Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• golya87

őstag

válasz Kroni1 #7485 üzenetére

WS2801-est rendeltem, amit fentebb linkeltem képen. Nekem 50db a 40"-os Samuhoz elég volt, inkább azzal van a gond, hogy alul kissé közel tettem a széléhez, látszik, hogy a fény külön van, nem egybe. Viszont felül több a hely és homogénnek tűnik.
    Igen 5V-ról megy, nekem pl egy 5V3A táp hajtja mindkettőt, a neten lévő rajz alapján kell összekötni.
    Viszont egy 55"os tv-nél már nőne a távolság a ledek között, ami nálam ~5,5 cm.

És ha rendelnél 50-et és ha kevés, rendelnél még egy 25-ös pakkot és a kettőt összeforrasztod?
    Vagy ez nem járható út? (csak filózok)

• itanczos

senior tag

válasz Kroni1 #7485 üzenetére

(Bár nekem még nincs működő, sok leírást és ajánlást elolvastam az elmúlt napokban.)

Számold ki légyszíves, hogy mennyi áramot vesznek fel a led-ek!
    Ha jól emlékszem, 0,3W /led, az 50*0,3=15W. Ez 5V-on kb 3A.
    Vagyis olyan tápegység kell, ami a Pi-t és ezt a +3A-t is elbírja.

Szóval, ha hasonlóan terhelhető tápról hajtod most a Pi-t, akkor igaz az állítás! Persze a tápfeszültséget nem a Pi-ről, hanem a tápegységtől kell a led-ekhez vezetni! Ráadásul nem is kis vékonyka kábellel! :)
    Sőt, 50 LED-nél, vagy ha Neked nem lesz elég az 50 (szerintem inkább 75 kellene ahhoz a mérethez), akkor már 2 oldalról célszerű megtáplálni a led-füzért. Reméljük a 75 még akadás mentesen hajtható.

Valaki kérdezte itt már, hogy mekkora képernyő méretig elég az 50 led. Simán hozzá fűzhetsz mondjuk egy 25-ös füzért! A 100 szerintem már sok és felesleges is, mert ott már nagyobb táp is kell, többször kell megtáplálni a füzért, stb...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés