCONTENT=$(cat $temper)
done
TEMPERATURE=$(echo "$TEMPCONTENT" | tail -1 | cut -f 2 -d "=" | awk '{ print $1/1000}')
TEMPNAMES[$TEMPERCOUNT]=$TEMPNAME
TEMPERATURES[$TEMPERCOUNT]=$TEMPERATURE
done
for i in $(seq 1 $TEMPERCOUNT)
do
echo "${TEMPNAMES[$i]}: ${TEMPERATURES[$i]}"
doneTermészetesen ez a script az összes hőmérséklet szenzor értékét kiolvassa.
-
vzozo
senior tag
-
-
vzozo
senior tag
-
tényleg nem értem.
Amikor át akarom konvertálni ezt mondja:
name 'temp_c' is not defined
hátde miért nem definiált? Vagy akkor milyen változót ír ki a képernyőre? -
g = open('themp.txt','w')
g.write(aaabbbccc())
g.close()az aaabbbccc helyén próbáltam a read_temp-et, és a temp_c -t is
Programkód:def read_temp_raw():
f = open(device_file, 'r')
lines = f.readlines()
f.close()
return lines
def read_temp():
lines = read_temp_raw()
while lines[0].strip()[-3:] != 'YES':
time.sleep(0.2)
lines = read_temp_raw()
equals_pos = lines[1].find('t=')
if equals_pos != -1:
temp_string = lines[1][equals_pos+2:]
temp_c = float(temp_string) / 1000.0
temp_f = temp_c * 9.0 / 5.0 + 32.0
return temp_c -
vzozo
senior tag
Mire kapod a hibát, mit próbáltál, hogyan?
Ez segít? How to redirect 'print' output to a file using python?
-
oké, odáig már eljutottam, hogy hogyan kéne kiírni, de nem tudom hogy a script milyen változóban adja vissza az értéket.
Ezt a hibát kapom:
TypeError: expected a character buffer object -
vzozo
senior tag
Ez szerintem kicsit túl van bonyolítva, nekem ennyi van a cronban egy hasonló hőmérséklet loggoló szkriptnél:
*/4 * * * * /usr/bin/python /home/pi/temp/rpitemp.py
Azaz csak simán meghívja a szkriptet, és kész. (Igaz, nálam webes hívással loggol SQL-be.) Miért nem a .py-ben írod egy fájlba a végeredményt, miért kell átirányítanod a kimenetet?
A cron mit loggol a /var/log/syslog-ba?
-
na, nem lett jó, így kicsit még nyomoztam, és a következő van.
Van egy .sh amiben benne van ez:
sudo /usr/bin/python /home/pi/themp.py > /home/pi/themp.txt
ennek a file-nak (themp.txt) az értékét mindig kitörlöm.
Ez a file tök üres marad egészen addig, amíg kézzel le nem futtatom a parancsot (vagy ugyan azt az .sh-t amire a chrontab-ba van). akkor ír bele, és onnantól mindig. Csak azt nem értem, hogy addig miért nem. mindenkinek van írási és olvasási joga a file-hoz.
az .sh pedig biztos lefut elsőre is, mert mást is csinál, és azt megcsinálja -
peter9228
aktív tag
Elsőre nem ugrott be azért nem írtam le, de most eszembe jutott. A python scriptem egy ilyen mappában volt: /home/pi/photos/xy.py
Akármit csináltam, nem indult el crontab-ból. Aztán áttettem a /home/pi mappába, és ott működött. (igen, teljes elérési utat adtam meg)
De szerintem nálad nem ez lesz a gond. Szerintem próbáld meg root-ként futtatni a cron-t, így nem kell a sudo: sudo crontab -e -u root.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged