Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Pokémon GO

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:08

LOGOUT.hu

Pokémon Go témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6901) tompiheroe83 válasza MaciG (#6900) üzenetére


tompiheroe83
tag

Térkép nem lehet pénzért, alapvetően ha pénzt költesz akkor időt és energiát spórolhatsz, de extra funkciót nem kaphatsz és csak korlátozottan juthatsz előnyhöz, a játék alapvető részeit(pl a pokestopok kipörgetése) nem kerülheted meg. Ezért nem lehet külön map, és pl ha vehetnél potit akkor nem kellene mászkálnod és túlzott előnybe kerülnél a gymeknél. Így is előnybe kerülsz ha nagyobb a bag-ed, de előre kell gondolkodnod, azonnal felmerülő problémát csak pénzzel nem tudsz megoldani, ez így korrekt is.( az ultraball hiányára is ez a válasz, ha ott egy dragonite és nincs ultraballod, akkor ezt csak pénzzel nem tudod megoldani)
Pénzzel nem kerülhetsz olyan előnybe amit pénz nélkül nem érhetsz el (több játékkal töltött idő, komolyabb stratégiai gondolkodás kell), ez kb alap minden in app purchasenál. Ez teljesen korrektül van megoldva így a pokemonnál..

+ emiatt az elv miatt vannak go plusnak is erősen korlátozott funkciói

[ Szerkesztve ]

(#6902) Boborján válasza tompiheroe83 (#6898) üzenetére


Boborján
tag

A gmyezésre nem a prestige baszogatása lett volna a megoldás mert az pont így volt jó. Ketten így is rohadt gyorsan lehetett bontani építeni meg alig.
Valami event kellett volna a gymekhez mint a mobáknál a season. Mondjuk x időnként üres lesz az összes gym. Például hetente. Vagy valami hasonló megoldás, hogy újra kelljen foglalgatni. Nem az, hogy egyáltalán ne lehessen építeni. Most úgy veszem ki majd a napi coint, hogy lebontok mindent a környéken mindennap... Nagy kunszt. De a nianticnak egy petákot nem fizetek addig amíg nem lesz normális tracking meg normális gps. Ez a kettő kéne az elsődleges erre folyton ilyen vacak updatekkel vakítják az embert mint, hogy az eve 5km-es tojásba lesz. Az evee kb common pokemon... Az egyetlen jó a buddy volt amit eddig hozzá adtak. Ez egyetlen értelmes update. Az össze többi csak rontott vagy nem csinált semmi érdemlegeset.
Amúgy meg vicces. Hamarosan jön a gen2 (nevettem sokat) :D :D :D
Még a trade meg a párbaj sem áll sehogy majd pont a gen 2 jön hamarosan :D

(#6903) MaciG válasza tompiheroe83 (#6901) üzenetére


MaciG
addikt

Ez nem igazán állja meg a helyét, hiszen vehetsz inkubátort, és akkor te 9x olyan gyorsan tudsz tojást keltetni. Vagyis valaki lesétál 5km-t és kikel 9 öt kilós, a másik meg eközben 45km-ert. Akkor itt nem spóroltál időt és energiát. Naná, hogy igen, nem is keveset, pontosan a kilencszeresét... :U

BANZAII

(#6904) petyus_ válasza MaciG (#6903) üzenetére


petyus_
senior tag

"alapvetően ha pénzt költesz akkor időt és energiát spórolhatsz"

(#6905) tompiheroe83 válasza Boborján (#6902) üzenetére


tompiheroe83
tag

Ez is egy megoldás amit mondasz, de az időszakos, kiszámíthatatlan, és determinálná, h mely napokon aktívabban a játékosok, egy kiszámítható rendszert adna, ami baromira nem oké. Ha van 10 gym és abban 10-10 ember az 1000 ingyen pokécoin, a jelenlegi rendszer ezt redukálja 3-600-ra szépen elosztva időben, hosszú távon fentarthatóan, úgy, hogy extra aktivitást ad, mivel pl a fix 10/10-es gymeknél se bontás nem volt se építés, most meg menni kell mindig. Mindig is ez volt a játék alapvető célja.
Ez az eddigi rendszer azoknak volt jó akik benne ültek a gymekben, mert ingyen coint kaptak egy halommal, ezt pedig már írtam miért nem jó.

Ja és a next gen már benne van a kódban tegnap óta ;)

[ Szerkesztve ]

(#6906) tompiheroe83 válasza petyus_ (#6904) üzenetére


tompiheroe83
tag

Köszi petyus, tökéletesen kiemelted a lényeget ;)

Ha inkubátort veszel annyival vagy előrébb MaciG, hogy 9-ed annyit sétálsz, ha elszánt vagyok akkor 9x annyit sétálok az egy inkubátorommal és ugyanott vagyunk. Nem vagy előrébb a pénzeddel mint én. Ezt írtam.

(#6907) MaciG válasza tompiheroe83 (#6906) üzenetére


MaciG
addikt

De ha lenne térkép, azzal is időt spórolnál, mert nem kéne minden irányba rohangászni, csak egyfelé. Vagy ha vehetnél potit, vagy ultra ball-t akkor se extra funkciót kapnál, hanem megint csak időt és energiát spórolnál, mert nem kell annyit mászkálni. Vagyis ha ezek lennének, semmivel nem tennél szert nagyobb előnyre ,mint az inkubátoroknál. Vagy ott van az incense. Az nem extra funkció szerinted, hogy más végigmegy kietlen pusztán és nem jön neki semmi, neked meg folyamatosan jönnek a ritka lények is? :U

Szóval nyugodtan kimondhatjuk, hogy ebben így nincs logika, csak szimplán a niantic xarik rá....

BANZAII

(#6908) Dr.NX válasza tompiheroe83 (#6905) üzenetére


Dr.NX
addikt

Az lehetne egy megoldás, hogy x óránként csökken a prestige. Mondjuk 24 óra után három óránként 1000 pontot, vagy valami ilyesmi.

Elfogadom a sütiket.

(#6909) tompiheroe83 válasza MaciG (#6907) üzenetére


tompiheroe83
tag

Még mindig ugyanazt mondod. Az incens pénzbe kerül, ezért cserébe lehetőséget kapok, h rövid idő alatt kapjak jó lényeket. Nem kapok extra lényt vagy olyat amit ne tudna összegyűjteni az aki megy 1000 km-t. Nyilván ez egy előny, hogy kevesebb km és idő alatt kapom meg, ez sarkall arra, hogy vegyél incenset. El lehet jutni ugyanoda csak küzdelmesebb.

Ha lenne térkép, 2 hét alatt meglenne minden mon és pápá, kilépnél. Ha sose lett volna fastpokemap és hasonlók és nem kényelmesedik el mindenki, akkor nem is lenne ekkora nyávogás. Mindenki meg akarja szerezni mindet. Ez a játék szlogenje, erre a "kincsvadászatra" és az erre fogékony emberi természetre épül a játék.
Ezért kellene a térkép, hogy ez minél hamarabb meglegyen. Na ez nem érdeke a Nianticnak, joggal.
Nekem 2 hiányzik, igencsak mozgat, hogy az a kettő meglegyen, aktívabb vagyok. Ha plusz mindig 10 gymben ülsz, az nem aktivál semmire, mintha minden nap menned kellene viszafoglalni.

Nyilván a mostani gyári tracker és a fastpokemap között kellene valami, erre törekszik is a niantic, nem egy hivatalos bétát láttunk, látunk most is.

Azt azért vegyük észre, hogy a Nianticnál nem fogalmatlan hülyék ülnek akik ha olvasnák ezt a fórumot a fejükhöz csapnának, hogy te jó ég ezek a srácok itt aztán tudják a tutit, de hülyén csináltuk, ezt jól elcsesztük b*sszameg. Komoly szakemberek ülnek ott, akik nyilván profitorientáltak persze, ami normális.
Mindennek oka van, van ami nyilvánvaló nekünk is, van aminek meg nem látjuk a hátterét. A játék jó irányba halad, azoknak akik ingyen akarnak játszani azoknak nem, de ezen lépjünk túl, hogy ez ingyen "jár". Ilyen nincs, mi is pénzért dolgozunk.

(#6910) tomazin válasza tompiheroe83 (#6909) üzenetére


tomazin
veterán

Volt "terkep" tappancsok formajaban, csak rosszul mukodott igy kivettek. A celtalan rohangaszas meg minden csak nem fun.
A komoly szakemberekbe vetett hited pedig...hidd el hatalmas nagy idiotak kepesek hatalmas cegeknek elokelo pozicioban dolgozni. Persze nem hulyek, csak annyira extrem szemszoget kepviselnek, h kozben elmegy az osszes jatekos. Es kitartanak mellette.

(#6911) Boborján válasza tompiheroe83 (#6905) üzenetére


Boborján
tag

Vagy 2 hónapja új fajta incensek is kerültek a kódba. Látsz olyat?
Két hónapja tesztelik Friscoban az új tracking rendszert és még az sem érhető el csak pár nagy városban.
Én értem a logikát abban, hogy menni kellejen mert tényleg úgy lenne értelme.DE nem veszik figyelembe, hogy semmis segítség nincs és mit akar a community. Ahogy látom mindenki szívesebben mozog ha van térkép. Volt térkép, megnéztem, odamentem. Most látom a sightingsba és tekerek tovább mert semmi kedvem oda vissza lejárni minden utcát. Nem veszik figyelembe, hogy vannak helyek ahol a tél közeleg és az emberek nem, hogy a gym mellett órákig állni nem akarnak majd hanem az utcára menni sem. A speed limitek meg egyre röhejesebbek. Aki megvette a go+ -t az most dobhatja is ki mert annak kb annyi értelme volt, hogy pörgesd a stoppokat menet közben.
Az az üzleti modell , hogy így akarnak bevételhez jutni meg alapból bukta mert aki eddig költött az ez után s fog akinek meg eddig nem volt rá az eztán se fog... Én se fogok egy petákot se költeni mert nincs mire. Még ha jönnek is a 2. genes pokemon akkor kidobom az elő genesek 90%-át ami az ég világon semmire nem jó azon túl, hogy meg van.

(#6912) lm83


lm83
őstag

apkmirror-on már fent van a 0.45.0-ás verzió.
Remélem stabilabb lesz, ez a verzió, nem lép ki állandóan pár percenként, meg a termet is betölti majd...

(#6913) MaciG válasza tompiheroe83 (#6909) üzenetére


MaciG
addikt

Oké, lépjünk túl a térképen. Mi a magyarázat arra, hogy miért nincs ultra ball, poti, revive? Azokkal nem kapsz extrát, hiszen meg tudod szerezni őket, tehát csak időt spórolnál vele, mint az incensel vagy inkubátorokkal.

" A játék jó irányba halad, azoknak akik ingyen akarnak játszani azoknak nem, de ezen lépjünk túl, hogy ez ingyen "jár". Ilyen nincs, mi is pénzért dolgozunk."
Téged nem a niantic fizet? :D Egy játék akkor halad jó irányba ha tetszik a játékosoknak, a nagy többségnek.
Az hogy ezt folyamatosan csak leépítik (pl tiltják a rootot, ezzel sok játékost kizárva, úgy, hogy még a csalás kérdését se oldják meg vele), olyan újdonságokat tesznek bele ami egyébként a többségnek nem tetszik miközben az alkalmazás tele van bugokkal/hibákkal, ez engem inkább arra ösztönöz, hogy még véletlenül se öljek bele pénzt, mert meg fogom bánni. :U

Gym edzésnél hogy alakult most a szerezhető presztizs?

BANZAII

(#6914) TazLeacher válasza tompiheroe83 (#6909) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Miért, térképpel olyan lényt kapok, amit más ne kapna? Pont az ellenkezőjét írod, mint a valóság. Térképpel csak felfedem az egyébként is ott lévő lények helyét, de Te ugyan úgy el tudod kapni őket térkép nélkül is. Incense-el mi történik? Olyan lényt kapok, amit neked fel sem dob a játék...

A játék jó irányba halad, azoknak akik ingyen akarnak játszani azoknak nem, de ezen lépjünk túl, hogy ez ingyen "jár". Ilyen nincs, mi is pénzért dolgozunk.

A játék ku*va sz@r irányba halad:

1. Nem lehet benne pokéstop-ot vagy Gymet kérni. Sz@r helyen laksz? Megszívtad.
2. Nem működik a nyomkövető. Nem kicsit, sehogy. A közeli pokémonok jelzése szó szoros értelemben semmit nem ér. Ott van előttem valami, mert feldobja a játék, megjelenik, mégis 6. helyen van a nyomkövetőben. Jobbra indulok eltűnik a nyomkövetőről, balra indulok még ott van. A térkép meg mutatja, hogy jobbra van. Visszamegyek jobbra, a nyomkövetőn már ott sincs, de megjelenik előttem.
3. A km számláló egy kalap sz@r. Bármelyik normális tracker program tud rendesen számolni, ez nem. A valóságtól teljesen elrugaszkodott eredmények jöhetnek ki akár pozitív, akár negatív oldalról. Mész egy kört, ha pont sz@rul mért, alig számol valamit. Az utcánk sarkán kiírja, hogy túl gyorsan megyek, majd 60 km/h-val végigszáguldok a házunkig, ami 300 m, de ugye csak jó pár perc múlva mér rá, így a m/s már a kívánt szint alatt van, megadja a 300 m-t.
4. A lények elosztása rohadt szar. Az lenne a minimum, hogy lvl30-on ne dobáljon már 26CP-s 2x evolve-olt lényeket (Gengar). Ez valami vicc? Meg az 55-ös Dragonite?
5. Az XP elosztása szintén. Egy CP16-os Rattata elkapásáért ugyan úgy 100 XP-t ad, mint egy 2000-es Laprasért. Teljesen logikus, hiszen A. mindkettőt ugyan olyan nehéz elfogni, B. elérhető mindkettő a játék 0. percétől C. ugyan olyan hasznos lény

Ezek azok dologok, amik nem extra dolgok, ezeknek a 0. perctől működnie kellett volna. És akkor beszéljünk pár játékbeli finomságról, amik mind olyan dolgok, hogy simán lehetne:

Az egész lényfejlődési rendszer egy lotto. Vagy bejön, vagy nem. Nincs benne tudatosság, a nincs szerencséd, rábabráltál. Azon már se javítani, de dolgozni kemény munkával sem lehet. Szarul jött ki a lépés? IJ.

A frankcióknak (színeknek) semmi értelme. Lényegében tök mindegy, hogy melyiket választottad, e helyett lehetett volna A, B, és C is a nevük, vagy bedobhatott volna random is valamelyikbe. Alap lenne, hogy a frankcióknak adjanak valami extra képességet. A sárga mondjuk kap +1 infinity inkubátort, a piros +1 extra buddy lényt...a kék meg tököm tudja.

A játék 4 hónapja kint van, és nem a lények egy része még nem elérhető. Ennek mi értelme volt? Az elején még mindenki várta, hogy lesz ez vagy az, mostmár kb. mindenki sz@rik rá. Ott a luk a Pokédex-ben, oszt csókolom. Ugyan ez a helyzet a régiós pokémonokkal. És akkor feldobnak egy ilyen kérdést Twitteren, hogy kinek fullos a pokédexe? Anyátoknak. Hogy lenne fullos, amikor nem is lehet fullos. Ja, hogy azt a 6 db pokémont ne számoljuk bele...rendben, ne számoljuk bele. Akkor kinek? A játékosok 1 ezrelékének, illetve a csalóknak...a normális játékos meg ott áll, mint egy hülye, és nézi, hogy mosolyognak ehhez.

És végül: a kezdetek óta folyamatosan csak sz*patják a tisztességes játékost, a csalók ellen meg lényegében nem tudnak mit csinálni. Igen, kitiltottak sok csalót, de egy jelentős részük még mindig bent van a játékban. Persze, nem lehet mindenhonnan kiírtani mindent, de akkor legalább ne a játékosokat sz*passák már olyanokkal, ami lényegében semmit nem jelent egy csalónak.

Legvégül pedig: meg lehet nézni, hogy hányan hagyták abba a játékot. Szó sincs itt arról, hogy nincs egy egészséges lemorzsolódás. Csak olvasd vissza a topicot. Minden egyes frissítés után volt X ember, aki leírta, hogy neki itt a vége. És nem azért, mert megunta, hanem azért, mert a frissítés valamilyen formában ellehetetlenítette a játékát. Ellenben a csalók továbbra is játszanak. Azt a játékosbázist nyírják ki, akire építkeznek...nem a csalóból lesz nekik pénzük. A legtöbb ember a fenti dolgokon túl tudott lépni, egészen addig, amíg nem sz@rtak bele a játékába. Az enyémbe ma sz@rtak bele, másokébe a root-os dolognál...

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#6915) tompiheroe83


tompiheroe83
tag

Én nem azt mondom srácok, hogy minden jól van és perfekt, de ne kezdjünk már el minden(!) minket hátrányosan érintő változtatást túldramatizálni, hanem lássuk meg a mögöttes dolgokat.
Vannak pro és kontra dolgok, látom én is az idegesítő dolgokat, van amit nem értek(ettől persze nem gondolom azt, h ők a hülyék és passz). De látom azt is mi a jó, mi a fejlődés és nincsenek hiú ábrándjaim. Vettem már részt játék programozásában(pontosabban a koncepció és fenntarthatóság tervezésében) és rohadtul nem egyszerű, és persze mindig az end user a "legokosabb" ...

(#6916) TazLeacher válasza tompiheroe83 (#6915) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Annyit mondj meg, hogy mi a pro. A júliusi indulás óta mi az a frissítés, ami jelentősen befolyásolta a játékmenetet pozitív irányba? A buddy rendszer. És itt a vége. És mik azok a frissítések, amelyek negatív irányba befolyásolták a játékmenetet? Soroljam? A játék nem halad, hanem leépül. Amikor a játék elindult, akkor mindenki úgy volt vele, hogy vannak hibák, hiányosságok, de ezt pótolni fogják. Ehhez képest nem, hogy pótolnák, de folyamatosan csak elvesznek a játékból. 1 érdemi dolgot raktak a játékba, úgy, hogy a leglényegesebb dolgok kivették. Minden egyes frissítés után az első komment tuti, hogy a tracker-ről szól FB-on. Érdekli őket? Nem. Tehát igen, van pozitív és negatív oldala. A pozitív az, hogy "nézd, elveszünk folyamatosan a játékból, és mégis mennyien játszanak még, sőt a lóvé is dől", a negatív pedig pontosan ugyan ez.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#6917) Aramir válasza MaciG (#6913) üzenetére


Aramir
őstag

Gym edzésnél, ha a legerősebb pokemonod cp-je max a fele, mint a gymben lévő leggyengébbé, akkor +500 pont/legyőzött pokemon, ez korábban +1000 volt. Támadásnál -1000 pont/legyőzött pokemon és ha nyertél, akkor még -1000 pont, korábban -500 pont volt/pokemon, és ha nyertél, akkor még -1500 pont volt.
Lényegében felcserélték a pontokat.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#6918) Boborján válasza tompiheroe83 (#6915) üzenetére


Boborján
tag

De pedig hülyék. Nézz fel redditre és azt látod , hogy szarrá ekézik az újításokat 90%-ban. Mindenki ugyanazt akarja amióta kijött a játék mégis basznak rá. Ha ezeket meg adnák akkor nem lenne annyi elégedetlenkedő? Nem, de minimum kevesebb. Senki nem kér ördögtől való dolgokat csak, hogy legalább az alap dolgok menjenek rendesen. Csak ha picit foglalkoznának azzal mit akarnak a játékosok akkor már jó lenne. Más fejlesztők képesek ezt megtenni érdekes módon mert tudják, hogy a játékosokból van pénzük és a játékost ki kell elégíteni azért, hogy tejeljen. Ez a játék jelenleg semmi olyat nem tud amiért szívesen adnék pénzt.Arról ne is beszéljünk , hogy 4 hónapja BETA úgy, hogy semmi fejlődést nem mutat kb. A betának az a lényege, hogy teszteljenek és a visszajelzések alapján módosítsanak. Na itt pont ezt nem csinálják. Ez a játék, sosem lesz teljes ....

(#6919) RM1 válasza Aramir (#6917) üzenetére


RM1
aktív tag

Bontást ma sikerült letesztelnem. Gyorsabban csökken a prestige, de azért nem sokkal könnyebb, mint eddig. kb. 10 perc alatt bontottam 10-ről 8-ra. 8 fokban ez még vállalható, de sokkal hidegebben már nem.

(#6920) tompiheroe83 válasza TazLeacher (#6914) üzenetére


tompiheroe83
tag

Röviden a válaszok:

1. Mondj egy módszert, hogy ezt miképp lehetne kordában tartani, hogy ne legyen pl négyzetcentiméterenként 100. Ezt a játékosokra bízni lehetetlen.
2-3. a tracker valóban bőven lehetne jobb is, ennek érdekében lehetne másodpercenként mintavételezni akkor javulna( a tojáskeltetés is) de fél óra alatt lemerülne paks, irtózatos tevékenységlistája van a játéknak már így is, ez nem egy offline sakkjáték. És ne hasonlítsuk emiatt csak track funkcióval bíró programokhoz.
4. Ha nagy levelen csak nagyokat fognál ,elég durván nyílna a játékosok között az olló. Ezt megelőzendően nő exponenciálisan az xp követelmény a levelekkel. Ez egy kiváló rendszer, lehetőséget ad a kisebbeknek, hogy érvényesüljenek. A nagyobb szinten levők majdhogynem ugyanazt tudják mint a kicsik, csak úgymond könnyebben és sokszor. Ez egy bevált, ismert, és jó módszer.
5. Pont jól mondod, a játék első percétől elérhető mindenkinek ezért ugyanaz az xp. A magasabb levellel jár a magasabb cp lehetősége ami kárpótol. Hogy miért nem mindig magasabb cp az a 4-es pontban.

Az pedig, hogy lemorzsolódás van az tény,de jönnek újabbak. Az, h itt a fórumon írják többen, h abbahagyják az elég torz mintavátelezés, mivel itt az aktív játékosok írogatnak, az újoncokkal itt nem találkozol. Ettől függetlenül tény, h nem játszanak annyian mint a kezdetekkor, az volt a hype, az időszakos, össze is omlana a világgazdaság ha ugyanannyi folyamatos aktív játékos lenne :)

(#6921) tompiheroe83 válasza Boborján (#6918) üzenetére


tompiheroe83
tag

Mostani újításban mi a szar? Sokkal változatosabb lett a spawn, de brutálisan jobb lett, a tojás dolgoknál is volt kis pozitív változás. Jöttek a daily bonusok is.
A gym dolgot és a pörgetés speed limitet meg világosan leírtam, h miért történt, mik annak a teljesen tiszta és érthető okai.

[ Szerkesztve ]

(#6922) Boborján válasza tompiheroe83 (#6921) üzenetére


Boborján
tag

A napi meg a heti bónusz jó nem is értem eddig miért nem volt. Ott a fölös achi rednszer is ami semmit nem ér.A catch bonus se jó semmire. A spawn változásnak semmi köze az updathez, azt akármelyik percben tudják változtatni. A tojás dolgokra mondanám, hogy oké de azok annyira semmilyenek. Evee van majdnem mindenhol nem is volt indokolt, hogy 10es legyen. Az hogy rattata+pidgey nem esik 2es tojásból... akkor kapsz weeflet, caterpiet, spearrowt meg denevért. Mert pontosan tudjuk, hogy nem ugyanakkora eséllyel dobja a pokémonokat. A speed limttel meg a go+ tulajokat köpték szemen főleg akik 15k-t legomboltak a semmiért alapból is de így meg pláne.

(#6923) MaciG válasza tompiheroe83 (#6920) üzenetére


MaciG
addikt

Én nem vagyok, de tény ami tény, vannak ennél sokkal komplikáltabb és szebb megjelenéssel bíró játékok amik közel se zabálnak ennyi erőforrást. Akkor ott ezt hogy oldják meg? :)
A másik meg, ha ez az álláspont, akkor mi itt hiába várjuk a csodát, ha annak hardveres korlátai vannak. Én rengeted dolgot el bírnék képzelni, pl. friends list, kommunikáció a játékban, többi játékos helyzetének megjelenítése, bővített statisztikák,stb. De ezek szerint akkor ezeket hiába várom/várjuk? :F
Spawn rendszer tényleg jobb lett, mert ma már a 6. eevee-t fogtam itt a lakásomnál, és másokkal ellentétben én egy eevee-nek mindig örülök. ^^

A fórummal (nem csak ezzel) kapcsolatban azt viszont vedd figyelembe, hogy általában a kemény mag (hard core playerek) vannak fent, mert ők többet akarnak kihozni a játékból ,mint az átlag és ezért utána járnak a dolgoknak, szóval az ő véleményükre azért lehetne valahogy építeni...

Jah és pl. miért nincsenek küldetések a játékban? pl. kapj el 10 fly pokemont 1 órán belül, vagy kapj el ezt és ezt, vagy pörgess ki egymástól x távolságban lévő stoppokat. Ezer meg ezre variáció lehetne ezekre a könnyűtől az egész hard core-ig. És ehhez nem is kéne hatalmas fejlesztés, csak egy kis törődés.

[ Szerkesztve ]

BANZAII

(#6924) Boborján válasza tompiheroe83 (#6920) üzenetére


Boborján
tag

A trackerhez meg annyit, hogy mivel a karaktered folyton mozog és a szerver folyton tudja hol vagy ebből adódóan.Másképp nem is menne a játék. így pontosan tudni kéne mérni a távolságot ugyanis minden másodpercben kommunikál a szerverrel a telefonod. Annyi lenne a dolog, hogy vagy a telefon vagy a szervez folyton rögzítsen és kilóméterenként leküldje az adatokat.

(#6925) MaciG válasza tompiheroe83 (#6921) üzenetére


MaciG
addikt

Bocsi ez lemaradt.
Ott van ez az IV dolog. 3 értéket és egy százalékot kellene csak megjeleníteni, ami egyébként is benne van a játkban, de neeeeeeeeem, ők inkább az appraise-al szórakoznak. Őszintén. Miért ne tudhatnám én az IV-jét pontosan a pokemonomnak amit már elkaptam? :W

BANZAII

(#6926) tompiheroe83 válasza MaciG (#6923) üzenetére


tompiheroe83
tag

A forum figyelése alap kellene, h legyen, nem tudom, h milyen intenzíven csinálják, de pl erre a supercell-t hoznám fel akik nem kispályások játékban, saját fórum, válaszolnak az embernek, infókat szivárogtatnak ki, profi na, látszik, h megéri a forumba fektetni(más kérdés, h ott is mindenki panaszkodik és azt mondja, ha fejlesztők hülyék és szarnak a játékosokra, de komolyan állandóan ezt mantrázzák :)) )

Az erőforrást meg legjobban a folyamatos online változó tartalom nyírja, az, h egy játék szép grafikailag, de pl majdhogynem minden infót a telóról szed, úgy könnyű, itt a térkép ami durva, meg a spawn ami mindig mindenkinek minden pillanatban más, plusz a gym harcok, a folyamatosan változó profil, az hogy nem tudja a játék, hogy egy perc múlva hol leszel és mit kell mutatnia az azért elég megterhelő. De nem vagyok ennek technikai részleteiben azért jártas. Amiket mondasz újítások nekem mind szimpatikusak(bár a többi játékos térképen való mutatása az jogi bukta még anonym módon is), hogy ilyen lesz-e, hát én is csak remélem.

(#6927) Aramir válasza RM1 (#6919) üzenetére


Aramir
őstag

Ma én is lekaptam egy 9-es szintűt, sokkal gyorsabban ment, mint párnapja, 10-ről 8-ra nem egyszerű így sem, de 5-ös szintről már kapásból 3-as szintre esett nálam, 12000-16000 között van a ötös szint, ebből ha 6000-et leversz, akkor az 6000-10000 között lesz valahol, 8000-től van a 4. szint, nálam pont jól jött ki a lépés :D

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#6928) Boborján válasza Aramir (#6927) üzenetére


Boborján
tag

Elméletileg ütésnél minden pokemon után amit megölsz -1000.

(#6929) tompiheroe83 válasza Boborján (#6924) üzenetére


tompiheroe83
tag

Na ez érdekes amit írsz, jó kérdés, h akkor miért nem működik. Mert itt nem látok érdeket, h miért lenne érdekük ezt a funkciót tudatosan butítani, egyszerűen nagyobb kilométert is megadhattak volna az elején.
Az lehet, hogy a telefon letölt egy térképrészletet, és letölti az aktuális spawn térképet is, aztán az ezen való navigálást azt lokálisan oldja meg a telón, hogy spóroljon az erőforrásokkal, az így létrejövő új adatokat viszont már nem küldi másodpercenként hanem csak ritkábban. De ez most csak egy abszolút feltételezés így hirtelen. (kipróbáltam, ha lelövöm a netet akkor pl még elmászkál a térképen, azt engedi, szóval lehet ebben vmi akár)

(#6930) Aramir válasza Boborján (#6928) üzenetére


Aramir
őstag

Igen, fentebb írtam, ha végigverted a gymben az összeset és nyertél, akkor még -1000, így jön ki ötös szinten a -6000 pont.

http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu

(#6931) RM1 válasza Aramir (#6927) üzenetére


RM1
aktív tag

Holnap még visszamegyek, ha nem húzzák vissza, akkor megpróbálom 0-ra lenyomni.

(#6932) Atex


Atex
tag

HÚ SRÁCOK! EZ NAGYON DURVA VOLT!!!

Azzal vezetném fel, hogy nem vidéken lakom, hanem egy pici faluban. Este voltam moziban a megyeszékhelyen, ott még minden "normális" volt.

00:15-kor kimentem az utcára mert láttam egy Eeveet. Ebből 1:15 óra autózás lett.

Fogtam 122 db pokemont. Máskor itt az egy hét. 50-100 méterenként vannak a pokemon csoportok. Olyan fajok amik eddig itt soha. Csomó új spawner. Kipörgettem vagy 50-60 pokestopot. 6 item alatt soha (ez nem túlzás) nem adott, sokszor volt 10-es.

Abba kellet hagynom, mert betelt a tárolóm. Most megy egy kis Lucky Egg és bringára fel!

(#6933) HummeRC válasza Atex (#6932) üzenetére


HummeRC
senior tag

Mázlista! :DDD Pesten nem tapasztaltam ilyet.

(#6934) Atex válasza HummeRC (#6933) üzenetére


Atex
tag

Újabb 70 db-ot vadásztam össze. Eevee hegyek, Vulpix, Abra, Grimer, Squirtle, Charmeleon, Jigglypuff, Seel, Rhydon és XP farm. Meddig tart vajon ez? Máshol is ilyen? Ha igen BP.-en a Dragonite hátán Snorlexek ülnek, minden sarkon. Ja és most sem kaptam 6 db-nál kevesebb itemet. Mindez 1,5 km átmérőjű körön belül

[ Szerkesztve ]

(#6935) avmpg válasza Atex (#6934) üzenetére


avmpg
tag

Ma hajnali tapasztaltok.
Nagyon durva. :)
0.45-el. Frissítettem tegnap éjjel.
Mon áradat.
Mindenhol, de főleg a stopok környékén (gyanítom ez már az előszele az új keresőnek). Nem győzöm labdával. Így még fájóbb lesz a speed lock. :(
De mai fogások, vidéken, ahol eddig még PW is alig volt, csak vizes:
Pikachu, Omanyte, Oddish, Kabuto, ... több más. Majdnem lekéstem a vonatot. :D
A track is mintha pontosabb lenne. De ez lehet érzéki csalódás. :)

Az elkapások is sokkal reálisabbak lettek. Érzésre. Nem csak random ugrálnak ki a labdákból.

A daily bonus is megy, de valami nagyon durván. Annyi cuccot kaptam kétszer dobáltam ki a bagből.

Így jött nagyon sok, de elveszett az a vadászélmény is, hogy el kell valahova menni valamiért.
Mert most az egyik végletből a másikba ugrottunk. Szóval megint kicsit felemás az élmény.
Elég bosszantó, hogy amikért eddig órákat szenvedett az ember most itt hever, csak össze kell szedni. :W
Nem lehet velünk jót tenni. :D

Egy mentsége van a Niantic-nak, hogy ez még mindig nem 1.0, hanem csak 0.45.

(#6936) avmpg válasza avmpg (#6935) üzenetére


avmpg
tag

Lehet, hogy túlgondolom a dolgot, de mintha most azt akarná megmutatni a Niantic, hogy tessék ezt akartátok? Itt a mon áradat! De így viszont hamar el fog veszni a játék varázsa. Ahogy azt korábban írta már valaki.
Szóval tényleg jó lenne a kettő között.
Az nagyon jó irány, hogy vidéken is jönnek a monok, olyan helyen is ahol nincs aktivitás, de az se normális, hogy ma reggel egy helyen, egy pontból láttam 4 Pidgey-t, 1 Spearow-t, 1 Seel-t, 1 Rattata-t, 1 Jigglypuff-ot és 1 Meowth-t. Itt van mind a recent-ben a Spearow kivételével, mert az szokás szerint elfüstölt. :)

(#6937) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Nekem a tegnapi véleményemmel ellentétes tapasztalatom lett a tegnap esti és ma reggeli vadászatom alatt.

A speed lock tényleg szar, de olyan 40km/h-val még néha működik szóval még mindig nem kivitelezhetetlen a dolog kocsival, bár ha forgalom van akkor kevésbé.

A másik tapasztalat, hogy a pokestopok az eddigi 3-4 tárgy (melyből max 1-2 labda volt) 7-10 tárgyat dobálnak, így a megpörgetett 5-6 stopból szedtem vagy 50 itemet az eddigi 12höz képest. Rengeteg labda + rengeteg egyéb jött.

A házunknál van spawn pont ahol tök ritkán szokott 1-1 pokemon lenni, most 3 van minden reggel, cégben is szokott lenni 2-3 reggel, most ez fogadott:

(#6938) tomazin válasza tompiheroe83 (#6920) üzenetére


tomazin
veterán

2-3:
A track az azt jelenti, h valamilyen modon kovetni a joszagot amirol te beszelsz az scan. A scan regen sokkal gyakrabban tortent, de ez a kocsibol ,biciklirol jatek nagyon baszta a csoruket, igy a megemelt scantimemal mar nem fog nagyon menni. De ha mar paksrol beszelsz: azt tudtad, h azert, h ne tudjak visszafejteni a jatekot teleraktak hulladek koddal, ami ugyanugy lefut, csak nem csinal semmit?azon kivul,h meriti az akksit meg még jobban szaggat a jatek?

(#6939) avmpg


avmpg
tag

From November 7th to the 11th, Niantic is celebrating the bonuses with more bonuses. They are giving extra items and allowing more pokemon to spawn.

(#6940) lm83


lm83
őstag

Én még nem frissítettem.
De amit észrevettem tegnap délután már:
Két pokestop között lakom, (vagyis több között) ebből egyet mindig elérek. Pörgetésnél jön a 6 db cucc.
Meg az eddigiekkel ellentétben, most mindig televan a kistérképem, és nem csak egy poke jelenik meg hanem akár kettő is ha elindítom...

(Nem is merek belegondolni, az előző munkahelyemnél, ahonnan már áthelyeztek, ott alapban akár mikor elindítottam vagy 5-6 poke ugrott elő...)

Ja viszont kb 5 perc se kell és állandóan eldob a gps, ez nemtom mitől van...

[ Szerkesztve ]

(#6941) Palika71 válasza avmpg (#6935) üzenetére


Palika71
őstag

Eddig rekord mennyiségem. Itt korábban is volt 4-5 egyszerre, de ennyi???
Nagyon jól esett, de nem szeretném hogy így maradjon.

MOD: Ez 12db

[ Szerkesztve ]

Mindenki a maga szintjén nyomorog!

(#6942) lm83 válasza avmpg (#6939) üzenetére


lm83
őstag

Ja csak ideig óráig van ez...
Csak, hogy eltereljék a figyelmünket a problémákról... Értem én...

(#6943) TazLeacher válasza BaLee (#6937) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Azzal ugye képben vagy, hogy ez még 3 napig tart... :U

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#6944) TazLeacher válasza tompiheroe83 (#6920) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

1. Nem azt írtam, hogy csinálni, azt, hogy kérvényezni. Az ingressnél is megoldották valahogy. Mondjuk az ingerssesek előre szóltak, hogy ez lesz. Rohadtul mindegy lesz, hogy mi jó, mi nem, teljesen mindegy, hogy mit akar a közösség, sz@rni fognak rá. És lám, ez lett.
2-3. A tracker most is követi, hogy merre megyek, ha nem így lenne, nem jelenne meg a pokémon előttem.
4. Ez nem igaz. Mondok egy példát: Te lvl20 vagy én lvl30. Egyikünknek sincs meg az Exeggcute. Elmegyünk vadászni, és mindketten fogunk 13 db-ot, te csupa 600 körülit, én csupa 800 körülit. Evolve-olunk 1-1-et. Mi válozott a jelenlegi rendszerhez képest? Semmi. A végeredmény ugyan az. Mivel nem tudsz minden egyes példányt evolve-olni, az alap pokémonok 99%-a meg semmit nem ér, így kb. tök mindegy. A különbség az lenne, hogy A. én nehezebben tudnám elkapni őket, B. Sokkal kisebb lenne az esély arra, hogy valamiből van 300 candym, de még egyet sem tudtam eolvolni, mert mindegyik ilyen tucat sz@r. Nekem pl. 560 Eevee candym van. Mert annyit fogtam. És, mire mentem vele. Lvl30-on evolvolvassak ilyen 450-es Eevee-ket? Kellene egy ráta, hogy 70%-ban a szinteddel azonos, 20%-ban -1,5 szintű, 10%-ban +1.5 szintű pokémon jön. Enni.
5. Mi nem akkor nem ugyan azt ajátékot játszottuk. Én nem tudtam 2000-es Laprast fogni lvl1-en. Mert legjobb tudomásom szerint MAXIMUM lvl+1.5 szint lehet a pokémon szintje, egy 2.5-ös szintű Lapras meg sosem lesz 2000-es. Tehát erről ennyit.

Megint leírom, nem a hype múlt el (azok már rég abbahagyták), hanem azok hagyják abba, akik még szeretnének játszani, csak már nem tudnak/a megváltozott körülmények miatt nem akarnak, és nem akarnak csalni. Tegnap mielőtt letöröltem a játékot, letöltöttem egy ilyen FakeGPS-t. És nevetségesen könnyű vele bármit csinálni. Aki ésszel csinálja, soha a a büdös életben nem bukik le. Tudod ez a szánalmas...és akkor engem szívatnak...

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#6945) nyikszi


nyikszi
őstag

Én nem tapasztaltam a mon esőt :(

Még mindig kérdésem, hogy honnan tudom meg egy helyről, hogy az hol található? Messzi távolban látom van pokéstop, ráklikk, látom a képet, de fogalmam sincs hol van. Honnan tud(hat)om meg?

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#6946) Dr.NX válasza nyikszi (#6945) üzenetére


Dr.NX
addikt

Elindulsz egy irányba, ha közeledik a dolog, mész tovább. Ha távolodik, elindulsz a másik irányba.
Gondolom olyan helyen laksz, ahol kevés a Pokéstop és a pokémon. Ebben az esetben a tanácsom az, hogy keress egy másik játékot, amivel játszhatsz.

Elfogadom a sütiket.

(#6947) Gaborz1


Gaborz1
senior tag

Én éjfél fele tapasztaltam meg először ezt az áradatot. Most egy Pokéstoppot kipörgetve 12 itemet dobott. Néztem is hatalmasat.

iPhone 13 Pro Max + Apple Watch Series 6 + iPad Air 2020

(#6948) marositech


marositech
senior tag

Uprade óta azt veszem észre, hogy 2-őt hátra és 3-at előre lépett a niantic.

- speed lock pörgetésnél is
- GYM upgrade gyengítés

+ több pokemon
+ belakott GYM-ek megszűntek
+ min. 6-10 tárgyat dob a stop
+ Daily streakok (még nem világos mikor kapok ilyet)

Viszont észrevettem sokkal nagyobb gondot.
Tegnap sétáltam a Margitszigeten este 8-9 óra körül, az összes!!! GYM támadás vagy fejlesztés alatt állt.
Szokásos módon játékosok sehol! Konkrétan a futókon és a rendőrökön kívül mást nem láttam.
Összegezve aki csal az okosba csinálja, este és kihalt helyen levő GYM-et támadja. :(((

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#6949) avmpg


avmpg
tag

Egy dolog szerintem még javítandó.
Az elkapás nehézsége nem áll arányban a mon szintjével és IV-jével.
Amikor rádobsz két-három great vagy bosszúságból már ultra ball-t, remélve, hogy ez valami durva erős lesz (mert piros, mert visszadobálja, stb...), olyankor sokszor jön a csalódás...

Ha annyira nyomják a teszteket, ezeket miért nem veszik észre? Vagy direkt van így?

Mert ha direkt így van, akkor jó lenne ezt és az ehhez hasonlókat egy manual-ban lekommunikálni, és akkor nem lenne annyi anyázás. Eldönthetné a felhasználó, hogy elfogadja és mint hazárdjáték faktor színesebbé teszi a játékélményt, vagy kapjabemindenkiénezzelnemjátszok.

(#6950) marositech válasza avmpg (#6949) üzenetére


marositech
senior tag

Én még ilyen fejlesztésnek is örülnék.
Ha evolve-olt poket kapunk el akkor több candy és stardust járjon.
Pidgey ne legyen = a Pidegottoval.
Habár elkapásban nehezebb akkor több jutalom járjon.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

Útvonal

Fórumok  »  Mobiljátékok  »  Pokémon GO
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.