Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#71593) Freddy76


Freddy76
addikt

Öregek vagytok, srácok. A mi időnkben minden jobb volt és a bezzeg a mai fiatalok vonalra ráülni nem jelenthet mást.

Valóban, régen fakockával játszottunk. Mert nem volt más. Három generációval korábban faluhelyen a hat éves gyerek ment egyedül a határba libát terelni, végül is ez is lehet megoldás, leküldöm Julcsit Tamásékhoz vidékre, ő szerez valami libaterelgetős állást, attól fejlődik a jellem. Mi meg elisszuk Tomival a pénzt, és alkalmanként megverjük az asszonyt és a gyereket (előbbit kézzel, utóbbit nemtől függően kézzel vagy szíjjal), mert régen ez is szokás volt, a fakocka mellett. Ahogy 30 éve a fakoca volt természetes, ma a tablet az. A mi gyerekünk egy teljesen digitális világban nő fel, a tablet, okostelefon az élet része. Nem nevelhetsz belőle az elvek miatt digitáis analfabétát. Tudomásul kell venni, hogy ma a tableten játszanak és néznek mesét. Korlátokat persze lehet (és kell is) állítani, elsősorban tartalomban és időben, de a "gyerek ne játszon tablettel" alapvetés nettó baromság, szerintem. Elég abszurd is lenne a gyereket lehúzni a digitális világról miközben apuka és anyuka (azaz mi) az élete jelentős részét ott tölti, és tolja a kontentot facebook-on, instán, vagy éppen itt, a ph-n.

A szélesebb baráti társaságunkban van két elvek mentén nevelő szülőpár, az egyik gyerekei 5 és 6 évesen semmihez (okostelefon, tablet, TV) nem nyúlhatnak, apu-anyu kapcsol be nekik mesét alkalmanként, de főként a "játszál mással" mantra megy. A másik párosnál napi egy mese van a gyermeknek (4 és 6 évesek), és kész. Mind a négy gyerek hisztis, az utóbbi kettő már-már pszichopata. Mert a világ baromi gyors körülöttük, a szülők is, az ovistársak is, ők pedig ezt nem tudják követni, mert nem lehet nekik. A szülő ezt csak úgy kompenzálhatná, ha ő tölt rengeteg időt a gyerekkel, de az persze nem fér bele. Tény, nem csak emiatt idióták a kölkök, az egyik anyuka az, aki szerint minket fel kellene jelenteni, mert Julcsit engedtük belenyalni a sörhabba, miközben az ő gyereke két évesen már lazán bevert egy doboz kólát ebéd mellett/helyett.

Szerk.: azzal persze én is egyet tudok érteni, hogy oviban nincs helye tabletnek, okostelónak, de még a suliban sem nagyon.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.