Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#69201) cOxeR válasza Real_Necro (#69200) üzenetére


cOxeR
Ármester

Elhaláloznak a menetidő alatt? :D

(#69202) Real_Necro válasza cOxeR (#69201) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nem, csak ritka, hogy valaki vegig utazza a teljes vonalat.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#69203) mikrofon válasza cOxeR (#69201) üzenetére


mikrofon
addikt

Vagy legalább kijózanodnak.... :B

(#69204) Novics válasza mikrofon (#69203) üzenetére


Novics
senior tag

Gyilkos! Megölted a topikot. ;]

Merci, milyen volt pótlózni? Azt írják, hogy nem volt nagy káosz, elég jól megoldották a buszoztatást.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#69205) Studi válasza Novics (#69204) üzenetére


Studi
addikt

Én csak kocsival jártam hétvégén a városban, mindenhol kettesével láttam a pótlókat, nagyon sűrűn. De gondolom hétköznap még ez is kevés lehet. :(

(#69206) mikrofon válasza Studi (#69205) üzenetére


mikrofon
addikt

nem állt szándékomban a gyilkolás :B

Én csak olvastam, hogy elvileg "csak" az átlag tömeg 2/3-át tudják buszoztatni, mert egyszerűen ennyi megoldható....
Ezért én is kíváncsi lennék egy személyes tapasztalatra....

(#69207) Studi válasza mikrofon (#69206) üzenetére


Studi
addikt

Láttam valami metrópótlószerűséget a 14-es villamos vonalán is, gondolom részben az is tehermentesítésre van. Meg nyilván jóval hosszabb menetidővel, de lehet kacskaringózni villamossal a körutakon is. De kemény lesz, az biztos.

Voltunk tegnap a Műcsarnokban, megdöbbentem, hogy a Városliget környékén hétvégén is fizetni kell. :Y Szombaton a Millenárisnál meg se próbáltam megállni az utcán, esélytelennek tűnt. Beálltam a mélygarázsukba. Így parkolásra épp annyit költöttem, mint a belépőimre. :U

(#69208) mikrofon válasza Studi (#69207) üzenetére


mikrofon
addikt

Mióta vidéki lettem én már csak mélygarázzsal próbálkozok Budapesten. Főleg ha a gyerekek is bent ülnek... Utálom amikor már elfogyott a türelmük a hely keresgélés miatt....

(#69209) Studi válasza mikrofon (#69208) üzenetére


Studi
addikt

Én jellemzően csak hétvégén megyek beljebb a városban, amikor ingyenes a parkolás. Ismerem is elég jól a legtöbb helyet, ahol előfordulok, szoktam elég gyorsan helyet találni. De a Mammut környéke például szombat délelőtt olyan környék, ahol meg se próbálok, mert nincs. :(

A másik meg, hogy alapvetően nincsenek parkolási gondjaim, de van egy-két olyan szuperül kitalált mélygarázs a fővárosban, amit már a háromajtós Swifttel is szűknek éreztem. A még mindig nem hatalmas 407-el ezekben mozogni nem túl komfortos. :DDD

(#69210) zolka78 válasza mikrofon (#69206) üzenetére


zolka78
senior tag

Egyszerűen fogalmazva: egy fos. Szombat kora délután mozi után haza a gyerekkel, nyugati-határ út viszonylatban 35 perc. Minden megállóban az utasok fele, negyede lent maradt mert nem fért fel.

Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!

(#69211) Novics válasza zolka78 (#69210) üzenetére


Novics
senior tag

Én most csak az Indexet olvastam, vagyis futottam át, ott azt írták, hogy meglepően normálisan működik a dolog, bár az tény, hogy a televíziós készülékben a hétvégén még az volt, hogy "egy fos". (Hogy a klasszikust idézzem. :D )
Szerencsére engem már nem érint a dolog.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#69212) Real_Necro válasza Studi (#69209) üzenetére


Real_Necro
veterán

Mammutban szoktam lerakni kocsit ha arra van dolgom.
Egyebkent Dr.Rose maganklinika melygarazsa... fiokos rendszer van.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#69213) Mercutio_ válasza Novics (#69204) üzenetére


Mercutio_
félisten

Első nap inkább kihagytam a metrópótlót a sűrített 14-es (új neve 14M Metrópótló - ez lehet ironikus célzás, hogy 20 éve beígérték kihozzák káposztásmegyerig:DDD) villamos + 1-es villamos kombót választottam az rendben volt.
Egyébként nincs kizárva, hogy az újpest-lehel tér szakasz nem gáz, mivel végig buszsáv van kijelölve, de este 20:30 után és hétvégén amikor a teljes vonalon pótló van az katasztrófa.

Ismerős a köki-ferenciek tere távot 45 perc alatt tette meg, és a karácsonyi diliház még el se kezdődött.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#69214) mikrofon válasza Mercutio_ (#69213) üzenetére


mikrofon
addikt

Azt hittem azért nem írtál eddig mert elsodort a tömeg :DDD
Mondjuk én az Üllői úti szakaszra lennék kíváncsi... Mondjuk Határ út és Deák tér között. Én azt a részt használtam sokat...

(#69215) Mercutio_ válasza mikrofon (#69214) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem, csak sokkot kaptam az új avatarodtól:D
Mint írtam, este de főleg hétvégén sz*pás, munkanapokon jár a metró azon a szakaszon.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#69216) mikrofon válasza Mercutio_ (#69215) üzenetére


mikrofon
addikt

Jó nagy feje lett mint nekem... :)

[ Szerkesztve ]

(#69217) crey


crey
MODERÁTOR

Igazából engem személyesen az zavar, hogy kissé megint átgondolatlanul csinálunk mindent. Ugyan nem vagyok közlekedés mérnök, de ha már úgy is áll a metró északi szakasza egy évig, akkor miért nem lehetett a hosszabbítást is megoldani Káposztásmegyerig? Mert hogy míg a két kerület többi része (XIII., IV.) nagyjából jól meg lett oldva tehermentesítés szempontjából, addig aki Káp II-ről jár be (cirka 10k ember), az most erősen szívja a fogát, mert itt ez a kibaszás netovábbja.

A 14-es ugye csak a lakótelep elejéig jön ki, szó szerint ahol kezdődik a II-es lakótelep, ott ér véget a villamos. Ezért meglepő módon marhára senkinek nem esik útba. Marad a 30-as, ami persze dugig csúcsidőben, és egy mentesítő járat, a 122-es, ami azért jó, mert kizárólag csúcsidőben közlekedik. Ha az mondjuk meg lett volna hosszabbítva a Lehelig, lehet hogy kevesebb gondja lenne az itt lakóknak.

Na most, a harmincas elvisz téged Újpest Központba, de pont úgy, hogy amikor odaérsz, már vár a metró pótlóra még egy pár járat komplett nézőközönsége.

196-os buszcsalád, 104-es, 122-es, 25-ös, 170-es, 20-as. Ezekből a 196, a 20, az esetleges villamosról leszállók, plusz a 30-as is fullos járatok, sűrűn is közlekednek. Felférni esélytelen az első pár járatra, a felgyülemlett embermennyiség miatt.

Sajnos utána viszont tényleg azzal kell számolni, hogy 20-25 perc pluszban, alsó hangon. A menyasszonyom Árpád hídig jár, a hülye munkaadója a kötelező túlóra mellett bevezette azt is az év elején, hogy ha 8-ra nem vagy bent pontban, akkor egy-két hasonló dobás után már nem is nagyon kell bejárnod.

Itthonról pont emiatt 6:40-kor indult amíg járt a metró, így beért 7:30-7:45 előtt, és legalább húzta az igát bent 17:30-ig. Utána haza.

Most eljutottunk oda, hogy 6:20 körül kellene elindulnia, ráadásul hazafelé is írtó szívás. És elege van.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

(#69218) TayRol válasza crey (#69217) üzenetére


TayRol
veterán

Kb ti szívtok legjobban, Kápmegyeriek.

(#69219) gorgo válasza crey (#69217) üzenetére


gorgo
őstag

ez valami rémesen hangzik! :( remélem találtok valami alternatívát, mert ez így tarthatatlan sokáig

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#69220) t_a_m_a_s válasza crey (#69217) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

hogy ha 8-ra nem vagy bent pontban, akkor egy-két hasonló dobás után már nem is nagyon kell bejárnod.

Ezt b+ sosem tudtam megérteni... Igaz, én speciális állatfaj vagyok, 15 éve ugyanott dolgozok, és a főnököm gyakorlatilag a kezdetektől leszarja hogy mikor vagyok bent az irodában, csak a rám lőcsölt meló legyen kész.

Nyilván ha valaki kokszot lapátol a kohóba annak be kell érni, meg aki a boltot nyitja 6-kor annak is, de van egy csomó meló, ahol gyakorlatilag mindegy hogy hol ülsz a laptopod előtt. A másik meg, hogy csak azt hallja az ember mindenhonnan, hogy semmire sincs ember, erre aki meg volt olyan hülye hogy itthon maradt, azt lépten-nyomon basztatják. Pont a napokba hallottam, hogy távolkeleti cégnél (nem a Hankook) nettó 150-ért szopnak frissdiplomás perfekt angolos versenyzők, miközben a Lidlben meg 170-180-akat keresnek az árufeltöltő lányok... OK, az se leányálom, de legalább úgy ahogy megfizetik.

Holnap majd jól beletépünk...

(#69221) Lassú Víz válasza t_a_m_a_s (#69220) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Valószínűleg olyan munkakörben, ahol semmi szükség a diplomára. Csak nem veszik fel a középfokú végzettségűt, mert van diplomás is. Kétkezi szakmunkára meg tényleg nincs ember. Nővér, villanyszerelő stb.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#69222) Byk01 válasza Mercutio_ (#69213) üzenetére


Byk01
senior tag

Mikor mentél te az 1-es vilivel?
A kolléganőm már a múlt héten is arra panaszkodott, hogy csak a második villamosra fért fel, ma már csak a harmadikra, ráadásul ritkán is jött. Másik kolléganő a monori vonalon jön vonattal. Zuglóban szállt le, neki is a harmadik volt sikeres szardíniás doboz, de inkább ezt választja, mint azt, hogy a Nyugatiban leszállva egy megállóért metróra szálljon, utána meg két megállóért pótlóbuszozzon.

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#69223) Freddy76 válasza Lassú Víz (#69221) üzenetére


Freddy76
addikt

Az tényleg vicces, hogy ma pályakezdő jogászt olcsóbban kapsz, mint pályakezdő villanyszerelőt...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#69224) Mercutio_ válasza Byk01 (#69222) üzenetére


Mercutio_
félisten

8:00-8:30 között lehetett valamikori a Lehel - Stadion itányon.
Aztán lehet csak mákom volt :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#69225) Byk01 válasza Mercutio_ (#69224) üzenetére


Byk01
senior tag

Lehet, az kevésbé forgalmas irány, mint a Zugló-Árpád híd :)

Freddy: jogásszal lassan Dunát lehet rekeszteni, annyi van. A boltban adják két szelet csoki mellé őket (kis túlzással). Ráadásul eléggé országspecifikus szakma, nem nagyon megy külföldre, míg az áram ugyanolyan szabályok szerint működik Németországban, Hollandiában és itthon is.

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

(#69226) Mercutio_ válasza Byk01 (#69225) üzenetére


Mercutio_
félisten

Egyértelműen :K reggel néztem, hogy az elenkező irányban hering-állapotok uralkodnak:Y

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#69227) cOxeR


cOxeR
Ármester

(#69228) Studi válasza cOxeR (#69227) üzenetére


Studi
addikt

Ropi, ne játsz cOxeR felhasználójával! :((( :N ;]

(#69229) cOxeR válasza Studi (#69228) üzenetére


cOxeR
Ármester

;] :DDD :))

(#69230) Balinov válasza cOxeR (#69227) üzenetére


Balinov
félisten

Bazmeeg, ezen besírtam :C

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#69231) Wa2x_


Wa2x_
veterán

Laptopon lehet valahogy színhőmérsékletet állítani? Progi kell ehhez vagy mi a módja? Integrált VGA van bent.

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#69232) t_a_m_a_s válasza Studi (#69228) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Ezen besírtam bamme... :D

Holnap majd jól beletépünk...

(#69233) cOxeR válasza Wa2x_ (#69231) üzenetére


cOxeR
Ármester

Tegyél rá egy kék fóliát. :DDD

(#69234) Wa2x_ válasza cOxeR (#69233) üzenetére


Wa2x_
veterán

Pont, hogy hidegbe megy el, sárga a megoldás? :Y ;]

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#69235) rbalint88 válasza Wa2x_ (#69234) üzenetére


rbalint88
addikt

Gep tipusahoz keress icc vagy icm profilt. Neten fent van a howto is, hogyan lehet betolteni.

Amugy egy rendes panel a megoldas. TN-bol lofasz se lesz “kalibralas” utan se. Ips-bol lehet valamit alkotni.

[ Szerkesztve ]

(#69236) Wa2x_ válasza rbalint88 (#69235) üzenetére


Wa2x_
veterán

Köszöntem!

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#69237) *Ropi* válasza Studi (#69228) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha hiszed ha nem: magától követte el. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#69238) *Ropi* válasza Wa2x_ (#69231) üzenetére


*Ropi*
félisten

Kalibrálással.

Ha megmondod milyen lapos, megmondom milyen kijelző (panel) van benne és érdemes-e vele foglalkozni.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#69239) Wa2x_ válasza *Ropi* (#69238) üzenetére


Wa2x_
veterán

HP ProBook 450 G1 E9Y54EA

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#69240) spanyoll


spanyoll
addikt

Dashcam.

Használtok vagy sem?
Törvényes egyáltalán? (ahogy láttam rögzíteni igen, publikálni csak személyiségi jogok figyelembe vételével -rendszámtábla, arcok, stb - ) Egy esetleges balesetnél pl felhasználható az igazam igazolására?
Ha használtok milyet érdemes felrakni?

Manapság sok szarságot láttam az utakon, ezért jutott eszembe, hogy jól jöhetne ha gáz van.

[ Szerkesztve ]

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#69241) Mercutio_ válasza Balinov (#69230) üzenetére


Mercutio_
félisten

Magadra ismertél mi?;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#69242) *Ropi* válasza Wa2x_ (#69239) üzenetére


*Ropi*
félisten

Elvileg egy 6 Bites, 262.000 árnyalatot tudó Samsung LTN156AT20 TN panel van benne (nem egy nagy eresztés). Kalibrálással mondjuk ez is közelebb kerül a referenciához, viszont azt tudnod kell, hogy a TN panelek függőlegesen változtatják a kontrasztjukat, így a képernyő középvonalában, a síkjára merőlegesen nézve adják a legjobb eredményt. De legalább van feketéje - nem úgy, mint az IPS-eknek. :DDD

Abban a laptopban egy olyan 40 pines LVDS csatlakozás van ami elég ritka, szóval még csak ki sem lehet cserélni benne a panelt valami normálisabbra. Ha nem akarsz rá sokat költeni vidd be az Oázisba, 5000.-ért kap egy általános kalibrációt (lehetne pontosabban is a lebegő fekete és fehér pont figyelembevételével, spektróval keresztbe profilozva de az 2x árban, meg ha jól tudom ők nem is csinálnak olyat).

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#69243) Balinov válasza Mercutio_ (#69241) üzenetére


Balinov
félisten

Simán.. :D

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#69244) cOxeR válasza spanyoll (#69240) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ezen én is agyaltam... de ha jól tudom, nem fogadják el bizonyítékként, egyszer elolvastam egy cikket és abból az jött le, hogy cseszheted, értelmetlen ilyen célzattal. Talán más megcáfol és akkor én is újra lesek valami megoldást erre.

(#69245) madgie válasza *Ropi* (#69242) üzenetére


madgie
titán

Ezeket a nincs fekete IPS dumákat én is nyomtam egy darabig, aztán nagy mellénnyel vettem egy VA paneles 4K tévét, azóta visszasírom az IPS-t :D

OK, nincs fekete, de legalább nem tejfelesedik, ha nem szembe ülsz bele. A black crushing eszméletlen bosszantó, 58" méreten meg aztán pláne. Átülök a kanapé szélére oszt lőttek a képnek.

(#69246) Real_Necro válasza spanyoll (#69240) üzenetére


Real_Necro
veterán

Zolkanak a bicora szerelhetos eleg baba es jo pici. Eppen nem jut eszembe a tipusa, de kerdezz ra nala. Azzal rogziti a bicos utjait. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#69247) *Ropi* válasza madgie (#69245) üzenetére


*Ropi*
félisten

Na de kis szerkeszt 55"-on képet? :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#69248) madgie válasza *Ropi* (#69247) üzenetére


madgie
titán

58" ,de mindegy, akármi zavaró rajta. Nyilván monitornak jobb, ha oda vagy szegezve, pont szemben a néznivalóval, de hogy többet én nem akarok VA-t, az tuti.

(#69249) spanyoll válasza cOxeR (#69244) üzenetére


spanyoll
addikt

Na igen, ez a kérdés, hogy van-e értelme vagy nincs. Mert annak, hogy én visszanézegessem a hülyéket, de baj esetén kitörölhessem csak a felvétellel, annak sok értelmét nem látom.

@Necro: Ha van értelme ilyet tartani, akkor rákérdezek zolkánál, hogy neki mi van. Köszi a tippet!

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#69250) *Ropi* válasza madgie (#69248) üzenetére


*Ropi*
félisten

Minél nagyobb, annál zavaróbb. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.