Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#76201) Lassú Víz válasza crey (#76199) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ha most 66 (72) éves lennél, lenne esélyed letenni a havi 200-at? Mert ez a bibi a bérelt lakással. Azért él a legtöbb ember saját lakásban, mert a bérleti díj összemérhető a hitel törlesztő részletével, és a hitel egyszer le fog járni. Gondolom ezt te is tudod. A CSOK szabályait nem ismerem, de ha akartok gyereket, akkor büszkeségből visszautasítani öngól.

PS: Nem olyan rég olvastam, hogy Berlinben utcára mentek az emberek a rohamos ütemben dráguló bérleti díjak miatt.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#76202) m3ss válasza Real_Necro (#76200) üzenetére


m3ss
veterán

big riszpekt amugy, hogy 2 gyerek melo, haz mellett meg sulizol is :R

crey ja olyan tavolsagok vannak, sokszor siman lehet megeri kozelebb koltozni a melohelyzhez, en tuti nem birnam azt, hogy napi 2+ orat ingazzak, meg ha ulsz egy vonaton mindig jobb, mintha dugozol. 2-3 eve rohejes ez a budapesti kozelekedes, mar delben se lehet kozlekedni a belvarosban. egy kreativ fotozassal elmegy fel napom, mert 2-3 orakat utazok. egy haverom vett most cube elektromos bringat, nagyon poen. nagy tavolsag, domb sem akadaly, ha nem akarsz leizzadni akkor nem tekersz felorult modon es akkor is haladsz..40-hez alig kell tekerni. nagyon fun. ujra 10 evesnek ereztem vele magam az erdoben :D
kene vmi ilyesmi nekem is, vagy elektromos robogo. kar volt eladnom a runnert, hianyzik :O

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#76203) Real_Necro válasza m3ss (#76202) üzenetére


Real_Necro
veterán

Köszi, még csak most fog kezdődni, remélem nem bánom meg. Rászentelem ezt a másfél évet, hogy a következő évtizedekben megvalósítsam a terveimet. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#76204) Balinov válasza Lassú Víz (#76201) üzenetére


Balinov
félisten

Nemtudom, mi most a szitu Berlinben, de szuliem (Kelet)Berlini baratai (40+ eves baratsag) is bereltek, remlik,hogy Pankow kerulet, park mellett, jo t0megkzlekedessel.

2001-ben voltunk naluk, konkretan leesett az allam, mert csak a nappali volt akkora, mint nekunk most a 2 halos apartman, amit mi berlunk.

Valami 1000 marka koruli berleti dijra emlekszem, amire csak a viz,gaz,villany jott ra. Ok kb a nemet kozep-kozeposztaly, srac egyesules utan atkepezte magat adotanacsadova, maganzokent 1-2 alkalmazottal dolgozik , felesege fonover egy amerikai tulajdonu privat korhaz onkologiajan, szoval o sem a nemet minimal berert dolgozik. Parszor voltak itt az elmult 11 evben, lakhatas mindig szoba kerult, ok mondtak, hogy naluk ez mennyire jol mukodik, meg annak ellenere is, hogy a lanyuk (39) egy 2/3-ad akkora lakast tud berelni a nyomozo fizetesebol annyiert, mint ok, es bar tomegkozlekedes meg neki is kozel van,azert kiljebb van a keruletben.

Ezzel azt akarom mondani, hogy a berlakasprogramnak igen is van letjogosultsaga, plane a mai vilagban, mikor sokszor egy jo allaslehetoseg nem kizarolag a munkavallalo kvalitasain mulik, hanem a mobilitason is.

Mi konkretan 11 eve fizetunk masvalakinak a lakas utan, nem keves lovet de egy ideje mar gyujtunk az onerore. Ossze se merem szamolni, hogy a 11 ev, 3 honap alatt hany oneronyi eurot fizettunk ki masnak :O

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#76205) #31733248 válasza crey (#76199) üzenetére


#31733248
törölt tag

"A devizahitelezés csak egy lépcső volt, de még 2013-14 körül is vállalható volt az ingatlan piac árszínvonala. A crach ezután jött, az alacsony építési ÁFA, az alacsonyan tartott alapkamat arra sarkallta a befektetőket, hogy pénzpiaci termékek helyet ingatlanba fektessenek."

Valószínűleg az értékpapírpiacra gondolsz, a pénzpiac szó teljesen mást jelent. De a valóság jellemzően nem is ez volt, mert Magyarországon nem jellemző, hogy az emberek a pénzüket részvényekben tartsák (a külföldiekre viszont igen), inkább a bankbetétek és egyre erősebb mértékben az állampapírok a divatosak.

Az alacsony alapkamat jó dolog és részben természetes következménye a FED és az EKB élénkítési programjainak. Az államadósság finanszírozásának költsége az adófizetőket terheli: ha magas a kamatszint, akkor többet kell beszedni. Ezen a téren óriási és pozitív előjelű változások történtek 2010 óta. Más téren (pl. jegybanki alapítványok) pedig éppen ellenkezőleg, de ez már más kérdés. Az alacsony kamatok élénkítik a gazdaságot, ami 2008-2009 után nagyon kellett.

Az ingatlanok áremelkedése tulajdonképpen szükségszerű korrekció volt, a rendszerváltás óta történt már többször is erőteljes árnövekedés. Abban igazad van, hogy a külföldi befektetők (elsősorban a kínaiak, zsidók, vietnamiak) szerepe nagyon erőteljes volt az árak elszabadulásában és főleg az értékes belső kerületekben. Ezzel nagyon is indokolt lett volna mit kezdeni, de nemhogy léptek volna, még tetézték a problémát, például a letelepedési kötvényekkel.

A lakásáfa csökkentése szép törekvés, de azt gyakorlatilag minden hozzáértő tudta, hogy a piac benyeli, ezért értelmetlen lesz. A CSOK más kérdés. Itt külön kell a politikusok marketing szempontból kontraproduktív kioktatását választani a CSOK gyermekvállalásra gyakorolt hatásától. Sokaknak tényleg érdemi segítséget jelent és az összeomló demográfia ismeretében nagyon is kellett. Sőt, esélyes, hogy 25-30 éves kor alatt nálunk sem lesz SZJA.

Berlin nemzetközi szinten is kirívó példa és én az állami szabályozásban sem hiszen a lakásbérleti piacon. Állami bérlakásprogram viszont valóban kellene, de ha valaki kihasználja a jelenlegi családtámogatási lehetőségeket (és vállal 2-3 gyereket), komoly segítséget kap az államtól.

(#76206) #31733248 válasza Real_Necro (#76200) üzenetére


#31733248
törölt tag

A mostani ingatlantrend (számomra) rémes. Túl nagyon a házak, túl közel vannak egymáshoz és az, hogy ha már a falakat is vasbetonból öntik ki... :( A végén pedig 700-800 ezerbe kerül négyzetméterenként, miközben egy új családi házat kihozol 300 ezerből is (+telek).

[ Szerkesztve ]

(#76207) Novics válasza Lassú Víz (#76201) üzenetére


Novics
senior tag

Lakásvásárlós topikban - Mert a PH-n természetesen ilyen is van! :D - gyakran felmerülő téma a bérelni vs venni, és általában arra jön ki a vége, hogy nem annyira egyértelmű a vásárlás árelőnye. Az amortizációt, a felújítási alapot általában elfelejtik az emberek, hajlamosak csak a hitellel számolni.
Keresztanyámék ~40 éve - vagyis ő csak 26 :) - élnek Stuttgartban ugyanabban a bérelt lakásban. Én sokáig azt hittem, hogy az saját. Itthon ilyent? Persze ők is mennének saját házba, de hiába van magyar viszonylatban felfoghatatlan mennyiségű pénzük, nem találnak olyat, amit meg tudnának venni - és meg akarnának.
Sajnos idehaza nem nagyon lehet egy életet berendezni arra, hogy albérletben éld le - nyugodtan -, mert bármikor jöhet a tulaj és kitehet, vagy felemeli a bérleti díjat, és semmi nem véd meg ettől.
Valamelyik nagyeszű politikus mondta, hogy a magyar néplélek ilyen, hogy sajátot akar. Van benne valami. Én is nyugodtabb vagyok, és szívesebben "barkácsolok" most, hogy sajátban vagyunk. (De már pörögnek le a számláról a milliók, ha az elkövetkező pár év felújítási, karbantartási feladatait nézem...)

CSOK: mi részünkről mindent kihasználunk, amit csak lehet. Nem azért akarunk 2 gyereket, hogy fel tudjuk venni a 1,4 ingyenpénzt, hanem azért markoltuk fel, mert amúgy is két gyereket szeretnénk. Sajnos a kiscsaj 2,5 héttel korábban jött, így lecsúsztunk a Babaváróról olyan értelemben, hogy nem egyből 3 év szüneteléssel kezdünk - meg aztán az öcsi/húgi születésével egyből 3 millió elengedjenek -, de még így is megéri. A lakáshitel konstrukciónk miatt megéri a számlán parkoltatni azt a pénzt, meg a felújítási alapba is jó lesz egy része. A fűtéskorszerűsítéshez meg MFB 0%-os hitel. Szerencsére nem mi vagyunk az a réteg, aki a CSOK meg a Babaváró nélkül nem boldogulna - vagy akiknél emiatt több gyerek születhet -, de ha már van ilyen lehetőség, akkor kihasználjuk.
Egyébként ez kb olyan, mint az adóoptimalizálás. "Versenyelőnybe" kerülünk azokkal szemben, aki nem tudják/akarják kihasználni. Ettől függetlenül az adóoptimalizálást és a jelenlegi támogatási rendszert is rossz dolognak tartom.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#76208) Lassú Víz válasza Novics (#76207) üzenetére


Lassú Víz
őstag

A biztonságon van a hangsúly. Mondjuk úgy, hogy az emberek 95+ %-ának el fog jönni az életében az a pillanat, amikor lecsökken a jövedelme. A szerencsések csak nyugdíjba mennek, a pechesebbek megbetegednek korábban. És ez többnyire azt is jelenti, hogy nem fogja tudni tovább fizetni a bérleményét. A van hol lakni - nincs hol lakni viszonylatban teljesen értelmetlen árelőnyről beszélni.

A CSOK-ról írottakkal egyetértek. Ha adják, ne hagyd ott.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#76209) Novics válasza Lassú Víz (#76208) üzenetére


Novics
senior tag

Ha az albérlet havi X-be kerül, a saját meg havi X+Y-ba - Y mondjuk az említett felújítási, karbantartási alap - és emberünk az albérleten "megspórolt" Y-t félreteszi, akkor évek alatt összejöhet annyi, amiből a "szűkös 7 esztendőt" ki tudja húzni. Persze ha lapostévét meg horvát nyaralást vesz belőle, akkor nem.
Plusz saját ingatlannal lekötöd magadat, albérletben mobilisabb lehetsz - persze a társadalmi beágyazottság miatt nem nagyon szívesen költözik az ember még Bp egyik végéből a másikba sem -, ami akár azt is jelentheti, hogy a élethelyzetnek/kornak - egyedül, párral, 1, 2... gyerekkel, gyerekek nélkül - megfelelő lakásban tudsz lakni. (Persze, ki szeret állandóan költözködni, meg a sajátot is el lehet adni, venni helyette másikat, de azért az sokkal macerásabb, mint albérletet váltani. Feltételezve egy normális albérletpiacot, ami itthon nem nagyon van.)

Ezzel egyáltalán nem az albérlet mellett teszem le a voksomat, csak szerintem amellett is elég sok érvet lehet találni. Én sem tudnék albérletben élni, már csak a bizonytalanság miatt sem - meg utálnám azt, hogy mindenhez engedélyt kell kérni/szólni a tulajnak, hogy csináltassa meg - meg amúgy is családiházban nőtem fel, a lakás nekem annyira nem volt opció hosszú távon.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#76210) Studi válasza Novics (#76209) üzenetére


Studi
addikt

Amíg hasonló áron megoldható a tulajdonszerzés is, addig tulajdont kell szerezni. Nyugaton sokkal nagyobb a diferencia.
Mobilitás: ha menni kell, és túl nagy befektetés az ingatlan cseréje az új helyre, akkor ki kell adni a sajátot, és bérelni az új helyen.És megmarad a biztonság, hogy van hova visszavonulni, vagy van hova elzavarni a gyerekeket majd.

(#76211) Lassú Víz válasza Novics (#76209) üzenetére


Lassú Víz
őstag

"és emberünk az albérleten "megspórolt" Y-t félreteszi"

'91-ben leszoktam a dohányzásról, de b'sszameg, nincs a ház előtt egy Ferrari :D

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#76212) Real_Necro válasza Lassú Víz (#76211) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ez esetben "nem szívtál eleget". :N ;]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#76213) Novics válasza Studi (#76210) üzenetére


Novics
senior tag

Persze, mi is inkább fizetjük a ~80 ezres törlesztőt havonta, mint a 60 ezres albérleti díjat - + fix 20 rezsi - , ez nálunk sem volt kérdés. A rezsink lényegesen több most, viszont nem 30, hanem 130 nm-ünk van. Meg kert. Amiben jelenleg gaz nő, de az ősszel valamit kezdünk azzal is.

Lassú Víz
Tudom, hogy ez sci-fi, de szigorúan anyagi szempontból csak így van értelme összevetni a kettőt. Ha elszórod a pénzt, akkor mindegy, hogy a későbbi lakhatásodat vagy a később szükséges felújítást/karbantartást nem tudod belőle megoldani.
De tovább árnyalja a képet, hogy ha vásárláshoz szükséges önerőt befekteted, akkor azzal elérsz valamennyi hozamot, a vásárlással azt is bukod. Ott az ingatlan értéknövekedése marad "csak", ami az elmúlt években mondjuk elég látványos volt. Túl nagy korrekció sem várható - azt mondják.

Ha az ember azért veszi, hogy lakjon benne, és nem befektetésnek, akkor ja, venni kell. Szinte mindegy, hogy mikor. Most drága az ingatlan, de magasabbak a bérek, olcsók a hitelek. A válságban olcsó volt az ingatlan de alacsonyabb bérek és drága hitelek voltak. Az járt jól, akinek volt értelmezhető szabad tőkéje, amivel be tudott szállni a buliba.
Amúgy Bp-en a jelenlegi albérlet és ingatlan árak mellett nem tudom, hogy mekkora fizu kell ahhoz, hogy az ember ne árazódjon ki az ingatlanpiacról. Itt a környéken is őrület van, de még mindig elérhetőbb egy saját ingatlan.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#76214) #31733248 válasza Novics (#76209) üzenetére


#31733248
törölt tag

"emberünk az albérleten "megspórolt" Y-t félreteszi, akkor évek alatt összejöhet annyi, amiből a "szűkös 7 esztendőt" ki tudja húzni. Persze ha lapostévét meg horvát nyaralást vesz belőle, akkor nem."

Tudjátok min csodálkozom? Ahhoz képest, hogy nyugdíjügyben milyen helyzet felé ballagunk, rengetegen élnek úgy, mintha nem lenne holnap. Minden pénzüket felélik, pedig lenne lehetőségük előtakarékosságra. Az ország demográfiája összeomlóban és 2050 körül, amikor kétszer annyi nyugdíjas fog az aktív korúakra jutni, mint most (ha a kivándorlás nem gyorsul fel), a nyugdíjak is kb. ennek arányában fognak változni. Sőt, mivel az egészségügyi szolgáltatások túlnyomó része is a nyugdíjasokhoz kötődik, az egészségügyi költségvetés sokkal több igénybe vevő között fog megoszlani. El tudjátok képzelni, mire számíthatnak azok, akiknek nincs érdemi nagyságú nyugdíjalapjuk? :Y A témáról alig hallani, mert elnyomja a klímaváltozás és a migránskampány, pedig ez egy időzített bomba, ami több millió, jelenleg aktív korú embert érint.

[ Szerkesztve ]

(#76215) Byk01 válasza #31733248 (#76214) üzenetére


Byk01
senior tag

Lehet, sokan úgy gondolják, hogy (amikor folyamatosan arról hallani, hogy 70 évre akarják emelni a nyugdíjkorhatárt), úgy gondolják, hogy nem fogják megérni, főleg ilyen egészségügy mellett, azt, hogy nyugdíjat kaphassanak. Emellett még ott vannak azok, akik egyik hónapról a másikra élnek, és nem tudnak félretenni a nyugdíjukra (itt nyilván nem azokra gondolok, akik évente cserélik az iPhone-jukat/Galaxy akármennyi+-ukat/Pvalamennyi Projukat, 2-3 évente új autóval járnak és mindig az aktuálisan legnagyobb tévé figyel a nappaliban ... vagyis lenne miből, de felélik inkább).

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#76216) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Ha asszonynál maradt a kocsi forgalmija, nekem meg mennem kell vele és megállít a rendőr, mire számíthatok ha nincs nálam? Törzskönyvet magammal tudom vinni ha számít...

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#76217) rbalint88 válasza Real_Necro (#76216) üzenetére


rbalint88
addikt

Zsanett lesz a harmadik neved.

(#76218) Studi válasza Real_Necro (#76216) üzenetére


Studi
addikt

törzskönyv nem számít. vazelint vigyél.

10+ éve vezetek napi szinten, szerintem háromszor állítottak meg közúti ellenőrzés miatt, maximum négyszer. Ne boríts fel senkit persze, mert akkor lehet baj. De akkor már a baleset ténye is nagyobb gond, mint hogy nincs nálad papír.

(#76219) Balinov válasza rbalint88 (#76217) üzenetére


Balinov
félisten

:C :DDD :C tussé :)

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#76220) Ear001 válasza Real_Necro (#76216) üzenetére


Ear001
addikt

Rendőrnek elmondod, az mindenféle adatot lekérdez rólad meg a kocsiról, és ha OK meg te is rendes voltál egy ejnyebejnyével elenged.

(#76221) Freddy76 válasza Real_Necro (#76216) üzenetére


Freddy76
addikt

Ahogy Ear001 írta. A forgalmi ma már nem létfontosságú dokumentum, a rendőr legfeljebb szabálysértési eljárást indít, minimális pénzbírság lehet a vége legrosszabb esetben.

Viszont: gond akkor lehet, ha a nyilvántartások alapján nincs kapcsolatod a kocsival. Pl. ha az asszony nevén van, neked papíron semmi közöd hozzá, akkor a rendőr kérheti, hogy igazold azt, jogosult vagy az autó vezetésére.

Én 12 éve vezetek napi szinten sokat, azóta két alkalommal állítottak meg, legutóbb három éve. Akkor el sem kérték a forgalmit...

Szerk.: vagy bevisznek és gumikesztyűs ujjal belenyúlnak a seggedbe, hogy nincs-e ott. Ez is lehet. Ez esetben egyet tehetsz, próbáld meg élvezni.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#76222) rbalint88 válasza Freddy76 (#76221) üzenetére


rbalint88
addikt

ja, múltkor itt az Üstökös utcában (Árpád fejedelem útja és Frankel Leó/Török utca között) megállítanak, már vakarnám elő a papírokat, aztán tartja a szondát, fújjon egyet, nullás, viszonlátásra. Ennek látom értelmét, ezt nyomhatnák gyakrabban. amúgy engem is eddig 10 év saját autó használat alatt talán 2x állítottak meg ezen kívül, meg kétszer küldtek csekket sztárfotóval. a második az a nettó balfaszság volt, a mindennapos útvonalon VÉDA alatt pont belecsúsztam a villanós 120-ba... karácsony előtt egy héttel jött a csekk, kifejezetten örültem :DDD

(#76223) Studi válasza rbalint88 (#76222) üzenetére


Studi
addikt

Meg mondjuk Védából lehetne több. Mondjuk Szentendreit, Vácit, Soroksárit, és a hasonló utakat végignyomhatnák vele, hogy az éjjeli huligánok se száguldozzanak.

(#76224) madgie válasza rbalint88 (#76222) üzenetére


madgie
titán

Nekem szülinapomkor hozta a postás a csekket, örültem. Aztán láttam, hogy Zsófi vezetett, VÉDA alatt, tehát ez egy szép szülinapi ajándék volt tőle :D

Amúgy nem csak több VÉDA kellene, hanem átlagsebességet mérni. Ennek a mostani formájában semmi értelme sincs, két mérőpont között 170-nel cikáznak az idióták. Múlt héten voltunk Párizs oda-visszát autóval, sehol nincs ennyire idióta közlekedési morál városon kívül, mint itthon (városon belül igen, a franciák hülyék :D)

(#76225) Studi válasza madgie (#76224) üzenetére


Studi
addikt

Prága környékén láttam ilyen átlagmérőset, az se rossz ötlet. Kérdés, hogy annak van-e valami toleranciája? Nem értek hozzá, én befostam tőle, és lelassultam rendesen. :D

(#76226) madgie válasza Studi (#76225) üzenetére


madgie
titán

Nem tudom, de az össze-vissza cikázó franciák is simán 80-nal mentek ezek között (vagy éppen amennyivel lehetett), nyugodtan, lazán. Pedig ugye nem kicsi ország, meg nyolcvan van náluk egy éve városhatáron kívül, mégis betartják, vagy inkább betartatják velük.

Ez kellene itthonra is, mert amint átjön az ember a hegyeshalmi átkelőn, megvadul mindenki. A német is, a francia is, meg mindenki ész nélkül megy, ha tudják, hogy épp nem mérik. Bár a fene tudja, a német autópálya sem volt annyira kaotikus, mint a hazaiak.

(#76227) rbalint88 válasza Studi (#76223) üzenetére


rbalint88
addikt

védával az a baj, hogy semmi hatása nincs hosszú távon. egy hónap után mindenki tudja, hogy hol van. csak áthelyezi a problémát. lemegy a véda, aztán utána nyomják neki...
az átlagsebesség mérésének lenne talán értelme. csak az meg megöli a játékot :DDD amúgy a limitless német pályán sincs több baj a sebességből, mint itthon, szóval nem feltétlen a tempón múlik, inkább a sofőrök felkészültségén és a vezetési kultúrán. egyébként itthon se olyan gyászos a helyzet, legalábbis az utóbbi idők tapasztalatai alapján, nyilván aki napi többszáz km pályát tol le, az több hülyével találkozik, de azért nem annyira rossz a helyzet szerintem, mint amennyire közszájon forog.

(#76228) Lassú Víz válasza madgie (#76224) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Hány helyen találtál értelmetlen korlátozást Párizsig? Mert itt rengeteg van. Ez egy össznépi játék, az útkezelő 60-as táblát rak ki, mert akkor majd 80-nal mennek, a sofőr meg belekalkulálja a 30 ezret, ha épp mérnek. Az itthoni közlekedési morál nem fog megváltozni, amíg a résztvevők nem kezdik el egymást komolyan venni, meg amíg az ellenőrzések lényegében a 26§-nál befejeződnek (kivéve (5) bekezdés), azt is lehetőleg távolról és gépekkel, hogy ne kelljen konfliktusba kerülni a másikkal.

(#76226) madgie : talán mert ott a jobbra tartást, a követési távolságot és az agresszív vezetést is figyelik a rendőrök.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#76229) rbalint88 válasza Lassú Víz (#76228) üzenetére


rbalint88
addikt

tegnapelőtt odafele, tegnap hazafele megjártuk Szajolt egy esküvőért. 4-esen 60-as táblák kint, a sor megy 90-nel. és ezzel az a baj, hogy amúgy tényleg nem indokolta semmi, hogy kint legyen a korlátozás. ha be akartam volna tartani - nem, inkább vezetett a csordaszellem -, akkor toltak volna hátulról, úgyis mennem kellett volna 90-nel.

(#76230) Real_Necro válasza Freddy76 (#76221) üzenetére


Real_Necro
veterán

Már hazaértem, lenyomtunk egy laza éjszakai túrát Hűvösvölgytől Széchenyi hegyig.
Igazolás nem volt, megyek aludni. Jó éjt!

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#76231) madgie válasza Lassú Víz (#76228) üzenetére


madgie
titán

Előfordult azért ott is, hogy értelmetlenül vitetett
hatvannal, de igen, alapvetően nem jellemző, hogy egy évvel később is “kint felejtenék” a táblát.

(#76232) Ear001 válasza madgie (#76226) üzenetére


Ear001
addikt

Betartatják. 8-9 éve ilyen rendesek, akkor ugrottak meg a bírságok, lettek cseles trafik, lett gyakorlatilag 0 tolerancia a sebességmérésnél. Párizs macerás? Kutya füle Valenciához képest ;)

(#76233) Studi válasza Ear001 (#76232) üzenetére


Studi
addikt

cseles trafik: nem is értem a felháborodást, miért rinyál mindenki az eldugott trafipax miatt... Ott is be kell tartani a (nálunk igen laza) határokat. Másrészt a tudat, hogy bármikor, bárhol mérhetnek akár rejtve is sokkal nagyobb visszatartó erő szerintem, mint a trafi látványa, vagy főleg előrejelzése a waze-n.

(#76234) Balinov válasza Ear001 (#76232) üzenetére


Balinov
félisten

Egyetértek Valenciával kapcsolatban. Tavaly vért izzadtam novemberben, mire kijutottam az Allicante felé tartó palyaszakaszra. Óváros rulez

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#76235) #31733248


#31733248
törölt tag

(#76236) pikszel válasza crey (#76116) üzenetére


pikszel
őstag

Igazad van, ezzel nem számoltam, magamból indultam ki. :D Amióta itt vagyok (2003 magasságában regisztráltam papoo nicknévvel, de az a profilom elveszett, illetve már ködbe vész, hogy mi történt), nem emlékszem, hogy lettem volna szankcionálva, de ezt te szerintem jobban tudod, illetve meg tudod nézni talán. :R

„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”

(#76237) Mercutio_ válasza #31733248 (#76235) üzenetére


Mercutio_
félisten

Sajnos arról nincs statisztika amikor a gyorshajtók miatt ütköznek mások...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#76238) Studi válasza #31733248 (#76235) üzenetére


Studi
addikt

Ez nettó faszság, nem szabadna ilyen statisztikákat közzétenni, mert nem tudják az emberek értelmezni.

(#76239) Ear001 válasza Studi (#76233) üzenetére


Ear001
addikt

Nem is úgy cseles, hanem viszonylag sűrűn egymás után. Amikor azt hiszed, hogy megúsztad a trafit, akkor jön a második-harmadik-negyedik-ötödik. És mindegyik külön-külön csekket küld, ha készül fotó.

(#76240) Studi válasza Ear001 (#76239) üzenetére


Studi
addikt

Jajj, vannak itt írástudók, most megkérdezem, mert nyomja a lelkem: a KRESZ azt mondja, hogy a "A jelzőtáblákat - a (4)-(7) bekezdésben említett kivétellel - az úttest mellett, menetirány szerint a jobb oldalon helyezik el. A jelzőtáblát a bal oldalon, vagy az úttest felett megismételhetik."

Tehát jobb minden esetben kint kell lennie, fent, bal oldalt opcionális.

Viszont ilyenkor mi a lófütyi van? Merthogy jobb oldalt semmi, radar van, fent van korlátozás. Az út mellett tengelysúly mérés, a szakasz végén szabályosan kitett korlátozást feloldó tábla.

(#76241) Lassú Víz válasza Studi (#76240) üzenetére


Lassú Víz
őstag

(4) Ahol a menetirány szerinti jobb oldalon útburkolati jellel jelölt két vagy több forgalmi sáv van, a forgalmi sáv felett elhelyezett jelzőtábla jelzése az alatta levő forgalmi sávban közlekedő járművekre vonatkozik.

Tényleg ennyire bonyolult lett volna továbbolvasni? :U

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#76242) madgie válasza Ear001 (#76239) üzenetére


madgie
titán

A franciáknál is így van, direkt falvakon, kisvárosokon keresztül mentünk, a Waze folyamatosan sípolt, mert tudta, hol a trafi, mi meg árgus szemekkel kerestük és tényleg brutál jól el tudják dugni :D

A párizsi közlekedés nagyjából kimaradt, becsorogtunk a La Defense-ig, ott egy applikáció segítségével találtunk egy szállodánál napi 7 euróért (!) parkolót és gyalog nyargaltuk körbe Párizst. Persze láttuk így is, milyen őrület van mondjuk a Diadalívnél :D

(#76243) Studi válasza Lassú Víz (#76241) üzenetére


Studi
addikt

Nem szoktunk ilyen stílusban írni egymásnak, még akkor sem, ha egy-egy helyzetet máshogy értelmezünk. :U

Ettől függetlenül igazad van, fejben összemostam a 4-5 eseteket, és nekem a fent elhelyezettről a jelzőlámpás eset ugrott be. Így való igaz, hogy nem kötelező jobb oldalt kint lenni a táblának. :B

(#76244) Balinov válasza madgie (#76242) üzenetére


Balinov
félisten

most esik le, kisCsajossal kocsival Parizsba??? Azigen! Hogy birta az utat? Mennyi ido alatt tekeretek le azt a sok km-t?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#76245) madgie válasza Balinov (#76244) üzenetére


madgie
titán

Dehogyis, meló volt, nem családi kirándulás. Kiscsaj max Debrecenig van hitelesítve, már ott kiugrana a gyerekülésből :D

(#76246) Balinov válasza madgie (#76245) üzenetére


Balinov
félisten

jaaa :) igy mar ertem...

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#76247) Lassú Víz válasza Studi (#76243) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Bocsánat, igazad van. Az utóbbi időben kissé feszültebb vagyok a kelleténél. Kéne inni egy sört...

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#76248) Studi válasza Lassú Víz (#76247) üzenetére


Studi
addikt

Találjuk ki mikor, hol?

(#76249) rbalint88 válasza Studi (#76248) üzenetére


rbalint88
addikt

Mókus továbbra is off?
Aranyhíd étterem többszörösen le van próbálva, a BAH csomópont közlekedésileg sem rossz, az árak sem annyira vészesek.
de Csizmás törzshelye is jó volt, ahol múltkor voltunk.

(#76250) Lassú Víz válasza rbalint88 (#76249) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Mókust megnézem, az Aranyhíd elég zajosnak tűnik. A Jaromír tényleg nem volt rossz, de jó lenne ha Csizmás ki tudná nyittatni azt az ajtót, ami szerinte nyitva szokott lenni.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.