Hirdetés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Xmodule
üzenetére
Kijelzőből én sem fogok compozítosat venni, és a felbontás is min 800x480 de inkább ez felett kellene.TV tunneren láttam mennyire rossz kép jön át azon a csatin. A célja hordozható netezősgép elsősorban. Flash nélkül, a lehető legtöbb blokkolóval, ugyanis főleg a rosszul megírt oldalaknak kell hatalmas gépigény.
Ha össze tudom hozni akkor autódiagnosztikai gép is lehet belőle (USB-soros átalakítóm van linuxos driverekkel). -
whabaky
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Köszi a választ, tehát RCA. Hirtelen valamiért azt hittem, hogy közvetlen a "gépre" lesz kötve szalagkábellel, ezért kérdeztem
Viszont most nézegettem youtube-on videókat és tényleg RCA-val csinálják mindenhol (csak ugyebár még kell valami köztes átalakító is, ahogy láttam).Majd, ha beszerzek én is egy RasPi-t, akkor tüzetesebben utánanézek, mert csak úgy lutrira nem szeretném majd megvenni.
(Tervben van egy fedélzeti computer, vagy carcomp, kinek hogy tetszik. Érintő kijelző, GPS, wifi és persze a zene is erről menne majd
áramálletás, meg majd leágaztatva, külön kapcsolóval, hogy az indítózás ne vágja tönkre, illetve alap állapotban ne fogyasszon
de azt hiszem ehhez majd futok még pár kört...
)Milyen jól is nézne ki a Fabia-ban a középkonzol... rádió, fiók ki, érintő kijelző helyére, RasPi konzol mögött szépen "elrejtve"

-
whabaky
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Szia,
Az LCD-t mi alapján választottad ki a "kicsikének"? Milyen csatlakozón keresztül, milyen típusú/csatlakozójú kijelzőket lehet rákötni?(Azért kérdezem mert majd, ha beruházok egy Raspberry Pi-ra, majd szeretnék hozzá érintőkijelzőt eszkábálni
)Válaszodat előre is köszi

-
-
azbest
félisten
válasz
Xmodule
üzenetére
most ugye csak ugratod.... az nem fog működni amit írtál

A hdmi és dvi majdnem ugyanaz, csak alakjában más... Tehát hdmi -> dvi-d az átalakító, abból nem jön ki analóg jel. A dvi-i tartalmaz analóg jelet is azért lehet belőle egyszerű átalakítóval dsub-ot csinálni. HDMI--ből csak aktív átalakítóval lesz analóg dsub.A pi -nek van svideo kimenete is, azt általában rá lehet kötni tévékre.
-
fo_di
őstag
válasz
Xmodule
üzenetére
stereo hangkimeneten sehogy nem jön ki 5.1
az elsődleges cél pedig nem a mediacenter volt a gép készítése során, hanem olyan, amivel a gyermekek könnyen megtanulnak programozni (java, python, stb) és pont ezért kellett rá az analóg videókimenet, mert nincsen mindenhol még hdtv
ha neked mégis analóg 5.1 kell, akkor 3 dolgot tehetsz:
1-felkonvertálod a stereo kimenetet 5.1re
2-veszel egy 5.1es usb hangkártyát (mint pl akár ez [link])
3-veszel megfelelő erősítőt, ami hdmiből csinál analóg dugókat (mint pl ez: [link])
Új hozzászólás Aktív témák
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Supermicro SuperChassis 842TQC-668B rack szerver ház 668W táppal új
- Félkonfig eladó (I7-3770 + gyári hűtő - Asrock B75 Pro3 - 2x 8gb DDR3 1600mhz)
- Seagate Exos Enterprise Capacity 3.5 1TB 7200rpm 128MB SATA3 (ST1000NM0055)
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Samsung Galaxy S23+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont most nézegettem youtube-on videókat és tényleg RCA-val csinálják mindenhol (csak ugyebár még kell valami köztes átalakító is, ahogy láttam).
de azt hiszem ehhez majd futok még pár kört...
)
)
Vagy a kártya megadása nélkül is lehet paypalezni?

wassermann