Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
Én azon gondolkozta, hogy ha használt kisméretűt téglából épiteném én magam, és ilyen Földtégával amit valakik nagyon dícsérnek, huznék fel egy házat, én meg a haverok mint régen, lehet hogy lassabban menne, de jó is lenne meg olcsó is.
Mert hogy a mostani ház/lakás árakat nem tudom kifizetni az biztos. De egy telket tudok venni, haverok akadnak. Földmunkát megoldom, házalap necces, de Youtubról az is megy.
Falat tudok rakni úgy mint a "nemitalozó" kőműves, havernak meg építész a faterja, majd jön vizsgálni, ha valamit nagyon elbaszunk akkor meg majd javítunk. Én ebben látom a jövőmet jelenleg.
(hogy hogyan lesz rajta tető, és belső burkolás azt még nem tudom...)Plug and Pray... :)
-
Iginotus
addikt
válasz Dluinet #88252 üzenetére
Engedélyt jó magyar módra megoldjuk okosban. Persze tervet igyis-úgyis kell készíteni. meg engedélyeztetni stb. De felhúzni csak fel lehet bárkinek. Aki meg a végén ki adja rá az engedélyt azzal kell majd leülni egy féldisznóval. Még így is olcsóbb lenne szerintem mint 500 ezer/ négyzetméter... 5 éve 170-250 ezer volt vagy még kevesebb.
Valaki aki benne van ebben a témában kifejtené? Vagy hol tudok ilyenről olvasni? Hogy "építsd magad". Amit néztem ez a földtéglás ennél is vannak fent olyan videók, hogy a család csinálja a házat kb. De persze ki tudja lehet a fiu kőműves apuka meg építész[link] ezt találtam hirtelen... nem egyszerű
Vagy mégis...
[link]Lényeg: Ez azt jelenti, hogy ha saját magamnak építem a házam, akkor nem kötelező e-napló-t vezetnem, nem kötelező a tervezői művezetés és semmilyen felelősségbiztosítás sem, és még a tervtől való eltérés is megengedett (néhány kikötéssel).
[ Szerkesztve ]
Plug and Pray... :)
-
-
Iginotus
addikt
válasz Engineer086 #88254 üzenetére
Nem veszem sértésnek.
Viszont amíg annyi a rossz tapasztalat, hogy szinte minden ismerősőmtől azt hallom, hogy vagy el sem megy a kivitelező vagy félbehagyja vagy késik vagy lelép a pénzzel addig ez még sokkal kevesebb bajjal jár.
Ja és jelenleg villanyszerelőnek tanulok, szóval az a részével nem lenne gond, még papírom is lesz mire oda jutok, hogy szerelni kelljen.
Megértem én, hogy dömping van most építkezésből, és ember meg alig pláne olyan aki dolgozni is akar. Azt is megértem, hogy még ha te tök korrekt és jó szakember is vagy, lehet, hogy már tul sok a munka és ennyit nem tudsz bevállalni esetleg alvállalkozó vagy munkás b@szik ki veled, ez is benne van. De számomra kevesebb rozikóval jár, ha én megépíthetem. Másrészről meg a saját kezem munkáját jobban fogom becsülni és óvni bárminél.Ezt találtam még. [link]
Plug and Pray... :)
-
Engineer086
Modder
válasz Iginotus #88255 üzenetére
Félre ne értsd, a mai magyar építőipar színvonalát elnézve van értelme annak, hogy enyhítettek ilyen irányban a szabályozáson. Akinek van affinitása a kivitelezéshez, annak jó esély ez, viszont a többség nulla tapasztalattal belevág egy sok milliós beruházásba, azt hiszi, hogy ő találta fel a spanyol viaszt és most olyan házat épít, amilyet még eddig senki. Nálunk, építészeknél ez úgy csapódik le, hogy hallgatjuk a jobbnál jobb ötleteiket, próbáljuk normális mederbe terelni a projektet, de a T. megrendelő sokszor csak úgy tekint ránk, mint kötelező rossz, mint műszaki rajzoló, akik felszerkesztik a kockás papírra vetett álomterveket....
Bocsánat, hogy így lerohantalak ezzel, most hogy ventiláltam, mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!Szádvár rád vár: www.szadvar.hu-https://www.facebook.com/szadvarert.barati.kor/
-
válasz Engineer086 #88256 üzenetére
Valahogy nem lep meg a dolog (már hogy hülyékkel kell veszekedni)
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
#TOTTI
őstag
Építő anyag, kulcsra készen 10-15 millió, szakember még ennyi minimum (ezen lehet spórolni, de nem érdemes) és még erre jönnek rá a tervezés és egyéb költségek + a telek minden szempontból ideális helyen, ami a legfontosabb, már csak azért is mert 40 millió belemegy. Na meg a te időd és energiád.
-
Ajándékok
aktív tag
Eladó:
Gigabyte gtx 660, csak a kártya (január vége felé a dobozát is tudom adni) 12k
CHUWI Hipad 10" tablet rajta védő üveg, van még egy védő üveg hozzá. Egyszer lemerítettem, de nekem túl nagy, azóta dobozában. 45k
Pimax 4k vr szemüveg, nem látszik használtnak. Még a fólia is rajta van. 90k
Gigabyte r9 nano vga kb RX580 sebesség, de kicsi (itx méret) és halk. 35kCsere is érdekelne 1070, 1070ti, 1080 vga-ra.
A nano akkor lesz eladó, ha találtam vga-t.
[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Számold bele az őszülést is, ami ezzel jár. Pár ismerősöm épített házat, de folyamatosan szívtak. Állandó gond volt, hogy ott kellett állni a szaki mellett, ha jó végeredmény akart...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
őstag
válasz CPT.Pirk #88262 üzenetére
Máig emlékszem 2002-re, amikor elkezdték felhúzni a falakat. Már 2 méter magasan jártak, mikor kiértem és a főnök sem tudott arra nézni aznap még. Az egyik szobának nem volt bejárata, pedig a tervek szerint kettő is lett volna. Kérdezem viccesen: oda hogy fogok bemenni? Hát ott - mutatott rá a teraszra nyíló ajtóra......
Szóval ez ilyen. Én még fiatal voltam, nem őszültem bele, de voltak nagyon vicces dolgok.
Én most egyébként nem építkeznék. Több helyről hallottam, hogy 140 négyzetméteres házra 75-110 millás ajánlatokat adnak és ha neked 75-ért építi, akkor simán elvonul máshova, ha valaki elfogadja a 110-es ajánlatát. Mellesleg pedig az építőanyagból is hiány van. A jobb fajtákból.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek sürgősen kölcsönben egy Display kábele?Esetleg olyan is jó lehet aminek az egyik fele Display és a másik meg miniDisplay.
Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz CPT.Pirk #88262 üzenetére
És még számolja hozzá, hogy amikor a telkén áll a háza, akkor már egy rakás pluszt kifizetett az eredetileg tervezett négyzetméterárból kikalkuláltan felül. Majd ehhez adja hozzá, hogy még a házhoz se tud bemenni száraz lábbal, mert nincs járda, nincs burkolat az udvarban, nincs világítás se, de még egy szimpla füvesítés se, sőt nincs kerítés, se kapu. - ezek több milliós tételek
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
nagyúr
válasz M_AND_Ms #88271 üzenetére
Nekem a kaputól a bejárati ajtóig majdnem 50 méter járda, tudom miről beszélsz.
Rendes világításnak még neki se álltam.
A házra amit ráköltöttem az évek alatt, abból vehettem volna egy panelt meg egy új autót.
Az időmről nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
blaca83
őstag
Köszi, ez nagy segítség volt!
Szerintem mindenki tudta, hogy miről van szó.Sikerült tesztelni és úgy néz ki nem kábel hanem VGA probléma lesz.
A DP porton nem ad képet a Gtx 1060-as kártya amivel dolgom volt és a monitoron nincs másik port.Rádugtam mindent a TV-re.
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
-
Sir Riccio
addikt
válasz M_AND_Ms #88271 üzenetére
Haver épített (megyeszékhely, igaz nem Pécs) most házat, azt hiszem 60-ból állt meg, pedig az eredeti terv 40 volt és ez sajnos akkor sem elkerülhető ha magadnak csinálod. Egy építkezés mindig hozza magával a még meg sem rendelt szekrényből kiboruló csontvázakat. Annyi a tényező, hogy egyszerűen kivédhetetlen, hogy adott alapanyag helyett csak a drágább legyen épp, hogy más megoldást kelljen keresni valamire, hogy közben változik egy szabályozás és csak drágábban lehet megoldani valamit és lehetne még sorolni. Ráadásul ha magadnak csinálod és nincs meg a megfelelő rutinod, szakértelmed és kapcsolati Tőkéd az ilyen csontvázak kezelésére akkor ez sokkal többet is dobhat a végösszegen, mintha birtokában lennél ezeknek. Mondjuk venni sem egyszerű most, 35M-ig Pécs 20km-es körzetében nem találsz vállalható méretű és állapotú családi házat. De lesz ez még így se, jön a válság, (most csak egy cikket linkelek, de lehetne sorolni a végtelenségig, hogy mi utal még arra, hogy sz@r világ jön) két éven belül kb. 30% áreső lesz a családi házak terén szerintem.
Áldott ünnepeket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Topikgazda
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Boldog Karacsonyt kivanok!
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
őstag
-
nagyúr
-
Lomha 8V
addikt
Boldog karácsonyt!
-
rizso
addikt
Holnap megyek haza Szekszárdra, ünnepek között lehet leugrok Pécsre is, ha valami kell a cuccaim közül, holnap 9-ig kéretik jelezni, és viszem magammal
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
őstag
Van az őrületnek egy bizonyos űberelhetetlen szintje:
A szomszédunk karácsony reggelén éppen nyírja a füvet.
Mondjuk a családtagjait is jellemzi, hogy nem szólnak neki, vagy nem viszik orvoshoz. -
-
őstag
Helyileg a Márkát domb.
Nekem inkább az a fura, hogy nálam 2 hónapja nem volt nyírva, de nem nőtt olyan magasra, hogy akár nyáron kimennék lenyírni. Szerintem lehetett rajta plusz 3 centi max.
Valószínűleg Winlordnak van igaza az asszony és a kerti munka kölcsönhatás kérdéskörben.
Na mindegy. Megyek cseresznyézni. Tudom: sapka, sál....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs